MISTROVSTVÍ PRAHY I - 2009/10 - KOMENTÁŘE

ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 

PODZIM 2007

- 1.kolo - 2.kolo - 3.kolo - 4.kolo - 5.kolo - 6.kolo - 7.kolo - 8.kolo
 - 9.kolo - 10.kolo - 11.kolo - 12.kolo - 13.kolo - 14.kolo - 15.kolo - Dohrávky
1.kolo

Po letní přestávce zahájila nejvyšší pražská soutěž svoji podzimní část. Letos nás díky reorganizaci soutěží čeká opravdu maratón. Na družstva čeká celkem 28 utkání ve 30 kolech.
Z úvodního kole je k dispozici zatím jen 6 výsledků. A v nich je pak 5 vítězství domácích a 1 remíza. Až na 1 utkání to byly vesměs velice vyrovnané duely. Na úvod jsme viděli také 1 kanára.
Drama bylo k vidění v Rudné, kde domácí hostili stříbrný tým loňské soutěže Meteor. Utkání tu bylo velice vyrovnané a domácí v něm dlouho sahali po vítězství. V závěru však nedokázali udržet slibný náskok a tak se oba týmy rozešly spravedlivou dělbou  bodů. Na Karlově se domácí Pragovka utkala s Konstruktivou D. Také tady bylo utkání nesmírně vyrovnané a o všem se rozhodovalo doslova posledními hody.  Šťastnější byli nakonec domácí hráči. Příjemně překvapily výkony, kterých oba týmy docílily. Po dlouhých letech trápení na Karlově je tu snad příslib trochu lepších výsledků, uvidíme ... V Braníku  hostil Rapid tým S. Vršovice B. Hosté tu v polovině utkání vedli překvapivě již 0:6, ale domácí ještě dokázali otočit utkání ve svůj prospěch. Až na výjimky však výkony hráčů byly ještě poznamenány letní přestávkou.  Astra hrála doma s Admirou B a vůbec se s hosty nemazlila. Hosté ještě v dovolenkovém tempu neměli příliš štěstí a tak si odvezli ze Zahradního města kanára. Ve Strašnicích se utkal domácí Union B se S. Žižkov. A tady to bylo po  vyrovnaném průběhu drama až do posledního hodu. Domácí si sice před závěrem utkání vytvořili náskok, ale v dramatickém závěru ho jen horko těžko udrželi a po posledním hodu si určitě oddechli. Posledním výsledkem z úvodního kola  je výsledek utkání VŠTJ-Sparta. Domácí hráči si vytvořili dostatečný náskok již v první části utkání a tak hosté v závěru již jen korigovali výsledek.
Nejvyšší výkon v úvodním kole předvedl doma Rapid, který nahrál 2482. Venku ve stejném utkání docílil S. Vršovice B 2477 poražených kuželek. Z jednotlivců se na úvod doma blýsknul Valta z Rapidu výkonem 454, venku byl nejlepší Klička ze Sparty, který na Slavii porazil rovných 450 kuželek.
Tabulka je po 1.kole opravdu jen informativní, stejně tak pořadí jednotlivců. Více snad napoví již příští kolo.

2.kolo

Ve 2.kole nejvyšší pražské soutěže bylo odehráno celkem 6 utkání., která přinesla vyrovnanou bilanci pro domácí i hostující týmy. Domácí v tomto kole vyhráli stejně jako hosté 2 utkání a ve 2 duelech se soupeři rozešli s dělbou bodů. Ozdobou kola byl jedna pětistovka na Konstruktivě.
S.Žižkov hostil doma Astru. A utkání mělo velice vyrovnaný průběh, v němž se soupeří střídali v zisku bodů. O konečném vítězství hostů rozhodnul v závěru lepší výkon jejich dotahováka. Hodně vyrovnané utkání se hrálo také ve Strašnicích, kde Union A hrál proti VŠTJ. I tady bylo utkání velice zajímavé a dramatické až do posledních hodů. Na konci se však radovali domácí hráči. V Kobylisích domácí Admira B dlouho držela krok s Rapidem, v závěru se však výrazně lépe dařilo hostům, kteří si po zásluze odvezli oba body.
V
Braníku se zrodila první remíza tohoto kola. Bylo to v utkání Sparty s Unionem B. V utkání sice měli jasně navrch hosté, ale svůj slibný náskok v závěru prohospodařili o 1 kuželku. Spokojenější s remízou tak nakonec byli zřejmě domácí hráči. Konstruktiva D doma přehrála S.Rudná a to zejména díky vynikajícímu výkonu P. Tepličance, který tu opět pokořil pětistovku (512). Na to se se už dá opravdu koukat. Další remíza je tu z utkání Admiry se S.Vršovice B. Tady si domácí hráči dlouho stáli na vítězství, lepším závěrem však hosté vydřeli alespoň bod.
Nejvyšší výkon v tomto kole docílila doma Konstruktiva D a to 2630 b. Venku ve stejném utkání předvedl S. Rudná výkon 2501. Hvězdou kola je jednoznačně P.Tepličanec z Konstruktivy D s výkonem 512 b. Venku byl nejlepší Dryák z Astry, který v Braníku porazil 454 kuželek.
Tabulka je po 2.kole zatím velice nepřehledná díky nestejnému počtu utkání, která jednotlivá družstva odehrála. Na čele bez ztráty bodu dvojice Astra a Rapid. Za nimi jsou zatím minimální odstupy. V závěru tabulky jsou pak bez bodu S.Žižkov a Admira B. Uvidíme, co přinese příští kolo.

3.kolo

Úspěšnější bilanci pro hosty jsme zaznamenali ve 3.kole nejvyšší pražské soutěže. Domácí sice vyhráli ve 3 utkáních, hosté si však odvezli body hned ze 4 utkání. Viděli jsme také několik překvapení a 2 derby.
Vedoucí Astra doma přivítala Spartu a bylo to velice vyrovnané utkání. Hosté tu dlouho sahali po bodech, ale závěr jim tentokráte nevyšel, když se tentokráte hodně nedařilo dotahovákovi V. Kličkovi. Derby se hrálo v Braníku, tam se Rapid utkal se S.Žižkov. Utkání mělo poměrně nečekaný, ale vyrovnaný průběh. K vidění však nebyla nijak oslnivá čísla. Hosté si postupně vytvořili náskok, který domácí i přes veškerou snahu již nedokázali smazat. Dlouho neviděnou raritou tohoto utkání je, že přesto, že domácí hráči celkově porazili více kuželek, prohráli. Derby ve Strašnicích svedlo proti sobě oba týmy Unionu, kde "domácím" týmem byl Union B. Výkony hráčů byly překvapivě sotva jen průměrné. "Domácím" se dost nedařilo a "hosté" toho zejména ve druhé části utkání dokázali dokonale využít a připsat si tak oba body za vítězství. Překvapení se zrodilo na Karlově, kde Pragovka, která tentokráte předvedla mizerný výkon, nestačila na soustředěně hrající Admiru A. Domácí museli v závěru dokonce odvracet kanára. Kvalitní utkání bylo k vidění v Edenu, kde VŠTJ hrály s Meteorem.  Domácí v polovině vedli již 6:0 a tento náskok již nepustili. Podobně si vedly doma Vršovice B, které v utkání s Admirou B vedli v polovině také 6:0 a to jim ke konečnému vítězství stačilo. Překvapení se zrodilo v Rudné. Tady domácí předvedli hodně slabý výkon a to proti dobře hrajícím Vršovicím C nemohlo stačit. Také tady odvraceli domácí kanára až v samotném závěru.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma VŠTJ a to 2549, venku se nejvíce dařilo ve stejném utkání Meteoru, který tu porazil 2498 kuželek. V jednotlivcích byl v tomto kole nejlepší Barcal z Meteoru, který v Edenu dosáhnul výkonu 445, doma se ve stejném utkání nejlépe dařilo Vejvodovi, který měl výkon 443.
Tabulka je i po 3.kole poněkud nepřehledná nejen díky lichému počtu týmů v soutěži, ale hlavně díky již 3 odloženým utkáním. Přesto se již něco rýsuje. Na čele je trochu překvapivě, ale zaslouženě Astra s plným bodovým ziskem před Unionem A, který také zatím neokusil hořkost porážky, třetí je Rapid. V závěru tabulky je trio týmů se ziskem 1 bodu, poslední bez bodu je Admira B. Jednotlivcům zatím kraluje Tepličanec z Konstruktivy D, před Jahelkou z VŠTJ a Kašparem z Admiry A. Průměr přes 400 má celkem 41 hráčů.

4.kolo

V dalším kole nejvyšší pražské soutěže bylo sehráno jen 6 utkání. V těch ale byly překvapivě lepší hostující týmy. Domácí dokázali zvítězit jen ve 2 utkáních, hosté hned ve 4 utkáních. Kromě 2 derby jsme v tomto kole viděli také 1 kanára.
Ve šlágru 4.kola se utkaly vedoucí týmy tabulky. Vedoucí Astra hrála ve Strašnicích, kde ji hostil Union A.  Ve vyrovnaném utkání tu hosté hned od začátku tlačili na pilu a předváděli kvalitní výkony. V závěru pak domácí i přes veškerou snahu neměli na zvrat utkání. Astra tak opět potvrdila svoji dobrou formu na úvod podzimu a po zásluze si odvezla oba body. V derby v Braníku se utkala Sparta s Rapidem. Také tady mělo utkání velice vyrovnaný průběh. O zisku bodů rozhodl hostující Rapid až v závěrečném souboji dotahováků, ve kterém předvedl výborný výkon Posejpal (470). V dalším utkání porazila doma po kvalitním výkonu Konstruktiva D tým VŠTJ  a to zejména výrazně lepší druhé části utkání. Druhé derby se hrálo v Kobylisích, kde Admira A nadělila kanára Admiře B. Přesto, že v některých duelech sahali hosté po bodech, nepodařilo se jim to ani jednou. S,Žižkov doma podlehnul hráčům S.Vršovice B. Oba týmy tu předvedli kvalitní výkony. Domácí vedli již 7:1, pak ale doplatili na výpadek v předposlední dvojici a v závěru hosté dovršili dokonale obrat v utkání. Další mizérii předvedla doma na Karlově Pragovka. Opět se hodně trápila a toho plně využili hosté ze S.Rudná k zisku bodů. Rozhodující náskok si získali již v první polovině utkání, v té druhé si to již dokázali ohlídat.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Konstruktiva D (2606), venku byl nejlepší S. Vršovice B, který v Braníku předvedl výkon 2561. Hvězdou kola byl Posejpal z Rapidu, který v derby v Braníku porazil 470 kuželek. Doma byl nejlepší Konvalina ze S.Žižkov s výkonem 461.
Na čele tabulky je i nadále Astra, stále bez ztráty bodu, před Rapidem a Admirou A Střed tabulky je dlouhý a vzhledem k rozdílenému počtu utkání jednotlivých družstev značně nepřehledný. Na konci tabulky jsou Meteor a Sparta s 1 bodem, bez bodu uzavírá tabulku Admira B.. Mezi jednotlivci vede jasně Tepličanec z Konstruktivy D před Posejpalem z Rapidu a Kocmichem z VŠTJ. Průměr přes 400 má celkem 50 hráčů.

5.kolo

V 5.kole MP 1 bylo odehráno hned několik zajímavých utkání, dočkali jsme se i překvapivých výsledků. Domácí zvítězili 4x, hosté si odvezli body ze 3 utkání. K dispozici máme také již výsledek dohrávaného utkání 4.kola.
Astra doma pokračovala v kvalitních podzimních  výkonech a po dramatickém a vyrovnaném průběhu porazila nakonec Meteor, kterému se na Zahradním městě obvykle daří. Tentokráte ale vyšel naprázdno. Také v Braníku předvedl domácí Rapid výborný výkon v souboji s Unionem A a zejména ve druhé části přehrál hostující hráče. Dramatické utkání se hrálo v Rudné, kde domácí hostili Admiru. Po vyrovnaném průběhu se tu vše definitivně rozhodlo až v závěrečném souboji dotahováků, ve kterém měl lepší nervy ten hostující. Překvapení se zrodilo ve Vršovicích. Tady domácí S. Vršovice B předvedl nečekaně slabý výkon a ten nemohl stačit na soustředěně hrající hráče Sparty. V úvodu šli sice domácí do vedení, ale to bylo z jejich strany vše.  Body z venku si přivezla také Konstruktiva D, která předvedla ve Strašnicích v utkání s domácím Unionem B kvalitní výkon. Domácím se tentokráte hodně nedařilo a musí na svůj výkon rychle zapomenout. Body za velmi dobrý výkon získaly v Edenu domácí vysokoškoláci v utkání se S. Vršovice C. Hosté sice nehráli špatně, ale na domácí to tentokráte nestačilo. Nečekaně snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání v Kobylisích, kde si domácí Admira B vcelku bez problémů poradila se S. Žižkov a vybojovala tak svoje první podzimní body. V dohrávaném utkání 4.kola porazil doma Meteor bez problémů Union B.
Jasně nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma v Braníku Rapid  (2670), venku ve stejném utkání udělal Union A 2509. Mezi jednotlivci se blýsknul domácím výkonem J. Pokorný z Rapidu, kterému na konci svítilo na ukazateli číslo 475., venku si nejlépe zahrál Tepličanec z Konstruktivy D, kterému se na Unionu podařil výkon 466.
V tabulce je i po tomto kole stále na čele a bez porážky Astra, za ní ztrácí 2 body Rapid, na 3.místě ztrácí další bod Admira A. Střed tabulky je velice krátký, o to vyrovnanější je její druhá část a její závěr. Na konci je skupina 4 týmů se ziskem 2 bodů, kde předposlední je S. Žižkov a tabulku uzavírá Admira B. Mezi jednotlivci se vede jasně nejlépe Tepličanec z Konstruktivy D, před Škoudlínem ze S. Vršovice C a Posejpalem z Rapidu. Průměr přes 400 má 54 hráčů.

6.kolo

Tentokráte kompletní bylo odehráno 6.kolo MP I. Výrazně úspěšnější v něm byly domácí týmy, které vyhrály s výjimkou jediného utkání všechny duely.
V Braníku hostila Konstruktiva D dosud neporaženou Astru. Oba týmy tu ve vyrovnaném utkání předvedly kvalitní výkony. V dramatickém závěru domácí uhájili svůj náskok a připravili tak hostům první letošní porážku. Meteor se v tomto kole utkal doma s Rapidem a vůbec ho nešetřil. Domácí hráli dobře a tak hosté odvraceli kanára až v závěrečném souboji. Celkem snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání v Kobylisích, kde Admira hostila tým S.Žižkov. Hosté nebyli příliš nebezpeční a tak si domácí připsali zaslouženě oba body. Na Pragovce se přišly tentokráte potrápit VŠTJ. Bylo to ale dlouho vyrovnané utkání. Domácí tu až v posledních dvou soubojích definitivně strhli vítězství na svoji stranu. Drama se odehrávalo ve Strašnicích. Tady Union A hostil S. Vršovice B. Soupeři se v průběhu utkání pravidelně střídali v zisku bodů a tak se vše rozhodlo až v nervy drásajícím závěru dotahováků, napínavém až do posledního hodu. Šťastnější byli nakonec domácí. V posledním utkání 6.kola hrála doma Sparta s Admirou B a v podstatě již v polovině utkání si zajistila vítězství. Hosté až na výjimky  nijak neoslnili a jejich porážka byla zasloužená.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Konstruktiva D (2570), venku ve stejném utkání předvedla Astra výkon 2566. Mezi jednotlivci byl nejlepší Klement ze Sparty, který v Braníku předvedl výkon 467, venku se blýsknul Ditrich z Unionu B, kterému se ve Vršovicích podařilo porazit 460(!) kuželek..
V tabulce je i přes porážku na čele Astra s jednobodovým náskokem před Admirou, další bod ztrácí dvojice Konstruktiva D a Rapid A. Hodně vyrovnaný je také střed tabulky, kde jsou týmy hodně namačkány. Na konci tabulky je trio se ziskem 2 bodů v pořadí S. Vršovice C, S. Žižkov a S. Admira B. Mezi jednotlivci potvrzuje svoji podzimní formu Tepličanec z Konstruktivy D, za něj se na 2. příčku posunul Neumajer ze Sparty a na 3. místo poskočil Šveda z Astry. Průměr přes 400 má po tomto kole celkem již 62 hráčů.

7.kolo

Již 7. podzimním kolem pokračovala nejvyšší pražská soutěž MP 1. Kolo bylo odehráno kompletní, k dispozici je výsledek 1 dohrávaného utkání. Hrála se také dvě derby. Domácí měli opět lepší bilanci, když vyhráli celkem 5 utkání, hosté bodovali jen 2x.
Astra hostila na Zahradním městě S. Vršovice C. Průběh utkání byl vyrovnaný a hosté tu před posledním soubojem vedli 6:4. Astra ale nakonec díky problémům hostů v závěru utkání, neměla s body žádný problém. V derby v Braníku hrál ve šlágru kola doma Rapid s Konstruktivou D. Oba týmy podaly kvalitní výkony. Domácí byli výrazně lepší v první části utkání a získali v něm náskok, který se hostům v závěru ani přes velkou snahu již nepodařilo vymazat. Důležité body doma vydřela Admira B v utkání s Unionem A. Utkání vyvrcholilo dramatickým soubojem dotahováků, ve kterém byl domácí hráč lepší a zajistil tak vítězství svým barvám. Celkem jasnou záležitostí pro domácí bylo utkání v Edenu, ve kterém si domácí vysokoškoláci  bez problémů poradili se S. Rudná. Hosté tu bodovali až v závěru utkání a výkonem nijak neoslnili. Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo ve Vršovicích, tady se domácí S. Vršovice B střetnul s Meteorem. Hosté tu postupně vedli již 6:2, domácí ale mohutným závěrem dokázali ještě otočit utkání ve svůj prospěch. O jejich vítězství nakonec rozhodla jediná kuželka. V dalším derby v Braníku se potkal S. Žižkov se Spartou. A i toto utkání bylo nesmírně vyrovnané a dramatické až do posledních hodů. Přesto, že hosté dokázali vyhrát jen ve dvou soubojích, odvezli si díky vyššímu výkonu družstva oba body za vítězství. V posledním utkání tohoto kola přivítal ve Strašnicích Union B tým Pragovky. Oba týmy se tu pravidelně střídaly v zisku  bodů, ale hosté  byli nakonec přeci jen lepším týmem a po zásluze si odvezli oba body. V dohrávaném utkání 1. kola porazil doma S. Vršovice C hostující Admiru A. V utkání velmi dobré úrovně měli dlouho navrch hosté. Domácí ale mohutným závěrem nakonec otočili utkání ve svůj prospěch.
Nejvyšší výkon předvedl v 7.kole tým Rapidu, který doma porazil 2536 kuželek. Venku pak Konstruktiva D ve stejném utkání docílila výkonu 2517. Hvězdou kola byl vršovický M. Boháč, který doma udělal 452, venku  byl nejlepším hráčem Klička ze Sparty s výkonem 443.
Čelo tabulky je i po tomto kole bez výrazných změn. Vede Astra před Rapidem. Následuje Admira A a Konstruktiva D. Oba týmy mají ale zápas k dobru. Dlouhý a vyrovnaný je střed tabulky, kde je pořadí také ovlivněno nestejným počtem odehraných utkání. Na konci tabulky se Admira B odtrhla od dna a poslední dvě místa přenechala Sokolům z Rudné a Žižkova. Mezi jednotlivci je jasně na čele Tepličanec z Konstruktivy D před Švedou z Astry a Neumajerem ze Sparty. Průměr přes 400 má ještě 62. hráč v pořadí, kterým je K. Novotný z Rudné. Hodnoceno je celkem zatím 91 hráčů.

8.kolo

8.kolem se podzimní část MP 1 přehoupla do své druhé poloviny. Odehráno bylo zatím jen 5 utkání, ve kterých byly stoprocentně úspěšné domácí týmy. Viděli jsme také dalšího letošního kanára.
Vedoucí Astra hrála na Karlově, kde jí byla za soupeře domácí Praga. A utkání tu bylo jako na houpačce. V polovině tu vedli hosté již 6:0. Pak se však karta začala obracet a v dramatickém závěru nakonec domácí vydřeli oba body. Admira doma hostila Spartu a předvedla výborný výkon. Hostům se příliš nedařilo a na domácí hráče, kteří předvedli výkon přes 25 stovek,  tentokráte neměli. Výborný výkon předvedl doma také Union A, který si snadno poradil se S. žižkov. Hosté mohli  být rádi, že si neodvezli kanára. Toho však nadělil doma Meteor hráčům Admiry B. kteří tu tentokráte předvedli jen slabý výkon a ani v závěru nedokázali získat alespoň čestný bod. V posledním odehraném utkání si doma S. Rudná po zajímavém a vyrovnaném průběhu nakonec poradil s Unionem B.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Meteor (2534), venku se nejvíce dařilo Astře na Karlově, kde jí však výkon 2402 k bodům nepomohl. Z jednotlivců se blýsknul Šebek ze Sparty svým výkonem v Kobylisích (447), doma byl ve stejném utkání nejlepší Žítek z Admiry s výkonem 440.
Po neúplném 8.kole vede i přes porážku Astra o bod před Admirou, která má ale zápas k dobru, stejně tak jako Rapid na 3. místě. Ve středu tabulky jsou nacpána do 1 bodu družstva na 4. až 10. místě a o pořadí tu rozhoduje skóre. Také na konci tabulky je situace hodně vyrovnaná. Předposlední je zatím Admira B a poslední se ziskem pouhých 2 bodu je S. Žižkov. Mezi jednotlivci je jasně na čele Tepličanec z Konstruktivy D, za kterého se posunul Neumajer ze Sparty, třetí je Kocmich z VŠTJ. Průměr přes 400 má ještě 60. hráč v pořadí, kterým je Konvalina ze S. Žižkov.

9.kolo

Devět kol má za sebou podzimní část nejvyšší pražské soutěže MP1. V kompletně odehraném kole byly tradičně úspěšnější domácí celky, které si připsaly 5 vítězství, hosté bodovali ve 2 duelech. Viděli jsme hned několik velice zajímavých a vyrovnaných utkání a hrálo se také vršovické derby.
Vedoucí Astra ani tentokráte doma nezaváhala a body si zajistila již v první polovině utkání, v té druhé však nečekaně polevila, což by se jí v utkání s kvalitnějším soupeřem nemuselo vyplatit. Drama se odehrálo v Edenu, kde vysokoškoláci hostili Admiru. V utkání, které bylo jako na houpačce, se o konečném vítězi rozhodovalo až v samotném závěru. V souboji dramatickém až do posledních hodů byli nakonec úspěšnější domácí hráči. Stejné a možná ještě větší drama bylo k vidění v Braníku v utkání Rapidu s Pragovkou. Také tady se po velice vyrovnaném průběhu rozhodovalo až v závěrečném souboji dotahováků.a jediný hod tu rozhodl o vítězství domácího týmu. Důležité body doma vybojovala Admira B v utkání s Konstruktivou D. Domácí si rozhodující náskok vytvořili již v první části utkání, v té druhé si pak již dokázali výsledek ohlídat. Sparta se doma utkala s Unionem. V úvodu sice bodovala, ale pak začali mít výrazně navrch hosté, kteří v závěru utkání zkušeně  dovedli do vítězného konce. Body z venku si v tomto kole přivezl také Meteor z utkání v Braníku, kde byl hostem S. Žižkov. Domácí, kteří již 5 kol nebodovali se sice hodně snažili, ale hosté byli přeci jen lepším týmem. S. Žižkov tak i nadále čeká na své první domácí vítězství. V posledním utkání tohoto kola se ve Vršovicích hrálo derby. Domácí Béčko tu mělo lepší vstup do utkání, pak se sice hra vyrovnala, ale "hostující" Céčko nemělo dost sil na zvrat utkání.
Nejvyšší výkon venku se v tomto kole podařil Unionu v Braníku (2564). Doma byl nejlepší S. Žižkov /2490), ale jeho výkon mu k zisku bodů nepomohl. Z jednotlivců se tentokráte v nejlepším světle předvedl Nedbal z Meteoru, který v Braníku docílil výborných 464 bodů. Na domácí dráze se nejvíce dařilo Radovi ze Sparty, který porazil 445 kuželek.
Vedoucí Astra má na čele tabulky dvoubodový náskok, má však ale utkání k dobru. Na druhé místo se posunul Rapid, před třetí Admirou. Střed tabulky je krátký a hlavně poznamenaný nestejným počtem utkání, která družstva odehrála. V závěru je předposlední S. Vršovice C, který má však o 2 utkání méně, poslední je zatím i nadále S. Žižkov.
Mezi jednotlivci se čelo hodně změnilo. Na 1. příčku se posunul A. Nedbal z Meteoru, za ním je R. Kašpar z Pragovky před P. Neumajerem ze Sparty. Průměr přes 400 má ještě 62.hráč v pořadí, kterým je J.Hofman z Rapidu.

10.kolo

V 10.kole byla odehrána všechna utkání. S výjimkou jediného v něm byly plně úspěšné domácí týmy. Hrálo se také 1 derby. K dispozici máme i výsledek 1 dohrávaného utkání.
Jediné vítězství hostů v tomto kole vybojoval Rapid, který hrál v Rudné. Utkání mělo zcela vyrovnaný průběh a tak o vítězství hostů rozhodnul až výkon jeho dotahováka Valty v závěrečném souboji. Admira doma v utkání s Unionem předvedla kvalitní výkon a proti neškodně hrajícím hostům si připsala překvapivě jasné vítězství. Kvalitní výkon předvedli v Edenu také vysokoškoláci, kteří si doma celkem snadno poradili s Unionem B. Snadno si poradil doma také Meteor, který hostil Spartu. Hosté mohli být tentokráte rádi, že neodjeli s kanárem.  Na Karlově přivítala Pragovka tým S. Vršovice B. V utkání se bojovalo až do samotného závěru. Domácí nejdříve vedli 4:0, hosté však otočili na 4:6 a tak body pro domácí zajistil až ve strhujícím závěru R. Kašpar. Derby v Braníku, kde Konstruktiva D hostila S. Žižkov, mělo jasný průběh a stejně jasný výsledek. Rozhodující vliv však měl výkon, který byl v poslední sérii zapsán hostujícímu Křivanovi (celkem jen 206). V posledním utkání tohoto kola hrál doma S. Vršovice C se S. Admirou B. Hosté byli o něco lepší v první části utkání, domácí naopak výrazněji v té druhé a to nakonec rozhodlo o jejich vítězství.
V dohrávaném utkání v Braníku bylo k vidění drama. Domácí Konstruktiva D se tu utkala se S. Vršovice B. Po vyrovnaném průběhu se tu v nervy drásajícím závěru bojovalo doslova do posledních hodů a šťastnější byli nakonec hostující hráči.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma tým VŠTJ, který v Edenu zaznamenal výkon 2551. Venku ve stejném utkání udělal Union B 2469. Mezi jednotlivci se blýsknul doma Kocmich z VŠTJ, který v Edenu porazil 450 kuželek, venku byl nejlepší Altman z Unionu B se svým výkonem z Edenu, který měl hodnotu 443.
V tabulce se na vedoucí Astru dotáhnul Rapid, jediný bod na vedoucí dvojici ztrácí Admira. Hodně vyrovnaný je střed tabulky, kde mezi 5. a 9. místem je vtěsnáno do jediného bodu 5 týmů. Tabulku uzavírá S. Žižkov, který si připsal zatím jen jediné vítězství. Před ním je však situace hodně vyrovnaná. Mezi jednotlivci se do čela posunul R. Kašpar z Pragovky před A. Nedbala z Meteoru, na 3.místo se posunul L. Kocmich z VŠTJ. Průměr přes 400 má ještě 64. hráč v pořadí (Žítek - Admira) z 88 hodnocených.

11.kolo

V 11.kole MP 1 bylo sehráno jen 5 utkání. V celkem vyrovnané bilanci výsledků byli úspěšnější domácí, kteří vyhráli 3 utkání, hosté  bodovali ve  2 duelech. K dispozici máme již také výsledek dohrávaného utkání 8.kola.
Nesmírně vyrovnané utkání sehrála doma vedoucí Astra s VŠTJ. Definitivní rozhodnutí padlo až v souboji poslední dvojice, kde domácí nakonec vydřeli vítězství o pouhé 2 kuželky. Union B doma přivítal Admiru a sehrál s ní celkem vyrovnaný duel. Hosté si však vedli lépe a i přes snahu domácích si ze Strašnic odvezli zaslouženě oba body. Také další utkání ve Strašnicích bylo velice zajímavé. Potkali se v něm domácí Union s Meteorem. Po vyrovnaném průběhu si v závěru lépe stáli domácí, hosté však mohutným finišem dokázali ještě otočit utkání ve svůj prospěch. Vršovice B doma přehrály tým Rudné. Utkání mělo zajímavý průběh a zejména v závěru pak bylo jako na houpačce. Body si však domácí bezpečně ohlídali..V posledním odehraném utkání tohoto kola porazil doma poslední S. Žižkov po kvalitním výkonu S. Vršovice C  Pro domácí to byla výhra po dlouhých osmi kolech a doma letos teprve první. Důležité body získal v dohrávaném utkání 8.kola doma S. Vršovice C, který hostil Rapid. Hosté měli do poloviny utkání lepší bilanci, v té druhé byli ale lepší domácí hráči, kteří si tak připsali do tabulky body za konečné vítězství.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma poslední tým tabulky S.Žižkov, který tentokráte porazil 2559 kuželek. Venku se nejvíce dařilo Meteor, který na Unionu dosáhnul výkonu 2507. Hvězdou kola byl Drozen ze S. Žižkov, kterému doma v Braníku na ukazateli svítilo na konci číslo 452. Venku ve stejném utkání předvedl vršovický Mikulášek výkon 446.
Po neúplném 11.kole  je na čela Astra o bod před Admirou, další bod ztrácí Rapid. Střed tabulky je značně nepřehledný díky rozdílnému počtu odehraných utkání jednotlivých družstev.  V závěru tabulky jsou na tom zatím nejhůře družstva od 11. místa dolu. Předposlední je Union B a poslední S. Žižkov, který se po tomto kole trochu přiblížil svým soupeřům. Mezi jednotlivci si vede nejlépe R. Kašpar z Pragovky, za něj se posunul Škoudlín ze S. Vršovice C, třetí místo si drží Kocmich z VŠTJ. Průměr přes 400 má ještě 62. J. Pytlík z Unionu B. Celkem je hodnoceno 92 hráčů.

12.kolo

Kompletním 12. kolem pokračovala nejvyšší pražská soutěž MP 1. Tradičně lépe se dařilo domácím týmům, které vyhrály 5 utkání, ze 2 utkání si odvezli body hosté. Viděli jsme také jednoho kanára a dlouho "nevídaný" výkon na Karlově.
Union B doma hostil dosavadního podzimního lídra soutěže Astru. Ve vyrovnaném duelu byli v závěru utkání o něco lepší hosté a tak také o něco málo zvítězili. Drama se odehrálo v Kobylisích, kde v duelu týmů z čela tabulky hrála Admira s Meteorem. V "sousedském" derby si dobře hrající hosté dlouho udržovali naději na vítězství, v závěrečném dramatickém souboji dotahováků, ale nakonec ten domácí dokázal strhnout vítězství na stranu svého týmu. Také v Edenu, kde VŠTJ hostily Rapid, se hrálo vyrovnané utkání. Hosté tu sice vedli 0:4, ale domácí postupně srovnali krok a v závěru otočili utkání ve svůj prospěch. Novodobý "rekord" byl k vidění na Karlově. Tady domácí Pragovka předvedla téměř neuvěřitelný výkon přes 25 stovek a nadělila tak kanára poslednímu týmu tabulky S. žižkov o více než 200 kuželek. Hosté (a nejen oni) mohli jen nevěřícně kroutit hlavou. Domácí by jistě v těchto výkonech chtěli pokračovat. V Braníku Konstruktiva D opět pocítila, jak je tu domácím týmům těžko vyhrávat. Tentokráte si odsud odvezl body Union, ale nutno říci, že domácí předvedli "nic moc" výkon. Vršovice C doma těsně přehrály Spartu, ale utkání tu mělo hodně zajímavý závěr. V utkání týmů z konce tabulky doma S. Rudná po kvalitním výkonu jednoznačně přehrál Admiru B. Ta se tu tentokráte hodně potrápila a byla ráda, že neodjela  s kanárem.
Nejvyšší  výkon v tomto kole předvedl venku Union na Konstruktivě (2556). Doma se nejvíce dařilo Pragovce (2549). Hvězdou kola byl tentokráte Komorník z Pragovky, který doma na Karlově předvedl neuvěřitelných 465. Venku si nejlépe zahrál Kantner z Unionu, který na Konstruktivě porazil 450 kuželek.
V tabulce si čelo drží stále Astra před Admirou, na 3.místo se posunuly VŠTJ. O podzimním mistrovi však 3.kola před koncem ještě zdaleka není rozhodnuto. Za vyrovnaným středem tabulky je i její závěr velice vyrovnaný a určitě se nikomu nechce přezimovat na chvostu. Předposlední je zatím Union B a poslední S. Žižkov. Oba týmy však ztrácejí jen minimum. Mezi jednotlivci se stále nejlépe vede R. Kašpar z Pragovky, před Škoudlínem ze S. Vršovice C a Kocmichem z VŠTJ. Průměr přes 400 má ještě 62. hráč v pořadí. Hodnoceno je zatím 92 hráčů.

13.kolo

Soutěž MP1 se přiblížila podzimnímu konci a má za sebou 13. kolo. Pověstná třináctka byla nešťastným číslem pro domácí celky. Ty dokázaly zvítězit jen ve 2 utkáních, v dalších pěti měli důvod k radosti jen hosté. K dispozici je také jeden výsledek dohrávaného utkání.
Šlágrem kola bylo utkání na Zahradním městě, ve kterém se posílená Astra utkala s Admirou. A hosté tu měli lepší začátek, po kterém vedli 0:4. Po vydřených bodech ve 3.sérii začala Astra utkání otáčet a obrat pak dokonala v závěrečných soubojích. Dramatické a vyrovnané utkání sehrál doma S. Vršovice B s VŠTJ. Oba týmy se tu přetahovaly o vedení, ale v závěru byli přeci jen lepší hostující hráči. Doma neuspěl ani Rapid, který v Braníku hostil předposlední Union B. Ten tu předvedl kvalitní a soustředěný výkon, který mu přinesl zisk velice důležitých bodů. Domácí si tu nechali utéct hosty na 2:6 a -106 a tak ani mohutný závěr jim již nepřinesl bodový zisk. Dalším týmem, který doma neuspěl byl Meteor. Ten přivítal Konstruktivu D a také tady utekli hosté na 2:6 a více než 50 kuželek. Šance domácím svitla v předposlední dvojici, ale závěr si hosté již ohlídali. Sparta hrála doma s Pragovkou a právě hosté byli od začátku lepším týmem. Domácí se sice snažili, ale na dobře hrající hosty tentokráte nestačili. Zcela bezproblémové vítězství si doma připsal Union v utkání se S. Vršovice C. O všem se rozhodlo již v souboji první dvojice. Pak již domácí dovedli utkání zlehka do vítězného konce. Další ztrátu na domácí dráze zaznamenal S. Žižkov. Tentokráte se mu nepodařilo bodovat v utkání se S. Rudná. Utkání mělo celkem vyrovnaný průběh, ale závěr domácím opět nevyšel. V dohrávaném utkání podlehla doma Admira B po slabém výkonu jen o málo lépe hrající Pragovce.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla Konstruktiva D na Meteoru (2537), doma byl nejvyšším výkonem výkon Astry (2535). Z jednotlivců si vedli nejlépe A. Vejvoda z VŠTJ, který ve Vršovicích udělal 458. Doma se blýsknul výkonem P. Firek z Meteoru (457).
Dvě kole před koncem se okruh kandidátů na podzimního krále zúžil. Vede Astra, která má k titulu nejblíže, za ní je trio Admira, Praga a VŠTJ, které má ještě šanci zaútočit na nejvyšší pozice. Hodně vyrovnaný je střed tabulky, kde rozhoduje každý bod. Od 11. místa jsou družstva již v sestupovém pásmu. Předposlední je Admira B a stále poslední je S. Žižkov. Mezi jednotlivci se do čela posunul Tepličanec z Konstruktivy D před Škoudlína ze S. Vršovice C a Kocmicha z VŠTJ. Dosavadní lídr R. Kašpar z Pragovky se po nepodařeném startu  Kobylisích propadnul až na 10. místo. Průměr přes 400 má ještě 65.hráč, kterým je J. Pytlík z Unionu B. Hodnoceno je zatím celkem 93 hráčů.

14.kolo

V předposledním kole MP1 byla sehrána všechna utkání a byly v nich výrazně úspěšnější domácí týmy. Hosté totiž dokázali vyhrát jen 2x, zatímco domácí vyhráli celkem 5 utkání. A i když bodovaly hlavně domácí týmy, nebylo o překvapení nouze.
Jedním ze šlágrů tohoto kola bylo utkání vedoucí Astry s Rapidem. Domácí tu sehráli vrovnaný duel s jedním z adeptů na nejvyšší pozice. Rozhodnutí se zrodilo až v souboji předposlední dvojice, ve kterém domácí získali rozhodující náskok, který si v závěru již ohlídali. Admira A doma přivítala Konstruktivu D a také tady to bylo až do poloviny vyrovnané utkání. Ve druhé části pak měli navrch domácí, kteří si po zásluze připsali oba body. Celkem snadno si doma poradila Pragovka s Unionem. Hosté se dost trápili a tak se domácí na body tentokráte ani moc nenadřeli. Překvapení se zrodilo v Edenu, kde domácí VŠTJ nestačily na o záchranu hrající Admiru B. Ve vyrovnaném duelu měli hosté lepší závěr a odvezli si tak cenné body. Překvapivě jasnou záležitostí bylo utkání S. Vršovice C s Meteorem. Domácí hráči byli ve hře vždy o něco lepší než soupeři a tak hosté byli rádi alespoň za 1 čestný bod. Výborný výkon doma předvedl v tomto kole Union B, který přivítal S. Vršovice B. Domácí rozhodli utkání v podstatě již v první polovině, ve druhé části hosté již jen  korigovali výsledek. Další překvapení se zrodilo v Rudné. Tady domácí Sokol hostil Spartu a oba týmy potřebovaly ke klidnějšímu závěru podzimu bodovat. Lépe připravení byli ale hosté, kteří postupně vedli až 6:2. V závěru domácí zabrali, ale hosté si již nenechali nabídnutou šanci uniknout.
Jasně nejlepší výkon podal v tomto kole Union B, který jediný překonal hranici 25 stovek (2582). Venku byla nejlepší Sparta, která v Rudné předvedla výkon 2472. Mezi jednotlivci se nejvíce dařilo Vlčkovi z Unionu B, který doma porazil 453 kuželek, Nejvyšší výkon venku zahrál Tepličanec z Konstruktivy D na Admiře (436).
Kolo před koncem podzimní části má Astra na čele tříbodový náskok před Admirou a dostihnout ji může již jen třetí Pragovka, která má utkání k dobru. Mezi 5. a 10. místem je ve 2 bodech natěsnáno celkem 6 týmů a teprve poslední kolo rozhodne o jejich konečném pořadí po podzimu. Stejně tak na konci to bude v posledním kole ještě boj. Je jasné, že poslední přezimuje S. Žižkov. Další 4 týmy jsou však nacpány v jediném bodu a každý z nich bude chtít určitě ještě poposkočit. V jednotlivcích se pořadí ne čele nezměnilo. Vede Tepličanec z Konstruktivy D před Škoudlínem z Vršovic C a Kocmichem z VŠTJ.. Průměr přes 400 celkem má 65 hráčů.

15.kolo

Závěrečné podzimní kolo bylo odehráno a o něco lépe se dařilo domácím, kteří vyhráli 4 utkání, 2 utkání pak vyhráli hosté a v 1 utkání se soupeři rozdělili o body. Byla také dohrána 2 odložená utkání, ve kterých zvítězili domácí.
Vedoucí týmy tentokráte svorně prohrávaly. Vršovice B doma hostily vedoucí Astru a měly lepší první část utkání. V té druhé se více dařilo hostům, kteří v závěru mohutně dotahovali, ale domácí vítězství nakonec uhájili. Kvalitní výkon předvedl doma Rapid, který hrál s Admirou. Hosté také nehráli špatně, ale na domácí tentokráte neměli. Drama bylo k vidění na Meteoru, tady domácí  hostili Pragovku. Hosté tu vedli 0:4, domácí pak srovnali a obrat dokonali v souboji posledních 2 dvojici. Vyrovnané bylo také utkání S. Žižkov s VŠTJ.  Lépe se tu ale vedlo hostům, kteří si v první části utkání vytvořili  náskok, který domácí hráči i přes veškerou snahu již nedokázali vymazat. Překvapení se zrodilo ve Strašnicích, kde Union A podlehnul S. Rudná. Také tady hosté rozhodli utkání již v první polovině a po zásluze si nakonec odvezli veledůležité body. Jasnou záležitostí pro domácí bylo utkání Konstruktivy D se S. Vršovice C. Domácí byli lepším týmem, hosté měli navíc v poslední sérii velké problémy. Remíza se zrodila v posledním utkání tohoto kola,. v něm změřili síly Admira B a Union B. Domácí hráči si dlouho vedli lépe, ale ve slibně se vyvíjejícím utkání nedokázali v závěru odolat tlaku hostů, kteří si tak odvezli bod za remízu.
V dohrávaných utkáních porazila v derby Sparta doma Konstruktivu D po celkem vyrovnaném průběhu hlavně díky špičkovému výkonu V. Kličky (477) v závěrečné sérii.  Ve druhém dohrávaném utkání si S. Vršovice C poradil poměrně snadno s Pragovkou, která se tu tentokráte dost trápila.
Nejvyšší výkon v závěrečném kole předvedl doma Rapid (2592), venku byl nejlepší tým VŠTJ, který v Braníku dosáhnul výkonu 2569. Z jednotlivců byl doma jasně nejlepší V. Klička ze Sparty s výkonem 477, venku se nejvíce dařilo Červinkovi z Admiry, který v Braníku porazil 453 kuželek (výkon Tepličance z Konstruktivy D tu nebereme jako výkon na venkovní dráze).
Je tedy dohráno a můžeme bilancovat podzimní část. Podzimním půlmistrem se stala Astra. Zřejmě po zásluze neboť předváděla nejkvalitnější a nejvyrovnanější výkony. Má do jara tříbodový náskok a za sebou trio týmů, které ji bude na jaře asi nejvíce pronásledovat. Admira, Praga i VŠTJ mají za sebou dobrý podzim, ale nevyhnuli se drobnému zakolísání. Dlouhý a vyrovnaný je střed tabulky, Tady desáté Vršovice C ztrácejí jen 2 body na pátý Rapid a i na jaře tu lze očekávat boj o každý bod.  Od 11. místa se týmy pohybují již v sestupovém pásmu. I tady jsou rozdíly jen minimální. Tabulku uzavírají předposlední Admira B a poslední je s velkým odstupem a ziskem jen 4 bodů S. Žižkov. Ten to bude mít na jarní cestě za záchranou asi hodně těžké.
Mezi jednotlivci předváděl na podzim nejlepší výkony Tepličanec z Konstruktivy D, za ním je Kocmich z VŠTJ a Škoudlín ze S. Vršovice C. Průměr přes 400 má ještě 67. hráč v pořadí, kterým je Pokorný z Rapidu. Na podzim startovalo v MP 1 více než 120 hráčů, hodnoceno však bylo jen 90.
Nejvyšší pražská soutěž kuželkářů teď na více než měsíc zatáhla roletu, ale již teď se můžeme těšit na jarní pokračování. Zimní přestávka určitě rychle uteče.

16.kolo

Počasí za oknem zatím ani zdaleka nepřipomíná jaro, přesto se jarní část nejvyšší pražské soutěže kuželkářů rozjela naplno. V úvodním kole byly jasně lepší domácí týmy, které vyhrály 5 utkání. Hosté zvítězili ve 2 duelech.
O záchranu bojující Admira B doma hostila podzimního mistra Astru. Utkání bylo celkově až překvapivě vyrovnané, přesto ale byli hosté o něco lepší a po zásluze si odvezli oba body za vítězství. V dalším utkání v Kobylisích hostila Admira A tým S. Vršovice C. A oba týmy se po vánocích dost trápili, zejména hosté ještě nebyli zcela fit. I tohle utkání bylo dost vyrovnané a tak o svém vítězství rozhodli domácí definitivně až v závěrečném souboji. V Braníku, kde hrála Konstruktiva D s Pragovkou mohl být k vidění zajímavý souboj. Mohl, ale nakonec nebyl. Hosté totiž nastoupili jen v 5 hráčích a tak utkání bylo snadným soustem pro domácí. V dalším utkání v Braníku hrála doma Sparta s VŠTJ.  Oba týmy předvedli kvalitní výkony. Nikdo příliš nezklamal. Ale také tady byly hosté o něco lepší, což jim v součtu přineslo vítězství. S. Vršovice B doma na úvod jara hostil Rapid. A utkání tu bylo jako na houpačce. Dlouho se zdálo, že Rapid sahá po bodech, ale v závěrečném souboji domácí dotahovák zařídil vítězství pro domácí barvy. Kvalitní duel byl k vidění také v utkání Meteoru se S. Rudná. Hosté tu zle proháněli domácí hráče a to zejména ve druhé části utkání. Domácí ale náporu hostů odolali a body si nenechali vzít. V posledním odehraném utkání bojoval doma S. Žižkov s Unionem B. Domácí s existenčním nožem na krku podali tentokráte solidní výkon a přehráli nerozehrané hosty. Důležité body pro domácí jim dávají šanci v dalších jarních bojích o udržení.
Nejvyšší výkon v úvodním kole se podařil doma Meteoru (2542). Ve stejném utkání byl k vidění nejvyšší výkon hostů v podání týmu S. Rudná (2520). Hvězdou kola byl Drozen ze S. Žižkov, který doma v Braníku porazil 449 kuželek. Venku byl nejlepší A. Vejvoda z VŠTJ, který v Braníku dosáhnul výkonu 441.
A jak vypadá tabulka po úvodním jarním kole? Žádné velké změny. Vede Astra s náskokem 3 bodů před Admirou A, na 3. místo se posunuly VŠTJ. Za vyrovnaným středem tabulky má v závěru Union B 1 bod náskok před předposlední Admirou B. Poslední S. Žižkov ztrácí 4 body. Také mezi jednotlivci nejsou výrazné změny. Vede Tepličanec z Konstruktivy D před Kocmichem z VŠTJ a na 3. místo se posunul Mora z Rudné. Průměr přes 400 má ještě Pokorný z Rapidu na 66. místě. Celkově je hodnoceno 88 hráčů. Hráče teď čeká o víkendu kvalifikace MP 2010 mužů a pak hned již další kolo.

17.kolo

Druhé jarní kolo bylo sehráno kompletně a byly v něm opět úspěšnější domácí týmy. Ty si připsaly celkem 4 vítězství, hosté bodovali jen 3x. Volno v tomto kole měl Meteor.
Vedoucí Astra hrála doma s posledním týmem tabulky S. Žižkov. Domácí sice jasně přehráli hosty, ale průběh utkání byl mnohem vyrovnanější než ukazuje konečný výsledek (domácí vyhráli jen o 19 kuželek).  Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo ve Vršovicích, kde S. Vršovice B hostil Admiru A. Po vyrovnaném průběhu tu v závěru rozhodovali dotahováci. Oba se patřičně trápili, ale ten hostující byl o něco lepší a zajistil svému týmu vítězství. Zajímavé a vyrovnané bylo také utkání v Edenu, kde domácí vysokoškoláci hráli s Unionem A. Hosté tu byli domácím zdatným soupeřem a podlehli až v závěru utkání.  Doma se nedařilo S. Rudná, ten po nedobrém výkonu podlehnul solidně hrajícím hostům z Konstruktivy D, kteří byli zejména ve druhé části utkání výrazně lepším týmem. V dalším utkání hrál v Braníku Rapid s Admirou B. Po vyrovnaném úvodu utkání tu měli postupně navrch domácí, kteří v závěru celkem snadno dovedli utkání k vítěznému konci. Snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání na Karlově, ve kterém domácí Pragovka výrazně přehrála S. Vršovice C. Překvapení se zrodilo v posledním utkání tohoto kola. V něm Union B podlehnul nečekaně jasně hostující Spartě. Domácí tu dokonce odvraceli kanára v závěrečném duelu. Utkání ale mělo celkově hodně vyrovnaný průběh. Hostující hráči ale byli vždy o něco lepší.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla venku Sparta na Unionu (2475), jen o 1 kuželku méně porazil doma Rapid. V jednotlivcích byl v tomto kole nejlepší M. Vejvoda, který v Edenu předvedl výkon 448, venku byl nejlepší Všetečka ze S. Žižkov, který na Zahradním městě předvedl výkon 446.
V tabulce je i nadále na čele Astra před Admirou a VŠTJ. Za vyrovnaným středem tabulky si na konci tabulky polepšila Sparta. Naopak S. Rudná a Union B si zadělaly na starosti. Konec tabulky je beze změny. Předposlední je Admira B a poslední S. Žižkov. Také čelo pořadí jednotlivců je beze změn. Vede Tepličanec z Konstruktivy D před Kochmichem  VŠTJ a Morou z Rudné. Průměr přes 400 má 63 hráčů z 88 doposud hodnocených.

18.kolo

Další kolo MP1, které bylo v  pořadí již 18. nebylo tentokráte sehráno kompletní. 1 utkání bylo odloženo. Úspěšnější byly tentokráte hotující týmy, které vyhrály 3 utkání, v jednom utkání se soupeři podělili o body  a je 2x se z vítězství radovali domácí. Hrála se 2 derby a o o překvapení nebyla nouze.
Sparta v Braníku hostila vedoucí tým tabulky Astru. Lepší v stup do utkání měli hosté, domácí pak srovnali krok, ale v závěru již byli hosté jednoznačně lepší a připsali si tak další body do tabulky. Admira A hrála doma s Pragovkou. Oba soupeři se postupně střídali v zisku bodů. Lepší závěr ale v tomto utkání měli domácí. Parádní utkání bylo k vidění na Meteoru. Tady domácí přivítali hráče VŠTJ. A oba týmy předváděly výborné výkony. Domácí měli na konci utkání blíže k vítězství, ale hosté ještě dokázali vydřít alespoň bod za remízu. 5 hráčů v tomto utkání dokázalo překonat hranici 450 bodů. V braníku se hrálo derby. Důležitější bylo pro domácí S. Žižkov, který si již nemůže dovolit v cestě za záchranou body. Utkání bylo vyrovnané a o konečném výsledku se definitivně rozhodlo až v závěrečném souboji. Také Admira B nemá doma body na rozdávání. Tentokráte v Kobylisích hrály Vršovice B.  Také tady se po vyrovnaném průběhu rozhodovalo až v souboji dotahováků. Body pro svoje družstvo vybojoval ten hostující a domácím tak přibyla další vráska na čele. Druhé derby tohoto kola se hrálo ve Strašnicích. Domácím týmem byl Union A, tím hostujícím Union B. Průběh utkání byl vyrovnaný jen do poloviny. Ve druhé části již byli překvapivě lepší hostující hráči, kteří tak vybojovali cenné body.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Meteor a to 2612, na vítězství mu to ale nestačilo. Venku byla nejlepší Astra, která v Braníku porazila 2546 kuželek. Mezi jednotlivci byl nejlepší A. Vejvoda s výkonem 459 na Meteoru. Doma ve stejném utkání hodil Nedbal 451.
Pořadí na čele je beze změny. Veda Astra před Admirou a VŠTJ.  Také střed tabulky se příliš nezměnil. Zajímavější je situace na konci tabulky, kde poslední Žižkov ztrácí již jen bod na Admiru B a 3 b body na Rudnou a svůj boj o záchranu určitě nevzdává. Uvidíme, co přinese již příští kolo.

19.kolo

Další kolo nejvyšší pražské soutěže bylo odehráno kompletní. V něm jsme zaznamenali 5 výher domácích a 2 výhry hostujících týmů. Hrála se také 2 derby a o překvapení nebyla tentokrát nouze..
Vedoucí Astra doma nepředvedla nijak oslnivý výkon, ale na hráče Unionu A to stačilo. Utkání tu bylo jako na houpačce. Soupeři se střídali v zisku bodů, ale v závěru si domácí již vítězství ohlídali. Překvapení se zrodilo v derby v Kobylisích, kde domácí Admira B porazila v dramatickém a vyrovnaném souboji Admiru A. Neméně dramatické bylo utkání v Edenu, kde vysokoškoláci hostili Konstruktivu D. Oba týmy předvedly velmi dobré výkony a v závěru se zdálo, že hosté mají blíže k vítězství. Domácí dotahovák však ještě dokázal otočit utkání pro svůj tým. Jasnou záležitostí bylo utkání S. Vršovice B s posledním týmem tabulky Žižkovem. Domácí totiž předvedli výborný výkon, na který dobře hrající hosté nenašli ten správný recept.  Drama jediné kuželky bylo k vidění ve Strašnicích. Právě o tu jedinou kuželku podlehnul domácí Union B hostujícímu Meteoru. Remíza by možná byla spravedlivějším vyjádřením průběhu utkání, ale hosté byli šťastnějším týmem. Překvapivě jasnou záležitostí bylo také utkání v Rudné, kde si domácí celkem snadno poradili s trápící se Pragovkou. Z hostů se tu jen R. Kašpar dostal přes 380. Další překvapení se zrodilo v posledním utkání tohoto kola v derby v Braníku, kde domácí Rapid po sotva průměrném výkonu podlehnul dobře hrající Spartě. Domácí sice vedli již 6:0, ale  ve druhé části utkání byli jasně lepší hosté a po zásluze si odvezli oba body.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma S. Vršovice B (2535), venku to byla Sparta v Braníku s výkonem 2534. Hvězdou kola byl Šárovec z Konstruktivy D, který v Edenu porazil 458 kuželek. Doma ve stejném utkání předvedl A. Vejvoda výkon 452.
Na čele po tomto kole vedoucí Astra odskočila svým pronásledovatelům již na 5 bodů. Vede před Admirou  a VŠTJ. Za poměrně klidným středem tabulky je hodně vyrovnaný závěr. Poslední je i nadále S. Žižkov, ale mezi 10. a 14.místem jsou jen 3 body rozdílu. Union a Rudná mají však utkání k dobru. Také v jednotlivcích nejsou žádné velké změny. Nejlépe nsi stále vede Tepličanec z Konstruktivy D, před Kocmichem z VŠTJ a A. Vejvodou z VŠTJ. Průměr přes 400 má 64 hráčů z 90 hodnocených.

20.kolo

Nejvyšší pražská kuželkářská soutěž má za sebou jubilejní 20.kolo. Domácí týmy v něm opět měly navrch. Vyhrály totiž 5 utkání, zatímco hosté vyhráli jen 2x. Viděli jsme řadu vyrovnaných utkání (5x je tu výsledek 10:6) a také pár parádních výsledků jednotlivců.
Výborné utkání bylo k vidění na Meteoru, kde domácí hostili lídra tabulky Astru. A nutno říci, že se proti němu patřičně vytáhli. Hráči tu předvedli hned 3 výkony přes 460. Strhující byl zejména předposlední souboj, kde domácí Tesař prohrál na 466 o 2 kuželky s hostujícím Fialou. Dramatické a vyrovnané bylo utkání Admiry A se S. Rudná. Domácí měli v závěru blíž k vítězství, ale hostující dotahovák M. Berezněv jim to svým výkonem 444 ještě hodně znepříjemnil. Také ve Vršovicích se hrálo do posledního hodu. Domácí Céčko  hostilo vysokoškoláky a po slabší první části utkání začali v té druhé dotahovat, ale v samotném závěru to již hosté ustáli a odvezli si tak další body do tabulky. Sparta měla doma šanci, v utkání s Vršovicemi B, odpoutat se ze sestupového pásma. Předvedla však jen hodně průměrný výkon a nebýt bodů hned z úvodního duelu, "zavánělo" to kanárem. Celkem snadno si doma poradila Konstruktiva D po kvalitním výkonu s Unionem B. Hosté až na výjimky předvedli slabý výkon. Poměrně vyrovnané utkání sehrál Union A s Rapidem,. Oba týmy se tu střídaly v zisku bodů. V závěru měli domácí již dostatečný náskok a tak ani závěrečné trápení jejich dotahováka jim už nemohlo vzít body. V posledním utkání tohoto kola hostil doma poslední Žižkov předposlední Admiru B. Lépe se v úvodu dařilo hostům, kteří postupně vedli až 6:2. V závěru však domácí ještě zabrali a otočili utkání ve svůj prospěch. V existenčním utkání si tak i nadále uchovávají naději do dalších bojů o záchranu.
Nejvyšší výkon předvedl doma Meteor a měl hodnotu 2624. Venku se nejvíce dařilo Vršovicím B, které v Braníku porazili 2541 kuželek. Hvězdou kola je Fiala z Astry, který na Meteoru udělal 468. Doma byl ve stejném utkání nejlepší Tesař z Meteoru s výkonem 466.
V tabulce vede Astra, ale již jen o 3 body před dvojicí Admira a VŠTJ.  Střed tabulky je poměrně klidný, jen částečně ovlivněný nestejným počtem odehraných utkání. Napínavá začíná být situace na konci tabulky. Tady poslední Žižkov ztrácí již jen 2 body na 13. Union B. V klidu však určitě není  Rudná ani Vršovice C. V jednotlivcích vede Tepličanec z Konstruktivy D, před Kocmichem z VŠTJ, na 3.místo se posunul Šárovec z Konstruktivy D. Průměr přes 400 má ještě 63. Konvalina ze Žižkova. V hodnocení je aktuálně zahrnuto rovných 90 hráčů. Můžeme se těšit, co přinese již další kolo, v něm se totiž hraje pár velice zajímavých utkání.

21.kolo

Tentokráte neúplné bylo 21. kolo MP1. Chybí v něm výsledek jednoho utkání. Bilance v tomto kole byla velice vyrovnaná. Domácí i hosté vyhráli po dvou utkáních a ve dvou duelech se soupeři podělili o body.
S. Žižkov doma hostil Admiru A, ale příliš se mu nedařilo. Hosté byli lepší a tak  náskok, který si postupně vytvořili si v závěru již jen ohlídali. Jasnou záležitostí pro domácí bylo utkání v Edenu, kde domácí vysokoškoláci hráli s Pragovkou. Ta totiž nastoupila pouze s 5 hráči a tak o konečném výsledku a vítězství domácích hráčů nebylo pochyb. Bez problému si také doma poradily Vršovice B s Unionem. Domácí sice nijak neoslnili, ale hosté se trápili mnohem víc. Drama až do posledního hodu bylo k vidění v Braníku, kde Rapid hostil Meteor. Přesto, že domácí byli celkově lepší o konečné remíze rozhodla nakonec jediná kuželka. V utkání týmů z dolní části tabulky hrála doma Admira B se Spartou. Hosté tu měli lepší vstup do utkání, domácí ale postupně otočili utkání na svoji stranu a tak se o konečném výsledku rozhodovalo až v závěrečném souboji dotahováků. V něm se výrazně lépe dařilo tomu hostujícímu, který v nervy drásajícím závěru dokázal vybojovat vítězství o pouhé 4 kuželky pro svůj tým. V posledním utkání tohoto kola se zrodila opět remíza. Union B v něm hrál s týmem Vršovic C. Domácí měli jasně rozehraný zápas když vedli 6:0 a 63 kuželek, ve druhé části však polevili a hosté toho dokázali plně využít. Také tady se v závěrečném souboji domácímu dotahovákovi vůbec nedařilo a výsledkem byla konečná remíza o které rozhodla opět jediná kuželka.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly Vršovice C na Unionu (2524), doma předvedl nejvyšší výkon Union B (2523). Hráčem kola byl Procházka ze S. Vršovice C, který na Unionu předvedl výkon 453. Doma se nejvíce dařilo M. Boháčovi ze S. Vršovice B s výkonem 445.
V tabulce vedoucí Astra má po tomto kole již jen jednobodový náskok před Admirou a VŠTJ. Astra má však utkání k dobru. Za vedoucí triem je menší odstup a za ním pak poměrně vyrovnané pole tabulky. Nejzajímavější situace je pochopitelně na konci tabulky, kde předposlední Admira B i poslední S. Žižkov ztrácejí jen minimum na svoje soupeře. Mezi jednotlivci je stále jasně nejlepší Tepličanec z Konstruktivy D před Kocmichem z VŠTJ a Šárovcem z Konstruktivy D. Průměr přes 400 má ještě 63. Konvalina ze S. Žižkov. Celkem je doposud v soutěži hodnoceno 90 hráčů.

22.kolo

Ve 22. kole MP1 bylo sehráno jen 6 utkání. Opět v nich měly navrch domácí týmy, které s výjimkou 1 utkání nepoznaly chuť porážky. V tomto kole jsme zaznamenali kromě 1 překvapení také parádní pětistovku a nový rekord dráhy na Meteoru, hrálo se také 1 derby..
Vršovice C doma sehrály s vedoucí Astrou velice vyrovnané a dramatické utkání. Na lámání chleba tak došlo definitivně až v závěrečném souboji dotahováků, ve kterém se oba hráči dost trápili. Ten domácí ale dokázal uhájit náskok a získat tak důležité body. Podobně dramatické a vyrovnané bylo také utkání v Rudné, kde domácí hráči hostili VŠTJ.  V závěru tu domácí dotahovák byl jasně lepší a také tady domácí vydřeli v závěru důležité body. Parádní výkony jsme viděli na Meteoru. Tady to v poslední době začíná pěkně padat. A domácí to opět potvrdili, když předvedli rekord dráhy, ozdobený navíc skvělou pětistovkou P. Firka. Hosté předvedli také výborná čísla, ale na domácí tým neměli. V derby v Braníku přehrála celkem jasně domácí Konstruktiva D hráče Rapidu. Povinné body doma získala také Pragovka v utkání s Unionem B. Proti trápícímu se soupeři to však nebyl žádný velký problém. Překvapení se zrodilo ve Strašnicích, kde domácí Union nestačil na zachraňující se Admiru B. Hosté tu však předvedli velmi dobrý výkon. Měli lepší vstup do utkání, kdy získali rozhodující náskok a ten již do konce nepustili.
Nejvyšší výkon v tomto kole zahrál doma Meteor v novém rekordu dráhy 2663. Ve stejném utkání hostující Vršovice B porazili 2598 kuželek. Mezi jednotlivci byl jasnou hvězdou kola P. Firek z Meteoru se svým výkonem 508.  Výkon hostujícího Sahuly (485) ve stejném utkání je ale také špičkový.
Čelo tabulky je po tomto kole hodně vyrovnané. Vede stále Astra o bod před Admirou a VŠTJ. Astra a Admira mají ale utkání k dobru. Do bojů o místa nejvyšší mohou ještě zasáhnout Meteor a Vršovice B. Střed tabulky je poměrně krátký neboť již od 9. místa nemohou být družstva v klidu. Poslední S. Žižkov, který má utkání k dobru, ztrácí na Union B a Admiru B 3 body. Mezi jednotlivci nejsou žádné velké změny. Stále nejlepší je Tepličanec z Konstruktivy D před Kocmichem z VŠTJ a svým spoluhráčem Šárovcem. Průměr přes 400 má 63 hráčů z 88 hodnocených.

23.kolo

Další kolo nejvyšší pražské soutěže bylo odehráno kompletně. Domácí v něm vyhráli 4 utkání, hosté se radovali z vítězství 2x a v 1 utkání se soupeři podělili o body. Stejně tak jako v dohrávaném utkání 21. kola. Kromě několika zajímavých duelů zazpíval v tomto kole první jarní kanár.
Astra doma hostila Pragovku a předvedla kvalitní výkon, který jí zajistil jednoznačné vítězství. Vyrovnané utkání sehrála doma Sparta s Admirou.  Hosté si ale odvezli oba body, díky výpadku domácích ve střední části utkání. Obdobné bylo utkání v Kobylisích, kde Admira B podlehla Meteoru, také tady měli domácí ve střední části výpadek, který se jim pak již nepodařilo dohnat. Dramatické a vyrovnané bylo utkání S. Vršovice B s Konstruktivou. Domácí tu sice vedli již 6:0, ale ve druhé části hosté ještě dokázali srovnat krok a tak konečná remíza je zřejmě spravedlivá. V Braníku zazpíval první jarní kanár v utkání, ve kterém domácí Rapid jednoznačně přehrál Vršovice C. Výborný výkon předvedl doma poslední celek tabulky Žižkov. Ten stále nevzdává svůj boj o udržení a v tomto kole si celkem snadno poradil s Unionem. V důležitém utkání týmů z konce tabulky porazil doma Union B  hráče S. Rudná. Domácí podali soustředěný výkon a v samotném závěru odolali i závěrečném náporu hostujícího dotahováka. Dělbou bodů skončilo dohrávané utkání vedoucí Astry s Konstruktivou D. Oba týmy předvedly velmi dobré výkony. Domácí vedli postupně před koncem již 8:2, ale v závěrečném souboji dotahováků dokázali hosté vydřít ještě bod za remízu.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil Rapidu, který doma udělal 2589. Venku, také v Braníku, udělala Admira 2566. V jednotlivcích zazářil Klička ze Sparty se svým domácím výkonem 477.  Venku byl nejlepší Šárovec s výkonem 467, který předvedl ve Vršovicích.
Před poslední čtvrtinou soutěže si čelo drží stále Astra. Má však utkání k dobru před Admirou, která ztrácí 2 body a VŠTJ, které jsou o další 2 body zpět. Do bojů o místo na pomyslné bedně zasáhne určitě ještě i čtvrtý Meteor. Střed tabulky je poměrně krátký. Již od 9. místa nemohou být družstva v klidu. Poslední domácí porážkou si situaci zkomplikovala Admira B, která je zatím předposlední. Ta má bod a utkání k dobru  před posledním Žižkovem. Mezi jednotlivci je na čele Tepličanec z Konstruktivy D, za něj se posunul jeho spoluhráč Šárovec před Kocmicha z VŠTJ. Ještě 14. hráč v pořadí má průměr přes 420. Průměr přes 400 má 65 hráčů z 88 hodnocených.

24.kolo

Také 24. kolo MP 1 bylo úspěšnější pro domácí týmy. Ty vyhrály celkem 5 utkání, jen 2x si body odvezli hosté. Hrálo se 1 derby a zrodilo se i několik docela překvapivých výsledků.
Ten první hned v Rudné, kde domácí hostili lídra tabulky Astru. Ta vedla v polovině utkání 0:6 a 45 kuželek a zdálo se, že jde neochvějně za dalším vítězstvím. Ale nestačilo jí to. Domácí ve druhé části zatroubili k útoku a postupně stahovali náskok hostů. Obrat dokonal domácí dotahovák v dramatickém závěru, kdy těsně přehrál soupeře. Šlágrem kola mělo být utkání 2. a 3. celku tabulky v Kobylisích. Tady Admira hostila VŠTJ. Utkání však bylo jasnou záležitostí domácího týmu, který snadno přehrál soupeře, který tentokráte neměl svůj den. Nečekaně vyrovnané bylo utkání Meteoru s posledním Žižkovem. Domácí v polovině vedli již 6:0 a více než 100 kuželek. Hosté ale ve druhé části dokázali výborným výkonem zdramatizovat průběh utkání a mohli jen litovat těsné prohry v předposlední dvojici. I tak tu nakonec prohráli jen o 16 kuželek. Derby se hrálo ve Vršovicích, kde domácí Céčko hostilo Béčko. I tady bylo utkání velice vyrovnané a v závěru si domácí stáli na vítězství, ale skvělý finiš hostujícího dotahováka M. Boháče jim vzal nejen vítr z plachet, ale i oba body. Snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání v Braníku, kde se střetla domácí Konstruktiva D s předposlední Admirou B. Hosté tu bodovali jen v úvodní sérii, pak byli úspěšní již jen domácí hráči. Další překvapení se v tomto kole zrodilo na Karlově. Tady domácí Pragovka nestačila na Rapid. Domácí sice odvedli svůj standard, ale hostům to tu tentokráte sedlo. A tak ani závěrečný finiš, ve kterém domácí stáhli 81 kuželek nemohl již nic změnit na vítězství hostů. V utkání týmů ze druhé poloviny tabulky porazil doma Union tým Sparty.  Hosté tu šli v úvodu do vedení, ale to  bylo z jejich strany vše. Domácí pak soustředěným výkonem dovedli utkání k jasnému vítězství.
Nejvyšší výkony v tomto kole jsme viděli na Meteoru, kde domácí předvedli 2576 a hostující Žižkov 2560. Hvězdou kola byl tentokráte Všetečka ze Žižkova, který na Meteoru udělal 476, doma se nejvíce dařilo R. Kašparovi z Pragovky s výkonem 455.
Na čele jsme se po 21 kolech dočkali změny. Dosud vedoucí Astru vystřídala Admira, díky lepšímu skóre. Astra má ale oproti svým soupeřům odehráno 1 utkání navíc. Do bojů o čelo mají stále ještě možnost zasáhnout Meteor a VŠTJ. Za poměrně klidným středem tabulky je horký závěr, kde jsou namočeny týmy od 10. místa. Stále nejhůře na tom ale je předposlední Admira B a poslední Žižkov. Mezi jednotlivci je čelo beze změn. Na 4. místo se vyhoupnul výborným výkonem na Meteoru Všetečka ze Žižkova. Průměr přes 400 má ještě 65. hráč, kterým je Chudoba z Admiry. Celkem je hodnoceno 88 hráčů.

25.kolo

Ve 25. kole byla s výjimkou 1 utkání odehrána všechna utkání a ve všech byly úspěšnější domácí týmy. V tomto kole se hrálo také 1 derby
Oba vedoucí týmy v tomto kole nehrály. V Braníku hostila Sparta v tabulce třetí Meteor. Domácí v první části na hosty nestačili a za stavu 0:6 pro hosty se zdálo být již rozhodnuto. Ve druhé části se ale domácí domácí výrazně zlepšili a konečné rozhodnutí padlo až v závěrečném souboji. I tady  pak dokázali domácí být lepší a vydřeli tak důležité body v boji o záchranu. Také Union B nemá body na rozdávání a tak v utkání s VŠTJ musel zapnout naplno. Vedení 6:0 v polovině utkání domácí poněkud ukolébalo a hosté ještě dokázali zdramatizovat závěr, ten si však domácí již ohlídali a připsali si tak důležité body do tabulky.  V utkání Vršovic B s Pragovkou si domácí vytvořili dostatečný náskok již v první části utkání  a ve druhé již jen bezpečně kontrolovali vývoj utkání. V derby v Braníku se střetnul domácí S. Žižkov s Konstruktivou D. Utkání mělo velmi dobrou úroveň s kvalitními výkony hráčů. Domácí tentokráte vydrželi po celé utkání a tak i v závěru dokázali udržet svůj náskok. Výborný výkon předvedl doma Rapid, který si celkem s přehledem poradil s Rudnou. Ta sice převedla také velice solidní výkon, ale na domácí tentokráte neměli. V souboji týmů z konce tabulky bylo k vidění opravdové drama.  Utkání Admiry B s Vršovicemi C bylo dramatické až do posledních hodů a kýžené body domácím vybojoval až dotahovák doslova za minutu dvanáct. Obě družstva měla shodný celkový výkon a tak o bodech pro domácí rozhodla jediná kuželka.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Rapid (2638), venku  byla nejlepší Konstruktiva D s výkonem 2546 v derby v Braníku. Nejvyšší výkon v jednotlivcích se povedl Roubalovi z Rapidu doma v Braníku (462), venku byl nejlepší Ostatnický s výkonem 447 v Braníku.
V tabulce se na čele nic nezměnilo, vede Admira díky lepšímu skóre před Astrou. Na 3. místo se posunuly Vršovice B. Za krátkým a poměrně vyrovnaným středem tabulky se od 9. místa bojuje o udržení. Předposlední Admira B ztrácí 2 a poslední Žižkov již jen 3 body na trio týmů Rudná, Vršovice C a Union B. Do konce soutěže zbývá již jen 5 kol a tak boj o letošního Mistra i boj o udržení bude určitě ještě hodně zajímavý.
V jednotlivcích jsou již jen minimální změny. Za vedoucí duo  Tepličanec - Šárovec z Konstruktivy se na 3. místo posunul Všetečka ze Žižkova. Průměr přes 400 má ještě 66. v pořadí Chudoba z Admiry. Celkem je zatím hodnoceno 90 hráčů.

26.kolo

26. kolo bylo co do počtu výher domácích a hostů „remízové“. Čtyřikrát zvítězili domácí a čtyřikrát hosté. Také bylo dohráno utkání 17. kola.
Radotín B přivítal doma družstvo DP A. V prvních třech dvojicích hráči DP domácí přehrávali, v dalších dvou dvojicích domácí zabrali a vypadalo to, že by mohli získat důležitý bod v boji o záchranu. Hostující dotahovák však domácímu nic nedaroval a hosté si tak odvážejí body oba. Velké Popovice hrály v tomto týdnu dvakrát. Poprvé se utkaly ve středu v Hloubětíně s DP B (odložený zápas 17. kola) a utkání se zpočátku vyvíjelo lépe pro hosty. Domácí však zápas otočili a hosté si odvezli prohru. K druhému utkání týdne jely V. Popovice na Zahradní město. Zápas s Astrou B byl docela vyrovnaný a až souboj dotahováků určil, že si hosté odvezli celkem jasnou výhru. Nejvyrovnanější utkání kola bylo sehráno mezi Unionem C a US B. V první polovině vyhrávali svá utkání hosté, ve druhé polovině domácí. O celkovém vítězství tak rozhodoval až počet poražených kuželek a těch měli hosté o devět víc. Vršovice D hrály doma se Slavií B a ta opět dokázala, že se jí venku moc nedaří. Hosté sice v závěru svůj výkon trochu napravili, ale kanáru zábránit nedokázali. Na „zahraďáku“ hrál Slavoj C proti Uhelným skladům C a utkání bylo hodně dramatické. Před nástupem dotahováků byl stav 4:6 a 18 kuželek pro hosty. Domácí dotahovák si hodil na domácí dráze „osobák“ (463) a hosté nakonec odjeli bez bodu. V Rudné se hrálo derby a toto utkání mělo nevídanou podobu výsledku. Šest bodů uhrál hned první hráč domácích. Svého soupeře porazil o 103 kuželek a „hostům“ tak nezbývalo (pokud chtěli pomýšlet na úspěch) než vyhrávat všechna ostatní utkání. Neuvěřitelné se stalo skutkem a všech pět hráčů béčka svého soupeře porazilo a zlaté body patří jim.
V tabulce je o postupujících již rozhodnuto. První jsou po kratší odmlce opět DP A, druhé Velké Popovice, které mají stejně bodů, ale horší skóre a zbytek soutěže budou tato dvě družstva na dálku bojovat o první místo. Třetí místo patří DP B. Na konci tabulky je Astra B se 14 body
a vypadá to s ní velmi zle (na nesestupovou příčku ztrácí již 4 body). Předposlední je Žižkov B, který má bodů 17, ale o zápas méně než ostatní ohrožené celky.

27.kolo

Ve 27. kole MP 1 jsme zažili pohromu pro domácí týmy. Domácí totiž dokázali vyhrát jen v jediném utkání. V dalších 5 utkáních byli lepší hosté. Poslední utkání nebylo pro poruchu stavěčů dohráno.
Ve šlágru kola na Meteoru hostili vedoucí Admiru. Očekával se velký boj, ale domácí rozhodli utkání již v první části utkání. Za stavu 6:0 pak již domácí nepřipustili žádné větší komplikace. To bylo ale v tomto kole jediné vítězství domácích. Dramatické a vyrovnané bylo utkání v Braníku. Tady hrál domácí Rapid s VŠTJ. V první třetině si tu vedli lépe hosté. Domácí ve druhé třetině srovnali krok, ale závěr patřil opět hostům, kteří si po zásluze odvezli oba body. Na Unionu měli domácí v utkání s Konstruktivou D dobrý vstup do utkání. Pak se jim ale přestalo dařit, čehož hosté plně využili k získání solidního náskoku, který si v závěru již dokázali ohlídat.  V dalším utkání hostil doma na jaře probuzený Žižkov tým Pragovky. Tentokráte ale narazil. Hosté předvedli opravdu kvalitní výkon  a domácí mohli být rádi, že to bylo bez kanára. V utkání týmů ze sestupového pásma hostila doma Admira B tým S. Rudná. V utkání si nejprve lépe vedli domácí hráči. Hostům se pak podařilo srovnat krok a tak se o konečném výsledku rozhodlo až v závěrečné sérii. V ní si vedli lépe hosté a vydřeli tak možná již rozhodující body k záchraně. Domácím se naopak opět přitížilo. Doma se nedařilo v tomto kole ani Spartě. Ta v utkání se S. Vršovice C předvedla sotva průměrný výkon. Hosté toho dokonale využili, když rozhodující ránu zasadili v souboji předposlední dvojice. Poslední utkání, ve kterém hrála Astra s Unionem B se nedohrálo. Utkání je přerušeno po 5 dvojicích za stavu 4:6 pro hosty. Takže ani tady nejsou domácí daleko od porážky.
Nejvyšší výkon v  tomto kole předvedl doma opět Meteor (2647) venku byla nejlepší Pragovka, která v Braníku docílila výkonu 2601.  Hvězdou kola byl Vávra z Vršovic C, který v Braníku porazil 472 kuželek. Doma se nejvíce dařilo Barcalovi z Meteoru s výkonem 463.
Tabulka se po tomto kole na čele hodně vyrovnala. Veda Admira se dvoubodovým náskokem před triem týmů Astra, Meteor a VŠTJ.  V něm má Astra zatím 1 utkání k dobru. Na stupně vítězů mohou ještě zaútočit Vršovice B. Za nimi začíná již klidný střed tabulky. Těžký závěr čeká družstva od 10. místa. Předposlední je Žižkov a poslední Admira B. Oba týmy však ztrácí minimum a nemusí ještě skládat zbraně. Mezi jednotlivci je čelo pořadí beze změn, jen na 3.místo se po výborném výkonu v Braníku posunul R. Kašpar z Pragovky. Průměr přes 400 má ještě v pořadí 66. Jahelka z VŠTJ. Zbývají tedy 3 kola do konce soutěže a určitě se máme na co těšit. O vítězi ani sestupujících není rozhodnuto. Tři kola mohou ještě hodně změnit. 

28.kolo

Soutěž MP1 svým 28. kolem začíná finišovat do cíle letošního ročníku. Kromě kompletních výsledků tohoto kola jsou k dispozici také 3 výsledky dohrávaných utkání a 1 výsledek předehrávaného utkání posledního kola. V tomto kole byly tradičně úspěšnější domácí týmy, které si připsaly 5 vítězství, zatímco hosté se radovali jen 2x. Přesto jsem viděli nejen několik velice zajímavých utkání, ale i překvapení.
Šlágrem kola bylo utkání v Kobylisích, kde se v přímém souboji o první místo potkaly 2 největší adepti na letošní vítězství Admira a Astra. Utkání bylo ale vyrovnané jen v úvodu, pak se již hrálo plně v režii domácích hráčů, kteří nakonec překvapivě snadno přehráli soupeře.  V Braníku přivítala Konstruktiva D tým Meteoru. Hosté šli sice v úvodu do vedení, ale ve zbývajících duelech byli úspěšní již jen domácí hráči, kteří si tak připsali jasnou výhru a 2 body do tabulky. Celkem snadnou záležitostí pro domácí bylo také utkání v Edenu, kde tým VŠTJ jednoznačně přehrál Vršovice B. Hosté tu odvraceli kanára až v závěrečném souboji. Debaklem pro hosty skončilo utkání na Karlově, ve kterém si domácí Pragovka v lehkém tempu snadno poradila s trápící se Spartou. Také Union B si připsal poměrně snadnou výhru v utkání s Rapidem. Domácí rozhodli utkání již v první polovině a zbytek utkání pak již snadno dohráli. Důležité utkání se hrálo v Rudné, kde domácí měli šanci zajistit si klid do závěrečných kol. Opačného názoru byli ale soupeři ze Žižkova. Těm jde již v každém utkání o všechno a také tady tak hráli. Utkání bylo velice vyrovnané až do čtvrté dvojice. Pak však hosté zatlačili na pilu a vydřeli tak důležité body.  V dalším důležitém utkání týmů z konce tabulky přivítaly doma Vršovice C hráče Unionu A. Utkání mělo vyrovnaný průběh s dramatickým závěrem. V něm o konečném výsledku rozhodovali dotahováci. Lepší nervy měl ten hostující, který tím zajistil pro svůj tým veledůležité body.
V dohrávaných utkáních byly k vidění hodně vyrovnané duely. V derby v Braníku hostila Sparta tým S. Žižkov. Hosté tu měli výrazně lepší vstup do utkání, ve kterém získali rozhodující náskok. Pak se hra sice vyrovnala, ale domácí již ztrátu nedohnali. Porážkou si tak hodně zkomplikovali situaci na konci tabulky. Kvalitní utkání se hrálo ve Strašnicích, kde domácí Union hostil Admiru. Hosté si tu dlouho vedli velmi dobře a sahali po bodech. V závěrečných duelech ale domácí zabrali a dokázali ještě otočit utkání ve svůj prospěch. Existenční zápas hrály doma Vršovice C s Rudnou. Domácí si již nemohli dovolit další ztrátu a hosté tu cítili šanci. Po vyrovnaném průběhu však body zůstaly přeci jen ve Vršovicích.
V předehrávaném utkání závěrečného kola hostila na Karlově Pragovka  Meteor. Ten má ještě šanci pomýšlet na nejvyšší stupně.  Domácí tady však byli  jasně lepším týmem. Hosté vydrželi s dechem sotva do poloviny utkání a určitě byli v závěru rádi, že to již mají za sebou. Karlov holt není Meteor a padá to tu trochu jinak.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Konstruktiva D (2653), venku pak v Braníku zahrál Meteor 2491.  V jednotlivcích předvedl doma Tepličanec z Konstruktivy D výkon 465, nejlepším číslem venku byl výkon unionského Kantnera ve Vršovicích (442).
Tabulka se pouhá 2 kola před koncem začíná kompletovat. Jen krůček od triumfu je Admira, která vede o 2 body před VŠTJ, další 2 body ztrácí Astra, která má ale ještě utkání k dobru.  Tyto 3 týmy se v závěrečných kolech poperou o titul. Ze hry o titul zřejmě vypadnul Meteor, který má již jen teoretickou šanci. Na stupně vítězů může ještě zaútočit Konstruktiva D. Za kraťoučkým středem tabulky se již od 8. místa hraje o udržení. Lépe jsou na tom pochopitelně týmy, které si v tabulce stojí výše. Již jen teoretickou šanci na udržení má poslední Admira B. Také předposlední Sparta má "zaděláno". V každém případě se v posledních 2 kolech máme ještě na co těšit.
Mezi jednotlivci jsou již jen minimální změny v pořadí. Vedoucí trio je beze změny. Tepličance z Konstruktivy D již asi nikdo neohrozí. Průměr přes 400 má 64 hráčů z 89 dosud hodnocených.

29.kolo

Admira je mistrem Prahy 2009/10, blahopřejeme ...
Předposlední 29. kolo MP I je dohráno a sním i 2 další odložená utkání. V tomto kole 5x vyhráli domácí, jednou zvítězili hosté a v jednom utkání se zrodila remíza.
Vedoucí Admira hrála v Braníku a měla v případě úspěchu šanci slavit. Domácí Konstruktiva D sice již o nic nehrála, ale určitě se chtěla na lídra soutěže vytáhnout. Byl z toho kvalitní zápas. Za delší konec však po většinu utkání tahali hosté, kteří nakonec dovedli utkání k jasnému vítězství. A špunty mohli lítat ... Na zaváhaní Admiry čekali vysokoškoláci, které přivítala v Kobylisích  Admira B. Ta již měla jen teoretickou naději na záchranu, ale přesto bojovala. Naopak hostům se moc nedařilo a tak se domácí se soutěží rozloučili zaslouženou výhrou. Třetí  vzadu čekala Astra. Ta ale hrála na Rapidu a neměla to vůbec lehké. Domácí předvedli velmi dobrý výkon a rozhodující náskok si zajistili již do poloviny utkání. V závěru hosté již jen korigovali konečnou podobu výsledku. Meteor doma hostil o záchranu hrající Vršovice C. Rozdíl v kvalitě mezi oběma týmy byl znatelný a tak hosté mohli být rádi, že si neodvezli kanára. Vršovice B doma celkem snadno přehrály Union B, který nutně potřebuje body k záchraně. Hodně divoká byla hlavně první polovina utkání. Remíza se zrodila v utkání ve Strašnicích v duelu Unionu A s Pragovkou. Domácí vedli postupně již 6:2, ale přesto se nakonec oba týmy podělily o body. Další důležité utkání se hrálo v Braníku, kde Sparta hostila S. Rudná. Vítěz utkání měl jistou záchranu a tak se hrálo o hodně. Utkání bylo dlouho vyrovnané, ale závěr vyzněl jednoznačně pro Spartu, která si tak definitivně mohla oddechnout. Záchranářské starosti čekají v posledním kole Rudnou. V dohrávaných utkáních nejprve Astra doma jen remizovala s Unionem B. Pro domácí to byl konec nadějí na titul, pro hosty veledůležitý bod. V posledním dohrávaném utkání v derby v Braníku se utkala Konstruktiva D se Spartou. Hráči obou týmů předvedli kvalitní výkony, ale na Spartě byla vidět větší touha po vítězství. To si také nakonec zaslouženě z derby odvezla.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl již tradičně doma Meteor (2657), venku se nejlépe předvedla Admira v Braníku s výkonem 2537. V jednotlivcích se nejvíce dařilo doma Firkovi z Meteoru (463), venku si nejlépe zahrál Žítek z Admiry, který v Braníku udělal 452.
V tabulce je před posledním kolem jasnou o letošním mistrovi, kterým se stala Admira. O stříbro budou ještě bojovat VŠTJ a Astra. Meteor může být nejvýše bronzový, ale nemá to jisté. Střed tabulky je již klidný a v posledním kole lze očekávat již jen minimální změny. Prvním sestupujícím je Admira B. Kdo ji doprovodí do MP II se rozhodne mezi týmy S. Rudná, Vršovicemi C, S. Žižkov a Unionem B. Bude to ještě drama.
V jednotlivcích je čelo již beze změn. Jen na o 3. místo může být ještě boj. Průměr přes 400 má 66 hráčů ze 88 doposud hodnocených.

30.kolo

Admira Kobylisy je mistrem Prahy 2009/10, blahopřejeme ...
30. kolem se uzavřel letošní maraton nejvyšší pražské soutěže. Již před závěrečným kolem bylo o letošním mistru rozhodnuto a tak se hrálo o místa na stupních vítězů a zejména pak o udržení. S výjimkou jediného utkání byly ve všech duelech úspěšnější domácí týmy. Přesto, že se hrálo ještě o hodně, nebyli jsme svědky žádných "divokých" výsledků.
Mistrovská Admira doma hostila Rapid a mohla již hrát v klidu. Utkání si také patřičně užívala a přes poměrně vyrovnaný průběh nakonec celkem jasně zvítězila. V Edenu se hrálo důležité utkání, ve kterém domácí VŠTJ přivítaly o záchranu hrající Žižkov. Jakékoli spekulace domácí vyloučili kvalitním výkonem, kterým si zajistili nejen vítězství, ale i stříbrnou příčku vicemistra. V předehrávaném utkání posledního kola přehrála doma Pragovka jasně Meteor a odsunula ho ta ze stupňů vítězů. Astra se doma trochu posmutnělá loučila vítězstvím nad Vršovicemi B. Utkání mělo dva zcela rozdílné "poločasy". Ten první jasně vyhráli domácí, ve druhém dominovali hosté. Celkově však byli domácí lepším týmem. V dalším utkání tohoto kola se hrálo o záchranu. Domácí Vršovice C v něm nutně potřebovaly přehrát Konstruktivu D. A to se jim také podařilo. Po velmi dobrém výkonu domácí hráči nakonec snadno přehráli hosty, kteří působili poněkud odevzdaným dojmem. Také v Rudné se hrálo o záchranu. Nad domácím týmem tu visel Damoklův meč navíc v utkání s Unionem A, který tu na dálku bojoval za spoluhráče v Béčku. Domácí pod tíhou utkání předvedli hodně matný výkon a mohli být nakonec rádi, že konečná prohra, díky výsledkům dalších utkání, nerozhodla o jejich sestupu.

V posledním utkání tohoto kole se v souboji týmů z konce tabulky hrálo také o udržení. Domácí Union B k záchraně potřeboval body. V utkání s Admirou B to pro něj však nebyl žádný velký problém. Domácí po soustředěném výkonu jasně přehráli hosty, kteří mohli být rádi, že si nedovezli kanára.
Nejvyšší výkon v závěrečném kole předvedli doma v Edenu vysokoškoláci (2512), venku se nejvíce dařilo Vršovicím B na Zahradním městě (2457). Mezi jednotlivci byl hvězdou závěrečného kola Veselý z Astry se svým domácím výkonem 450. Venku ve stejném utkání předvedl vršovický M. Boháč výkon 439.
Je tedy dohráno. Svůj historicky první mistrovský titul v něm získala Admira Kobylisy. Stříbro berou hráči VŠTJ a bronz zbyl nakonec na Astru. Na sestupových místech se se soutěží loučí týmy S. Žižkov a Admiry B. V jednotlivcích byl nejlepším hráčem tohoto ročníku Tepličanec z Konstruktivy D, před svým spoluhráčem Šárovcem, na 3. místě je pak R. Kašpar z Pragovky. Průměr přes 400 má ještě 67. hráč pořadí, kterým je Jahelka z VŠTJ. Celkem bylo v soutěži hodnoceno 89 hráčů.

Závěrem ještě mále ohlédnutí za účinkováním jednotlivých týmů v letošním ročníku nejvyšší pražské soutěže..
1. S. Admira Kobylisy
Poprvé v historii stojí na nejvyšším stupínku a letos zřejmě zcela zaslouženě. Po stříbru v r. 2007-08, kdy na titul nedosáhla jen o skóre, letos borci z Kobylis mohli konečně slavit. V průběhu roku se trvale pohybovali na čelních příčkách. Na 1. místo se však posunuli až ve 24. kole, ale pak si ho již nenechali vzít. Tým těžil zejména z domácí neporazitelnosti a vyrovnaného kvalitního kádru. V první desítce měla sice jen jediného hráče na 9. místě L. Kroužela, ale zvítězila nakonec s náskokem 4 bodů. Družstvo mělo jasně nejlepší skóre a třetí nejvyšší průměr.
2. VŠTJ FS

Jsou jedním z překvapení letošního ročníku. Po několika slabších letech, kdy se v loňském ročníku dokonce zachraňovali jen díky lepšímu skóre, se letos hráči rozehráli ke kvalitním výkonům. Tým v průběhu ročníku postupně stoupal v tabulce a zastavil se až na jeho stříbrné příčce. Tento tým má vyzrálý kádr, jehož nejlepším hráčem byl letos v konečném pořadí na 4. místě L. Kocmich.
3. Astra ZMZ
Je letos sice bronzová, ale současně zřejmě i smutná z konečného umístění. Astra se držela na čele tabulky dlouhých a neuvěřitelných 23  kol,kdy podávala velmi dobré výkony. V závěru soutěže se jí ale přestalo dařit a tak z ambic na titul zbyl nakonec jen bronz. Pouhých 14 bodů na jaře po excelentním podzimu Nejlepším hráčem týmu byl na 15. místě M. Šveda.
4. SK Meteor
Vloni jen o skóre horší stříbrný tým MP1 se letos musel nakonec spokojit jen s bramborovou medailí. Tým, který dlouhodobě patří ke špičce nejvyšší pražské soutěže předváděl zejména na domácí dráze výborné výkony. Venku se mu již tak nedařilo. Jeho nejlepším hráčem byl letos na celkově 10. místě A.Nedbal.
5. Vršovice B
Obhájily svoje loňské umístění. Tým patří dlouhodobě k těm lepším v MP1 a letos měl druhý nejlepší průměr ze všech družstev této soutěže. Doma jsou jen málokdy k poražení a venku často soupeře potrápí. Nejlepším hráčem týmu byl na 16. místě M. Boháč.
6. TJ Praga
Byla po podzimu na 3. místě se šancí hrát i na na jaře o místa nejvyšší.  Jaro však nezastihlo tým v dobré pohodě, řešil problémy a tak výsledkem po loňském bronzu bylo až konečné 6. místo. Pragovka těžila zejména z výkonů na domácí dráze na Karlově, kde jen málokterý tým dokáže bodovat. Jejím nejlepším hráčem byl tradičně R. Kašpar, který se v konečném pořadí umístil na 3. místě.
7. KK Konstruktiva D
Tým středu tabulky, který má určitě na lepší výsledky i umístění. Letos měl nejlepší průměr ze všech družstev. Do průměru ho sráží nevyrovnanost výkonů a kolísavá forma v průběhu soutěže a to jak na domácí dráze, tak na drahách soupeřů. Má ve svých řadách nejlepšího hráče letošního ročníku P. Tepličance a tak konečné 7. místo není určitě úspěchem.
8. SK Rapid
Se po loňském návratu do nejvyšší pražské soutěže rychle zabydlel. Má zkušený a hráčsky vyzrálý tým. Po podzimu mohl určitě myslet na lepší umístění, než ve středu tabulky, ale na jaře se hráčům již tolik nedařilo.  V poměrně vyrovnaném kádru byl nejlepším hráčem družstva F. Pudil  na konečném 17. místě.
9. PSK Union A
Je dlouhodobý účastník nejvyšší pražské soutěže, který dokáže překvapit jak v dobrém, tak v tom horším slova smyslu. Neměl letos nejlepší formu. Po loňském 6. místě si letos o 3 místa pohoršil. Tým bez hvězd měl letos svého nejlepšího hráče K. Sedláčka až na 48. místě.
10. AC Sparta

Je další tradiční účastník nejvyšší pražské soutěže. Po loňských záchranářských pracích se ani letos nevyhnula starostem. Svoje zkušenosti však dokázala uplatnit a tak s konečným 10. místem může být celkem spokojena. Určitě má však na víc. Ve svých řadách má hned několik kvalitních hráčů. Tím nejlepším byl letos na 5. místě V. Kilčka.
11. S. Vršovice C
Jsou tým, který se v loňské soutěži udržel jen díky jejímu rozšíření. Také letos měl až do posledních kol problémy se záchranou a účast v příštím ročníku si zajistil až v posledním kole. Má ve svých řadách kvalitní hráče, ale celkové výkony týmu jsou hodně kolísavé a mnohdy nepřesvědčivé. Pouhých 9 bodů na jaře bylo opravdu málo a pokud se tým nezlepší, nemůže ani v příštím ročníku pomýšlet na výrazně lepší umístění. Jeho nejlepším hráčem byl na 6. místě J. Škoudlín.
12. PSK Union B
Pohrobci Ohnivé koule, kteří se usadili ve Strašnicích, měli letos opět problémy se záchranou. Ty si nadrobili již v podzimní části a  v té jarní pak museli bojovat až do posledního kola. Tým má však celkem solidní kádr i kvalitní opory a určitě má na víc. Nejlepším hráčem byl letos. na 19. místě J. Altmann.
13. S. Rudná
Také tento tým měl starosti již od podzimu. A na jaře to byly nervy. O udržení museli hráči bojovat až do posledního kola a konečné umístění jen o bod těsně nad propastí je odrazem výkonů v průběhu celého ročníku. Tým často střídal světlé okamžiky s těmi horšími, kterých bylo o poznání více. Nejlepším hráčem družstva  byl na 8. místě R.Mora.
14. S. Žižkov
Za svoje umístění na sestupovém místě vděčí zejména hodně špatné podzimní části soutěže. Na jaře se tým rozjel za svým cílem a záchranou v soutěži a dlouho to vypadalo, že se mu to i podaří. Definitivní tečkou za soutěží však byla porážka v závěrečném  kole. Jeho nejlepším hráčem byl J. Všetečka na 7. místě.
15. S. Admira Kobylisy B
Je tým, který již vloni byl na sestup a v soutěži hrál jen díky jejímu letošnímu rozšíření. Přesto, že se již na podzim pohybovala v sestupovém pásmu, její vyhlídky nebyly nejhorší. Jarní část se však týmu vůbec nepovedla. Zisk pouhých 8 bodů vedl k propadu až na dno tabulky. Jejím nejlepším hráčem byl M. Kováč na 25. místě.

V závěrečném Zpravodaji skupináře je pro milovníky statistik k dispozici řada zajímavých čísel. Nejpadavějšími dráhami jsou opět ty v Braníku na Konstruktivě. Mezi ně se ale letos vklínil Meteor. Dobře se hraje také na Unionu. Pak už je to ale bída a na Pragovce přímo utrpení.
Tak a to je pro letošek vše. Sláva vítězům, čest poraženým. Týmy i hráči mají před sebou zasloužený odpočinek, který řada z nich určitě využije ke startu na nejrůznějších turnajích. A po prázdninách a dovolených čeká další ročník nejvyšší pražské kuželkářské soutěže.


 PKS - Poslední aktualizace  12.05.2010
e-mail - webmaster