MISTROVSTVÍ PRAHY I - 2010/11 - KOMENTÁŘE

ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 

PODZIM 2007

- 1.kolo - 2.kolo - 3.kolo - 4.kolo - 5.kolo - 6.kolo - 7.kolo - 8.kolo
 - 9.kolo - 10.kolo - 11.kolo - 12.kolo - 13.kolo - 14.kolo - 15.kolo - Dohrávky
1.kolo

Po letní přestávce tu tradičně se začátkem září máme i nový ročník nejvyšší pražské soutěže kuželkářů. Letos opět s 15 týmy. Změnou je start hráčů S. Vršovic B v řadách Meteoru B. V odehraných 7 utkáních jsme viděli 6 vítězství domácích a jen 1 vítězství hostů. Hned na úvod jsme také viděli 1 derby, 1 rekord dráhy a jednoho kanára.
Loňský mistr Admira zahajoval na Karlově. Tady domácí Pragovka předvedla na úvod sezóny velmi dobrý výkon podepřený zejména kvalitním výkonem R. Kašpara. Hosté naopak, ještě trochu v dovolenkovém tempu, poněkud tápali a na domácí tak neměli šanci. Meteor B doma hostil vloni stříbrné vysokoškoláky. Ti měli také lepší vstup do utkání a vedli již 0:4. V dalším průběhu ale bodovali již jen domácí hráči, kteří si tak připsali zaslouženou výhru. Nováček V. Popovice doma přivítal vloni bronzovou Astru. V úvodu šli domácí do vedení, ale hosté se nedali a postupně srovnali krok. V dramatickém závěru pak dokázali hosté strhnout vítězství na svoji stranu. Meteor hrál doma s Konstruktivou C a předvedl parádní výkon 2686, který je současně novým rekordem dráhy. Hosté působili poněkud ospale a odevzdaně a odvezli si nakonec kanára. Kvalitní výkon předvedl doma Rapid, který si celkem snadno poradil se slabě hrající a zjevně nerozehranou  Rudnou. V derby na Unionu se po poměrně vyrovnaném průběhu více dařilo domácímu Áčku. V posledním utkání úvodního kola porazila doma Sparta po průměrném výkonu, a hlavně díky závěrečnému výkonu dotahováka Kličky, hráče S. Vršovice B. Ti šli sice v úvodu do vedení 0:4, ale to bylo z jejich strany vše. Celkově předvedli jen slabý výkon, který na body nemohl stačit.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Meteor 2686. Venku byla nejlepší Astra se svým výkonem 2569 ve V. Popovicích. Mezi jednotlivci byl hvězdou úvodního kola J. Kučera z Meteoru s výkonem 468. Venku ve stejném utkání předvedl P. Barchánek z Konstruktivy D výkon 446.
Pořadí družstev i jednotlivců po úvodním "oťukávacím" kole jen dokresluje výsledky tohoto kola. O formě jednotlivých týmů i hráčů může více napovědět již příštím kolo.

2.kolo

Ve druhém kole nejvyšší pražské soutěže máme s výjimkou 1 utkání k dispozici všechny výsledky. A kolo nám přineslo poměrně vyrovnanou bilanci. Domácí vyhráli 3x, hosté 2x a v jednom případě se soupeři rozešli s remízou. Viděli jsme také prvního letošního kanára.
Astra přivítala na Zahradním městě Meteor, kterému se tu zpravidla daří. Tentokráte tomu tak nebylo. Domácí předvedli kvalitní výkon a jasně přehráli trápící se hosty. Reprízou utkání posledního kola loňského ročníku bylo utkání v Kobylisích, kde Admira hostila Rapid. Příliš pohostinná však nebyla. Hosté ale předvedli slaboučký výkon a po zásluze odjeli s kanárem. Remízu přineslo utkání v Braníku. Tady domácí Konstruktiva D hrála s Pragovkou. Domácí před závěrečnou sérií jasně vedli, ale hostující dvojice "kašparů" dokázala ještě utkání zdramatizovat a vydřít alespoň bod. Nutno však říci, že výkon domácího Mácy jim k tomu hodně dopomohl. Velmi dobře si vedl Meteor B v Rudné. Domácí si stáli lépe jen do poloviny utkání. V té druhé již byli lepší hostující hráči, kteří si za kvalitní výkon odvezli oba body. V souboji nováčků v Hloubětíně si překvapivě lépe vedli hosté z V. Popovic. Domácí sice v polovině utkání ještě vykřesali jiskřičku naděje, ale závěr patřil jasně hostům. V posledním odehraném utkání porazil doma Union B po vyrovnaném průběhu tým VŠTJ.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl v Rudné tým Meteoru B (2505), doma byl nejvyšší výkon Astry (2458). Z jednotlivců si vedl nejlépe hráč Meteoru B M.Boháč, který v Rudné porazil 465 kuželek. Doma byl nejlepší Šveda z Astry s výkonem 438.
V neúplné tabulce jsou po 2.kole již jen 2 týmy bez ztráty bodu. Vede Meteor B před Astrou, o bod za nimi je Praga. Za dlouhým středem tabulky jsou v závěru 4 týmy bez zisku bodu. Předposlední jsou VŠTJ a tabulku uzavírá Rudná. Mezi jednotlivci je na čele  Boháč z Meteoru B před Kličkou ze Sparty a R. Kašparem z Pragovky. Průměr přes 400 má 54 hráčů.

3.kolo
Také ve 3. kole bylo sehráno jen 6 utkání. 1 utkání bylo odloženo. Překvapivě lepší bilanci měli hosté. Domácí totiž zvítězili jen 2x a hosté ve zbývajících 4 utkáních. V tomto kole jsme viděli hned 2 kanára, další rekord dráhy na Meteoru a jednu parádní pětistovku.
Vedoucí tým tabulky - Meteor B - předvedl doma slabý výkon proti loňskému mistru Admiře. Hosté byli jasně lepším týmem a po zásluze si odvezli oba body. Překvapení se zrodilo na Karlově. Tady Pragovka hostila Astru a příliš se jí nedařilo. Hosté tu předváděli kvalitní výkony a tak se trápící domácí hráči nestačili divit. Celkovou prohru v závěru domácí již jen kosmeticky upravili. Výborný výkon předvedla doma tentokráte Sparta, která v Braníku hostila Union B. Domácí neměli s hosty žádné slitování a nadělili jim kanára. Meteor A doma v utkání s nováčkem DP Praha opět válel. Nejen, že hostům nadělil kanára, ale opět posunul rekord kuželny, při kterém se výkonem 505 blýsknul A. Nedbal. V Braníku se hrálo také derby, ve kterém se Rapid střetnul s Konstruktivou D. A nutno říci, že se domácím zápas vůbec nepovedl. Hosté měli od začátku utkání navrch a celkem v poklidu si tak odvezli oba body. V posledním utkání tohoto kola se střetly poslední dva týmy tabulky. Vysokoškoláci přivítali v Edenu tým S. Rudná. A také tady se domácím nedařilo. Naplno bodovali jen v úvodu utkání a pak již tahali za kratší konec. Závěrečný bodík již jen korigoval nepříjemnou porážku. Hosté odjížděli naopak spokojeni.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Meteor A 2773 ( průměr 462 na hráče !), venku byla nejlepší Admira, která na Meteoru předvedla výkon 2647. Jasnou jedničkou kola byl A. Nedbal z Meteoru se svým parádním výkonem 505. Venku byl nejlepší Žítek z Admiry se svým výkonem 465 na Meteoru.
Na čelo tabulky se po tomto kole vyhoupla Astra, před Spartu a Meteor A. Za zatím dost nepřehledným středem tabulky (díky různému počtu odehraných utkání) je na konci trio týmů bez bodu v pořadí Vršovice B, DP Praha a VŠTJ. Mezi jednotlivci je na čele M. Boháč z Meteoru B před R. Kašparem z Pragovky a Bouchalem z Unionu A. Průměr přes 400 má 63 hráčů  88 hodnocených.
4.kolo

Kompletní 4. kolo nejvyšší pražské soutěže přineslo hodně zajímavých výsledků. Velmi úspěšní byli tentokráte hosté. Kromě 2 vítězství domácích jsme totiž viděli 2 vítězství hostů a hned 3 remízy. Viděli jsme taky již 6. podzimního kanára.
Vedoucí Astra hrála doma s Rapidem. Domácí tentokráte nepředvedli nijak oslnivý výkon, ale na slabě hrající hosty to stačilo. Velký výpadek zaznamenaly doma Vršovice B v utkání s Meteorem A. Hosté byli od začátku lepším týmem a uštědřili domácím kanára. Admira sehrála doma vyrovnaný duel s VŠTJ a to zejména díky svému slabšímu výkonu.  V závěru měli domácí blíže k vítězství, ale hosté ještě dokázali vydřít bod. První body na domácí dráze získal nováček DP Praha v utkání s Pragovkou. Bylo to však hodně vyrovnané utkání, ve kterém domácí o svém vítězství definitivně rozhodli až v závěrečném souboji dotahováků.  Další remíza se v tomto kole zrodila v Braníku v utkání Konstruktivy D s Meteorem B. Domácí sice vyhráli 4 souboje, ale hosté byli zejména díky kvalitnější střední části celkově lepším týmem. Dělba bodů však byla zřejmě zasloužená. Dramatické a vyrovnané bylo utkání ve Strašnicích, kde domácí Union A hostil dalšího nováčka V. Popovice. Domácím se tu příliš nedařilo a hosté toho patřičně využili k zisku cenných bodů. Třetí remíza tohoto kola se zrodila také ve Strašnicích. Tentokráte v utkání Unionu B se S. Rudná. Domácí sice vyhráli první dva souboje, ale pak již bodovali jen hosté. Domácí museli být nakonec rádi, že docílili  celkově vyššího výkonu, který jim zajistil alespoň bod.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil Meteoru ve Vršovicích (2513), doma se nejvíce dařilo Konstruktivě D. Výkon 2478 jí ale stačil jen na remízu. Hvězdou kola byl R. Kašpar z Pragovky s výkonem 443 v Hloubětíně. Doma byl nejlepší Fencl z Konstruktivy D s výkonem 441.
Na čele je i po tomto kole Astra, zatím bez ztráty bodu. Za ní ztrácí Meteor bod a třetí loňský mistr Admira 2 body. Situace v popředí tabulky je ale velice vyrovnaná a podobně jako střed tabulky trochu nepřehledná. To je dáno zejména nestejným počtem odehraných utkání. Také na konci je situace zatím velice vyrovnaná. Předposlední VŠTJ získali svůj první bod, poslední Vršovice B na body zatím čekají, mají však 2 utkání k dobru. Mezi jednotlivci si vršovický M. Boháč a R. Kašpar z Pragovky drží své pozice, na třetí místo se posunul po tomto kole Klička ze Sparty. Průměr přes 400 má 61 hráčů z 94 hodnocených.

5.kolo

Soutěž MP1 má za sebou již podzimní 5.kolo. V něm jsme zaznamenali 3 vítězství domácích, 2 vítězství hostů a také 1 remízu. Jedno utkání bylo odloženo.
Vedoucí Astra hrála na Meteoru B a dlouho si tu vedla velmi dobře. Domácí však měli mohutný závěr. Poslední dva hráči nahráli 98 kuželek a otočili tak utkání ve prospěch domácích. Rudná doma hostila mistrovskou Admiru a byla v první části utkání lepším týmem. V té druhé byli naopak lepší hosté a tak se o konečném výsledku rozhodovalo až v závěrečném nervy drásajícím souboji dotahováků. Oba se dost trápili, ale nakonec byl šťastnější hostující hráč, který pro svůj tým vydřel remízu. Ve V. Popovicích přivítali Spartu a nutno říci, že domácí neměli vůbec svůj den. I tak bylo utkání poměrně dlouho vyrovnané. V závěru však již měli hosté jasně navrch a po zásluze si tak odvezli oba body. Vyrovnané utkání se hrálo v Edenu, kde vysokoškoláci hráli s Konstruktivou D. Domácí v úvodu vedli 4:0, ale pak bodovali již jen hosté. V závěru se sice domácí hodně snažili alespoň o bod, ale vyšli nakonec naprázdno. Pragovka na Karlově hostila Vršovice B a sehrála s nimi poměrně vyrovnaný zápas. O jeho výsledku se rozhodlo v souboji 3. dvojice, kde domácí získali rozhodující náskok a ten si pak již v klidu ohlídali. Rapid doma po solidním výkonu přehrál nováčka DP Praha. Hosté tu s domácími drželi krok jen dvě třetiny utkání. Konec a vítězství pak patřilo domácím.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Meteor B (2662), ve stejném utkání jsme viděli i nejvyšší výkon hostů, který předvedla Astra (2603). Z jednotlivců v tomto kole zářil M. Boháč z Meteoru B, který výkonem 493 atakoval hranici pětistovky. Venku ve stejném utkání docílil Doležal z Astry výkonu 453.
V tabulce se čelo nemění. Vede Astra o bod před Meteorem B, na 3. místo se posunula Sparta, která je na čele šestibodového stíhacího kvartetu. Hodně vyrovnaný je střed tabulky, kde jsou jen minimální odstupy. V závěru začínají ztrácet předposlední VŠTJ a poslední jsou zatím bez bodu Vršovice B. V jednotlivcích vede i nadále M. Boháč z Meteoru B, za něj se posunul R. Kašpar z Pragovky před Kličku ze Sparty.  Mezi 98 dosud hodnocenými hráči má průměr přes 400 celkem 66 hráčů.

6.kolo

V 6. kole MP1 byly sehrány všechny zápasy. K dispozici máme také výsledek 1 předehrávaného utkání 7. kola. Domácí v tomto kole zaznamenali 5 vítězství, hosté se radovali jen 2x.
Velké překvapení se zrodilo na Zahradním městě. Tady vedoucí Astra hostila předposlední VŠTJ. Hosté tu domácí zastihli v nedbalkách a patřičně jim "naložili". V  dalším utkání překvapil nováček DP Praha, který se doma celkem jasně vypořádal s Meteorem B. Domácí vedli již 8:0, hosté v závěru jen korigovali konečný výsledek. Šlágrem kola bylo utkání Sparty, která hostila Meteor. Domácí si postupně vytvořili náskok, který v závěru ještě pojistili a za kvalitní výkon si připsali body do tabulky. Hosté trochu zklamali. Mistrovská Admira stále hledá svoji loňskou formu. Tentokráte hrála na Unionu B. Ten tu předvedl kvalitní a soustředěný výkon, kterým hostům nedal příliš šancí. Vítězství domácích bylo zasloužené. Jasné vítězství zaznamenala doma Konstruktiva D v utkání se S. Rudná. Utkání však bylo vyrovnanější než ukazuje konečný výsledek. Překvapivě snadnou záležitostí pro domácí bylo také utkání Unionu s Pragovkou. Domácí hráči tu získali rozhodující náskok již v úvodních 2 duelech a tento náskok jim bohatě stačil až do konce utkání. V posledním utkání tohoto kola nestačily doma Vršovice B na Rapid. Utkání mělo velice vyrovnaný průběh a o jeho konečném výsledku rozhodnul až závěrečný souboj dotahováků. Více se dařilo tomu hostujícímu a tak domácí hráči i nadále čekají na první body v soutěži. V předehrávaném utkání 7. kola porazily doma V. Popovice po kvalitním výkonu a po lepším závěru hráče Unionu B.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Union B (2527), venku se dařilo vysokoškolákům, kteří na Zahradním městě dosáhli výkonu 2472. Hvězdou kola byl Dudycha ml. z Unionu B se svým domácím výkonem 459. Venku byl nejlepší Glas z VŠTJ s výkonem 449 na Zahradním městě.
A co říká těmto výsledkům tabulka? Na čelo je trio týmů, které má ale nového lídra. Je jím Sparta. Za ní o skóre jsou Astra a Konstruktiva D. Sparta je však jediným dosud neporaženým týmem a má navíc 2 utkání k dobru. Minimální odstupy jsou ve vyrovnaném středu, kde mezi 4. a 10.místem jsou jen 2 body rozdílu. V závěru tabulky jsou předposlední VŠTJ a poslední jsou bez bodu Vršovice B. Mezi jednotlivci je stále nejlepší M. Boháč z Meteoru B. na 2. a 3.nmístě si prohodili pozice R. Kašpar z Pragovky s V. Kličkou ze Sparty. Průměr přes 400 má 64 hráčů z 99 hodnocených v dosavadním průběhu soutěže.

7.kolo

Dalším, v pořadí jíž sedmým, kolem pokračovala soutěž MP1.  S výjimkou jediného utkání v něm byly vždy úspěšné domácí týmy. 1 utkání bylo v tomto kole odloženo. Hrála se celá řada zajímavých  a vyrovnaných utkání. K dispozici máme také výsledek dohrávaného utkání 3. kola.
Na Karlově hostila Pragovka vedoucí tým soutěže Spartu. Po zpočátku vyrovnaném průběhu, byli domácí ve druhé části lepší a po zásluze si připsali oba body. Většina hráčů obou týmů se opět, jako již tradičně, na Pragovce, dost potrápila. V Rudné hostovala Astra. Utkání mělo velmi vyrovnaný a dramatický průběh. Domácí si vytvořili postupně poměrně slušný náskok, v závěru ale hosté mohutně dotahovali. Body však zůstaly v Rudné. Mistrovská Admira hrála doma s Konstruktivou D. Hosté tu měli výrazně lepší  vstup do utkání. Pak však polevili a karta se obrátila. Domácí postupně převzali otěže a v závěru pak dokázali uhájit svoje vedení. Ve "vršovickém" derby přivítal na domácí dráze Meteor B tým Vršovic B. Také tady měli hosté lepší v stup do utkání, ale domácí pak 4 vítěznými souboji a výborným závěrem domácího dotahováka vydřeli vítězství. Kvalitní výkon na domácí dráze předvedl tentokráte Rapid v utkání s Unionem. Hosté tu bodovali jen v úvodním duelu a i když nehráli špatně, na domácí pak již neměli. V utkání týmů z konce tabulky hostily v Edenu vysokoškoláci nováčka DP Praha. Domácím se tentokrát příliš nedařilo. Nechali soupeře "utéct" a v závěru "pozdě bycha honili". Spokojení hosté si tak odvezli cenné body.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma v Braníku Rapid (2557) venku byl nejlepším týmem ve stejném utkání Union A s výkonem 2484. Hvězdou kola byl Jankovec z DP Praha se svým výkonem 464  v Edenu. Doma se nejvíce dařilo Pudilovi z Rapidu s výkonem 453.
V tabulce se po tomto kole vyhoupnul do čela Meteor B. Čelo tabulky je však nesmírně vyrovnané. Za vedoucím týmem ztrácí dalších 6 družstev jediný bod! Střed tabulky je krátký a také velice vyrovnaný. V závěru jsou předposlední VŠTJ a poslední stále bez bodu Vršovice B.
Mezi jednotlivci se za vedoucí dvojici M. Boháč (Meteor B) a R. Kašpar (Pragovka) vyhoupnul Jankovec z DP Praha. Průměr přes 420 má 17 hráčů, průměr přes 400 má 61 hráčů z 94. hodnocených.

8.kolo

Neúplným 8. kolem pokračovala nejvyšší pražská soutěž kuželkářů. Výsledky jsou k dispozici ale jen z 5 utkání. Z 1 utkání nebyl dodán zápis a 1utkání bylo odloženo. Ve všech pěti odehraných utkáních zvítězili domácí, z toho 4x s výsledkem 12:4.
Union A doma hostil vedoucí Meteor B a měl výrazně lepší vstup do utkání. To poznamenalo i další průběh, který si již domácí pohlídali a překvapivě snadno si tak poradili s lídrem tabulky. V derby v Braníku hrála Sparta s Rapidem. Hosté šli sice v úvodu do vedení, ale pak se karta obrátila. V závěru sice hosté ještě trochu zlobili, ale domácí již nepřipustili žádné komplikace.  Nováček z V. Popovic přivítal Meteor A. Utkání mělo velmi dobrou úroveň a dlouho i vyrovnaný průběh. V závěru však byli domácí lepším týmem a připsali si po zásluze další body do tabulky. Celkem snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání Unionu B s Konstruktivou D. Hosté bodovali jen v úvodu a v závěru utkání, jinak  byli domácí hráči lepší. V utkání týmů z konce tabulky přivítaly doma Vršovice B hráče VŠTJ. A domácí se konečně dočkali prvního podzimního vítězství, když využili zaváhání hostů ve druhé dvojici, kdy získali rozhodující náskok. Další průběh utkání byl sice vyrovnaný, ale domácí již hostům nedali šanci.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Sparta (2581), venku ve stejném utkání Rapid (2532). Hvězdou kola byl  Vodešil z V. Popovic se svým domácím výkonem 443. Venku se nejvíce dařilo Podholovi z Rapid, který v Braníku docílil výkon 436.
Pořadí na čele se opět změnilo. A v polovině podzimní části je čelo poměrně překvapivé. Vede vloni se trápící Sparta před nováčkem z V. Popovic, který je zatím asi největším překvapením podzimu, třetí je Meteor B. Tabulka je však poměrně dost ovlivněna celo řadou odložených utkání. Hodně dlouhý a hodně vyrovnaný je střed tabulky. Mezi 4. a 13. týmem jsou jen 2 body rozdílu. V závěru začínají ztrácet VŠTJ a Vršovice B.
Mezi jednotlivci se do čela vyhoupnul R. Kašpar z Pragovky před Jankovce z DP Praha a M. Boháče z Meteoru B. Průměr přes 400 má 62 hráčů z 95 hodnocených.

9.kolo

Z 9. kola MP1 máme k dispozici všechny výsledky vč. jednoho výsledku z předchozího kola. V tomto kole byli s výjimkou 1 utkání stoprocentně úspěšné domácí týmy.
Ve šlágru kola hostil doma Meteor B vedoucí Spartu. Domácí měli dobrý vstup do utkání a hned v úvodu si vytvořili náskok. Hosté pak srovnali krok, ale v závěru domácí definitivně potvrdili zisk  bodů. Pragovka na Karlově přivítala dosavadní překvapení podzimu, kterým je nováček z V. Popovic. Ten šel v úvodu do vedení 0:4 a +49 kuželek. Domácí to ale nezlomilo, postupně vyrovnali a v závěru zcela smetli hosty. Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo v Braníku. Tady domácí Konstruktiva D hrála s Astrou. Lépe se vedlo hostům, kteří vedli postupně až 0:6 a 74 kuželek. Domácí pak ve druhé části "zatroubili" k útoku a v závěru mohutně dotahovali, ale ztrátu již nedohnali. Snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání Admiry s nováčkem DP Praha. Hosté tu odvraceli kanára až v závěrečném souboji. V dalším utkání na Meteoru byla k vidění již tradičně velká čísla. Union B tu domácímu Meteoru byl dlouho vyrovnaným soupeřem. Závěr utkání  byl ale již v režii domácích hráčů. V utkání týmů z konce tabulky hostili v Edenu vysokoškoláci Union A. V zajímavém a vyrovnaném utkání byli lepší domácí, kteří si tak připsali důležité body do tabulky. Hodně vyrovnané bylo také utkání v Rudné, kam přijely Vršovice B, a to i přes to, že průběh utkání byl jednoznačný pro domácí. V závěru hosté mohli urvat alespoň bod, ale jejich snaha vyšla naprázdno. Ve zbývajícím utkání předchozího kola si Astra doma zcela snadno poradila s mistrovskou Admirou, které se tentokráte na Zahradním městě hodně nedařilo.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Meteor A (2650), venku pak ve stejné utkání Union B (2551). Mezi jednotlivci se v tomto kole blýsknul Ostatnický z Konstruktiv\y D domácím výkonem 467. Ve stejném utkání v Braníku udělal Švéda z Astry 458.
V tabulce je po tomto kole nový vedoucí. Je jím Astra, o bod před Meteorem B. Za nimi je stíhací skupina tří týmů, mezi kterými má Sparta 2 utkání k dobru. Střed tabulky je velmi vyrovnaný a plynule přechází v její konec. Předposlední jsou VŠTJ, které jsou na dohled ostatním týmům. Ztrácet začínají Vršovice B. Mezi jednotlivci se na čele drží R. Kašpar z Pragovky, za něj se pousnul M. Boháč z Meteoru B a na 3. místo se posunul Švéda z Astry. Průměr přes 400 má 64 hráčů z 94 hodnocených.

10.kolo

Nejvyšší pražská soutěž pokračovala již 10. kolem. A tentokráte to byla pohroma  pro domácí týmy. Hosté totiž vyhráli celkem 5 utkání, domácím se to podařilo jen 3x. Bojovalo se jak na čele, tak na konci tabulky.
Union B doma přivítal vedoucí tým tabulky Astru. Domácí vlítli do utkání, jak se patří, a hned v úvodních duelech si vytvořili solidní náskok. Pak se již hra vyrovnala, ale v závěru dal definitivu na domácí body výborným výkonem Polanský. Překvapení se zrodilo v Braníku, kde Sparta hrála s dosud se trápícím VŠTJ. Hosté ale tentokráte přistihli domácí "na švestkách" a ti museli být nakonec rádi, že v závěrečném duelu odvrátili alespoň kanára. Další překvapení se zrodilo ve V. Popovicích, kde domácí tým, coby podzimní štika soutěže, nestačil na Rapid. Domácí si do poloviny utkání vedli celkem dobře, ale druhá polovina již patřila hostům. Poslední Vršovice B doma hostily mistrovskou Admiru a byly jí vyrovnaným soupeřem. V závěru se však projevila větší zkušenost hostů, kteří si tak odvezli oba body. V utkání Meteoru s Pragovkou se dala čekat velká čísla. A taky je hned několik hráčů předvedlo. Ve vyrovnaném duelu byly nakonec lepší domácí hráči. Překvapením je také další výsledek utkání ve Strašnicích. V něm domácí Union A nestačil na tentokráte výborně hrající Rudnou. Domácí se nestačili divit, ale tentokráte se jim opravdu nedařilo. Dramatický a vyrovnaný duel byl k vidění v Hloubětíně, kde nováček DP Praha hrál s Konstruktivou D. Utkání to bylo jako na houpačce a vše se rozhodovalo až v závěrečném souboji dotahováků. Hosté mohutně dotahovali, ale nedotáhli. Body zůstaly domácím.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl již tradičně Meteor na domácí dráze (2656). Ve stejném utkání předvedla hostující Pragovka výkon 2604. To ale na Meteoru na body, jak je vidět, nestačí. Mezi jednotlivci opět excelovali hráči na Meteoru. Domácí Nedbal s výkonem 481 a hostující R. Kašpar s výkonem 462.
V tabulce je i po tomto kole na čele Astra, avšak jen o skóre před mistrovskou Admirou. Jediný bod ztrácí třetí Meteor B. Za vedoucím triem je pak skupina 5 týmů se ztrátou pouhých 2 bodů na vedoucí celek. Je to opravdu hodně našlapané. Střed tabulky prakticky neexistuje. V závěru se na předposlední místo propadnul Union A, poslední již se ztrátou 5 bodů jsou Vršovice B. Na čele pořadí jednotlivců si své vedení upevnil R.Kašpar z Pragovky před M. Boháčem z Meteoru B. Na 3. místo se posunul Jankovec z DP Praha. Průměr přes 400 má 71 hráčů z 94 hodnocených.

11.kolo

V 11. kole MP1 byly sehrány všechny zápasy. Viděli jsme v nich 6 vítězství domácích a jen 1 vítězství hostů. Většinou se jednalo o jasnou záležitost domácích týmů, o čemž svědčí i 1 kanár. K dispozici máme také výsledek dohrávaného utkání 2. kola.
Vedoucí Astra doma hostila ambiciózního nováčka DP Praha. A ten si na Zahradním městě vedl v úvodu utkání velmi dobře (0:4 a 64 kuželek k dobru). Domácí postupně srovnali krok a v závěru pak jasně strhli vítězství na svoji stranu.  Mistrovská Admira si doma celkem snadno poradila s Unionem A. Ten tu působil bezzubým dojmem a po zásluze si odvezl vysokou prohru. Vyrovnané a dramatické bylo utkání v Rudné, kam zavítala Sparta. Ta si tu vedla dlouho velice zdatně a trápila domácí. V závěru však byli domácí hráči lepší a připsali si tak další body do tabulky. Překvapivě snadnou záležitostí bylo utkání v Braníku, kde Rapid hostil Meteor. Do poloviny utkání to byl velice vyrovnaný duel. Ve druhé části ale hosté zcela odpadli a domácí tak dovedli utkání k jasnému vítězství. Jasnou záležitostí pro domácí bylo také utkání Meteoru B s nováčkem z V. Popovic. Domácí hned od začátku ovládli vývoj utkání a hosté tak stačili bodovat jen v jediném duelu. Kanára jsme viděli na Karlově. Toho nadělila domácí Pragovka hráčům Unionu B. Pro hosty to bylo na Karlově tradiční utrpení. Domácí již jsou zvyklí a se soupeřem se vůbec nemazlili. Překvapení se zrodilo v dalším utkání v Braníku. V něm nestačila domácí Konstruktiva D poslednímu týmu tabulky S. Vršovice B.  Utkání však bylo mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Body si však po zásluze odvezli hosté. V dohrávaném utkání 2. kola remizoval ve Strašnicích Union A se Spartou. Hosté tu ve vyrovnaném utkání využili zaváhání domácích ve 3. sérii a tento náskok jim nakonec zajistil  bod za remízu. Tentokráte však určitě měli i na vítězství.
Nejvyšší výkon v tomto kole zaznamenal doma Rapid (2608), venku se nejvíce dařilo Vršovicím B, které v Braníku dosáhly výkonu 2515. Mezi jednotlivci byl doma nejlepší Hampl z Rapidu (463), venku se nejvíce dařilo Barcalovi z Meteoru na Konstruktivě (457).
Čelo tabulky je i po tomto kole velice vyrovnané. Vede Astra s lepším skóre před Admirou. Jediný bod ztrácí Meteor B, 2 body pak Rudná a Rapid. Tyto tři týmy mají oproti vedoucí dvojici ještě utkání k dobru. Střed tabulky prakticky neexistuje, přechází plynule v její závěr. Tady poslední Vršovice B ztrácí 3 body na Konstruktivu D, Union B a VŠTJ. Mezi jednotlivci vede R. Kašpar z Pragovky před M. Boháčem z Meteoru B a Jankovcem z DP Praha. Průměr přes 400  má po tomto kole 69 hráčů z 92 hodnocených.

12.kolo

Kompletním 12. kolem pokračovala soutěž MP1. K dispozici již máme také výsledek dohrávaného utkání 8. kola. Ve 12. kole si domácí připsali 4 vítězství, 2x zvítězili hosté a v 1 utkání se soupeři rozdělili o body. Hrálo se také 1 derby.
Poslední tým tabulky Vršovice B hostil doma dosavadního lídra tabulky Astru. Domácí určitě nebyli favoritem a to se také v průběhu utkání potvrdilo. Domácí ši sice v úvodu do vedení, ale pak již měli navrch hosté. V závěru domácí již jen korigovali konečný výsledek. Zajímavý zápas se hrál v Braníku, kde  Sparta hostila Admiru. Domácí zaspali úvod utkání a rázem prohrávali 0:8. V závěru sice zabrali, ale stačilo to již jen na zmírnění celkové prohry. V derby na Meteoru to bylo drama. Domácí Áčko i "hostující" Béčko předvádělo kvalitní výkony. Hrálo se jak na houpačce a o konečném vítězství domácích se rozhodlo doslova posledními hody. Také na Karlově se hrálo hodně zajímavé utkání. Bylo dlouho vyrovnané a hosté byli blízko bodů. V závěrečném duelu, ale domácí R. Kašpar převálcoval hostujícího Valtu a domácí tak měli důvod k radosti. Remíza se zrodila v utkání V. Popovic s VŠTJ. Domácí tady postupně vedli až 6:2, ale v závěru dokázali hosté vydřít alespoň bod. Ve Strašnicích hostil Union B hráče DP Praha a bylo to zajímavé utkání. Domácí měli lepší vstup do utkání, ale hosté po 4. dvojici srovnali stav. Bojovalo se tak až do samotného konce. Ten měli domácí hráči o něco lepší a připsali si tak šťastné, ale důležité body. Jasný záležitostí bylo další utkání ve Strašnicích, ve kterém si Union A po kvalitním výkonu poradil s Konstruktivou D. Hosté odvraceli kanára až v závěrečném duelu, ale průběh utkání byl mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek.
V dohrávaném utkání 8. kola se hrálo dramatické a vyrovnané utkání v Hloubětíně, kde DP Praha hrály s Rudnou. Domácím nevyšel úvod utkání a tak měli hosté dlouho mírně navrch a byli blízko bodům. V závěrečném dramatu dotahováků byli však domácí šťastnějším týmem a vydřeli tak další body do tabulky.
Nejvyšší výkony v tomto kole byly tradičně k vidění na Meteoru. Domácí Áčko tu předvedlo výkon 2609, hostující Béčko pak výkon 2607. Hvězdou kola mezi jednotlivci byl Neumajer ze Sparty, který doma porazil 470 kuželek. Venku si nejlépe zahrál Žítek z Admiry, který v Braníku dosáhnul výkonu 447.
V tabulce je po tomto kole na čele dvojice týmů v pořadí Astra a Admira, která o 3 body odskočila svým pronásledovatelům. Většina z nich však má utkání k dobru. Za dlouhým a vyrovnaným středem tabulky ztrácí poslední Vršovice B 4 body na týmy VŠTJ a Konstruktivy D. Tři kola před koncem tak není ještě zdaleka rozhodnuto o podzimním vítězi ani o pořadí na konci tabulky. Mezi jednotlivci je čelo tabulky beze změny. První změna je až na 6. místě,kam se posunul Fiala z Astry. Průměr přes 400 má ještě na 70. místě Skalický z Pragovky. Celkem je zatím hodnoceno 89 hráčů.

13.kolo

Ze 13. kola máme s výjimkou 1 utkání k dispozici všechny výsledky.  Bilance v tomto kole byla tentokráte lepší pro hosty.  Vyhráli celkem 3x, domácí byli úspěšní jen ve 2 utkáních a v 1 utkání se zrodila remíza. Známe již výsledek odloženého utkání 5. kola. Hrálo se také 1 derby.
Vedoucí Astra si doma po vyrovnaném úvodu utkání poradila celkem snadno s Unionem. Doma nezaváhal ani Meteor B, který po kvalitním výkonu přehrál Pragovku. Vyrovnané a dramatické utkání se hrálo v Edenu, kde domácí vysokoškoláci hostili Meteor A. Hosté tu soustředěným výkonem postupně získali náskok, který v závěrečném duelu dotahováků dokázali udržet. Další drama bylo k vidění v Braníku, tady Rapid hostil Union B. Tady domácí vedli již 6:2 a 95 kuželek, ale ani to jim nestačilo k zisku bodů. V závěru zcela selhali a hosté toho využili k zisku bodů. V derby v Braníku hostila Konstruktiva D tým Sparty. A také tohle utkání mělo ten správný říz. Soupeři se střídali v zisku bodů a o všem se rozhodovalo až v samotném závěru. V něm se více dařilo hostům, kteří si tak připsali další body do tabulky. Remíza se zrodila v posledním utkání tohoto kola, v němž nováček DP Praha hostil poslední tým tabulky Vršovice B. Utkání to bylo jako na houpačce s napínavým závěrem. Konečná dělba bodů byla zřejmě spravedlivá. V dohrávaném utkání 5. kola porazil doma Meteor A hráče Unionu. Bylo to vyrovnané utkání s tradičně kvalitními čísly. Domácí ale byli přeci jen o něco lepší.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl venku Meteor A, který  Edenu dosáhnul výkonu 2564. Doma byl nejlepší Meteor B s výkonem 2556. Z jednotlivců se blýsknul Bartoš z Pragovky svým výkonem 474 na Meteoru. Doma se nejvíce dařilo Steindlovi z Meteoru s výkonem 470.
V tabulce vede i nadále Astra s náskokem 2 bodů před dvojicí Meteor A a Admira. Oba tyto týmy mají ale utkání k dobru. Do bojů o podzimní titul může ještě zasáhnout Meteor B. Za dlouhým a vyrovnaným středem tabulky je i na konci velice vyrovnaná situace. Poslední Vršovice B ztrácí na další týmy 3 body. V závěrečných 2 kolech se tedy máme ještě na co těšit. Mezi jednotlivci se čelo nemění. Vede R. Kašpar z Pragovky před M. Boháčem z Meteoru B a Jankovcem DP Praha. Průměr přes 400 po tomto kole 66 hráčů celkem z 90 hodnocených.

14.kolo

Předposledním 14. kolem pokračovala soutěž MPI. V kompletně odehraném kole se zrodilo hned několik velice zajímavých a překvapivých výsledků a viděli jsme také 1 kanára. V celkem vyrovnané bilanci kola zaznamenali domácí 4 vítězství, hosté zvítězili 3x.
Sparta hostila V Braníku vedoucí Astru. A domácí tentokráte narazili na kvalitního soupeře, který hned od počátku dával najevo, že si přijel pro body. Hosté tu získali rozhodující náskok již v první polovině utkání. V závěru ještě domácí trochu korigovali výsledek, ale to bylo z jejich strany vše.  Meteor doma hostil Rudnou a vůbec se s ní nemazlil. Domácí zvítězili ve všech duelech a o standardně kvalitním výkonu nadělili hostům kanára. Překvapení se zrodilo ve V. Popovicích, kde domácí hráli s mistrovskou Admirou. Domácí, na rozdíl od hostů, předvedli velmi dobrý výkon a po zásluze si tak připsali další body do tabulky. Celkem jasné vítězství zaznamenal doma Rapid v utkání s Meteorem B. Domácí podali výborný výkon, hosté se až na výjimky poněkud trápili. Další překvapení se zrodilo na Karlově, kde domácí Pragovka nestačila na vysokoškoláky. Domácí tentokráte neměli svůj den, hosté naopak podali velice soustředěný výkon, který jim přinesl nečekané body. Union B hostil poslední tým tabulky Vršovice B. Domácí měli lepší vstup do utkání a o zisku bodů rozhodli již v první polovině. Ve druhé části se sice hosté hodně snažili o zvrat, ale domácí si body již ohlídali. Poslední překvapení tohoto kola se zrodilo v dalším utkání ve Strašnicích, ve kterém Union A podlehnul týmu DP Praha. Hosté předváděli velmi dobrý výkon a domácí se nestačili divit. Vítězství hostů bylo zasloužené.
Nejvyšší výkon v tomto kole zaznamenal opět Meteor doma (2655), venku byla nejlepší Astra v Braníku (2532). Jedničkou v tomto kole byl mezi jednotlivci Barcal z Meteoru se svým domácím výkonem 478. Venku se blýsknul kvalitním výkonem M. Boháč z Meteoru B, který v Braníku udělal 468.
A jak vypadá před závěrečným kolem tabulka? Vede Astra, která již má dohráno, se dvoubodovým náskokem před Meteorem, který může v posledním kole ještě zaútočit na 1. místo (musí však vyhrát alespoň 10:6 na Admiře). Další 2 body ztrácí Admira. Také o podzimním bronzu se rozhodne až v posledním kole. Střed tabulky je velice vyrovnaný a konečnou podzimní podobu bude mít také až po posledním kole. Jasno je na konci. Na posledním místě přezimují  Vršovice B. O tom, kdo přezimuje na předposledním (a také sestupovém) místě rozhodne závěrečné kolo. Mezi jednotlivci se na čelo vrátil M. Boháč z Meteoru B před R. Kašpara z Pragovky. Bronz si zatím drží Jankovec z DP Praha. Průměr přes 400 má nyní celkem 65 hráčů z 90 hodnocených.

15.kolo

Astra podzimním mistrem ...
Závěrečným 15. kolem skončila podzimní část nejvyšší pražské soutěže MP1. V posledním kole byly tradičně úspěšnější domácí týmy, které vyhrály 5 utkání, 1 utkání skončilo remízou a v 1 utkání zvítězili hosté. Dohráno bylo také poslední odložené utkání 13. kola.
Ve šlágru kola hostila mistrovská Admira tým Meteoru. Utkání bylo vyrovnané jen v jeho úvodu. Pak již byli jasně lepší domácí hráči a hosté se trápili. Na deskách Admiry je to trochu "jiný kafe" než na Meteoru a tak hosté nakonec nepřelezli ani 23 stovek. Meteor B doma hostil  Union B. A bylo to nečekaně vyrovnané utkání. Hosté postupně vedli 6:2 a sahali po bodech. Zlepšený závěr domácích jim ale vzal nejen vítr z plachet, ale i oba body. V Edenu hráli vysokoškoláci s týmem Rapidu a potvrdili svoji dobrou formu v závěru podzimu. Kvalitním a soustředěným výkonem získali důležité body. O osudu utkání rozhodnul zřejmě souboj druhé dvojice, kde domácí získali více než 70 kuželek.  Překvapení se zrodilo v Braníku, kde domácí Konstruktiva D nestačila na V. Popovice. Utkání bylo dlouho vyrovnané, rozhodující zlom se zrodil v souboji předposlední dvojice, kde domácí ztratili 96 kuželek a bylo "vymalováno". Dramatické bylo utkání v Hloubětíně, ve kterém hrály domácí DP Praha se Spartou. Po jasně lepším úvodu domácích (4:0) dokázali hosté otočit na 4:6 a o konečném výsledku rozhodoval až závěrečný souboj dotahováků. A bylo to parádní nervák, doslova do posledního hodu. Po něm se radovali domácí hráči. Remíza se zrodila v utkání Rudné s Pragovkou. Domácí po výborném úvodu sice vedli 2:0 a 95 kuželek, ale ani to jim nestačilo. Všechny zbývající duely vyhráli hosté a odvezli si tak bod za remízu. Vítězstvím na domácí dráze se s podzimem rozloučil poslední tým tabulky Vršovice B. Ten si doma poradil s hráči Unionu A. Nebylo to ale nijak jednoduché. Hosté totiž vedli v úvodu 4:0, ale domácí to nezlomilo a vítězství ve zbývajících duelech jim přineslo důležité body do tabulky. Napínavé a vyrovnané utkání se hrálo v dohrávaném utkání 13. kola v Rudné, kde domácí přivítali podzimní štiku soutěže, kterou byl nováček z V. Popovic. Hosté tu vedli již 6:2 a sahali po  bodech. Domácí ale jasně lepším závěrem nakonec získali oba body.
Nejvyšší výkon v tomto v závěrečném podzimním kole předvedl doma Meteor B (2624), venku ve stejném utkání dosáhnul Union B výkonu 2541. V jednotlivcích byl nejlepší P. Barchánek z Konstruktivy D, který doma porazil 465 kuželek. Stejný výkon ve stejném utkání předvedl hostujíc K. Frank ml.
Je tedy dohráno a je tu i konečná podoba podzimní tabulky.  Podzimním vítězem je stejně jako vloni Astra. Za ní je se ztrátou 2 bodů dvojice Meteor a Admira, další bod ztrácí Meteor B. Dlouhý a vyrovnaný je střed tabulky, kde si nejlépe vede nováček z V. Popovic a ani  druhý nováček DP Praha si nevede špatně. Nejhorší výchozí pozici do jarních bojů o záchranu má Union A, předposlední Konstruktiva D a poslední Vršovice B. Mezi jednotlivci je po podzimu nejlepší M. Boháč z Meteoru B před R. Kašparem z Pragovky a Jankovcem z DP Praha. Průměr přes 400 má 64 hráčů z 91 na podzim hodnocených. Pro milovníky statistik je v závěrečném zpravodaji skupináře k dispozici celá řada zajímavých statistik. Před týmy a hráči je teď pětitýdenní přestávka, kdy si mohou odpočinout a vyladit formu do jarní části soutěže, která se rozběhne již v posledním lednovém týdnu.

16.kolo

Po zimní přestávce zahájila nejvyšší pražská soutěž kuželkářů kompletním 16. kolem. V úvodním kole byli téměř stoprocentně úspěšní domácí. Vyhráli 6 utkání, v 1 utkání se soupeři podělili o body. Hrálo se také 1 derby.
Vedoucí Astra doma hostila nováčka z V. Popovic a do poloviny utkání se dost trápila. V té druhé ale byla již jasně lepší a připsala si zaslouženou výhru.  O záchranu bojující Konstruktiva D doma hostila Meteor. A vedla si velmi dobře. Předvedla výborný výkon, podtržený v závěru výkonem svého dotahováka Ostatnického (472). Velice vyrovnaný duel sehrála doma Admira s Pragovkou. Domácí šli sice v úvodu celkem v pohodě do vedení, ale hosté dokázali ještě otočit utkání. A tak body domácím zajistil až v závěru jejich dotahovák proti trápícímu se dotahovákovi hostí. Remíza se zrodila ve vyrovnaném utkání v Edenu. Tady vysokoškoláci hostili Meteor B. Přesto, že v polovině utkání to vypadalo na výhru domácích, hosté ještě dokázali v závěrečném dramatu vydřít alespoň bod. Ve vyrovnaném derby ve Strašnicích se nakonec více dařilo "domácímu" Unionu B. Hosté sice sahali po bodech, ale závěr domácího dotahováka vše rozhodl. Jasnou výhru zaznamenala doma Rudná v utkání s Rapidem. Utkání tu mělo ale vyrovnanější průběh, než ukazuje konečný výsledek. Hodně vyrovnané bylo utkání týmů z konce tabulky, ve kterém poslední Vršovice B hostily Spartu. Hosté šli v úvodu do vedení 0:4, ale to bylo z jejich strany vše. Pak již bodovali jen domácí a připsali si tak důležité body do tabulky.
Nejvyšší výkon předvedla v úvodním kole doma Konstruktiva D (2596), venku  se nejvíce dařilo Meteoru B, který v Edenu udělal 2592. V jednotlivcích jsme viděli hned několik výborných výkonů. Nejlepší byl doma Durchánek se svým výkonem 471 v Edenu. Venku se svým výkonem blýsknul Dubský ze Sparty, který ve Vršovicích porazil 451 kuželek.
V tabulce vede Astra o 2 body, za ní se posunula Admira před Meteor. Pak již následuje dlouhý a vyrovnaný střed tabulky. V sestupovém pásmu se pohybuje na 13. místě Konstruktiva D s náskokem 1 bodu na poslední 2 týmy tabulky. Mezi jednotlivci se za Vedoucího M. Boháče z Meteoru B posunul Jankovec z DP Praha před R. Kašpara z Pragovky. Průměr přes 400 má rovných 60 hráčů z 91 hodnocených.

17.kolo

Ve 2. jarním kole se hrálo hned několik velice zajímavých a dramatických utkání. Domácí měli opět navrch, když vyhráli ve 4 utkáních. Hosté zvítězili jen jednou a v 1 utkání se zrodila remíza. K úplnému přehledu chybí výsledek 1 odloženého utkání.
Výborný duel byl k vidění na Meteoru, kde domácí hostili vedoucí Astru.  Domácí tu šli sice do vedení, ale v dalších soubojích byli úspěšní již jen hosté a tak bod jim vydřel až v závěru výborným výkonem dotahovák.  Drama do posledního hodu bylo k vidění také v Braníku, kde Rapid hrál s Admirou. A bylo to opravdu jen pro silné nervy. Šťastnějším týmem byli nakonec domácí. V Edenu hráli vysokoškoláci s Unionem B a předvedli kvalitní výkon. Hostům se naopak moc nedařilo a tak vítězství domácích hráčů bylo zasloužené. V souboji nováčků se ve V. Popovicích utkali domácí s DP Praha a také tady to bylo drama až do posledních hodů. Tady se ovšem na konci radovali hosté. Pragovka doma hostila Konstruktivu D a již po dvou úvodních duelech mohla hrát v klidu (4:0 a +143). Domácí si tak připsali další body do tabulky, když 3 hráči hostů tu nepřekročili hranici 350(!). Zajímavé utkání sehrála doma Sparta s Unionem. Domácí šli v úvodu do vedení, ale hosté postupně otočili na 2:6. Rozhodlo se tak až v závěrečném duelu, kde však měl domácí dotahovák jasně navrch na trápícím se dotahovákem hostů.
Nejvyšší výkony v tomto kole  jsme viděli opět na Meteoru. Domácí tu předvedli 2601, hostující Astra pak výkon 2595. Mezi jednotlivci byl hvězdou kola Strnad z DP Praha, který ve V. Popovicích předvedl 472, doma byl nejlepší Novotný z Meteoru s výkonem  462.
V tabulce vedoucí Astra odskočila na 3 body Admiře. O bod méně má třetí Meteor. Za ním je mezi 4. a 9. místem ve 2 bodech seřazeno 6 týmů. I Za nimi je situace velice vyrovnaná, stejně jako na koci tabulky. Konstruktiva D má jen o bod více než poslední 2 týmy Vršovice B a Union A.
Mezi jednotlivci je čelo zcela beze změny. Vede Boháč z Meteoru B, před Jankovcem z DP Praha a R. Kašparem z Pragovky. Průměr přes 400 má ještě 59. hráč v pořadí 91 hodnocených.

18.kolo

Třetí jarní kolo nejvyšší pražské soutěže je tentokráte nekompletní. Byla v něm odložena hned 2 utkání. V těch odehraných měly jasně navrch domácí týmy. Zvítězily ve 4 utkáních vždy jasným skóre 14:2 a jen v 1 utkání si vítězství odvezli hosté. Hrálo se také 1 derby.
Vedoucí Astra hrála doma s Pragovkou a předvedla výborný výkon. Hosté prakticky neměli šanci a tak kanára odvracel až v závěru R. Kašpar. Admira doma hostila Meteor B a také ona předvedla velmi dobrý výkon. Hosté se od začátku trápili a zaznamenali na Admiře jedinou čtyřstovku, která je zachránila od kanára.  Meteor A si poletech vyzkoušel kuželnu v Hloubětíně a pěkně se tu potrápil. Domácí předvedli svůj domácí standard a zcela snadno si připsali další  body. Také tady odvracel kanára jedinou čtyřstovkou až hostující dotahovák. Překvapení se zrodilo v Rudné, kde domácí hráli s VŠTJ. Ti se po slabším začátku v polovině trochu zmátožili, ale pak již měli opět navrch hosté, kteří si tak odvezli cenné body. V derby v Braníku hrála domácí Konstruktiva D s Rapidem. A předvedla velmi dobrý výkon. Hosté bodovali jen v polovině utkání, jinak to byla většinou jasná záležitost pro domácí.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Astra (2579), venku zahrál nejvyšší číslo Rapid v Braníku (2471). Z jednotlivců v tomto kole zářil R. Kašpar z Pragovky se svým výkonem 465 na Zahradním městě. Doma předvedl Mora z Rudné výkon 456.
Po neúplném třetím jarním kole je na čele Astra před mistrovskou Admirou, která ztrácí 3 body. Na 3. místo se vyhoupnul nováček DP Praha, který má navíc utkání k dobru. Střed tabulky je velice dlouhý a vyrovnaný. V závěru má Konstruktiva D náskok 3 bodů na poslední 2 týmy tabulky Vršovice B a Union A. Hráči Vršovic B však mají 2 utkání k dobru. Mezi jednotlivci si vedoucí pozici drží M. Boháč z Meteoru B, za něj se posunul R. Kašpar z Pragovky před Jankovce z DP Praha. Průměr přes 400 má ještě 40. hráč v pořadí, kterým je Šmejkal z Vršovic B. V soutěži bylo doposud hodnoceno 91 hráčů.

19.kolo

Pět vítězství domácích, jednu remízu a jedno vítězství hostů. Taková je bilance 19. kola MP I. Hrálo se jak o umístění na čele tabulky, tak o pozice v jejím závěru.
Drama do posledního hodu se odehrálo v Braníku, kde Rapid hostil vedoucí Astru. Domácí šli v úvodu do vedení, ale hosté ve střední část otočili vývoj. V závěru pak měli navrch domácí a v nervy drásajícím souboji dotahováků nakonec  vydřeli alespoň bod. Skvělý výkon předvedli tentokráte vysokoškoláci, kteří v Edenu hráli s Admirou. Hosté tu bodovali jen v úvodním duelu, pak již to vše byla záležitost pro domácí. Na Karlově Pragovka hrála s ambiciózním nováčkem DP Praha. A ten u byl domácím dlouho vyrovnaným soupeřem.  V závěru měli hosté šanci i na vítězství, ale domácí R. Kašpar byl  proti a výborným výkonem zajistil domácím body. Tradičně kvalitní výkon předvedl doma Meteor proti předposlednímu týmu tabulky Vršovicím B. Hosté sice nehráli špatně, ale na domácí to nemohlo stačit. Meteor B rozhodnul utkání s Konstruktivu D již v první polovině. V té druhé pak bodovali již jen hosté, ale na víc než korekci konečného výsledku to již nebylo. Vyrovnané utkání se hrálo v Rudné, kde domácí hostili Union B. Také tady hosté v závěru sahali po bodech a také tady neuspěli díky kvalitnímu závěru domácího dotahováka. Stejně dramatické a vyrovnané bylo také poslední utkání tohoto kola, ve kterém doma hostily V. Popovice tým Unionu A. Po vyrovnaném průběhu si tu v závěru lépe stáli domácí, ale hostující dotahovák jim vzal vítr z plachet.
V tomto kole byla k vidění hned celá řada kvalitních výkonů. Mezi družstvy předvedli shodný výkon doma Meteor a venku Astra v Braníku, oba týmy udělaly 2595. Hvězdou kola mezi jednotlivci byl Ostatnický z Konstruktivy D, který na Meteoru udělal 480. Venku  byl nejlepší Doležal z Astry se svým výkonem 477 v Braníku.
V tabulce vedoucí Astra zvýšila po tomto kole svůj náskok na 4 body před Admirou. Další body ztrácí Meteor A. Za ním je pak v těsném závěsu trio týmů, které má utkání k dobru. Za dlouhým a hodně vyrovnaný středem tabulky má předposlední Union ztrátu 1 bod na Konstruktivu D avšak má utkání k dobru. Poslední jsou Vršovice B se 2 utkáními k dobru. Je to tedy opravdu hodně vyrovnané a stále je o co hrát. Mezi jednotlivci se čelo nezměnilo. Vede  Boháč z Meteoru B, před R. Kašparem z Pragovky a Jankovcem z DP Praha. Průměr přes 400 má ještě 61. Hartina ze Sparty. Celkem bylo zatím hodnoceno 91 hráčů.

20.kolo

Ve 20. kole byla sehrána všechna utkání. Překvapivě úspěšnější byli tentokráte hosté. Domácí zvítězili jen ve 3 utkáních, hosté si odvezli body celkem 4x. V tomto kole nebyla nouze o překvapivé výsledky, viděli jsme i prvního jarního kanára. K dispozici máme také výsledky 1 dohrávaného a 1 předehrávaného utkání.
Vedoucí Astra hrála doma s Meteorem B a bylo to pěkně vyrovnané a dramatické utkání. Po vyrovnaném průběhu tu hosté využili zaváhání domácích v předposledním souboji a v závěrečném duelu pak již dokázali udržet svůj náskok. Zaváhání vedoucího týmu ale nevyužila mistrovská Admira. Ta hrála doma s Rudnou a měla od začátku utkání problémy. Domácí předváděli slabé výkony, hostům se naopak celkem dařilo. V závěrečném souboji domácí již neměli síly na zvrat utkání a hosté i tak odvezli překvapivé, ale zasloužené vítězství. V utkání Unionu A s Meteorem A měli domácí dlouho navrch. V závěru sice hosté trochu korigovali stav, ale na obrat v utkání proti dobře hrajícím domácím již neměli. Překvapení se zrodilo také v Hloubětíně. Tady zatím úspěšný nováček DP Praha hrál s Rapidem. A tentokráte se mu vůbec nedařilo. Domácí předvedli jen hodně průměrný výkon, který na v pohodě hrající hosty nemohl stačit. Kvalitní výkon předvedla doma Konstruktiva D v utkání s VŠTJ. Hosté tu drželi krok s domácími jen v úvodu utkání, pak již to byla jasná záležitost pro domácí. Dobrý výkon předvedli doma poslední Vršovice B v utkání s Pragovkou. Hostům se až na výjimky příliš nedařilo a tak si domácí celkem v pohodě připsali důležité body do tabulky. Další překvapení se zrodilo v Braníku, kde Sparta hostila nováčka z V. Popovic. A nutno říci, že domácí byli výkonem hostů poněkud zaskočeni. Přesto, že jednotlivé souboje byly většinou vyrovnané, vždy vítězili hosté. A kanára se domácím nepodařilo odvrátit ani v závěrečném duelu.
V dohrávaném utkání podlehnul doma Union B po vyrovnaném průběhu Spartě, když domácí nezvládli závěrečný duel a hosté tak strhli vítězství na svoji stranu. V předehrávaném utkání posledního kola porazil doma Union B opět po vyrovnaném průběhu tým Meteoru B. O konečném vítězství domácích tu rozhodla jediná kuželka v souboji poslední dvojice.
Nejvyšší výkon v tomto kole se povedl doma Konstruktivě D (2594), venku byly nejlepší V. Popovice se svým výkonem v Braníku (2498). Hvězdou kola byl Ostatnický z Konstruktivy D se svým domácím výkonem 463, venku byl nejlepší Frank ml. z V. Popovi, který  v Braníku porazil celkem 447 kuželek.
Na čele tabulky jsme i přes domácí zaváhání vedoucích týmů nezaznamenali výrazné změny. Vede Astra o 4 body před Admirou a Meteorem B, další bod ztrácí Rudná, která má ale utkání k dobru. I v další části tabulky je situace velice vyrovnaná i přes různý počet odehraných utkání jednotlivých týmů. Také v závěru, kde všechny 3 týmy v tomto kole zvítězily, se situace nemění. Poslední Vršovice B ztrácí 2 body, mají ale 1 utkání k dobru. Změna je na čele pořadí jednotlivců, kam se posunul R. Kašpar z Pragovky o desetinku před M. Boháče z Meteoru B. Třetí místo si drží Jankovec z DP Praha. Průměr přes 400 má celkem 58 hráčů z 91 hodnocených.

21.kolo

V bilanci 21. kola nejvyšší pražské soutěže jsme zaznamenali 7 vítězství domácích a 1 výhru hostů. Hrálo se hned několik zajímavých duelů.
V Edenu hráli vysokoškoláci s vedoucí Astrou a byl to hodně vyrovnaný souboj. Hosté měli dlouho navrch, vedli 0:4 a 2:6, domácí však v závěru dokázali ještě otočit utkání ve svůj prospěch. Mistrovská Admira hrála doma s Unionem B. Hosté tu šli v úvodu do vedení, ale domácí pak postupně získávali náskok, který jim i přes prohry v závěrečných duelech stačil k celkem pohodlné výhře. Meteor B hostil nováčka DP Praha a také tady šli hosté v úvodu do vedení. V dalším průběhu utkání již ale domácí předváděli svůj obvyklý standard a jasně přehráli hosty. V solidních výkonech pokračuje Rudná, která si tentokráte dom poradila s o záchranu bojující Konstruktivou D. Překvapení se zrodilo v dalším utkání, ve kterém Meteor A nestačil doma na Spartu. Utkání bylo sice hodně vyrovnané a oba celky předváděly kvalitní výkony, ale hosté měli nakonec po závěrečném souboji dotahováků navrch. Snadným soustem pro domácí bylo utkání Rapidu s posledním týmem tabulky  Vršovicemi B. Domácí předvedli velmi dobrý výkon a s hosty se příliš nemazlili. Hrozícího kanára odvrátili hosté až v závěrečném duelu. Nečekaně vyrovnané bylo utkání na Karlově, kde Pragovka přivítala Union A. Domácí tu totiž dlouho předváděli jen žalostné výkony a tak až teprve zlepšený závěr jim přinesl body, když v závěrečných duelech dokázali nahrát více než 100 kuželek.
Nejvyšší výkon v tomto kole docílila Sparta na Meteoru (2692), doma byl nejvyšším výkonem výkon Meteoru 2655, který ale na body tentokráte nestačil. Hvězdou kola byl Tesař z Meteoru se svým domácím výkonem 474, venku nahrál nejvíce sparťanský Klička, který na Meteoru porazil 465 kuželek.
Čelo tabulky je po tomto kole beze změn\. Vede i nadále Astra, za kterou se na 2 body dotáhly týmy Admiry a Meteoru B. Další bod ztrácí Rudná, která má stále 1utkání k dobru. Hodně vyrovnaný je střed tabulky mezi 5. a 11. místem. Tady je ve 2 bodech seřazeno celkem 7 týmů. Předposlední Union A má 1 utkání k dobru, poslední Vršovice B pak 2 utkání k dobru. Nice tedy není zatím rozhodnuto a určitě nás čekají v dalších kolech ještě hodně zajímavé souboje. V pořadí jednotlivců je změna na čele. Tam se posunul aktuálně nehrající Jankovec z DP Praha před R. Kašpara z Pragovky a M. Boháče z Meteoru B. Průměr přes 400 má po tomto kole 57 z 92 hodnocených hráčů.

22.kolo

Ve 22. kole byla, s výjimkou 1 odloženého utkání, sehrána všechna utkání. Bilance byla tentokráte zcela vyrovnaná, domácí zaznamenali 3 výhry, stejně tak hosté a v 1 případě se soupeři rozdělili o body. K dispozici jsou také již 2  výsledky dohrávaných utkání.
Astra hostila doma na jaře dobře hrající Rudnou. Vše se však prakticky rozhodlo v úvodním duelu po vynikajícím výkonu domácího hráče. Ten nahrál 104 kuželek a i když hosté bodově srovnali, v další části to byla již jen otázka skóre.  Vyrovnané utkání se hrálo v Braníku, kde poslední Konstruktiva D hostila mistrovskou Admiru. Domácí šli v úvodu do vedení 4:0, ale hosté pak postupně otočili vývoj utkání a v závěru si svůj náskok již ohlídali. Remíza se zrodila ve "vršovickém" derby, ve kterém Vršovice B přivítaly Meteor B. Utkání mělo velice vyrovnaný průběh a tak o konečné remíze rozhodnul především nepodařený výkon hostů ve druhém duelu. Drama do posledního hodu se odehrálo ve Strašnicích. Tady se domácí Union A střetnul s Rapidem. Po celkově vyrovnaném průběhu se rozhodovalo v závěrečném souboji dotahováků, ve kterém domácí nakonec dokázali udržet těsné vítězství o 2 kuželky. Zajímavé bylo také další utkání, ve kterém hostila Sparta hráče Pragovky. Domácí předvedli velmi solidní výkon a dlouho si stáli na vítězství. O to však přišli v závěrečném duelu, ve kterém se domácímu hráči hodně nedařilo a hosté toho dokázali plně využít. V utkání dobré úrovně doma Union B porazil po vyrovnaném průběhu nováčka z Popovic, který tu odolával až do předposlední dvojice.
V dohrávaném utkání 18. kola nadělili doma Vršovice B po kvalitním výkonu kanára hostům z V. Popovic. Hosté se tu  hodně potrápili. Také další dohrávané utkání bylo snadnou záležitostí pro domácí. Meteor B v něm jasně přehrál hráče Rudné.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Astra (2497), venku byla nejlepší Pragovka v Braníku (2495). Mezi jednotlivci je hvězdou kola Veselý z Astry se svým domácím výkonem 465. Venku porazil v Braníku o 5 kuželek méně P. Kašpar z Pragovky.
V tabulce je na čela Astra o bod před Meteorem B, další bod ztrácí Admira. Tyto týmy jsou zřejmě hlavními favority letošního ročníku před závěrečnými koly. Za dlouhým a vyrovnaným středem tabulky je v závěru v sestupovém pásmu velký boj. V něm má Union A jediný bod náskok před dvojicí Vršovice B a Konstruktiva D. V klidu však nemůže být ani Sparta a V. Popovice. Mezi jednotlivci je po tomto kole čelo beze změn. Vede Jankovec z DP Praha před R. Kašparem z Pragovky a M. Boháčem z Meteoru B. Průměr přes 400 má ještě 58. Šmejkal z Vršovic B. Celkem je hodnoceno zatím 92 hráčů.  

23.kolo

Kompletním 23. kolem pokračovala nejvyšší pražská soutěž. V něm jsme viděli 4 vítězství domácích, 2 vítězství hostů a 1 remízu. Bojovalo se jak o čelo tabulky, tak o pořadí v jejím závěru. Hrálo se 1 derby a viděli jsme také 1 velké překvapení.
Ve šlágru kola přivítala doma Admira vedoucí Astru. Vše se tu rozhodlo nečekaně již v úvodu utkání, kdy domácí nahráli 76 kuželek a svůj náskok pak zvýšili až na 8:0 a 180 kuželek. Hosté se nestačili divit, ale v závěru alespoň korigovali konečný výsledek. Zaváhání vedoucího týmu využil Meteor B. Ten doma porazil Union A, ale až díky výbornému závěru, kdy v závěrečných 2 duelech nahrál 106 kuželek. Vyrovnané utkání se hrálo v Rudné, kde domácí hostili DP Praha. Soupeři se tu střídali v zisku bodů a dlouho bylo utkání na vážkách. Lepší druhou část ale měli domácí, kteří si tak připsali další body do tabulky. Kvalitní výkon předvedli doma vysokoškoláci v utkání s Vršovicemi B. Hosté šli sice v úvodu do vedení, ale pak již dokázali bodovat až v závěrečném duelu. Největší překvapení se zrodilo v utkání Meteoru A s týmem V.Popovic. Domácí tentokráte předvedli na svoje poměry hodně nevýrazný výkon, čehož dokázali hosté náležitě využít. Domácí sice měli v závěru šanci alespoň na bod, ale ani ten závěrečná snaha domácího dotahováka nevydolovala. V derby v Braníku hostil Rapid hráče Sparty. K vidění tu nebyly žádné oslnivé výkony, ale byl to boj. Domácí vedli 4:0, ale hosté dokázali otočit. V nervy drásajícím závěru pak domácí dotahovák skvělým závěrem dokázal vydřít alespoň bod za konečnou remízu. Hosté byli ale hodně blízko vítězství. V zbývajícím utkání tohoto kola hostila poslední Konstruktiva D tým Unionu B. Domácí nerozehráli zápas špatně, ale pak začali mít navrch hosté, kteří utkání rozhodli v souboji 4. dvojice a po zásluze si tak odvážejí body za vítězství.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Meteor B (2658), venku ve stejném utkání docílil Union A výkonu 2576. Hvězdou kola byl M. Boháč z Meteoru B se svým domácím výkonem 480. Venku předvedl Kratochvíl z V. Popovic výkon 461 na Meteoru.
V tabulce se do čela vyhoupnul Meteor B o bod před dvojici Astra a Admira. Oba tyto týmy mají ale o utkání méně. Za těmito týmy je další pořadí velice vyrovnané. Tabulka plynule přechází v její závěr. Tady předposlední Vršovice B a poslední Konstruktiva D ztrácejí bod na Union A. Mezi těmito 3 týmy se pravděpodobně rozhodne o 2 sestupujících. Do konce soutěže ale zbývá ještě 7 kol. Mezi jednotlivci je čelo bez změn, stejně tak v dalším pořadí se toho již příliš nemění. Průměr přes 400 má po tomto kole 59 hráčů z 91 hodnocených.

24.kolo

V dalším, v pořadí již 24., kole byla sehrána všechna utkání, v nichž s výjimkou 2 utkání byly vždy úspěšné domácí týmy. Kromě 1 vítězství hostů jsme zaznamenali také 1 remízu.
Ta remíza se zrodila v utkání Sparty s vedoucím týmem soutěže Meteorem B. Utkání mělo hodně zajímavý průběh. Hosté vedli postupně 0:8, ale domácí v závěrečných duelech dokázali ještě vydřít cenný bod. Astra doma hostila poslední Konstruktivu D a rozdíl ve výkonnosti a postavení v tabulce byl znát. Pro domácí to byl spíše trénink a přesto, že nepodali nijak oslnivý výkon, neměli s hosty vážnějších problémů. Dobrý výkon předvedla Admira v utkání na DP Praha. Domácí bez své opory Jankovce přeci jen nepodávají takové výkony a i tentokráte jim chyběl. Hosté si celkem v poklidu odvezli oba body. Velmi dobrý výkon doma předvedly Vršovice B v duelu s Rudnou. Hosté lépe vstoupili do utkání, ale domácí pak kontrovali a postupně získávali navrch. O svém vítězství pak definitivně rozhodli v závěrečném souboji dotahováků. Vyrovnané utkání se hrálo ve Strašnicích. Domácí Union A tu přivítal VŠTJ, které mají na jaře stoupající formu. Domácí ze stavu 0:4 dokázali otočit na 6:4 a v závěru pak již dokázali zkušeně ohlídat svůj náskok. V dalším utkání hrál doma Union B s Meteorem, který se v posledních kolech trochu trápí. To se potvrdilo i tentokráte. Hosté šli v úvodu do vedení 0:4, ale pak již to byla vše záležitost jen pro domácí, kteří nakonec celkem s přehledem zvítězili. Ve V. Popovicích hrála Pragovka. Domácí v tomto utkání podali soustředěný výkon, hostům se naopak moc nedařilo a teprve v závěru korigovali konečný výsledek.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Union B (2555), venku byli nejlepší hráči VŠTJ se svým výkonem 2488 na Unionu, ale k bodům jim to nestačilo. Jedničkou mezi jednotlivci byl v tomto kole Ptáčník z Rudné, který ve Vršovicích předvedl výkon 458, doma porazil jen o kuželku méně Klička ze Sparty.
Čelo tabulky je po tomto kole hodně vyrovnané. Vedoucí trio Astra, Admira a Meteor B mají shodný počet bodů a o pořadí tak rozhoduje skóre. Meteor B má však o zápas více. Za těmito týmy je mezera 5 bodů a pak opět vyrovnaný střed tabulky, kde je ve 4 bodech namačkáno hned 8 týmů. Ani v závěru není zatím nic rozhodnuto. Poslední Konstruktiva D ztrácí 2 body na Vršovice B, které jsou již jen o bod za DP Praha. Mezi jednotlivci se do čela posunul R. Kašpar z Pragovky před Jankovce z DP Praha, třetí je i nadále M. Boháč z Meteoru B. V jednotlivcích je zatím hodnoceno 90 hráčů a průměr přes 400 má ještě 58. hráč v pořadí P. Kašpar z Pragovky.

25.kolo

Nejvyšší pražská kuželkářská soutěže MP1 pokračoval v pořadí již 25. kolem. Sehrána byla všechna utkání a s výjimkou 1 utkání zvítězili vždy domácí hráči přesto, že řada utkání bylo hodně vyrovnaných. K dispozici máme také výsledek dohrávaného utkání 22. kola.
Vedoucí Astra hrála s Unionem B a rozhodující náskok si vytvořila již po 2 hráčích. I když byl další průběh utkání celkem vyrovnaný, dokázali hosté bodovat jen v jediném souboji a odvezli si tak vysokou porážku. Stejně snadno si doma poradil obhájce titulu Admira s o záchranu hrajícími Vršovicemi B. Také tady dovolili domácí hostům jen čestný úspěch. Dramatické a hodně vyrovnané bylo utkání v Rudné, kde domácí přivítali Union A. Domácí měli s hosty dlouho problémy a to až do samotného závěru utkání. Teprve tady dokázali domácí strhnout vítězství na svoji stranu. V Edenu hráli vysokoškoláci se Spartou. V utkání, kde byly k vidění spíše podprůměrné výkony měli lepší úvod domácí. Vedl 4:0 a o 40 kuželek, ale pak se jim přestalo dařit. Hosté začali postupně otáčet utkání a v předposlední dvojici získali rozhodující náskok. Závěrečný duel dotahováků byl sice kvalitní, ale byl již jen formální tečkou za utkáním, ze kterého si odvezli body hosté. Další vyrovnané utkání se hrálo v Braníku, kde Rapid hostil V. Popovice. Domácí opět potvrdili, že si v poslední době "libují" v utkáních s dramatickým závěrem. V polovině utkání totiž prohrávali 0:6 a 78 kuželek, ale ani to je nezlomilo. Od 4. dvojice zatroubili k útoku a postupně ukrajovali z náskoku hostů. Vše pak dokonali v závěrečném souboji, ve kterém vydřeli i konečné vítězství. Další drama bylo k vidění na Karlově. Tady Pragovka hrála s Meteorem A. Domácí vlítli do utkání a v polovině vedli 6:0 a 57 kuželek, ale hosté to nevzdali. Domácí se ještě hodně nadřeli a nakonec byli rádi za vítězství o pouhé 4 kuželky. V důležitém utkání týmů z konce tabulky přehrála doma jasně Konstruktiva D tým DP Praha. Domácí předvedli velmi dobrý výkon, naopak hosté tentokráte namíchali hodně slabý odvar. Výsledkem bylo jednoznačné vítězství domácích o 271 kuželek.
V dohrávaném utkání 22. kola zaznamenali další domácí porážku hráči DP Praha. Tentokráte se jim nedařilo v duelu s VŠTJ. Dlouho s hosty drželi krok, ale v předposlední dvojici ztratili 65 kuželek a rázem bylo po nadějích.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Konstruktiva D (2560), venku se nejvíce dařilo  V. Popovicím s výkonem 2470 v Braníku. Jasnou jedničkou kola byl tentokráte Barchánek z Konstruktivy D se svým domácím výkonem 474.  Venku si nejlépe zahrál Kratochvíl z V. Popovic, který v Braníku porazil 447 kuželek.
V tabulce je 5 kol před koncem soutěže opět na čele Astra s lepším skóre před Admirou, 2 body na ně ztrácí Meteor B. I v dalším pořadí jsou jen minimální odstupy. Hodně vyrovnaná je zejména druhá část tabulky a zejména její závěr. Tady poslední Konstruktiva D a předposlední Vršovice B ztrácejí jediný bod na Union A.
Mezi jednotlivci vede i nadále R. Kašpar z Pragovky před Jankovcem z DP Praha a M. Boháčem z Meteoru B. Průměr přes 400 má 60 hráčů z 92. doposud hodnocených.

26.kolo

Kompletním 26. kolem pokračovala soutěž MP1. Začíná jít do tuhého a družstva bojují o každý bod. V tomto kole se z výhry radovali domácí celkem 4x, hosté měli důvod k radosti ve 3 utkáních.
V Hloubětíně domácí DP Praha přivítali vedoucí Astru. Oba týmy nutně potřebují body i když na opačných koncích tabulky. Domácí, hrající stále bez svého nejlepšího hráče, měli lepší vstup do utkání a ještě v polovině vedli. V té druhé však zcela propadli a dobře hrající hosté si tak odvezli celkem snadnou výhru. Ve Strašnicích se Union A utkal s dalším adeptem na titul Admirou. Také tady mají domácí zcela jiné starosti než hosté a tak se dal očekávat tvrdý boj.  A bylo tomu tak po celé dvě třetiny utkání. V závěru však domácí hráči zahráli výborně a vydřeli cenné body pro svůj tým. Vyrovnané utkání se hrálo ve V. Popovicích, kam zavítal Meteor B. Domácí po dobrém úvodu vedli postupně až 5:1, ale ani to jim k zisku bodů nestačilo. Druhá část utkání se hrála zcela v režii hostů, kteří v závěrečném dramatu dotahováků nakonec strhli vítězství na svoji stranu. Sparta doma v utkání s Rudnou předvedla kvalitní a soustředěný  výkon, na který hosté přes veškerou snahu neměli. Domácí si tak vítězstvím zajistili klid do závěrečných kol, který však mají i hosté.. V dalším utkání potvrdil Union B svoji jarní formu, když na domácí dráze přehrál hráče Pragovky. Hosté vedli po dvou třetinách 3:5, ale domácí mohutným závěrem zcela přejeli hostující hráče. V utkání Meteoru A s Rapidem byl k vidění vyrovnaný duel.  A také v tomto duelu rozhodli domácí ve svůj prospěch až v závěrečných duelech. V posledním utkání tohoto kola se střetly poslední dva týmy tabulky, které jsou nejvíce ohrožené sestupem. Utkání domácích Vršovic B s Konstruktivou D mělo náboj a infarktový závěr. 2x v průběhu utkání týmy využily i možnost střídání a vše spělo k závěrečnému dramatu dotahováků. V něm měl lepší nervy i výkon ten hostující a zajistil tak veledůležité body pro svůj tým.
Nejvyšší výkon v tomto kole tentokráte předvedla doma Sparta (2585), venku  byl nejlepší Rapid na Meteoru s výkonem 2549, na body to ale nestačilo. Hvězdou kola je Klička ze Sparty, který doma porazil parádních 474 kuželek. Venku byl nejlepší M. Boháč z Meteoru B se svým výkonem 464 ve V. Popovicích.
V tabulce je 4 kola před koncem na čele Astra, které odskočila o 2 body svým rivalům v boji titul Admiře a Meteoru B. Do závěrečných bojů má nejlepší výchozí pozici. Nic však ještě není jasné. Za touto trojicí je dlouhý a vyrovnaný střed tabulky, kde mohou týmy hrát již v klidu. Horké pásmo sestupu začíná od 11. místa a všech 5 týmů se v závěru ještě hodně nadře. Mezi jednotlivci se pořadí na prvních třech místech nezměnilo. Průměr přes 400 má ještě  60. v pořadí Novotný z Rudné. Celkem je zatím hodnoceno 93 hráčů.

27.kolo

Ve 27. kole MP1 byla sehrána všechna utkání a tentokráte byli úspěšnější hosté, kteří zaznamenali 4 vítězství. Domácím se podařilo zvítězit jen 3x. Viděli jsme několik překvapení, 1 derby a také 1 kanára, který je letos jubilejním 10. kanárem.
Vedoucí tým tabulky Astra hrála doma s posledními Vršovicemi B. Průběh utkání však nevypadal na souboj prvního s posledním. V polovině to bylo nerozhodně a nemít hosté slabinu na čtvrté pozici, mohlo to být ještě hodně zajímavé. Domácí však této slabiny využili a dovedli utkání k vítěznému konci. V utkání Admiry se Spartou měli domácí dlouho navrch, v závěru to sice hosté ještě trochu zdramatizovali, ale konečné slovo měli domácí a připsali si další body do tabulky. V derby na Meteoru si překvapivě lépe vedlo hostující Áčko, naopak domácí Béčko předvedlo nečekaně slabý výkon a nakonec bylo rádo, že bodovalo alespoň v první dvojici. Pak již to byl koncert pro "hosty". Kanár tentokráte zazpíval v Hloubětíně a to poněkud překvapivě domácím. Ti se již delší dobu bez svého nejlepšího hráče trápí, a i toto utkání bylo jen pokračováním jarního zmaru. Hosté hráli celkem v pohodě a domácí si tak připsali již 9 porážku v řadě. Překvapení se zrodilo v Edenu, kde VŠTJ hostily V. Popovice. Utkání mělo velice vyrovnaný průběh a vše se rozhodovalo až v samotném závěru.  V něm si hosté dokázali udržet náskok a vydřít tak body, kterým se říká "zlaté".  Překvapivě snadnou práci měl doma Rapid s Pragovkou. Domácí podali celkem standardní výkon, který však na trápící se hosty s přehledem stačil. Domácí získali rozhodující náskok již v úvodním souboji, hosté pak bodovali až v závěrečném duelu. V souboji sestupem ohrožených týmů se střetla doma Konstruktiva D s Unionem A. Hráči obou týmů předváděli kvalitní čísla, hostům se však dařilo o poznání lépe a ani závěrečný mohutný finiš domácích jim již nemohl  vzít vítězství.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Union A venku v Braníku (2608), doma ve stejném utkání předvedla Konstruktiva D výkon 2549. Nejlepším hráčem kola byl Ostatnický z Konstruktivy D se svým domácím výkonem 467. Venku opět ve stejném utkání porazil Kantner z Unionu 460 kuželek.
Pouhá 3 kola před koncem vede Astra o 2 body před Admirou. Astra je již jen krůček od historického úspěchu, ale mistrovská Admira to také nevzdává. Může to být ještě zajímavé. Třetí Meteor B po domácí porážce již asi na titul nedosáhne, na bronz se může ještě protlačit Union B. Za ním je hodně vyrovnaný střed tabulky. Jistotu v něm mají všechny týmy včetně V. Popovic. O sestupujících se rozhodne mezi posledními 4 týmy tabulky. Hodně si pomohl Union A, naopak s ohněm si zahrávají DP Praha. Nejhůře jsou zatím na tom Konstruktiva D a Vršovice B. Uvidíme, komu nakonec zůstane v rukách černý Petr. Mezi jednotlivci je na čele nestor R. Kašpar z Pragovky, kterého už asi těžko někdo ohrozí. Stříbrný je zatím nehrající Jankovec z DP Praha a na bronzovém stupínku M. Boháč z Meteoru B. I za ním však má celé řada hráčů velmi dobrý průměr. Průměr přes 400 má 3 kola před koncem ještě 61. hráč v pořadí, kterým je vršovický Mikulášek.

28.kolo

Astra je mistrem Prahy - Blahopřejeme !!! Sestupují Konstruktiva D a Vršovice B.
Soutěž MP1 má za sebou kompletní 28.kolo, chybí však výsledek z 1 utkání. Domácí byli tentokráte lepší a připsali si 3 vítězství, hosté bodovali ve 2 případech. Hrálo se hned několik důležitých utkání, 1 derby a viděli jsme opěr 1 kanára.
Vedoucí Astru přivítal ve Strašnicích Union A. Hosté měli jasně lepší vstup do utkání a v polovině vedli již 0:6 a 88 kuželek. Tento náskok se sice domácí snažili ve druhé části vymazat, ale hosté si již nabídnutou šanci nenechali vzít. Výborný výkon předvedl doma Union B v utkání s Rapidem. Domácí byli po celý zápas lepším týmem, hosté odvraceli kanára až v závěrečném duelu. Kanára nadělily V. Popovice  hráčům Rudné. Do poloviny to bylo celkem vyrovnané utkání, ale pak již domácí jasně excelovali. Nečekaně snadnou záležitostí bylo utkání Meteoru A s VŠTJ. Domácí předvedli kvalitní výkon, naopak hosté neměli zrovna svůj den. V derby v Braníku hostila Sparta tým Konstruktivy D, nad kterým se tyčil Damoklův meč sestupu. Domácí opět předvedli soustředěný výkon, na který ale hosté přes veškerou snahu nestačili. Další utkání "o život" se hrálo ve Vršovicích, kde domácí Béčko přivítalo hráče DP Praha, kteří ve svém středu přivítali "návrat ztraceného syna" J. Jankovce. A nutno říci, že za vteřinu dvanáct. Bylo to právě on, kdo po lepším vstupu hostujícího týmu přidal v polovině utkání rozhodující kuželky a bylo z toho vedení 0:6  a 81 kuželek. Vzal tak vítr z plachet domácím, kteří pak bodovali až v závěrečných duelech. Hosté se tak mohli radovat ze "zlatých" bodů.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma V. Popovice (2552), venku se nejvíce dařilo Konstruktivě D v Braníku, kde jí však výkon 2483 k bodům nepomohl. Hvězdou kola byl tentokrát Klička ze Sparty se svým domácím výkonem 463. Venku byl nejlepší Piskáček z VŠTJ se svým výkonem 434 na Meteoru.
Po 28. kole je tedy jasno nejen o novém Mistru Prahy, ale i o sestupujících. Mistrem Prahy se po dlouhých letech stává Astra ZMZ, které tímto blahopřejeme. O pořadí na stupních vítězů se však ještě bude hrát v závěrečných 2 kolech. Ty však již nezmění nic na skutečnosti, že na sestupových místech skončí Konstruktiva D a Vršovice B. Mezi jednotlivci je na čele R. Kašpar z Pragovky  před Jankovcem z DP Praha, který v posledních 2 kolech může ještě zaútočit na vedoucí pozici. Na 3. místě je i nadále M. Boháč z Meteoru. Průměr přes 400 má po tomto kole 59 hráčů z celkem 91 hodnocených hráčů.

29.kolo

V předposledním kole MP1 máme k dispozici s výjimkou 1 utkání všechny výsledky. K dispozici je i poslední výsledek utkání z předchozího kola. V tomto kole byly jasně lepší domácí týmy, které dokázaly vyhrát 5 utkání, hosté zaznamenali jedinou výhru.
Mistrovská Astra to neměla v utkání se Spartou jednoduché, ale s titulem v kapse již hrála celkem v poklidu a utkání nakonec dovedla do vítězného konce. Jasným rozdílem porazila doma Admira hráče z V Popovic, přesto hosté dokázali bodovat v polovině duelů. Dramatické a vyrovnané utkání sehrály Vršovice B s Unionem B. V utkání, ve kterém se soupeři střídali v zisku bodů. se rozhodovalo v závěrečném duelu. Tady hostující dotahovák mohutně finišoval, ale domácí nakonec uhájili vítězství. Snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání v Rudné, kde hostili Meteor A. Do poloviny bylo utkání vyrovnané, v té druhé ale měli již jasně navrch domácí a s přehledem zvítězili. Vyrovnané bylo utkání v Edenu, kde VŠTJ hrály s Pragovkou. Rozhodovalo se až v samotném závěru, ale přesto rozhodly o výsledku dvě skutečnosti. Výborný výkon domácího Piskáčka v předposlední dvojici a nepřesvědčivý výkon hostujícího R. Kašpara na úvod utkání. Jediné vítězství hostů v tomto kole získal Union v utkání v Hloubětíně. Domácí tu vedli 4:0 a 88 kuželek, ale ani to jim nestačilo. Od třetího hráče bodovali již jen hosté a po zásluze si po dramatickém závěru nakonec odvezli oba body. Domácí tak museli být hodně rádi, že jim vyšel poslední zápas venku, který je zbavil starostí o záchranu. Na doplnění ještě poslední výsledek z předchozího kola, ve kterém na Karlově Pragovka s přehledem přehrála Meteor B.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil doma vysokoškolákům, kteří v Edenu porazili 2482 kuželek. Ve stejném utkání předvedla hostující Pragovka nejvyšší výkon hostujícího týmu a to 2442. Hvězdou kola byl Piskáček z VŠTJ se svým domácím výkonem 463, také nejvyšší výkon hostujícího hráče byl v tomto kole k vidění v utkání v Edenu. Převedl ho P. Kašpar z Pragovky (435).
Před posledním kolem je kromě prvního místa jasný i stříbrný stupínek obhájců z Admiry a bronz hráčů Meteoru B. K drobným posunům však může dojít v posledním kole ještě ve středu tabulky, kde je situace hodně vyrovnaná. Mezi 6. a 11. místem jsou jen 2 body rozdílu. Také na konci tabulky je jasno. Ze záchrany se mohou radovat DP Praha. Sestup Konstruktivy D a Vršovic B byl jasný již po minulém kole. V posledním kole se však rozhodne, kdo z nich bude poslední. Změnu jsme trochu nečekaně zaznamenali v pořadí jednotlivců. Tam se do čela vyhoupnul Jankovec z DP Praha před R. Kašpara z Pragovky, pro kterého by bývalo bylo lepší v posledním utkání v Edenu nehrát. Vedoucí hráč si v posledním kole v Braníku již asi nenechá sesadit z této pozice. Na 3. místě je před posledním kolem M. Boháč z Meteoru a i ten má ještě šanci zaútočit na stříbrnou příčku. Průměr přes 400 má ještě 58. hráč v pořadí, kterým je J. Novotný z Meteoru. V soutěži je doposud hodnoceno celkem 91 hráčů.

30.kolo

Je dohráno. Posledním 30. kolem dorazila soutěž MP1 do cíle letošního ročníku. Vše podstatné bylo rozhodnuto již před tímto kolem, ale i přesto se hrálo několik zajímavých utkání.  Bilance tohoto kola je 6 výher pro domácí a 1x remíza. Na závěr zazpíval ještě jeden kanár a k dispozici je i poslední výsledek z minulého kola.
Mistrovská Astra již v tomto kole  nehrála a v klidu si užívala slávy. Na Meteoru domácí porazili o jedinou kuželku obhájce titulu Admiru. Union B se s letošním ročníkem rozloučil na domácí dráze kvalitním výkonem a   vítězstvím nad Meteorem B. Kanár zazpíval hráčům Rudné v utkání na Kalově s domácí Pragovkou. V Braníku se v utkání Rapidu s VŠTJ zrodila remíza. Hosté měli celkově vyšší výkon, ale domácí dokázali bodovat ve 4 duelech. Dělba bodů  byla zřejmě zasloužená. Také Sparta se doma loučila se sezónou vítězstvím. Dlouho to tak ale nevypadalo. V polovině prohrávala s DP Praha 0:6 a -133 kuželek. Ve druhé části však předvedla neuvěřitelný obrat a po zásluze nakonec vyhrála. Hodně vyrovnané bylo také utkání ve V. Popovicích, kde domácí hostili sestupující Konstruktivu D. Vypadalo to na pohodu, když domácí vedli již 8:0, ale hosté dokázali v závěru ještě utkání zdramatizovat. Body si však z Popovic neodvezli. V dalším utkání tohoto kola si Union A doma celkem snadno poradil s dalším sestupujícím týmem Vršovicemi B. Z hostujících hráčů se tu jen jeden dokázal dostat přes hranici 400. V posledním utkání minulého kola mezi Meteorem B a Rapidem se soupeři podělili o body.
Nejvyšší výkon v závěrečném kole  předvedl doma Meteor A, který atakoval hranici 26 stovek (2590), venku ve stejném utkání předvedla Admira výkon jen o 1 kuželku nižší (2589). Nejlepším jednotlivcem byl v posledním kole Kroužel z Admiry se  svým výkonem 460 na Meteoru. Doma byl nejlepší Polanský z Unionu B s výkonem 459.
Máme tedy za sebou další ročník, ve kterém byla nejlepší Astra, která má tak možnost okusit v příštím ročníku "divizní chlebíček". Stříbro získal obhájce loňského titulu Admira, která dlouho držela krok s letošním vítězem. Na bronzový stupínek vystoupal "vršovický" Meteor B. Na Union B zbyla nepopulární "bramborová" medaile, ale i tak mohou být hráči tohoto týmu se svým umístním spokojeni. V další části konečné tabulky je pořadí již hodně vyrovnané. Mezi pátým Meteorem a jedenáctými Popovicemi jsou jen pouhé 2 body rozdílu. Mužstva z této části tabulky střídala lepší okamžiky s těmi slabšími a tomu odpovídá i konečné umístění. V závěru tabulky je Union A, který se nakonec v pohodě zachránil. Větší nervy však měly DP Praha, ale i tento tým se nakonec zachránil. Na sestupových pozicích se umístila předposlední Konstruktiva D a poslední Vršovice B. Oba tyto týmu se budou v příštím ročníku pokoušet o návrat do nejvyšší soutěže. Mezi jednotlivci byl letos nejlepší Jankovec z DP Praha před R. Kašparem z Pragovky a M. Boháčem z Meteoru B. Celkem 7 hráčů mělo letos průměr přes 420, dalších 22 hráčů mělo průměr přes 410. Průměr přes 400 mělo letos celkem 57 hráčů z 89 hodnocených.
Tak a to je z letošního ročníku vše. Po letní 4 měsíční přestávce nás čeká další ročník. Tak si užijte léta.


 PKS - Poslední aktualizace  12.05.2011
e-mail - webmaster