OHLÉDNUTÍ ZA AKTIVEM PŘEDSEDů ODDÍLů 2007

Po skončení mistrovských soutěží r.2006-07 se po delší době opět uskutečnil aktiv předsedů oddílů účastnících se pražských soutěží. Aktiv se konal 7.6.07 v salonku restaurace Meteoru Praha.

Jako čestný host aktivu předsedů zasedl za předsednický stůl i president ČKA Ing. Jiří Jančálek.
Jako čestný host aktivu předsedů zasedl za předsednický stůl i president ČKA Ing. Jiří Jančálek.


Zájem ze strany oddílů byl velký, o čemž svědčí i účast. Byli tu zástupci ze všech pražských oddílů a oddílů hrajících pražské soutěže s výjimkou I.PSKN a Čechie Karlín. Přítomen tu byl i president ČKA Ing. Jiří Jančálek.
Hodnocení uplynulého ročníku bylo pozitivní. Celý ročník proběhnul bez výrazných problémů. Příjemným zjištěním je, že ubylo přestupků i pokut. Pro roč. 2007-08 se nepředpokládají žádné výraznější změny jak v soutěžích družstev (tj. stále se bude hrát disciplína 6x100 h.s.), tak v Mistrovství jednotlivců.

Kromě celkového zhodnocení soutěžního ročníku 2006-07 a Mistrovství Prahy jednotlivců na r.2007 byl aktiv tentokráte zaměřen především na seznámení se změnami
a novinkami v kuželkářských předpisech.

Těm by ve všech oddílech měli věnovat maximální pozornost. A to nejen na funkcionářské úrovní výborů, vedoucích a trenérů družstev, ale zejména hráči by měli dobře znát, co je v předpisech nového, aby při utkáních nebyli nepříjemně překvapeni.

Pozornost všech zúčastněných se zaměřila zejména na změny a novinky v kuželkářských předpisech.
Pozornost všech zúčastněných se zaměřila zejména na změny a novinky v kuželkářských předpisech.


Hodně se také diskutovalo a bylo o čem. Pro nový ročník se zvyšují částky pro start družstev v jednotlivých soutěžích a tento trend bude pokračovat. Není to nic překvapivého, vzhledem k tomu, že výše pronájmu kuželen pro Mistrovství Prahy jednotlivců se trvale zvyšují a tuto skutečnost je nutno reflektovat.

Opět tu byla diskuze ke společné divizní soutěži PKS a SKKS. Tradičně velká diskuze byla ke stavu mládežnické hráčské základny. Tady je dlouhodobě špatná situace a jen těžko se daří udržet stav alespoň na stávající úrovni.

Trochu smutná byla informace k plánům budováním nových kuželen v Praze. Sny o nové kuželně usnuly na Zahradním městě a nic nového není ani ve Vršovicích. Novou kuželnu se nepodařilo prosadit, ani v Radotíně, kde se bude stavět nová víceúčelová sportovní hala. Ve stavu ohrožení je oddíl DP Praha se svojí kuželnou v Hloubětíně. A tak jediným světlým bodem byla informace ze Sokola Žižkov. Zdá se, že se ledy pohnuly a již v příštím roce by se mělo začít stavět. Ani tady to však není bez problémů, ale věřme, že se to žižkovským podaří a držme palce.

Pohár a „zlaté“ medaile pro Mistra Prahy pro roč. 2006-07 převzala z rukou prezidenta ČKA J.Maryšková z TJ Praga.
Pohár a „zlaté“ medaile pro Mistra Prahy pro roč. 2006-07 převzala z rukou prezidenta ČKA J.Maryšková z TJ Praga.


Závěrem snad ještě uveďme, že významnou novinkou jsou i nová pravidla pro kolaudaci kuželen a závodních drah. Zohledňují evropské, požadavky a trendy v kuželkářském sportu. A nutno říci, že jsou velice přísná. Novým kolaudačním předpisům nevyhověla ani nejmodernější pražská šestidráha Konstruktivy v Braníku. Situace v hlavním městě je tak velice tristní. Praha by si určitě zasloužila kuželkářský svatostánek na nejvyšší mezinárodní úrovni. To však není v silách jen PKS. Je to však určitě velká výzva pro ČKA.


17.08.2007
-ju-

Další foto z aktivu


 PKS - Poslední aktualizace  20.08.2007
e-mail - webmaster