MISTROVSTVÍ PRAHY II - 2009/10 - KOMENTÁŘE

ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 
1.kolo

Po více jak čtyřech měsících jsme se dočkali a nový ročník MPII je tu!
První kolo nebylo bohužel sehráno kompletní – dvě utkání byla odložena. Apeluji na všechna družstva – pokud budete nuceni odložit zápas, dohodněte si náhradní termín a sehrajte utkání co nejdříve. V případě nedohody bude sehrání utkání nařízeno do určitého data.
V
e čtyřech utkáních úvodního kola zvítězili domácí, v jednom utkání se soupeři rozešli smírně a v jednom si body odvážejí hosté. Nejvíce vyrovnané utkání se hrálo v Radotíně. Domácí zvítězili o pouhé tři kuželky! Utkání Vršovic D a Unionu C mělo naopak jasného vítěze. Domácí si poměrně hladce poradili s nováčkem soutěže. Na Meteoru se hrálo utkání slušné úrovně, ve kterém mohli hosté pomýšlet na vítězství. Dotahovák však neměl svůj den, tak body zůstali na Meteoru. V zápase US CRudné B předvedli domácí velmi slušný výkon a hostům z Rudné nedali šanci uspět. Největší překvapení kola se zrodilo v utkání dvou Slavojů (Prahy a V.Popovic), kde se předpokládalo vyrovnané utkání, ale domácím na cestu ze Zahradního města zazpíval kanárek. V utkání Žižkova BSlavie B to ze začátku vypadalo na jisté vítězství domácích (zvlášť po třetí dvojici). Hosté však zabojovali a vyválčili remízu.
Nejvyšší domácí nához (452) předvedl Hloušek z US C a z hostujících hráčů se nejvíce blýskl Sládek ze Slávie, který naházel pěkných 445.

2.kolo

Máme za sebou druhé a tentokrát úplné druhé kolo, které bylo v režii domácích družstvev. Domácí družstva vyhrála sedm zápasů, pouze jedinkrát si hosté odvážejí dva body za výhru.
V utkání Rapidu B a Slávie hráči předvedli poměrně slušné výkony a bylo to na celkovém počtu poražených kuželek znát. Opakem bylo utkání Rudné B a Žižkova B, kde ani jedno družsvo nepokořilo nához 2300. Nebýt dotahováka, nemají žižkovští ani 2200. V zápase DP A a US C také žádné družstvo nepředvedlo extra výkon, ale domácím to na body stačilo... US B a Slavoj C sehráli nejvyrovnanější zápas kola, ve kterém se rozhodovalo až v poslední dvojici. Domácí dotahovák udržel rozdíl a nakonec zůstaly body na Zvonu. Nováček z Unionu předvedl v tomto kole kvalitní výkon. Hosté z Meteroru sice mohli po třetí dvojici pomýšlet na dobrý výsledek, ale domácí jim ve druhé polovině nedali žádnou šanci.
V
utkání na Zahraďáku – Astra B a Vršovice D - předvedli větší vůli po vítězství domácí borci, kteří s vypětím všech sil pokořili hranici dvaadvaceti stovek. Na body to však stačilo, protože vršovičtí neměli správný den na kuželky. Zcela jasnou záležitostí bylo utkání v Radotíně, kde domácí porazili Rudnou C rozdílem třídy. Nejkvalitnější utkání se hrálo ve Velkých Popovicích. Domácí byli před utkáním papírovým favoritem, ale hosté jim předvedli, že nikdy není dopředu nic jasné. DP B se vypjali k životnímu výkonu a odvážejí si tak zcela zaslouženě dva důležité body.

3.kolo

Třetí letošní kolo bylo opět kompletní a hosté si na kuželnách svých soupeřů vůbec nevedli špatně. Čtyři utkání vyhráli domácí borci a čtyřikrát se radovali z vítězství hosté. Také byla na pořadu jedna dohrávka a tam též zvítězili hosté, kteří však hráli na “své” kuželně.
V utkání Žižkova B a “Áčka” DP si lépe vedli hosté. První dvě dvojice hostů něco málo nahrály, třetí dvojice utkání trochu zdramatizovala, ale čtvrtý hostující hráč neponechal nic náhodě. V páté dvojici byl také lepší hostující a na závěr jen domácí dotahovák korigoval trochu výsledek. Před utkáním DP B – US B se více věřilo domácím borcům, ti však předvedli, že přísloví “Po hodech bývá sr…..” je pravdivé a výkonu z minulého kola v Popovicích se ani trochu nepřiblížili. V utkání to bylo jak na houpačce a nakonec si body odvážejí “uhlíři”.
V utkání Slávie a Rudné B první dva hráči hostů předvedli,
 že by mohli uspět, ale domácí hráči nic neponechali náhodě, porazili o 102 kuželek víc a to nakonec rozhodlo o celkovém výsledku.
Slavoj C, loňský aspirant na postup do MP1 prozatím hledá loňskou formu. V utkání s Unionem C nepředvedli žádné extra výkony a hosté si tak odvážejí dva důležité body. Vršovice D zatím dávají zapomenout na loňskou mizerii a v utkání slušné úrovně si doma poradili s Radotínem B, který “kousal” jen v první dvojici. Radotín tak po dvou domácích vítězstvích ztratili první body. Hráči Meteoru měli s Astrou pomalejší rozjezd, zpočátku dali hostům šanci, aby si mysleli, že by mohli uspět, ale po zlepšeném výkonu v druhé polovině utkání si body nenechali vzít.
K utkání US C a V.Popovic přikládám komentář, který poslal vedoucí “uhelek” i se zápisem. “první dvě dvojice se zplichtili, v polovině náš pátý hráč jasně vedl, aby nakonec vyhrál jen o 4 klacky, tím pádem jsme ztráceli 19 dřev a náš dotahovák nezopakoval svůj parádní výkon z prvního kola (i když po 12 hodech stáhl 10 kuželek), a protože soupeř se chytil a hodil 423, byl z alespoň vytoužené remízy nakonec malý výprask”. (Děkuji za komentář k utkání, pokud někdo něco takového pošlete, budu velmi rád).
V utkání Rudné C a Rapidu B si domácí snadno pohlídali vítězství. Za hosty předvedl slušný výkon jen “mamina” Mareš, tak byli hosté bez nároku na úspěch.
V dohrávce prvního kola, si v derby “dopraváků” připsali body “hosté”. První dvě dvojice vytvořili dostatečný náskok, aby zbývající hráči mohli utkání dovést v klidu do vítězství. Čekalo se jen na to, až ještě jeden hráč porazí soupeře, což nakonec zůstalo na dotahovákovi. Ten ukázal pevné nervy. Utkání poslední dvojice sice napovídalo, že se derby obejde bez vítěze, protože hostující dotahovák hrál hluboko pod své možnosti, ale toto na závěr dokázal i domácí hráč, tak byli nakonec šťastnější “hosté”.
 
V tabulce družstev zůstává po 3.kole bez porážky překvapivě již jen jediný tým – DP Praha A, na dalších místech je mnoho “čtyřbodových”. Jak překvapivě je na prvním místě DP A, tak stejně překvapivě se na posledním místě krčí družstvo Slavoje C, které je bez jediného bodu. V tabulce jednotlivců vede J.Jankovec z DP A, na druhém a třetím místě jsou slávisté Forman P. a Sládek J., kteří jsou v těsném závěsu.

4.kolo
Čtrvrté kolo “druhé pražské extraligy” bylo opět ve znamení několika proher domácích týmů. Jak je vidět, skupina bude vyrovnananá a bude jistě o co hrát až do konce soutěže. Domácí družstva vyhrála čtyřikrát a hosté se radovali z vítězství ve třech případech. Jedno utkání bylo odloženo z důvodu státního svátku a bude odehráno 11. 1. 2010, což bylo domluveno již při rozlosování.
V utkání DP A a Slávie B předvedli domácí slušný výkon. Slávisté se však trápili, hráli hluboko pod své možnosti (až na dotahováka) a nakonec si odvážejí kanára.
Zápas Velkých Popovic a Žižkova B měl velmi slušnou úroveň, ale domácí opět ukázali, že kdo ze soupeřů nezahraje okolo 26 stovek, je na jejich dráze téměř bez šance na úspěch. Derby “uhlířů” nemělo předem jasného favorita a od první dvojice bylo vidět, že to bude vyrovnaný boj. Utkání rozhodl výkon “hostujícího” třetího hráče a výpadek “domácího”dotahováka.
V utkání dvou loňských postupujících z MP 3 využili domácí dokonale znalost vlastní dráhy. Po čtyřech dvojicích to vypadalo vyrovnaně, ale závěr byl jasně lepší pro domácí. Poměrně hladce podlehli doma hráči Radotína B týmu Meteoru B. Hosté předvedli dobrý výkon, v prvních třech dvojicích naplno bodovali a v závěru si vítězství pohlídali. Zápas Rudné C a Vršovic D se ze začátku vyvíjel vyrovnaně. Ve třetí dvojici domácí hráč jasně přehrál svého soupeře a poté již nebylo o vítězi pochyb. V utkání dvou družstev, hrajících na zahraďáku se lépe dařilo “hostům”, kteří dali zapomenout na mizerné výkony minulých kol a zrodil se tak druhý kanár kola.
V
tabulce družstev jsou na prvním místě trochu překvapivě hráči DP A bez ztráty kytičky před trojicí šestibodových pronásledovatelů – V.Popovice, Union C a Meteor B. V jednotlivcích je na tom nejlépe J. Jankovec z DP A, na druhém místě J.Sládek ze Slávie a na třetí místo poskočil P.Váňa ze Žižkova B.
5.kolo

Páté kolo je za námi a úspěšnější v něm byly domácí týmy, které vyhrály pětkrát, hosté vyhráli ve třech utkáních. Utkání Vršovic D a Rapidu B bylo poměrně vyrovnané (4:4 a 34 kuželek po čtyřech dvojicích k dobru pro domácí). Poslední dva hráči domácích však nepřipustili drama a své soupeře jasně přehráli. Hráči Meteoru B dokázali, že na domácí dráze budou jen těžko nacházet přemožitele, Rudnou C porazili rozdílem třídy a rudenským na cestu zazpíval kanárek. Hráčům Slavoje C se stále nedaří nalézt loňskou formu (proslýchá se, že už chtějí angažovat Sherocka Holmese, aby jim ji pomohl najít). V zápase s Radotínem B se spíš čekal vyrovnaný boj, ale podle výsledku i průběhu je vidět, že hosté byli v některých dvojicích šťastnějších a v některých prostě lepší. Zápas DP B a Astry B dopadl lépe pro domácí. V prvních dvou dvojicích si nechali hosty trochu „utéct“, ve třetí dvojici byl šťastnější domácí hráč, v dalších dvou dvojicích předvedli domácí parádní (na Hloubětín určitě!) výkon a tak na dotahovákovi bylo, aby udržel 59 kuželek, což se mu podařilo. V utkání Uhelných skladů C a Unionu C se předvedli v lepším světle domácí, zápas byl dramatický do posledních hodů. Utkání Žižkova B a Uhelných skladů B mělo parádní průběh, k vidění byla letos první „pětistovka“, ale ani ta nepomohla hostům k tomu, aby bodovali. Slávisté si letos s dobrými výkony moc netykají. Překvapuje to hlavně na domácí kuželně, ale když se nedaří, tak se nedaří. Velké Popovice si tak odvážejí dva body za jasnou výhru. Zápas Rudné B a DP A předpovídal vyrovnaný boj, což se potrvrdilo. Domácí měli v první polovině k vítězství blíže, v páté dvojici daroval domácí hráč svému soupeři remízu a tak bylo na dotahovácích, aby rozhodli celé utkání. Hostující předvedl pevnější nervy i lepší výkon a hosté si tím udrželi svoji letošní neporazitelnost.

6.kolo

Šesté kolo MP 2 bylo odehráno kompletní a bylo vzácně vyrovnané, čtyři utkání vyhráli domácí a čtyři hosté. Také bylo odehráno jedno odložené utkání, ve kterém zvítězili domácí borci.
K utkání Rapidu B a DP A přistupovali hosté s respektem, ale nakonec se ze zápasu stala jednoznačná záležitost, kdy domácím zazpíval kanárek. V. Popovice si drží standardní výkon na domácí kuželně a tentokrát to “odnesla” Rudná B. Hosté naházeli pěkné číslo, ale domácí rozhodli utkání již v prvních čtyřech dvojicích. Rudenští v závěru pouze korigovali výsledek. Utkání Uhelných skladů B a Slavie nemělo favorita, ale po výkonech slávistů v letošní sezóně se spíš čekalo vítězství domácích. Hosté však překvapili (nebo snad návrat výkonů, na které jsme u Slávie zvyklí?) a z “uhelek” vezou dva důležité body. Nejvyrovnanější utkání kola se hrálo na Unionu, kde domácí přehráli svého soupeře až v poslední dvojici. Žižkovský dotahovák neměl tentokrát svůj den a tak si body připisují domácí. V utkání Astry B a US C se hosté s domácími vůbec nemazlili a „nandali“ jim skoro 140 kuželek.
Na horkou půdu Radotína zavítali hráči DP B a po pěti dvojicích měli jasnou plichtu. Bylo na dotahovácích jak zápas dopadne. Hostující splnil svůj úkol a rozdíl udržel. Sherlock Holmes má asi hodně práce, protože Slavoji C se formu opravdu nedaří najít, není tedy divu, že v Rudné prohrál o 126 kuželek. Zápas Vršovic D a Meteoru B měl poměrně slušnou úroveň, hosté se snažili jak mohli, ale výpadek jejich dotahováka zabránil úspěchu. V dohrávce prvního kola, které bylo jak na houpačce přehrála Rudná C Astru B.
Tabulku družstev vedou hráči DP Praha A (bez ztráty kytičky), pronásledují je V.Popovice se ztrátou 2 bodů. Tato dvojice se spolu utká v příštím kole na kuželně DP a bude to jistě zajímavý zápas. Dále je tabulka docela vyrovnaná, třetí Meteor B a devátý Radotín B dělí pouhé 2 body. Tabulku jednotlivců vede Jirka Jankovec z DP A, na druhém místě je Ota Jakoubek z US B a na třetím místě se drží Jirka Sládek ze Slávie B. Průměr přes 400 má ještě 30. hráč v pořadí.

7.kolo

Již se stává pomalu tradicí, že kolo je odehráno celé, bez odložených zápasů a jinak tomu nebylo ani v sedmém kole. Je to dobře a pokračujme tak dál. Bylo to opět velmi vyrovnané – čtyři vítězství domácích, čtyřikrát byli úspěšnější hosté.
V utkání Meteoru B a Rapidu B si domácí nenechali ani tentokrát vzít doma body a svého soupeře z Rapidu jasně přehráli. Celosvětová finanční krize dolehla i na Slavoj, protože prý nemají na Sherocka Holmese peníze. Není tedy divu, že si doma připisují další porážku, tentokrát s Vršovicemi D. Béčko DP v domácím prostředí nezaváhalo, ale je pravdou, že Rudná C pro ně byl soupeř, který je vůbec neprověřil. Vyhráli jasně a přitom nepokořili ani 2200. Zápas US C a béčka Radotína sliboval dopředu vyrovnaný zápas a toto se víceméně potvrdilo. Ve vedení se střídali hosté i domácí, ale závěrečná dvojice hostujících hráčů nic neponechala náhodě a Radotín tak veze domů body ztracené v minulém kole. Žižkov B hrál doma (na Konstruktivě) zápas s Astrou B. Domácí i hosté předvedli velmi slušné výkony, ale hosté byli přece jen lepší, tak si připisují vítězství oni. Slávisté již začínají předvádět výkony, na které jsme u nich zvyklí. Sice hosté z Unionu dokázali, že umí bojovat, v první půli to vypadalo, že by mohli i uspět, ale v druhé polovině stávisté “mákli”, trochu se zlepšili a body tak zůstaly v Edenu. Zápas Rudné B a US B vypadal ze začátku na jasnou záležitost pro domácí, ale hosté se vzchopili a strhli vítězství na svou stranu. V utkání kola hráli DP A s V.Popovicemi a čekal se boj na ostří nože. Hosté v minulých letech dokázali, že se jim na kuželně DP daří, ale tentokrát se jim utkání nepovedlo, tak jako vloni či předloni a nechybělo mnoho a málem si odvezli kanára.
Tabulku družstev vedou hráči DP A, kteří zatím neztratili ani bod. Na druhé misto poskočil díky lepšímu skóre Meteor B, a na třetím místo spadli hráči Velkých Popovic. Poslední místo si “hlídá” Slavoj C, na předposledním místě je Rapid B, ještě o stupínek výš Rudná B, všichni mají po dvou bodech.V jednotlivcích vede Jankovec z DP A na druhém místě je Sládek ze Slavie a na třetím Váňa ze Žižkova B.

8.kolo

Odehráním osmého kola se nám podzim přehoupl do druhé poloviny a byly v něm o trochu lepší domácí týmy, které zvítězily pětkrát, vítězství hostů bylo k vidění ve třech případech.
Utkání Rapidu B a V.Popovic slibovalo zajímavou podívanou. Domácí hráči mohli po prvních dvou dvojcích pomýšlet na úspěch, ale hosté si v druhé polovině utkání pohlídali celkem jasné vítězství. Zápas US B a DP A se od začátku vyvíjel lépe pro hosty. Po čtyřech hráčích měli jistou “plichtu”, pátý hráč utkání trochu zdramatizoval, ale hostující dotahovák zahrál dobře a nepřipustil drama. Union C si doma poradil s Rudnou B, ale utkání nebylo tak jasné, jak by se z výsledku mohlo zdát. Nebýt výpadku druhého hostujícího hráče mohlo být utkání ještě zajímavější. Utkání Astra B a Slávie B vypadalo zpočátku na jasné vítězství hostů. Poté domácí začali bojovat a před poslední dvojicí mohli myslet i na vítězství. V souboji dotahováků však byl lepší hostující a body tak nakonec putují do Edenu. Radotín doma zcela jasně přehrál Žižkov B, který si odváží kanára. Rudná C potvrdila svoji domácí neporazitelnost a tentokrát to “odnesli” US C.. Zápas to byl zajímavý (4:4 a +12 pro domácí po čtyřech dvojicích). Závěrečné domácí dvojice již nic neponechali náhodě a body zůstaly v Rudné. Ve Vršovicích domácí hodili pěkných 2501 a není tedy divu, že poměrně dobře hrající hosté z DP B si odvážejí jasnou porážku. Na Meteoru hrál SHT (Shelock Holmes Team – Slavoj C), ale ani tentokrát na body nedosáhl. První dvojice rozhodla o celém utkání, domácí hráč jasně přehrál svého soupeře a hosté již tuto ztrátu nedohnali.
V tabulce družstev si vedoucí pozici zatím hlídá DP A prozatím bez ztráty bodu před trojicí dvanáctibodových pronásledovatelů. V tabulce jednotlivců došlo k malé změně – ač (nebo možná právě proto) nehrál, poskočil na první místo Sládek ze Slávie, druhé místo hájí Jankovec z DP A a na třetím místě je Frank ml. z Velkých Popovic. Průměr přes 400 má jen 26 hráčů.

9.kolo

Můj dům – můj hrad, to bylo 9. kolo MP 2.
Asi o největší překvapení kola se postarali hráči Slavoje C, kteří o víkendu hledali a hledali a jak je vidět, tak někteří možná našli (že by byli v Anglii?). Výkon téměř 24 stovek je příslibem do budoucna a vítězstvím nad Rapidem B se odrazili ode dna tabulky. V utkání DP B a Meteoru B se čekal souboj o každou kuželku, ale hosté předvedli výkon hodný MP 5, tak nakonec mohli být rádi, že si neodvezli kanára. Zápas US C a déčka Vršovic byl “každý chvilku tahá pilku”. Domácí dotahovák ukázal pevné nervy a z vítězství se tak radovali domácí. Žižkov sehrál zápas se zápletkou hororu. Po třech dvojicích to vypadalo na jasnou záležitost pro hosty (0:6 a rozdíl 87 kuželek). Domácí se však ve druhé polovině vzchopili (pátý hráč 470!), utkání otočili a nakonec vyhráli o 66 kuželek. Slavia B si doma poradila lehce s Radotínem B, až na jedno zaváhání ve třetí dvojici bylo utkání jasnou záležitostí.
Rudná B hostila na své kuželně Astru B a i toto utkání bylo jasnou záležitostí pro domácí. V Hloubětíně hostili DP A Union C a v tomto utkání nebyly k vidění žádné extra výkony. Domácí si “vybrali dovolenou”, ale protože hosté také neměli ten správný den na kuželky, radovali se ze zisku bodů domácí. V utkání V. Popovic a US B domácí předvedli letošní nejlepší výkon na domácí kuželně a není tedy divu, že si hosté odvážejí kanára.
V tabulce družstev vedou DP A stále bez ztráty bodu, před druhými Velkými Popovicemi o čtyři body a o další dva body před Meteorem B.
V jednotlivcích vede J.Sládek ze Slavie B, na druhém místě je J.Jankovec z DP A a na třetí místo poskočil J.Bok z Rudné B. Průměr přes 400 má jen 25 hráčů.

10.kolo

10. kolo bylo spíše ve znamení vítězství domácích týmů, ale hosté si nějaký ten bodík také odvezli – ve dvou případech celé dva body a jednou bod za remízu.
Rapid B a US B sehráli kvalitní utkání, ve kterém došlo k málokdy vídaným dvěma remízám mezi soupeři. Z bodů se nakonec radovali domácí hráči.
V zápase Unionu C a V. Popovic došlo k něčemu co se také často nevidí. Domácí, ač porazili celkově méně kuželek, utkání vyhráli. Souboj mezi Astrou B a vedoucími DP A zpočátku vypadal na jasnou záležitost, ale poté se hosté (zvláště někteří) trochu zasekli a tak zůstalo na dotahovácích rozhodnout utkání. Na hostujícím bylo vidět, že si věří, že dráhu zná a dovedl svůj tým ke dvěma bodům. Do Radotína přijeli hráči Rudné B a svůj zápas si určitě představovali jinak. Domácí zahráli opět velmi hezky a již druhé kolo za sebou vybavili hosty na cestu kanárem.  Rudná C si drží domácí neporazitelnost a nic s tím nenadělali ani slávisté. Utkání nebylo tak jasné, jak napovídá výsledek – nebýt výpadku hostujícího čtvrtého hráče, mohlo být zajímavější. Do Vršovic přijeli hráči Žižkova B, kteří si prožili opět hororový zápas. Bojovalo se až do posledního hodu a utkání nakonec skončilo remízou. Utkání Meteoru B a US C bylo po dvou třetinách na body vyrovnané, ale v závěru si domácí pohlídali vítězství a potvrzují, že doma jen tak ztrácet letos nebudou. Zápas Slavoje C a DP B sliboval vyrovnanou partii a toto se potvrzovalo od prvních hodů. Domácí se před utkáním prořekli, že na adrese 221b Baker Street, London nikoho nenašli a vrátili se tak otráveni do Prahy. O body se bojovalo téměř do posledních hodů a hosté byli nakonec těmi šťastnějšími.
Pořadí družstev na vedoucích místech se nemění, jen došlo ke zvýšení náskoku mezi prvím a druhým, protože druhé Velké Popovice prohráli. DP A tak vede tabulku o šest bodů, protože ani v tomto kole nenašli přemožitele.
V jednotlivcích došlo k malé revoluci. Na první místo se vrátil J. Jankovec z DP Praha A, na druhém místě je K. Frank ml. z V. Popovic a třetí místo patří V. Zdražilovi z Radotína B.

11.kolo

V pořadí 11. kolem pokračovala soutěž MP 2 a viděli jsme čtyři vítězství domácích týmů a třikrát se radovali z bodového zisku hosté. Jedno utkání bylo odloženo kvůli státnímu svátku.
Zápas DP B proti Rapidu B měl zcela jednoznačný průběh a nebýt zaváhání domácího dotahováka, odvezli si hosté kanára. Utkání US C a Slavoje C neměl dopředu jasného favorita. Hosté s hledáním formy změnili taktiku. Když se jim nedařilo vystopovat Sherlocka Holmese, zavolali štěchovickému hledači pokladů a ten, jak je vidět, má s hledáním bohaté zkušenosti. Slavoj na Zvonu plně bodoval!
V souboji Žižkova B a Meteoru B domácí zvítězili jen v první dvojici, poté hosté převzali režii zápasu a body si připisují oni. Derby v Rudné slibovalo boj o každý klacek. První dvě dvojice to potvrdily, pak “hosté” trochu poodskočili (po čtyřech hráčích 2:6 a o 47), aby v páté dvojici “domácí” stáhli rozdíl na velmi slušných -5. Dotahovák céčka však měl ten správný den a neponechal nic náhodě (390:445).
V
Hloubětíně se hrálo utkání, které bylo po dvou dvojicích téměř rozhodnuto. Sice hosté v třetí a čtvrté dvojici trochu zazlobili, ale domácí “dotahováci” nechtěli dopustit drama a dovedli utkání do vítězného konce. V. Popovice sice doma předvedly standardně skvělý výkon, ale soupeř je trochu potrápil. Nakonec domácím zajistil dva body rozdíl v elkově poražených kuželkách. Družstvo US B doma zahrálo parádní zápas (dvakrát 453!) a tak není divu, že hosté z Unionu si odvážejí drtivou porážku.
Čelo tabulky se nemění – první jsou (nadále bez ztráty bodu) DP A, na druhém místě V. Popovice a na třetím Meteor B, který je horší jen o skóre.
V jednotlivcí vede J. Jankovec z DP A, druhé místo si hlídá K. Frank z V. Popovic a na třetí místo poskočil K. Hnátek z DP B.

12.kolo

12. kolo bylo celkově úspěšnější pro domácí týmy, které vyhrály v pěti případech, dvakrát se radovali ze zisku dvou bodů hosté a v jednom utkání se soupeři rozešli smírně.
Z
ápas Rapidu a Unionu neměl předem daného favorita, ale již se stává pomalu tradicí, že Rapid má nevýhodu domácí kuželny, tentokrát jim Union málem nadělil kanára. Astra si doma lehce poradila s Uhelnými sklady B a hosté odvraceli kanára až v poslední dvojici. V Radotíně se hrálo vyrovnané utkání, domácí v první polovině vedli, ale hosté v posledních dvou dvojicích ztrhli vítězství na svoji stranu. Další vyrovnané a dramatické utkání se hrálo v Rudné. Zdejší Céčko přivítalo Áčko DP a čekalo se na to, která série bude ukončena (do té doby domácí neprohráli na své kuželně a hosté neztratili ani bod). Utkání bylo jako na houpačce a nakonec se z vítězství radovali domácí a DP A tak ztratili první body.
Utkání Vršovic D a Rudné B mělo slibný rozjezd pro hosty, kteří bodovali v první dvojici. Od druhé dvojice však vyhrávali domácí a hosté si tak odvážejí drtivou porážku. Na Meteor přijela Slávie B a domácí tentokrát nepodali výkon, na který jsme u nich zvyklí. Nakonec můžou být rádi, že udrželi alespoň bod. Vypadá to, že Slavoj C se začíná vzpamatovávat z počáteční výkonové mizérie a doma jasně přehrál Žižkov B. V utkání DP B a US C nepadala bůhvíjaká čísla a domácí si tak připisují body za výkon hodný MP 4.
V tabulce družstev se na špici nic nemění. I po prohře zůstávají na prvním místě DP A, na druhém místě jsou V.Popovice a třetí zůstává Meteor B.
V jednotlivcích se po tomto kole na prvních místech také nic nemění, první místo hájí J. Jankovec z DP A, druhý je K.Frank ml. z V. Popovic a na třetím místě je K. Hnátek z DP B.

13.kolo

Odehráno bylo 13. kolo a vyznělo lépe pro domácí týmy, které zvítězily v pěti utkáních, jednou vyhráli hosté a dvakrát si soupeři body rozdělili.
V utkání US B a Radotína B byly k vidění zajímavé výkony (až na pár vyjímek) jednotlivých hráčů a po dramatickém vývoji nakonec zůstaly body na Zvonu. Žižkov B si doma lehce poradil s béčkem DP a hosté si málem odvezli kanára. Zápas Slavie B a Slavoje C se od začátku lépe vyvíjel pro domácí, ale v druhé polovině hosté zabrali a vybojovali velmi cenný bod. Utkání DP A a Vršovic D mělo od začátku jasný průběh. Hosté sice ve druhé třetině utkání trochu “zazlobili”, ale domácí si vítězství nenechali vzít. Hráči V. Popovic doma předvedli druhý nejlepší výkon sezóny a tak hostující Rudná C neměla téměř šanci na úspěch. Uhelné sklady C a Rapid B sehráli infarktový zápas, který se rozhodoval doslova posledním hodem dotahováků, nakonec byli šťastnější hosté, kteří zvítězili o tři kuželky.
Zápas Unionu a Astry neměl vítěze. Hosté si po čtyřech dvojicích zajistili bod a závěr jakoby vypustili. Rudná B na závěr týdne hrála doma proti Meteoru B. Hosté byli v první dvojici lepší, ale od druhé dvojice již domácí ukázali kdo je pánem na Rudenské kuželně.
Tabulka družstev nedoznala zásadních změn. Na čele je DP A, druhé místo patří V. Popovicím a třetí je Meteor B, který jako jediný ze špice v tomto kole prohrál.
V jednotlivcích stále vede Jirka Jankovec z DP A, na druhém místě je Karel Frank z Velkých Popovic a třetí je Karel Hnátek z DP B.

14.kolo

Odehrán   14. kolo MP 2 bylo odehráno kompeltní a bilance byla hodně vyrovnaná. Domácí zvítězili čtyřikrát, hosté dokázali domácí hráče porazit ve třech případech a jednou se body dělily.
Utkání Rapidu B a Astry B, dvou družstev ze spodních pater tabulky, mělo velmi slušnou úroveň. Chvíli vedli hosté, chvíli domácí a nakonec se soupeři rozešli smírně. Radotín B hrál doma s Unionem C a utkání bylo také velmi vyrovnané. O body se hrálo do posledních hodů a nakonec byli šťastnější hosté. Rudná C potvrdila domácí neporazitelnost a tentokrát to “odskákaly” US B. Do Vršovic přijely druhé V. Popovice a očekával se tuhý boj o každou kuželku, což se nakonec potvrdilo. Hosté si odvážejí dva body a potvrdili letošní dobrou formu. Něco podobného se odehrávalo na Meteoru, kam přijelo první družstvo tabulky. Hosté na začátku ukázali, že hodlají bodovat, druhý hráč DP naznačil, že by domácí mohli mít šanci na úspěch, ale ostatní jeho kolegové byli proti tomu, aby se nevyhrálo.
Zápas Slavoje C a Rudné B byl také poměrně vyrovnaný (výkony hráčů nic moc) a nakonec byli domácí rádi za výkon “otvíráka”, který svým výkonem hodně přispěl k výhře. Utkání béčka DP mělo zcela jednoznačný průběh a slávisté mohou děkovat domácímu “dotahovákovi”, že si letos z “dopravek” neodvezli druhého kanára. Souboj mezi Uhelnými sklady C a Žižkovem B byl opravdu soubojem. Domácí i hosté předvedli parádní výkony (11 výkonů přes 400 a jednou 395), hosté sahali po remíze, ale domácí dotahovák byl proti tomu, aby si body odvezli hosté.
V tabulce družstev se na prvních dvou místech nic nemění. První jsou stále DP A, druhé V. Popovice a na třetí místo se díky lepšímu skóre vyhoupli hráči DP B.
V jednotlivcích vede pořád J. Jankovec z DP A, na durhé místo (po započítání potřebného počtu kuželen) se vrátil J. Sládek ze Slávie a na třetím místě je P. Ludvík z DP A.

15.kolo

V 15. kole bylo k vidění všech osm zápasů a šestkrát se radovali z vítězství domácí. Ti své soupeře ve většině případů přehráli jasným rozdílem. Dvakrát se z vítězství radovali hosté.
Utkání Žižkova B a Rapidu B slibovalo zajímavou podívanou a bylo to tak. Ještě po prvních drahách dotahováků domácí vedli o 39 kuželek, aby nakonec prohráli o 25! Slavia proti Uhelným skladům C předvedla stoupající formu a doma svého soupeře jasně přehrála. Rudná B hrála doma s DP B a také to bylo zajímavé utkání. Domácí ani hosté sice nepředváděli bůhvíjaké výkony (až na výjimky), ale v závěrečné dvojici hostující hráč potvrdil, že se mu letos daří a vybojoval pro hosty cenné vítězství. Vedoucí tým soutěže přivítal na své kuželně družstvo SHT. Hráči soupeře se slézali jako švábi na pivo, ale domácí se tím nenechali nijak rozhodit.
Po delší době se ve výsledcích objevuje kanár a odváží si ho Slavoj C. Druhý tým tabulky hostil Meteor B. Toto utkání slibovalo vyrovnaný boj, což se také potvrdilo. Domácí byli ve většině dvojicích o několik kuželek lepší, tudíž body zůstaly ve V. Popovicích. Uhelné sklady B na své kuželně již nějaký čas předvádějí zajímavé náhozy a chybělo 9 kuželek a Vršovice D si odvezly kanára. Union C si doma lehce poradil s Rudnou C a zde chybělo ještě méně (5 kuželek), aby si hosté odvezly kanára. Vyrovnané utkání se hrálo na “zahraďáku”. Béčko Astry hostilo Radotín B a po slabém výkonu obou družstev (noviny 396!) byli těmi šťastnějšími domácí.
Podzimní část sice ještě není odehrána celá (poslední odložený zápas bude dohrán až 11.1.2010), ale po půlce soutěže vede DP A, na druhém místě jsou stále Velké Popovice a třetí jsou DP B.
Tabulka jednotlivců nedoznává příliš velkých změn – první místo hájí J. Jankovec z DP A, na druhém je J. Sládek ze Slavie B, ale na třetí místo opět poskočil K. Hnátek z DP B. Průměr přes 400 má 32 hráčů z 96.

Dohrávky - Podzim 2009

V dohrávce 11.kola zvítězila Slavia B nad Vršovicemi D a vyměnila si s nimi umístění v tabulce.
Kromě aktuálních tabulek družstev a jednotlivců najdete v posledním podzimním zpravodaji i několik zajímavých statistik.
Přeji všem pohodové vánoce a úspěšný vstup do nového roku. Pavel Strnad

16.kolo

Po krátké zimní přestávce se soutěž MP 2 přehoupla do druhé poloviny a kolo bylo odehráno kompletní. Také bylo dohráno poslední utkání podzimu a dva zápasy byly předehrány. Ve všech utkáních bodovali na plno domácí.
V
Hloubětíně se hrálo derby a “hosté” jistě pomýšleli na lepší výsledek. Třikrát byl v zápasech rozdíl mezi jednotlivými hráči minimální, ale vždy byl lepší domácí hráč. Do V. Popovic přijelo lepšící se družstvo SHT, ale domácí jim předvedli kdo je v Popovicích pánem. Slávie hrála doma se Žižkovem B a hosté mohli i uspět, kdyby dotahovák zahrál to, na co jsme u něj zvyklí. Nutno dodat, že domácí dotahovák mu to nijak neulehčil. V utkání Unionu C a Vršovic D domácí jasně využili znalosti své dráhy a nedali tak hostům téměř žádnou šanci uspět.
Uhelné sklady B předvedly nejvyšší nához kola (2611) a byť hosté z Meteoru nehráli špatně, odvezli si nakonec kanára. Rapid B si doma poměrně lehce poradil s Radotínem B, který se tak nadále propadá tabulkou.
U
tkání Rudná B vs. Uhelné sklady C slibovalo předem vyrovnané utkání, ale nebylo tomu tak. Domácí se nezachovali jako správný hostitel a vyprovodili “uhlíře” pěkným výpraskem. V posledním utkání podzimu (hrané 11.1.) porazil Rapid B hráče Rudné B. Nebýt výpadku hostujícího “otvíráka” mohlo být utkání zajímavé…
Lídr soutěže předehrával na “horké půdě” Slávie utkání 19.kola a zpočátku to vypadalo na další vítězství. Domácí však v “druhém poločase” utkání zabojovali a body tak zůstaly v Edenu. Po podzimu třetí tým tabulky (DP B) předehrával na Rapidu a od začátku to vypadalo, že by mohli bodovat. Oběma družstvům vybouchl dotahovák, hostům však více a tak si body nakonec připsali domácí.
Na čele tabulky družstev se nic nemění, vedou DP A, druhé místo si hlídají Velké Popovice , ale na třetí místo poskočil Union C.
V jednotlivcích je na prvním místě J. Jankovec z DP A, druhé místo patří K. Hnátkovi z DP B, třetí je J. Sládek ze Slávie B. Průměr přes 400 má po 16.kole celkem 33 hráčů.

17.kolo

Sehráno bylo druhé jarní kolo a nebylo odehráno kompletní. Viděli jsme pět vítězství domácích týmů, jedenkrát zvítězili hosté a dva zápasy byly odloženy.
Utkání mezi US C a DP A slibovalo vyrovnaný souboj a to se potvrzovalo od první dvojice. Oba družstva se poctivě střídala ve vedení, ale v páté a šesté dvojici jasně dominovali domácí hráči a vítězství si vzít nenechali.
V Rudné hostoval Radotín B a rudenské céčko nedalo hostům sebemenší šanci na úspěch. Celé utkání ovlivnil skvělý výkon domácího otvíráka a hosté mohou být rádi, že si nakonec neodvezli kanára. V zápase Meteoru B a Unionu C se hosté vybičovali k parádním výkonům a dlouho to vypadalo na jejich vítězství. Utkání se rozhodovalo v poslední dvojici, domácí dotahovák ukázal pevnější nervy a vítězství tak zůstalo na Meteoru. Zcela jednoznačný průběh mělo utkání mezi Vršovicemi D a Astrou B, není tedy divu, že hostům zpíval na cestu kanárek. 
Slavoj C přivítal na své kuželně béčko “uhlířů”. Domácímu SHT zahráli jen dva hráči (první a poslední), ale na těsné vítězství to stačilo. Do konce sezóny je sice ještě daleko, ale utkání Žižkova B a Rudné B již mohlo mít přívalstek boje o záchranu. Hosté z Rudné byli lepší a důležité body si tedy připisují oni.
Tabulku družstev vedou nadále DP A, kteří po spanilé jízdě podzimem trochu polevili, na druhém místě jsou Velké Popovice, které mají o dva zápasy méně a na třetím místě je díky lepšímu skóre Union C před čtvrtou Slavii B.
V tabulce jednotlivců se na špici nic nemění. Vede J. Jankovec z DP A, na druhém místě je K. Hnátek z DP B a na třetím místě je J. Sládek ze Slávie B. Průměr přes 400 má 31 hodnocených hráčů.

18.kolo

18. kolo bylo ve znamení vítězství domácích týmů. Bylo odehráno kompletní a také byla na pořadu jedna dohrávka, kde také zvítězili domácí.
Vedoucí tým soutěže hostil posledního a když hosté po dvou hráčích vedli, začali se domácí trochu bát, že ztratí doma první body. Ve druhé polovině utkání však nepřipustili překvapení. V. Popovice přivítaly na své kuželně Uhelné sklady C a do čtvrté dvojice bylo utkání vyrovnané, ale v závěru si domácí body pohlídali. Union C hrál doma se Slavojem C a utkání to bylo velmi vyrovnané. Hosté vedli od začátku, poté domácí srovnali a do posledních hodů nebylo jasné jak utkání dopadne. Nakonec byli šťastnějšími domácí, kteří vyhráli o jedinou kuželku. Rudná C přivítala doma Slávii, která v posledních několika utkáních předvedla svoji sílu, ale tentokrát ji nechala asi doma… Utkání Radotína a Vršovic nemělo předem daného favorita, ale domácí předvedli slušný výkon a vršovickým nedali sebemenší šanci na úspěch. 
V utkání US B a DP B byly k vidění hezké náhozy a hosté dlouho živili naději na body. V závěrečné dvojici předvedl domácí dotahovák větší vůli po vítězství a hosté odjeli s prázdnou. Na zápas Rapidu B a Rudné C přijeli hosté s předsevzetím konečně venku bodovat. Neházeli špatně, ale ani tentokrát se jim to nepodařilo. Utkání Astry B a Meteoru B nemělo valnou úroveň, ale bylo vyrovnané až do poslední dvojice. Nakonec body zůstaly na “zahraďáku”.
V dohrávaném utkání 17. kola si Slávie doma až překvapivě lehce poradila s Rapidem, který si odvezl kanára. Tabulka družstev se nijak zvlášť nemění, vedou DP A, na druhém místě jsou Velké Popovice ztrácející čtyři body, ale mají o dva zápasy méně a na třetím Union C, který ztrácí dalších pět bodů.
V tabulce jednotlivců je na prvním místě J. Jankovec z DP A, na druhém K. Hnátek z DP B a na třetí místo poskočil K. Frank ml. z Velkých Popovic.

19.kolo

19. kolo bylo předehráno již v lednu, tak bylo na pořadu “jen” sedm zápasů. Pětkrát byli úspěšnější domácí, jednou zvítězili hosté a v jednom utkání se soupeři rozešli smírně.
V předehrávce porazila Slavia B vedoucí DP A. Po půlce utkání sice hosté vedli, ale domácí ve druhé polovině zabrali a body tak zůstaly v Edenu. Druhý celek tabulky zavítal na kuželnu posledního a utkání bylo poměrně vyrovnané a rozhodovalo se až v poslední dvojici. Dotahovák hostů předvedl parádní výkon, domácímu se naopak moc nezadařilo a hosté si díky tomu odvezli dva důležité body.
Zápas “skoro” sousedů v tabulce (DP B a Unionu C) dopadl jednoznačně lépe pro domácí. Hosté jistě pomýšleli na lepší výsledek, ale zřejmě neměli na kuželky ten správný den. Utkání Meteoru B a Radotína B se od začátku vyvíjelo lépe pro domácí.
Hosté v druhé polovině sice zápas trochu zdramatizovali, ale ztrátu z první poloviny již nedohnali. Vršovice D přivítaly doma Rudnou C a hosté již určitě chtěli venku bodovat. Toto se jim opět nepovedlo a zápas měl nakonec jasného vítěze. Uhlířské derby, jak to v takových zápasech bývá, nemělo předem jasného favorita. Zápas dopadl až překvapivě jasným skóre a nebýt výkonu žen u “hostů”, mohlo céčko nadělit béčku kanára.
Souboj mezi Slavojem C a Astrou B měl poměrně jasný výsledek, který si domácí hráči svými výkony pohlídali. Rudná B hrála doma s Rapidem B důležitý zápas a soupeři si body mezi sebe rozdělili. Pro koho je to ztráta a pro koho zisk ukáže až čas….
Tabulku družstev vedou nadále DP A, druhé jsou Velké Popovice, které však svého soupeře o první místo pomalu dotahují. Mají o dva body méně a ještě jeden zápas k dobru. Na pomyslném bronzovém stupínku je Union C, který má stějně bodů jako čtvrtá Slávia, ale lepší skóre.
V jednotlivcích vede Jirka Jankovec z DPA, na druhém místě je Karel Hnátek z DP B a na třetím místě Karel Frank z Velkých Popovic. Průměr přes 400 má celkem 32 hráčů.

20.kolo

20. kolo druhé pražské nejvyšší soutěže nebylo odehráno kompletní. Čtyři utkání vyhráli domácí, třikrát naplno bodovali hosté a jedno utkání muselo být odloženo.
Vedoucí tým DP A hrál doma s Rudnou B a utkání se od počátku zdálo být jasnou záležitostí. Pátý hráč domácích situaci trochu zdramatizoval, ale dotahovák drama nepřipustil a vítězství s přehledem pohlídal.
Velké Popovice přivítaly na své kuželně Slávii B a utkání to mělo být vyrovnané. Domácí po dvou hráčích vedli o 94 kuželek a vypadalo to na další jasnou výhru domácích. Slávisté však nesložili zbraně, v dalším průběhu bojovali a utkání se tak rozhodovalo až v samém závěru. Domácí nakonec vydřeli vítězství a rozdíl byl pouhé dvě kuželky.
Union C předvedl, že je na domácí kuželně téměř k neporažení a málem vyprovodil US C kanárem. Hráči DP B potvrdili, že se jim letos daří a Astru na jejich kuželně přehráli jasným rozdílem.
Hráči Rudné C potvrdili domácí neporazitelnost a tentokrát to “odskákal” Meteor B, který sice vzdoroval dlouho, ale k bodům to nevedlo. Rapid B si opět ověřil “nevýhodu” domácí kuželny a Vršovice D si tak odvezly dva důležité body. Radotín B se Slavojem C sehrál velmi vyrovnané utkání, které se rozhodovalo doslova posledním hodem a body si nakonec odvezli hráči SHT.
V tabulce družstev se téměř nic nemění, na čele jsou DP A, na druhém místě V. Popovice se ztrátou dvou bodů, ale mají jeden zápas k dobru a třetí je Union C. Na chvostu tabulky je Žižkov B, který ztrácí na předposledního pět bodů, ale má o zápas méně.
V jednotlivcích vede nadále J. Jankovec z DP A, druhý je K. Hnátek z DP B a na třetím místě je K. Frank z V.Popovic. “Čtyřstovkových” hráčů je po tomto kole 35 z 95 hodnocených.

21.kolo

Ve 21. kole bylo odehehráno všech osm utkání a celkově byli úspěšnější domácí, kteří byli lepší v šesti případech, hosté si připsali plný bodový zisk dvakrát.
Před utkáním DP A a Rapidu B si nikdo nepřipouštěl jiný výsledek než výhru domácích. Hosté si dokonce nepřipouštěli ani nic jiného než kanára – “přijeli jsme pro kanára” – to byla slova hostů na začátku utkání. Utkání sice dopadlo podle papírových předpokladů, ale chvíli to vydalo, že by si hosté mohli odvézt i bod. Velké Popovice přijely do Rudné s vidinou dalšího jarního vítězství a to se jim povedlo. Nebýt výkonu otvíráka, odvezli si hosté výhru ještě výraznější.
Souboj mezi kandidátem postupu a kandidátem sestupu (DP B vs. Radotín B) dopadl jednoznačně lépe pro domácí. Hosté si neodvezli kanára jen díky svému dotahovákovi. Meteor B opět dokázal, že je na domácí kuželně téměř k neporažení a hráči Vršovic, ač se snažili co mohli, na domácí prostě neměli.
Infarktový zápas se odehrál v Edenu. Domácí Slavia hostila US B a od začátku to s domácími nevypadalo dobře. Jiskřičku naděje vykřesal pátý hráč a rozhodnutí tak zůstalo na dotahovácích. Hostující sice nezahrál to, co by si představoval, ale nakonec z toho body byly. “Uhlíři” C v utkání se zachraňující se Astrou B předvedli kdo je na Zvonu pánem. Sice mohli hosté po druhé dvojici pomýšlet na úspěch, ale domácí v druhé polovině neponechali nic náhodě.
Hráči Slavoje C se už asi vyhrabali z podzimní mizérie a směle kráčí za záchranou. V utkání s Rudnou C, která z venku nepřivezla ani bod si vítězství s přehledem ohlídali. Žižkov B hostil Union C a od počátečních hodů to s hosty nevypadalo dobře. Domácí, pro které má zisk každého bodu cenu zlata, nic neponechali náhodě a nebýt výpadku pátého domácího hráče, mohli si hosté odvézt kanára.
Tabulka družstev se prozatím nemění, vedou DP A, druhé jsou Velké Popovice s dvoubodovou ztrátou (jeden odložený zápas) a na třetím místě jsou DP B. Poslední místo patří Žižkovu B, který ztrácí 3 body a jeden odložený zápas na předposlední Rudnou B.

22.kolo

22. kolo bylo celkově úspěšnější pro domácí týmy, které zvítězily v pěti případech. V jednom utkání se body dělily, jedno nebylo pro poruchu automatů dohráno a v jednom případě se nepovedlo domácím poslat zápis o utkání.
Zápas V. Popovic a DP A měl favorita v domácím týmu, což se také nakonec potvrdilo. Všechna utkání mezi jednotlivými hráči končila těsnými výsledky a hosté, kdyby měli trochu štěstí, mohli uhrát bod, ale také si mohli odvéz kanára.
Union C hrál doma proti Slavii B a hosté od začátku tahali za kratší provaz. Až dotahovák je zachránil od porážky s nulou. Rudná C hrála další zápas o to, zda budou mít plný domácí bodový zisk a ani DP B se nepovedlo tuto bilanci narušit.
Ve Vršovicích hrála družstva sousedící v tabulce, utkání to bylo velmi vyrovnané, mohla vyhrát obě družstva a tak je remíza asi spravedlivá.
B
éčko Uhelných skladů hostilo Rudnou B, pro kterou je každý bodový zisk velmi důležitý. Utkání bylo jak na houpačce, hostující dotahovák se snažil co mohl, ale rozdíl v poražených kuželkách byl tak velký, že se mu utkání již nepodařilo otočit. V Radotíně se hrál další vyrovnané utkání a domácí, kteří také potřebují nutně bodovat v každém zápase byli nakonec těmi šťastnějšími.
Tabulka družstev doznala změny na prvním místě. Po výhře V. Popovic nad DP A si tato družstva prohodila pořadí. Mají stejně bodů, ale V. Popovice jsou na tom o zápas méně. Na třetím místě je po tomto kole Union C, který ztrácí na druhou příčku 9 bodů. Boj o sestupové příčky bude zajímavý až do konce. Na posledním místě je Žižkov B, který ztrácí tři body na Rudnou B, ale má dva zápasy k dobru.

23.kolo

23. kkolo bylo sehráno kompletně celé a opět byli úspěšnější domácí, kteří vyhráli v šesti zápasech, dvakrát si plný bodový zisk připsali hosté. Také se konečně podařilo Rapidu B poslat zápis 22. kola.
Ve Velkých Popovicích se hrál až překvapivě vyrovnaný zápas. Domácí předvedli doma jeden ze “slabších” výkonů a chvíli to vypadalo, že by si hosté mohli nějaký ten bodík odvézt. Nakonec tomu tak nebylo. V Hloubětíně hráči DP A (zvášť někteří) neměli ten správný den na kuželky a po nejslabším letošním výkonu darovali hostům z US B dva body.
Utkání Rudné B a Unionu C bylo po čtyřech dvojicích vyrovnané, ale nakonec si důležité body odvezli hosté. Utkání DP B a Vršovic D se vyvíjelo od začátku jednoznačně lépe pro domácí a hosté mohou nakonec být rádi, že si neodvezli kanára. Slavia B hostila sestupem ohroženou Astru B. Utkání, které bylo dlouho vyrovnané nakonec dopadlo lépe pro domácí, ale ti se na body dost nadřeli. Hráči US C doma tentokrát nehodili kolem “pětadvaceti stovek”, ale na Rudnou C to stačilo. Hosté opět dokázali, že se jim venku moc nedaří a od kanára nebyli moc daleko.
Slavoj C hrál domácí zápas s Meteorem B a dokázal, že výlety s CK “Hledáme Sherlocka” se jim vyplatili. Hosté sice nehodili málo, ale na rozjeté domácí borce neměli. Zápas Žižkova B a Radotína B (dvou týmů velmi namočených do sestupových vod) neměl před začátkem favorita, ale domácí si cenné vítězství s přehledem pohlídali.
Tabulku vedou Velké Popovice o dva body (a ještě mají zápas k dobru) před DP A, třetí je Union C, který na druhé místo ztrácí sedm bodů a v příštím kole hostí na své kuželně DP A.
V tabulce jednotlivců je první stále Jirka Jankovec, na druhém místě se drží Karel Hnátek a třetí je Karel Frank. Průměr přes 400 má 33 borců z 95 hodnocených.

24.kolo

24.kolo bylo opět sehráno kompletně celé a byly k vidění zajímavé výsledky. V pěti zápasech zvítězili domácí, hosté vyhráli dvakrát a jednou si soupeři body rozdělili rovným dílem. Také bylo dohráno utkání 22. kola.
US B hostily první družstvo tabulky a hosté od začátku utkání tahali za kratší konec. Po čtyřech dvojicích bylo jasné, že minimálně bod zůstane na Zvonu, ale nechybělo mnoho a lídr si odvezl kanára. Utkání mezi Unionem C a DP A se hrálo o důležité body. Hosté přijeli po porážce z minulého týdne hodně nabuzeni a od začátku se do domácích “zakousli”. Nakonec z toho byla (první jarní z venku) jednoznačná výhra. Meteor B hostil DP B a utkání to bylo napínavé. Čísla padala na obou stranách pěkná (až na první dvojici), chvíli vedli hosté, chvíli domácí, kteří vítězství nakonec uhájili.
Radotín B hostil Slávii B, která je venku poloviční a hosté to opět potvrdili. Domácí sice nepředvedli nijak zvlášť oslnivý výkon, ale na (zlaté) body to stačilo. Rudná C hostila sestupem ohrožený Žižkov B a tentokrát se ji nepovedlo potvrdit domácí neporazitelnost – Žižkov si odváží bod, který může v konečném účtování být pro něj hodně důležitý.
Vršovice D si doma lehce poradily s US C, které na vršovické dráze nedokázaly jedinkrát přehodit 400. Utkání Rapidu B a Slavoje C nebylo tak jednoznačné jak je vidět na výsledku. Zápasy mezi jednotlivými hráči neprohrávali hosté nijak zvlášť velkým rozdílem, ale porážka z toho byla jasná. Astra B si zahrála dvakrát doma. Nejprve dohrávala utkání 22. kola a zápas se rozhodoval doslova v posledních hodech. Pro hostující Žižkov mají dva body z kuželny Astry cenu zlata. V pátek potom hrála Astra utkání 24. kola a hostila další sestupem ohrožený tým. Obě družstva předvedla výkon hodný MP 6 J, ale dva body jsou dva body…... Rudná B si v letošní sezóně připsala první body z venku a souboj o udržení tak bude mít náboj až do konce sezóny.

25.kolo

V 25. kole “dvojky” byly sehrány všechny zápasy a všechny se odehrály v režii domácích týmů.
Velké Popovice hrály s týmem Union C a byl to zápas hodně vyrovnaný. Domácí po první polovině svého soupeře přehrávali, ve čtvrté dvojici ukázali hosté, že nechtějí zápas vypustit a ještě dotahovák mohl zápas zremizovat, což se mu nakonec nepovedlo.
Hráči DP A hostili poslední tým tabulky a připsali si do tabulky povinné dva body. Hosté vyhráli v jediné dvojici, když jim to domácí hráč značně usnadnil. Béčko DP hrálo doma s SHT a po výkonu, který předvedla obě družstva si prý všichni domluvili společný výlet s CK “Hledáme Sherlocka”. Nic to však nemění na tom, že i při takových výkonech může být zápas dramatický až do konce. Nakonec se rozhodovalo až v poslední dvojici, domácí měli štěstí, ale nechybělo mnoho a hosté si odvezli cenné vítězství.
V Edenu hrála Rudná C a podala kvalitní výkon, který však na první vytoužené body z venkovní kuželny nestačil. Zápas US B a Rapidu B se od začátku vyvíjel lépe pro domácí. Hosté od třetí dvojice házeli pěkná čísla a nebýt výpadku prvních dvou hráčů, mohlo být utkání zajímavější.
V utkání US C a Meteoru B šlo domácím o hodně a hrálo se poměrně vyrovnané utkání. Domácí si připisují do tabulky dva velmi důležité body. Rudná B hostila Radotín B a hrálo se také o hodně. Pro obě družstva je každý bodový zisk velmi cenný, ale nakonec jsou spokojenější rudenští. Žižkov B si poradil doma s Vršovicemi D a připsal si tak další dva důležité body.
V tabulce družstev je o postupujících téměř rozhodnuto (teoreticky mohou postoupit již jen tři družstva). Vedou Velké Popovice (1 zápas k dobru), na druhém místě jsou DP A se stejným počtem bodů a na třetím místě jsou DP B se ztrátou deseti bodů. Boj o záchranu bude jistě zajímavější. Na posledním místě je Astra B, která ztrácí již tři body. Udržení v MP 2 pro ni bude o to těžší, že hrají do konce sezóny s družstvy z horních pater tabulky. Předposlední je Rudná B a před ní je Žižkov B. Tato dvě družstva mají stejný počet bodů, ale Žižkov je na tom o zápas lépe. V klidu nemůže být ještě hodně družstev, tak se v boji o záchranu můžeme těšit na zajímavý závěr. 

26.kolo

26. kolo bylo co do počtu výher domácích a hostů „remízové“. Čtyřikrát zvítězili domácí a čtyřikrát hosté. Také bylo dohráno utkání 17. kola.
Radotín B přivítal doma družstvo DP A. V prvních třech dvojicích hráči DP domácí přehrávali, v dalších dvou dvojicích domácí zabrali a vypadalo to, že by mohli získat důležitý bod v boji o záchranu. Hostující dotakovák však domácímu nic nedaroval a hosté si tak odvážejí body oba.
Velké Popovice hrály v tomto týdnu dvakrát. Poprvé se utkaly ve středu v Hloubětíně s DP B (odložený zápas 17. kola) a utkání se zpočátku vyvíjelo lépe pro hosty. Domácí však zápas otočili a hosté si odvezli prohru. K druhému utkání týdne jely V. Popovice na Zahradní město. Zápas s Astrou byl docela vyrovnaný a až souboj dotahováků určil, že si hosté odvezli celkem jasnou výhru.
Nejvyrovnanější utkání kola bylo sehráno mezi Unionem C a US B. V první polovině vyhrávali svá utkání hosté, ve druhé polovině domácí. O celkovém vítězství tak rozhodoval až počet poražených kuželek a těch měli hosté o devět víc.
Vršovice D hrály doma se Slavii B a ta opět dokázala, že se ji venku moc nedaří. Hosté sice v závěru svůj výkon trochu napravili, ale kanáru zábránit nedokázali.
Na „zahraďáku“ hrál Slavoj C proti Uhelným skladům C a utkání bylo hodně dramatické. Před nástupem dotahováků byl stav 4:6 a 18 kuželek pro hosty. Domácí dotahovák si hodil na domácí dráze „osobák“ (463) a hosté nakonec odjeli bez bodu.
V Rudné se hrálo derby a toto utkání mělo nevídanou podobu výsledku. Šest bodů uhrál hned první hráč domácích. Svého soupeře porazil o 103 kuželek a „hostům“ tak nezbývalo (pokud chtěli pomýšlet na úspěch) než vyhrávat všechna ostatní utkání. Neuvěřitelné se stalo skutkem a všech pět hráčů béčka svého soupeře porazilo a zlaté body patří jim.
V tabulce je o postupujících již rozhodnuto. První jsou po kratší odmlce opět DP A, druhé Velké Popovice, které mají stejně bodů, ale horší skóre a zbytek soutěže budou tato dvě družstva na dálku bojovat o první místo. Třetí místo patří DP B. Na konci tabulky je Astra B se 14 body a vypadá to s ní velmi zle (na nesestupovou příčku ztrácí již 4 body). Předposlední je Žižkov B, který má bodů 17, ale o zápas méně než ostatní ohrožené celky.

27.kolo

Dvojka pokračovala 27. kolem a téměř všechna utkání byla v režii domácích týmů. Hosté bodovali v jednom utkání.
Do Hloubětína přijeli hráči Rudné C k utkání s vedoucím celkem tabulky a ani tentokrát se nedočkali bodů z venku. Po nejslabším výkonu sezóny si málem odvezli kanára. První domácí hráč svým výkonem vytvořil nový rekord kuželny a posunul ho na úctyhodných (v Hloubětíně určitě) 455. Gratulujeme!!!
Do V. Popovic přijel Radotín B, který je ohrožen sestupem. Od začátku dali domácí jasně najevo, že nic neponechají náhodě a Radotínu nadělili kanára.
Uhelné sklady C hrály doma s třetím týmem tabulky. Hosté od začátku nasadili silnou sestavu a také mohli po prvních třech dvojicích pomýšlet na úspěch. Domácí se v druhé polovině zlepšili a silným závěrem dobyli slavné a cenné vítězství.
US B hrály doma s poslední Astrou a od začátku bylo jasné, že body zůstanou na Zvonu.
Union C přivítal doma Rapid B, který potřeboval nutně bodovat. První dvě dvojice ukázaly, že se jim to možná nepovede, ale od třetí dvojice si hosté uvědomili, že by nebylo špatné bodovat a utkání zvrátili ve svůj prospěch.
Slavia B hrála doma s Meteorem B a hezkým výkonem přes 25 stovek nedala hostům téměř žádnou šanci na úspěch.
Rudná B hrála doma další existenční zápas a do cesty se jim tentokrát postavili hráči Vršovic D. Domácí od začátku chápali vážnost situace, neponechali nic náhodě a do tabulky si připisují dva velmi důležité body.
To samé Žižkov, který hrál doma se Slavojem C. Domácí předvedli výkon hodný MP 1 a nebýt zaváhání P. Váni, který má jistě na víc, přehodili by 2600. Nutno dodat, že hosté hráli také hezky a hostující dotahovák to jen potvrdil (460 je hezké číslo).
V tabulce družstev došlo v čele k malé změně – druhé
V. Popovice si v souboji o první místo s DP A polepšily o dva “pomocné” body ve skóre. Třetí je stále DP B, ale boj o toto místo bude ještě také zajímavý. Sestupující ještě nejsou jasní, ale Astra B má již jen teoretickou naději, další sestupující určí až poslední tři zápasy (Žižkov 4).
V tabulce jednotlivců došlo také k malé změně. První je stále J. Jankovec, ale na druhé místo poskočil K. Frank z V. Popovic, na třetí místo se propadl K. Hnátek z DP B. Tito dva hráči svedou souboj o druhé místo a bude do konce soutěže zajímavé sledovat, který z nich bude nakonec druhý.

28.kolo

28. kolo bylo odehráno celé a také bylo dohráno utkání 20. kola. V těchto devíti zápasech si domácí hráči připsali plný bodový zisk pětkrát, hosté zvítězili ve třech utkáních a jedenkrát se soupeři rozešli smírně.
Vedoucí týmy hrály oba shodně venku a oba vyhrály stejným poměrem, tudíž se v boji o první místo po tomto kole nic nemění. DP A zvítězily ve Vršovicích a Velké Popovice si vezou výhru z Rudné.
Utkání DP B a Žižkova B bylo pro hostující tým důležité v boji o záchranu, ale domácí byli proti tomu, aby si hosté odvezli nějaký ten bodík. Hráči Astry B hráli existenční utkání s Unionem C, ve kterém zvítězili a uchovali si tak teoretickou naději na záchranu.
Slavoj C hrál doma se Slavií B, která pro domácí nebyla nijak nebezpečná. Hodně dramatické utkání bylo odehráno na Meteoru. Bod, který si Rudná B odváží pro ně může mít cenu zlata. V zápase Rapidu B a US C si domácí opět ověřili “nevýhodu” domácí kuželny a hosté si tak připisují dva body za vítězství.
Radotín B v utkání s US B potřeboval nutně bodovat a to se mu také nakonec povedlo. V dohrávaném utkání 20. kola domácí US B nedaly zachraňujícímu se Žižkovu šanci na úspěch.
V tabulce družstev (jak bylo zmíněno výše) se na špici nic nemění. Sestupující zatím není jistý žádný tým, ale nejhůř jsou na tom hráči Astry B (16 b). Předposlední je Žižkov B (19 b) , který na čtrnáctý Radotín B ztrácí jeden bod. Tabulka jednotlivců na vedoucích postech zůstává stejná, jen se zmenšil rozdíl v průměru u druhého a třetího hráče. K. Hnátek z DP B na třetím místě ztrácí na druhého K.Franka z V. Popovic jedinou desetinku. Na prvním místě je neohroženě J. Jankovec z DP A.

29.kolo

 29. kolo se hrálo vesměs v režii domácích týmů, které vyhrály šestkrát, hosté si odvezli body ve dvou případech. DP A hrály doma s Meteorem B a ten si po nepřesvědčivém výkonu odvezl z Hloubětína kanára. Domácí věřili, že si při takovém stavu vylepší skóre oproti druhým V. Popovicím, ale nebylo tomu tak. V. Popovice po dobrém výkonu nadělily svému soupeři také kanára. Slavia B přivítala na své kuželně třetí tým tabulky a na béčko DP si hodně věřila. Utkání bylo zajímavé, ale nechybělo mnoho a slávisté si body nepřipsali.
US B (také tým, který má naději skončit na bronzovém stupínku) přivítal na své kuželně venku neškodnou Rudnou C a ta zůstala věrna výsledkové mizérii z venkovních kuželen.
Union C změřil síly s Radotínem B, namočeným v sestupových vodách a zrodilo se zde překvapení. Hosté si odvážejí dva veledůležité body!
Rudná B hostila již zachráněný Slavoj C a utkání to bylo také zajímavé. Nakonec byli těmi šťastnějšími domácí a vítězstvím si zajistili “empédvojkovou” příslušnost.
Žižkov B hrál na domácí dráze s US C a obě družstva předváděla výkony, za které by se nemuselo stydět družstvo o skupinu výš. Domácí však od počátku nic neponechali náhodě a hosté odvraceli kanára až v poslední dvojici.
V utkání, které již nemělo na nic vliv (Astra B již v době zápasu nemohla svůj sestup ovlivnit) získali vítězství hosté z Rapidu B.
Boj o první příčku, a o to, kdo doprovodí Astru B o třídu níž, vyvrcholí až v posledním kole. DP A i V. Popovice hrají svá utkání venku a bude zajímavé sledovat, kdo bude úspěšnější. Lepší výchozí pozici mají DP, ale oba musí vyhrát a to může svazovat ruce. A jak mnozí víme, ty hrají při kuželkách důležitou roli. Boj o sestup (při dvou sestupujících) se rozhodne mezi Žižkovem B a Radotínem B. Žižkov hraje na Rapidu (skoro doma) a Radotín doma s již sestupující Astrou B.
Tabulka jednotlivců má na prvním místě stále stejné jméno - Jirku Jankovce z DP A. Druhá příčka se po výkonu v tomto kole přiblížila spíše Karlovi Hnátkovi z DP B, ale pokud Karel Frank (V.Popovice) ze sebe vydá na Meteoru to čeho je schopen není pro něj druhá příčka nereálná.

30.kolo

30. kolo bylo dohráno a s ním i celý ročník 2009/2010. V posledním kole si opět lépe vedli domácí – zvítězili v šesti případech, dvakrát naplno bodovali hosté.
V utkání SHT a DP A si hosté vítězstvím mohli zajistit první místo. Od začátku utkání šli nekompromisně za svým cílem a výsledkem bylo, že mohli po zápase slavit první místo v tabulce.
Meteor B hrál doma s druhými Velkými Popovicemi a utkání to bylo parádní. Domácí i hosté házeli pěkná čísla a nakonec si body připsal Meteor.
DP B si zajistily v utkání s Rudnou B třetí příčku a hosté mohou být rádi, že si neodvezli kanára.
Vršovice D v utkání s US B dávaly “uhlířům” od začátku jasně najevo kdo je ve Vršovicích pánem a nechybělo mnoho a hosté si odvezli kanára.
V utkání US C a Slavie B šlo již jen o výsledek, hosté si trochu napravili reputaci po letošních venkovních mizerných výkonech a nakonec zaslouženě vyhráli.
V utkání Rapidu B a Žižkova B šlo hostům ještě o teoretickou naději na záchranu. Po prvních dvou dvojicích živili naději, ale v druhé polovině utkání k nim nebyli domácí moc vlídní a tuto naději pohřbili.
V utkání Rudné C a Unionu C už také o nic nešlo a hosté k tomu také tak přistoupili. Rudnou vyzvali se čtyřmi náhradníky a odvážejí si drtivou porážku.
Radotín B si v domácím utkání v případě vítězství mohl zajistit záchranu. To se povedlo, ale cesta k bodům nebyla nijak jednoduchá.
A jak vypadá tabulka družstev? Vítězem se stává družstvo KK DP Praha A (pro toto dužstvo historicky nejúspěšnější sezóna), druhé jsou Velké Popovice se ztrátou dvou bodů a na třetím místě KK DP Praha B s propastným odstupem 12 bodů. Ale i tak je to pro ně také historický úspěch. Boj o záchranu byl až do konce zajímavý a nakonec si sestup “zajistily” týmy Astry B a Žižkova B. Konečné pořadí tabulky ještě schvaluje STK.
V tabulce jednotlivců obhájil první místo z loňska Jirka Jankovec z DP A. O druhé místo se bojovalo téměř do posledních hodů. Nakonec se druhý umístil Karel Hnátek z DP B a třetí místo obsadil Karel Frank z Velkých Popovic. Průměr přes 400 mělo celkem 31 hráčů z 99 hodnocených.


 PKS - Poslední aktualizace  11.05.2010
e-mail - webmaster