MISTROVSTVÍ PRAHY II - 2007/08 - KOMENTÁŘE

 
Dohrávka

Dohrávaným utkáním 21.kola byl definitivně dohrán letošní ročník MP II. Původně to mohlo být utkání o postup, ale nakonec tak tomu nebylo. Vše bylo jasně již před utkáním a i soupeři se nakonec  rozešli s remízou.
Pořadí v konečné tabulce se již nezměnilo. Vítězem je Astra, spolu s ní postupuje do nejvyšší pražské soutěže Slavia B. Na bronzovém stupínku skončila nakonec Admira C.
Se soutěží MP II se nejméně na rok loučí týmy TJ Radlice, DP Praha B a v případě 3 sestupujících týmů zřejmě i Admira B.
D
nes také přinášíme celkový přehled a souhrn nejrůznějších čísel a statistik z letošního ročníku MP II. Pro každého se tam určitě něco najde.

26.kolo

Soutěž MP II má za sebou poslední kolo. A  v něm byly stoprocentně úspěšné domácí týmy. Rozhodlo se v něm jak o postupujících, tak sestupujících týmech i když zbývá ještě jedna dohrávka.
Vedoucí Astra si doma v posledním utkání se S.Žižkov definitivně zajistila nejen 1.místo. ale i postup do nejvyšší pražské soutěže.  Nezaváhala nakonec ani Slavia B, která doma v Edenu v dramatickém a vyrovnaném utkání orazila V.Popovice. Naděje na postup naopak ztratila Admira C po porážce v Hloubětíně. Tady domácí DP Praha potřebovaly k záchraně nutně bodovat. A to se domácím po soustředěném výkonu podařilo. V utkání týmů ze středu tabulky, ve kterém šlo již jen o lepší umístění, porazil v Braníku Rapid C po vyrovnaném průběhu Meteor B. Také v utkání S.Vršovice E se Slavojem D již o nic nešlo. Domácí si v něm připsaly zaslouženě další body do tabulky. V dalším utkání ve Vršovicích však musel domácí S.Vršovice D k záchraně nutně bodovat v utkání s již jistým sestupujícím DP Praha B. Také tady se to domácí podařilo a mohou se tak těšit na příští ročník MP II. V posledním utkání tohoto kola se střetly týmy ohrožené sestupem. Admira B v něm hostila Radlice. Utkání mělo velice vyrovnaný průběh, v závěru ale byli domácí lepším týmem a strhli vítězství na svou stranu. Avšak ani toto vítězství jim již v tabulce nepomohlo.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Frank ml. z V.Popovic, kterému se na Slavii podařilo porazit 451 kuželek. Doma byl nejlepší Dubský ze Slavie B, který ve stejném utkání docílil výkonu 447 b. Mezi družstvy byly nejlepší výkony vidět opět na Slavii, kde domácí Slavia B předvedla 2509 a hostující V.Popovice 2502.
K definitivnímu konci letošního ročníku zbývá dohrát ještě utkání Admira C : Slavia B, ale ani to již asi nic nezmění na 1.místě Astry a postupu společně se Slavií B. Bronzová bude Admira C. Na konci tabulky jsou jistými sestupujícími poslední DP Praha B a TJ Radlice. Do MP III je v případě sestupu 3 družstev doprovodí Admira B. V jednotlivcích byl nejlepší Věchtík z Rapidu B před Doležalem z Astry a Burgerem ze Slavie B. Průměr přes 400 má celkem 27 hráčů.

25.kolo

Předposlední 25.kolo MP II přineslo 5 vítězství domácích a 2 vítězství hostů. A k vidění bylo hned několik zajímavých a velice vyrovnaných utkání.
Ve Velkých Popovicích přivítali vedoucí tým soutěže Astru, která by v případě vítězství již mohla slavit postup. Ta tady do poloviny utkání držela s domácími krok a zdálo se, že si přijela pro body. Ve druhé části ale domácí zabrali a nakonec zcela jasně přehráli svého soupeře.  V dalším utkání se střetly týmy z opačných konců tabulky. Radlice doma v existenčním utkání hrály se v tabulce druhou Slavií B. Hostům se tu hned od počátku více dařilo a vytvořili si tak postupně náskok, který domácí ani finišem v závěru již nedokázali smazat. Jasnou záležitostí pro domácí tým bylo utkání Admiry C se S.Vršovice D. Výborný výkon předvedl doma Meteor B v utkání se S.Vršovice E. Utkání dvou sousedů v tabulce mělo zcela jasný a nečekaně hladký průběh. Hosté mohli být rádi, že neodjeli s kanárem. V utkání týmů ze středu tabulky podlehnul v Edenu S.Žižkov hráčům Rapidu B. Těm se tu opravdu dařilo a po kvalitním výkonu si v závěru si již jen hlídali svůj náskok. V důležitém utkání týmů ohrožených sestupem  porazil doma Slavoj D po dramatickém závěru o pouhé 3 kuželky tým DP Praha A. Domácí tu vedli již 6:2 a téměř 60 kuželek, ale nakonec byli rádi, že uhájili nejtěsnější vítězství. Dramatické a vyrovnané bylo také poslední utkání tohoto kola. V Hloubětíně jsou sice domácí DP Praha B již ze hry o udržení, body ale nutně potřeboval jejich soupeř, hráči Admiry B. Domácí však podali velice houževnatý výkon a body hostům nedarovali.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil Věchtíkovi z Rapidu B, kterému v Edenu na konci svítilo na ukazateli číslo 463. Doma byl nejlepší Všetečka ze S.Žižkov, který ve stejném utkání docílil výkonu 458b. Mezi družstvy byl nejlepší Rapid B, který na Slavii porazil 2558 kuželek. Doma se nejvíce dařilo Meteoru B, který docílil výkonu 2505b.
A jak vypadá tabulka po předposledním kole? Ani předposlední kolo nedalo ještě odpověď na všechny otazníky. Na čele je Astra s náskokem 2 bodů před Slavií B a 3 bodů před Admirou C. A vzhledem k tomu, že oba týmy mají právě vzájemné utkání ještě nedohráno, je Astra již hodně blízko postupu, zvláště proto, že svoje poslední utkání hraje na domácí dráze. V klidu již mohou hrát družstva od 4. do 9.místa. Také o dvou sestupujících týmech je již jasno. Nejméně na rok se s MP II loučí Radlice a DP Praha B.  O dalším týmu, který je s největší pravděpodobností doprovodí do MP III se rozhodne až v posledním kole mezi DP Praha, S.Vršovice D a Admirou B. I v posledním kole tedy bude ještě hodně ve hře. V jednotlivci je jasně na čele Věchtík z Rapidu B před Doležalem z Astry a Burgerem ze Slavie B. Průměr přes 400 má celkem 27 hráčů.

24.kolo

Také ve 24.kole MP II jsme byli svědky urputných bojů a to jak o postup, tak zejména o udržení v soutěži. Kolo bylo odehráno kompletní a výrazně úspěšnější byli domácí, kteří vyhráli celkem 5 utkání. Hosté si tentokráte odvezli jen 3 body za 1 vítězství a 1 remízu.
Vedoucí Astra mohla po tomto kole již slavit postup, to by ale musela vyhrát v Edenu. Tam jim to však domácí, kteří také hrají o postup a nemohli si dovolit zaváhat, zatím nedopřáli a  po výborném výkonu zejména v závěru utkání jsou tak i nadále ve hře o postup do nejvyšší pražské soutěže. V derby v Kobylisích se nedalo příliš taktizovat. Domácí Béčko potřebuje nutně body k záchraně, hostující Céčko zase hraje o postup. Utkání mělo velice vyrovnaný průběh a nakonec i výsledek. V samotném závěru tu hosté dokázali vydřít remízu.
V dalším utkání v Braníku nestačil Rapid B na dobře hrající V.Popovice. Domácí tu stačili v závěru již jen korigovat nepříznivý výsledek. V utkání důležitém zejména pro domácí tým hostily v Hloubětíně DP Praha tým Meteoru B. A bylo to velice vyrovnané utkání s dramatickým koncem, ve kterém nakonec domácí uhájili šťastné vítězství a důležité body. Vyrovnané bylo také utkání ve Vršovicích, kde Vršovice E hrály se S.Žižkov.  Domácí tu až v závěrečném souboji dotahováků definitivně rozhodli o svém vítězství. Důležité body doma získaly Vršovice D, které po kvalitním výkonu jasně přehrály Slavoj D. V posledním utkání tohoto kola vykřesaly jiskřičku naděje Radlice, které doma zcela jasně přehrály poslední tým tabulky DP Praha B.
Nejvyšší výkon v tomto kole dosáhnul Doležal z Astry, který v Edenu předvedl parádních 493 poražených kuželek. Doma se nejvíce dařilo Formanovi ze Slavie B, který ve stejném utkání dosáhnul výkonu 469 b. Mezi družstvy byla jasně nejlepší Slavia s výkonem 2606. Venku  ve stejném utkání dosáhla Astra výkonu 2523 b.
Dvě kole před koncem je na čele Astra s náskokem 4 bodů před Slavií B, která však stejně jako třetí Admira C má 1 utkání k dobru. Celkem v klidu již mohou hrát družstva na 4. až 8.místě. Od 9.místa je však již horká sestupová půda, což je dáno předpokladem 3 sestupujících týmů v tomto ročníku. Z tohoto pohledu se sestupové vody zavřely již nad týmem DP Praha B. Které další týmy ho doprovodí do MP III si musíme ještě 2 kola počkat. Mezi jednotlivci se již čelo tabulky příliš nemění. Na 2.místo se tu však po svém skvělém výkonu v Edenu vyhoupnul Doležal  z Astry. Průměr přes 400 má celkem 29 hráčů.

23.kolo

Již 23.kolem pokračovala soutěž MP II. V tomto kole se z vítězství radovali hosté jen v 1 utkání. Ve všech ostatních utkáních zůstaly body doma.  Urputné boje byly jak na čele tak zejména na konci tabulky. K dispozici máme také 2 výsledky dohrávaných utkání.
Vedoucí Astra doma opět nezaváhala,přesto však měla s hostujícím Rapidem B plné ruce práce. Naopak bez problému si doma poradila Admira C s týmem Radlic, který v Kobylisích předvedl hodně slabý výkon. Body neztratila ani Slavia B, která sice v Hloubětíně předvedla jen slabý výkon, ale domácí DP Praha B na víc neměly. V.Popovice doma po dobrém výkony celkem snadno porazily S.Vršovice E. Doma se dařilo také Meteoru B, který doma jasně přehrál S.Vršovice D. Poměrně vyrovnané utkání se hrálo v Edenu, kde S.Žižkov hostil DP Praha. Domácí si však vytvořili postupně dostatečný náskok, který si v závěrečné sérii již ohlídali.  V zajímavém utkání týmů ze druhé poloviny tabulky porazil doma Slavoj D tým Admiry B. Přesto, že domácí vedli v polovině již 6:0, závěr utkání hosté dokázali ještě zdramatizovat.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Havrdová z V.Popovic, která dosáhla výkonu 443 b., venku se dařilo Růžkovi ze S.Vršovice D, který na Meteoru udělal 440. Ve družstvech byly nejlepší V.Popovice, které doma udělaly 2444, venku pak na Zahradním městě dokázal Rapid B výkon 2417.
V dohrávaných utkáních byli úspěšnější hosté. Radlice doma nestačily na lídra tabulky Astru, která tak důrazně vykročila za postupem. Další porážku a velké problémy se záchranou si přivodily DP Praha B, které nestačily na Rapid B.
V tabulce je po tomto kole jasně na čele s  náskokem 6  bodů Astra a je již opravdu krůček od postupu. Tvrdý boj o další postupové místo svádí Admira C a Slavia B. Mezi těmito týmy rozhoduje v současnosti celkové skóre a oba týmy mají 1 utkání k dobru. Týmy ve středu tabulky mezi 4. až 8.místem již mohou zřejmě být v relativním klidu. O sestupujících se zřejmě rozhodne mezi týmy od 9.místa níže. Tady se v teoretické rovině záchrany nachází poslední tým tabulky DP Praha B. Hodně těžké to však budou mít i Radlice.

22.kolo

Celkem 4 vítězství domácích a 3 vítězství hostujících týmů přineslo kompletní 22.kolo MP II.  Ne vždy se však prosadili papíroví favorité.
Velice dramatické a vyrovnané bylo utkání ve Vršovicích, kde domácí S.Vršovice E hostil vedoucí tým tabulky Astru. Hosté tu vedli dokonce již 1:7 a přesto domácí ještě dokázali v závěrečném dramatu strhnout vítězství o 4 kuželky na svoji stranu. To jen potvrzuje, že utkání se nemá nikdy předčasně vzdávat. Poslední tým tabulky DP Praha B hrál doma s Admirou C a byl k ní nadmíru pohostinný. Domácí bodovali jen v úvodním duelu, pak se vše již odehrávalo v režii hostů. Kvalitní výkony byly k vidění v utkání v Edenu, kde hrála Slavia B s Rapidem B. Hosté tu vedli 0:4 a 72 kuželek. Pak se hra vyrovnala, ale v závěru skvělým výkonem zajistil body domácím jejich dotahovák. Nesmírně vyrovnané bylo i utkání DP Praha s V.Popovicemi. Tady o vítězství domácího týmu rozhodla nakonec jediná kuželka. V dalším utkání tohoto kola porazila doma Admira B po dobrém výkonu tým Meteoru B. Doma se v tomto kole nedařilo také Vršovicím D. Ty nachytal na švestkách S.Žižkov. Utkání tu bylo v polovině již v podstatě rozhodnuto a tak se dohrávalo celkem v poklidu. V utkání týmů z konce tabulky přivítaly doma Radlice tým Slavoj D. Domácí však opět předvedli slabý výkon a tak si hosté po dobrém výkonu zaslouženě odvezli oba body.
Nejvyšší výkony jednotlivců viděli tentokráte diváci v Edenu. Tady Věchtík z Rapidu B předvedl výkon 478b. a domácí Burger výkon 463b. Oba týmy předvedly také nejvyšší výkony družstev doma a venku v tomto kole.
V tabulce se i po 22.kole drží na čele Astra s  náskokem 4 bodů před Admirou C a Slavií B. Vedoucí trio má navíc 1 utkání k dobru. Zcela v klidu již mohou hrát V.Popovice a také týmy Meteoru B a Vršovice E by již neměly mít problémy. Od 7.místa jsou však družstva namočena v sestupových vodách. To je dáno předpokládaným počtem 3 sestupujících. Nejhůře si však stojí poslední DP Praha B a jen o mále lépe jsou na tom Radlice s 1 utkáním k dobru. Na čele i na konci se zřejmě vše rozhodne definitivně až v posledním kole. Mezi jednotlivci je jasně na čele Věchtík z Rapidu B před Burgerem ze Slavie B a Benešem ml. z Radlic. Průměr přes 400 má po tomto kole celkem 30 hráč

21.kolo

Také soutěž MP II se již přehoupla do poslední čtvrtiny letošního ročníku. Ve 21.kole však bylo sehráno jen 6 utkání, 1 utkání nebylo dohráno pro poruchu ASK. A toto kolo bylo již opět kolem v režii domácích týmů. V odehraných utkáních totiž domácí týmy vyhrály 5 utkání (z toho 1x s kanárem) a v 1 utkání se soupeři podělili o body.
Vedoucí Astra doma po kvalitním výkonu snadno porazila DP Praha A. Nedohráno pro poruchu ASK zůstalo důležité utkání o druhou příčku mezi Admirou C a Slavií B. Vše za stavu 4:4. Vcelku jasnou záležitostí pro domácí bylo utkání ve V.Popovicích, kde domácí porazili S.Vršovice D. Vyrovnané utkání sehrál doma Meteor C s Radlicemi. Těm se tady poměrně dařilo, domácí však byli o něco lepší. Remízou skončilo utkání v Braníku, ve kterém sice Rapid B nahrál vyšší výkon, hosté ze S.Vršovice E však častěji bodovali a tak byli nakonec domácí rádi za  bod. Drama posledního hodu bylo k vidění v Edenu. Tady nakonec domácí S.Žižkov šťastně porazil Admiru B. Utkání by možná více odpovídala remíze, ale domácí byli o jedinou kuželku lepší. V posledním odehraném utkání tohoto kola nadělil doma Slavoj D kanára týmu DP Praha B. Hosté tu vzdorovali jen v úvodu utkání, pak již to byla jasná záležitost pro domácí.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma v Braníku Věchtík z Rapidu B a měl hodnotu 475 b. Venku ve stejném utkání předvedl Polák z Vršovic E výkon 451 b. Mezi družstvy překonal hranici 25 stovek o 7 kuželek Rapid B, na zisk obou bodů to ale nestačilo. Venku se nejvíce dařilo Vršovicím E, které si za výkon 2454 v Braníku odvezli 1 bod.
V tabulce vede s náskokem 6 bodů Astra před dvojicí Admira C a Slavia B. Za nimi je jen krátký střed tabulky. V její druhé polovině se bojuje o udržení. Poslední jsou i nadále DP Praha B se ztrátou 2 body na Radlice. Ty však na další týmy ztrácejí jen minimum. Mezi jednotlivci vede Věchtík z Rapidu B

20.kolo

Další ,v pořadí již 20.kolo MP II, bylo odehráno kompletní. Byla v něm výrazně úspěšnější hostující družstva. Ta vyhrála celkem 5 utkání, v jednom utkání se zrodila remíza a jen 1 utkání dokázali vyhrát domácí.
Astra hostovala ve Vršovicích se S.Vršovice D. Vedoucí tým tu nenechal nic na náhodě a od prvních hodů šel za vítězstvím. Domácí přes veškerou snahu tentokráte na vítězství neměli. Překvapením skončilo utkání v Edenu, kde Slavia B podlehla týmu S.Vršovice E. Domácím se tentokráte nedařilo a hosté toho plně využili. Doma v tomto kole nezaváhala jediná Admira C. Ta si celkem snadno a s přehledem poradila se Slavojem D. Body si rozdělili soupeři ve vyrovnaném utkání DP Praha B s Meteorem B. Domácí, kteří se stále drží nad vodou potřebují nutně bodovat a tak byli nakonec rádi i za vydřený bod. Překvapivě hladce prohrála doma Admira B s týmem V.Popovic. Hosté tu však zahráli dobře a nedali domácím příliš šancí. V utkání týmů ze středu tabulky podlehl doma |DP Praha hostům z Rapidu B. V posledním utkání tohoto kola podlehli doma Radlice v důležitém duelu týmu S.Žižkov a opět se tak více namočili do sestupových vod..
V tabulce je po tomto kole na čele Astra s náskokem 4 bodů a utkáním k dobru na dvojici Slavia B a Admira C. Za krátkým středem tabulky se ve druhé polovině tabulky bojuje o udržení. Poslední DP Praha B ztrácejí jediný bod na dvojici Radlice a Slavoj D. Čeká nás poslední čtvrtina letošního ročníku a jak se zdá bude to zajímavé až do posledního kola.
Poznámka:
Dnešní výsledky vzhledem k havárii PC skupináře neobsahují všechny podrobnosti. Úplný zpravodaj bude k dispozici snad po dalším kole již příští týden.

19.kolo

Soutěž MP II pokračovala  19.kolem. Také v tomto kole bylo odloženo 1 utkání. Bilance v tomto kole byla však zcela vyrovnaná. Domácí vyhráli 2 utkání stejně jako hosté a v 1 případě se rozešli soupeři s remízou. Vidět jsme také mohli v pořadí již třetího jarního kanára.
Vedoucí Astra doma jasně převálcovala Admiru B, která na Zahradním městě opravdu neměla šanci. Překvapením skončilo další utkání, ve kterém o záchranu hrající Slavoj D hostil naopak o postup usilující Slavii B. Domácí dokázali využít slabší chvilky hostů uprostřed utkání a získat si tak náskok, který jim v konečném vyúčtování přinesl alespoň bod. V souboji týmů z čela tabulky hostil doma Meteor B tým Admiry C. Vyrovnané utkání tu bylo dramatické až do posledních hodů a z vítězství se nakonec radovali hosté.  Kanára nadělily doma Vršovice E týmu DP Praha, kterému se ve Vršovicích vůbec nedařilo. V zajímavém utkání v Braníku porazil Rapid B tým S.Vršovice D. Hosté se sice v závěru snažili o zvrat, ale domácí si již body pohlídali. Překvapení se zrodilo také v Edenu, kde S.Žižkov nestačil na poslední tým tabulky DP Praha B. Hosté tu hráli jako o život a po zásluze si odvezli oba body.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Mašek z Meteoru B, kterému se podařilo 448. Venku byl nejlepší Forman ze Slavie B, který na Zahradním městě porazil 431 kuželek. Mezi družstvy zazářil DP Prahy B svým výkonem 2465 v Edenu. Doma byl nejvyšší výkon 2451, který předvedly Vršovice E.
V tabulce je i nadále na čele Astra, která důrazně kráčí za návratem do MP 1. O druhé postupové místo svádí boj Slavia B s Admirou C. Za krátkým středem tabulky je ve druhé části tabulky hodně vyrovnaná situace. Jiskřičku naděje vykřesal DP Praha B, který na posledním místě ztrácí sice 3 body na další 3 týmy, ale má 1 utkání k dobru. Vzhledem k možnému sestupu více družstev nemohou být ještě v klidu ani šesté Vršovice E. Více může napovědět již příští kolo.
Mezi jednotlivci se pořadí na čele nezměnilo. Vede Burger ze Slavie B před Věchtíkem z Rapidu B a Kováčem z Admiry C. Průměr přes 400 má ještě 29.hráč, kterým je L.Růžek ze S.Vršovbice D.

18.kolo

V 18.kole MP II bylo odehráno 6 utkání, 1 utkání bylo odloženo. Lépe se opět dařilo domácím týmům, které vyhrály 4 utkání. V jednom utkání se soupeři rozdělili o body a jen z 1 utkání si odvezli body hosté.
Slavia B doma nezaváhala a jasně po výborném výkonu přehrála DP Praha. Admira C doma porazila po solidním výkonu S.Žižkov. O svém vítězství však rozhodla až v závěrečné fázi utkání. Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo na Zahradním městě, kde o záchranu bojující Slavoj D hostil Meteor B. V utkání se střídali soupeři v zisku bodů a i když se hosté v závěru hodně snažili, domácí již utkání nepustili. Remíza se v tomto kole zrodila v utkání posledního týmu tabulky DP Prahy B se Sj. V.Popovice. O konečné remíze tu rozhodla jediná kuželka v závěrečném souboji dotahováků. V derby ve Vršovicích přehrálo jasně domácí Déčko hostující Éčko. Hosté tu bodovali jen v úvodním souboji. V utkání týmů ze středu tabulky nestačila doma Admira B na Rapid B. Hosté si tu vytvořili náskok již v úvodu utkání a ten si pak již pohlídali až do konce.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma vršovický Růžek, který porazil 454 kuželek. Venku byl nejlepší Klempera z DP Praha A, který na Slavii hodil 433. Výkon 2519, který předvedla Slavia na domácí dráze byl současně nejvyšším výkonem družstva v tomto kole. Venku  předvedl nejvyšší výkon Meteor B, tomu však 2397 b. nestačilo k vítězství na Zahradním městě.
Na čele tabulky je i nadále Astra, která měla v tomto kole odložené utkání. Za ní je již jen o jediný bod Slavia B. Na 3.místě zůstává Admira C. Mezi těmito 3 týmy se zřejmě rozhodne o 2 postupujících. Střed tabulky je velice krátký a přechází plynule v její závěr. Poslední DP Praha B  ztrácí sice 4 body, ale před nimi je ve 3 bodech naskládáno celkem 6 týmů. A tak se máme v dalším průběhu ještě na co těšit. Mezi jednotlivci vede Burger ze Slavie, za něj se posunul Věchtík z Rapidu B před Kováče z Admiry C. Průměr přes 400 má celkem 27 hráčů.

17.kolo

Kompletním 17.kolem pokračovala soutěž MP II. A tentokráte to bylo jednoznačně kolo pro hosty a neobešlo se bez překvapení. Domácí totiž vyhráli jen jediné utkání, v dalších 3 utkáních se zrodila remíza a ze 3 utkání si odvezli plný bodový zisk hosté.
První překvapení se zrodilo na Zahradním městě, kde zatím suverénní Astra jen remizovala s posledním týmem tabulky DP Praha B. Hosté měli výborný vstup do utkání a i pak vzdorovali domácímu týmu, který až v závěru vydřel remízu. Remízu přineslo také utkání Meteoru B se Slavií B. Oba týmy bojující o postup do nejvyšší pražské soutěže předváděly solidní výkony. Hosté tu sahali po bodech, ale lepším závěrem si domácí zajistili alespoň remízu. Do třetice překvapení přišlo z Kobylis, kde ambiciózní Admiru C zaskočil celek z V.Popovic. Hosté nasadili hned v úvodu k trháku a svůj náskok pak proti nevýrazně hrajícím domácím hráčům již udrželi. . Průměr přes 400 má po tomto kole celkem 26 hráčů. Třetí remíza v tomto kole byla k vidění v Hloubětíně, kde celek DP Praha přivítal S.Vršovice D. V utkání, které bylo jako na houpačce se soupeři nakonec rozešli se spravedlivou remízou. V dalším zajímavém utkání porazil doma S.Vršovice E po solidním výkonu S.Admira B. Překvapením je i další domácí porážka S.Žižkov, tentokráte s předposledním týmem tabulky Slavojem D. Hosté si tu po vyrovnaném průběhu připsali veledůležité  body do tabulky. V posledním utkání tohoto kola podlehnul v Braníku Rapid B týmu Radlic. Přesto, že domácí vedli již 6:2, dokázali v závěru hosté ještě otočit utkání ve svůj prospěch.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl na Zahradním městě Málek z DP Praha, který tu udělal obdivuhodných 452. Doma se blýsknul Mašek z Meteoru B, který předvedl výkon 449 b. Nejvyšší výkon družstva v tomto kole předvedl doma Meteor B, kterému k 25 stovkám chyběly jen 4 kuželky. Venku byl nejlepší předposlední tým tabulky Slavoj D, který na Slavii porazil celkem 2469 kuželek.
Pořadí na čele tabulky se po tomto kole nezměnilo. Stále vede Astra před Slavii B a Admirou C. Ve hře o postup je ještě Meteor B. Za dlouhým a vyrovnaným středem tabulky je předposlední Slavoj D, který ztrácí 1 bod na Rapid B, poslední jsou  i nadále DP Praha B. Mezi jednotlivci si drží vedoucí pozici Burger ze Slavie, za něj se posunul Všetečka ze Žižkova před Kováče z Admiry C.

16.kolo

V 16.kole MP II bylo sehráno jen 6 utkání, 1 utkání bylo odloženo. V odehraných utkáních 4x vyhráli domácí a 2x si odvezli body hosté.
Utkání kola se hrálo v Kobylisích, kde Admira C hostila vedoucí Astru. Hosté si tu do poloviny utkání vytvořili dostatečný náskok, který domácí i přes zlepšení ve druhé části utkání již nedohnali. Kvalitní výkony byly k vidění v utkání Slavie B se S.Vršovice D. O svém vítězství tu domácí ale rozhodli definitivně až v závěru utkání. Drama až do posledního hodu bylo utkání Meteoru B se S.Žižkov. Hosté tu vedli již 6:2, ale domácí dokázali mohutným závěrem strhnout ještě vítězství na svoji stranu. Admira B doma přehrála DP Praha  přesto, že prohrávala 0:4. Hosté sice měli lepší začátek, ale to bylo z jejich strany vše. Jasnou záležitostí pro domácí tým bylo utkání Radlic se S.Vršovice E.  Další drama se odehrálo i v posledním utkání tohoto kola na Zahradním městě. Tady o záchranu bojující Slavoj D nakonec po nervy drásajícím zvěru podlehnul týmu z V.Popovic.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl žižkovský Brveník, který na Meteoru udělal 445 b. Doma ve stejném utkání předvedl Míka z Meteoru B výkon 443 b. Ze družstev předvedla nejvíce Slavia B v Edenu, kde porazila celkem 2535 kuželek. Venku byl nejlepší S.Žižkov s výkonem 2504 na Meteoru, na vítězství mu to však nestačilo.
V tabulce si Astra i nadále drží 3 bodový náskok. Na 2.místo se posunula Slavia B před Admiru C. O postup si to zřejmě rozdají již jen první 4 týmy. Za poměrně dlouhým a vyrovnaným středem tabulky je předposlední Slavoj D a poslední DP Praha B.Ale ani týmy, které jsou v tabulce před nimi nemají nic jisté, zejména vzhledem k možnosti více sestupujících týmů, která se letos rýsuje. Mezi jednotlivci se čelo tabulky nezměnilo. Průměr přes 400 má celkem 22 hráčů.

15.kolo

15. kolem pokračovala soutěž MP II. I toto kolo bylo odehráno kompletně a přineslo poměrně vyrovnanou bilanci. Ve 4 utkáních vyhráli domácí a ze 3 utkání si přivezli body hosté. Viděli jsme také prvního jarního kanára.
Vedoucí Astra se v derby doma dlouho trápila s o záchranu bojujícím Slavojem D. Vše se pak rozhodlo v závěrečném souboji dotahováků, kde hostující hráč nestačil na smršť domácího hráče. V  Braníku nestačil doma Rapid B na velmi dobře hrající Admiru C, která si po zásluze odvezla oba body. V zajímavém derby v Edenu se lépe vedlo hostující Slavia B. Ta si odvezla oba  body za  vítězství nad domácím S.Žižkov. Překvapení se zrodilo ve V.Popovicích, kde domácí nestačili na Meteor B. Hosté tu domácím po výborném výkonu nadělili dokonce kanára. Vyrovnané utkání se hrálo v Hloubětíně, kde DP Praha nakonec porazil tým z Radlic. Bez větších problémů porazil doma S.Vršovice E poslední tým tabulky DP Praha B. Také S.Vršovice D doma nezaváhal a jasně přehrál Admiru B.
Nejvyšší výkon v tomto kole dosáhnul V.Císař z Admiry C, který v Braníku předvedl 457 b. Doma byl nejlepší Drozen ze S.Žižkov, který porazil 447 kuželek.  Z družstev předvedla nejvyšší výkon doma Astra a to 2514. Venku se nejvíce dařilo Meteoru B, který ve V.Popovicích udělal 2511.
V tabulce si Astra udržuje i nadále 3 bodový náskok před Admirou C a Slavií B. Za dlouhým a poměrně vyrovnaným středem tabulky jsou v závěru Radlice s jednobodovým náskokem před předposledním Slavojem D. Poslední jsou i nadále DP Praha B. Na čelo pořadí jednotlivců se po tomto kole posunul Burger ze Slavie B před Věchtíka z Rapidu B, na 3.místo se posunul Kováč z Admiry C. Průměr přes 400 má po tomto kole  již 21 hráčů.

14.kolo

Po zimní přestávce zahájila jarní část MP II 14.kolem. Odehrána byla kompletně všechna utkání. A jako již tradičně, opět byly úspěšnější domácí týmy, které vyhrály 5 utkání. Hosté si odvezli body jen ze 2 utkání.
Vedoucí Astra hrála na Meteoru, kde však měla slabší začátek a domácí toho dokázali plně využít. V závěru pak již zvládli ohlídat  náskok a hosté si tak odvezli teprve 2 porážku v tomto ročníku. Admira C doma po dobrém výkonu bez problému přehrála S.Vršovice E. Také Slavia B neměla doma žádné problémy a hosté z Admiry B mohli být nakonec rádi, že neodjeli s kanárem. Zajímavé a vyrovnané utkání se hrálo v Edenu, kde S.Žižkov svedl vyrovnaný souboj s V.Popovicemi. O svém vítězství tu domácí rozhodli až v závěrečné sérii. Důležité body doma vydřel zachraňující se Slavoj D v utkání s Rapidem B. V utkání dramatickém až do posledního hodu byli nakonec šťastnější  domácí hráči. V souboji týmů z konce tabulky se doma nedařilo Radlicím, které po vyrovnaném a dramatickém průběhu podlehly nejtěsnějším rozdílem o 1 kuželku hostům ze S.Vršovice E. V posledním utkání tohoto kola se hrálo derby v Hloubětíně, ve kterém domácí Béčko nestačilo na "hostující" Áčko.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Stříbrný z Meteoru B, kterému na konci svítilo na ukazateli úctyhodných 455 b. Venku se nejvíce dařilo Škoudlínovi z Vršovic D, který proti Radlicím porazil 443 kuželek. Mezi družstvy byl nejvyšším výkonem domácí výkon Meteoru B 2472 b. Ve stejném utkání zahrála Astra 2428.
V tabulce je po prvním jarním kole na čele i nadále Astra se 3 bodovým náskokem před Admirou C a Slavii B. Za poměrně dlouhým a vyrovnaným středem tabulky se na konci na předposlední místo posunul Slavoj D  a na poslední místo klesnul DP Praha B. V jednotlivcích se čelo již příliš nemění. Vede Věchtík z Rapidu B před Kašparem z Admiry C a Všetečkou ze Žižkova. Průměr přes 400 má celkem 19 hráčů.

Dohrávky - podzim

 

13.kolo

 

12.kolo

Předposlední 12.podzimní kolo MP II bylo sehráno kompletní. Opět v něm byli lepší domácí, kteří vyhráli celkem 5 utkání, hosté si odvezli body jen ze 2 utkání. K dispozici je také výsledek 1 dohrávaného utkání 4 kola.
Vedoucí tým tabulky Astra doma hostil V.Popovice, které po dobrém výkonu jasně přehrála. Velké překvapení se zrodilo v Edenu, kde Slavia B hrála s Radlicemi. Domácí tu předvedli podprůměrný výkon, čehož plně  využili hosté k zisku veledůležitých bodů. S.Vršovice E doma porazil Meteor B. Ten tu sice vedl již 0:4, pak se ale karta zcela obrátila a domácí poměrně v pohodě otočil vývoj ve svůj prospěch. V dalším utkání podlehli doma Vršovice D i přes strhující závěr Admiře C, která si dostatečný náskok vytvořila již v úvodu utkání. V Braníku porazil Rapid B poměrně snadno hostující S.Žižkov. Jasným  výsledkem pro domácí skončilo utkání v Hloubětíně, kde DP Praha nedali šanci slabě hrajícímu Slavoji D. V posledním utkán í tohoto kola porazila doma Admira B ve vyrovnaném utkání  tým DP Praha B. V dohrávaném utkání 4.kola si rozdělili body Admira B a Vršovice E. Domácí sice vedli již 6:0, ale mohutně finišující hosté nakonec vydřeli alespoň bod.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Kašpar z Admiry C, který ve Vršovicích dokázal úctyhodných 458. Doma byl nejlepší ve stejném utkání Šmejkal z Vršovic s výkonem 443b. Mezi družstvy docílil doma Rapid B výkonu 2471b., venku se nejvíce dařilo Žižkovu, který v Braníku porazil 2417 kuželek.
Podzimním mistrem se již po tomto kole stala Astra. O další pořadí na čele tabulky ještě svede boj celkem 5 týmů. Krátký střed tabulky je velice vyrovnaný a teprve poslední kolo a dohrávaná utkání dají definitivní podobu té=to části tabulky. O tom, kdo přezimuje na sestupových pozicích se rozhodne mezi družstvy DP Praha B, Radlic a Slavojem D. Mezi jednotlivci vede Kašpar z Admiry C před Kováčem z Admiry C a Všetečkou ze Žižkova. Průměr přes 400 má celkem 21 hráčů.

11.kolo

Dalším, v pořadí již 11.kolem, pokračovala soutěž MP II. Domácí byli v tomto kole stoprocentně úspěšní a vyhráli všech 7 utkání. K dispozici máme také výsledek 1 dohrávaného utkání.
Po předehrávce, kterým bylo derby na Admiře pokračovalo 11.kolo dalšími utkáními. V utkání podzimu hostila doma vedoucí Astra druhou Slavii  B. Utkání to bylo velice vyrovnané avšak bez oslnivých výkonů. Ten předvedl až v závěrečném souboji hostující Burger, ale ani jeho výkon k zisku byť jediného bodu hostům nestačil. Meteor B doma po výborném výkonu jasně porazil DP Praha. Hosté tu odvraceli kanára až v samotném závěru utkání. V.Popovice doma celkem bez problémů po dobrém výkonu přehrály tým Rapidu B. S.Žižkov tentokráte doma předvedl velice solidní výkon a snadno si tak poradil s týmem S.Vršovice E. Překvapivě snadnou záležitostí pro domácí bylo i utkání posledního Slavoje D s Vršovicemi D. Domácí tentokráte nenechali nic na náhodě a jasně přehráli hostující tým. Nejvyrovnanější utkání v tomto kole byl duel mezi DP Praha B a Radlicemi. V utkání týmů z konce tabulky se po průměrných výkonech nakonec z vítězství radoval domácí tým. V dohrávaném utkání 1.kola podlehla v Kobylisích domácí Admira B po vyrovnaném a dramatickém průběhu Slavii B, Hosté tu definitivně pečetili vítězství až v závěrečném souboji.
H
vězdou tohoto kola byl svým domácím výkonem 454 Kratochvíl z V.Popovic.  Venku předvedl nejvyšší výkon Burger ze Slavie B, který na Zahradním městě dokázal porazit 434 kuželek. Mezi družstvy byl nejvyšší výkon kola 2544, který doma docílil Meteor B. Venku porazil nejvíce kuželek Rapid B ve V.Popovicích, kde dosáhnul výkonu 2370b.
Dvě kola před koncem si na čele Astra drží 3 bodový náskok před svými pronásledovateli. K podzimnímu vítězství jí chybí jediný bod. Střed tabulky je stále vyrovnaný a poznamenaný ještě nesehranými utkáními. Na konci se na předposlední místo posunul Slavoj D, kterého na posledním místě vystřídaly Radlice, ty však mají 1 utkání k dobru. V jednotlivcích je po tomto kole na čele Hnátek z DP Praha B, před Kováčem z Admiry C a Fialou z Astry. Průměr přes 400 má ještě 24.hráč v pořadí, kterým je Balliš z V.Popovic.

10.kolo

Již 10.kol má za sebou podzimní část MP II. V tomto kole jsme viděli poměrně vyrovnanou bilanci utkání, ve kterých 4x vyhráli domácí a 3x se radovali z vítězství hosté. Viděli jsme také jednoho kanára. K dispozici máme výsledky 1 dohrávaného a 1 předehrávaného utkání.
V Braníku přivítal Rapid B vedoucí Astru. Domácí tu měli zpočátku navrch, ale v předposledním souboji se vše definitivně rozhodlo pro hosty. Slavia B doma po dobrém výkonu přehrála DP Praha B. Hosté tu měli lepší start do utkání a vedli 0:4, domácí pak ale zcela otočili vývoj a v závěru již jen ohlídali výsledek. Vršovice E doma po dobrém výkonu značně naložily týmu V.Popovic,, který kanára odvracel až v závěrečném souboji. Drama bylo k vidění v utkání S.Vršovice D s týmem Meteoru B. Hosté tu vedli již 0:6 a zdáli se být v pohodě. Domácí ale ještě dokázali zdramatizovat utkání. Na obrat již ale neměli. Radlice doma přivítaly Admiru C a byly nadmíru pohostinným týmem. Předvedly opět slabý výkon a velmi dobře hrající hosté jim tak nadělili kanára. Dramatický souboj se hrál v Hloubětíně, kde DP Praha po vyrovnaném průběhu nakonec porazily S.Žižkov. Vyrovnané bylo také poslední utkání tohoto kola, ve kterém hrála Admira B se Slavojem D. O vítězství domácích tu  rozhodnul výborným výkonem v 5.sérii domácí Jícha.
V dohrávaném utkání 4.kola porazily doma Vršovice D přesvědčivě DP Praha. V předehrávaném utkání 11.kola v derby v Kobylisích přehrálo domácí Céčko jasně hostující Béčko. Průběh utkání byl však mnohem vyrovnanější než ukazuje konečný výsledek.
Nejvyšším výkon hráče v tomto kole byl výkon Jíchy z Admiry B v Kobylisích, kde předvedl výkon 449 b. Venku docílil Fiala z Astry výkonu 445b. v Braníku. Astra také docílila nejvyššího výkonu družstva v tomto kole a to 2476b. Doma se nejlépe vedlo Slavii B, která v Edenu udělal 2424b.
Na čele tabulky si vedoucí Astra drží 3 bodový náskok před Slavii B a Meteorem B. Oba tyto týmu mají však o zápas více a tak Astra je již hodně blízko podzimnímu vítězství. Velice vyrovnaný je střed tabulky, kde je mezi 6. a 11.místem jen jediný  bod rozdílu. V závěru je pak trio DP Praha B, Radlice a poslední Slavoj D. V jednotlivcích se do čela posunul Jícha z Admiry B před Kováče z Admiry C a Hnátka z DP Praha B. Průměr přes 400 má ještě 23.hráč v pořadí, kterým je Věchtík z Rapidu B.

9.kolo

V 9.kole vyhráli domácí 5 utkání z toho 2x nadělili hostům kanára. Z venku si odvezli vítězství hosté jen v jednom případě.
Vedoucí Astra doma nadělila po dobrém výkonu kanára týmu S.Vršovice E. Hosté tu však byli hodně neškodní, o čemž svědčí i jejich výkon slabě přes 21 stovek. Poměrně vyrovnaný duel se hrál v Braníku, kde Rapid B porazil Slavii B. O osudu utkání tu však rozhodnul již souboj druhé dvojice, ve kterém domácí hráč nahrál 100 kuželek. Pak si domácí již ohlídali průběh utkání. Dalšího kanára jsme v tomto kole viděli také na kuželně ve V.Popovicích, kde domácí tým s nulou vyprovodili DP Praha, kterému nadělil více než 200 kuželek do trika. Doma nezaváhal ani Meteor B, který po výborném výkonu jasně přehrál tým Admiry B. Překvapení se ale zrodilo v utkání v Edenu, kde domácí Sokol Žižkov nestačil na soustředěně hrající S.Vršovice D. Utkání tu však bylo mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Admira C si připsala vítězství doma po solidním výkonu, který předvedla proti DP Praha B. O svém vítězství však definitivně rozhodla až v souboji závěrečné dvojice. V závěrečném utkání tohoto kola po delší době konečně bodoval Slavoj D, který doma porazil Radlice. Za svůj bojovný výkon si vítězství zasloužil.
Výkony hráčů v tomto kole byly celkem solidní. Nejvyšší výkon 446 b. předvedl doma Mašek z Meteoru B. Venku pak Šmejkal z Vršovic D předvedl v Edenu výkon 433 b. Domácí výkon Meteoru B, který měl hodnotu 2543 b. jasně dominoval tomuto kolu mezi družstvy. Venku se přes 24 stovek nedostal žádný tým. Shodný výkon 2387b. předvedly týmy S.Vršovice D v Edenu a Admira B na Meteoru.
Na čele tabulky vedoucí Astra odskočila o 3 body Slavii B a V.Popovicím. Poměrně dlouhý a vyrovnaný je střed tabulky, kde však týmy mají rozdílný počet odehraných utkání a situace není příliš přehledná. Na konci jsou předposlední Radlice a za nimi poslední Slavoj ztrácí již jen 1 bod. Na čelo jednotlivců se vyhoupnul Dubský ze Slavie B, před Jíchu z Admiry B a Kováče z Admiry C. Průměr přes 400 má ještě 24.hráč v pořadí.

8.kolo

Poměrně vyrovnanou bilanci přineslo 8.podzimní kolo MP II. Domácí vyhráli 4 utkání, hosté se radovali z vítězství 3x. K vidění bylo několik zajímavých a velice vyrovnaných duelů.
V Hloubětíně přivítaly DP Praha vedoucí tým soutěže Astru. A hosté tu jen potvrzovali svoje současné postavení na čele tabulky. Po dobrém výkonu si po zásluze odvezli oba body. Také Slavia B doma nezaváhala. V Edenu však sehrála nadmíru vyrovnané utkání s Admirou C. O svém vítězství rozhodla až posledními hody. Oba týmy tu docílily shodného výkonu. A jen se potvrdilo, že každá kuželka hraje. V Kobylisích Admira B přehrála po průměrném výkonu trápící se hosty ze S.Žižkov, číslo 2189 mluví samo za sebe. Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo ve Vršovicích, kde Sokol Vršovice D hostil tým z V. Popovic. Domácí tu sice vedli 4:0, ale ve druhé části byli ve vyrovnaných soubojích vždy lepší hosté, kteří tak nakonec vydřeli vítězství pro sebe. Ve druhém utkání ve Vršovicích nedal domácí S.Vršovice E šanci hostujícímu Rapidu B. Vítězství z venku si veze také Meteor B, který dokázal porazit celkem jasně domácí Radlice. V posledním odehraném utkání se v souboji týmů z konce tabulky v lepším světle předvedly DP Praha B, které doma jasně porazily Slavoj D.
Výkony v tomto kole nebyly nijak oslnivé. Tím nejvyšším byl výkon vršovického Poláka, který doma předvedl výkon 439b. Venku pak Krčma z Admiry C porazil na Slavii 426 kuželek. Z družstev doma nejvíce předvedla Slavia B, která dokázala výkon 2435 b., stejný výkon docílila i hostující Admira C.
Čelo tabulky se po tomto kole příliš nemění. Vede i nadále Astra,před Slavii B. Na 3.místo se posunul S.Žižkov. Mezi 4. a 10.místem je ve středu tabulky jen dvoubodový rozdíl a situace se tu neustále po každém kole mění. Poslední Slavoj D se jediným bodem ztrácí 3 body na další 2 týmy. Mezi jednotlivci se na čele drží Bendová ze Slavie B před spoluhráčem Dubským. Na 3.místě je Neckářová z DP Praha. Na čele tedy kralují zatím ženy a muži by se měli začít snažit ... Průměr přes 400 má ještě 25.hráč v pořadí.

7.kolo

7.kolem se MP II posunula do druhé poloviny podzimní části. V kompletně odehraném kole byly jasně lepší domácí týmy, které vyhrály 5 utkání.  V 1 utkání si soupeři rozdělili body a jen z 1 utkání si odvezli oba body hosté.
V zajímavém a vyrovnaném utkání hostily Vršovice E vedoucí tým Slavie B. Utkání tu bylo jako na houpačce a hosté tu zachraňovali bod až doslova posledním hodem. Tentokráte to byla absolutní remíza, oba týmy docílily shodného celkového výkonu. Astra doma hostila tým S.Vršovice D a v první polovině utkání s ním měla problémy. Závěr utkání byl však jednoznačný zejména díky na Zahradním městě dlouho nevídaném výkonu domácího Švédy, který předvedl 480. Rapid B v Braníku po vyrovnaném průběhu nakonec přehrál DP Praha. Vše se ale definitivně rozhodlo až v závěrečném souboji. Raritou tohoto kola je domácí vítězství S.Žižkov, který i v 5 hráčích dokázal porazit tým Radlic. V.Popovice doma přehrály S.Admira B, když rozhodující náskok si vytvořily již v první polovině utkání. Jasnou záležitostí bylo utkání Meteoru B s DP Praha B. Domácí tu předvedli špičkový výkon, proti kterému neměli hosté šanci. Jediným družstvem, které bodovalo v tomto kole  venku je Admira C, která si odvezla body z utkání na Zahradním městě proti Slavoji D, kterému se tentokráte doma příliš nedařilo.
Hvězdou kola se stal Švéda z Astry, který na Zahradním městě porazil 480 kuželek. Venku se zaskvěla Neckářová, která v Braníku předvedla výkon 463 b. Z družstev si vedl nejlépe Meteor B, který doma dokázal výkon 2537b. Venku nahrály DP Praha výkon 2410b. v Braníku.
V tabulce se po tomto kole posunula na čelo Astra před Slavii B, která má však ještě 1 utkání k dobru. I v další části tabulky je situace velice vyrovnaná. Za dlouhým středem tabulky jsou na konci DP Praha B a poslední stále s jediným bodem je KK Slavoj D.

6.kolo

V šestém kole byl nejčastějším výsledkem výsledek 10:6. kterým skončilo celkem 6 utkání. Domácí měli výrazně lepší bilanci, když vyhráli 6x, jen z jednoho utkání si odvezli body hosté. K dispozici je také 1 výsledek dohrávaného utkání
Vedoucí Slavia B hrála v Edenu s posledním Slavojem D. A bylo to drama až do poslední vteřiny. O vítězství domácích nakonec rozhodla jediná kuželka! Admira B přivítala Astru a hráči si tu na nové dráhy teprve zvykali. Domácí měli lepší start do utkání a vedli již 6:2. Hosté pak začali mohutně finišovat, ale na zvrat již to nestačilo. Radlice doma po solidním výkonu porazily ve vyrovnaném utkání Sj. V.Popovice, když museli otáčet stav 0:4. Vršovice D doma přehrály Rapid B. Hosté tu měli opravdu mizerný začátek utkání, pak začali bodovat a v závěru sahali po bodu, ale domácí již udrželi svůj náskok.  V zajímavém a poměrně vyrovnaném utkání porazily doma DP Praha tým Vršovic E. Jediné vítězství hostů v tomto kole si připsal Sokol Žižkov. Ten si veze body za vítězství z Hloubětína, kde přehrál domácí DP Praha B. V dalším utkání v Kobylisích porazila Admira C tým Meteoru B. Domácí tu definitivně rozhodli až v závěrečném souboji, ve kterém měl domácí hráč jasně navrch. V dohrávaném utkání 3,.kola porazila doma Astra po vyrovnaném průběhu tým Admiry C.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Dubský ze Slavie B, kterému se v Edenu podařil výkon 436 b. Venku byl nejvyšším výkonem výkon Maruny ze Slavoje D, který na Slavii hodil 415. Výkony družstev však tentokráte nic moc.  2381  Slavie B byl nejvyšším výkonem kola. Venku pak 2380 Slavoje D na Slavii.
V tabulce je na čele i nadále Slavia B před Astrou a DP Praha. Velice vyrovnaný je střed tabulky. Mezi 4. a 12.místem jsou pouhé 2 body rozdílu.  Předposlední je DP Praha B. poslední se ziskem jediného bodu je zatím Slavoj D.

5.kolo

5.kolo  MP 2 bylo tentokráte odehráno kompletní. Byli v něm výrazně úspěšnější domácí týmy,které vyhrály 5 utkání. Jen jednou se radovali z vítězství hosté a v 1 utkání si soupeři rozdělili body. Řada utkání však byla velice vyrovnaných.
Ta  remíza se zrodila  v utkání DP Praha se Slavií B. Celý průběh utkání byl velice  vyrovnaný a konečné rozuzlení se rodilo doslova až v posledních hodech. Astra doma přivítala Radlice a také tady to bylo velice vyrovnané utkání. Šťastnější však byli nakonec domácí. Do třetice vyrovnané utkání se hrálo v Braníku, kde Rapid B přivítal Admiru B. Tady však měli lepší závěr hosté a po zásluze si tak odvezli oba body. Také ve V.Popovicích bylo k vidění drama. Domácí v závěru museli dotahovat náskok hostů z DP Praha B a to se jim nakonec podařilo. Vršovické derby bylo opět vyrovnané, lépe se dařilo domácímu Éčku. Vše se tady rozhodlo až v závěrečném souboji dotahováků, kde domácí hráč měl jasně navrch. Vcelku bez výraznějších problémů si poradil doma S.Žižkov s týmem Admiry C. V posledním utkání 5.kola porazil doma Meter B tým Slavoj D a i tady to byla celkem jasná záležitost pro domácí.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Beneš ml. na Zahradním městě, kde se mu podařilo pěkných 445 b. Doma byl nejlepší Stříbrný z Meteoru B, který předvedl výkon 442 b. Z družstev se v nejlepším světle ukázal Meteor B s výkonem 2450 b, venku byl nejvyšším výkonem výkon 2392 b, který docílil DP Praha B ve V.Popovicích.
V tabulce je na čele duo Slavia B a Astra ZMZ se shodným ziskem 7 bodů. Třetí jsou V.Popovice. Vyrovnaný a vzhledem k rozdílnému počtu nepřehledný střed tabulky je velice dlouhý. Poslední Slavoj D ztrácí na 10.tým tabulky pouhý bod.

4.kolo

Také 4.kolo je opět nekompletní. Nebyla v něm odehrána 2 utkání. Ve zbývajících utkáních byli překvapivě lepší hosté, kteří vyhráli 4 utkání, domácí se radovali jen jednou.
T
ím jediným, kdo doma vyhrál byla vedoucí Slavia B, která v Edenu po kvalitním výkonu přehrála Meteor B. O svém vítězství však rozhodla až v závěru utkání. Velké Popovice doma přivítaly Admiru C. Hosté tu měli výrazně lepší první polovinu utkání a vedli již 6:0. Pak domácí zabrali, ale ztrátu již nedohnali. Důležité body vydřela Astra v Hloubětíně, kde ve vyrovnaném utkání porazila domácí DP Praha B. Body z venku přivezl také Rapid B, který  přehrál výrazně domácí Radlice, které tentokráte podaly slabý výkon. Doma se nedařilo ani Slavoji D, který pokračuje v nepřesvědčivých výkonech. Tentokráte na Zahradním městě nestačil na S.Žižkov.
Nejvyšší výkon tentokráte mezi jednotlivci předvedl Burger, který v Edenu docílil výkonu 439 b. Venku byl nejlepší Všetečka ze S.Žižkov, který na Zahradním městě udělal 424. Mezi družstvy byl jasně nejlepším výkon Slavie B, která doma předvedla 2495, venku předvedla Admira C ve V.Popovicích výkon 2423 b.
Tabulka je i po tomto kole hodně neúplná. Plný počet utkání mají jen 3 (!) týmy. Na čele je i nadále bez porážky Slavia B, před Astrou a Rapidem B. Za dlouhým a nepřehledným středem tabulky je v závěru Slavoj D s jediným bodem a poslední je zatím Admira B bez bodu.

3.kolo

V hodně neúplném 3.kole byla sehrána pouze 4 utkání. V odehraných utkáních 2x vyhráli domácí, 1 utkání vyhráli hosté a v 1 utkání se zrodila remíza.
V utkání o 1.místo se utkaly Vršovice D se Slavií B. Hosté však byli od úvodních hodů jasně lepším týmem a bez problémů si odvezli oba body. Remíza se zrodila v Braníku ve vyrovnaném utkání mezi Rapidem B a DP Praha B. Utkání bylo dramatické až do posledního hodu a o dělbě bodu tu nakonec rozhodla jediná kuželka. DP Praha doma v utkání s Admirou B předvedly dobrý výkon a bez problémů si připsaly další 2 body. V posledním odehraném utkání tohoto kola hostily doma V.Popovice tým Slavoje D. Do poloviny utkání tu sice byli lepší hosté, pak však domácí zabrali a nakonec jasně přehráli svého soupeře..
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Hampl z Rapidu B, který v Braníku dokázal porazit 449 kuželek. Venku se nejvíce dařilo Švarcové z DP Praha B, která ve stejném utkání předvedla výkon 434 b. Z družstev byly tentokráte nejlepší V.Popovice se svým domácím výkonem 2459 b. Venku byl nejvyšší výkon DP Praha B v Braníku a to 2422 b.
V tabulce mají po tomto kole pouze 4 týmy plný počet utkání ! Na čele je trio týmů se ziskem 4 bodů, kde mezi vedoucí Slavií B, DP Praha  a V.Popovicemi rozhoduje o pořadí skóre. Za vedoucími týmy je dlouhý a zatím velice nejasný střed tabulky, kde týmy mají velice rozdílný počet odehraných utkání. V závěru tabulky jsou 3 týmy bez bodu. Tabulku s jediným odehraným utkáním uzavírají Admira C a Admira B

2.kolo

Také 2.kolo MP II není vzhledem k rekonstrukci na Admiře kompletní. Výrazně úspěšnější byly domácí týmy, které vyhrály 4 utkání, v 1 utkání si soupeři rozdělily body za remízu.
Ta se zrodila v der y na Zahradním městě, kde Slavoj D hostil Astru. Utkání to bylo velice vyrovnané a dramatické až do posledního hodu. Další derby se hrálo v Edenu, kde Slavia B hrála se S.Žižkov. Domácí tu brzo vedli jasně 6:0, hosté však utkání ještě dokázali zdramatizovat. Na obrat utkání však již neměli. DP Praha B stačil doma jen průměrný výkon k vítězství nad Slabě hrajícím S,Vršovice E. Meteor B hostil V.Popovice. V poměrně vyrovnaném utkání rozhodla o vítězství domácího týmu slabší střední část hostů. V posledním utkání tohoto kola porazili doma Radlice hostující DP Praha. Jasně rozehrané utkání ze strany domácích mělo ale v závěru nečekané drama.
H
vězdou kola byla jednoznačně Žďárková ze Slavie B, která v Edenu předvedla výkon 466 b. Venku se nejvíce dařilo "hostujícímu" Doležalovi z Astry, který dal na Zahradním městě 415 b. Nejvyšší výkon družstva dokázala v Edenu Slavia, která dosáhla celkového výkonu 2405 b, venku pak ve stejném utkání Žižkov A udělal 2391 b.
V hodně neúplné tabulce je na čele zatím Astra před Vršovicemi D. Na konci tabulky jsou 2 týmy bez bodu a 1 tým zatím bez výsledku do tabulky. Na lepší zhodnocení si budeme muset zřejmě ještě několik kol počkat.

1.kolo

Konečně jsme se dočkali a nový ročník MP II je tady. 1.kolo přineslo vítězství jen domácím týmům. Hosté příliš šancí neměli. 1 utkání bylo v tomto kole odloženi,
Rapid B sehrál v Braníku se Slavojem D utkání jako na houpačce. V závěru ale domácí již udrželi svůj náskok. Astra doma jasně přehrála Meteor B, průběh utkání byl však vyrovnanější, než nasvědčuje konečný výsledek. Dramatické a vyrovnaném tkání se hrálo v Popovicích, kde hostující S.Žižkov dlouho sahal po bodech. Domácí dotahovák však dokázal strhnout vítězství na svou stranu. Jen průměrné výkony byly k vidění v Hloubětíně, kde v derby porazil DP Praha hostující DP Praha B. Ve Vršovicích domácí Vršovice E porazily po vyrovnaném průběhu Admiru. V posledním utkání úvodního kola také Vršovice D doma bodovaly. Hostující Radlice tu byly hodně neškodným soupeřem. Utkání Admiry B se Slavii B bylo vzhledem k ještě nedokončené rekonstrukci v Kobylisích odloženo.
V  úvodním kole nebylo k vidění příliš kvalitních výkonů. Ten nejlepší předvedl Beneš ze Slavoje D v Braníku, kde porazil 451 kuželek. Doma se nejvíce dařilo ve stejném utkání Marešovi z Rapidu B s výkonem 437 b. Mezi družstvy předvedl nejvyšší výkon 2430 Rapid B. Venku se nejvíce dařilo Slavoji D, který v Braníku předvedl výkon 2398 b.
Tabulka po 1.kole je jen orientační, stejně tak pořadí jednotlivců. Na skutečné možnosti jednotlivých týmů si musíme ještě pár kol počkat.


 PKS - Poslední aktualizace  28.08.2008
e-mail - webmaster