MISTROVSTVÍ PRAHY III - 2007/08 - KOMENTÁŘE


ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 

JARO 2008

 14.kolo -  15.kolo  16.kolo -  17.kolo - 18.kolo  19.kolo  20.kolo
 21.kolo  22kolo  23kolo  24kolo  25kolo -  26.kolo - -
26.kolo

V posledním kole se opět lépe dařilo domácím, získali ale pouze o jedno vítězství více než hosté.
Vítězstvím nad Slavojem E potvrdil své první místo Radotín B a je tak prvním postupujícím. O druhou postupovou příčku bojovaly tři družstva. Uhelné sklady C deklasovaly hosty ze Žižkova C a nedovolily jim získat ani bod. To Union C se v Braníku s domácím I.PSKN nadřel více a zvítězil jen nejtěsnějším rozdílem. Slavia C doma jistě zvítězila nad Žižkovem B. O pořadí na druhém až čtvrtém místě nakonec tedy rozhodovalo celkové skóre, které mají nejlepší Uhelné sklady, třetí je Union C a čtvrtá Slavia C.   
Na sestupových příčkách zůstal poslední Slavoj E a předposlední Dopravní podniky C, které nevyužily domácího prostředí a prohrály s Astrou B.  Jásat nad záchranou ale ještě nemůže ani dvanáctý I.PSKN, který se na toto místo dostal zásluhou vítězství v dohrávce 24.kola nad vítězem soutěže Radotínem B a dokonce ani jedenáctý Žižkov C. O počtu sestupujících totiž rozhodnou výsledky pražských družstev ve vyšších soutěžích.
V tabulce jednotlivců došlo i v posledním kole ke změně. Vítězem se nakonec stal J.Karaus z Meteoru C, na druhé místo postoupila L.Fořtová ze Slavie C a třetí skončil M.Lukáš ze Žižkova C.
V TOP20 nakonec nemají zastoupení tři družstva - Admira D, Slavoj E a Rudná C. Průměrem přes 400 se může chlubit pouze 8 hráčů.

A na závěr ještě tradičně pár slov od našeho skupináře:
Děkuji všem vedoucím za spolupráci, postupujícím přeji hodně úspěchů v MP2 a sestupujícím přeji brzký návrat. Počet sestupujících ještě není jistý, minimálně to budou dvě družstva, ale sestup může potkat 12., respektivě i 11.tým.
Martin Berezněv

25.kolo

V předposledním kole se lépe dařilo domácím, hoté pouze jednou vyhráli a jednou remizovali
Další porážku utrpěla dlouho vedoucí Slavia C na Unionu C a v tabulce klesla až na 4.místo. Do čela se vyhoupl Radotín B, který v tomto kole porazil Rudnou C a v dohrávce remizoval s Pragou B. Na čele tak má jednobodový náskok před trojicí pronásledovatelů a k vítězství v tomto ročníku mu tak stačí získat dva body z posledních dvou utkání (tím druhým je dohrávka s I.PSKN). 
Druhý je nyní Union C, ale pouze o skóre před Uhelnými sklady B a Slavií C.
Na konci tabulky zůstávají tři družstva - poslední je Slavoj E, bod před ním jsou Dopravní podniky C a I.PSKN. 
V tabulce jednotlivců se pořadí nezměnilo, vede M.Lukáš ze Žižkova C, druhý je J.Karaus z Meteoru C a třetí zůstává L.Fořtová ze Slavie C.
V TOP20 stále nemají zastoupení Slavoj E a Rudná C. Do klubu 400 patří nyní 9 borců.

24.kolo

Po dvou kolech, kdy se lépe dařilo domácím, se tentokráte vytáhli hosté - domácím povolili pouhé 1 vítězství! Jedno odložené utkání bylo dohráno, jedno z tohoto kola zase naopak odloženo.
Situaci okolo postupových míst opět zdramatizovala Slavia C, která doma nedokázala porazit Uhelné sklady B. Raritou jejich utkání je, že ve čtyřech soubojích nebyl rozdíl více než 2 kuželky.  Na čele tak má sice Slavia pořád ještě dvoubodový náskok, ale za ní jsou již tři družstva, z nichž Radotín B má navíc ještě dvě utkkání k dobru a stává se tak velkým kandidátem na titul.
Svoje postupové ambice neposílil doma ani Union C, který prohrál s Meteorem C ve vyrovnanějším utkání, než by se mohlo podle konečného výsledku zdát.
Ani toto kolo nevybočilo  výkony družstev z průměru, pouze dvakrát bylo sraženo více než 2400 kuželek. Těmi šikovnými byli tentokrát Uhelné sklady B a Meteor C. 
Nejvyrovnanější byl souboj Rudné C s Pragou B. O vítězství se hosté báli do posledního hodu, domácí dotahovák dělal, co mohl, ale o 4 kuželky se mu nakonec body získat nepodařilo.
Stejně jako v minulém kole se dařilo v důležitém souboji Astře B, tentokráte to doma odnesl Slavoj E, jehož šance na udržení v soutěži jsou již spíše v oblasti teorie. Také Dopravní podniky C si situaci neulehčily, doma nestačily na Žižkov B.
Poslední dvě kola budou určitě velmi zajímavá, na obou pólech tabulky je o co hrát!
V tabulce jednotlivců se pořadí překvapivě neustálilo definitivně, jak jsem minule nesprávně předpokládal. První dva hráli venku, takže 19bodový rozdíl v jejich výkonu rozhodl o výměně - na čele je nyní M.Lukáš ze Žižkova C, druhý je J.Karaus z Meteoru C a třetí zůstává L.Fořtová ze Slavie C.
V TOP20 stále nemají zastoupení Slavoj E a Rudná C. O průměr přes 400 přišel další hráč, nyní ho má již jen 8 borců.

23.kolo

Také toto kolo včetně tří dohrávek vyšlo mnohem lépe domácím, hostům nechali jen tři body za jedno vítězství a jednu remízu.
Ve šlágru tohoto kola, v souboji druhého Radotína B a třetího Unionu C, se lépe dařilo hostům. A protože se nedařilo ani vedoucí Slavii C, která prohrála na Meteoru C, velmi se vyrovnal stav na čele tabulky a zdramatizoval se tím boj o letošní titul. 
Výkony družstev v tomto kole byly dosti průměrné, pouze jedno družstvo porazilo více než 2400 kuželek. Tím družstvem byl Žižkov B, který doma nedaroval hostům z Kobylis D ani jeden pomocný bod.
V boji o udržení se pomalu naplňuje osud Slavoje E. Ve vyrovnaném utkání, které bylo dramatické do poslední chvíle, nestačil na domácí Žižkov C a na posledním místě již ztrácí tři body.
Důležité body získala Astra B, která doma porazila Rudnou C a dotáhla se na I.PSKN, který nestačil na domácí Pragu B. Také bod, který získaly Dopravní podniky C na Zvonu v souboji s Uhelnými sklady B, může být velice cenný.
V tabulce jednotlivců se pořadí již zřejmě definitivně ustálilo - první je J.Karaus z Meteoru C, druhý M.Lukáš ze Žižkova C a třetí L.Fořtová ze Slavie C. V TOP20 stále nemají zastoupení Slavoj E a Rudná C. Průměr přes 400 si udrželo už jen 9 hráčů. 

22.kolo

Po půstu v minulém kole se nyní lépe dařilo domácím, vyhráli o jeden zápas více než hosté.
Vedoucí Slavia C zareagovala na nápor Radotína tím nejlepším způsobem - jistým vítězstvím nad DP C. Ani Radotín ale nezaváhal, kvalitním výkonem zvítězil na Meteoru C a udržuje stále čtyřbodový odstup, když má navíc k dobru dva zápasy. V tabulce pravdy mají oba týmy +10 bodů.
Ještě o kuželku lepšího výkonu - 2492 - dosáhl doma Union C ve vítězném zápase s Pragou B. Svoji příslušnost k horní polovině tabulky dokázaly Uhelné sklady B přesvědčivým vítězstvím nad domácí Admirou Kobylisy D.
V boji o udržení se nedařilo v tomto kole Slavoji E, který doma nestačil na Žižkov B. Nedařilo se ani dalším týmům z dolní poloviny tabulky. V Rudné neuspěl Žižkov C, jediným úspěšným tak byl I.PSKN A v souboji se stejně ohroženou Astrou B.
V tabulce jednotlivců se na prvních místech stále nic nemění - vede J.Karaus z Meteoru C před M.Lukášem ze Žižkova C a L.Fořtovou ze Slavie C. V TOP20 nemají zastoupení Slavoj E a Rudná C. Průměrem přes 400 se stále pyšní 10 borců.

21.kolo

V tomto kole se nedařilo domácím, ulovili pouhé tři body.
O druhé místo bojující Radotín B jako jediný stoprocentně využil domácího prostředí a vedoucí Slavii C nadělil kanára! Je třeba ale přiznat, že hosté to domácím značně usnadnili.
Jako už poněkolikáté byl k vidění v Edenu výborný výkon, překvapivě se o něj ale nyní nepostarali domácí. Na svědomí ho tentokráte má čistě ženské družstvo z Rudné C, jejich 2541 (druhý nejvyšší letošní výkon) nedalo domácímu Žižkovu B žádnou šanci. Ani druhému družstvu ze Žižkova se doma nedařilo, v důležitém souboji družstev z dolní poloviny tabulky nestačil Žižkov C na I.PSKN. Raritou je, že nejlepší šestka hráčů tohoto kola se opět poskládala pouze z účastníků těchto dvou utkání, přičemž čtyři jsou z Rudné C.
Vyrovnané utkání se hrálo na Zvonu, nakonec se Uhelné sklady B rozešly se Slavojem E smírně. Také na Karlově se bojovalo o každou kuželku, šťastnější byli nakonec hosté z Meteoru C.Zajímavý byl i průběh zápasu Dopravní podniky C - Admira Kobylisy D. Před poslední dvojicí měla obě družstva stejný počet sražených kuželek, takže o výsledku rozhodovaly výkony "dotahováků". Lepší byl nakonec ten z Kobylis.
Tabulku stále ještě ovlivňují neodehraná utkání. Na čele je i přes zakolísání v posledních dvou kolech Slavie C, její náskok už se ale ztenčil na 4 body. O druhé místo se přetahují tři družstva. Nejlépe je na tom zatím Radotín B, stejný počet bodů, ale o dva zápasy více, má Union C a jeden bod ztrácí Uhelné sklady B. Střed tabulky patří Meteoru C, Rudné C, Žižkovu B a Kobylisům D. Od devátého místa už začíná zóna boje o udržení, k poslednímu místu je to jen 5 bodů. Nejlépe je na tom zatím Praga B, o dva body méně má Žižkov C, o další bod zpět jsou I.PSKN, Astra B a DP C. Poslední Slavoj E má ještě o dva body méně.
V tabulce jednotlivců se na prvních místech opět nic nemění - vede J.Karaus z Meteoru C před M.Lukášem ze Žižkova C a L.Fořtovou ze Slavie C. V TOP20 nemá zastoupí opět pouze Rudná C. Průměrem přes 400 se stále pyšní 10 borců.

20.kolo

20.kolem se letošní soutěž přehoupla do své poslední čtvrtiny. Opět se nám rozšířil počet odložených utkání, tentokráte o dva zápasy. V těch odehraných se výrazně lépe dařilo domácím, kteří dovolili hostům odvézt jediný bod!
Nejlepší výkon byl tentokráte k vidění na Meteoru C, kde domácí o 30 kuželek překonali hranici 2500 a nedali tak hostům z Astry B žádnou šanci. Kvalitní zápas se hrál i v Braníku, kde se domácí, sestupem ohrožený, I.PSKN vytáhl na Žižkov B. A do třetice výborný výkon domácího týmu bylo možno vidět na Unionu, kde domácí družstvo C nadělilo kanára hostům ze Žižkova C.
Bod doma ztratila vedoucí Slavia C, když o remíze s Admirou D rozhodla až poslední hrající dvojice, kde hostující dotahovák udělal čest své funkci. Přesto však Slavia dále neohroženě o 6 bodů vévodí aktuální tabulce. Rozhodlo o tom zaváhání druhých Uhelných skladů B, které v Rudné neodolaly závěrečnému tlaku domácího Céčka.
V
ýsledky tohoto kola opět poněkud vyrovnaly situaci zejména v dolní polovině tabulky. A protože v divizi se příliš nedaří oběma vršovickým družstvům, můžou být sestupem ohrožena až 4 družstva... Vypovídací hodnota tabulky je ale poněkud  ovlivněna nestejným počtem odehraných zápasů jednotlivých družstev.
V tabulce jednotlivců toto kole na prvních třech místech nic nezměnilo - vede J.Karaus z Meteoru C před M.Lukášem ze Žižkova C L.Fořtovou ze Slavie C. V TOP20 nemá zastoupí už pouze Rudná C, její nejlepší hráč J.Rott je až 38. Průměrem přes 400 se může pyšnit rovných 10 borců.

19.kolo

Další jarní kolo přineslo zcela vyrovnanou bilanci - domácí i hosté zvítězili 3x, jedno utkání skončilo remízou.
Velmi dobré výkony byly opět k vidění v Edenu, o čemž svědčí účast pěti hráčů ze čtvrtečního dvojutkání na prvních pěti místech nejlepší šestky!
Nestává se často, aby 2498 poražených kuželek nestačilo nejen na vítězství, ale málem ani na odvrácení kanára. Tuto nezáviděníhodnou situaci si prožil Union C, když domácí Žižkov B dosáhl nejlepšího výkonu letošního ročníku soutěže - 2549!
Kvalitního výkonu přes 2400 dosáhl také Žižkov C, i když o své vítězství nad hosty z Meteoru C musel bojovat až do konce. Posledním družstvem, které se dostalo v tomto kole přes 2400, je Radotín B, kterému tento výkon přinesl vítězství nad domácí Astrou B.
Své postavení potvrdila vedoucí Slavie C, i když jasně vypadající výsledek trochu klame. Domácí Praga B ztratila naděje na lepší výsledek s lídrem tabulky až v předposlední dvojici. Ani druhé Uhelné sklady B nezaváhaly, doma nedaly šanci sestupem ohroženému I.PSKN.
Záchranářské myšlenky se určité nevyhýbají předposlednímu Slavoji E, pro který má bod přivezený z Kobylis cenu zlata. Klid nemají ani dvanácté Dopravní podniky C, zejména proto, že o body v souboji s Rudnou C přišly až v samotném závěru utkání.
Tabulce jednotlivců stále vévodí J.Karaus z Meteoru C, na druhé místo se vyhoupl  M.Lukáš ze Žižkkova C, třetí je L.Fořtová ze Slavie C. V TOP20 nejsou hráči dvou oddílů - Admiry D a Rudné C.

16.kolo

V obou posledních kolech se lépe dařilo domácím, kteří ze třinácti zápasů zvítězili 10x, jeden zápas byl odložen.
Již po třetím jarním kole došlo překvapivě ke střídání na čele tabulky. Mohou za to nejen výborné výkony Slavie C, která porazila jak doma Rudnou C, tak "venku" Žižkov C, ale i zaváhání a nižší počet zápasů podzimního mistra z Uhelných skladů B.
Výborné výkony byly k vidění 7.2. v 15.kole v Edenu v zápasech Žižkov B - Astra B a Žižkov C - Slavia C. Svědčí o tom i pohled na nejlepší šestku tohoto kola, kterou obsadili jen hráči z těchto dvou zápasů. Výkon 2515, kterým Žižkov B porazil Astru B, je v letošním ročníku druhým nejlepším. Také 2492 poražených kuželek vítězné Slavie C není k vidění každý den.
Tabulka je již opět ovlivněna několika odloženými zápasy, i když k velkým přesunům v uplynulých dvou kolech v ní nedošlo. Svoje pozice si prohodili první Slavie C s druhými Uhelnými sklady B, sedmá Praga B s osmými Kobylisy D, jedenáctá Rudná C s dvanáctým Žižkovem C a také Slavoj E opustil poslední příčku, kterou přenechal I.PSKN.
V tabulce jednotlivců se opět na prvních místech nic nemění, vede Jan Karaus z Meteoru C, druhý je Vít Klečka z I.PSKN a třetí Lidmila Fořtová ze Slavie C.
V TOP 20 nemají zastoupení stále dvě družstva - Rudná C a Kobylisy D, průměr přes 400 má už jen 8 hráčů. 

14.kolo

Zimní přestávku máme za sebou, první jarní kolo také, i když bez jednoho zápasu. O jedno vítězství lépe si v něm vedli domácí. Výkony jsou zatím spíše rozpačité, pouze tři družstva se dostala nad 2400 poražených kuželek. 
Lídr soutěže - Uhelné sklady B - začal jaro remízou venku s Astrou B. Jeho pronásledovatelé hráli doma a dařilo se jim lépe. Slavia C jasně porazila I.PSKN a Radotín B si stejně jistě poradil s Admirou Kobylisy D. 
Doma nezaváhal ani Union C v souboji s Rudnou C. Výborným výkonem překvapil poslední Slavoj C, který nejlepším výkonem kola porazil domácí Meteor C. K záchraně mu ale pořád ještě chybí pět bodů. V souboji sousedů v tabulce se lépe dařilo hostujícím Dopravním podnikům C, které dokázaly zvítězit nad Pragou B.
V tabulce jednotlivců první kolo na prvních třech místech žádnou změnu nezpůsobilo, stále vede Jan Karaus z Meteoru C, druhý je Vít Klečka z I.PSKN a třetí Lidmila Fořtová ze Slavie C.
V TOP 20 nemají zastoupení už jen dvě družstva - Rudná C a Kobylisy D, průměr přes 400 si udrželo 11 borců.

Dohrávky podzimu

V dohrávkách podzimní sezóny byli stoprocentně úspěšní domácí.
Oběma vítězným družstvům se podařilo si v konečné podzimní tabulce o jedno místo polepšit.
Žižkov B sehrál s Pragou B utkání jako na houpačce. Nejprve prohrával, potom vedl, po čtyřech dvojicích opět prohrával o více než 50, aby nakonec zvítězil, když jejich dotahovák nejen stáhl 40bodové manko, ale ještě 17 kuželek přidal navrch.
V dohrávce 1.kola Admira D ve vyrovnaném utkání zdolala Radotín B zásluhou lepšího závěru, když do poloviny utkání tahala za kratší provaz.
V
tabulce tak podzimnímu mistrovi z Uhelných skladů B zůstal komfortní čtyřbodový náskok, který jej pro jarní část soutěže jednoznačně pasoval do role největšího adepta na postup. O druhé postupové místo se zřejmě rozhoří boj mezi družstvy ze středu tabulky. Ten tvoří v podstatě družstva mezi druhým až dvanáctým místem, která dělí pouhých šest bodů.
S odstupem čtyř bodů k záchraně vzhlíží předposlední I.PSKN, o další tři body je na tom hůře nejjasnější kandidát sestupu - nováček Slavoj E.
Podzimní primát mezi jednotlivci patří Janu Karausovi z Meteoru C, druhý je Vít Klečka z I.PSKN a třetí Lidmila Fořtová ze Slavie C.
V TOP 20 nemají zastoupení tři družstva - Slavoj E, Kobylisy D a Rudná C, průměr přes 400 už má pouze 11 borců. 

13.kolo

V posledním podzimním kole se lépe dařilo domácím s výjimkou obou družstev Žižkova, která odevzdala body hostům.
Nejsnadnější práci měl Meteor C, který vyprovodil hosty z Rudné C s kanárem. O tom, že se jednalo o jednoznačnou záležitost svědčí i to, že Meteor dosáhl nejlepšího výkonu družstva v tomto kole a zvítězil o více než 200 kuželek! Výkon přes 2400 předvedla ještě dvě družstva - Union C, který porazil I.PSKN, a Slavia C, která jako host na domácí kuželně v Edenu zdolala slabě hrající Žižkov B.
Ostatní zápasy měly již slabší úroveň, alespoň co se poražených kuželek týče. Vyrovnaný zápas svedla Astra BDopravními podniky C, když o svém vítězství rozhodla až v závěru utkání. Také zápasy Praga B - Kobylisy D a Radotín B - Slavoj E se rozhodovaly až v posledních dvou soubojích, kdy domácí vždy dokázali otočit nepříznivý vývoj ve svůj prospěch.
Smolný zápas má za sebou Žižkov C. Zpočátku to tak nevypadalo, neboť v první dvojici dvě kuželky hovořily ve prospěch domácích. Další dva zápasy naopak o jednu kuželku vyhráli hosté. O všem tak nakonec rozhodl pátý zápas a totální výbuch domácího borce, kterému se podařilo srazit rovných 300 kuželek...
P
odzimním mistrem se staly Uhelné sklady B. Jestli jejich náskok zůstane čtyřbodový, rozhodne dohrávané utkání zatím třetího Radotína C s Admirou C. Na výsledek tohoto utkání bude čekat i druhá Slavia C, která má stejný počet bodů jako Radotín. Těsně za medailovými příčkami je Meteor C. Jeho pozici může ještě ohrozit šestý Žižkov B nebo sedmá Praga B, pokud jejich vzájemný dohrávaný souboj skončí výrazným výsledkem. Pátá příčka patří zatím Unionu C. Vyrovnaný střed tabulky pokračuje od osmého až do dvanáctého místa, kde je rozdíl mezi družstvy pouhý jeden bod. Osmé jsou Kobylisy D a devátý Žižkov C s dvanácti body, desátá Rudná C, jedenáctá Astra B a dvanácté Dopravní podniky C mají bodů jedenáct.
Sestupové příčky zatím patří předposlednímu I.PSKN a poslednímu Slavoji E.
Podzimní primát mezi jednotlivci patří Janu Karausovi z Meteoru C, druhý je Vít Klečka z I.PSKN a třetí Lidmila Fořtová ze Slavie C.
V TOP 20 nemají zastoupení tři družstva - Slavoj E, Kobylisy D a Rudná C, průměr přes 400 už má pouze 12 borců.

12.kolo

Omlouvám se, ale komentář nestíhám a podrobné výsledky zatím nemám k dispozici, objeví se tu snad někdy během víkendu. 

10.kolo

Také 10.kolo se odehrálo v režii domácích, kteří hostům povolili pouze 1 vítězství a 1 remízu.
Ani v tomto kole se výkony příliš nezlepšily, pouze dvě družstva překonala hranici 2400 poražených kuželek. Nejlepší byl I.PSKN s 2457 body, čímž o více než 180 bodů porazil Pragu B. Druhým družstvem, kterému se to podařilo (i když jen o 2 kuželky), je Union C, ve vyrovnaném utkání porazil Radotín B, který i přes výborný výkon svého dotahováka poprvé v tomto ročníku poznal hořkost porážky. Vyrovnané utkání s remízovým koncem sehrál Meteor C v Edenu s domácí Slavií C. Novou dráhu v Kobylisích otestoval tentokrát Žižkov B a odjížděl nejen bez bodů, ale zřejmě i bez uspokojení z výkonů, které zdaleka neodpovídaly očekávání ani kvalitě dráhy. Jisté vítězství si pohlídala Rudná C v souboji s Astrou BŽižkov C výborně rozehrál souboj se Slavojem E, ovšem druhá polovina utkání lépe vyšla domácím.
Jediné vítězství hostů získaly vedoucí Uhelné sklady B, když nedaly příliš šancí domácím Dopravním podnikům C.
Tabulka je stále ovlivněna pěti neodehranými zápasy. První tři místa se nezměnila, zdvojnásobily se pouze bodové rozestupy mezi prvními Uhelnými sklady B, druhou Slavií C a třetím Žižkovem B. Čtvrtý zůstává Radotín B, O vyrovnanosti středu tabulky svědčí pohyby, které v této části toto kolo způsobilo. Na páté místo se ze šestého posunul Meteor C, o dvě místa si polepšil šestý Union C i sedmé Kobylisy D. Naopak o tři místa spadl osmý Žižkov C, o dvě pak klesly deváté DP C. Družstva mezi třetím a devátým místem dělí pouhé dva body.
Závěr tabulky patří sedmibodovým družstvům - desátá je Rudná C, jedenáctá Astra B a a dvanáctá Praga B. Třináctý I.PSKN má o bod méně, o další dva body méně má poslední Slavoj E.

V tabulce jednotlivců zůstávají beze změny první dvě místa - vede B.Strnad ze Žižkova C a druhý je J.Kašpar z Admiry D. Na třetí místo postoupil M.Mrvík z Astry B.
Přes 400 bodů má 14 hráčů, v top 20 nemají zastoupení tři týmy - Praga B, Union C a Slavoj E.

9.kolo

9. kolo bylo zcela v režii domácích. Pouze Slavia C dokázala vyhrát venku, v ostatních zápasech nebyli domácí k hostům příliš galantní a jasně vítězili. 1 zápas byl odložen pro poruchu stavěčů.
Jako by na hráče dolehla podzimní únava, kvalitních náhozů družstev bylo v tomto kole vidět poskrovnu. Nejlepší výkon předvedl Žižkov B, který jako jediný zdolal hranici 2400 kuželek a s 2436 jasně přehrál nováčka Slavoj E.
Z tohoto pohledu nejkvalitnější utkání se hrálo na Uhelných skladech, kde domácímu Béčku chyběly do hranice kvality jen 2 kuželky a také hosté z Kobylis D zahráli alespoň přes 2340.
O tom, že to nepadalo, svědčí i skutečnost, že pouhých 415 poražených kuželek stačilo na první šestku kola.

Pořadí v  tabulce je ovlivněno 5 odloženými zápasy. Na vedoucích místech jsou družstva s plným počtem odehraných utkání. Vedou Uhelné sklady B o bod před Slavií C. Třetí Žižkov B a čtvrtý Radotín B (ten stále ještě neprohrál!) ztrácejí další bod, ale mají dva zápasy k dobru. Další bod ztrácí pátý Žižkov C, který má ale zase pro změnu o zápas víc. Střed tabulky patří s devíti body šestému Meteoru C (1 zápas k dobru) a sedmým Dopravním podnikům C. Bod ztrácí osmý Union C (má k dobru ještě 1 zápas) a deváté Kobylisy D (těm chybí ještě 2 zápasy), o další bod méně má desátá Astra B a jedenáctá Praga B (1 zápas k dobru). S odstupem dvou bodů uzavírají tabulku dvanáctá Rudná C (1 zápas k dobru), o bod méně má předposlední I.PSKN a Slavoj E, který má navíc odehrán už i zápas 10.kola.
Na čelo tabulky jednotlivců se poprvé i přes menší propadák v tomto kole (pouhých 373) vyhoupl B.Strnad ze Žižkova C, druhý je J.Kašpar z Kobylis D a třetí J.Karaus z Meteoru C. V TOP 20 nenajdeme borce ze 4 družstev - Rudné C, Unionu C, Slavoje E a Pragy B. Průměr přes 400 hřeje již jen 13 hráčů.

8.kolo

- - -

7.kolo

V 7.kole si hosté odvezli pouze jediný bodík! Podařilo se to remízovému králi letošního ročníku, kterým se třetí remízou ze šesti zápasů stal dosud neporažený Radotín B. Výkony v tomto kole nebyly nic moc - přes 2400 kuželek se dostali pouze hráči Žižkova C, přes 2300 se dostala tři družstva (Žižkov B, Uhelné sklady B a Union C).

Výhodu domáci dráhy tentokrát nejlépe využili hráči obou žižkovských družstev - s odstupem jim patří tři nejlepší výkony tohoto kola. A zatímco zápas Žižkov B s I.PSKN byl rozhodnut již po páté dvojici, Žižkov C musel o vítězstrví nad Unionem C bojovat až do poslední kuželky.
Nedařilo se vedoucí Slavii C, která těsně prohlrála na zrekonstruované dráze v Kobylisích.
V soutěži jednotlivců se pořadí rapidně změnilo. Na první místo se vyhoupl B.Rys z Rudné C, druhý je J.Sůva z I.PSKN a třetí B.Strnad ze Žižkova C.
V TOP 20 nemají zastoupení 3 družstva - Slavoj E, Radotín B a Praga B.
Průměrem přes 400 se může chlubit již jen 14 hráčů.

6.kolo

- - -

5.kolo

- - -

4.kolo

- - -

3.kolo

- - -

2.kolo

- - -

1.kolo

- - -


 PKS - Poslední aktualizace  27.12.2007
e-mail - webmaster