I.BÚRIK MISTREM ČR 2008

Ve dnech 3.-4.května 2008 se konalo v Kutné Hoře letošní Mistrovství ČR v kategorii mužů.
Na výborně připravené kuželně a skvěle namazaných dráhách se utkala absolutní špička našich kuželkářů. Mezi 48 startujícími byla i celá plejáda reprezentantů. Obhájcem titulu byl Michal Jirouš z SKK Primátor Náchod.
Praha měla na Mistrovství ČR tentokráte 4 reprezentanty. Zastupovali nás tu letošní Mistr Prahy I.Búrik z KK Slavoj, Z.Zahrádka z Konstruktivy a další dva hráči KK Slavoj M.Kozel a A.Stašák.
A hned v úvodu musíme říci, že nám toto mistrovství přineslo vynikající výsledek a to zejména díky skvělému výkonu I.Búrika. Již první den předvedl v kvalifikaci špičkový výkon 658 b., který mu zajistil po prvním dnu nejen 1.místo, ale i velice slibný náskok 20 kuželek pro finále. Dalším našim reprezentantům se v kvalifikaci již tolik nedařilo. A.Stašák skončil s výkonem 575 b. na 24.místě, když na postup do finále chybělo pouze 7 kuželek. Jen o 1 kuželku méně porazil jeho oddílový spoluhráč M.Kozel, který obsadil 26.místo. Z.Zahrádka z Konstruktivy se s výkonem 572 b. umístil na 29.místě. Ani takové výsledky tedy letos nestačily v Kutné Hoře na postup do 20ti členného finále.

Nedělní finále přineslo opět vynikající výkony a neuvěřitelné drama až do posledních hodů. Našemu zástupci I.Búrikovi nabídnutá šance jakoby trochu svazovala ruce. Tentokráte měl na konci na ukazateli číslo "jen" 590, což byl až 9.nejvyšší finálový výkon. Nikdo z jeho největších soupeřů se však ve finále neutrhnul a tak i tento výkon mu nakonec stačil k celkovému vítězství a zisku titulu Mistra ČR na rok 2008. Vyhrál s náskokem pouhých 2 kuželek a zřejmě i díky tomu, že v obou startech nepředvedl jediný chybný hod. Na 2.místě se umístil obhájce titulu M.Jirouš, který mohutně dotahoval, ale 2 záhozy ho asi stály titul. Na bronzovém stupínku nakonec stanul V.Pytlík ze S.Kdyně, který ve finále předvedl neuvěřitelný finiš s nejvyšším finálovým výkonem, a na stupně vítězů se posunul až ze 17.místa po prvním dnu. Věru úctyhodný výkon.
Celé Mistrovství ČR mělo výbornou úroveň a skvělou atmosféru, za což patří poděkování nejen všem účastníkům, ale zejména nadšeným pořadatelům. Praha se tedy opět po létech dočkala titulu Mistra ČR.

Skvělý úspěch !!!
Bravo Igor Búrik !!!
Bravo KK Slavoj Praha !!!
Blahopřejeme k titulu . . .

Výsledky Mistrovství ČR 2008 - Muži Fotoreportáž z Mistrovství ČR

-ju-


 PKS - Poslední aktualizace  27.05.2008
e-mail - webmaster