PĚKNÁ PORCE PRO ROZHODČÍ

Praha potřebuje rozhodčíOpravdu pěkná porce čeká pražské rozhodčí v podzimních ligových soutěžích. Léto je sice v plném proudu, ale nový ročník soutěží se již nezadržitelně blíží. Nasazení do jednotlivých utkání proběhlo na tradičním letním setkání rozhodčích. Čeká je pěkný maratón.


Při tradiční pracovní schůzce pražských rozhodčích, konané dne 28.7.2010 na kuželně Meteoru (v době dovolených pouze s jednou omluvou !), bylo dohodnuto nasazení všech rozhodčích, kteří projevili o řízení zájem, na podzimní ligová utkání. Dle rozlosování hraje 10 pražských týmů v těchto ligových soutěžích: 1. KLM (Slavoj A, Konstruktiva A), 1.KLZ (Slavia, Konstruktiva A), 2. KLZ A (Slavoj), 3 KLM A (Konstruktiva B, Slavoj B) a 3. KLZ A (Konstruktiva B, Rudná, Čechie-Admira). Jde celkem o 51 utkání. Z nich se odehraje 12 zápasů na šestidráze (týká se mužů Konstruktivy A i B), kde zápas dle rozpisu ligy musí řídit dva rozhodčí. Znamená to, že pražští rozhodčí musí obsadit celkem 63 delegací.
Další rozhodčí budou působit i při řízení zápasů ve společné divizi Pražských a Středočeských týmů. Praha má letos v divizi pět družstev (Konstruktiva C, Radotín, Slavia, Uhelné sklady a Vršovice).

Rozlosování divize není zatím k dispozici, nicméně se všemi družstvy bylo dohodnuto, že řízení svých domácích zápasů zajistí vlastními rozhodčími i při využití výjimky, která umožňuje řídit utkání i rozhodčímu, který současně v zápase nastoupí jako hráč. Na některé rozhodčí ještě čekají delegace na pražské soutěže mládeže, jakmile bude známa jejich struktura a termíny. Jsem velmi vděčný za zájem všech aktivních pražských rozhodčích o řízení zejména ligových utkání i s ohledem na to, že účast na sobotních zápasech jim zasahuje do jejich víkendového programu. Na závěr si dovolím vyjmenovat ty, které budeme v letošní podzimní sezóně potkávat při řízení ligových zápasů: K. Bernat, J. Hnízdil, K. Ivanko, V. Kněžek, P. Kohlíček, N. Majerová, M. Navrátil, L. Novák, J. Novotný, T. Pavlata a J. Zinecker.

Libor Novák, předseda KR PKS


 PKS - Poslední aktualizace  29.07.2010
e-mail - webmaster