ZNÁTE STRMILOVSKÉ KUŽELKY ?

Strmilovské kuželkyDalší letní zajímavostí a kuželkářskou raritou, kterou tu v letní přestávce máme jsou Strmilovské kuželky. S těmi se  při svém letním cestování po českých zemích potkal  P.Strnad z DP Praha v jedné z malebných hospůdek u rybníka Komorník..


Další letní zajímavostí a kuželkářskou raritou jsou Strmilovské kuželky. S těmi se  při svém letním cestování po českých zemích potkal  P.Strnad  v jedné z malebných hospůdek u rybníka Komorník.
Ve Strmilovské hospodě tu provozují mini kuželky. Jak tahle hra vypadá vidíte nejlépe na přiložených fotkách. Nadšenci z okolí tu v těchto kuželkách hrají dokonce tamní ligu - a to bez legrace. Existují a jsou tu sepsána i vytištěna Strmilovská pravidla. Jedná se vlastně o minikuželky, které se hrají na jakési nakloněné rovině, jen místo koule či kuličky se v tomto případě používá klasická káča odpovídajících rozměrů.

Hráč roztočí káču, kterou se snaží srazit co nejvíce kuželek. Povrch dráhy je hladký (z jakéhosi skla či keramiky), kuželky i káča ze dřeva. A je to docela zábava, což nám potvrdil i spoluautor tohoto příspěvku. Když prší nebo večer při žejdlíku to vůbec není špatné. Takže se tak dají trénovat kuželky  i na dovolené a nebolí z toho tolik nohy. Místní nám říkali, že je tam i člověk, který to všechno vyrábí a není to prý ani moc drahé. Přesnou cenu sice nemáme, ale je to prý něco mezi  2-3 tisíci.
Takže pokud máte zájem, ozvěte se. Jako součást vybavení v občerstvovací části kuželny by se to určitě leckde ujalo i vyplatilo ...

Strmilovské kuželky v plné parádě ... P.Strnad (DP Praha) ladí formu do nového ročníku.
Místní ligaři to hrají s nadšením a neuvěřitelnou vervou. Vyzkoušet si tuhle zajímavost chce hodně zájemců.

-ju-
zdroj: P.Strnad


 PKS - Poslední aktualizace  14.07.2008
e-mail - webmaster