DIVIZE AS - 2010/11 - KOMENTÁŘE

 

PODZIM 2010

- 1.kolo - 2.kolo - 3.kolo - 4.kolo - 5.kolo - 6.kolo
- 7.kolo - 8.kolo  - 9.kolo - 10.kolo - 11.kolo    
1.kolo

Po čtyřměsíční přestávce jsme se dočkali a máme tu úvodní kolo nového ročníku Divize AS. Od tohoto ročníku startuje soutěž jako "super divize" jen se 12 týmy. Poměrně vyrovnaně jsou tu zastoupeny týmy z obou krajů, středočeši 7x a pražáci 5x. Na soupiskách účastníků nejsou až na výjimky žádné zásadní změny oproti loňskému ročníku. V úvodním kole byly s jedinou výjimkou úspěšné domácí týmy. Přesto, že šlo o zahřívací kolo, byly k vidění zajímavé zápasy i výsledky,
K. Hora B doma hostila exligové Uhelné sklady a  bylo to nadmíru zajímavé utkání. Lepší vstup do utkání měli domácí. Ve střední části hosté srovnali krok a v závěru domácí ještě pozlobili. Body však zůstaly v Kutné Hoře. Vloni stříbrné Vršovice doma přivítaly Radotín. Hosté tu s domácími drželi krok jen v první části utkání. V té druhé měli již domácí navrch a dovedli zápas k jasnému vítězství. Do Benešova přijel bronzový S. Kolín B. A předváděl tu, stejně jako domácí, velmi dobrý výkon. Domácí hráči si však v závěru ohlídali náskok získaný v první části utkání a připsali si tak první body do tabulky. Konstruktiva C se doma utkala s Příbramí B. Utkání mělo po dvou sériích vyrovnaný průběh. Poslední dvojice domácích však předvedla výborný výkon a zcela sebrala vítr z plachet hostujícím hráčům. Do Brandýsa přijela na úvod Slavia. A nutno říci, že si tu vedla nadmíru zdatně. Od začátku byla lepším týmem a tak domácí korigovali nepříznivý vývoj až v závěru utkání. Body si zaslouženě odvezli hosté. V posledním utkání úvodního kola hrály doma Poděbrady s Akumou B. Utkání bylo dlouho vyrovnané a teprve lepším závěrem tu dokázali domácí vydřít body.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Benešov B (2685), ve stejném utkání jsme viděli i nejvyšší výkon hostujícího týmu - S. Kolín B tu předvedl 2655. Také mezi jednotlivci byly nejvyšší výkon dosaženy na benešovské kuželně. Domácí Franěk tu udělal 479 a benešovský Mikoláš 476.
Tabulka družstev i pořadí jednotlivců je po úvodním kole jen informativní. Stejně tak TOP 10. Uvidíme, co přinese další kolo.

2.kolo

Kompletním 2. kolem pokračovala Divize AS. Úspěšnější byly domácí týmy, které vyhrály 4 utkání, ze 2 utkání si odvezli body hosté.
Vršovice hrály opět doma a opět nezaváhaly. V utkání s hostujícími Poděbrady předvedly kvalitní výkon, na který hosté nestačili. Příbram B doma hostila Benešov B a bylo to nadmíru dramatické utkání. V polovině domácí vedli 3:0 a 55 kuželek a nic nenasvědčovalo dramatu. Hosté ale ve druhé části zabrali a v nervy drásajícím závěru dokázali urvat body o jedinou kuželku. Akuma B si doma po kvalitním výkonu bez problémů poradila se slabě hrající K. Horou B. Kanára odvraceli hosté až v závěrečné sérii. V pražském derby hostil Radotín tým Slavie. A v Radotíně to opět padalo mizerně. Hráči obou týmů se trápili, ale hosté byli přeci jen o něco lepší. V závěrečném souboji dotahováků byli domácí ještě 2 hody před koncem krůček od vítězství. Zahozená existence domácích a hosty naopak trefená, rozhodla o těsném vítězství Slavie. Kolín B doma hostil Brandýs. Domácí hráči byli od začátku lepším týmem a postupně si získali náskok, který si i přes snahu hostů v závěru již dokázali ohlídat. V dalším pražském derby hrály na Zvonu exligové Uhelné sklady s Konstruktivou D. Domácí měli jasnou převahu a po kvalitním výkonu si celkem bez problémů poradily s hostujícími hráči.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma Vršovice (2556), venku se nejvíce dařilo Brandýsu, který v Kolíně udělal 2469.  Mezi jednotlivci byl jedničkou kola kolínský Lauer s výkonem 460, venku se nejvíce dařilo benešovskému Fraňkovi v Příbrami (436). Do tabulek TOP10 jsme zaznamenali hned několik změn, ale celkově zatím opravdu nic moc.
V tabulce je po 2. kole na čele trio týmů bez ztráty bodu v pořadí Vršovice, Slavia a Benešov B. Za dvoubodovým balíkem uprostřed tabulky je na konci trio týmů bez bodu v pořadí Brandýs, Příbram B a Radotín. Mezi jednotlivci je na čele benešovský Franěk, před kolínskou dvojicí Lauer a Mikoláš. Průměr přes 400 má 50 hráčů z 57 hodnocených.

3.kolo

Kompletně odehrané 3.divizní kolo přineslo 3 vítězství domácích, 2 vítězství hostů a v 1 utkání se zrodila remíza. Hrálo se hned několik zajímavých utkání a viděli jsme i pár překvapení.
Vedoucí Vršovice zavítaly do Kutné Hory. A sehrály tu velice vyrovnaný zápas. Hosté měli lepší vstup do utkání, ve střední části dokázali také bodovat. V poslední sérii pak v dramatickém závěru dokázali vydřít bod. Domácí sice předvedli celkově vyšší výkon, ale bodovali jen ve 2 soubojích. Překvapení se zrodilo v Edenu. Tady doposud neporažená Slavia hrála s Kolínem B. Měla sice lepší vstup do utkání, ale ve střední části hosté získali výrazný náskok. Domácí se v závěru hodně snažili, ale konečnou prohru již nedokázali odvrátit. Další překvapení jsme zaznamenali v Benešově. Tady domácí přivítali exligové Uhelné sklady. Utkání to bylo jako na houpačce. V úvodní sérii šli domácí do vedení, hosté ve druhé sérii srovnali krok a tak se o všem rozhodovalo až v závěrečné sérii. Domácí v závěru sahali alespoň po bodu, ale hosté již svoji šanci nepustili. Poděbrady doma hrály s posledním Radotínem, ale průběh utkání byl velice vyrovnaný. Domácí šli v úvodu do vedení 2:0, hosté pak otočili na 2:3, ale závěr měli domácí lepší a získali tak další body do tabulky. V utkání v Braníku porazila doma Konstruktiva D tým Akumy B. Hosté byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem (na drahách vyhráli 7,5:4,5), ale celkově byli domácí lepším týmem. V posledním utkání přehrál doma Brandýs jasně Příbram B. Hosté tu bodovali jen v úvodu utkání, pak již to byl jasná záležitost pro domácí.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly Uhelně sklady v Benešově (2633). Doma se nejvíce dařilo Brandýsu s výkonem 2611. Z jednotlivců v tomto kole zářil Dvořák z Uhelných skladů se svým výkonem  487 v Benešově, doma byl nejlepší Rychetský z Brandýsa s výkonem 476. Také v tabulkách TOP10 jsme zaznamenali další změny a to jak ve družstvech, tak v jednotlivcích.
V tabulce jsou  na čele Vršovice, které jsou již jediným týmem bez porážky. Za nimi jsou Slavia a Benšov B. Čelo a střed tabulky jsou však vyrovnané. Mezi 1. a 8. místem jsou jen 2 body rozdílu. V závěru tabulky jsou Brandýs a Akuma B a zatím bez bodu Příbram B a Radotín. Vzhledem k tomu, že zpravodaj skupináře není v tomto týdnu k dispozici, nemá tabulka družstev přepočteny průměry, ale jinak by to mělo sedět. Pořadí jednotlivců není k dispozici a je tedy uveden stav po 2.kole.

4.kolo

Další, v pořadí již 4.kolo, Divize AS je tentokráte nekompletní. Bylo sehráno 5 utkání, 1 utkání bylo odloženo. Domácí týmy byly opět úspěšnější, vyhrály 4 utkání, v 1 utkání se soupeři rozdělili o body.
Vedoucí Vršovice hrály opět doma. V derby s Konstruktivou C předvedly kvalitní výkon a měly jasně navrch, hosté se naopak trápili. Příbram B hostila Slavii a domácí byli lepším týmem. Vedli postupně 4:0, v závěru hosté již jen korigovali konečný výsledek. Exligové Uhelné sklady přivítaly hráče Brandýsa. Také tady domácí hráči vedli 4:0, ale hosté měli výborný finiš a dokázali ještě vydřít bod. Bohemia Poděbrady se doma utkala s K. Horou B. Domácí tu vlítli do utkání a již po 2 hráčích bylo téměř rozhodnuto, hosté pak trochu srovnali krok, ale domácí si již nenechali rozhodit a v poklidu dovedli utkání k jasnému vítězství. Poslední Radotín doma hostil Kolín B, kterému se na podzim zatím daří. Domácí tu vedli již 3:0, ale hosté dokázali ve druhé části snížit a závěr utkání byl ještě zajímavý. Domácí nakonec získali první body. Utkání Akuma B - Benešov B bylo z technických důvodů odloženo.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma Poděbrady (2540), venku se nejvíce dařilo Brandýsu, který na Uhelných skladech předvedl výkon 2484. Z jednotlivců byl doma nejlepší vršovický Zetek s výkonem 466, venku  byl nejvyšším výkonem výkon kolínského Mikoláše v Radotíně (445). Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zapsal jen Brandýs se svým výkonem na Uhelných skladech (2484). Mezi jednotlivci se to povedlo doma jen Zetkovi z Vršovic.
V neúplné tabulce po čtvrtém kole není již nikdo bez ztráty bodu ani nikdo bez bodu. Na čele jsou i nadále Vršovice, které jsou již jediným týmem bez porážky. Bod za nimi ztrácí Poděbrady, další bod pak třetí Uhelné sklady. Za vedoucím triem je pak situace velice vyrovnaná. Mezi 4. a posledním týmem jsou jen 2 body rozdílu a nasvědčuje to o velké vyrovnanosti letošního ročníku. Střed tabulky prakticky neexistuje, v závěru je trio dvoubodových týmů Akuma B, Příbram B a Radotín. Mezi jednotlivci si vede zatím nejlépe Zetek z Vršovic, Dvořák z Uhelných skladů a benešovský Franěk. Průměr přes 400 má zatím 67 hráčů ze 76 hodnocených.

5.kolo

Kompletním 5. kolem pokračovala Divize AS. Opět byly výrazně úspěšnější domácí týmy, které zvítězily ve 4 utkáních. V 1 utkání se soupeři rozdělili o body a jen z 1 utkání si odvezli body hosté. K vidění byla tentokráte celá řada kvalitních výkonů družstev i jednotlivců.
Utkání dramatické až do posledního hodu se hrálo v Benešově. Tady domácí hostili vedoucí tým tabulky S. Vršovice. Celý průběh utkání byl velice vyrovnaný a tak se o vítězi rozhodovalo doslova posledními hody. Šťastnější nakonec byli domácí, kteří tak hostům připravili první podzimní porážku. Konstruktiva C doma po kvalitním výkonu výrazně přehrála Poděbrady B, jejichž hráči si tu ,až na výjimky, moc nezahráli. V pražském derby hostila v Edenu Slavia exligové Uhelné sklady. Domácím se však příliš nedařilo a tak na kvalitně hrající hosty tentokráte nestačili. Jasným vítězstvím domácího týmu skončilo utkání S. Kolín B s Příbramí B. Domácí zápas rozhodli již v první polovině utkání, v závěru jejich vítězství ještě ozdobil parádním výkonem Mikoláš (480). Hosté se většinou na kolínské kuželně dost trápili. Remízu jsme viděli v utkání Brandýsa s Akumou B. Domácí tu  vedli již 3:0, ale ve druhé části byli výrazně lepší hosté a tak byli nakonec oba týmy rádi za plichtu, hosté ale byli zřejmě spokojenější. V posledním utkání tohoto kola hostila doma K. Hora B poslední Radotín. Domácí těsně vyhráli úvodní duely a položili tak základ celkovému vítězství. Hosté sice nehráli špatně, ale v závěru již jen mírně korigovali výsledek. Domácí tu předvedli zatím nejlepší výkon tohoto ročníku.
Nejvyšší výkon v tomto kole a zatím i na podzim předvedla doma K. Hora B (2702), venku byly nejlepší Vršovice se svým výkonem v Benešově 2658. Mezi jednotlivci jsme zaznamenali hned 2x výkon 480, který předvedl doma kolínský Mikoláš a kutnohorský Pufler ml. Venku byl nejlepší vršovický Vilímovský se svým výkonem 479 v Benešově. Do tabulek TOP10 jsme opět zaznamenali několik změn. Na domácí dráze se zařadila hned 4 družstva K. Hora B. Kolín B, Benešov  B a Konstruktiva C. Venku se zapsaly týmy Vršovic, Radotína, Uhelných skladů a Poděbrad B. Mezi nejlepší jednotlivce se doma zařadili kolínský Mikoláš, kutnohorský Pufler ml. a Posejpal z Konstruktivy C. Venku se do tabulek nejvyšších výkonů dostal vršovičtí hráči Vilímovský a Jabůrek a hráči Uhelných skladů Dvořák a Slezák. V tomto kole tedy pěkná úroda kvalitních výkonů.
V tabulce jsou na čele Vršovice s lepším skóre před Uhelnými sklady. Za nimi je kvartet týmů se ztrátou 1 bodu. Vyrovnaná je i druhá část tabulky, kde v závěru jsou se 2 body předposlední Příbram B a poslední Radotín. Mezi jednotlivci se do čela posunul Dvořák z Uhelných skladů před Zetka z Vršovic a Fraňka z Benešova B. Průměr přes 400 má již 71 hráčů ze 76 hodnocených.

6.kolo

Divize AS se svým 6. kolem přehoupla do druhé poloviny podzimní části soutěže. Odehrána byla všechna utkání, k dispozici je i výsledek dohrávaného utkání 4. kola. V tomto kole byly stoprocentně úspěšné domácí týmy. Hrálo se hned několik velice zajímavých utrkání a viděli jsme také prvního podzimního kanára.
Vedoucí Vršovice hostily hráče Brandýsa. Domácí tentokráte nepodali obvyklý výkon, ale na hosty to celkem s přehledem stačilo. Nečekaně jasnou záležitostí bylo utkání Uhelných skladů se S. Kolín B. Domácí byli nekompromisní a po výborném výkonu nadělili kanára trápícím se hostům. Do Poděbrad přijel Benešov B a také tady se domácí s hosty příliš nemazlili. Po kvalitním výkonu jasně vyhráli, když hosté získali jediný bod až téměř v závěru utkání. Kutná Hora B hrála s Konstruktivou C. A bylo to poměrně vyrovnané utkání, ve kterém si domácí ohlídali v závěru svůj náskok. Zajímavé a vyrovnané utkání se hrálo v Kosmonosech, kde Akuma B hostila Slavii. O konečném výsledku se tu rozhodovalo až v závěrečné sérii. Tady se však hostujícímu dotahovákovi příliš nedařilo, a tak si domácí připsali další body do tabulky. V posledním utkání tohoto kola se v přímém souboji o poslední příčku utkal Radotín s Příbramí B.  Utkání bylo dlouho poměrně vyrovnané, ale v závěrečné třetině domácí jasně přehráli hosty. V dohrávaném utkání 4. kola podlehla doma Akuma B nečekaně hladce Benešovu B. Domácí v něm podali hodně mizerný výkon. Vítězství hostů tak bylo zcela zasloužené.
Nejvyšší výkony družstev v tomto kole byly k viděni v Kutné Hoře, kde domácí předvedli výkon 2657 a hostující Konstruktiva C výkon 2615. Nejvyšší výkon z jednotlivců se podařil Puflerovi ml., který doma udělal 477, venku byl nejlepší ve stejném utkání Tepličanec z Konstruktivy C s výkonem 471. Několik nových zápisů jsme zaregistrovali také v tabulkách TOP10. Mezi družstvy se doma zapsaly K. Hora B a Uhelné sklady. Venku se to podařilo jen Konstruktivě C se svým výkonem v K. Hoře. Mezi jednotlivci se zapsali doma oba kutnohorští Puflerové, venku se to podařilo jen Tepličancovi z Konstruktivy C se svým výkonem v K. Hoře.
V tabulce je po tomto kole na čele dvojice pražských týmů. Vedou stále Vršovice o skóre před Uhelnými sklady. Jen o bod za nimi je dvojice Poděbrady a Benešov B. Střed tabulky je i nadále velmi vyrovnaný, mezi 6. a předposledním místem jsou jen 2 body rozdílu. Změna je na posledním místě tabulky, kam klesla Příbram B. Mezi jednotlivci se za vedoucího Dvořáka z Uhelných skladů a Zetka z Vršovic vyhoupnul Franěk z Benešova B. Velmi kvalitní průměr přes 440 má jen 7 hráčů. Průměr přes 400 má 71 hráčů ze 75 hodnocených.

7.kolo

V 7. kole Divize AS byly opět výrazně úspěšnější domácí týmy. Vyhrály v 5 utkáních, z toho 2 x nadělili domácí hostům "kanára". Hosté v tomto kole vydřeli jediný bod za remízu.
Ve vršovickém derby hostila Slavia vedoucí tým soutěže S. Vršovice. Domácí měli od začátku navrch a po výborném výkonu si nakonec překvapivě snadno poradili s lídrem soutěže. Dlouho vyrovnané bylo utkání v Příbrami, kde domácí hostili exligové Uhelné sklady. Závěr utkání však měli domácí lepší a po zásluze tak získali cenné body. Hodně vyrovnané bylo také utkání v Brandýse, kam zavítali hráči z Poděbrad. Ve vyrovnaném průběhu utkání hosté dlouho sahali po bodech, ale domácí výborným závěrem dokázali otočit utkání ve svůj prospěch. Překvapení se zrodilo v Benešově, kde hrála K. Hora B. Domácí tentokráte nepředvedli ani zdaleka svůj obvyklý výkon a hosté toho dokázali patřičně využít. Před závěrečnou sérií si domácí určitě věřili, ale závěrečné hody nakonec rozhodli o dělbě bodů. V dalším pražském utkání hrála Konstruktiva C s Radotínem a předvedla výborný výkon. Hosté se naopak dost trápili a odvezli si nakonec kanára. Dalšího kanára nadělil doma Kolín B hráčům Akumy B. Také tady předvedli domácí zejména v závěru výborný výkon a nedali hostům šanci.
Nejvyšší výkon v tomto kole se doma podařil Kolínu B (2655), venku pak byly nejlepší Poděbrady se svým výkonem v Brandýse (2511). Jedničkou kola byl kolínský Lauer se svým domácím výkonem 474.  Venku se nejvíce dařilo Kudějovi z Uhelných skladů, který v Příbrami dělal 467.   V tabulkách TOP10 jsme zaznamenali jen 2 zápisy družstev na domácí dráze (Kolín B a Slavia), venku se to nepodařilo nikomu. Mezi jednotlivci registrujeme 2 záznamy na domácí dráze "kolíňáků"  Lauera a Mikoláše. Venku se zapsal jen Kuděj z Uhelných skladů (467) v Příbrami.
Tabulka je po tomto kole neuvěřitelně vyrovnaná. Mezi prvním a sedmým týmem je jediný  bod rozdílu!. Vede trio devítibodvých týmů na čele s Vršovicemi. Za nimi  je kvartet stíhačů se ztrátou 1 bod. Tabulka je nyní v postatě rozdělena do dvou částí - horní a dolní. A také dolní část je stejně vyrovnaná jako horní. Mezi 8. a posledním místem jsou jen 2 body rozdílu.
Změna je v  pořadí jednotlivců. Na čelo se posunul Tepličanec z Konstruktivy C před kolínského Mikoláše. Třetí je Dvořák z Uhelných skladů. Průměr přes 400 má 66 hráčů ze 74 hodnocených.

8.kolo

Osmé divizní kolo bylo pohromou pro domácí týmy, které v něm dokázaly vyhrát jen 2 utkání. Hosté se radovali z vítězství 3x a v jednom utkání se zrodila remíza. Hrála se celá řada zajímavých a vyrovnaných utkání a o překvapení nebyla nouze.
Vedoucí Vršovice doma hostily S. Kolín B. Ještě po 4 dvojicích se zdálo, že vše bude mít pro domácí standardní a celkem poklidný průběh průběh. Vedli totiž 3,5 : 0,5 a 63 kuželek. Závěr utkání však domácí hráči nezvládli. Hosté naopak zabrali a v závěrečném souboji dotahováků dokázali otočit utkání ve svůj prospěch. Domácí se nestačili divit, ale hosté měli nakonec o 3 kuželky více a odvezli si tak oba  body. Poslední Radotín hostil exligové Uhelné sklady. Utkání mělo velice vyrovnaný a dramatický průběh až do posledních hodů. Domácí i přes dobrý výkon doplatili na slabý úvod utkání. Postupně sice otočili vývoj ve svůj prospěch a v závěrečném souboji se hodně přiblížili vítězství, ale v úplném závěru po výpadku domácího dotahováka (2 devítky na 15 hodů) darovali body hostům. Ti tady předvedli velmi dobrý výkon s patřičnou dávkou štěstěny. Velice vyrovnaný souboj bylo také utkání Konstruktivy C s Benešove B. V úvodní sérii šli domácí do jasného vedení. Hosté pak srovnali krok a o konečném výsledku se bojovalo až v závěrečné sérii. V té se více dařilo domácím hráčům. Hosté je však tentokráte hodně potrápili. Další překvapení se v tomto kole zrodilo v Poděbradech, kam zavítala Slavia. Domácí tentokráte neměli svůj den. Jejich slabý výkon dokázali hosté navíc patřičně využít. Předvedli tu velmi dobrý výkon a po zásluze si tak odvezli  body. Remíza se zrodila v utkání H. Hory B s Brandýsem. Oba týmy předvedly velmi dobré výkony a utkání mělo svůj náboj. O remíze se rozhodlo až v závěrečné sérii doslova posledními hody. V posledním utkání tohoto kola porazila doma Akuma B po soustředěném výkonu Příbram B. Hostům se tu příliš nedařilo, ale přesto byl průběh utkání poměrně vyrovnaný.
Nejvyšší výkony v tomto kole jsem viděli, jako již tradičně v Kutné Hoře. Domácí tu předvedli výkon 2663, hosté pak 2634. Jedničkou kola byl Křenek z Brandýsa se svým výkon 477 v K. Hoře. Doma si nejlépe zahráli kutnohorský Hanuš a Posejpal z Konstruktivy C, oba udělali 461. Do tabulek TOP10 se doma zapsala K. Hora B (2663) a Konstruktiva C (2592). Venku se to podařilo Brandýsu (2634) a  Benešovu B (2576). Mezi nejlepší jednotlivce se zapsal jen Křenek z Brandýsa se svým výkonem 477 v K. Hoře.
Čelo tabulky se po tomto kole hodně změnilo. Tři kola před koncem podzimní části tu nezůstal kámen na kameni. Do čela se posunuly Uhelné sklady před Konstruktivu C a Kolín B. Dosud vedoucí Vršovice se propadly až na 4. místo. Je to ale stále velmi vyrovnané. Ještě šestá K. Hora B ztrácí na prvního jen 2 body. Také druhá polovina tabulky je vyrovnaná. V závěru začínají ztrácet Příbram B a Radotín. I v pořadí jednotlivců je hodně změn. Na čelo se vyhoupnul kolínský Mikoláš, za ním je Tepličanec z Konstruktivy C a na třetí místo poskočil Křenek z Brandýsa. Průměr přes 400 má po tomto kole 69 hráčů ze 75 hodnocených.

9.kolo

V 9. divizním kole byli opět úspěšnější domácí. Zaznamenali celkem 4 vítězství, 2 se radovali hosté. Opět se hrálo hodně zajímavých a vyrovnaných duelů. Viděli jsme i překvapení a několik velmi kvalitních výkonů.
Vedoucí Uhelné sklady hrály doma s Akumou B a bylo to dlouho poměrně vyrovnané utkání. Závěr utkání však měli domácí jasně lepší a nakonec celkem s přehledem vyhráli. Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo v Brandýse. Sem zavítala Konstruktiva C. Hráči obou týmů předváděli kvalitní výkony a tak bylo utkání jako na houpačce. Vše se rozhodovalo až v samotném závěru utkání, ve kterém byli domácí lepší a připsali si tak další důležité body do tabulky. Vyrovnané utkání bylo také v Kolíně, kde domácí Béčko přivítalo Poděbrady. Hosté dlouho vzdorovali a sahali po bodech. Radost jim však pokazil v závěrečném duelu skvělým výkonem domácí dotahovák Mikoláš. Další dramatický souboj viděla kuželna v Příbrami. Tady se utkalo domácí Béčko se S. Vršovice.  Domácí v úvodu slibně rozehráli utkání, hosté ale ve střední části srovnali krok. Také tady se rozhodovalo až v závěrečném nervy drásajícím souboji dotahováků. Definitivní rozhodnutí padlo až posledními hody a šťastnějším byl v tomto případě hostující tým. Smutek zůstal domácím. Největší překvapení se zrodilo v Benešově. Domácí tu hostili poslední tým tabulky Radotín. A po úvodní sérii nic nenasvědčovalo, že by domácí mohli mít problém (2:0 a +69). Ve střední části ale hosté zabrali a srovnali skóre. Závěr byl dramatický až do posledních hodů. Skvěle zde zahrál zejména hostující Pondělíček, který atakoval hranici pětistovky a svým výkonem rozhodnul o vítězství hostů. V posledním utkání tohoto kola v Edenu hostila Slavia K. Horu B. A také tady to byl celkem vyrovnaný duel. Domácí však byli o kousek lepší a po zásluze vyhráli.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl venku Radotín, který v Benešově dosáhnul výkonu 2702. Ve stejném utkání pak předvedli domácí nejvyšší domácí výkon 2687, který ale tentokráte na body nestačil. Jedničkou kola mezi jednotlivci byl Pondělíček z Radotína se svým výkonem 493 v Benešově. Doma se nejvíce dařilo Slezákovi z Uhelných skladů, který porazil 484 kuželek. Také v tabulkách TOP10 se toto kola výrazně zapsalo. Mezi družstvy se to podařilo venku Radotínu v Benešově a na domácí dráze se to podařilo Uhelným skladům a S. Benešov B. Mezi jednotlivci se doma zapsali Slezák z Uhelných skladů a benešovský Franěk. Venku se zapsali v Benešově radotínští hráči Pondělíček a Hrdlička.
V tabulce jsou dvě kola před koncem na čele Uhelné sklady, za ně se posunul Kolín B a Vršovice. V první pětce jsou teď hned 4 pražské týmy. Pořadí je ale velmi vyrovnané a to nejen na čele, ale i uprostřed tabulky, kde jsou jen minimální rozdíly. Na poslední místo klesla po tomto kole Příbram B. Dvě kola před koncem však není rozhodnuto ani o podzimním mistrovi ani o pořadí na konci tabulky. Mezi jednotlivci vede i nadále kolínský Mikoláš, za ním si prohodili pořadí Křenek z Brandýsa a Tepličanec z Konstruktivy C. I v dalším pořadí jsou jen drobné změny. Průměr přes 400 má 66 hráčů ze 72 hodnocených.

10.kolo

Divize AS má za sebou předposlední podzimní kolo. Výrazně úspěšnější v něm byly domácí týmy, které s výjimkou 1 utkání nezaváhaly. Hrálo se několik důležitých utkání a 2 pražská derby.
V souboji o čelo tabulky hrály ve Vršovicích Uhelné sklady. K vidění však byly místo kvalitních výkonů spíše nervy a křečovité výkony a to z obou stran. Utkání tak bylo dramatické a vyrovnané až do posledního duelu. V něm domácí dotahovák předvedl nejen lepší nervy, ale i výkon a to nakonec rozhodlo. K. Hora B doma přivítala S. Kolín B. Hosté však stačili domácím jen v úvodní sérii. Pak již bodovali jen domácí, kteří kvalitním výkonem výrazně přehráli hosty. Také druhé pražské derby bylo velice vyrovnané. V Braníku se v něm střetly Konstruktiva C se Slavií. Oba týmy předváděly solidní výkony a rozhodnutí tu padlo až v závěrečné sérii. Bylo to drama až do posledních hodů. Šťastnější byli přeci jen domácí. Benešov B hostil Brandýs a tentokráte "tlačil na pilu" hned od prvních hodů. Hosté také nehráli špatně, ale na domácí to nestačilo. Kanára v poslední sérii odvracel až jejich dotahovák. Poděbrady doma hrály s posledním týmem tabulky Příbramí B. A také tady byli domácí jasně lepším týmem. Hosté bodovali jen jednou ve střední části utkání. Příliš se jim tu nedařilo a tak o bodech pro domácí tým nebylo pochyb. V posledním utkání tohoto kola hrál doma Radotín s Akumou B. Domácí hráči tu výborně rozehráli utkání, ale od 3. hráče začali předvádět nečekaně slabé výkony. A toho nemohli hosté nevyužít. V závěru se domácí ještě pokoušeli o zvrat, ale jejich snaha vyšla na prázdno.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Benešov B. Jeho výkon 2714 je současně dosud nejvyšším podzimním výkonem družstva. Venku si ve stejném utkání nejlépe zahrál Brandýs s výkonem 2614. Mezi jednotlivci byl hvězdou kola Křenek z Brandýsa, který svým výkon 496 atakoval pětistovku. Doma to nejvíc padalo benešovskému Černému, který předvedl výkon 467. Do tabulek TOP10 se v tomto kole mezi družstvy prosadil doma Benešov B (2714) a K. Hora B (2651). Venku se to povedlo jen Brandýsu v Benešově (2614). Mezi nejlepší jednotlivce vstoupil svým výkonem 496 v Benešově Křenek z Brandýsa.
A jak vypadá po předposledním kole tabulka? Stále není nic rozhodnuto. Vedou Uhelné sklady před Vršovicemi. O pořadí tu rozhoduje až druhé skóre. Jediný bod ztrácí Konstruktiva C a Kolín B. Dva body pak Benešov B a K. Hora B. Těchto 6 týmů má ještě teoretickou šanci být podzimním divizním mistrem. Nejblíže k tomu však mají exligové Uhelné sklady.  Za krátkým a vyrovnaným středem tabulky začínají v závěru ztrácet předposlední Radotín a poslední Příbram B. Mezi jednotlivci se do čela vyhoupnul Křenek z Brandýsa. Za něj se posunul Vilímovský z Vršovic, třetí místo si udržel Tepličanec z Konstruktivy C. Průměr přes 400 má 65 hráčů ze 71 dosud hodnocených.

11.kolo

Závěrečným 11. kolem dospěla Divize AS do poloviny letošního ročníku. Odehrána byla všechna utkání a opět měly navrch domácí týmy. Domácí vyhráli celkem 5 utkání, hosté se radovali z vítězství jen jednou.
Vedoucí Uhelné sklady doma nezaváhaly a po dobrém výkonu doma porazily Poděbrady. Hosté tu bodovali až v závěru utkání. Akuma B doma hostila dalšího adepta na podzimní titul, Vršovice. Domácí si chtěli vylepšit svoji pozici v závěru tabulky, hosté ale byli proti. Domácím hráčům se dařilo jen v úvodní sérii, pak již měli navrch hosté, kteří ani v závěru nedali domácím příliš šancí. Kolín B doma hostil Konstruktivu C. Hosté tu měli až do poloviny utkání mírně navrch. Ve druhé části ale domácí zabrali a zcela ovládli závěr utkání. Slavia ve svém posledním podzimním domácím utkání měla za soupeře Benešov B. V poměrně zajímavém a pohledném utkání se více dařilo domácím hráčům, kteří tak udělali úspěšnou tečku za svým podzimním účinkováním. Dramatický a vyrovnaný duel byl k vidění v utkání Příbrami B s Kutnou Horou B. Domácí, jako poslední tým tabulky, potřebovali vyhrát a nervozita jim trochu svazovala ruce. Postupně však získali dostatečný náskok a v závěru nic nenapovídalo dramatu. Hostující dotahovák však mohutně dotahoval náskok, ale domácí nakonec vítězství uhájili. Brandýs doma hostil další tým z konce tabulky Radotín. A dlouho to bylo tradičně vyrovnaný duel. Hosté chtěli vylepšit svoji nelichotivou podzimní bilanci, ale v závěru jim domácí již nedali šanci.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Brandýs (2648), venku ve stejném utkání předvedl Radotín výkon 2565. Z jednotlivců se v posledním kole vytáhnul doma kolínský Lauer (484), venku byl nejlepší Pondělíček z Radotína se svým výkonem v Brandýse (453).  Do tabulek TOP10 se ve družstvech v posledním kole nezapsal ani doma ani venku žádný tým. Do jednotlivců  se to podařilo jen na domácí dráze kolínskému Lauerovi (484).
A jak vypadá konečná podzimní tabulka? Podzimním mistrem jsou exligové Uhelné sklady, jen o pomocné skóre před Vršovicemi. O bod za nimi je S. Kolín B. Za nimi následuje jen s malým odstupem dlouhý a vyrovnaný střed tabulky. Na konci ztrácí Příbram B a Radotín 3 body na Akumu B. Mezi jednotlivci je po podzimu nejlepší Křenek z Brandýsa, stříbro má zatím Dvořák z Uhelných skladů a bronz kolínský Mikoláš.
I v jarní části lze určitě očekávat obdobně vyrovnaný průběh jako na podzim. A to jak na čele tabulky v bojích o ligu, tak v jejím závěru. Určitě se máme na co těšit. Soutěž teď čeká osmitýdenní přestávka, ve které mají družstva i hráči možnost odpočinout si a vyladit formu. Od poloviny ledna se pak opět roztočí divizní kolotoč.

Ohlédnutí za divizním podzimem

Divize AS má za sebou podzimní část soutěže. Poprvé v této soutěži hraje jen 12 týmů. A poprvé je také poměr mezi týmy z SKKS a PKS poměrně vyrovnaný (7:5). Soutěž je letos nepochybně nejkvalitnější ve své dosavadní sedmileté historii. Hraje se převážně na dobře padajících kuželnách, o čemž svědčí i ten fakt, že jen 4 týmy mají průměr pod 2500. Pojďme se v krátkém hodnocení podívat, jak si na podzim vedly jednotlivé týmy.

Uhelné sklady Praha
Jsou podzimním vítězem Divize AS. Po loňském sestupu ze III. Ligy předvádějí kvalitní a vyrovnané výkony. Stavějí především na domácí neporazitelnosti. Body vozí i z venku a kromě kvalitních výkonů mají i potřebnou dávku štěstí, které tým v bojích o postup nutně potřebuje. Mezi jednotlivci má v TOP12 hned 2 hráče (J.Dvořák a Z.Slezák). Družstvo má druhý nejvyšší průměr a na jaře půjde určitě za svým postupovým cílem.

Sokol Vršovice
Jsou tým s ligovými zkušenostmi a po několika nepřesvědčivých sezónách a po stabilizaci kádru již vloni obsadil 2. místo. Také tento tým těží hlavně z domácí neporazitelnosti. Pro většinu týmů jsou vršovické dráhy hodně těžké. A není ani divu, jsou druhou nejméně padavou kuželnou v soutěži. I venku je tým často úspěšný a na druhém místě přezimuje jen díky horšímu pomocnému skóre. Má nejlepší průměr ze všech družstev. Mezi jednotlivci má v TOP12 jediného hráče (J. Vilímovský), ale ani další hráči si nevedou špatně. Určitě i na jaře bude usilovat o metu nejvyšší.

Sokol Kolín B
Tým, který patří dlouhodobě k divizní špičce. Také letos předvádí kvalitní výkony. K domácím utkáním bez porážky přidal další body z venku, což mu vyneslo zatím bronzovou příčku. Mezi jednotlivci má tým v TOP12 nejvíce hráčů a to hned 3 hráče (J. Mikoláš, J. Lauer a R. Slavíček). Pro jarní část má tým poměrně solidní los a bude patřit určitě k favoritům soutěže.

KK Slavia Praha
Zatím největší překvapení ročníku. Vloni jako nováček poprvé okusil divize a letos se již dobře aklimatizoval. Ne vždy se mu doma daří, ale o to více boduje venku, kde je na podzim nejúspěšnějším týmem. Střed tabulky je však velice vyrovnaný a stačí málo a tým se posouvá rychle směrem dolů. V jednotlivcích má v TOP12 jediného hráče (L. Zelenka). Na jaře bude určitě chtít navázat na svoje podzimní výkony.

KK Konstruktiva C
Další pražský tým s ligovými zkušenostmi i ligovými ambicemi. Na podzim byla Konstruktiva C doma nejlepším týmem, venku je však bez zisku jediného bodu. Hráči určitě pomýšlí na vyšší příčky. Mezi jednotlivci je v TOP12 jen P. Tepličanec. Na jaře je tedy ještě co vylepšovat.

Sokol Benešov B
Tradiční účastník divizní soutěže. Určitě mohl být po podzimu výše. Dvě domácí porážky a jedna remíza však sráží tento tým do středu tabulky. Z venku přivezli benešovští několik bodů, ale na lepší umístění to zatím není. Mezi jednotlivci nemá překvapivě zatím žádného hráče v TOP12. Na podzim tým předvedl nejvyšší domácí výkon v soutěži 2712. Střed tabulky však zatím odpovídá předváděným výkonům.

Jiskra Brandýs
Tým se stabilním kádrem předvádí solidní výkony. Opírá se zejména o výkony na podzim nejlepšího hráče divize K. Křenka, který předvedl v Benešově i nejvyšší podzimní výkon jednotlivce a to 496. Ztráty z domácí dráhy dokáže dohánět venku, což mu zatím vynáší umístění ve středu tabulky.

Sparta Kutná Hora B
Je tým s dobrým kádrem. Na domácích dráhách na podzim neprohrála (2 remízy). Z venku přivezla jediný bod. Mezi jednotlivci nemá v TOP12 žádného hráče. Pohybuje se tak zatím ve vyrovnaném středu tabulky.

Bohemia Poděbrady
Letos hrají s obměnou kádru. Po loňském sestupu pod hlavičkou tohoto týmu hraje kádr postoupivšího Béčka. Daří se mu zejména na domácí dráze, kde zaznamenal jen 1 prohru. Venku je tým zatím bez bodu. Mezi jednotlivci v TOP12 mají 1 hráče (V. Anděl ml.). Jako „nováček“ soutěže si zatím nevede špatně.

KK Akuma Kosmonosy B
Je také tradiční účastník této soutěže. Vloni se zachraňoval až v posledním kole a také letos se pohybuje ve spodní části tabulky. Doma sice 2x prohrála, ale z venku přivezla 3 body. Mezi jednotlivci nemá v TOP12 žádné zastoupení.'

Kovohutě Příbram B
Loňský nováček soutěže zatím nenavázal na svoje loňské výkony a jen potvrzuje, že druhý rok je pro nováčka vždy těžší. Doma zaznamenala 2 porážky, venku je bez bodu zatím nejslabším týmem. Určitě to na jaře nebude mít vůbec lehké.

SC Radotín
Pokračuje ve svém jarním trápení. Nedaří se mu zejména na domácí dráze, kde prohrál na podzim hned 3 utkání. Venku předvedl v Benešově nejvyšší podzimní výkon ze všech týmů 2702. Přesto, že má mezi jednotlivci v TOP12 hned 2 hráče a má i poměrně solidní průměr, má před jarní částí nejtěžší pozici v bojích o udržení.

Pro pražské příznivce je jistě příjemné zjištění, že čelo divizní tabulky obsadily především pražské týmy. Do první pětky „pustili“ jen jeden tým Středočechů (S. Kolín B). Co však potěší méně je skutečnost, že kuželny Uhelných skladů ve Vršovicích a v Radotíně jsou nejméně padavé v soutěži.

I v jarní části lze však určitě očekávat obdobně vyrovnaný průběh jako na podzim. A to jak na čele tabulky v bojích o ligu, tak v jejím závěru. Určitě se máme na co těšit. Jarní část soutěže zahajuje již 10. ledna, kdy opět roztočí divizní kolotoč.

Z divize postupuje jen vítězný tým, sestupuje tým z posledního místa. Do sestupů se však mohou promítnout i sestupy ze III. ligy, kde si po podzimu Slavoj Praha C nevede nejlépe a je zatím poslední. Takže nás čeká ještě hodně zajímavé jaro.

12.kolo

Do opravdového jara je sice ještě hodně daleko, ale Divize AS přesto již zahájila svoji jarní část. Úvodní kolo však  máme neúplné. V Kolíně se pro poruchu ASK nehrálo. Ve zbývajících utkáních jsme viděli poměrně vyrovnanou bilanci. Domácí týmy vyhrály 3x, hosté pak bodovali ve 2 zbývajících duelech. Hrálo se také 1 pražské derby.
Vedoucí Uhelné sklady přivítaly K. Horu B. Utkání mělo dlouho poměrně vyrovnaný průběh. Definitivní zlom pro domácí však nastal v souboji předposlední dvojice, kde se hostujícímu hráči hodně nedařilo a domácí toho dokázali plně využít. Závěr utkání pak byl již jen formalitou. V pražském derby hostil Radotín tým Vršovic. Také tady mělo utkání celkem vyrovnaný průběh, ale hosté měli přeci jen trochu navrch. Rozhodující byl výpadek nejlepšího domácího hráče ve 3 dvojici a následně výborný výkon hostujícího Vilímovského. V závěru se sice domácí ještě pokoušeli o zvrat, ale ztrátu již nedohnali. Slávia se v Edenu střetla s Brandýsem a předvedla tentokráte výborný výkon. Hosté sice nehráli špatně, ale kanára nakonec odvraceli až v závěrečné sérii.  Do Příbrami přijela Konstruktiva C, proti které chtěli domácí v úvodu jara bodovat. A dlouho se jim dařilo. Vedli v průběhu utkání již 3:1, ale v závěru utkání selhali. Hosté měli jasně lepší závěr a po zásluze si odvezli oba body. V Kosmonosech Akuma hostila Poděbrady. Průběh utkání byl velice vyrovnaný. Domácí měli lepší první půlku, v té druhé měli navrch hosté, kteří mohli i remizovat, ale o bod je připravila jediná kuželka v souboji čtvrté dvojice.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Slavia (2660), venku ve stejném utkání dosáhnul Brandýs výkonu 2547. Jedničkou kola mezi jednotlivci byl  Vaňata ze Slavie, který doma porazil 473 kuželek. Venku byl nejlepší vršovický Vilímovský, který v Radotíně (!) předvedl výkon 462. V tabulkách TOP10 jsme v úvodním jarním kole zaznamenali jen 2 záznamy. Na domácí dráze se prosadila Slavia a mezi jednotlivce se na domácí dráze zařadil Vaňata ze Slavie.
A jak vypadá tabulka po 12. kole. Pozice na čele tabulky si upevnily pražské týmy. Vedou Uhelné sklady o skóre před Vršovicemi. Oba týmy odskočily svým pronásledovatelům již o 3 body. Na třetí Kolín B, který však má utkání k dobru, se dotáhla Konstruktiva C a Slavia. Ve druhé polovině tabulky je to hodně nabité. Mezi 6. a 10. místem je jen jediný bod rozdílu.Na konci tabulky ztrácejí Příbram B a Radotín již 4 body. Mezi jednotlivci si udržel vedení Křenek z Brandýsa, za něj se však výborným výkonem v Radotíně vyhoupnul Vilímovský z Vršovic před Dvořáka z Uhelných skladů. Průměr přes 400 má celkem 62 hráčů ze 69 hodnocených.

13.kolo

Druhé jarní kolo bylo odehráno kompletní. Bylo v pořadí ji 13.kolo a pro některé týmy byla 13 trochu smolná. Domácí byli tradičně úspěšnější, když vyhráli 4 utkání, ve 2 utkáních se radovali hosté. Hrála se hned 2 pražská derby.
V tom prvním hostila Konstruktiva C vedoucí Uhelné sklady. A derby mělo opravdu říz. Už souboje v první sérii byly velice vyrovnané a po druhé sérii se začínalo téměř od nuly. Závěr pak byl neskutečně dramatický a o konečné výhře hostů rozhodovaly doslova poslední hody. Do Poděbrad zavítaly Vršovice a chtěly pokračovat ve vítězné sérii. Domácí však byli proti. Předvedli dobrý a soustředěný výkon a hostům ani v závěru nedali šanci k obratu v utkání. Brandýs hrál doma s Kolínem B a hned od začátkem šel jasně za vítězstvím. Hostům se moc nedařilo a až na konci utkání alespoň kosmeticky upravili konečný výsledek. V dalším pražském derby hostila v Edenu Slavia poslední Radotín a opět potvrdila svoji velmi dobrou jarní domácí formu. Hosté se dost trápili a tak kanára odvraceli až v posledním souboji. V Benešově domácí předvedli tradičně kvalitní výkon a s Příbramí B tak neměli vážnější problémy. Překvapení se zrodilo v posledním utkání tohoto kola v K. Hoře. Tady domácí Béčko přivítalo Akumu B. Domácí v úvodní sérii nečekaně zakolísali a tuto ztrátu pak již, i přes veškerou snahu, nedohnali. Hosté si tak odvezli oba body a celkově ani nemuseli jít přes 26 stovek.
Nejvyšší výkon mezi družstvy v tomto kole předvedla doma Slavia (2666), venku se nejvíce dařilo Akumě B v Kutné Hoře (2596). Hvězdou kola byl Rajtar z Akumy B se svým výkonem v K. Hoře (470), doma byl nejlepší benešovský Černý s výkonem 466.  V tabulkách TOP jsme zaznamenali 3 změny. Mezi družstvy se na domácí dráze opět prosadila Slavia, venku pak Akuma B. V jednotlivcích se to podařilo jen Rajtarovi v K. Hoře.
V tabulce je po druhém jarním kole na čele trio pražských týmů. Uhelné sklady však oskočily Vršovicím na 2 body. Za dlouhým a vyrovnaným středem tabulky ztrácí na konci Příbram B a Radotín již 5 bodů. Mezi jednotlivci i nadále vede Křenek z Brandýsa před Vilímovským z Vršovic, na 3. místo se posunul Mikoláš z Kolína B. Průměr přes 400 nemají po tomto kole jen 4 hráči ze 66 dosud hodnocených.

14.kolo

Také 3. jarní kolo bylo jednoznačně úspěšnější pro domácí týmy. Domácí vyhráli 5 utkání, jen jednou zvítězili hosté. K vidění bylo několik zajímavých utkání a zaznamenali jsme prvního jarního kanára.
Vedoucí Uhelné sklady hostily na Zvonu Benešov B. Domácí podali kvalitní výkon a bez problémů si poradili s hosty. Ti odvraceli kanára až v samotném závěru utkání. Také Vršovice doma nezaváhaly, když porazily K. Horu B. Hosté tu měli ale lepší vstup do utkání a dlouho to bylo honě vyrovnané. Definitivně se rozhodlo až v souboji předposlední dvojice. Do Kolína přijela Slavia a byla domácímu Béčku dlouho vyrovnaným soupeřem. Body v utkání zařídil domácím v závěru výborným výkonem dotahovák Mikoláš. V Kosmonosech hrála Akuma B s Konstruktivou C a byla to překvapivě snadná záležitost pro domácí. Hosté se dost trápili a teprve v závěrečné sérii dokázali bodovat a upravit tak konečnou podobu výsledku. V Příbrami se domácí Béčko utkalo s Brandýsem a potřebovalo bodovat. Hosté však byli proti. Od začátku měli navrch a domácím se nepodařilo bodovat ani v závěrečném souboji. Výsledkem je trochu překvapivý kanár pro domácí. Poslední utkání tohoto kola sehrál doma Radotín s týmem Poděbrad. Domácí tentokráte podali dobrý výkon, ale přesto, že vedli již 4:1 a 69 kuželek, bylo to v závěru ještě pěkné drama.
Nejvyšší výkon z družstev v tomto kole předvedly doma Uhelné sklady (2584), venku byla nejlepší Slavia v Kolíně (2551). Z jednotlivců se tentokráte dařilo nejvíce Tomášovi z K. Hory B, který ve Vršovicích porazil 464 kuželek. Doma byl nejlepší kolínský Mikoláš s výkonem 463. Tabulky TOP10 zůstaly v tomto kole zcela beze změn a to jak ve družstvech, tak v jednotlivcích.
Divizní tabulka je po tomto kole bez výrazných změn. Na čele tabulky Jsou Uhelné sklady se 2 bodovým náskokem před Vršovicemi, 5 bodů ztrácí Kolín B (který má ale utkání k dobru) a Slavia. Za těmito týmy jsou družstva ve středu tabulky seřazena vždy s odstupem jednoho bodu. Na konci tabulky se Radotín posunul před Příbram B, které přenechal poslední místo. Také mezi jednotlivci je čelo resp. pořadí prvních tří hráčů, beze změ

15.kolo

V 15. kole byla sehrána všechna utkání. Až na jediné utkání ve všech opět vítězily domácí týmy a v 1 utkání se soupeři rozdělili o body. Hrálo se jedno pražské derby.
Brandýs přivítal vedoucí Uhelné sklady a dal se očekávat vyrovnaný soubor. Avšak s výjimkou úvodního nerozhodného duelu měli navrch hosté, kteří šli soustředěně za vítězstvím.. Domácí v závěru jen korigovali konečnou prohru. Dramatické a vyrovnané bylo derby v Praze, kde Konstruktiva C hostila Vršovice. Utkání bylo ve všech sériích velice vyrovnané a o všem se rozhodovalo až v závěrečné sérii, kde výborný výkon předvedl zejména domácí Tepličanec. Domácí tak vydřeli body až v dramatickém závěru. Kolín B doma hostil Radotín a dlouho to nevypadalo na souboj  třetího s předposledním. Domácí trochu zaspali úvod utkání, ale důležitý bod pak získali ve třetí dvojici. Pak předvedl vynikající výkon domácí Brdíčko, který atakoval pětistovku a domácí měli rázem navrch. V závěru si již vítězství dokázali ohlídat. V Edenu si Slavia celkem snadno poradila s Příbramí B, která tu předvedla hodně slabý výkon. Překvapení se zrodilo v Benešově, kde domácí hráli s Akumou B. Domácím se tentokrát příliš nedařilo a hosté toho dokázali využít dobrou hrou k zisku bodu. V utkání týmů z konce tabulky hrála doma K. Hora B s týmem Poděbrad. Domácí tentokráte předvedli kvalitní výkon a hostům příliš šancí nedali.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma K. Hora B (2662), venku pak Uhelné sklady v Brandýse (2650). Z jednotlivců v tomto kole zářil kolínský Brdíčko se svým domácím výkonem 495.  Venku předvedli shodný výkon 466 Dvořák z Uhelných skladů v Brandýse a vršovický Zetek na Konstruktivě.  Do tabulek TOP10  máme v tomto kole hned několik záznamů. Doma se mezi družstvy zapsala K. Hora B a  venku Uhelné sklady v Brandýse. Mezi jednotlivci se doma zařadila dvojice kolínských hráčů, Brdíčko, nejvyšším letošním domácím výkonem, a Mikoláš. Venku se to nepodařilo žádnému hráči.
V tabulce vedou Uhelné sklady, které po tomto kole odskočily Vršovicím na 4 body. Další bod ztrácí Kolín B, který však má utkání k dobru. Za ním je o skóre Slavia. I v další části tabulky je pořadí velice vyrovnané. Závěr tabulky je beze změny. Na 10. místo klesly Poděbrady, předposlední je Radotín a poslední Příbram B. V pořadí jednotlivců je na čele změna. Vede Dvořák z Uhelných skladů před Křenkem z Brandýsa, 3. místo si drží kolínský Mikoláš. V dalším pořadí jsou jen malé rozdíly. Průměr přes 400 má po tomto kole 68 hráčů ze 71 hodnocených.

16.kolo

Divize AS dospěla do poloviny jarní části soutěže i když do opravdového jara je ještě daleko. V kompletně odehraném kole měli opět jasně navrch domácí. Domácí týmy v tomto kole vyhrály 5 ze 6 utkání a hosté se tak radovali jen jednou. Hrálo se také 1 pražské derby a kromě několika zajímavých utkání se zrodilo i 1 překvapení.
V pražském derby hostily na Zvonu Uhelné sklady tým Slavie. A bylo to derby jak se patří. Domácí však drželi s na jaře rozjetou Slavii krok jen do poloviny utkání. V té druhé již měli navrch hosté a po zásluze si odvezli překvapivé vítězství z dráhy dosavadního  lídra soutěže. Vyrovnané bylo také utkání ve Vršovicích, kde hrál Benešov B. Po zajímavém průběhu byl stav před poslední dvojicí na nule a o všem tak rozhodovali dotahováci. Ten domácí byl ale jednoznačně lepší a zajistil domácím konečné vítězství. Příbram B hostila Kolín B a tentokráte nezaváhala. Domácí podali dobrý výkon a s překvapivě se trápícími hosty neměli příliš problémů. Hosté odvraceli kanára až v samotném závěru utkání. Poděbrady doma v předehrávaném utkání po vyrovnaném průběhu a lepším závěru utkání nakonec porazily Konstruktivu C. Na jaře dosud neporažená Akuma B hrála doma s Brandýsem a opět nezaváhala. O utkání rozhodla již v jeho první polovině. Hosté pak sice korigovali, ale závěr utkání si domácí již ohlídali. V posledním utkání tohoto kola přivítal doma Radotín hráče K. Hory B. Domácí tentokráte předvedli dobrý výkon a hostům kterým se tu moc nedařilo příliš šancí nedali.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Akuma B (2539), venku byla nejlepší Slavia se svým výkonem na Uhelných skladech (2512). Mezi jednotlivci byl tentokráte nejlepší Ujhelyi z Radotína se svým domácím výkonem 455, venku udělal nejvyšší číslo Vaňata ze Slavie na Uhelných skladech (448). Do tabulek TOP10 se v tomto kole nepodařilo zapsat žádnému týmu ani jednotlivci.
V tabulce je na čele trio pražských týmů. I přes porážku jsou na čele Uhelné sklady, 2 body na ně ztrácí Vršovice, další bod pak Slavia. Čtvrtý Kolín B má stále ještě 1 utkání k dobru. Také střed tabulky je stále vyrovnaný. V závěru ztrácí předposlední Radotín 3 body a poslední Příbram B pak ještě další 2 body. Mezi jednotlivci vede Dvořák z Uhelných skladů před Křenkem z Brandýsa, na 3. místo se posunul Vilímovský z Vršovic. Odstupy v dalším pořadí hráčů jsou jen minimální. Průměr přes 400 má celkem 70 hráčů ze 73 v soutěži hodnocených. Divize AS má teď týdenní přestávku, která bude vyplněná mistrovstvími jednotlivců. Po nich bude soutěž pokračovat dalším kolem.

17.kolo

Po týdenní přestávce pokračovala divizní soutěž dalším kolem. Byla v něm odehrána všechna utkání. Domácí vyhráli 4 utkání, hosté si odvezli body ze 2 utkání. Hrálo se hned několik důležitých utkání a kromě několika překvapení jsme viděli i jednoho kanára.
Ten byl k vidění v Kolíně, kde domácí přivítali vedoucí tým tabulky Uhelné sklady. První polovina utkání byla velice vyrovnaná, ale domácí dokázali vždy těsně zvítězit. Ve druhé části již měli domácí jasně navrch a uštědřili nakonec hostům nečekaného kanára. Dramatické a vyrovnané utkání se  hrálo v Brandýse. Tady domácí hostili dalšího adepta na postup Vršovice. Lepší vstup do zápasu měli hosté. Domácí ale rozhodli v souboji čtvrté dvojice, kde získali rozhodující náskok. Závěr byl pak hodně vyrovnaný a ve finálovém dramatu dotahováků nakonec rozhodla jediná kuželka o vítězství domácího týmu. Utkání Slavie s Akumou B bylo předehráno a domácí v něm opět potvrdili svoji jarní formu. Po kvalitním výkonu tak připravili hostům první jarní porážku. Překvapení se zrodilo v utkání Konstruktivy C s K. Horou B. Domácí tu totiž předvedli jen slabý výkon a toho dokázali hosté zejména v závěru utkání patřičně využít a odvézt si tak body za vítězství. V dalším utkání tohoto kola hrál doma Benešov B s týmem Poděbrad. Oba týmy předvedly kvalitní výkony, domácí však byli přeci jen o něco lepší a po zásluze zvítězili. V souboji posledních dvou týmů tabulky hostila doma Příbram B hráče Radotína. Domácí měli lepší vstup do utkání, ale s hosty pak drželi krok jen do poloviny zápasu. Ve druhé části již měli navrch hosté, kteří si tak odvezli body za jasné vítězství.
Nejvyšší výkony v tomto kole jsme viděli v Benešově. Domácí tu udělali 2674, hostující Poděbrady pak 2619. Z jednotlivců byl tentokráte jedničkou kola Burger ze Slavie s svým domácím výkonem 477. Venku  se nejvíce dařilo Andělovi ml. z Poděbrad, který v Benešově porazil 471 kuželek. Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zapsali oba aktéři benešovského utkání. V jednotlivcích se to podařilo  doma Burgerovi ze Slavie (477) a kolínskému Mikolášovi (476). Venku se zapsal poděbradský Anděl ml. se svým výkonem v Benešově (471).
Tabulka má po tomto kole zejména na čele velice zajímavou podobu. I přes porážku vedou Uhelné sklady, ale již jen o bod před dvojicí Slavia a Kolín B. Na čtvrté místo klesly Vršovice, které ztrácejí 2 body. Mezi těmito týmy se zřejmě rozhodne o letošním divizním vítězi a určitě to bude dramatické až do posledního kola. Za vyrovnaným a poměrně dlouhým středem je na konci Příbram B, která ztrácí již 4 body. Mezi jednotlivci se za vedoucího Dvořáka z Uhelných skladů a Křenka z Brandýsa posunul na 3. místo Anděl ml. z Poděbrad. Průměr přes 400 má 67 hráčů ze 71 dosud hodnocených.

18.kolo

18. kolem pokračovala Divize AS. V bilanci 4 vítězných utkání domácích týmů a 2 vítězství hostů jsme viděli některé zajímavé duely, 2 překvapení, 2 pražská derby a 1 kanára.
Duel vedoucích skladů s poslední Příbramí B dlouho nevypadal jako souboj týmů z opačných konců tabulky. Hosté velice zdatně vzdorovali až do čtvrté dvojice. Teprve v závěru domácí potvrdili  svoji roli favorita a připsali si tak další body do tabulky. Ve vršovickém derby hostily doma Vršovice v boji o čelo tabulky Slavii. Žádné drama se však nekonalo. Domácí vlítli do zápasu jak se patří a již po 2 hráčích bylo téměř "vymalováno". Hosté se tu notně trápili a konečnou prohru korigovali až v závěrečných duelech. První překvapení se zrodilo v Kosmonosech, kde Akuma B hrála s Kolínem B.  Po úvodní sérii nic nenasvědčovalo, že by měli mít domácí nějaké problémy. Byly to však jediné body, které nakonec domácí vybojovali. Od druhé série měli hosté navrch a v závěrečné sérii si náskok zkušeně ohlídali. Nečekaně jasnou záležitostí bylo utkání v Poděbradech, kam zavítal Brandýs. Domácí nedali hostům šanci a po kvalitním výkonu jim nadělili kanára. Další překvapení se zrodilo v K. Hoře,kde domácí Béčko hrálo s Béčkem Benešova. Po úvodní vyrovnané sérii získali hosté ve střední části rozhodující náskok a ten si proti nevýrazně hrajícím domácím udrželi až do konce. V dalším pražském derby měl Radotín oplácet Konstruktivě C kanára z podzimní části soutěže a málem se mu to podařilo. Z domácích hráčů prohrál jen náhradník. Domácí tentokráte rozhodli utkání ve střední části a tak závěr byl již celkem v poklidu.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma Poděbrady (2682), venku se nejvíce dařilo Benešovu B v K. Hoře (2550). Mezi jednotlivci podali na domácí dráze shodný výkon poděbradský Kňap a vršovický Zetek (oba 475), venku byl nejlepší benešovský Matoušek v K. Hoře (462). Do tabulek TOP10 se mezi družstvy zapsaly jen Poděbrady se svým domácím výkonem 2682, mezi jednotlivci se to nepodařilo v tomto kole nikomu.
V tabulce vedou Uhelné sklady o bod před Kolínem B, další bod ztrácí Vršovice. Je to tedy velice vyrovnané a dá se očekávat boj až do posledních hodů. Za krátkým středem tabulky je hodně vyrovnaný i její závěr. Poslední Příbram B ztrácí sice již 6 bodů, ale mezi 8. a 11. místem jsou 4 týmy seřazeny ve 2 bodech. V pořadí jednotlivců je čelo zcela beze změn.  Průměr přes 400 má po tomto kole 64 hráčů ze 69 hodnocených. Divizi teď čeká opět týdenní přestávka, která bude vyplněna mistrovstvím jednotlivců. Po ní již čeká na hráče finále letošního ročníku v podobě závěrečných 4 kol, která definitivně rozhodnou o vítězi i pořadí na konci tabulky.
 

DIVIZE AS - Jaro 2011

1.

(4)

KK Slavia

7

5 0 2

37,0:19,0

10

2.

(1)

Uhelné sklady

7

5 0 2

33,5:26,5

10

3.

(3)

S. Kolín B

7

5 0 2

32,0:24,0

10

4.

(10)

KK Akuma B

7

4 1 2

29,5:26,5

9

5.

(12)

SC Radotín

7

4 0 3

33,5:22,5

8

6.

(2)

S. Vršovice

7

4 0 3

31,0:25,0

8

7.

(6)

S. Benešov B

7

3 1 3

27,0:29,0

7

8.

(9)

B. Poděbrady

7

3 0 4

28,5:27,5

6

9.

(7)

J. Brandýs

7

3 0 4

24,0:32,0

6

10.

(8)

Sp. K. Hora B

7

2 0 5

24,0:32,0

4

11.

(5)

Konstruktiva C

7

2 0 5

20,0:36,0

4

12.

(11)

K. Příbram B

7

1 0 6

16,0:40,0

2

Dvize má nyní přestávku a tak než týmy rozjedou duely závěrečných 4 kol, podívejme se alespoň, jak vypadá jarní tabulka. Určitě není nezajímavá. Ne všechny týmy mají i na jaře formu jako na podzim. V závorce za jarním pořadím je uvedeno podzimní umístění družstva).

19.kolo

Po krátké přestávce vstoupila divizní soutěž do své letošní závěrečné části. V jejím 19. kole jsme viděli 4 vítězství domácích a 2 vítězství hostů. Kromě jednoho pražského derby jsme viděli také jedno překvapení.
Vedoucí Uhelné sklady přivítaly v derby na Zvonu Radotín. Hosté měli sice lepší vstup do utkání, ale pak již začali domácí potvrzovat roli favorita a to hlavně díky tomu, že hostující hráči se dost trápili. Hosté pak korigovali výsledek až v závěrečném duelu. Ve šlágru kola hostil doma Kolín B tým Vršovic. V boji o čelo tabulky bylo jasné, že jen vítěz zůstane ve hře o divizní titul a ligové ambice. Lépe se s touto situací vyrovnali hosté. Nutno však říci, že domácí jim k tomu výrazně "pomohli". Předvedli svůj daleko nejslabší domácí výkon, za který by jim vzaly body i jiné týmy než Vršovice. Hosté tu byli od začátku lepším týmem a rozhodli zápas již v jeho první polovině. Hodně vyrovnané utkání se hrálo v Edenu, kde se Slavia střetla s týmem Poděbrad. Oba týmy předvedly velmi dobré výkony a hosté tu domácí dlouho trápili. Body domácím zajistil až v samotném závěru jejich dotahovák. Benešov B doma přivítal na jaře nepřesvědčivou Konstruktivu C. Domácí předvedli opět svůj standardní výkon a celkem snadno si poradili s tápajícími hosty. O šanci na udržení v soutěži bojovala doma Příbram B s Akumou B. A byl to vyrovnaný a dramatický duel. Domácí se hodně snažili, ale hosté byli přeci jen o kousek lepší a nic na tom nezměnila ani závěrečná snaha domácího dotahováka. Další domácí výhru si připsal Brandýs v utkání s K. Horou B. Utkání bylo do poloviny celkem vyrovnané, ale ve druhé části již byli domácí lepším týmem.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Slavia (2582), ve stejném utkání pak byl k vidění nejvyšší výkon hostů v podání Poděbrad (2577).  Z jednotlivců se doma nejvíce dařilo benešovskému Matouškovi (455), venku byl nejlepší kutnohorský Pufler ml. se svým výkonem v Brandýse (441).  Do tabulek TOP 10 jsme v tomto kole nezaznamenali žádný zápis ani mezi družstvy ani mezi jednotlivci.
Tři kola před koncem vedou Uhelné sklady o 2 body před Vršovicemi. Tyto 2 týmy si to zřejmě rozdají o konečné první místo. Jejich vzájemný duel bude k vidění v předposledním kole. O bronzový stupínek svedou souboj Slavia a Kolín B. Za krátkým středem tabulky je její druhá polovina velice vyrovnaná. Mezi 8. a 11. místem jsou stále jen 2 body rozdílu. Poslední místo připadne s největší pravděpodobností Příbrami B. V závěrečných 3 kolech má těžký los a ani 3 vítězství jí k odpoutání se z posledního místa nemusí stačit. Mezi jednotlivci se čelo pořadí nemění a ani v dalším pořadí již nejsou výrazné změny. Průměr přes 400 má po tomto kole 63 ze 66 hodnocených hráčů.

20.kolo

20. divizní kolo bylo zatím letošním nejúspěšnějším kolem pro hosty. Domácí tentokráte dokázali vyhrát jen ve 2 utkáních, zatím co hosté vyhráli 4 utkání. Hrálo se hned několik zajímavých a důležitých utkání a viděli jsme dalšího letošního kanára.
Kanára přiletěl tentokráte do Kosmonos, kde domácí Akuma B hostila vedoucí tým tabulky Uhelné sklady. Hosté šli v úvodní sérii do vedení, které v další sérii ještě zvýšili a v závěrečném duelu pak domácím neumožnili ani korigovat konečný výsledek. Vršovice doma přivítaly poslední Příbram B a předvedly proti ní kvalitní výkon. Již po 2 hráčích měli domácí dostatečný náskok k dalšímu klidnému průběhu utkání. Hosté také nehráli špatně, ale na domácí neměli. Drama se odehrálo v Kutné Hoře, kde domácí Béčko hrálo se Slavií. Hosté měli lepší vstup do utkání, domácí však ve druhé sérii srovnali krok a tak se vše rozhodovalo až na konci. Po infarktovém závěru, kde rozhodovala jediná kuželka, se nakonec radovali hosté. V Poděbradech hráli domácí s Kolínem B, který chtěl smazat nepříznivý dojem ze své domácí porážky v minulém kole. Hosté šli do vedení 0:2 a měli 70 kuželek k dobru. Domácí ale postupně otočili průběh utkání, ale v závěrečném souboji již neměli síly na dokonání obratu a z výhry se tak radovali hosté. V Radotíně hrál Benešov B, který se tu ale dost trápil. Domácí šli hned od začátku utkání za vítězstvím. Hosté korigovali výsledek až v závěru utkání, kdy s problémy dohrával domácí dotahovák. Kvalitní duel byl k vidění v Braníku, kde domácí Konstruktiva C hrála s Brandýsem. Oba týmy předvedli velmi dobrý výkon, hosté však měli mírně navrch. To pak potvrdili v závěrečné sérii a po zásluze si odvezli oba body.
Nejvyšší výkon v tomto kole zahrály doma Vršovice (2618), venku se nejvíce dařilo Brandýsu, který na Konstruktivě dělal 2603. Nejlepšími hráči v tomto kole byl na domácí dráze vršovický Zetek a venku pak Křenek z Brandýsa. Oba hráči dosáhli shodného výkonu 478. Do tabulek TOP10 se v tomto kole nezapsalo žádné družstvo. V jednotlivcích se to podařilo jen oběma nejlepším hráčům v tomto kole.
Dvě kola před koncem jsou ve hře o letošní divizní titul a ligové ambice již jen dva týmy, Uhelné sklady a Vršovice. Oba týmy se utkají v příštím, tj. předposledním kole. Vítězství domácích Uhelných skladů jim otevírá ligovou bránu. V případě vítězství hostů o všem rozhodne až poslední kolo. Do bojů o titul mohou ještě čistě teoreticky zasáhnout Slavia a Kolín B, ale s největší pravděpodobností si to rozdají již jen o bronzový stupínek. Hodně vyrovnaný je střed tabulky a zejména její závěr. Tady o pořadí rozhodne zřejmě až poslední kolo. Jasno je na konci tabulky. Poslední místo obsadí Příbram B. Nejlepším jednotlivcem je Křenek z Brandýsa (446) před Dvořákem z Uhelných skladů (441), na bronzovém stupínku je zatím Anděl ml. z Poděbrad (436), ale poslední 2 kola mohou ještě hráče na 3. místě změnit. Průměr přes 400 má po tomto kole 61 ze 63 hodnocených hráčů.

21.kolo

Uhelné sklady jsou letošním divizním vítězem, blahopřejeme ...
Předposlední divizní kolo přineslo vyrovnanou bilanci utkání. Domácí i hosté si připsali shodně po 3 vítězstvích. Hrála se 3 derby, zrodilo se pár překvapení a opět jsme viděli 1 kanára.
Ve šlágru kola se v  "utkání roku"  střetli na Zvonu domácí Uhelné sklady s Vršovicemi. A šlo hodně. Domácí si vítězstvím mohli zajistit divizní titul, hosté by pak v případě vítězství byli ve hře o titul až do posledního kola. Úvod utkání byl velice vyrovnaný a v obou duelech dokázali bodovat domácí. Jako rozhodující se ukázala střední část utkání, ve které byli domácí jasně lepší a odskočili na 4:0 a 100 kuželek. Závěr tak mohli domácí odehrát již celkem v poklidu. Hosté alespoň korigovali konečný výsledek. Překvapení se zrodilo v dalším pražském derby, ve kterém Slavia hostila Konstruktivu C. Oba týmy předváděly kvalitní výkony a domácí měli dlouho navrch. Zdálo se, že jdou za svým dalším jarním vítězstvím. V závěrečném souboji však hostující dotahovák předvedl výborný výkon a otočil utkání pro hosty. V dalším derby přivítal doma Kolín B hráče K. Hory B a vůbec se s nimi nemazlil.  Po vyrovnaném úvodním souboji převzali otěže utkání domácí a nadělili trápícím se hostům kanára a 268 kuželek. V dalším utkání porazil doma Brandýs tým Benešova B. Tady se také rozhodlo již do poloviny utkání a domácí tu také dohrávali závěr utkání v pohodě. Další překvapení se zrodilo v Kosmonosech, kde domácí Akuma B přivítala Radotín. Po vyrovnané úvodní sérii se domácím ve střední části nedařilo a hosté šli do vedení 1:3 a 71 kuželek. V závěru sice domácí mohutně finišovali, ale hosté si již body nedali vzít. Příbram B se doma loučila s divizí v utkání s týmem Poděbrad a určitě chtěla vyhrát. S dobře hrajícími hosty však držela krok jen do poloviny utkání. Ve druhé polovině se domácí již trápili a hosté si odvezli po zásluze oba body.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil doma Kolínu B (2583), venku  byly nejlepší Poděbrady se svým výkonem v Příbrami (2503). Z jednotlivců v tomto kole válel opět kolínský Mikoláš, který doma udělal 469, venku si nejlépe zahrál  Králík z Konstruktivy C, který na Slavii udělal 468. Do tabulek TOP10 jsme v tomto kole nezaznamenali žádný zápis.
Před posledním kolem známe tedy vítěze letošní Divize AS. Je jím tým Uhelných skladů. V posledním kole tak uvidíme souboj trojice týmů o stříbrnou a bronzovou příčku. Nejblíže mají ke stříbru Vršovice, které doma hostí Akumu B, ale ani Kolín B určitě nebude chtít prohrát na Konstruktivě, stejně jako Slavia v Benešově. Takže to bude ještě zajímavé. Brandýs má již 5. místo jisté a tak se v posledním kole  bude rozhodovat o konečném pořadí ve vyrovnané druhé polovině tabulky. Jasno je také na konci tabulky. Předposlední skončí K. Hora B a na posledním místě Příbram B.
V pořadí jednotlivců se na čele již asi také příliš nezmění. Vede Křenek z Brandýsa před Dvořákem z Uhelných skladů a Andělem ml. z Poděbrad. Na něj ale budou ještě na Konstruktivě útočit "kolíňáci" Mikoláš a Lauer. Průměr přes 400 má 64 ze 67 hodnocených hráčů.

22.kolo

Posledním 22. kolem byla dohrána letošní Divize AS. Přesto, že o vítězi a pořadí na konci bylo již rozhodnuto, hrálo se ještě o pořadí na stupních vítězů a konečné lepší umístění jednotlivých týmů. V závěrečném kole vyhráli domácí 3 utkání, 1 utkání vyhráli hosté a hned ve 2 utkáních se soupeři podělili o body.
V Poděbradech hostili letošního divizního vítěze Uhelné sklady. Utkání bylo od začátku až do konce velice vyrovnané a konečná dělba bodů je zřejmě spravedlivá. Konstruktiva C, která se na jaře dost trápila, hostila doma Kolín B. A domácí opět potvrdili, že doma se jim letos nedaří. Domácí sice po první sérii vedli 2:0, ale to bylo z jejich strany vše. V dalším průběhu bodovali již jen hosté, kteří si tak po velmi dobrém výkonu po zásluze odvezli oba body.  Ve Vršovicích hrála Akuma B a ta dokázala s domácími hráči držet krok jen do poloviny utkání. Ve druhé polovině již byli domácí lepším týmem a celkem v poklidu si došli pro vítězství. Dramatické utká se hrálo v Benešově, kde domácí Béčko hostilo Slavii. Hráči obou týmů předváděli na závěr sezóny parádní čísla a bylo to napínavé až do samotného konce. Jediná kuželka nakonec rozhodla o remíze, která i v tomto případě byla zřejmě spravedlivá. Radotín ve svém posledním domácím utkání hrál s Brandýsem a hosté opět potvrdili, že tady vždy hrají vyrovnanou partii. Vedli postupně až 1:3, ale domácí lepším závěrem dokázali ještě otočit utkání na svoji stranu. V posledním utkání tohoto kola se potkaly týmy z konce tabulky. Předposlední K. Hora B hostila poslední tým tabulky Příbram B. Utkání bylo po první i druhé sérii vyrovnané, ale  v té závěrečné měli domácí jasně navrch a rozloučili se tak se soutěží vítězně.
Nejvyšší výkony na domácí i venkovní dráze dosáhly v tomto kole oba týmy, které se utkaly v Benešově, tedy Benešov B a Slavia. Stejně tak tomu bylo i v jednotlivcích. Nejvyšší výkon předvedl doma benešovský Černý (487), venku tu nejvíce nahrál Zelenka ze Slavie (471). Do tabulek TOP10 se v tomto kole mezi družstvy zapsaly doma Benešov B a venku Slavia a Kolín B. Mezi jednotlivci se doma zapsal benešovský Černý, venku pak Zelenka ze Slavie.
Vítězem letošního ročníku je tým Uhelných skladů. Ještě jednou blahopřejeme a přejeme hodně úspěchů ve III. lize. Stříbrný stupínek obsadil S. Kolín B a na bronzový stupínek letos vystoupily Vršovice. Na Slavii zbyla "jen" bramborová medaile, ale i s ní budou letos v Edenu spokojeni. Za pátý Brandýs a šestý Benešov B se na 7. příčku posunul po jarním finiši Radotín s lepším skóre před Akumu B. Poděbrady a Konstruktiva C byly nakonec jen o málo lepší než předposlední K. Hora B. Poslední místo Příbrami B je však zcela jasné. Mezi jednotlivci je letos nejlepší Křenek z Brandýsa. Druhé místo obsadil Dvořák z Uhelných skladů a třetí je Anděl ml. z Poděbrad. I průměry dalších hráčů v popředí tabulky jsou opravdu kvalitní. Průměr přes 400 má nakonec 66 hráčů ze 69 hodnocených. Zatímco hráči v popředí tabulky jednotlivců mají průměr hodně před 420, pak hráči s průměrem pod 410 patří k těm, co se řadí až do závěrečné části tabulky. I to svědčí o kvalitě této soutěže.
Divize má za sebou první rok "superdivize" se 12 týmy a určitě to byla hodně vyrovnaná a zajímavá soutěž s ještě vyšší kvalitou, než tomu bylo doposud. Před týmy je nyní dlouhá pětiměsíční přestávka. A již teď se můžeme těšit na podzim, kdy budou poprvé v historii mít v této soutěži stejné zastoupení "Pražáci" i "Středočeši".  A pokud  se to podaří, najdeme si ještě chvíli na malé ohlednutí za letošním ročníkem. Zatím můžete nahlédnout alespoň do statistik, co říkají letošnímu ročníku čísla.


 PKS - Poslední aktualizace  11.04.2011
e-mail - webmaster