PRAHA V EVROPSKÝCH POHÁRECH NBC 2009

V Evropských pohárech měla Praha letos zastoupení jak v kategorii mužů, tak i v kategorii že. Oba týmy nakonec nebyly se svoji účastí spokojeny. Podrobněji se o tom, jak dopadli naši zástupci, dozvíte z následujících článků.


Slavoj si nesplnil sen

Pro Slavoj Praha to byl již šestý pokus proniknout do finále některého z pohárů a bohužel opět neúspěšný.

Z českého pohledu byla účast na Poháru NBC korunována dlouho nevídaným úspěchem blanenských děvčat. Ostatní česká družstva však podala průměrné výkony. V případě Slavoje to bylo pro mne překvapení. Výsledky domácích utkání v lize vlévaly do žil optimismus. Úplně první v celé soutěži byl představen Jarda Procházka, ale výkonem 556 kuželek zapadl do průměru. Vyzdvihl bych Tondu Stašáka za první šedesátku (315) – celkem 587 a bojovnost Martina Kozla, který přestože byl po prvnídráze na střídání (128), zabojoval a dosáhl výkonu 564 kuželek. Zklamáním pro mne byl výkon Standy Březiny, který na poslední dráze zdaleka nepředvedl to, na co má (123 – celkem 549). Ani hráčům hrajícím v pátek se nedařilo podle představ. Přestože Zdeněk Gartus výtečně začal (162), poté již nedokázal najít „uličku“ a dotáhl to k 578. Dotahovák Igor Búrik se protrápil k 558. Následně nám dotahovák slovenského týmu předvedl, jak se hraje o Ligu mistrů. Když potřeboval na poslední dráze hodit 160, tak to dokázal, přestože jeho celkový výkon byl „jen“ 573 kuželek.

Zbývá mi jen věřit, že v případě dalšího startu v některém z evropských pohárů dojde konečně k naplnění našeho snu, kterým by byla účast v semifinále.

Autor: Ivan Sedláček

Slavia zůstala před branami semifinále

Do Budapešti jsme přijely s mladou posilou Kamilou Barborovou a s odhodláním probojovat se do finálové čtyřky.

Hned na úvod všichni očekávali velkou podívanou. Zahajovala totiž Daniela Žďárková v přímém souboji s první hráčkou německého Bambergu, kterou byla Naďa Dobešová. Takové výkony ale nikdo nečekal: Dana 539, Naďa 520. Na druhém postu se příliš nedařilo ani Šárce Markové. Lepší výkon než dosažených 545 zhatilo nezvyklých sedm chyb. Po tomto nepříliš vydařeném rozjezdu soutěže nás vrátila do hry Růžena Smrčková. Unce se dařilo a předvedla parádních 602. Po prvním dni kvalifikace jsme byli na dostřel 25 kuželek od postupu. Druhý den dorazili do dějiště rodiče Barborovi a za jejich vydatné podpory Kamča ukázala, že umí. Svůj první start na mezinárodní půdě zvládla na jedničku, skvělou poslední dráhou 152 dotlačila výkon až na 580. Na pátém postu nastoupila zkušená Vladimíra Šťastná. Její výkon 554 nebyl špatný, ale doufaly jsme, že to bude víc. Před poslední hráčkou byly výkony družstev velice srovnané. První Slovinky 2861, druhé Němky 2855, třetí Chorvatky 2830, čtvrté Rumunky 2823, páté Maďarky 2821 a šestá Slavia 2820. Jako poslední hráčka nastoupila Jana Pavlíková. Na Chorvatky potřebovala 555 a zároveň přehodit Maďarku o dvě kuželky. Jana s ní ale o půli prohrávala 265:311, a tak na druhou šedesátku nastoupila Blanka Mizerová. Ta přidala 270, dohromady s Janou 535, takže se před nás ještě o 3 kuželky protlačily vedle hrající Srbky. Nakonec tedy 7. místo, 43 kuželek za postupem. Celkový dojem je zklamání.

Autor: Blanka Mizerová

Články jsou převzat z Kuželkářských listů ČKA, říjen 2009


 PKS - Poslední aktualizace  02.12.2009
e-mail - webmaster