DIVIZE AS - 2009/10 - KOMENTÁŘE


ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 

PODZIM 2007

- 1.kolo - 2.kolo - 3.kolo - 4.kolo - 5.kolo - 6.kolo - 7.kolo
- 8.kolo  - 9.kolo - 10.kolo - 11.kolo - 12.kolo - 13.kolo - -
1.kolo

Po  téměř 4 měsíční přestávce zahájila 1.kolem Divize AS svoji podzimní část. A letos se máme určitě na co těšit. Čeká nás nepochybně nejkvalitnější ročník. Do Divize sestoupily 2 ligové týmy a z nejvyšší pražské soutěže pak letos postoupila Slavia. Všechny tyto týmy se určitě budou tlačit do horní poloviny tabulky. Ze soutěže navíc letos budou sestupovat 3 družstva. Hráči určitě uvítají, že přibyly padavé kuželny. Takže se máme letos určitě na co těšit.
V zahajovacím kole s výjimkou jediného utkání, byly úspěšné domácí týmy. Hned na úvod jsme mohli  vidět také jednu pětistovku a to v ženském podání.
Exligové Poděbrady si doma po kvalitním výkonu celkem snadno poradily s týmem Červených Peček. V Brandýse přivítali další exligový tým Konstruktivu C. Utkání tu bylo jako na houpačce  Před závěrečným soubojem však měli domácí náskok, který již dokázali i přes snahu hostů udržet. Skvělý výkon předvedla doma K. Hora B, která v duelu s Neratovicemi dosáhla výkonu 2702 a na ten hosté tentokráte opravdu neměli. Kosmonosy hrály doma s Radotínem. V poměrně vyrovnaném utkání si domácí vytvořili rozhodující náskok již v 1. sérii a ten pak dokázali udržet až do konce utkání. Jediným týmem, který v úvodním kole dokázal  vyhrát venku byl Kolín B. Domácí Akuma B však měla celkem dobře rozehrané utkání a o body přišla až v závěrečné sérii, kde ztratila více než 80 kuželek. Vršovice si na úvod podzimu snadno poradily s Benešovem B, který tu předvedl hodně slabý výkon a tak si domácí celkem v  poklidu zahráli. V posledním utkání tohoto kola se potkali dva letošní nováčkové. V Edenu Slavia hostila Příbram B.  A více se dařilo domácí Slavii. O jejich vítězství tu jednoznačně rozhodlo zařazení ligových hráček.  Skvěle se předvedla zejména domácí Barborová s výkonem 520 (!). V Edenu to padá dobře a určitě to tu nebude mít žádný tým snadné.
Nejvyšší výkon na úvod sezóny předvedla doma Sparta K. Hora B (2703), venku  se nejvíce dařilo ve stejném utkání týmu Neratovic, který tu docílil výkonu 2587. Z jednotlivců byla jasnou domácí jedničkou Barborová ze Slavie s výkonem 520, venku byl nejlepší Božka z Neratovic, který v K. Hoře porazil 477 kuželek.
Tabulka družstev, jednotlivců i přehled TOP 10 je na úvod jen informativní a uvidíme, co přinese již 2. divizní kolo.

2.kolo

Ve 2.kole Divize AS byla odehrána všechna utkání. Opět v něm byly úspěšnější domácí týmy, přesto jsme viděli i překvapení a hrálo se také 1 derby. Domácí tentokráte vyhráli 5 utkání hosté si odvezli body ze 2 utkání.
Š
lágrem kola bylo utkání exligových týmů, ve kterém v Praze v Braníku hostila domácí Konstruktiva C tým z Poděbrad. Domácí předvedli zejména v první polovině utkání slabý výkon a až v závěru korigovali výsledek. Hosté tu byli jasně lepším týmem. Dramatické utkání se hrálo v Kosmonosech, kde domácí Akuma B bojovala se Spartu K.Hora B. Průběh utkání byl jako na houpačce a o všem se rozhodovalo až v závěrečné sérii. Tady v nervy drásajícím závěru byli nakonec šťastnější domácí hráči. Neratovice doma po kvalitním výkonu jasně přehrály Kosmonosy. Průběh utkání však byl mnohem vyrovnanější, než ukazuje končený výsledek. V Praze se hrálo první letošní derby, ve kterém nováček Slavia přivítala S. Vršovice.  Domácí ve vršovickém derby předvedli opět velmi kvalitní výkon, o svém vítězství však rozhodli až ve druhé části utkání. V dalším utkání porazil doma S. Benešov B po tradičně kvalitním domácím výkonu S.Kolín B. Radotín se doma nečekaně  dost trápil proti Brandýsu a tak si hosté za kvalitní výkon vítězství zasloužili. V posledním utkání tohoto kola si nováček soutěže Příbram B bez problémů poradil s týmem Č.Peček. Hosté tu odvraceli kanára až v závěrečném souboji.
N
ejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma S.Benešov B (2631), venku byly nejlepší Poděbrady, které v Braníku předvedly výkon 2555. Hvězdou kola byl Burger ze Slavie, který doma porazil 466 kuželek, venku se blýsknul kolínský Mikoláš se svým výkonem v Benešově, který měl hodnotu 465  b. Do tabulek TOP10 se v tomto kole doma zařadily 4 týmy, venku pak dokonce 5 týmů. V jednotlivcích se doma do TOP10 zařadili 3 hráči, venku pak 5 hráčů.
V
tabulce jsou po 2.kole již jen 3 týmy bez porážky.  Trio Poděbrady, Brandýs a Slavia je tak na čele tabulky. Za dlouhým středem tabulky je v závěru naopak trio týmů, které ještě nebodovaly. Poněkud překvapivě exligová Konstruktiva C a Radotín, tabulku uzavírají Červené Pečky. V jednotlivcích je po 2 kolech pořadí ještě velmi orientační a teprve další kola prověří skutečnou formu a kvalitu jednotlivých hráčů.

3.kolo

Překvapivě lepší bilanci pro hosty přineslo 3.kolo Divize AS. Hosté dokázali zvítězit hned v 5 utkáních, domácí se radovali tentokráte jen 2x. Nebyla nouze o překvapení. Hrálo se také 1 derby a k dispozici máme 1 výsledek předehrávky 6.kola.
Největší překvapení se zrodilo asi v Poděbradech, kde vedoucí  exligová Bohemia hostila předposlední Radotín. Hosté byli domácím zdatným soupeřem a ve druhé části si získali náskok, který si v závěru již dokázali ohlídat. Šlágr kola se hrál v Brandýse, kde přivítali Neratovice. K vidění byla neuvěřitelná čísla (7 hráčů přes  450!). Po vyrovnaném průběhu si v závěru vedli lépe hosté, kteří si po zásluze odvezli oba body za parádní výkon 2730. V Edenu hrála Slavia se S.Kolín B a trochu zaspala úvod utkání. Hosté tu v polovině vedli již 0:3. Pak sice zdramatizovala průběh výborným výkonem Barborová, ale v závěrečných soubojích dokázali hosté již udržet náskok. Zajímavé utkání bylo k vidění ve Vršovicích, kde domácí přivítali nováčka soutěže Příbram B. A hosté také měli lepší vstup do utkání. Pak se však více dařilo domácím, kteří nakonec ambiciózním hostům nepustili ani bod. Kutná Hora B doma po kvalitním výkonu porazila S.Benešov B zejména díky lepší druhé části utkání. Derby se hrálo v Kosmonosech, kde "domácí" tým bojoval s "hostující" Akumou B. Utkání skončilo až překvapivě jasnou výhrou "hostů", průběh utkání byl však mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. V posledním utkání tohoto kola nezvládli doma Č. Pečky utkání s exligovou Konstruktivou C. Hosté tu měli výrazně lepší druhou část utkání a zaslouženě si odvezli první letošní divizní body. V předehrávaném utkání 6.kola přehrála doma K.Hora B  bez problémů a po výborném výkonu S.Kolín B.
Nejvyšší výkon ve 3.kole docílily venku Neratovice, které v Brandýse udělaly parádních 2730. Doma byla nejlepší K. Hora B s výkonem 2688. Mezi jednotlivci bylo v tomto kole hodně kvalitních výkonů. Ten nejlepší předvedl  na domácí dráze Spurný ml. z Brandýsa, který porazil 486 kuželek. Ve stejném utkání předvedl neratovický Sklenář výkon 466 b. Také v tabulkách TOP10 se hodně změnilo. Mezi družstvy se doma zapsaly 4 týmy, venku se prosadilo hned 5 týmů. Mezi jednotlivci se doma zapsalo 5 hráčů a venku se to podařilo 3 hráčům. Celkem tedy 18 záznamů v TOP 10!
Pohled do tabulky naznačuje to, co se již před zahájením letošního ročníku dalo očekávat - nesmírnou vyrovnanost. PO 3 kolech již není žádný tým bez porážky. Mezi vedoucím a předposledním týmem jsou jen 2 body rozdílu. I přes porážku vede Bohemia Poděbrady před K.Horou B a Neratovicemi. V závěru tabulky jsou S. Benešov B, Kosmonosy a poslední zatím bez bodu jsou Č.Pečky. Mezi jednotlivci zatím jasně dominuje Barborová ze Slavie před Dusem z K.Hory B a neratovickým Božkou. Průměr přes 400 má celkem 73 hráčů.

4.kolo

Ve 4. podzimním divizním kole jsme viděli 3 vítězství domácích, 2 remízy a 2x si odvezli body z utkání hosté. Tedy celkem vyrovnaná bilance. Viděli jsme také prvního podzimního kanára.
Tahákem tohoto kola bylo utkání vedoucích exligových Poděbrad v Neratovicích. Utkání bylo po zajímavém průběhu vyrovnané až do samotného závěru. V něm měl však domácí dotahovák Božka jasně navrch a hostům nepomohlo ani střídání. V Edenu hostil nováček Slavia v dalším domácím utkání K. Horu B. Utkání bylo dlouho vyrovnané. Rozhodující zlom nastal v předposledním souboji, kde domácí hodně ztratili a v závěru pak přes veškerou snahu nedosáhli ani na bod. Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo v Kosmonosech, kde Akuma B přivítala hráče Brandýsa. Domácí sice v polovině vedli 3:0, ale hosté nesložili zbraně a ve druhé části vydřeli alespoň bod za remízu. Také v dalším utkání se soupeři rozdělili o body. S.Vršovice v něm hostil S.Kolín B. Domácí tu sice celkově porazili o 53 kuželek více, ale stačilo jim to tentokráte jen na remízu. Nováček Příbram B se doma utkal s exligovou Konstruktivou C. Po vyrovnaném průběhu se definitivně rozhodovalo v závěrečném souboji dotahováků. Domácí hráčka si v něm však náskok svého týmu již ohlídala. První kanár letošního ročníku přiletěl do Radotína. Tady domácí tentokráte odvedli kvalitní výkon. a s trápícím se soupeřem z č. Peček tak neměli příliš práce. V posledním utkání si doma S. Benešov B po výborném výkonu poradil celkem snadno s týmem Kosmonos.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma S. Benešov B (2693), venku pak K. Hora B, která na Slavii porazili 2590 kuželek. Mezi hráči se opět doma blýsknul Burger ze Slavie (477), venku pak ve stejném utkání v Edenu předvedl hostující Havlíček z K.Hory B výkon 464. Do tabulek TOP10 se v tomto kole doma prosadily 4 týmy, venku jen 2 týmy. Mezi jednotlivci se to doma podařilo 3 hráčům, venku jen Havlíčkovi z K. Hory B.
V tabulce se do čela vyhoupla Sp. K.Hora B s lepším skóre před Neratovice, třetí je Akuma B. I další pořadí je velice vyrovnané. Do středu tabulky se až na 8.místo propadly dosud vedoucí Poděbrady. V závěru tabulky má Konstruktiva C a Kosmonosy 2 body, bez bodu jsou stále poslední Červené Pečky. Mezi jednotlivci vede zatím jasně Barborová ze Slavie před Božkou z Neratovic a Dusem z K.Hory B. Průměr přes 400 má po tomto kole 81 hráčů.

5.kolo

Kompletním 5.kolem pokračovala Divize AS. Tentokráte se dařilo více domácím, kteří vyhráli 5 utkání, hosté se radovali z vítězství jen 2x. Hrálo se také 1 derby.
Vedoucí K. Hora B hostila S. Vršovice. A bylo to dost vyrovnané utkání. Hosté hráli dobře a tentokráte nedali body lacino. Č. Pečky přivítaly doma Neratovice a nutně již potřebovaly bodovat. Předvedly kvalitní výkon, ale ani ten jim na velmi dobře hrající hosty nestačil. V závěru sice domácí mohutně dotahovali, ale nestačilo to ani na bod. V Poděbradech vedli v polovině utkání domácí již 3:0 a více než 100 kuželek, a tak ve druhé části stačila hostující Akuma B již jen korigovat konečný výsledek. V dalším utkání hrál doma nováček Příbram B se S. Kolín B. Oba týmy tu předvedly kvalitní výkony, domácí však byli přeci jen o kousek lepší a po zásluze si připsali další body do tabulky. V Brandýse měl lepší vstup do utkání hostující S. Benešov B a vedl 2:0. Pak však domácí zabrali a postupně otočili utkání ve svůj prospěch a celkem jasné vítězství. Derby se hrálo v Praze v Braníku, kde Konstruktiva C hostila SC Radotín. Domácí se tentokráte předvedli v ligové formě a jen průměrně hrajícím hostům příliš šancí nedali. V Kosmonosech přivítali nováčka Slavii, která si teprve v 5.kole vyzkoušela hru na dráze soupeřů. V celkově vyrovnaném utkání měli domácí 2 výpadky ve 2.i 3.sérii a to je nakonec stálo body.
Nejvyšší výkon se v tomto kole podařil Konstruktivě C doma, kde porazila 2693 kuželek. Venku si nejvíce zahrály Vršovice, které v K. Hoře předvedly výkon 2577. Mezi jednotlivci byl nejlepší Pavlata z Konstruktivy C (485), venku pak Kvapil z Neratovic předvedl v Brandýse výkon 462. Do tabulek TOP 10 se ve družstvech prosadila doma Konstruktiva C (2693) a K. Hora B (2600). Venku se to podařilo Vršovicím v Kutné Hoře (2577) a Neratovicím v Č. Pečkách (2572). Do TOP 10 jednotlivců se zařadil doma Pavlata z Konstruktivy (485), venku se to podařilo jen Kvapilovi z Neratovic (462).
Na čele tabulky je i nadále Sparta K. Hora B s lepším skóre před Neratovicemi. Na 3.místo se posunul Brandýs. I další pořadí je velice vyrovnané a mezi družstvy jsou jen minimální odstupy. Mezi 4. a 12.místem jsou jen 2 body rozdílu. Na konci tabulky jsou předposlední Kosmonosy a poslední, zatím bez bodu, jsou Č.Pečky. Mezi jednotlivci je na čele Božka z Neratovic před Dusem z K. Hory B a Mikolášem ze S. Kolín B. Průměr přes 400 má 82 hráčů, resp. jen 3 ze všech hodnocených hráčů na tuto hranici zatím nedosáhnou.

6.kolo

6. kolo Divize AS bylo kolem poměrně divokých a někdy i překvapivých výsledků. Ve vyrovnané bilanci byli domácí úspěšní ve 4 utkáních, hosté se radovali z vítězství 3x. Viděli jsme také druhého podzimního kanára.
V již předehraném utkání tohoto kola porazila doma K. Hora  B po výborném výkonu S.Kolín B. Domácí tu byli zejména ve druhé části utkání výrazně lepším týmem. V Neratovicích hostili exligovou Konstruktivu C a vůbec se s ní nemazlili. Neratovice byly od začátku lepším týmem a svoji převahu potvrdily i v ve druhé polovině utkání, kde hostům nepomohlo ani dvojnásobné střídání. Nováček Slavia hostila ve svém již pátém podzimním domácím utkání Brandýs. Ve vyrovnaném a dramatickém utkání se tu bojovalo až do posledních hodů. Lépe se nakonec vedli hosté a tak si Slavia připsala další domácí porážku. Druhý nováček - Příbram B - přivítal SC Radotín. A domácí opět potvrdili, že tu jen neradi budou ztrácet body. V kvalitním a vyrovnaném duelu předváděli sice hosté výbornou hru do plných (2x 307), domácí ale byli výrazně lepší v dorážce a to nakonec rozhodlo o jejich výhře. V Benešově se tentokráte domácím příliš nedařilo na rozdíl od hostů z Poděbrad, kteří zde odvedli výbornou práci a po zásluze si odvezli oba body. Akuma B doma hostila poslední tým tabulky Č. Pečky a byla nadmíru přívětivým hostitelem. Domácí hráči se viditelně trápili a na dobře hrající hosty tentokráte nestačili. Ti si tak připsali na svoje konto první podzimní vítězství. Kanára doma nadělily Vršovice hráčům z Kosmonos. Domácí předvedli velice kvalitní výkon, hostům se nepodařilo bodovat v žádném souboji.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma K. Hora B (2707), venku byl nevyšším výkonem výkon Poděbrad v Benešově, kde dosáhly výkonu 2664. Hvězdou kola byl Vobořil z K. Hory B se svým domácím  výkonem 487, venku se blýsknul Anděl z Poděbrad výkonem 470 v  Benešově. Do tabulek TOP 10 se v tomto kole mezi družstvy zapsala doma jen K. Hora B (2707), venku pak 2  týmy, Poděbrady (2664) v Benešově a  Brandýs (2577) na Slavii. V jednotlivcích se v tomto kole do TOP 10 doma zapsali hráči K. Hory B Vobořil (487) a Pufler ml. (373). Venku se to podařilo v Benešově Andělovi (470) a Kńapovi (464) z Poděbrad.
V tabulce je na čele stále K. Hora B s lepším skóre před Neratovicemi. Jediný bod ztrácí na 3. místě J. Brandýs. Za dlouhým a vyrovnaným středem tabulky jsou na konci Č. Pečky a poslední Kosmonosy, oba týmy se ziskem 2 bodů. Přesto, že podzimní část má již za sebou 6 kol, není zatím tabulka příliš vypovídající, o čemž svědčí skutečnost, že např. Kolín B ještě nehrál na domácí dráze, Slavia hrála již 5x doma, Akuma B a Příbram B 4x doma, Konstruktiva C a Radotín 4x venku, atd. Uvidíme, co přinese již další kolo. Mezi jednotlivci je na čele Božka z Neratovic před Dusem z K. Hory B a Moravcovou ze S. Kolín B. Průměr přes 400 má 77 hráčů z 84 hodnocených.

7.kolo

7.kolem se Divize AS přehoupla do druhé poloviny podzimní části. V kompletně odehraném kole byli opět výrazně úspěšnější domácí, kteří vyhráli 5 utkání, ze 2 utkání si odvezli body hosté. Hrálo se hned několik velice zajímavých duelů.
Vedoucí Sparta K. Hora B hrála doma proti nováčkovi Příbrami B. Bylo to poměrně vyrovnané utkání, ale domácí si drželi svůj standard a nedali hostům příliš šancí.  V Radotíně rozehráli domácí velmi dobře svůj duel s Neratovicemi a v polovině vedli již 3:0 a o 112 kuželek. Pak však nečekaně polevili a výsledkem bylo nakonec jen poměrně těsné vítězství o 20 kuželek. Neratovice tak prohráli poprvé od porážky v úvodním kole. Drama se odehrávalo v Brandýse, kde domácí přivítali S. Vršovice. Domácí tu měli lepší vstup do utkání, ale hosté postupně srovnali krok a v závěrečném dramatu. kdy se hrálo až do posledního hodu, nakonec strhli vítězství na svoji stranu. Exligové Poděbrady doma přivítaly nováčka Slavii. Ta byla domácím vyrovnaným soupeřem jen v úvodu utkání. Ve druhé části již vládli domácí a po zásluze si připsali další vítězství. V Praze exligová Konstruktiva C hostila Akumu B a opět potvrdila, že doma hraje výrazně lépe než na drahách soupeřů. Hosté, ačkoli se snažili, byli nakonec rádi, že neodjeli s kanárem. Další body z venku si přivezl S. Kolín B. Tentokráte z Kosmonos, kde domácí předvedli jen podprůměrný výkon a hosté toho dokázali plně využít. V posledním utkání kola porazily doma Č. Pečky po kvalitním výkonu S. Benešov B a to zejména díky výrazně lepšímu závěru utkání než měli hosté.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Konstruktiva C (2669), venku se nejvíce dařilo Příbrami B, která v Kutné Hoře dosáhla výkonu 2608. Mezi jednotlivci byl nejlepší Vobořil z K. Hory B, který doma předvedl výkon 482, z hostů si nejlépe zahrál Roj ml. z Příbrami B, který v K. Hoře udělal 469. Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zařadily doma Konstruktiva C 2668) a K. Hora B (2655). Venku se to podařilo jen Příbrami B s výkonem 2608 v K. Hoře. Mezi jednotlivci se do TOP10 zapsali doma Vobořil z K. Hory B (482) a Kněžourek z Konstruktivy C (476). Venku se to povedlo Rojovi ml. v Kutné Hoře (469) a  Grygarovi  ze S. Vršovice s výkonem 464, který docílil v  Brandýse.
V tabulce si drží 1.místo Sparta K. Hora B se dvoubodovým náskokem před dvojicí Poděbrady a \Neratovice. Ve vyrovnaném středu si zřejmě nejlépe vede zatím S. Kolín B. Na konci tabulky je S. Benešov B a Č.Pečky se dvoubodovým náskokem před týmem Kosmonos, který poprvé a zatím naposled bodoval v úvodním kole. V jednotlivcích vede Božka z Neratovic před Moravcovou ze S. Kolín B a Dusem z K. Hory. Průměr přes 400 má 75 hráčů z 82 v soutěží hodnocených.

8.kolo

Zatím neúplné je 8.kolo Divize AS. Bylo odehráno jen 6 utkání, 1 utkání bylo odloženo. Domácí měli i v tomto kole navrch, vyhráli 4 utkání, hosté bodovali jen 2x. Přesto se hrálo opět několik velice zajímavých  a divácky atraktivních utkání. Viděli jsme také již 3. podzimního kanára a 1 rekord dráhy.
V duelu první K. Hory B s posledním týmem  tabulky SK Kosmonosy dokázali hosté bodovat jen v první sérii, pak již domácí hráči nepustili ani bod a po zásluze vyhráli. Výborný výkon předvedl doma S. Vršovice proti exligovým Poděbradům. Domácí měli opravdu svůj den a hosté se nestačili divit. Kanára nakonec odvraceli až v samotném závěru. Přesto si domácí kromě vítězství připsali na konto také nový rekord dráhy ve družstvech. V Příbrami si domácí Béčko tentokráte vybralo slabší chvilku a výsledkem tohoto selhání byl kanár, kterého mu nadělily Neratovice. Utkání bylo  již v polovině v podstatě rozhodnuto a v dalším průběhu bylo jen otázkou o kolik. Další porážku na domácí dráze si připsal S. Benešov B. Ten hostil exligovou Konstruktivu C. Utkání bylo až do poslední série velice vyrovnané. V té však domácí dotahovák předvedl v první dorážce 4 devítky a bylo "vymalováno". Hosté se konečně dočkali a předvedli, že i venku mohou zahrát v ligové formě. Dramatické a hodně vyrovnané utkání se hrálo v Kosmonosech, kde Akuma B hostila SC Radotín. Vše vyvrcholilo v závěrečné sérii, kde v dramatickém závěru rozhodly až existenční hody hráčů o tom, že domácí byli nakonec tím šťastnějším týmem. V posledním odehraném utkání si tentokráte Slavia doma snadno poradila s týmem z Č. Peček. Také tady hosté odvraceli kanára až v souboji poslední dvojice.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil venku Konstruktivě C a to v Benešově (2692), doma byl nejlepší S. Vršovice se svým rekordem dráhy, který má nyní hodnotu 2659. V jednotlivcích zazářil doma Franěk ze S. Benešova B, jeho výkon 489, ale domácím k bodům nakonec nepomohl. Venku byl nejlepší neratovický Kvapil, kterému na konci svítilo na ukazateli číslo 476. Do tabulek TOP 10 se ve družstvech doma zapsala hned 3 - S. Vršovice, Sp. K. Hora B a S. Benešov B. Venku se to povedlo Konstruktivě C v Benešově a Neratovicím v Příbrami. V jednotlivcích se do TOP10 zapsal doma benešovský Franěk, který předvedl zatím druhý nejvyšší podzimní výkon jednotlivce. Venku se to povedlo Kvapilovi z Neratovic v Příbrami a Králíkovi z Konstruktivy C v Benešově.
Po neúplném 8.kole si vedení drží Sparta K. Hora B se dvoubodovým náskokem před Neratovicemi, další bod ztrácí S. Vršovice. I další pořadí do středu tabulky je velice vyrovnané a mezi 5. a 10. místem jsou jen 2 body rozdílu. Na konci je zatím trio Benešov B, Č. Pečky a Kosmonosy. V jednotlivcích se za vedoucího Božku z Neratovic posunul jeho spoluhráč Kvapil, třetí je Moravcová ze S. Kolín B.

9.kolo

V pořadí již 9.kolem pokračovala Divize AS. Kromě výsledků tohoto kola máme k dispozici i výsledek posledního dohrávaného utkání 8.kola. Kolo nám tentokráte přineslo hned několik poměrně překvapivých výsledků. Viděli jsme dalšího podzimního kanára, 1 remízu  a také 1 pražské derby.
Brandýs doma hostil vedoucí K. Horu B a bylo to dlouhou vyrovnané utkání. Hosté měli  lepší úvod utkání, ale domácí postupně srovnali krok. O svém vítězství pak rozhodli v souboji předposlední dvojice. Neratovice doma přivítaly Akumu B a předvedly tentokráte špičkový výkon, díky kterému nadělily kanára hostům, kteří sice nehráli nejhůře, ale na domácí neměli šanci. Překvapivě jasným výsledkem skončilo utkání v Červených Pečkách. Tady domácí nestačili nestačili na dobře hrající Vršovice, které se po zásluze odvezli body za jasné vítězství. Překvapení se zrodilo v Poděbradech. Tady exligová Bohemia hostila S. Kolín B. Domácí tu sice vedli již 3:1, ale hosté měli lepší závěr. A nutno poznamenat, že v závěru to bylo opravdu drama. V pražském derby hostila exligová Konstruktiva C nováčka Slavii. Ale na dráze to nebylo příliš znát. Domácí předvedli jen průměrný výkon a nabídnutou šanci využili hosté k zisku alespoň jednoho bodu. I tady to byl infarktový závěr a absolutní remíza. V Kosmonosech domácí tým přivítal nováčka Příbram B. A sehrál s ním velice vyrovnaný souboj. V závěrečné sérii byli však hostující hráči lepší a získali tak další důležité body do tabulky. Čekání domácího týmu na vítězství tak trvá již dlouhých 8 kol a pokračuje. V Radotíně domácí předvedli jen průměrný výkon, ten však domácím bohatě stačil ke snadnému vítězství nad trápícím se S. Benešov B. V dohrávaném utkání 8. kola porazila po kvalitním výkonu J. Brandýs jednoznačně S. Kolín B.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma Neratovice (2720), venku pak K. Hora B v Brandýse (2590). Mezi jednotlivci se blýsknul neratovický Kvapil s výkonem 467. Venku předvedl v Poděbradech výkon 464 Brdíčko ze S. Kolín B. Do TOP10 se z družstev prosadily doma jen Neratovice, venku se pak K. Hora B /2590) v Brandýse. V jednotlivcích se do desítky protlačil jen kolínský Brdíčko se svým výkonem v Poděbradech.
V tabulce je po tomto kole na čele nával. Vedou Neratovice před K. Horou B, na oba týmy ztrácí bod dvojice S. Vršovice a J. Brandýs. Vedoucí kvarte teď odskočil dalším týmům. I další pořadí ve středu tabulky je hodně vyrovnané. V závěru tabulky pak začíná ztrácet trio týmu S. Benešov B, Č. Pečky a Kosmonosy. Mezi jednotlivci se do čela vyhoupnul neratovický Kvapil před svého spoluhráče Božku. Na 3. místo se posunul vršovický Grygar.Průměr přes 400 má 77  hráčů z 81 hodnocených.

10.kolo

Desáté kolo Divize AS bylo letos teprve druhým, ve kterém byly úspěšnější hostující týmy. Ty zvítězily celkem ve 4 utkáních a další bod si odvezly za remízu. Domácí měli tentokráte důvod k radosti jen na 2 kuželnách. V tomto kole se hrálo několik velice zajímavých utkání, hrála se 3 derby z toho 2 pražská a některé výsledky byly opravdu velice zajímavé. K vidění byla také jedna parádní pětistovka.
S. Benešov B se chtěl pokusit přerušit šňůru 5 porážek v domácím utkání s vedoucími Neratovicemi. A mohlo to být vyrovnané utkání. To by ovšem nesměl hned v první sérii předvést neratovický Šťastný špičkových 526. Tím nahrál 78 kuželek. V dalším průběhu prohráli domácí sice již jen 13 kuželek, ale konečné vítězství patřilo jednoznačně hostům. K. Hora B doma přivítala exligové Poděbrady a i ty se tady přesvědčily, že v Kutné Hoře se bude letos jen těžko vyhrávat. Domácí odvedli standardní kvalitní výkon a hostům příliš šancí nedali. V prvním pražském derby hostily doma Vršovice exligovou Konstruktivu C. A utkání mělo ten správný říz. Po vyrovnaném průběhu vzali do rukou osud utkání dotahováci. V dramatickém závěru nakonec hosté vydřeli těsné vítězství o 6 kuželek. Konečně bodovat po osmi kolech chtěly také Kosmonosy, které doma hrály s Brandýsem. Domácí se hodně snažili, ale hosté byli stále o něco lepší a nakonec jasně vyhráli. Průběh hry však byl mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Nováček Příbram B se na domácí dráze střetnul s Akumou B. A domácí hráči vlítli do utkání bez bázně a hodně rázně. Po dvou hráčích vedli 2:0 a 99 kuželek. Pak však hosté vydřeli první bod a karta se začínala obracet. Ve zbývajícím průběhu pak bodovali již jen hosté, kteří si nakonec po zásluze odvezli bod za remízu. Ve druhém pražském derby přivítala doma Slavia Radotín. Domácí sice nijak neoslnili, ale proti až na výjimky slabě hrajícím hostům to bohatě stačilo na jasnou výhru. V posledním utkání tohoto kola se  v derby utkaly Červené Pečky se S. Kolín B. Do poloviny bylo utkání celkem vyrovnané, ale ve druhé části již měli jasně navrch hosté, kteří nakonec po zásluze zvítězili.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly Neratovice v Benešově (2698), doma byla nejlepší K. Hora B s výkonem 2683. Hvězdou kola byl neratovický Šťastný, který v Benešově předvedl letošní zatím nejvyšší výkon 526, doma se blýsknul Weigert z Příbrami výkonem 479. Do tabulek TOP10 se mezi družstvy doma zapsala opět K. Hora B (2683), venku pak v Benešově  Neratovice (2698). Mezi jednotlivci ze venku zapsal Šťastný z Neratovic svým výkonem  v Benešově (526) a kolínský Brdičko s výkonem v Č. Pečkách (475). Doma se to povedlo jen Weigertovi z Příbrami (479).
Tři kola před koncem podzimní části soutěže jsou na čele Neratovice s lepším skóre před K. Horou B, jediný bod ztrácí zatím třetí Brandýs. A právě mezi těmito týmy se s největší pravděpodobností rozhodne o podzimním divizním mistrovi. Střed tabulky je nesmírně vyrovnaný. Je zde srovnáno hned 5 týmů v jediném bodu. V závěru tabulky ztrácí trio Benešov B. Č. Pečky a Kosmonosy. Mezi jednotlivci se po svém výkonu v Benešově posunul do čela mohutným skokem o 20 míst neratovický Šťastný, před svoje spoluhráče Božku a Kvapila. Průměr přes 400 má 76 hráčů z 80 hodnocených.

11.kolo

Jediné vítězství si v 11.kole Divize AS odvezli hosté. I tak však bylo k vidění hned několik velice zajímavých a vyrovnaných utkání. Bojovalo se jak o čelo tabulky tak o zlepšení postavení zejména na konci tabulky. Hrála se také 2 derby.
Vedoucí Neratovice doma hostily nováčka Slavii. Úvod měli překvapivě lepší hosté, kteří vedli 0:2. Pak však domácí zabrali a postupně otočili utkání ve svůj prospěch. Definitivně rozhodli v souboji předposlední dvojice. Derby se hrálo v Č. Pečkách, kde domácí přivítali K. Horu B. Již od úvodních hodů nenechali domácí nic na náhodě a po soustředěném výkonu získaly důležité body. Překvapení se zrodilo v Brandýse, kam zavítal nováček Příbram B. Domácí neměli zjevně svůj den a prohráli jasně o více než 100 kuželek. Hosté naopak podali velmi dobrý výkon a domácím moc šancí nedali. Poslední podzimní pražské derby se hrálo v Radotíně, kam přijel S.  Vršovice. A bylo to velice zajímavé utkání. Domácí trochu zaspali úvod a pustili hosty do vedení 0:2. Dost se pak nadřeli, aby postupně otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. V závěru ještě hosté korigovali konečný výsledek. Exligová Konstruktiva C hrála v Braníku se S. Kolín B. Utkání tu bylo jako na houpačce. V první sérii šli domácí do vedení, hosté v té další srovnali a tak se o konečném výsledku rozhodovalo až v závěrečné sérii. Šťastnějším týmem byli nakonec domácí. Další exligový tým Poděbrady se doma překvapivě dost nadřel s posledním týmem tabulky SK Kosmonosy. Přesto nakonec jednoznačně zvítězil i když utkání mělo mnohem vyrovnanější průběh, než ukazuje konečný výsledek. Celkem vyrovnané bylo také utkání týmů z konce tabulky. V něm Akuma B nakonec dokázala přehrát hostující S. Benešov B.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma opět Neratovice (2636), venku se nejvíce dařilo Příbrami B, která v Brandýse dosáhla výkonu 2628. V jednotlivcích doma exceloval neratovický Božka (471), venku byl nejlepší kolínský Slavíček se svým výkonem na Konstruktivě 470.  Jen minimálně se měnily tabulky TOP10.  Mezi družstvy se venku zapsala Příbram B svým výkonem v Brandýse (2628). V jednotlivcích se zapsal jen kolínský Slavíček se svým výkonem na Konstruktivě (470).
Dvě kola před koncem se čelo tabulky nezměnilo. Vedou Neratovice před K. Horou B a Brandýsem. Dál už je situace hodně vyrovnaná. Mezi čtvrtými Vršovicemi a jedenáctou. Akumou B jsou jen 3 body rozdílu.  Na konci stále ztrácí trio Č. Pečky, Benešov B a poslední Kosmonosy, které na vítězství čekají již 10 kol. Také čelo pořadí jednotlivců se nezměnilo. Tady vede neratovické trio Šťastný, Božka a Kvapil. Průměr přes 400 má ještě 77. hráč v pořadí, kterým je J. Kozel z Č. Peček.

12.kolo

Předposledním podzimním 12.kolem pokračovala Divize AS. V kompletně odehraném kole jsme viděli jen 2 výhry hostů, ve zbývajících utkáních si domácí týmy nenechaly vzít body. Překvapením však bylo, že vítězství hostujících týmů tentokráte vybojovaly celky z konce tabulky.  A v tomto kole jsme opět viděli také jednu parádní pětistovku.
Ve Vršovicích hostili vedoucí tým soutěže Neratovice. V utkání, které mělo trochu divoký úvod se postupně prosazovali domácí hráči, kteří nakonec po zásluze celkem jasně přehráli lídra tabulky. Kutná Hora B doma hrála s exligovou Konstruktivou C. Domácí šli do vedení hned v úvodní sérii a v té druhé zasadili hostům rozhodující úder, to když domácí Vobořil skvěle pokořil pětistovku. Domácí pak dovedli již snadno utkání k vítěznému konci a v závěru ještě stačili překročit hranici 27 stovek. Kvalitní výkon podal doma  v tomto kole také Brandýs, který jasně přehrál exligové Poděbrady, které tu bodovaly jen v úvodním duelu. Překvapení se zrodilo v Příbrami, kde domácí nováček předvedl podprůměrný výkon a hosté z Benešova toho dokázali využít k zisku cenných bodů. Úvod utkání tomu ale nenasvědčoval. Domácí v něm vedli 2:0 a 49 kuželek. Hosté pak ale využili zaváhání domácích ve střední části utkání a v závěru si již nenechali nabízenou šanci uniknout. Slavia se v Edenu utkala s Akumou B a utkání kvalitním výkonem rozhodla již v první polovině. Hosté v závěru alespoň korigovali konečný výsledek. Celkem snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání v Radotíně, kde domácí jasně přehráli na podzim kočující S. Kolín B. Ten tu v závěru dokázal odvrátit kanára. V posledním utkání kola se střetly týmy z konce tabulky. V Kosmonosech domácí nutně potřebovali bodovat v utkání s týmem Č. Peček. Předvedli ale svůj nejslabší podzimní domácí výkon a tak celkem v pohodě hrající hosty ani příliš nepotrápili. Čekání na vítězství Kosmonos tak bude mít další v pořadí již 12. pokračování.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma K. Hora B, která již 3x na podzim pokořila 27 stovek. Tentokráte měl její výkon hodnotu 2713. Venku ve stejném utkání dosáhla Konstruktiva C výkonu 2598. Hvězdou kola byl kutnohorský Vobořil se skvělým výkonem 510. Venku podali shodný výkon 454 Eliáš ml. z Akumy B na Slavii a Pavlata z Konstruktivy C v K. Hoře. Zápisů do TOP10 nebylo příliš. Ve družstvech to doma dokázala jen K. Hora B (2713) a venku Konstruktiva C v K. Hoře. Mezi jednotlivci se kutnohorský Vobořil se svým domácím výkonem 510 zařadil na 2.místo domácích TOP 10 a stejně tak doma se zapsal Křenek z Brandýsa (481). Venku se to nepodařilo žádnému hráči.
Až poslední kolo definitivně rozhodne o podzimním divizním mistrovi. Vedou Neratovice, které mají k titulu nejblíže. Jen o skóre za nimi je K. Hora B a ve hře je také ještě třetí J. Brandýs. Střed tabulky je i nadále velmi vyrovnaný. V závěru se Č. Pečky a Benešov B trochu dotáhli na soupeře. Na posledním místě přezimují Kosmonosy. V jednotlivcích je na čele trio neratovických hráčů, což jenom potvrzuje oprávněnost postavení tohoto družstva na čele tabulky. Průměr přes 400 má celkem 75 hráčů. Z 81 hodnocených tak jen 6 hráčů na tuto hranici zatím nedosáhne.

13.kolo

Závěrečným 13. kolem dospěla Divize AS do podzimního finále. V poměrně vyrovnané bilanci utkání jsme zaznamenali 4 vítězství domácích a 3 vítězství hostů. Nebyla nouze ani o překvapení.
Vedoucí Neratovice předvedly doma opět velice kvalitní výkon a hostům ze S. Kolína B nedali téměř šanci. K předčasnému zimnímu spánku ulehli v Radotíně. Tady domácí hostili K. Horu B a předvedli tu svůj nejslabší podzimní výkon. Hosté se sice také hodně trápili, ale v dramatickém závěru byli nakonec šťastnějším týmem. Vyrovnaný souboj se hrál v Č. Pečkách.  Domácí hráči předvedli opět velmi dobrý výkon, ale ani hosté nehráli špatně. Ztrátu, kterou nabrali v úvodním duelu již ale nedokázali dohnat. Porážkou na domácí dráze se s podzimem loučila Akuma B. Hrála doma se S. Vršovice a domácí předvedli jen podprůměrný výkon. Ten na dobře hrající hosty nemohl stačit. Snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání exligové Konstruktivy C s posledním týmem tabulky SK Kosmonosy. Domácí od začátku tlačili na pilu a hosté tak odvraceli kanára až  v poslední sérii. Další překvapení se zrodilo v Poděbradech. Tady domácí exligová Bohemia nestačila na nováčka Příbram B. Utkání mělo velice vyrovnaný a dramatický průběh a to až do samotného závěru. V něm hostující dotahovák nakonec vydřel body pro svůj tým. V posledním utkání kola hrál doma Benešov B se Slavií. V utkání, které bylo jako na houpačce, rozhodli domácí o svém vítězství až v závěrečné sérii.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Konstruktiva C (2674), venku to nejlépe padalo Slavii, která v Benešově předvedla výkon 2562. Hvězdou kola mezi jednotlivci je Burger ze Slavie, který v Benešově porazil 479 kuželek. Doma se nejvíce dařilo benešovskému Fraňkovi s výkonem 468. Tabulky TOP 10 se tentokráte příliš neměnily. A není ani divu. Ve družstvech je k tomu doma potřebný výkon přes 2659 a venku přes 2590. To se v tomto kole podařilo doma jen Konstruktivě C (2674). V jednotlivcích je tomu obdobně. Tady je na zápis do TOP 10 doma potřebný výkon přes 477 a venku přes 467. A tak se tentokráte zapsali jen venku Burger ze Slavie v Benešově (479) a Z. Horváth s Kosmonos na Konstruktivě (468).
Je dohráno a známe jméno podzimního vítěze. Tím se staly Neratovice, sice jen o skóre před K. Horou B, ale zřejmě po zásluze. Právě vedoucí tým má i v tabulce jednotlivců hned 3 své hráče na čele pořadí. K. Hora B podávala na podzim také velmi dobré výkony a těžila hlavně z domácí neporazitelnosti. Na 3. místě přezimuje S. Vršovice, který po slabší loňské sezóně dal dohromady kvalitní tým, který i na jaře má šanci bojovat o čelo tabulky. Čtvrtý v pořadí Brandýs mohl pomýšlet i výše, ale o lepší umístění ho připravily zbytečné domácí porážky. Na 5. místě je zatím exligová Konstruktiva C, která se přesvědčila, že i Divize má svojí kvalitu a na případný postup musí na jaře hodně zabrat. Šestý v pořadí je nováček Příbram B, který může být jak s umístěním, tak s předváděnými výkony celkem spokojen. Sezóna je ale ještě dlouhá a uvidíme, jak se s ní popere tento nováček na jaře. Hned na 7. místě se umístil další nováček Slavia. Ani tento tým nepředváděl špatné výkony, ale doma zbytečně ztrácel. V první polovině jara má navíc velmi těžký los. Umístění exligových Poděbrad až na 8. místě je určitě zklamáním. I tento tým však okusil, že Divize je o poznání jinde než krajská soutěž.  Je to však zkušený tým a na jaře se bude chtít určitě zlepšit. Zklamání je také 9. místo Radotína. Po několika sezónách, kdy hrál tento tým o čelo tabulky, se mu letos nedaří a podává nevyrovnané výkony. Desátý S. Kolín B může být s podzimem spokojen. Odehrál všechna utkání venku a tak na jaře si bude již jen užívat domácí dráhy. A pokud udrží domácí neporazitelnost, může pomýšlet ještě hodně vysoko. Na 11. místě stojící Č. Pečky vytěžily na podzim asi maximum. Bojují o udržení v soutěži a i na jaře budou určitě v této snaze pokračovat. Špatný podzim měla Akuma B, která zejména doma hodně ztrácela a na jaře má co dohánět. Překvapením je určitě až předposlední místo S. Benešov B. Trochu pozměněný tým se zatím dává dohromady a na jaře ho čeká v bojích o záchranu pěkná dřina. Nečekaně poslední jsou Kosmonosy. Tento tým dokázal vyhrát jen v úvodním utkání a pak se již jen trápil. Má před sebou pořádný balvan v cestě za záchranou, která nebude vůbec lehká.
Mezi jednotlivci je po podzimu na čele, jak již bylo řečeno, trio neratovických hráčů Šťastný, Kvapil a Božka. Velmi kvalitní průměr má však ještě dalších nejméně 15 hráčů. Průměr přes 400 má celkem 76 hráčů ze 79 hodnocených. Divize má teď před sebou 5ti týdenní přestávku, ve které mohou týmy i hráči nabrat sílu a pilovat formu pro jaro. Tak si to všichni užívejte . . .

14.kolo

Ačkoli to tak za oknem ani zdaleka nevypadá - je tady kuželkářské jaro. Divize AS zahájila úvodním jarním kolem, avšak neúplným. V Kolíně není stále dokončena rekonstrukce a také v  Radotíně řeší problém. Bilance utkání byla v úvodním kole vyrovnaná, 2x vyhráli domácí, 2x vyhráli hosté a v 1 utkání se soupeři rozešli s remízou.
Hned úvodní kolo přineslo souboj vedoucích týmů, ve kterém domácí Neratovice hostily K. Horu B. A bylo to utkání vyrovnané a dramatické až do posledních hodů. Soupeři se střídali v zisku bodů a tak o všem rozhodoval až závěrečný souboj dotahováků. Lepším byl sice ten hostující, ale ten domácí dokázal udržet náskok a Neratovice tak vyhrály o devítku. Kdo čekal na domácí jarní probuzení S. Benešov B, nedočkal se. V Benešově domácí přivítali S. Vršovice a předvedli zejména v závěru nečekaně slabý výkon. Hosté naopak hráli od začátku velmi dobře a svůj výkon stupňovali v závěrečné sérii, kde jasně přehráli trápící se domácí hráče.  Konstruktiva C hrála doma s Brandýsem. Úvod utkání byl vyrovnaný, ale ve druhé sérii se hostům příliš nevedlo a tak, když ani v závěrečné sérii nijak netlačili na pilu, připsali si domácí  nakonec celkem jasnou výhru. V dalším utkání se střetli letošní nováčkové, kteří si však zatím vedou velmi zdatně. Příbram B v úvodním jarním utkání  přivítala Slavii. Oba týmy podaly na úvod kvalitní výkony a po vyrovnaném průběhu a dramatickém závěru se podělily o body. V posledním utkání tohoto kola se Č. Pečky doma utkaly s exligovými Poděbrady. Domácí tu ale byli ještě trochu v zimním spánku nebo ještě nestrávili vánoční cukroví. V každém případě na tom byli hosté s formou výrazně lépe a domácí jasně přehráli.
Nejvyšší výkon v zatím neúplném kole předvedly Vršovice v Benešově (2705), doma se nejlépe vedlo Konstruktivě C, která předvedla rovných 26 stovek. Z jednotlivců byl nejlepší vršovický Jabůrek se svým výkonem v Benešově (478),  doma předvedli shodný výkon 459 Plocek z Neratovic a příbramský Meszároš. Hned v úvodním kole se měnily také tabulky TOP10. Mezi družstvy se zapsaly Vršovice v Benešově (2705) a Slavia v Příbrami (2611), na domácí dráze se to tentokráte nepodařilo žádnému týmu. Mezi jednotlivci se zapsali hned 2 hráči Vršovic svými výkony v Benešově a to Jabůrek (478) a Zetek (474), doma se v úvodním kole do TOP10 neprosadil žádný hráč.
Tabulka je po úvodním kole neúplná díky 2 odloženým utkáním, což má ale vliv jen na její druhou polovinu. Vedou Neratovice před K. Horou B a Vršovicemi. Za krátkým středem tabulky je její druhá část zatím vyrovnaná a díky odloženým utkáním trochu nepřehledná. Předposlední je Benešov B a poslední Kosmonosy. Mezi jednotlivci se na čele nic nezměnilo, vede trio neratovických hráčů Šťastný-Kvapil-Božka. I v dalším pořadí je jen minimum změn. Po kvalitním výkonu v Příbrami se na 6. místo posunul Zelenka ze Slavie. Průměr přes 400 má 74 hráčů ze 77 hodnocených.

15.kolo

Ani druhé jarní kolo není kompletní, vzhledem k tomu, že na kolínské kuželně se stále nehraje. I tak bylo k vidění hned několik velice zajímavých utkání. V tomto kole byly úspěšnější hosté, kteří vyhráli 3 utkání a z 1 utkání si ještě odvezli bod za remízu. Domácí se radovali z vítězství jen 2 x. Hrálo se také 1 pražské derby.
V Kosmonosech přivítali domácí vedoucí Neratovice. Rozdíl v kvalitě mezi posledním a prvním týmem tabulky byl od první série znát. Domácí předvedli podprůměrný výkon a tak se hosté na jasné vítězství ani moc nenadřeli. Až v závěrečné sérii odvrátili domácí kanára. Překvapení se zrodilo v Kutné hoře, kde domácí K. Hora B hrála s Akumou B. Oba týmy předvedly kvalitní výkony. Hosté získali rozhodující náskok ve 2. sérii a ten si v závěru již ohlídali. V Praze se hrálo vršovické derby, ve kterém S. Vršovice hostil Slavii. Domácí opět potvrdili, že i na úvod jara mají velmi dobrou formu a zcela bez problémů si poradili s nepříliš dobře hrajícími hosty. Jejich čest zachraňovala jediným bodem Barborová. Tradičně vyrovnané bylo utkání Brandýsa s Radotínem. Soupeři se tu střídali v zisku bodů. Před závěrečným soubojem se zdálo, že konec utkání již bude pro domácí klidný, ale hostující dotahovák ho ještě hodně zdramatizoval. Body ale nakonec zůstaly domácím. Drama bylo k vidění také v souboji dvou exligových týmů. Poděbrady hostily Konstruktivu C a dlouho měly mírně navrch. V závěru utkání však byli hosté lepší a v nervy drásajícím konci nakonec vydřeli vítězství o pouhé 2 kuželky. V posledním utkání tohoto kola hrály doma Č. Pečky s Příbramí B. Domácí měli lepší úvod utkání a vedli již 4:0, ale hosté měli v závěrečných soubojích jasně navrch a dokázali ještě vydřít remízu.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla venku Akuma B, která v K. Hoře udělala 2657. Doma ve stejném utkání předvedla K. Hora B výkon 2620. Z jednotlivců se nejvíce dařilo Benešovi z Akumy B, který v K. Hoře porazil 484 kuželek. Doma byl nejlepší Spurný ml. z Brandýsa s výkonem 477. V tabulkách TOP10 se mezi družstvy doma nezapsal žádný tým, venku se to podařilo jen Akumě B v K. Hoře výkonem 2657.  Mezi jednotlivci se doma zapsal Spurný ml. (477), venku pak celkem 3 hráči. Beneš z Akumy B v K. Hoře (484), Kněžourek z Konstruktivy C v Poděbradech (483) a Pondělíček z Radotína v Brandýse (477).
V tabulce chybí aktuálně 3 odložená utkání, ale tato skutečnost má vliv zatím jen na dolní část tabulky. Vedou Neratovice s náskokem 3 bodů před Vršovicemi, třetí je K. Hora B. Pořadí ve druhé polovině tabulky se příliš nezměnilo. Mezi 9. a 12. místem jsou čtyři družstva stěsnána do jediného bodu. Předposlední je Benešov B a jasně poslední stále Kosmonosy. V jednotlivcích je na čele Božka z Neratovic před svým spoluhráčem Kvapilem, na 3. místo se posunul Pavlata z Konstruktivy C. Průměr přes 400 má 75 hráčů ze 78 hodnocených. Divize má teď krátkou týdenní přestávku, po které se jarní část rozběhne již naplno a věřme, že i v Kolíně.

16.kolo

Po týdenní pauze vyplněné mistrovstvími jednotlivců pokračovala Divize AS dalším kolem. V něm byla odehrána kompletně všechna utkání. Byly v něm téměř stoprocentně úspěšné domácí týmy, které vyhrály ve všech utkáních s výjimkou jediného, ve kterém se soupeři rozešli s remízou. Hrálo se 1 derby, v Kolíně viděli letošní divizní premiéru a 2x jsme viděli kanára. Zrodilo se také 1 překvapení.
Vedoucí Neratovice doma hostily Brandýs a předvedly opět kvalitní výkon. Hosté měli ale lepší vstup do utkání, když vedli 0:2. Domácí postupně otáčeli vývoj ve svůj prospěch a o svém vítězství definitivně rozhodli v souboji poslední dvojice. Překvapivě snadno si doma poradila Příbram B s rozjetými Vršovicemi. Utkání však bylo vyrovnané a ještě před závěrečným soubojem měli hosté šanci alespoň na remízu. Domácí ale žádnou komplikaci nepřipustili. Benešov B se doma konečně probudil a po výborném výkonu jasně přehrál K. Horu B, které tu nadělil více než 200 kuželek. Překvapení se zrodilo v Braníku, kde hrála Konstruktiva C s týmem Č. Peček. Papírově to měla být celkem snadná záležitost pro domácí, ale nebyla. Hosté dlouho vedli a sahali tu po vítězství. Odolávali až do posledních hodů. Za konečnou remízu museli být ale překvapivě rádi domácí. Nelehké dráhy v Radotíně si tentokráte vyzkoušely Poděbrady a vůbec se jim nedařilo. Domácí ve své jarní premiéře na domácí dráze předvedli kvalitní výkon a hostům nadělili kanára. V Kolíně se po devíti měsících konečně dočkali a přesto, že vše není ještě ani zdaleka hotovo, hraje se. Domácí tady hostili Slavii a potvrdili, že ani po tak dlouhé době to doma nezapomněli. Předvedli kvalitní výkon a celkem snadno si se soupeřem poradili. Derby se hrálo v Kosmonosech, kde se utkala Akuma B s týmem Kosmonos. Utkání mělo nečekaně jednoznačný průběh a to hlavně díky tomu, že domácí předvedli velmi dobrý výkon, naopak hráčům Kosmonos se vůbec nedařilo a tak si nakonec odvezli kanára.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma S. Benešov B, který tu udělal parádních 2760, což je letos zatím nejvyšší výkon družstva. Venku ve stejném utkání udělala K. Hora B 2557. Mezi jednotlivci se nejlépe v tomto kole vedlo kolínskému Mikolášovi a Haškovi z Benešova B. Oba dosáhli stejného výkonu 479. Venku si nejlépe zahrál Dus z K. Hory B. který v Benešově udělal 460. Také do tabulek TOP10 přibylo několik zápisů. Ve družstvech to byl sice jen S. Benešov B, zato s rekordním s výkonem 2760.b. V jednotlivcích se doma zapsali oba nejlepší hráči tohoto kola s výkonem 479.
Tabulka je po tomto kole rozdělena do čtyř částí. Mezi jasně vedoucími Neratovicemi a jasně posledními Kosmonosy, jsou 2 skupiny týmů. Vyrovnaná skupina týmů v horní polovině tabulky a obdobně vyrovnaná skupina týmů ve druhé části tabulky. Vedoucí Neratovice nasadily možná k rozhodujícímu trháku. Před svými soupeři mají náskok 5 bodů. Za nimi je ve 2 bodech seřazeno celkem 5 týmů. Také druhá část tabulky je nesmírně vyrovnaná a bojuje se v ní o každý bod. Předposlední S. Benešov B ztrácí 4 body. Situace posledních Kosmonos začíná být beznadějná. Mezi jednotlivci se čelo nemění a i v dalším pořadí jsou jen kosmetické změny. Průměr přes 400 má 75 ze 78 hodnocených hráčů.

17.kolo

V 17.kole byla odehrána všechna utkání. Překvapivě lépe se dařilo hostujícím týmům. Hosté vyhráli celkem 5 utkání, domácí se radovali jen 2x. K dispozici již máme i 1 výsledek dohrávaného a 1 výsledek předehrávaného utkání. V tomto kole jsme také viděli jednoho kanára a jeden rekord dráhy.
Exligové Poděbrady doma hostily vedoucí Neratovice. A utkání mělo opravdu říz s kvalitními výkony na obou stranách. Hosté měli lepší vstup do utkání, domácí pak srovnali, ale v dramatickém závěru byli o něco lepší hosté. Zajímavostí utkání je, že všechny duely skončily 1:1. V Kolíně přivítali Vršovice. A domácím se tohle utkání vůbec nepovedlo. Předvedli jen podprůměrný výkon, který na dobře hrající hosty nemohl stačit. Vyrovnaný průběh mělo utkání K. Hory B se Slavií. Hosté šli sice v první sérii do vedení, v těch dalších ale bodovali již jen domácí hráči, kteří opět potvrdili, že doma prohrávají jen neradi. Překvapení se zrodilo v Praze,. Tady v Braníku exligová Konstruktiva C podlehla nováčkovi z Příbrami B. Domácí tu po 2 sériích sice vedli již 3:1, ale ani to jim nestačilo. Utkání bylo vyrovnané a dramatické až do posledních hodů, se šťastnějším koncem pro hosty. V dalším utkání se střetnul doma Brandýs s Akumou B. Předvedl kvalitní výkon a hostům tak nadělil kanára.  Důležité utkání hrály doma Č. Pečky s Radotínem. Domácí chtěli bodovat, hosté však byli od začátku lepším týmem a svůj kvalitní výkon kromě zisku bodů korunovali v závěru vyrovnaným rekordem dráhy. V utkání posledních dvou týmů tabulky usilovaly doma Kosmonosy o šanci do dalších bojů. Proti S. Benešov B, ale předvedli opět jen slabý výkon, se kterým dobře hrající hosté neměli příliš problémů.
V dohrávaném utkání 14.kola porazil doma Kolín B po velmi dobrém výkonu Akumu B, které se tu naopak hodně nedařilo. V předehrávaném utkání 20. kola porazila v Edenu Slavia po vyrovnaném průběhu tým Poděbrad.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma K. Hora B (2650), venku se nejvíce dařilo ve stejném utkání Slavii (2626). Hráčem kola byl Zelenka ze Slavie, který v  K. Hoře předvedl výkon 475. Doma udělal nejvíce poděbradský Anděl, který porazil 451 kuželek. V tabulkách TOP10 se zapsal svým výkonem jen Slavia, která v Kutné Hoře dosáhla výkonu 2626. V jednotlivcích se to podařilo jen Zelenkovi ze Slavie s jeho výkonem v K.Hoře.
V tabulce není zatím započítán výsledek předehrávaného utkání 20. kola Slavia - Poděbrady. Čelo tabulky se však ani po tomto kole nijak nezměnilo. Vedou Neratovice, před Vršovicemi a K. Horou B. Za krátkým středem tabulky se v její druhé polovině bojuje o záchranu. Situace posledních Kosmonos je už asi jasná. K záchraně potřebují v posledních 9 kolech získat 7 vítězství a to bude asi hodně těžké. Odstup Č. Peček a Benešova B za dalšími týmy je však minimální. V pořadí jednotlivců se do čela vyhoupnul Weigert z Příbrami B, za ním je Kvapil z Neratovic a Pavlata z Konstruktivy C.

18.kolo

Jarní část Divize AS má za sebou již kompletní 18. kolo. Výrazně lépe se opět dařilo domácím týmům, které vyhrály 5 utkání, jen jednou si vítězství odvezli hosté a v 1 utkání se soupeři podělili o body. Hrálo se také 1 pražské derby.
Hru kočky s myší připomínalo utkání vedoucích Neratovic s předposledními Č. Pečkami i když to tak zpočátku nevypadalo. Po 2 hráčích vedli domácí 1,5:0,5 a o 3 kuželky, ale pak již zcela ovládli dráhy a hosté mohli být nakonec rádi, že vydřeli půl bodu hned v úvodním duelu.  V souboji o druhé místo si celkem bez problémů poradily doma Vršovice s K. Horou B. Hosté se tu dost nadřeli a jen 1 hráč se tu dokázal dostat přes 400 a tak se domácí na vítězství ani moc nenadřeli. Další kvalitní výkon předvedl doma Benešov B v utkání proti Brandýsu. Hosté také nehráli špatně, ale o konečném vítězství domácích rozhodla jejich lepší střední část utkání. Kvalitní výkon předvedl doma také S. Kolín B, který tu porazil nováčka Příbram B. Nutno však říci, že hosté kromě úvodu utkání domácí příliš nepotrápili. V pražském derby hostil Radotín exligovou Konstruktivu C. Lepší vstup do utkání měli domácí, ale pak bodovali již jen hosté. Z jasné výhry se však v závěru stala remíza, díky výkonu dotahováků. Ten domácí zahrál výborně, hostující naopak zcela pohořel. Důležité utkání se hrálo v Kosmonosech, kde domácí Akuma B přivítala Poděbrady. Hodně vyrovnané utkání se rozhodovalo až v dramatickém závěru, ve kterém hosté vydřeli zlaté body. V dalším utkání si v Edenu domácí Slavia po vyrovnaném úvodu utkání nakonec celkem snadno poradila  s posledním týmem tabulky Kosmonosy.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma opět S. Benešov B (2674), venku ve stejném utkání porazil Brandýs 2583 kuželek. Mezi jednotlivci se blýsknul doma výkonem 474 kolínský Brdíčko. Venku předvedl v Benešově Rychetský z Brandýsa výkon 458.  V tabulkách TOP10 jsme zaznamenali tentokráte jediný zápis.  Tím byl výkon S. Benešov na domácí dráze.
V tabulce si vedoucí Neratovice udržují 5ti bodový náskok před Vršovicemi, za kterými je skupina 4 týmů vtěsnána do jediného bodu. Také střed tabulky je velice vyrovnaný a plynule přechází v její závěr, který uzavírá trio Akuma B, Č. Pečky a Kosmonosy. Mezi jednotlivci je na čele Weigert z Příbrami B před třemi hráči Neratovic . Kvapilem, Božkou a Šťastným. Průměr přes 400 má 71 hráčů ze 74 hodnocených.

19.kolo

Již 6. jarní kolo odehrála Divize AS, ale teprve v tomto kole to vypadalo i s počasím poprvé trochu jarně. 19. divizní kola bylo opět úspěšnější pro domácí týmy, které vyhrály 5 utkání, hosté bodovali 2x. Hrálo se hned několik velice důležitých utkání a zrodilo se i jedno překvapení. K dispozici je již také další výsledek utkání dohrávaného na kolínské kuželně.
Ve šlágru kolo přivítala v Braníku exligová Konstruktiva C lídra tabulky Neratovice. A bylo to opravdu kvalitní utkání, ve kterém hráči svými výkony potvrzovali ligové zkušenosti. Domácí však byli v jednotlivých soubojích výrazně úspěšnější v zisku bodů a překvapivě jasně nakonec přehráli hosty, kteří bodovali až v poslední sérii. Poslední Kosmonosy hostily doma Vršovice a předvedly opět svůj jarní výkon, který proti dobře hrajícím hostům nemohl stačit k zisku bodů. Utkání však bylo vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Kolín B doma v malém derby proti K. Hoře B předvedl velmi dobrý výkon a hostům nadělil kanára. Domácí byli zejména ve druhé části utkání jasně lepším týmem. Do Brandýsa zavítala v tomto kole Slavia a nehrála tu špatně. Domácí ale měli svůj den. Rozhodující náskok si vytvořili již do poloviny utkání a ten si pak již ohlídali. V utkání týmů ze středu tabulky hostil doma Radotín nováčka Příbram B. Domácí měli hodně slabý vstup do utkání a hosté toho využili k vedení 0:2 a 43 kuželek. Pak však domácí postupně srovnali krok a definitivně zlomily odpor soupeře v předposlední sérii. Poděbrady po vítězství v minulém kole na Akumě chtěly doma potvrdit vzestup ze sestupových vod. K tomu potřebovaly doma porazit další ohrožený tým Benešov B, který však v posledních kolech hraje jako pokropený živou vodou. To potvrdil i v tomto utkání, které mělo velice vyrovnaný a dramatický průběh. Domácí si v závěru stáli jasně na vítězství, ale výpadek jejich dotahováka je stál důležité body, které si o pouhé 3 kuželky lepší hosté odvezli s sebou. V dalším důležitém utkání v sestupovém pásmu hrály doma Č. Pečky s Akumou B. Pro domácí již s existenční příchutí. Také tady bylo utkání hodně vyrovnané. úvod měli lepší hosté, ale závěr si soustředěně hrající domácí nakonec ohlídali a získali tak důležité body. V dohrávaném utkání 15. kola se doma střetnul Kolín B s Benešovem B. Utkání bylo velice vyrovnané a dramatické až do samotného konce. Oba týmy předvedly kvalitní výkony, v dramatickém závěru si hosté ale vedli lépe a odvezli si tak velmi cenné body.
Nejvyšší výkony jsme v tomto kole viděli v utkání na Konstruktivě, kde domácí předvedli parádních 2717, hostující Neratovice porazily 2680 kuželek. V jednotlivcích pak předvedl Vymazal z Konstruktivy C 482, hostující Plocek 477. Také v tabulkách TOP10 byly v tomto kole zápisy. Ve družstvech doma to byla Konstruktiva C (2717), venku Neratovice (2680). Mezi jednotlivci se do nejlepších domácích výkonů zapsal Vymazal   z Konstruktivy C (482), venku ve stejném utkání neratovický Plocek (477).
V tabulce jsou i nadále na čele Neratovice, ale již jen o 3 body před Vršovicemi. Na 3. místo se posunula Konstruktiva C. Za ní jsou s minimálními odstupy seřazena další družstva. V tabulce postupně stoupá Kolín B, což se dalo očekávat. Od 9. místa je v tabulce již pěkně horko. Je tu ve dvou bodech seřazeno hned 5 týmů, které jsou aktuálně nejvíce ohroženy sestupem. Poslední je s propastným rozdílem 12 bodů tým Kosmonos.  Mezi jednotlivci se čelo trochu zamíchalo. Na čele je teď již kvartet neratovických hráčů  v pořadí Kvapil, Šťastný, Plocek a Božka. I za nimi má ještě řada hráčů výborné průměry.  Průměr přes 400 má po tomto kole 71 hráčů ze 74 hodnocených.

20.kolo

Kompletním 20.kolem pokračovala Divize AS. S výjimkou jediného utkání v něm vždy byli úspěšnější domácí. Po delší době jsme se opět dočkali pětistovky a parádního výkonu na benešovské kuželně, ale žádného jiného většího překvapení jsme se v tomto kole nedočkali.
I když k němu bylo hodně blízko. Vedoucí Neratovice hostily doma Radotín a byl to nečekaně vyrovnaný souboj. Hosté opět potvrdili, že v Neratovicích umí zahrát a vedli až do samotného závěru. Domácí se dlouho trápili a vítězství na svoji stranu strhli až v závěrečném souboji. Jasnou záležitostí bylo oproti tomu utkání Vršovic  s Brandýsem. Domácí opět potvrdili svoji jarní formu a hosté mohli být nakonec rádi, že uhráli alespoň půl bodu, jinak by to bylo s kanárem. Utkání jako na houpačce se hrálo v Kosmonosech. Tady Akuma B hostila Konstruktivu C. Hosté měli lepší začátek, domácí se ale ve druhé sérii vrátili do utkání. V závěrečné sérii však domácí hostům nestačili a ztratili tak důležité body. Příbram B doma předvedla celkem solidní výkon, který tentokráte s přehledem stačil na trápící se hosty z K. Hory B.  Celkem snadnou záležitostí bylo také utkání Kolína B s posledními Kosmonosy. Domácí neponechali nic na náhodě a po kvalitním výkonu si připsali další body do tabulky. Téměř neuvěřitelný výkon předvedl doma Benešov B v utkání s týmem Č. Peček. V Benešově to tentokráte opravdu padalo. Vždyť hosté s průměrem 431 na hráče tu dostali ještě 230 do trika. Domácí čulibrk na 439 asi nebyl příliš smutný. Posledním utkáním tohoto kola bylo předehrávané utkání Slavie a Poděbrad. Jen připomeneme, že v něm body získali domácí hráči.
Nejvyšší výkon v tomto kole a v dosavadním průběhu soutěže předvedl doma S. Benešov B, na těch 2817 tedy opravdu klobouk dolů. Venku byly ve stejném utkání nejlepší Č. Pečky (2587). Hvězdou kola se stal benešovský Takáč s výkonem 508. Venku pak Kořínek z Č. Peček s výkonem 468 v Benešově. Měnily se pochopitelně i tabulky TOP10, díky hráčům Benešova B, kteří doma porazili 2817 kuželek a v jednotlivcích pak Takáč 508.
V tabulce jsou 6 kole před koncem na čele Neratovice s náskokem 3 bodů přede Vršovicemi, další 2 body ztrácí Konstruktiva C.  V dalším pořadí jsou mezi družstvy minimální odstupy. Do popředí se pomalu posouvá S. Kolín B, což se očekávalo, vzhledem k tomu, že v jarní části hraje všechna utkání na domácí dráze. V závěru tabulky Akuma B a Č. Pečky ztrácejí 2 body na Poděbrady. Poslední a po tomto kole zřejmě již prvním sestupujícím týmem jsou Kosmonosy. V jednotlivcích vedou 4 mušketýří z Neratovic, na které se snaží natlačit nejlepší hráči z dalších družstev. Průměr přes 400 má 71 hráčů ze 74 doposud hodnocených.

21.kolo

Další, v pořadí již 21. kolo má za sebou Divize AS. V tomto kole byly po delší době překvapivě úspěšnější hostující celky, které vyhrály hned ve 4 ze 7 utkání. Zrodilo se také několik překvapení.
Jasnou záležitostí bylo utkání vedoucích Neratovic s Příbramí B. Jednotlivé duely byly však mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Ten na sebe vzal v závěru podobu žlutého kanára. V Poděbradech domácí opět neuspěli. Tentokráte si vylámali zuby na Vršovicích, které tu ale předvedly výborný výkon. Již v polovině utkání bylo v podstatě "vymalováno" a domácí mohli být rádi, že jim nezazpíval kanár. Utkání výborné úrovně se hrálo v Praze. Tady v Braníku hostila Konstruktiva C posílený S. Benešov B a k vidění byly opravdu kvalitní čísla.. Po vyrovnaném úvodu utkání rozhodli domácí o své výhře ve druhé sérii. Hosté v závěru mohutně dotahovali, ale již jen korigovali konečný výsledek. V dalším utkání porazil doma S. Kolín B tým Brandýsa. Hosté tu ale měli dobře rozehraný zápas a sahali po bodech. Zlepšeným výkonem ve druhé části a výborným závěrem ale nakonec domácí jasně přehráli hosty. Vyrovnané utkání se hrálo v Kosmonosech. Tady měli domácí po dlouhé době šanci bodovat s K. Horou B. Opět se jim ale nedařilo a přesto, že průběh utkání byl velice vyrovnaný, odešli opět s prázdnou. Překvapení se zrodilo v Radotíně, kde domácí přivítali Akumu B. Hosté měli parádní vstup do utkání a v polovině vedli již 0:3 a 104 kuželek. Domácí pak již nenašli sílu na obrat v utkání a v závěru jen odvraceli kanára. Důležité utkání se hrálo v Č. Pečkách. Tady domácí potřebovali nutně bodovat v utkání se Slavií. Hosté ale měli od začátku jasně navrch a tak domácí až v závěru kosmeticky upravili konečný, a pro ně nepříznivý, výsledek.
Nejvyšší výkony byly v tomto kole opět k vidění v Praze v Braníku. Domácí Konstruktiva  C tu předvedla výkon 2716, hostující S. Benešov B pak 2685. V jednotlivcích byl hvězdou kola Matějka ze S. Benešov B se svým výkonem v Braníku 484. Doma ve stejném utkání dosáhnul domácí Králík výkonu 467. Konstruktiva C a S. Benešov B byly také jediné 2 týmy, které se svými výkony zapsaly do tabulek TOP10.  V jednotlivcích se dařilo hráčům hlavně venku. Do tabulek nejvyšších výkonů se zapsali Matějka ze S. Benešova B (484) a Rejthárek z Vršovic se svým výkonem 477 v Poděbradech.
V tabulce se na čele nic nezměnilo. Vedou Neratovice o 3 body před Vršovicemi, další 4 body ztrácí Konstruktiva C. Za ní je pak pořadí ve středu tabulky velice vyrovnané. Hodně napínavá je situace v závěru tabulky. Poslední Kosmonosy jsou prvním sestupujícím týmem. Kdo je však doprovodí se rozhodne až v závěrečných kolech. Hodně si domácí prohrou zavařily Č. Pečky a podobně i Poděbrady. Naopak jiskru naděje vykřesala Akuma B. Ale ani další týmy ještě nemají vyhráno. V jednotlivcích se za trio neratovických hráčů posunul Mikoláš ze S. Kolín B. Průměr přes 400 má 69 hráčů ze 72 hodnocených. Divize má teď týdenní přestávku, ve které hráče čekají mistrovství jednotlivců. Po ní nás čeká závěrečných 5 kol, které definitivně rozhodnou o všem.

22.kolo

Po krátké pauze vstoupila Divize AS do své letošní závěrečné fáze, ve které se rozhodne jak o letošním divizním vítězi, tak o sestupujících. V kompletně odehraném 22. kole se hrálo hned několik zajímavých a důležitých utkání. Opět jsme v Benešově viděli parádní výkon domácích a další pětistovku, v Praze se hrálo další derby. Celková bilance kola byla zcela vyrovnaná. Domácí si připsali na své konto 3 výhry, stejně jako hosté, v 1 utkání se soupeři dělili o body. Dohráno bylo tako poslední odložené utkání.
V Kosmonosech hostila Akuma B vedoucí Neratovice a pro oba týmy to bylo důležité utkání. Jeho průběh byl vyrovnaný až do závěrečné série. V ní se začínalo v podstatě od nuly a definitivní rozhodnutí padlo až v poslední dorážce, po které měli důvod k radosti hostující hráči. S. Vršovice doma hostil předposlední Č Pečky a podle toho také vypadal průběh utkání. Domácí měli jasně navrch a celkem bez problémů zvítězili. V pražském derby hostila Slavia v Edenu Konstruktivu C. A utkání mělo opravdu říz. Soupeři se střídali v zisku bodů a tak o konečném vítězi musel rozhodnout až závěrečný souboj dotahováků. V nervy drásajícím závěru byli hosté tím šťastnějším týmem a vydřeli vítězství. Překvapení se zrodilo v K. Hoře, kde domácí Béčko hrálo s Brandýsem. Domácí tentokráte nepodali očekávaný výkon a hosté si tak odvezli po zásluze oba body. Další překvapení se zrodilo v Příbrami. Tady totiž po dlouhých 20 kolech vybojovaly poslední Kosmonosy bod s domácím Béčkem. Hosté tu využili výrazně slabší střední části domácích a pak již odolali závěrečnému náporu. Zajímavé bylo také utkání S. Kolín B, který tentokráte přivítal doma Poděbrady, které nutně potřebují body. Hosté dlouhou drželi s domácími krok, ale v závěru byli domácí již jasně lepším týmem a připsali si další body do tabulky. Parádní výkon předvedl doma opět S. Benešov B, který opět pokořil hranici 28 stovek. Tentokráte to odskákal Radotín, který tu i přes průměr 440 na hráče neměl příliš šancí. Posledním výsledkem je výsledek dohrávaného utkání 14. kola, ve kterém doma porazil Radotín tým Kosmonos.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl S. Benešov na domácí dráze (2811), ve stejném utkání předvedl SC Radotín nejvyšší výkon hostů 2637.  Mezi jednotlivci byl jasná jednička benešovský Franěk se svým domácím výkonem 506 (a to ještě pokazil závěr), venku byl ve stejném utkání nejlepší Pondělíček z Radotína (476). Do tabulek TOP10 se zapsali jen aktéři benešovského utkání. Domácí i hosté svým výkonem ve družstvech. V jednotlivcích pak oba nejlepší hráči tohoto kola.
Čtyři kola před koncem vedou i nadále Neratovice s náskokem 3 bodů před Vršovicemi. Souboj o letošního divizního mistra je již zúžen jen na tyto 2 týmy. Konstruktiva C ztrácí 7 bodů, ale na stříbro má ještě šanci. Hodně vyrovnaná je situace ve středu tabulky, kde jsou mezi družstvy jen minimální rozdíly. Družstva z konce tabulky v tomto kole svorně prohrála a tak se situace na konci tabulky nezměnila. Přesto s výjimkou posledních Kosmonos mají ostatní týmy ještě o co bojovat. Hodně k situaci na čele, ale i na konci tabulky může napovědět již příští kolo. Mezi jednotlivci se čelo neměnní, vede trio neratovických hráčů Kvapil-Šťastný-Burock, na 4. místo se posunul Pondělíček z Radotína. Ze 71 hodnocených hráčů pouze dva nemají průměr přes 400.

23.kolo

Ve 23. kole Divize AS byla s výjimkou 1 utkání sehrána všechna utkání. Viděli jsme v nich 5 vítězství domácích a 1 vítězství hostů. V Praze se hrálo derby a opět i v tomto kole zazpíval kanár.
Vedoucí Neratovice doma v utkání se S. Benešov předvedly kvalitní výkon a i když hosté také nehráli špatně, na domácí to bylo málo. Hodně vyrovnané utkání sehrál doma Brandýs s týmem Kosmonos. Definitivní pojistku na body pro domácí dal až jejich dotahovák. Naopak snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání S. Kolín B s týmem Č. Peček, který si nakonec z Kolína odvezl kanára. Drama bylo k vidění v Poděbradech. Tady domácí nemají body na rozdávání a i tentokráte se v utkání s K. Horou B hodně nadřeli. Body jim zachraňoval až v závěrečném souboji dotahovák. Důležité body doma vydřela také Akuma B s Příbramí B. Domácí tu po vyrovnané úvodní sérii odskočili hostům ve střední části a v závěru pak potvrdili svoji výhru. V pražském derby podlehnul doma Radotín týmu Slavie. Domácí se opět dost trápili, hosté naopak podali velmi dobrý výkon a po zásluze si odvezli oba body.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma Neratovice (2632), ve stejném utkání předvedl hostující Benešov B nejvyšší výkon venku (2587). Borcem kola byl se svým výkonem 481 v Neratovicích benešovský Matějka. Doma se nejvíce dařilo Tajčovi z Akumy B s výkonem 478. V tabulkách TOP10 jsme tentokráte zaznamenali jen jediný zápis. Tím byl výkon benešovského Matějky.
V tabulce vedou jasně Neratovice a jsou již jen krůček od titulu. Vršovice a Konstruktiva C mají vzájemné utkání k dobru. Brandýs a Kolín B budou určitě chtít ještě zaútočit na medailové pozice. V klidu mohou být již družstva do 7. místa. Také osmý Benešov a devátá Slavia jsou již zřejmě "za vodou". Jasná je situace posledních Kosmonos a možná již neřešitelná je situace předposledních Č. Peček. Ti ostatní musí ještě bojovat. Určitě se máme v závěrečných 3 kolech ještě na co těšit. V tabulce jednotlivců je čelo beze změn, do první desítky se probojoval Hašek z Benešova B. Průměr přes 400 má 71 ze 73 hodnocených hráčů.

24.kolo

Kompletním 24. kolem pokračovala Divize AS.  Domácí v něm zaznamenali 4 vítězství, hosté vyhráli 1 utkání a ve 2 utkáních se soupeři podělili o body. Hrálo se další pražské derby a viděli jsme hned dvě pětistovky a 1 kanára.
V Edenu hostila Slavia vedoucí Neratovice a neměla to vůbec jednoduché. Hosté tu předváděli výborné výkony a domácí přes veškerou snahu nedokázali bodovat. K bodům měli nejblíže v úvodním duelu, ale pak již na soupeře nestačili. A tak z toho byl nakonec kanár. Další jarní pražské derby se hrálo ve Vršovicích, kde domácí přivítali Radotín. A domácí opět pokračovali v kvalitních jarních výkonech. V polovině utkání již bylo v podstatě rozhodnuto a zápas se pak dohrával celkem v poklidu. V Kolíně domácí hostili exligovou Konstruktivu C. Tady bylo utkání dlouho vyrovnané. Teprve v závěru začali mít domácí navrch a vše dovršil svým výkonem v závěrečném duelu domácí dotahovák. K. Hora B doma hostila Č. Pečky, pro které to byl již existenční zápas. Celé 2 série to byl vyrovnaný duel a hosté mohli pomýšlet na zisk bodů. V závěrečné sérii však byli domácí jasně lepší a výhrou tak odsoudili hosty zřejmě k sestupu. V Příbrami, kde domácí přivítali Jiskru Brandýs bylo k vidění vyrovnané utkání od prvního do posledního hodu. Hosté sice vedli postupně 0:3 a téměř 70 kuželek, ale ve druhé půlce domácí přeci jen přidali a v závěrečném souboji dotahováků dokázali doslova za minutu dvanáct vydřít remízu. Benešov B doma opět exceloval, i když tentokráte v utkání s Akumou B hranici 28 stovek nepokořil. Jeho výkon byl ozdoben hned 2 pětistovkami. To již není v Benešově nic překvapivého. V posledním utkání tohoto kola hrály doma Kosmonosy s týmem Poděbrad. Domácím již o nic nejde, ale hosté ještě nutně potřebují bodovat. Po vyrovnaném průběhu se soupeři rozešli s remízou, o které rozhodla jediná kuželka v závěrečné sérii.
Nejvyšší výkon v tomto kole zaznamenal opět Benešov B doma (2779), venku pak ve stejném utkání Akuma B (2697). Jedničkou kola byl benešovský Matějka se svým domácím výkonem 512. Venku ve stejném utkání předvedl Vystrčil z Akumy B výkon 491. Do tabulek TOP10 se opět zapisovalo především díky utkání v Benešově. Mezi družstvy se doma zapsal Benešov B a venku pak Akuma v Benešově a Neratovice na Slavii. Mezi jednotlivci se do tabulek nejlepších výkonů doma svými pětistovkami zapsali benešovští hráči Matějka (512) a Takáč (500), venku ve stejném utkání hráči Akumy B Vystrčil (491) a Tajč (481).
Dvě kole před koncem vedou Neratovice, kterým stačí ve zbývajících utkáních získat jediný bod. A možná ani ten ne, pokud druhé Vršovice nevyhrají všechny svoje zbývající utkání. O 3. místo se zřejmě poperou Konstruktiva C, Kolín B a Brandýs. Družstva na 6. až 8. místě jsou již v pohodě. Na konci tabulky je však situace ještě hodně vyrovnaná. K sestupujícím Kosmonosům se po tomto kole přidaly Č. Pečky, které se mohou posunout již jen na 12. místo. V pořadí jednotlivců se na čele opět zkompletoval kvartet neratovických hráčů. Teprve za nimi se řadí nejlepší hráči dalších týmů.  Uvidíme, co přinesou poslední dvě kola. Již v příštím kole může být rozhodnuto jak o letošním vítězi, tak o dalším sestupijícím.

25.kolo
Předposlední dějství má za sebou letošní ročník Divize AS. V kompletně odehraném kole zvítězili 4x domácí a 3x si odvezli body hosté. K dispozici je také již výsledek dohrávaného pražského derby. Kromě několika parádních výkonů se zrodilo i pár překvapení.
Šlágrem kola bylo utkání vedoucích Neratovic s Vršovicemi. Domácí sice mohli již být klidní, ale utkání se přesto či právě proto vyvíjelo lépe pro hosty. Ti tady postupně vedli až 1:3. V závěru ale domácí vynesli dvě esa, která zcela otočila vývoj utkání. Překvapení se zrodilo v pražském Braníku. Tady se střetla Konstruktiva C s K. Horou B. A k vidění byla kvalitní čísla. O výsledku se zřejmě rozhodlo ve druhé sérii. V té závěrečné pak již domácí neměli dostatek sil na zvrat v utkání. Za medailovými pozicemi na jaře kráčející Kolín B hrál doma s Radotínem. Utkání bylo poměrně vyrovnané, ale v závěru neměli hosté na domácí příliš šancí. Další překvapení se zrodilo v Poděbradech. Tady v utkání s Brandýsem potřebovali domácí nutně bodovat. Kromě úvodu utkání však předvedli slabý a křečovitý výkon, který nemohl vést k zisku bodů. Celkem dobře hrající hosté se tak na vítězství ani moc nenadřeli. Snadnou záležitostí pro domácí bylo opět utkání v Benešově, kde domácí Béčko pokračovalo v jízdě na domácí dráze a snadno přejelo Příbram B. A i když žádná pětistovka nepadla, byla tu k vidění opět parádní čísla. Akuma B hostila doma v existenčním utkání Slavii. Ta pro ni ale  byla snadným soustem. Domácí rozhodli utkání již v první sérii a pak se dohrávalo již celkem v poklidu. Překvapení se zrodilo také v posledním utkání tohoto kola, v němž předposlední Č. Pečky hostily poslední Kosmonosy. Oba týmy mohly hrát již bez nervů, přesto to bylo utkání až do posledního hodu. Jediná kuželka nakonec rozhodla o vítězství hostů, kteří se tak ze zisku 2 bodů radovali poprvé od září 2009. V dohrávaném pražském derby porazila doma Konstruktiva C po kvalitním výkonu tým Vršovic.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma opět Benešov B (2781), venku zářila K. Hora B na Konstruktivě s výkonem 2701. Mezi jednotlivci byl nejlepší Vobořil z K. Hory B se svým výkonem v pražském Braníku (494), doma se nejvíce dařilo benešovskému  Černému s výkonem 492. Do tabulek TOP10 se doma zapsal opět Benešov B, venku pak K. Hora B a Vršovice. Doma se zapsal do tabulek nejvyšších výkonů Černý z Benešova B a  venku Vobořil z K. Hory B a Řezáč z Příbrami B.
Kolo před koncem známe letošního vítěze Divize AS. Stal se jím po zásluze tým Neratovic - blahopřejeme. Také o stříbru je již rozhodnuto. Na 2. místě jsou to Vršovice. O bronz se bude bojovat ještě v závěrečném kole a mají na něj šanci ještě 3 týmy. V klidu pak mohu  být již týmy od 6. do 9.místa. O dvou sestupujících je již rozhodnuto. Kdo však doplní Kosmonosy a Č. Pečky, se rozhodne až v závěrečném kole. Situace je o to dramatičtější, že sestupovat by měly nakonec 4 týmy, vzhledem k tomu, že ve 3. lize skončily na předposledním a tím sestupovém místě Uhelné sklady. Které dva týmy budou ještě sestupovat se tedy rozhodne až v posledním kole mezi Poděbrady, Akumou B a Radotínem. Všechny tři týmy budou hrát venku. V jednotlivcích drží čelo "smyčcový" kvartet z Neratovic pře dalšími nejlepšími hráči z ostatních oddílů. Průměr přes 400 má 71 ze 73 hodnocených hráčů.
26.kolo

Posledním kolem byl dohrán letošní ročník Divize AS. O vítězi již  bylo rozhodnuto a tak se hrálo kromě dalšího umístění na stupních vítězů především o co nejlepší umístění na konci tabulky. V posledním kole vyhrály domácí týmy 5 utkání a jen 2x si body odvezly hosté. Hrálo se hned několik velice zajímavých utkání a zrodilo se i několik překvapení.
V Kolíně domácí hostili vedoucí Neratovice a chtěli se pochopitelně proti staronovému ligovému týmu vytáhnout. Hosté již neměli co ztratit a tak se dal čekávat pěkný zápas.  Domácí v něm měli slabší začátek, brzy však srovnali krok a po celkem vyrovnaném dalším průběhu rozhodli v závěrečném duelu o svém vítězství. V dalším utkání hostily doma Vršovice o záchranu hrající Akumu B. Stříbrné Vršovice však přistoupily ke svému poslednímu letošnímu utkání osobitým způsobem a tak se hosté na vítězství ani příliš nenadřeli.
Poslední Kosmonosy přivítaly exligovou Konstruktivu C, která tu bojovala na dálku o bronzový stupínek. Domácí na rozloučenou podali velmi dobrý výkon a celkem překvapivě své soupeře přehráli. A tak domácí zakončili svoji účast stejně jako do ní na podzim vstoupili, vítězstvím. Při takovýchto výkonech by určitě na konci byli v tabulce mnohem výše. Překvapení se zrodilo v Brandýse, který se střetnul s týmem Č. Peček. Hosté tu domácí tým zaskočili velmi dobrým výkonem, který jim přinesl po zásluze oba body. Kutná Hora B doma hostila další ohrožený tým Radotín. Utkání mělo poměrně vyrovnaný průběh a hosté v závěru sahali po bodu, ale v závěrečné dorážce byli domácí lepší a dovedli utkání do vítězného konce. V Edenu se Slavia rozloučila domácím vítězstvím nad Benešovem B. Oba týmy tu předvedly velmi dobré výkony. Domácí byli lepší po dvě třetiny zápasu a tak ani mohutný závěr již hostům k zisku bodů nepomohl. Příbram B hrála doma s dalším týmem nad propadlištěm, kterým byl tým Poděbrad.  Domácí odvedli svůj standard, ale hosté dlouho vzdorovali. Teprve v závěrečných soubojích překlopili misku vah utkání na svoji stranu domácí, čímž hostující tým definitivně odsoudili k umístění na sestupové příčce.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma K. Hora B (2682), venku byl nejlepší SC Radotín, který v K. Hoře dosáhnul výkonu 2597. Jedničkou mezi jednotlivci byl v závěrečném kole kutnohorský Halfar se svým domácím výkonem 480. Venku se nejvíce dařilo Dvořákovi z Č. Peček, který v Brandýse udělal 477. Do tabulek TOP10 se v tomto kole již nezapsal žádný tým ani žádný hráč. A není ani příliš divu, vždyť ve družstvech k tomu byl potřebný doma výkon nejméně 2708, venku 2660 a v jednotlivcích doma 487 a venku pak 480. A takové výkony jsme v závěrečném kole již neviděli. Přesto pohled do tabulek TOP10 je určitě zajímavý. Pro milovníky čísel jsou dnes k dispozici také celkové statistiky tohoto ročníku.
A jakou podobu má konečná tabulka? Vítězem je tým Neratovic, kterému jsme blahopřáli již minule. Stříbrnou příčku obsadily Vršovice a na konečnou bronzovou příčku nakonec dosáhnul S. Kolín B. Většina dalších týmů může být nakonec se svým umístěním celkem spokojena. Na sestupových místech je pak exligový tým Poděbrad, Č. Pečky a Kosmonosy. A vzhledem k sestupu Uhelných skladů ze 3. ligy lze očekávat, že sestup postihne ještě čtvrtý tým, kterým je SC Radotín. Konečné pořadí musí ještě schválit divizní STK.
Mezi jednotlivci byl letos nejlepší Kvapil z Neratovic. I další umístění na pomyslném stupni vítězů patří hráčům Neratovic Šťastnému a Božkovi, kteří tak jen potvrdili letošní ambice svého týmu Z celkového počtu 69 hodnocených hráčů se jen jediný nedostal s průměrem nad 400.
A to je z letošního ročníku Divize AS všechno. Užijte si léta a dovolených a nalaďte formu do podzimu, kdy odstartuje Super Divize se 12 týmy.


 PKS - Poslední aktualizace  29.04.2010
e-mail - webmaster