DIVIZE AS - 2008/09 - KOMENTÁŘE

 

PODZIM 2007

- 1.kolo - 2.kolo - 3.kolo - 4.kolo - 5.kolo - 6.kolo - 7.kolo
- 8.kolo  - 9.kolo - 10.kolo - 11.kolo - 12.kolo - 13.kolo - -
1.kolo

Divize AS zahájila svůj jubilejní 5.točník. A hned v úvodním kole se děly zajímavé věci.  Úvod sezóny přinesl poměrně vyrovnanou bilanci. Domácí vyhráli 4 utkání, hostující týmy si odvezly body ze 3 utkání. K vidění byl také 1 kanár a překvapivě i 1 kontumace.
Exligové Neratovice nastoupily v Benešově proti vloni stříbrnému S.Benešov B. Domácí tu jen neradi ztrácejí body a to potvrdili i tentokráte výborným výkonem. Jen tak mimochodem se opět blýsknul domácí Hašek neuvěřitelným výkonem 524 b. Jinak bylo ale utkání velice vyrovnané a o celkovém vítězství rozhodnul zřejmě právě výkon domácí jedničky (výkon např. 503 by ale k vítězství nestačil). Loňský divizní mistr S.Kolín B hostoval v Kosmonosech, kde ho přivítal nováček Akuma C. Hosté tu však předvedli dost průměrný výkon (nejslabší výkon týmu v tomto kole), který na domácí tým nemohl stačit.. Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo v Brandýse, kde domácí hostili vloni bronzový SC Radotín. Oba týmy se utkaly v posledním kole minulého ročníku a teď tedy na úvod znovu. Hosté měli lepší vstup do utkání, ale domácí přesto drželi krok. Citlivá prkna potrápila hráče obou týmů a tak se o vítězi rozhodovalo až v samotném závěru. Šťastnější nakonec byli hosté. V dalším utkání porazily doma Kosmonosy tým Sparty K.Hora C. Domácí předvedli velmi dobrý výkon a nedali hostům příliš šancí. V Mladé Boleslavi přivítali nováčka soutěže Uhelné sklady. Domácí tým tu působil poněkud ospale, ani obvyklé opory nijak neoslnily, a předvedl tak podprůměrný výkon. Toho hostující hráči plně využili a po zásluze si odvezli oba body. Zajímavostí utkání je, že hosté vyhráli celkově jen na 4 dráhách ze 12ti a přesto jim to stačilo. Sparta K.Hora  předvedla doma proti Akumě B výborný výkon a i když hosté nehráli špatně nakonec si odvezli kanára. Poslední utkání tohoto kola přineslo kontumaci. Ve Vršovicích neměli domácí na začátku k dispozici dostatečný počet hráčů a tak utkání skončilo ještě dříve než začalo.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla Sparta K.Hora B, které doma porazila 2656 kuželek. Venku byl nejvyšším výkonem výkon Neratovic v Benešově, který měl hodnotu 2615 b. Z jednotlivců byl jasně nejlepší Hašek ze S.Benešov B, který by svým výkonem 524 b. potrápil leckterého soupeře na 120 h.s. Venku se nejvíce dařilo Krůtovi z Radotína, který v Brandýse předvedl výkon 447 b.
Po úvodním kole jsou všechny tabulky zatím jen orientační. 7 týmů vyhrálo z nich 3 venku a 7 týmů prohrálo, z nich 3 doma. Uvidíme, co přinese již další kolo.

2.kolo

Ve 2.divizním kole byla sehrána kompletně všechna utkání. A opět  nebyla nouze o překvapení. To je dáno i tím, že v tomto kole byli úspěšnější hosté, kteří vyhráli 4 utkání. Domácí pak dokázali vyhrát jen ve 3 utkáních.
Červené Pečky sehrály doma vyrovnané utkání se Spartou K.Hora B. Hosté tu zahráli dobře a sahali po  bodech, ale domácí si závěr utkání již ohlídali. Vyrovnané utkání se hrálo také v Radotíně, kam zavítal S.Benešov B. V utkání, ve kterém se střetl 2. a 3.tým loňského ročníku, měli domácí lepší vstup do utkání a vedli 3:0. Ve druhé části si vedli lépe hosté a utkání pak bylo dramatické až do posledních hodů. Domácí si ale již nenechali vzít body. Nováček z Uhelných skladů ve své divizní premiéře na domácí dráze hostil Kosmonosy. Po vyrovnaném průběhu se na Zvonu radovali domácí, když o jejich vítězství rozhodli zejména výkony Knoblocha a dotahováka Schuha. V derby se v tomto kole utkala Akuma C s Autoškodou. Utkání tu bylo jako na houpačce. Vše se nakonec rozhodlo až v závěrečné sérii, ve které si vedli lépe hosté. V dalším utkání se utkala Akuma B s J.Brandýs. Domácí tu však bodovali jen v první sérii, pak již to byla poměrně jasná záležitost pro hosty. Loňský mistr S.Kolín B se doma utkal  s exligovými Neratovicemi. Hosté tu od začátku tlačili na pilu a získali si potřebný náskok, který se domácím ani v závěru nepodařilo smazat. V posledním utkání tohoto kola hostila Sparta K.Hora C tým Vršovic. Domácí měli lepší vstup do utkání. Ve druhé sérii však hosté kontrovali a vytvořili si velký náskok. Ten se domácím již nepodařilo dohnat ani vynikajícím výkonem Jelínka (498 b.)
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla Jiskra Brandýs v Kosmonosech, kde předvedla výkon 2588 b. Nejvyšším domácím výkonem byl výkon Uhelných skladů, které docílily výkonu 2549. Mezi jednotlivci byl nejvyšší výkon Jelínka z K.Hory C, který výkonem 498 b. atakoval pětistovku. Venku se nejlépe předvedl Zetek z Vršovic, který v Kutné Hoře porazil 474 kuželek.  Do tabulek TOP10 se v tomto kole zapsalo doma 5 a venku celkem 7 družstev. Mezi jednotlivci pak 5 hráčů doma a stejný počet hráčů venku.
Po 2.kole jsou bez porážky již jen 3 týmy. Na čele tabulky jsou Č.Pečky před SC Radotín a Uhelnými sklady. Za dlouhým středem tabulky j

3.kolo

Další v pořadí již 3.divizní kolo bylo překvapivě úspěšnější pro hostující týmy. Ty vyhrály celkem 4 utkání, v 1 utkání jsme viděli remízu a jen ve 2 utkáních vyhráli domácí a v obou případech nadělili hostům kanára. V tomto kole se také hrála 3 derby.
Vedoucí S. Č.Pečky hostoval v Brandýse. Domácí tentokráte nenechali nic na náhodě. Od začátku byli lepším týmem a hostům nakonec nadělili kanára. Exligové Neratovice hrály na podzim poprvé doma, kde přivítaly SC Radotín. Nepřevedly však nijak oslnivý výkon a nechaly se zaskočit dobře hrajícími hosty. V závěru se v bouřlivé divácké atmosféře pokoušely strhnout  vítězství na svoji stranu, ale nedosáhly nakonec ani na bod. V tomto kole se hrálo také pražské derby. V něm hostily doma Vršovice nováčka z Uhelných skladů. Domácí sice v úvodu bodovali, ale pak již byli lepší hosté. V závěru domácí mohutně finišovali, ale na zisk bodu to již nestačilo. V dalším derby tohoto kola se v Kutné Hoře střetla domácí Sparta B s "hostující" Spartou C. Ve vyrovnaném utkání rozhodla o konečné dělbě  bodů jediná kuželka.  V posledním derby tohoto kola nestačily doma Kosmonosy na Akumu C, když hosté byli od začátku lepším týmem. Autoškoda hrála doma se loňským divizním mistrem S.Kolín B. Utkání mělo celkem vyrovnaný průběh a tak o prvním bodovém zisku kolínských rozhodnul až závěrečný souboj dotahováků, ve kterém byl lepší hostující Mikoláš. V posledním utkání porazil doma S.Benešov B po výborném výkonu Akumu B. Hosté nehráli špatně, ale proti v pohodě hrajícím domácím neměli šanci a nakonec si odvezli kanára.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma S.Benešov B a měl hodnotu 2713 b., což je průměr obdivuhodných 452 na hráče. Venku byl nejlepší SC Radotín, který v Neratovicích předvedl výkon 2540 b.  V jednotlivcích opět zářil Hašek v Benešově se svým výkonem 482 b. Do tabulek TOP10 se v tomto kole zapsal doma Hašek a Matoušek ze S.Benešova B a s nimi Grygar z Vršovic. Venku se to nepovedlo nikomu. Mezi družstvy se do tabulek TOP10 zapsala celkem 4 družstva doma a 3 družstva venku
Na čelo tabulky se po tomto kole vyhoupnul nováček Uhelné sklady lepším skóre před SC Radotín. Oba týmy dokázaly již 2x vyhrát venku. Na 3.místo se posunula Jiskra Brandýs. V dalším pořadí jsou jen minimální odstupy. Na konci tabulky je s jediným bodem předposlední Sparta K.Hora C a tabulku uzavírá Akuma B, která je zatím bez bodu.

4.kolo

Ve 4.divizním kole jsme viděli 3 vítězství domácích, 2 vítězství hostů a 2 remízy. Hrálo se hned několik velice zajímavých utkání.
Vedoucí tým tabulky Uhelné sklady hostil doma na Zvonu Spartu K.Hora B. Utkání mělo od začátku do konce vyrovnaný průběh a přineslo nakonec zřejmě spravedlivou dělbu bodů. V Kolíně přivítali domácí dosud neporažený SC Radotín. V utkání solidní úrovně domácí jasně zvítězili, ale průběh utkání byl mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. J.Brandýs pokračovala v kvalitních výkonech a tentokráte si přivezla body z utkání v Kutné Hoře, kde domácím hráčům Céčka nedala příliš šancí a po zásluze vyhrála. Jasné vítězství z venku si přivezl také S:Benešov B a to z Č.Peček, který domácím hráčům kromě jasného vítězství uštědřil navíc 100 kuželek do těla. V dalším utkání tohoto kola porazila doma Akuma C tým S.Vršovice. Hosté sice v závěru mohutně finišovali, ale domácí hráči si již získaný náskok nenechali vzít. Vítězství doma po vcelku dobrém výkonu vybojovala Autoškoda v utkání s týmem Kosmonos. V posledním utkání se soupeři podělili o body. Domácí Akuma B se po vyrovnaném a zejména v závěru dramatickém utkání rozešla s remízou s exligovými Neratovicemi, které tu opět příliš nepřesvědčily.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil J.Brandýs, která v K.Hoře udělal 2629 b. Doma ve stejném utkání dosáhla Sparta K.Hora C výkonu 2568 b. Mezi jednotlivci byl mužem kola Čermák z K.Hory C, který doma udělal 463 b., venku opět ve stejném utkání porazil Křenek z J.Brandýs celkem 463 kuželek. Do tabulek TOP10 se v tomto kole zapsali hned 4 hráči. Na domácí dráze Čermák z K.Hory C (463 b.) a Eliáš z Akumy C (455 b.), venku pak Křenek (460 b.) a Rychetský (455 b.) z Brandýsa svými výkony v K.Hoře. Mezi družstvy doma se do TOP10 zapsala jen K.Hora C s výkonem 2568 b., venku  J.Brandýs (2629 b. v K.Hoře), S.Benešov B (2527 b. v Č.Pečkách) a  K.Hora B (2510 b. na Uhelných skladech).
Po 4.kole již není žádné družstvo bez ztráty. Vedoucí Uhelné sklady jsou však stále bez porážky. Za nimi je čelo tabulky ohromně vyrovnané. Skupina 4 týmů ztrácí jediný bod.  Za obdobně vyrovnaným středem tabulky je v závěru předposlední Sparta K.Hora C a poslední Akuma B, oba týmy se ziskem 1 bodu. Mezi jednotlivci si zatím nejlépe vede Hašek ze S.Benešov B před Křenkem z J.Brandýs a Plockem z Neratovic. Průměr přes 400 má 77 hráčů.

5.kolo

V 5.divizním kole bylo odehráno jen 6 utkání, 1 utkání bude dohráno v příštím týdnu. V odehraných utkáních byly tentokráte stoprocentně úspěšné domácí týmy.
V Brandýse se v přímém souboji o 1.místo utkala domácí Jiskra s dosud neporaženým nováčkem Uhelnými sklady. Domácí tu podali celkem průměrný výkon, ale na trápící se hosty to stačilo k celkem snadnému vítězství. S.Benešov B doma hostil Spartu K.Hora C a k vidění byla tradičně velká čísla. Hosté přesto dlouho vzdorovali. Teprve v závěrečné sérii domácí strhli vítězství na svoji stranu. Domácí hráči opět potvrdili, že tu budou jen těžko k poražení. V Radotíně domácí porazili Akumu B výrazným rozdílem. Průběh utkání byl však daleko vyrovnanější a dramatičtější než napovídá konečný výsledek. Vyrovnané a napínavé utkání se hrálo v Kosmonosech, kde domácí hráči hostili S.Kolín B. Také tady bylo utkání dlouho vyrovnané. V závěrečné sérii ho však rozhodli pro sebe hosté. V dalším utkání ve Vršovicích podali domácí tentokráte velmi dobrý výkon a celkem snadno si tak poradili s průměrně hrající Autoškodou. V poslední odehraném utkání porazily Neratovice doma po kvalitním výkonu hosty z Č.Peček. Utkání Sparta K.Hora B vs. Akuma C bude dohráno v příštím týdnu.
Kolo je sice neúplné a tak k výkonům jen krátce. Nejvyšší výkon doma předvedl neratovický Božka (475), venku se nejvíce dařilo Končelovi z Kutné Hory C, který v Benešově udělal 452 b. Nejvyšší výkony družstev byly tradičně k vidění v Benešově. To se však ještě může změnit po dohrávaném utkání v Kutné Hoře. Do tabulky TOP10 se mezi družstvy zapsal doma S.Benešov B výkonem 2666 b. a Neratovice na 2582 b. Venku Sparta K.Hora C. s výkonem 2571 b. a S.Kolín B, který v Kosmonosech porazil 2553 kuželek. Mezi  jednotlivci se do tabulek TOIP10 zapsali na domácí dráze neratovický Božka (475) a Sklenář (460) a spolu s nimi benešovský Hašek (468) a Franěk (465). Venku  se zapsal kutnohorský Končel v Benešově s výkonem 452 b. a kolínský Mikoláš v Kosmonosech výkonem 451 b.
Po 5.kole není v tabulce již nikdo bez porážky. Na čele je trio týmů v pořadí J.Brandýs, S.Benešov B a SC Radotín se shodným ziskem 8 bodů. Za nimi je situace velice vyrovnaná, stejně tak ve druhé polovině tabulky. Na konci tabulky je předposlední Sparta K.Horta C a Akuma B, oba týmy se ziskem jediného bodu. Mezi jednotlivci se do čela posunul Křenek z Brandýsa před Haška z Benešova B a na 3.místo se posunul vršovický Zetek. Průměr přes 400 má celkem 79 hráčů z 90 hodnocených.

6.kolo

V pořadí 6.kolem se Divize AS dostala již do poloviny podzimní části soutěže. V kompletně odehraném kole byli tentokráte úspěšnější hosté, kteří vyhráli celkem 4 utkání, domácí se z bodů radovali jen 3x. K dispozici máme také výsledek dohrávaného utkání 5.kola..
Akuma C přivítala v Kosmonosech vedoucí tým tabulky Jiskru Brandýs. Utkání mělo vyrovnaný průběh, celkově však byli lepší hosté, kteří si tak odvezli oba body. Nováček a podzimní štika soutěže Uhelné sklady hrály doma se S.Benešov B. Domácí byli po většinu utkání lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Body z utkání v Č.Pečkách si odvezl SC Radotín, který tu předvedl kvalitní výkon. Loňský divizní mistr S.Kolín B doma konečně předvedl výborný výkon. Hosté tu nehráli špatně, ale na domácí to nestačilo. Výborný výkon předvedly tentokráte také exligové Neratovice. Ty uštědřily debakl v Kutné Hoře domácí Spartě C. Autoškoda doma opět nebodovala. Tentokráte nestačila na Spartu K.Hora B. Ve vyrovnaném utkání dobré úrovně si hosté vytvořili postupně náskok, který pak dokázali udržet i v dramatickém závěru. V posledním utkání tohoto kola hrály doma Kosmonosy se S.Vršovice. Domácí o svém vítězství. v jinak celkem vyrovnaném utkání. rozhodli kvalitními výkony v závěrečné sérii.  V dohrávaném utkání 5.kola porazila doma Sparta K.Hora B po dobrém výkonu Akumu C.
Nejvyšším výkonem družstva v  tomto kole byl výkon Neratovic v Kosmonosech, kde porazily celkem 2676 kuželek. Nejvyšší výkon doma předvedl S.Kolín B, který udělal 2610 b. Mezi jednotlivci tentokráte exceloval Božka z Neratovic, kterému v Kosmonosech na konci svítilo na ukazateli číslo 486. Doma byl nejlepší P.Horáček z Autoškody, který předvedl výkon 465 b. Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zapsal doma S.Kolín B (2610) a Sparta K.Hora C (2557). Venku se to podařilo Neratovicím (2676) v Kosmonosech a Akumě B v Kolíně (2544). Mezi jednotlivci se do TOP10 zapsali 3 hráči. Venku doposud nejvyšším výkonem podzimu neratovický Božka se svými 486 b. v Kosmonosech a jeho spoluhráč Pleskač, který ve stejném utkání předvedl výkon 469 b. Doma se to výkonem 460 b. podařilo P.Horáčkovi z Autoškody.
Na čele tabulky je i po tomto kole Jiskra Brandýs s lepším skórem před SC Radotín. Třetí se ztrátou 1 bodu jsou Uhelné sklady. V závěru tabulky začínají ztrácet Sparta K.Hora C a Akuma B, oba týmy se ziskem jediného bodu. Mezi jednotlivci se do čela posunul vršovický Zetek, před Plocka z Neratovic a Křenka z Brandýsa. Průměr přes 400 má 75 hráčů.

7.kolo

Také 7.poddzimní kolo je zatím neúplné. Bylo v něm sehráno jen 6 utkání a 1 utkání  bylo odloženo. Domácí tentokráte vyhráli 4 utkání, hosté si odvezli body 2x.
Vedoucí tým soutěže J.Brandýs předvedl doma kvalitní výkon v souboji s Autoškodou. Utkání však mělo vyrovnaný průběh. O vítězství domácích rozhodli svými výkony domácí Křenek (466 b.) a hostující Sedláček, kterému se v závěrečném souboji dotahováků vůbec nedařilo (367 b.). Zajímavostí utkání bylo, že v sestavě hostů nastoupili celkem čtyři Horáčkové. V Radotíně domácí v souboji se Spartou K.Hora C celkem snadno vyhráli, když o svém vítězství rozhodli již v první polovině utkání. Exligové Neratovice hostily doma nováčka Uhelné sklady. Domácí opět podali výborný výkon, který vystupňovali v závěru, kdy definitivně rozhodli o svém vítězství. Hosté tu však nezklamali. Ve Vršovicích se domácí střetli s loňským divizním mistrem S.Kolín B. Utkání bylo vyrovnané a dramatické až do posledních hodů. Domácí nakonec doplatili na slabší střední část a hosté si tak odvezli oba body. Ani v dalším domácím utkání nezaváhal S.Benešov B. V utkání s Akumou C předvedl obvyklý kvalitní výkon. Hosté sice dlouho drželi krok, ale v závěru již na domácí nestačili. V poslední utkání tohoto kola bylo k vidění drama. Odehrálo se v Kosmonosech, kde v utkání týmů z konce tabulky hostila Akuma B tým  Č.Peček. Domácí tu před závěrečnou sérií vedli 3:1  o 55 kuželek, ale ani to jim nakonec nestačilo k vítězství. Hosté výborným závěrem nakonec vydřeli vítězství.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma S.Benešov B a měl hodnotu 2665 b., venku byly nejlepší Č.Pečky se svým výkonem v Kosmonosech 2621 b. Mezi jednotlivci v zatím neúplném kole předvedli doma shodný výkon 468 b. benešovský Hašek a neratovický Božka. Venku se dařilo Kořínkovi z Č.Peček, který v Kosmonosech porazil 448 kuželek. Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zapsaly hned 3 týmy - S.Benešov B (2665). Neratovice (2615) a J.Brandýs (2560). Venku se to nepodařilo žádnému týmu. Mezi jednotlivci se zapsali na domácí dráze Hašek (468) ze S.Benešov B a Božka (468) z Neratovic. Venku zatím nikdo.
Po neúplném 7.kole je na čele J.Brandýs stále s lepším skórem před SC Radotín. Na 3.místo se posunul S.Benešov B. Pořadí až do poloviny tabulky je velice vyrovnané. Podobně je tomu i ve druhé části tabulky. V závěru začínají ztrácet předposlední Sparta K.Hora C a poslední Akuma B, oba týmy se ziskem jediného bodu. Mezi jednotlivci se na čelo posunul Plocek z Neratovic před Křenka z Brandýsa a Zetka z Vršovic. Průměr přes 400 má 73 celkem hráčů.

8.kolo

V 8.divizním kole byla sehrána všechna utkání. Bylo v něm k vidění řada kvalitních výkonů družstev a jednotlivců. Opět byli úspěšnější domácí, kteří vyhráli 4 utkání, 2 zvítězili hosté a 1 utkání skončilo remízou. Viděli jsme také jednoho "kanára", další podzimní pětistovku a hrálo se také další pražské derby. K dispozici máme i výsledek dohrávaného utkání 7.kola.
Vedoucí J.Brandýs přivítaly Kosmonosy. Utkání bylo velice vyrovnané. Hosté před závěrečnou sérií vedli 3:1, ale domácí ještě stihli vydřít alespoň bod. Utkání tak skončilo zřejmě spravedlivou remízou. V Praze se hrálo další podzimní derby. Nováček Uhelné sklady se v něm utkal s SC Radotín. A bylo to opravdu kvalitní derby s výbornou diváckou kulisou. Celé utkání bylo velice vyrovnané, hosté si vedli lépe v první části, domácí naopak v té druhé. O jejich vítězství nakonec rozhodnul lepší celkový výkon družstva. Domácí tu předvedli zatím svůj nejvyšší výkon. Autoškoda se doma střetla se S.Benešov B a tentokráte odvedla solidní výkon. Naopak hosté se dost trápili a odvraceli kanára až v závěru. S.Kolín B se doma vypnul ke svému nejlepšímu výkonu a odnesly to Č.Pečky, které si z Kolína nakonec odvezly kanára. V kvalitních výkonech pokračovaly exligové Neratovice. Tentokráte hrály v Kosmonosech, kde jim za soupeře byla domácí Akuma C. Utkání bylo dlouho vyrovnané, ale v závěrečné sérii hosté jasně dominovali, když tu pětistovku překonal hostující Božka. S.Vršovice doma opět zklamal, když prohrál se Spartou K.Hora B. V posledním utkání tohoto kola porazila doma Sparta K.Hora C po vyrovnaném souboji Akumu C. Hostům tu nepomohlo ani vedení 3:1 a 83 kuželek. Domácí mohutným finišem strhli vítězství na svoji stranu. V dohrávaném utkání 7.kola porazila celkem snadno doma Sparta K.Hora B hostující Kosmonosy.
8.kolo ozdobili svým výkonem hráči Neratovic, kteří v Kosmonosech dosáhli výkonu 2719 b. Doma byl nejlepší S.Kolín B s výkonem 2617 b. Mezi jednotlivci byl hvězdou neratovický Božka se svým výkonem 501 b. v Kosmonosech. Doma se nejvíce dařilo Schejbalovi z K.Hory B, který dokázal hodit 481 b. Také tabulky TOP10 doznaly změny. Mezi družstvy se zapsaly venku Neratovice (2719) a Sparta K.Hora B 2603), na domácí dráze pak S.Kolín B (2617). V jednotlivcích to venku byl Božka z Neratovic se svým výkonem  v Kosmonosech (501), Schejbal z K.Hory B ve Vršovicích (481) a hráči Neratovic Šťastný (461) a Plocek (460) v Kosmonosech. Na domácí dráze se zapsali Jelínek (473) z K.Hory C a Knapp z Kosmonos (469). Bylo to tedy kolo plné opravdu kvalitních výkonů.
Tabulka se po tomto kole rozdělila na dvě části. V té horní polovině se bojuje o ligové ambice, v té druhé mají týmy zatím zcela opačné starosti. Na čele se drží stále J.Brandýs, za ní je trio týmů Kolín B, K.Hora B a Radotín se ztrátou jediného bodu a je tu velká tlačenice. V té druhé polovině tabulky jsou na tom nejhůře Sparta K.Hora C a Akuma B. Mezi jednotlivci se do čela vyhoupnul Božka z Neratovic před svého oddílového spoluhráče Plocka a Křenka z Brandýsa. Průměr přes 400 má 74 hráčů.

9.kolo

Další, v pořadí již 9.kolo, Divize AS přineslo jen 6 výsledků, 1 utkání bylo odloženo. Tentokráte přineslo kolo poměrně vyrovnanou bilanci. Domácí vyhráli 3x, hosté 2x a v 1 utkání se soupeři podělili o body. Zrodilo  se také několik překvapení.
To první v Brandýse, kde dosud vedoucí domácí Jiskra hostila S.Vršovice. Celý průběh utkání byl velice vyrovnaný a tak se definitivně rozhodovalo až v závěrečném, souboji dotahováků. V duelu dramatickém až do posledních hodů byl nakonec úspěšnější domácí hráč, který tak zajistil domácím alespoň bod za remízu. Jedním z taháků kola bylo utkání Sparty K.Hora B se S.Kolín B.  Oba týmy z čela tabulky předváděly kvalitní výkony a také tady se rozhodovalo až v závěrečné sérii, před kterou ale hosté vedli 3:1. Lepším závěrem však domácí dokázali ještě otočit utkání ve svůj prospěch a vydřít důležité vítězství.  Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo také v Neratovicích, kde domácí hostili Autoškodu.  Také tady sahali hosté po bodech. ale výborný závěr domácího dotahováka P.Božky jim nakonec zkazil radost. Další překvapení se zrodilo v Benešově, kde domácí S.Benešov B přišel o svoji podzimní domácí neporazitelnost. Tu jim sebrali hosté z Kosmonos. Domácí nehráli v obvyklé pohodě, naopak hostům se dařilo a tak jim při hodně průměrném výkonu domácích zajistil v závěrečné sérii oba body výborným výkonem Bajtalon (490). Akuma B opět doma nepředvedla nijak oslnivý výkon a tak podlehla jasně Uhelným skladům. V posledním utkání tohoto kola porazily doma Č.Pečky výrazně Spartu K.Hora C, utkání však bylo vyrovnanější, něž ukazuje konečný výsledek.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Sparta K.Hora B (2602), venku byly nejlepší Kosmonosy se svým výkonem 2583 v Benešově.  Z jednotlivců se blýsknul svým výkonem Bajtalon (490) v Benešově, doma hodil nejvíce Vobořil (462) ze Sparty K.Hora B. Do tabulek TOP10 se doma zapsala Sparta K.Hora B (2602), venku pak Kosmonosy svým výkonem v Benešově (2583) a S.Kolín B v Kutné Hoře (2572). Mezi jednotlivci se to venku v Benešově podařilo Bajtalonovi (490) z Kosmonos a Saulichovi (462) ze S.Kolín B v Kutné Hoře, doma se nezapsal žádný hráč.
Po 9.kole má tabulka nového vedoucího, kterým je Sparta K.Hora B, která má lepší skóre než J.Brandýs. Za nimi je velká tlačenice a ještě 6. v pořadí S.Kolín B ztrácí pouhé 2 body. Ve vedoucí skupině týmů má ještě SC Radotín 1 utkání k dobru. Také ve druhé polovině tabulky je situace velice vyrovnaná a jsou zde minimální odstupy. V závěru tabulky je stále předposlední Sparta K.Hora C a poslední se ziskem 1 bodu je Akuma B. Mezi jednotlivci je nadále na čele Božka z Neratovic před Plockem z Neratovic, na 3.místo se vyhoupnul Bajtalon z Kosmonos. Průměr přes 400 má 72 hráčů.

10.kolo

Divize AS má za sebou již 10.kolo. Byly v něm výrazně úspěšnější domácí týmy, které vyhrály celkem 6 utkání a jen z 1 utkání si odvezli body hosté. Hrálo se také 1 derby.
Šlágrem kola a soubojem o 1.místo bylo utkání v Kutné Hoře, kde domácí Sparta B hostila J.Brandýs.  Hosté měli lepší vstup do utkání a vedli 2:0, ale pak již byli vždy lepší jen domácí hráči, kteří nakonec celkem jasně vyhráli, ale až díky výkonům v závěrečné sérii. Zajímavé utkání se hrálo v Kosmonosech, kde domácí hostili exligové Neratovice. Přes poměrně dramatický a vyrovnaný průběh utkání byli nakonec lepší domácí hráči. Vyrovnané utkání se také hrálo v Praze na Zvonu, kde domácí Uhelné sklady porazily hosty z Č.Peček opět lepším celkovým výkonem družstva. V Mladé Boleslavi přivítala Autoškoda hráče SC Radotín. Také tady bylo utkání vyrovnané. Domácí tu poprvé na podzim překonali hranici 25 stovek a po zásluze si tak připsali vítězství nad soupeřem, který se tu tentokráte trochu trápil. Také utkání v Kolíně bylo dramatické. S domácím S.Kolín B tu překvapivě držela po celé utkání krok Sparta K.Hora C. Domácí o svém vítězství definitivně rozhodli až v závěrečném souboji dotahováků. Další vyrovnaný duel se hrál v Praze, kde S.Vršovice porazil po kvalitním výkonu S.Benešov B. Výborným výkonem se tu blýsknul zejména domácí Zetek (483). V posledním utkání tohoto kola se hrálo derby. A potvrdilo se, že favorit v derby nevyhrává. Domácí Akuma C, která se hodně trápila,  tu totiž podlehla "hostující"  Akumě B, která naopak předvedla výborný výkon.
Nejvyšší výkon kola předvedla Akuma B v Kosmonosech (2587), Venku byl nejlepší S.Benešov B, který ve Vršovicích předvedl výkon 2522 b. Mezi jednotlivci kraloval Zetek ze S.Vršovice s výkonem 483 b., ve stejném utkání předvedl hostující Hašek výkon 465 b. Do tabulek TOP se zapsali doma Zetek (483) z Vršovic a Šimota (466) z Akumy B, venku pak benešovský Hašek (465). Mezi družstvy se to podařilo na domácí dráze jen Akumě B (2587), venku tentokráte nikomu.
V tabulce je na čele Sparta K.Hora B před Uhelnými sklady a S.Kolín B. Odstupy jsou jen minimální a na podzim není ještě nic rozhodnuto. V posledních 3 kolech totiž uvidíme řadu vzájemných soubojů právě družstev z čela tabulky. Také ve druhé polovině tabulky je situace velice vyrovnaná. V závěru však Akuma B a Sparta K.Hora C ztrácejí 3 body. Mezi jednotlivci vede stále Božka z Neratovic, Bajtalon z Kosmonos a Plocek z Neratovic si prohodili pořadí na 2. a 3.místě. Překvapením může být, že nejlepší hráč 2.týmu tabulky Uhelných skladů je až na 40.místě. Průměr přes 400 má celkem 74 hráčů

11.kolo

Již po jedenácté se utkaly týmy v podzimní části Divize AS. V kompletně odehraném kole vyhráli domácí 4 utkání, 2 zvítězili hosté a v 1 utkání z toho byla remíza. Kromě jednoho derby jsme se dočkali také několika zajímavých výsledků.
Tahákem kola bylo utkání v Benešově, kde domácí S.Benešov B hostil lídra tabulky Spartu K.Hora B.  Utkání tu bylo velice vyrovnané. Domácím tentokráte nezahrál obvyklým způsobem Hašek, kterému se hodně nedařilo a to se nakonec podepsalo i na konečném výsledku. Body za  vítězství si odvezli hráči z K.Hory. Uhelné sklady hrály v K.Hoře, kde je hostil poslední tým tabulky Sparta K.Hora C. A opravdu doslova hostil. Oba týmy tu na místní poměry předvedly podprůměrné výkony, i to však stačilo hostům k výraznému vítězství. V dalším utkání týmů z čela tabulky hrála doma J.Brandýs se S.Kolín B. A  bylo to nadmíru vyrovnané utkání. Domácí byli blízko vítězství, ale v závěrečném souboji dotahováků vydřel bod pro hosty Mikoláš. Neratovice přivítaly S.Vršovice a předvedly kvalitní výkon. Hosté šli v úvodu sice do vedení, ale to bylo z jejich strany vše. Těžko se hrálo hráčům v Radotíně,kde to tentokráte opravdu nepadalo. Domácí i hosté z Kosmonos se hodně nadřeli. Hosté tu vedli již 2:0 a i pak bylo utkání dlouho vyrovnané. Domácí až body získanými ve druhé části utkání dovedli utkání k vítěznému konci. V derby se v tomto kole utkala Akuma B s Autoškodou. Domácí předvedli výborný výkon a celkem snadno si tak poradili s hosty. Jasnou záležitostí pro domácí bylo také poslední utkání tohoto kola v Č.Pečkách, kde byli domácí v utkání s Akumou C od začátku lepším týmem a neměli výraznějších problémů.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Akuma B (2622), venku se nejvíce dařilo Spartě K.Hora B v Benešově (2572). Z jednotlivců byl nejlepší doma Šťastný  (485) z Neratovic, venku pak v Benešově Pufler ml. (455) z K.Hory B.  Do Tabulek TOP10 se zapsala doma Akuma B (2622) a Neratovice (2619), venku jen Sparta K.Hora B se svým výkonem v Benešově (2572).  Mezi jednotlivci se zapsali jen Šťastný (485) z Neratovic, venku se to v tomto kole nepodařilo nikomu.
Dvě kola před koncem podzimní části se na čele tabulky vytvořila "velká" šestka, ze které trochu překvapivě vypadnul S.Benešov B. Vede Sparta K.Hora B, před Uhelnými sklady a loňským divizním mistrem S.Kolín B. Odstupy jsou jen minimální. Střed tabulky je velice krátký, o to vyrovnanější je pak její závěr. Předposlední je Akuma B, poslední Sparta K.Hora C ztrácí 3 body. Mezi jednotlivci si i nadále vede nejlépe Božka z Neratovic před oddílovým spoluhráčem Plockem, třetí je Pufler ml. ze Sparty K.Hora B. Průměr přes 400 má 79 hráčů.

12.kolo

V předposledním podzimním divizním kole jsme viděli celou řadu zajímavých utkání a několik překvapivých výsledků. Hrála se také 2 derby. Kolo bylo odehráno kompletní. Opět byly úspěšnější domácí týmy, které vyhrály 4 utkání, hosté zvítězili 2x a v 1 utkání se zrodila remíza.  K dispozici máme také výsledek dohrávaného utkání 9.kola.
Šlágrem tohoto kola bylo utkání vedoucí Sparty K.Hora B s exligovými Neratovicemi. Domácí v případě úspěchu mohli již slavit podzimní titul. Domácí tým měl také dlouho navrch. Před závěrečnou sérií vedl 3:1 a 37 kuželek. Přesto však ještě dvojice hostujících hráčů dokázala otočit utkání ve prospěch Neratovic. Vyrovnané utkání se hrálo v Kolíně, kde domácí S.Kolín B hostil Uhelné sklady. Hosté tu dlouho sahali po bodech, ale v závěrečném souboji zařídil výhru kolínským hráčům domácí dotahovák Mikoláš. Také v Brandýse se hrálo až do posledních hodů. Domácí tu přivítali S.Benešov B, a také tady hosté sahali po bodech. Remízu nakonec domácí vydřeli až zlepšeným výkonem v závěru utkání. V posledním podzemním pražském derby favorit opět nevyhrál.  S.Vršovice hostil doma SC Radotín a domácí tu předvedli kvalitní výkon. S průměrně hrajícím hosty tak neměli příliš problémů a zaslouženě si připsali  další body do tabulky. V dalším utkání sehrála doma Autoškoda vyrovnaný souboj s týmem Č.Peček. Rozhodující náskok získali domácí již v první polovině utkání a tento náskok si pak pohlídali až do konce. V Kosmonosech se hrálo derby, ve kterém domácí přivítali Akumu B. Utkání mělo vyrovnaný průběh a i když se hosté v závěru snažili, domácí již nepřipustili žádné větší problémy. V důležitém utkání týmů z konce tabulky hrála doma Akuma C se Spartou K.Hora C. Domácí si tu nechali odskočit soupeře až na 1:3, potom sice zapnuli na vyšší obrátky, ale v závěrečném dramatu již hosté uhájili cenné vítězství, o kterém nakonec rozhodla jediná kuželka. V dohrávaném utkání 9.kola v Radotíně hostili domácí Akumu C a předvedli výkon, jako by se předčasně uložili k zimnímu spánku. Hostům se naopak dařilo a tak si po zásluze odvezli překvapivé vítězství.
Nejvyšší výkony družstev v tomto kole byly k vidění v utkání v K.Hoře, kde domácí Sparta B porazila 2635 kuželek a hostující Neratovice předvedly výkon 2645 b. Z jednotlivců byl nejlepší Mikoláš ze S.Kolín B, který doma porazil 466 b., stejně tak hostující Knobloch z Uhelných skladů. Do tabulek TOP 10 se mezi družstvy doma zapsala jen Sparta K.Hora B (2635), venku se to podařilo Neratovicím (2645) v K.Hoře. Mezi jednotlivci se zapsali Knobloch (466) z Uhelných skladů v Kolíně a neratovický Božka v Kutné Hoře (464).
Čelo tabulky je před posledním kolem neuvěřitelně vyrovnané. Vede Sparta K.Hora B s náskokem 1 bodu před dalšími 3 týmy. O konečném podzimním pořadí tak nakonec rozhodnou až. závěrečné duely. Také v závěru tabulky je situace vyrovnaná. Předposlední Akuma B a poslední Sparta K.Hora C však ztrácejí již 3 body. Mezi jednotlivci vede Božka z Neratovic před Plockem z Neratovic, na 3.místo se posunul Křenek z Brandýsa.

13.kolo

Posledním 13.kolem dospěla podzimní část Divize AS do finiše. Kolo bylo odehráno kompletní a hrálo se v něm ještě o hodně. Domácí byli tradičně úspěšnější. Vyhráli 5 utkání, hosté se z vítězství radovali 2x a na rozloučenou s podzimem jsme viděli také 1 překvapivého kanára.
Vedoucí Sparta K.Hora B hostovala v Radotíně a k podzimnímu titulu potřebovala alespoň remizovat. Domácí měli lepší vstup do utkání, pak ale hosté srovnali. Vše se rozhodlo v předposledním souboji, ve kterém zcela pohořel hostující Dus (327) a utkání bylo rozhodnuto. Hosté se tu však zapsali alespoň kvalitním dorosteneckým rekordem dráhy, který předvedl hráč Schejbal (438). Nečekaná výsledková bomba vybuchla v Benešově. Tady domácí S.Benešov B hostil loňského divizního mistra S.Kolín B. Domácí pokračovali v nepřesvědčivých výkonech na domácí dráze a hosté toho plně využili. Předvedli výborný výkon a zaskočeným domácím hráčům nadělili kanára. Neratovice doma přivítaly J.Brandýs a byl tu k vidění nadmíru zajímavý a vyrovnaný zápas. Vše vyvrcholilo v závěrečném nervy drásajícím souboji dotahováků a o konečném vítězství domácích rozhodla nakonec jediná kuželka. Uhelné sklady doma jasně přehrály Akumu C, když o jejich vítězství rozhodnul především kvalitní výkon Z.Slezáka (473) ve 4.sérii, kterým prakticky rozhodnul zápas. Poměrně vyrovnané utkání se hrálo v Č.Pečkách, kde domácí hráli s týmem Kosmonos. Po zajímavém a vyrovnaném průběhu domácí nakonec vydřeli důležité body. Body do tabulky nutně potřebovala také Sparta K.Hora C, která ve svém posledním podzimním vystoupení hostila Autoškodu. Domácí si také dlouho vedli lépe a vedli před závěrečnou sérií 3:1. Konec utkání jim však opět nevyšel. Hostující hráči předvedli výrazně lepší výkony a nahráli celkem 65 kuželek, což také znamenalo konečné vítězství pro hostující tým. Kvalitní a vyrovnaný duel se hrál v Kosmonosech, kde Akuma B hostila S.Vršovice. Vše se tu definitivně rozhodlo až v závěrečné sérii, ve které domácí udrželi svůj náskok a připsali si tak další body do tabulky.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl tým S.Kolín B (2690) v Benešově. Doma se nejvíce  dařilo Akumě B s výkonem 2635 poražených kuželek. Mezi jednotlivci byl hvězdou kola J.Mikoláš ze S.Kolín B se svým výkonem  479 v Benešově. Doma byl nejlepší Z.Slezák z Uhelných skladů s výkonem 473  b. Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zapsala jen Akuma B (2635), venku se to podařilo S.Kolín B (2690) v Benešově a Vršovicím (2593) v Kosmonosech. Mezi jednotlivci se doma zapsal Slezák z Uhelných skladů (473), venku se to podařilo jen Mikolášovi (479) ze S.Kolín B v Benešově.
V tabulce je po podzimu na čele obhájce titulu S.Kolín B, který se postupně rozehrál a vystoupal až na čelo tabulky. To je ale nesmírně vyrovnané vzhledem k tomu, že stejný bodový zisk mají i druhé exligové Neratovice a na třetím místě divizní nováček Uhelné sklady. O pořadí tak rozhoduje skóre. I za těmito týmy je situace velice vyrovnaná a zřejmě i na jaře bude pokračovat souboj "velké" šestky. Střed tabulky mezi 7. a 10. týmem je také vyrovnaný a do jediného bodu se tu vešly 4 týmy. A ani v závěru není situace nijak rozhodnuta. Předposlední je Akuma B a poslední přezimuje Sparta K.Hora C. I tady bude na jaře ještě velký boj zvláště proto, že sestupovat mohou i více než jen 2 týmy. Mezi jednotlivci je po podzimu na čele neratovický Božka před svým spoluhráčem Plockem, pomyslný bronz patří zatím kolínskému Mikolášovi. Průměr přes 400 má po podzimu celkem 82 hráčů.
Tak a to je z podzimní části Divize AS vše. Opona se teď na 5 týdnů zatahuje. Hráči i družstva si mohou odpočinout, nabrat síly a vyladit formu. Letos se hraje možná nejkvalitnější ročník divizní soutěže a tak se i na jaře máme na co těšit.

14.kolo

Po nepříliš dlouhé zimní přestávce zahájila jarní část Divize AS svým 14.kolem. Úvodní jarní kolo je však zatím  neúplné vzhledem k 1 odloženému utkání. Celkově se dařilo tradičně lépe domácím týmům, které vyhrály 4 utkání, hosté si odvezli body ze 2.utkání. Kromě celé řady kvalitních výkonů jsme v tomto kole viděli také 1 překvapení.
Podzimní mistr S.Kolín B doma jasně přehrál Akumu C, průběh utkání však byl mnohem vyrovnanější než ukazuje konečný výsledek. Překvapení se zrodilo v Neratovicích, kde domácí podlehly S.Benešov B. Domácí, kteří končili podzim ve velmi dobré formě se nechali zaskočit soupeřem, který se naopak v závěru podzimu trápil. Hosté tu vedli již 0:5 a tak až domácí dotahovák odvrátil kanára a celkově zmírnil prohru. V dobrých výkonech pokračoval nováček Uhelné sklady, který se doma zcela bez problémů vypořádal s Autoškodou. Již po 2 hráčích tu bylo v podstatě vymalováno. Hostům dráhy na Zvonu zjevně neseděly. V dalším utkání podlehla doma Akuma B hráčům K.Hory B. Hosté šli v úvodní sérii do vedení, pak domácí srovnali, ale hosté měli lepší závěr a po zásluze si odvezli oba  body. Tradičně vyrovnaný průběh mělo utkání SC Radotín s J.Brandýs. Domácí byli lepší v první polovině utkání, v té druhé si naopak vedli lépe hosté. Vše se definitivně rozhodlo až v závěrečných hodech celého utkání. Výborný výkon doma předvedl poslední tým tabulky K.Hora C, která si tak snadno poradila s týmem Kosmonos. Hosté tu opravdu neměli šanci.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla právě K.Hora C, která na domácí dráze výkonem 2767 dosáhla skvělého průměru na hráče 461 b. Venku byl nejvyšší výkon 2611, který v Kosmonosech předvedla K.Hora B. Mezi jednotlivci byl hvězdou kola Tesař z K.Hory C, který doma předvedl parádních 494 b., venku byl nejlepší. Pufler ml., který v Kosmonosech  dosáhnul výkonu 464 b. Do tabulek TOP 10 se mezi družstvy zapsala Sp. K.Hora C, její výkon 2767 je zatím nejvyšším letošním výkonem družstva. Venku se zapsala Sp. K.Hora B svým výkonem 2611 v Kosmonosech. Mezi jednotlivci se do tabulek zapsali doma hráči K.Hory C Tesař (494), Barbora (489) a Jelínek (475), venku se to tentokráte nepodařilo žádnému hráči.
Po úvodním jarním kole je čelo tabulky i nadále velice vyrovnané. Vede S.Kolín B lepším skóre před Uhelnými sklady. Jediný bod ztrácí třetí K.Hora B. Stejně vyrovnaná je i situace na konci tabulky. Poslední 4 týmy se vejdou do 2 bodů. Předposlední je Akuma B již jen lepším skóre před K.Horou C. Pořadí jednotlivců nedoznalo téměř žádných změn. Vede dvojice neratovických hráčů Božka a Plocek, třetí je Mikoláš ze S.Kolín B.

15.kolo

Divize AS pokračovala druhým jarním kolem, které  bylo v pořadí již 15. Tentokráte byli domácí stoprocentně úspěšní. Hosté si neodvezli ani bod, přesto, že se hrála řada velice vyrovnaných utkání. Kromě souboje vedoucích týmů se hrálo také jedno derby.
Ve šlágru kola hostily doma exligové Neratovice vedoucí tým soutěže S.Kolín B. A bylo to velice vyrovnané a dramatické utkání. Domácí v polovině utkání prohrávali, pak ale přišla slabší chvilka hostů, kterou domácí plně využili a ve vyrovnaném a dramatickém závěru dotáhli utkání do vítězného konce. Velice vyrovnané utkání se hrálo v Kosmonosech, kde domácí hostili ambiciózního nováčka Uhelné sklady. Po vyrovnaném průběhu se tu rozhodovalo až v závěrečné sérii, kde domácí byli lepší a vydřeli tak důležité body. Hosté sice získali více bodů na jednotlivých dráhách, ale k zisku byť jediného bodu to nestačilo. Sparta K.Hora B doma hostila Č.Pečky, které po excelentním výkonu jasně přehrála. Další drama se hrálo v Benešově. Domácí S.Benešov B tu hrál s Radotínem. Domácí po delší době konečně zabrali a předvedli kvalitní výkon. A měli toho zapotřebí, protože hosté jim šlapali na paty až do posledních hodů. Také tady hosté získali více bodů na jednotlivých dráhách a 2x zahodili existenci, která je stála vždy bod. A tak i tady hosté vyšli naprázdno. Také v Brandýse se hrálo zajímavé utkání. Domácí Jiskra tu s Akumou B měla výborný začátek a zdálo se, že utkání bude jasnou záležitostí. Pak však hosté zabrali a začali otáčet průběh utkání. Vše se pak rozhodlo v závěrečném souboji dotahováků, ve kterém měl jasně navrch ten domácí. V mladoboleslavském derby hrála doma Autoškoda s Akumou C. Utkání tu bylo vyrovnané jen do poloviny, pak již byli domácí lepší a v závěru v klidu dovedli utkání do vítězného konce. V posledním utkání tohoto kola hostily doma Vršovice poslední tým tabulky K.Horu C. Utkání mělo celkem vyrovnaný průběh, ve kterém domácí v závěru již nepustili získaný náskok.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla Sparta K.Hora B, která dosáhl výkonu 2740 b. Venku byl tentokráte nejlepší SC Radotín, který v Benešově porazil 2642 kuželek, k bodům mu to ale nepomohlo. Z jednotlivců se nejvíce dařilo doma Pufler ml. z K.Hory B, který výkonem 494 atakoval pětistovku. Venku v ve stejném utkání hodil Kořínek z Č.Peček 480. Do tabulek TOP10 se  doma svým výkonem 2740 b. zapsala Sparta K.Hora B a S.Benešov B s výkonem 2676 b. Venku se to podařilo jen Radotínu v Benešově s výkonem 2642. Mezi jednotlivci se zapsali Pufler ml. doma s výkonem 494 a venku v K.Hoře Kořínek z Č.Peček výkonem 480 b.
Na čele tabulky se po tomto kole vytvořila silná čtyřka. Vede Sparta K.Hora B o jediný bod před triem pronásledovatelů v pořadí, S.Kolín B, Neratovice a Uhelné sklady. Střed tabulky je poměrně klidný. O to vyrovnanější je její závěr. Tady předposlední Akuma B a poslední K.Hora C ztrácejí jediný bod na Akumu C.

16.kolo

Třetím jarním kolem, které bylo v pořadí již 16.kolem, pokračovala Divize AS. Kolo bylo opět neúplné.  Úspěšnější byly domácí týmy. Kromě 5 vítězství domácích a 1 výhry hostů se hrála také 3 derby a viděli jsme 1 překvapení. K dispozici máme také výsledek dohrávaného utkání 1,jarního kola.
První derby tohoto kola se hrálo v K.Hoře, kde poslední tým soutěže Sp. K.Hora C hostil lídra tabulky Sp. K.Hora B. A opět se potvrdilo, že favorit to v derby nemusí mít lehké. Ve vyrovnaném průběhu byla rozhodující druhá série, kde "hosté"  trochu zaváhali a domácí pak již v závěrečném souboji uhájili důležité vítězství. Doma nezaváhal S.Kolín B, který po kvalitním výkonu jasně přehrál hostující Autoškodu. V Radotíně přivítali Neratovice, které sem přijely bez nejlepšího hráče soutěže P.Božky. A v utkání jim chyběl. Domácí v polovině vedli 3:0 a vše se zdálo být jasné. Pak ale hosté ještě trochu zdramatizovali průběh. Závěr utkání si ale domácí již ohlídali. V pražském derby hrály doma Uhelné sklady se S.Vršovice. A ani tady to neměl favorit jednoduché. Po dvou třetinách na tom byli o něco lépe hosté a tak domácí až mohutným závěrem strhli vítězství na svoji stranu. V dalším utkání tohoto kola porazila doma Akuma B hráče S.Benešov B. Utkání mělo velice vyrovnaný průběh a rozhodnutí tu padlo až  v závěrečné sérii, ve které byli domácí lepší a připsali si tak další body do tabulky. V posledním utkání kola se hrálo opět derby. V Kosmonosech v něm hrála Akuma C s "hosty" z Kosmonos. Také tady se po  vyrovnaném průběhu rozhodlo až v poslední sérii, ve které hosté nahráli více než 100 kuželek. V dohrávaném utká í 13.kola porazily doma Č.Pečky hosty z Vršovic. Domácí si vytvořili rozhodující náskok již v první polovině utkání a ten jim pak vydržel až do konce.
Nejvyšší výkon v tomto kole byly k vidění v K.Hoře, kde domácí K.Hora C dosáhla výkonu 2634, nejvyšší čistě venkovní výkon předvedly tentokráte Vršovice na Uhelných skladech a měl hodnotu 2459 (výkony K.Hory B a Kosmonos nemůžeme hodnotit jako výkony venku). Obdobně mezi jednotlivci. Tady ale nebyly výkony nijak oslnivé. Nejlepší byl Bajtalon z Kosmonos s "domácím" výkonem 469. Venku se nejvíce dařilo Palaštukovi z Autoškody, který v Kolíne udělal 439. Do tabulek TOP10 se tentokráte nezapsalo žádné družstvo ani žádný hráč.
A jak vypadá tabulka? Na čele je těsno. Vede opět S.Kolín B s lepším skóre před Uhelnými sklady, jediný bod ztrácí K.Hora B. I za touto trojicí je pořadí velice vyrovnané, stejně jako střed tabulky. V závěru je pořadí také našlapané. Na dno tabulky klesla Akuma C, ztrácí však jen 1 bod na dvojici Akuma B a K.Hora C. Mezi jednotlivci se na čele nic nemění. Vede Božka z Neratovic před Plockem z Neratovic a Mikolášem z Kolína B. Průměr přes 400 má celkem 77 hráčů.

17.kolo

Další, v pořadí již 17.kolo Divize AS, bylo odehráno kompletní. Přesto, že v něm byli opět úspěšnější domácí, viděli jsme řadu zajímavých utkání, několik překvapení a také prvního jarního kanára. Hrálo se také 1 derby.
Vedoucí S.Kolín B hostoval v Radotíně a bylo to velice vyrovnané utkání. Hosté měli lepší úvodní část utkání, domácí byli lepší ve druhé části, kdy o zisku bodů rozhodli v souboji předposledních hráčů. Ve šlágru kola hostila doma K.Hora B tým Uhelných skladů. Domácí podali kvalitní výkon a od úvodních hodů nenechali nic na náhodě. Rozhodující náskok pak získali ve druhé sérii. Hosté v závěru již jen korigovali konečný výsledek. Překvapení se zrodilo v Neratovicích, kde domácí tým podlehnul v dramatickém a vyrovnaném utkání Akumě B. Ačkoli byli domácí jasným favoritem, byli hosté zejména ve střední části výrazně lepší a tak domácí v závěru již jen kosmeticky upravili konečnou podobu výsledku. Hosté si tak odvezli cenné body do dalších bojů o udržení. Jasnou záležitostí  bylo utkání v Brandýse, kde domácí po kvalitním výkonu nadělili kanára hráčům K.Hory C. Hosté tu ale předvedli hodně slabý výkon a tak za zmínku snad ještě stojí, že domácí vyhráli o více než 300 kuželek. V kvalitních výkonech na domácí dráze pokračoval S.Benešov B. V celkem poklidném tempu porazil tentokráte Č.Pečky.  V Mladé Boleslavi se hrálo derby, ve kterém Kosmonosy hostily Autoškodu. Body si nakonec za překvapivě jasné vítězství odvezli hosté, ale průběh utkání byl mnohem vyrovnanější než ukazuje konečný výsledek. V utkání týmů z konce tabulky hostily Vršovice poslední Akumu C. Domácí předvedli kvalitní výkon a ve druhé části utkání slabě hrajícím hostům nedali šanci.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedli hráči S.Benešov B, kteří doma dosáhli výkonu 2680 b. Venku ve stejném utkání porazili hráči Č:Peček celkem 2598 kuželek. Z jednotlivců se tentokráte blýsknul P.Tomáš z K.Hory B s výkonem 488 b. Venku se nejvíce dařilo Kořínkovi z Č.Peček, který v Benešově hodil 476. Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zapsala doma K.Hora B (2680) a S. Benešov B (2667), venku se zapsaly jen Č.Pečky v Benešově (2598). Mezi jednotlivci se do TOP10 zapsal doma T.Petr z K.Hory B (488) a P.Božka z Neratovic (477). Venku se to podařilo jen Kořínkovi z Č.Peček svým výkonem 476 v Benešově.
I po tomto kole je čelo tabulky nesmírně vyrovnané. Vede K.Hora B o bod před obhájcem S.Kolín B, který má lepší skóre než třetí Uhelné sklady. Další bod ztrácí Radotín a ani Neratovice a Brandýs ještě nejsou ze hry o titul. Střed tabulky je celkem krátký a vyrovnaný. Na konci tabulky si v sestupovém pásmu v tomto kole pomohly Vršovice a Akuma B. Předposlední je K.Hora C o bod před Akumou C. Mezi jednotlivci je na čele stále dvojice neratovických hráčů Božka a Plocek. Stejně tak na třetím místě je Mikoláš z Kolína. Ani v dalším pořadí se v této fázi soutěže již příliš nemění. Průměr přes 400 má po tomto kole 75 hráčů.

18.kolo

Kolo plné překvapení bylo 17.kolo Divize AS. Mnohé již naznačuje poměrně vyrovnaná bilance. Domácí v\hráli 4 utkání, hosté zvítězili 3x. Bojovalo se nejen o pozice na čele tabulky, ale i o pozice v sestupovém pásmu.
Poslední Akuma C hostila vedoucí K.Horu B a bylo to překvapivě vyrovnané utkání. Hosté si rozhodující náskok vytvořili již v první sérii a ten jim i přes velkou snahu domácích hráčů vydržel až do samotného závěru. Největší překvapení se zrodilo asi v Kolíně, kde domácí S.Kolín B podlehnul hráčům z Kosmonos. Oba týmy předvedly výborné výkony. Hosté vstoupili do utkání výrazně lépe a vytvořili si značný náskok. Domácí sice v závěru mohutně dotahovali a stáhli více než 90 kuželek, ale hosté si již vítězství nenechali vzít. Dramatické utkání se hrálo v Praze na Zvonu, kde Uhelné sklady hostily J.Brandýs. Hosté tu měli skvěle rozehrané utkání, když po 2 hráčích vedli 2:0 a 78 kuželek. Pak však začali domácí otáčet průběh utkání a vše dovršili v závěru utkání, kdy definitivně strhli vítězství na svoji stranu. Překvapivě snadno si doma poradila Akuma B s Radotínem. Domácí předvedli kvalitní výkon, hosté se naopak tentokráte dost trápili. Drama bylo k  vidění v Č.Pečkách, kde domácí hostili exligové Neratovice. Vyrovnané utkání vyvrcholilo závěrečným soubojem dotahováků, ve kterém hosté tvrdě dotahovali a  sahali po bodech, ale domácí byli nakonec šťastnějším týmem. V existenčním utkání hrála doma K.Hora C se S.Benešov B a nutně potřebovala bodovat, aby neztratila kontakt s ostatními týmy. Utkání mělo vyrovnaný průběh, v závěrečné sérii ale dokázali domácí vydřít důležité body. Překvapení se zrodilo také v posledním utkání tohoto kola v Mladé Boleslavi, kde domácí Autoškoda nestačila na S.Vršovice. Také tady mělo utkání vyrovnaný průběh. Hosté však ve druhé části utkání byli lepší a po zásluze si odvezli body za vítězství.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly tentokráte Kosmonosy v Kolíně (2630), ve stejném utkání doma předvedl S.Kolín B výkon 2614 b. Mezi jednotlivci byl nejlepší Končel z K.Hory C, který doma předvedl výkon 472 b. Venku byl nejlepším výkonem výkon Rychetského z Brandýsa, který na Uhelných skladech udělal 458 b. Do tabulek TOP10  se tentokráte nezapsal žádný tým ani žádný hráč.
Na čele tabulky je i po tomto kole K.Hora B o bod před Uhelnými sklady. Tři body ztrácí na 3.místě S.Kolín B. I v dalším pořadí je tabulka dost vyrovnaná zejména ve středu tabulky. Vyjasňovat se začíná na konci tabulky. Předposlední K.Hora C ztrácí sice jen 2 body, ale poslední Akuma C má již pětibodové manko. Zdramatizovat se může ale boj o udržení sestupy z ligové soutěže, kde jsou sestupem ohroženy hned 2 pražské týmy a pak by se do bojů o udržení v Divizi AS rázem dostaly týmy od 7.místa níže. Mezi jednotlivci se vedoucí trio nemění. Vede Božka z Neratovic před svým oddílovým spoluhráčem Plockem, třetí je Mikoláš ze S.Kolín B. Průměr přes 400 má aktuálně 74 hráčů.

19.kolo

Tentokráte bez překvapení se odehrálo 19.kolo Divize AS. Byly v něm stoprocentně úspěšné domácí týmy. Přesto jsme viděli několik zajímavých utkání a také jednoho kanára. Toto kolo je však zatím neúplné, chybí v něm výsledek 1 odloženého utkání.
Vedoucí K.Hora B doma předvedla kvalitní výkon a neměla s hostující Autoškodou vážnější problémy. Naopak hosté tu odvraceli kanára až v poslední sérii. S.Benešov B doma hostil hráče Uhelných skladů. A také tady předvedli domácí kvalitní výkon, na který hosté přes veškerou snahu nestačili. V Radotíně se opět hráči obou týmů pěkně potrápili. Přesto, že domácí zvítězili celkem jasným rozdílem, bylo utkání mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Hosté tu odvedli bojovný výkon. V dalším utkání porazily doma Neratovice poslední tým tabulky K.Horu C. Domácí předvedli dobrý výkon, který by však na lepší týmy nemusel stačit. V Brandýse nadělili domácí hráči hostující Akumě C kanára. Hosté sice sehráli několik vyrovnaných duelů, ale domácí byli nakonec vždy o kousek lepší. Kvalitní výkon a důležité body získaly v posledním odehraném utkání tohoto kola doma Vršovice  v souboji s hráči z Kosmonos.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma S.Benešov B, kterému chyběla jediná kuželka ke zdolání hranice 2700 b. Venku se ve stejném utkání dařilo Uhelným skladům, které tu předvedly výkon 2609 b. Z jednotlivců byl tentokráte nejlepší benešovský Palát, který doma dosáhnul výkonu 486 b., venku, opět ve stejném utkání, byl nejlepší Dvořák z Uhelných skladů s výkonem 449 b. Do tabulek TOP10 se z družstev zapsal doma S.Benešov B (2699), venku pak Uhelné sklady s výkonem 2609 v Benešově. Mezi jednotlivci se to podařilo jen Palátovi ze S.Benešov B se svým domácím výkonem 486 b.
Na čele tabulky si svoje postavení upevnila Sparta K.Hora B, která svým pronásledovatelům odskočila na 3 body a dostává se tak do role favorita letošního ročníku. Na 2. a 3.místě je dvojice pražských týmů Uhelné sklady a SC Radotín. Ve vyrovnaném pořadí přechází tabulka plynule do jejího středu, kde jsou mezi týmy jen minimální odstupy. Na konci tabulky je K.Hora C a již 5 bodů ztrácí Akuma C, ta to bude mít v závěru již hodně těžké. Mezi jednotlivci jsou již jen minimální změny. Vede dvojice hráčů z Neratovic Božka a Plocek, před Mikolášem ze S.Kolín B. Průměr přes 400 má nyní 75 hráčů. 

20.kolo

Po trochu poklidnějším předchozím kole mělo 20.kolo Divize AS tentokráte ten správný říz. V kompletně odehraném kole byli tentokráte úspěšnější hosté a mnoho nechybělo a domácí mohli dopadnout ještě hůře.
V Kosmonosech uvítali lídra tabulky Spartu K.Hora B. A domácí se s hosty příliš nemazlili. Předvedli kvalitní výkon, kterým hostům příliš šancí nedali. Uhelné sklady hrály doma s Neratovicemi. V kvalitním a vyrovnaném utkání byli hosté nakonec lepším týmem a připravili tak domácím první letošní porážku na domácí dráze. K.Hora C v boji o udržení hostila SC Radotín. Domácí měli lepší vstup do utkání, ale hosté ve druhé sérii srovnali stav a šli do vedení. V závěrečném dramatu nejdříve domácí rychle otáčeli stav, ale o jejich vítězství se nakonec rozhodlo až v několika posledních hodech. O vyrovnanosti utkání svědčí i skutečnost, že hosté vyhráli na více dráhách než domácí. Překvapení kola se zrodilo v Kolíně, kde hostující S.Vršovice nachytal domácí S.Kolín B na švestkách. Domácí tentokráte nepředvedli obvyklý výkon, hostům se naopak dařilo. A tak před závěrečným soubojem dotahováků bylo již vše jasné. Hosté si tak po zásluze odvezli oba body. Další vítězství hostů zaznamenal Brandýs v utkání v Mladé Boleslavi. Domácí tu sice vedli již 3:0 a 69 kuželek, ale hosté zlepšeným výkonem ve druhé části dokázali ještě v závěrečném dramatu otočit utkání ve svůj prospěch. Důležité body vydřela doma poslední Akuma C v utkání s Benešovem B. O svém vítězství rozhodli domácí až v poslední sérii. Překvapivě vysoko podlehly doma Č.Pečky hráčům Akumy B. Utkání bylo sice vyrovnanější než ukazuje konečný výsledek, ale to nic nemění na skutečnosti, že si hosté odvezli cenné  body.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma K.Hora C (2640), ve stejném utkání předvedl hostující SC Radotín výkon 2632. Nejvyšší výkony jednotlivců byly tentokráte k vidění v Kolíně, kde vršovický Vilímovský porazil 476 kuželek, stejný výkon se podařil i domácímu Mikolášovi. Do tabulek TOP10 se v tomto kole mezi družstvy zapsal jen SC Radotín svým výkonem 2632 v K.Hoře. Mezi jednotlivci se do tabulek zapsal jen venku v Kolíně vršovický Vilímovský (476).
Na čele tabulky je i přes porážku K.Hora B. Za ní je však hodně těsno, v jediném bodu jsou zde seřazeny hned 4 týmy. Další body ztrácí S.Kolín B. Také střed tabulky je velice vyrovnaný, i tady jsou v jediném bodu naskládána hned 4 družstva. V závěru tabulky je předposlední K.Hora C a na poslední příčce je Akuma C. V pořadí jednotlivců není nic nového  na čele tabulky. Vede dvojice Božka a Plocek z Neratovic před Mikolášem z Kolína B. Průměr přes 400 má 74 hráčů.

21.kolo

Divize AS má za sebou již 21.kolo a opět v něm byli dost úspěšní hosté. Domácí vyhráli 4 utkání, hosté si odvezli body ze 3 utkání. Viděli jsme pár překvapení, také 2 kanáry, 1 derby a problémy Autoškody s platnými registracemi.
Vedoucí K.Hora B hrála doma se S,Vršovice. A domácí to neměli vůbec lehké. Hosté předváděli kvalitní výkon a vedli tu již 3:1, ale domácí mohutným závěrem ještě dokázali otočit utkání ve svůj prospěch. V pražském derby hostil doma SC Radotín tým Uhelných skladů. Utkání mělo velmi dobrou atmosféru, ale s výkony to bylo slabší. Domácí se trápili a předvedli hodně mizerný výkon a tak hostům stačil jen o málo lepší výkon k zisku bodů. V Neratovicích přivítali poslední tým tabulky Akumu C. Utkání tu bylo jakž takž vyrovnané v první části, pak se stalo jednoznačnou záležitostí domácího týmu a hosté si nakonec odvezli kanára. Překvapením skončilo utkání v Brandýse. Tady šli domácí sice do vedení, ale to bylo z jejich strany vše. Ve zbytku utkání pak bodovali již jen hosté a po zásluze si odvezli  body za vítězství. Také v Č.Pečkách domácí prohráli. V úvodu "trochu" zaspali a ztrátu 0:3 pak již nedohnali. Z vítězství se tak radovali hráči Kosmonos. V Benešově domácí bez problémů získali další body. 2 hostující hráči Autoškody měli totiž neplatnou registraci a tak nebylo o co hrát. Utkání bude mít ještě dohru na STK (a týkat se to  bude i dalších 2 utkání Autoškody v předchozích kolech). V posledním utkání tohoto kola porazila doma Akuma B po kvalitním výkonu celkem snadno K.Horu C. Hosté tu odvraceli kanára až v závěrečné sérii.
Nejvyšší výkon v tomto kole se povedl doma Benešovu B (2717), venku byl nejlepší S.Vršovice se svým výkonem 2653 v K.Hoře. Z jednotlivců zářil Matoušek z Benešova B se svým domácím výkonem 492 b. Venku byl nejlepší vršovický Šusta s výkonem 455 b. v K.Hoře. Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zapsal S.Kolín B (2719) a Sparta K.Hora B (2690), venku se to podařilo S.Vršovice s výkonem 2654 v K.Hoře. Mezi jednotlivci se doma zapsali benešovský Matoušek (492), a neratovický Šťastný (483). Venku se to v tomto kole nepodařilo nikomu.
Na čele tabulky je Sparta K.Hora B s 3 bodovým náskokem před Neratovicemi a Uhelnými sklady. Mezi těmito družstvy se s největší pravděpodobností rozhodne o letošním vítězi. Také další pořadí je velice vyrovnané a pokračuje přes střed tabulky až k jejímu závěru. Tady předposlední K.Hora ztrácí 3  body a poslední Akuma C 6 bodů k záchraně. Ve III. lize je vak aktuálně ohrožen sestupem 1 pražský tým a tak zatím ani další družstva od 9.místa níže nemohou být v klidu. Mezi jednotlivci je trio na čele beze změny. Vede Božka z Neratovic před Plockem z Neratovic a Mikolášem ze S.Kolín B. Průměr přes 400 má 74 hráčů. Divize AS má teď před sebou 2 týdenní přestávku a tak mohou hráči a družstva naposledy nabrat síly k závěrečným bojům o titul, lepší umístění a udržení v soutěži.

22.kolo

Po téměř 3 týdenní přestávce pokračovala Divize AS. V kompletně odehraném kole byly úspěšnější hostující týmy, které vyhrály 4 utkání. Domácí se tentokráte radovali jen 3x. Kromě několika zajímavých utkání jsme viděli také 1 kanára a k dispozici je také stanovisko STK k neoprávněnému startu hráčů Autoškody.
Šlágrem kola bylo utkání v Kolíně, ve kterém domácí S.Kolín B hostil vedoucí tým tabulky K.Horu B. A domácí se s hosty vůbec nemazlili. Předvedli výborný výkon a zaskočeným hostům nadělili kanára. Dramatické utkání bylo k vidění v Mladé Boleslavi, kde Autoškoda předvedla bojovný výkon proti Neratovicím. V infarktovém závěru byli ale šťastnější hosté. Uhelné sklady doma přivítaly  Akumu B a svedly s ní poměrně vyrovnaný souboj, ve jehož průběhu ale nepřipustily větší problémy a nakonec po zásluze zvítězily. Kvalitní výkon předvedl doma S.Vršovice v utkání s J.Brandýs. Domácí tu utkání rozhodli již v první polovině a ve zbytku utkání se v podstatě jen v klidu dohrávalo. Akuma C doma přivítala SC Radotín a dlouho si jí dařilo. Vedla již 3:1, ale v závěrečné sérii dokázali hosté strhnout vítězství na svoji stranu. V Kosmonosech předvedli domácí proti S.Benešov B kvalitní výkon, ale na výborně hrající hosty to tentokráte nestačilo. Utkání však bylo mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. V posledním utkání tohoto kola podlehla doma K.Hora C trochu překvapivě Č.Pečkám, když rozhodující bod v závěrečné sérii získala L.Chybová.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly venku v K.Hoře právě Č. Pečky, které tam udělaly 2636 b. Doma byl nejlepší S.Kolín B s výkonem 2631 b. Mezi jednotlivci byl hvězdou kola Kopecký z K.Hory C s výkonem 473 b. Venku se nejvíce dařilo  Haškovi ze S.Benešov B, který v Kosmonosech předvedl výkon 462 b. Do tabulek TOP se mezi družstvy zapsaly jen Č.Pečky se svým výkonem 2636 v K.Hoře. Mezi jednotlivci se to nepodařilo žádnému hráči.
Čtyři kola před koncem je na čele tabulky pěkná tlačenice. Vede K.Hora B s jednobodovým náskokem před Neratovicemi a Uhelnými sklady. Tyto tři týmy jsou do závěrečných kol favority letošního ročníku, ale ani S.Kolín B a SC Radotín nejsou ještě zcela ze hry. Střed tabulky je ji relativně v klidu. Zajímavá situace je na konci. Tady by Autoškodě na 12.místě měly být odečteny na konci soutěže 4  body a to by znamenalo ještě velký boj o udržení s K.Horou C a Akumou C. Pokud by však letos sestupovaly z Divize AS 3 týmy, je situace na konci tabulky poměrně jasná. Mezi jednotlivci se za vedoucího Božku z Neratovic posunul Schejbal z K.Hory B, třetí je Mikoláš ze S.Kolín B. Průměr přes 400 si drží 76 hráčů.

Disciplinární řízení č.1
19.kolo Divize AS
20.2.2009 - utkání Sparta K.Hora – Autoškoda Ml.Boleslav 7:1 2631 : 2114.
Neoprávněný start hráče Autoškody MB Michala Horáčka (17698). Platnost reg. do 18.2.2009.
Odečten výkon Michala Horáčka.
Vedoucí družstva Autoškody Ml.Boleslav - Horáček Pavel st. (01907) - napomenutí
Rozhodčí utkání Vyhlídal Vítězslav (I/0041 ) - napomenutí.
Finanční postih družstva AŠ: 1000,- kč (uhradit do 31.3.2009 hospodářce SKKS paní Haně Barborové)
V případě nesplnění termínu splatnosti bude družstvu Autoškody Ml.Boleslav - zastavena činnost


Disciplinární řízení č.2
20.kolo Divize
AS
27.2.2009 - Utkání Autoškoda M. Boleslav – Jiskra Brandýs – kontumace pro hosty
Neoprávněný start hráče Autoškody MB Michala Horáčka (17698). Platnost reg. do 18.2.2009,
Neoprávněný start hráče Autoškody MB Pavla Horáčka ml.(17700). Platnost reg. do 18.2.2009.
Vedoucí družstva Autoškody MB Horáček Pavel st. (01907) - zákaz výkonu funkce na 2 soutěžní utkání (22.+ 23.kolo Divize AS)
Rozhodčí utkání Horáček Petr (S/0002) - napomenutí
Finanční postih družstva AŠ : za opakovaný přestupek: 3000,- kč (uhradit do 31.3.09 hospodářce SKKS)
V případě nesplnění termínu splatnosti bude družstvu Autoškody Ml.Boleslav - zastavena činnost

Disciplinární řízení č.3
21.kolo Divize AS
6.3.2009 - utkání Sokol Benešov B – Autoškoda Ml. Boleslav – kontumace pro domácí
Neoprávněný start hráče Autoškody MB Michala Horáčka (17698). Platnost reg. do 18.2.2009.
Neoprávněný start hráče Autoškody MB Pavla Horáčka ml.(17700). Platnost reg. do 18.2.2009.
Vedoucí družstva Autoškody MB Horáček Pavel st.(01907) - zákaz výkonu funkce do konce sezony 08 – 09
Postih za opakovaný přestupek pro družstvo Autoškody MB : Po skončení soutěžního ročníku 08 – 09
budou odečteny 4 body z celkového počtu bodů v konečné tabulce soutěže Divize AS.
Pochvala pro rozhodčího utkání v Benešově Ladislava Žebrakovského (II/0462), který splnil svoji povinnost a toto všechno objevil
.

23.kolo

Ve 23.kole byli již opět úspěšnější domácí. Přesto bylo i v tomto kole k vidění několik velice zajímavých utkání. Bojovalo se jak o čelo tabulky, tak i o udržení v soutěži a hrálo se také 1 derby. Domácí bodovali v 5 utkáních a hosté si odvezli body ze 2 soubojů.
V Brandýse přivítali lídra tabulky Spartu K.Hora B a domácí tentokráte předvedli kvalitní a soustředěný výkon. Hosté se naopak dost trápili a kanára odvraceli až v samotném závěru. Neratovice tak mohly doma zaútočit na 1.místo. To by ovšem musely doma přehrát Kosmonosy. První část utkání trochu zaspaly a nechaly si utéct hosty na 1:4 a tak domácí v závěru přes veškerou snahu již na zvrat neměli. Č.Pečky, povzbuzeny vítězstvím z minulého kola v K.Hoře, předvedly doma velmi dobrý výkon proti Uhelným skladům, které se také tlačí na čelo tabulky. Hosté tu sice vedli 1:2, ale pak již bodovali jen domácí hráči a po zásluze zvítězili. Drama se hrálo v K.Hoře, kde domácí Céčko nutně potřebovalo bodovat v utkání se S.Kolín B. Ve vyrovnaném souboji se rozhodovalo až v samotném závěru, ve kterém byli nakonec domácí šťastnějším týmem a posílili tak svoje šance na udržení. V Radotíně domácí po dlouhé době předvedli kvalitní výkon a trápícím se hostům z Autoškody nedali tentokráte téměř žádnou šanci. Také  v Benešově bylo sehráno poměrně vyrovnané utkání. Domácí S.Benešov B v něm hostil S.Vršovice. O vítězství domácích se tu rozhodlo až v závěrečné sérii. V posledním utkání tohoto kola se v derby utkala Akuma B s poslední Akumou C.  Tady byli nakonec po vyrovnaném průběhu úspěšnější hosté.
Nejvyšší výkon v tomto kole se povedl doma S.Benešov B (2703), venku byl nejlepší S.Kolín B, který v K.Hoře předvedl výkon 2677 b., ale ani ten mu k  vítězství nestačil. Mezi jednotlivci se doma nejvíce dařilo Jelínkovi z K.Hory C (479), venku pak Bajtalonovi z Kosmonos, který v Neratovicích udělal 464. Do tabulek TOP10 se tentokráte mezi družstvy doma zapsal S.Benešov B (2707) a K.Hora C (2687). Venku se to povedlo jen Vršovicím v Benešově (2636). Mezi jednotlivci se to tentokráte nepodařilo žádnému hráči.
A co tomu všemu říká 3 kola před koncem tabulka? Čelo se ještě více zahustilo a o letošním titulu se pravděpodobně rozhodne mezi vedoucí čtyřkou, tedy v souboji 2 středočeských a 2 pražských týmů.   S největší pravděpodobností lze definitivní rozhodnutí očekávat až v posledním kole. Vede Sparta K.Hora B o bod před Neratovicemi a Uhelnými sklady, další bod ztrácí Radotín. Také ve středu tabulky je to ještě hodně vyrovnané. Hodně zajímavá je také situace na konci tabulky, kde se bojuje o udržení v soutěži. Nejhůře je na tom poslední Akuma C. Předposlední je K.Hora C, ale vše může být ještě výrazně poznamenáno rozhodnutím STK k neoprávněným startům hráčů Autoškody, kteří se proti tomuto rozhodnutí odvolali.  Letos to tedy bude opravdu boj až do posledního hodu s možnou dohrou u zeleného stolu.

24.kolo

Tři kole před koncem byly opět úspěšnější hostující týmy. Bojovalo se jak na čele tak i na konci tabulky o hodně. Viděli jsme celou řadu zajímavých a dramatických utkání, ve kterých domácí slavili 3 vítězství, hosté si odvezly body dokonce ze 4 utkání. Hrálo se také jedno derby.
Vedoucí Sparta K.Hora B sehrála se S. Benešov B strhující utkání. Hosté šli hned v úvodu do vedení a po druhé sérii vedli 1:3. O všem se rozhodovalo až v závěrečné sérii a doslova v posledních hodech. Tady se blýsknul domácí Vobořil, který svým výkonem 480 výrazně přispěl ke konečnému vítězství domácích. Drama bylo k vidění také ve Vršovicích, kam zavítaly Neratovice a které tu v boji o divizní titul potřebovaly nutně bodovat.. Domácí si dlouho vedli velmi dobře a vedli po 4 hráčích 3:1 a 52 kuželek, jenže v závěru hosté zabrali a otočili ještě utkání zcela jasně ve svůj prospěch. Překvapivě dost práce měly doma Uhelné sklady se zachraňující se K. Horou C. Dlouho vyrovnané utkání rozhodli domácí ve svůj prospěch až ve druhé části utkání. V Kosmonosech, kde hrál Radotín, drželi domácí krok s hosty jen ve dvou sériích, v té závěrečné měli hosté jasně navrch a po zásluze si odvezli oba body.  S.Kolín B zaznamenal doma povinné vítězství v utkání s J.Brandýs. Neměl to ale vůbec jednoduché. Definitivní náskok získali domácí až v závěrečném souboji, ve kterém domácí dotahovák výrazně předčil hostujícího hráče. Existenční utkání hrála doma Akuma C s týmem Č. Peček. A vůbec se jí nepovedlo.  Domácí nakonec po slabém výkonu jasně prohráli a kanára odvraceli až v závěrečné sérii. V posledním utkání tohoto kola se v Mladé Boleslav hrálo derby, ve kterém Autoškoda hostila Akumu B. Pro domácí to bylo derby s existenční příchutí. A v průběhu utkání to bylo znát. Domácí se sice hodně snažili, ale hosté byli většinou o kousek lepší a tak ani v závěru domácí nedokázali strhnout vítězství na svoji stranu. Prohrou si tak řádně nařízli sestupovou větev..
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly venku Neratovice ve Vršovicích, kde dosáhly celkového výkonu 2604 b. Doma byla nejlepší K.Hora B s výkonem 2536. Mezi jednotlivci se doma blýsknul Vobořil z K. Hory B (480), venku  se nejvíce dařilo Asimusovi z Radotína v Kosmonosech (458). V tabulkách TOP10 jsme v tomto kole neznamenaly žádné změny. V pořadí jednotlivců je na čele stále Božka z Neratovic před Mikolášem ze S.Kolín B a dalším hráčem Neratovic Plockem. Průměr přes 400 si drží 74 hráčů.
Dvě kole před koncem se na čele příliš nezměnilo. Vedoucí čtyřka bodovala, Neratovice a Radotín však přivezly body z venku. Hodně napoví již příští kolo, ve kterém Neratovice v přímém souboji o 1.místo hostí vedoucí K.Horu B Vítěz tohoto utkání bude mít hodně blízko k titulu, remíza nic neřeší. V závětří však čekají Uhelné sklady, které v  závěru mají příznivý los a jen čekají na zaváhání soupeřů. Důležitým muže být také utkání posledního kola, ve kterém K.Hora B hostí Radotín. S.Kolín B již loňský titul zřejmě neobhájí, určitě však bude chtít vybojovat alespoň místo na bedně. Také ve středu tabulky lze ještě očekávat změny a boj o lepší umístění. V závěru tabulky se začíná vyjasňovat. Poslední Akumu C zachrání jedině 2 výhry, za předpokladu, že K.Hora C již nebude bodovat. Ta hraje v příštím kole doma s Akumou C Stejně špatně je na tom i Autoškoda, které budou po posledním kole v tabulce odečteny 4 body.  V posledním kole hostí doma K. Horu C. Takže nás čeká opravdu dramatické vyvrcholení letošního ročníku.

25.kolo

Ani předposlední kolo zatím nerozhodlo, kdo získá letošní divizní titul. V kompletně odehraném kole tentokráte kralovaly domácí týmy, které vyhrály 7 utkání, hosté si odvezli body jen z jediného utkání. Hrála se také 2 derby.
Ve šlágru kola hostily doma Neratovice tým Sparty K. Hora B. Domácí hráči předvedli proti nevýrazně hrajícím hostům kvalitní výkon a zejména díky výrazně lepší střední části utkání zaslouženě vyhráli. Uhelné sklady doma přivítaly S. Kolín B, který však přijel na Zvon bez svého nejlepšího hráče. Domácí odvedli svůj standardní výkon, na který hosté před veškerou snahu neměli. V Radotíně se hrálo letošní poslední pražské derby a domácí se v něm konečně dočkali vítězství. S hosty z Vršovic však sehráli poměrně vyrovnanou partii. Definitivní pojistku na vítězství dal až výborným výkonem v závěrečném souboji domácí dotahovák M. Pondělíček. S. Benešov B se s domácí dráhou rozloučili kvalitním výkonem a jasným vítězstvím nad hostující J. Brandýs.  Drama bylo k vidění v Červených Pečkách, kam zavítala Autoškoda. V utkání vyrovnaném a napínavém až do posledních hodů se nakonec radovali domácí hráči. Naopak smutní byli hosté, kteří tu sahali alespoň po bodu. Jediným týmem, v tomto kole bodoval "venku" byly Kosmonosy. Ty si připsaly body za vítězství v derby s Akumou B. O svém vítězství rozhodly  v závěrečné sérii, kterou měli domácí hodně slabou. V utkání týmů z konce tabulky porazila doma K. Hora C poslední Akumu C. Hosté šli sice v úvodní  sérii do vedení, to však bylo u jejich strany vše, pak již bodovali jen domácí hráči.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma S. Benešov B (2567), venku ve stejném utkání předvedla J. Brandýs výkon 2550. Hvězdou kola byl M. Pondělíček z Radotína s výkonem 473 b., venku byl nejlepší Spurný ml. z Brandýsa s výkonem 441 v Benešově. Do tabulek TOP10 se v tomto kole nezapsal žádný tým ani žádný hráč.
I před posledním kolem je čelo tabulky neskutečně vyrovnané. Vedou Uhelné sklady před Neratovicemi, díky lepšímu poměru zisku bodů z jednotlivých drah.  Za nimi se ztrátou jediného bodu je dvojice K.Hora B a SC Radotín. Bude to tedy ještě drama do posledního hodu. Také na dalších místech v tabulce se v posledním kole bude ještě hrát o lepší umístění. Na konci tabulky se zdá být situace poslední Akumy C již hodně těžká, ale nic není nemožné. Nemusí však sestupovat jen 1 tým. Ve 3.lize jsou před posledním kolem ve hře o sestup hned 3 týmy - Konstruktiva B, Konstruktiva C a Poděbrady. V tom horším případě tak nemají divizní jistotu ani S. Vršovice a Akuma B. Mezi jednotlivci vede Božka z Neratovic před Mikolášem ze S. Kolín B a Plockem z Neratovic. Průměr přes 400 má 72 hráčů.
Jak jsou rozdány karty v boji o titul:
Zdá se to až neuvěřitelné, ale je tu ještě obrovské množství variant, což je dáno zejména tím, že ve hře jsou stále ještě 4 týmy. Z adeptů na titul hraje v poslednímkole doma jen Sparta K.Hora B. Takže alespoň přehled utkání o titul v posledním kole:
Akuma C - Uhelné sklady J. Brandýs - TJ Neratovice SpartaK. Hora B - SC Radotín
Jak jsou rozdány karty v boji o poslední místo
Tady se bude rozhodovat mezi Autoškodou, které budou po skončení soutěže odečteny 4 body a zatím poslední Akumou C. Vyšší počet sestupujících zatím pomineme.
Autoškoda - Sparta K. Hora C Akuma C - Uhelné sklady -

26.kolo

Posledním kolem byl dohrán 5. ročník Divize AS. Hrálo se v něm ještě o hodně. Rozhodovalo se nejen o titulu, ale i o sestupujících. Navrch měly domácí týmy, které vyhrály 5 utkání, hosté bodovali jen 2x. Přesto se hrála řada zajímavých a dramatických utkání.
Vedoucí Uhelné sklady hrály v Kosmonosech, kde jim byla za soupeře domácí Akuma C. Ta se chtěla ještě pokusit o malý zázrak v bojích o záchranu. Po vyrovnaném úvodu utkání měli však hosté postupně navrch a utkání dovedli k vítěznému konci. Další adept na titul Neratovice, hrály v Brandýse, a měly o poznání těžší pozici. Dlouho vyrovnané utkání se rozhodovalo v závěrečném souboji dotahováků, ve kterém ale nejlepší hráč soutěže Božka střídal po 58 hodech a domácí pak již svoji šanci nepustili. Vyrovnané utkání se hrálo také v K.Hoře, kde se střetli další 2 adepti na titul. Domácí K.Hora B hostila SC Radotín. Po vyrovnané úvodní sérii se o výsledku rozhodlo prakticky ve druhé sérii, kde domácí Vobořil předvedl parádních 507. Na zvrat pak již hosté neměli sílu. V utkání loňského mistra S. Kolín B se S. Benešov B již o nic nešlo. A bylo to znát. Domácí po vyrovnaném průběhu rozhodli o svém vítězství v posledních 2 soubojích, kde se naopak hostům příliš nedařilo. O konečnou 8. příčku se hrálo v Kosmonosech, kde domácí přivítali Č.Pečky. V utkání  průměrné úrovně se více dařilo domácím hráčům, kteří si po zásluze připsali oba body. V utkání týmů z konce tabulky si S.Vršovice po kvalitním výkonu poradil celkem snadno s trápící se Akumou B. Ani v posledním utkání se nedařilo doma Autoškodě, která po utrápeném výkonu podlehla hráčům K. Hory C. Výsledek tohoto utkání však neměl již výraznější vliv na konečnou podobu tabulky.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma K.Hora C (2634). Ve stejném utkání byl k vidění i nejlepší výkon hostujícího týmu v tomto kole, který předvedl SC Radotín (2581). Hvězdou kola byl tentokráte Vobořil z K.Hory B, který doma převedl skvělých 507 b. Venku se nejvíce dařilo Pa. Dvořákovi z Radotína, který v K.Hoře předvedl výkon 463 b. Do tabulek TOP10 se v posledním  divizním kole zapsal svým výkonem doma jen Vobořil z K.Hory B.
Je dohráno a známe vítěze i poražené. Vítězem letošního ročníku se stal nováček Uhelné sklady - Blahopřejeme - stříbrnou příčku obsadila K.Hora B a bronz patří exligovým Neratovicím. Zajímavá je situace na konci tabulky. Ze III. ligy totiž sestupují Poděbrady a Konstruktiva C a tak by sestupovat měla také K.Hora C a Autoškoda. Mezi jednotlivci byl nejlepší Božka z Neratovic před Mikolášem ze S.Kolín B a Bajtalonem z Kosmonos. Průměr přes 400 mělo letos celkem 69 hráčů ze 76 hodnocených.
Divizi letos poprvé vyhrál pražský tým, ale není to příliš velkým překvapením. Podobně si ve své premiérové sezóně vedl také SC  Radotín, který tehdy obsadil 2. místo a i letos byl ve hře o titul až do posledního kola. To jen potvrzuje, že více týmů z pražské nejvyšší soutěže by určitě zvedlo kvalitu divize AS a doufejme, že se toho dočkáme. Na konečnou podobu soutěže si však počkejme až po přihláškách do nového ročníku. Za zmínku však stojí skutečnost, že družstvo Uhelných skladů završilo vítězstvím již třetí sezónu v řadě. V r.2006-07 vyhrálo MP II a v následujícím roce i MP I, nejvyšší pražskou soutěž. Letos tedy i Divizi AS a to vše prakticky se stejným kádrem - Blahopřejeme,
Tak a to je z letošní Divize AS vše. Bude-li ještě chvíle času, zkusíme se ještě trochu ohlédnout za tím letošním ročníkem ...


 PKS - Poslední aktualizace  14.09.2009
e-mail - webmaster