MISTROVSTVÍ PRAHY III - 2008/09 - KOMENTÁŘE

ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 
1.kolo

Hned v 1.kole nového ročníku se nepodařilo odehrát 2 zápasy, zraněními decimovaný Žižkov B odložil utkání s DP Praha B, také z utkání Praga B - Kobylisy C výsledek ještě neznáme.
Jako obvykle se v prvním kole projevil hlad po soutěži některými obdivuhodnými výsledky. Nejvíc se dařilo družstvu Slavie C, doma překonalo hranici 2500 poražených kuželek. Z jednotlivců stojí za povšimnutí výkon 475 poražených kuželek Martina Lukáše ze Žižkova C, kterého dosáhl navíc venku na dráze v Rudné! Stejně tak 450 kuželek se neporáží každý den, v tomto kole se to doma povedlo Pavlovi Mezkovi z Unionu C.
Úvodní kolo se lépe vydařilo domácím. Kromě výborně hrající Slavie C, která doma nedala šanci Radlicím, se jasným domácím vítězstvím se začátkem soutěže vyrovnaly i Uhelné sklady C v souboji s Meteorem C, Rudná C s Astrou B a Union C stejně lehce zdolal I.PSKN.
Jediné body pro hosty pak získal Žižkov C v Rudné proti domácímu družstvu D.

2.kolo

2.kolem pokračovala soutěž MP3. V tomto kole byla bilance zápasů poměrně vyrovnaná. Domácí vyhráli 4 utkání, hosté si odvezli body ze 3 utkání.
V Hloubětíně si bez problémů poradily DP Praha B se slaboučce hrajícím S.Rudná C. Doma se nedařilo Slavii C, která v Edenu nestačila na hostující S.Rudna D. Utkání však mělo mnohem vyrovnanější průběh, než ukazuje konečný výsledek, Také Astra B doma prohrála, když předvedla jen hodně průměrný výkon v utkání s hostujícím Unionem C. V zajímavém utkání v Kobylisích porazila Admira C tým Uhelných skladů C. Vyrovnané utkání napínavé až do posledních hodů se hrálo v Edenu, kde domácí S.Žižkov C nakonec v dramatickém závěru podlehnul týmu Pragy B. Jasné vítězství zaznamenaly Radlice v utkání s I.PSKN. V posledním utkání tohoto kola porazil doma Meteor C po kvalitním výkonu S.Žižkov B. Hosté tu sice vedli 4:0, ale to bylo z jejich strany vše, pak již bodovali jen domácí hráči.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Meteor C a měl hodnotu 2410 b. Venku byl nejlepší S.Žižkov B, který na Meteor dosáhnul výkonu 2389 b. Mezi jednotlivci byl nejlepší Hladík ze S.Žižkova B, který na Meteoru porazil 444 kuželek. Doma se nejvíce dařilo Benešovi ml. z Radlic, který předvedl výkon 424 b.
Po 2.kole jsou již jen 2 týmy bez porážky. Vede Union C před DP Praha B. Rozdíl mezi čelem tabulky a jejím závěrem je však jen minimální. Na konci jsou 3 týmy zatím bez bodu. Předposlední je Astra B a na posledním místě je I.PSKN. Mezi jednotlivci vede Hladík ze S.Žižkov B, před B.Mizerovou ze Slavie C a Lukášem ze S.Žižkov C. Průměr přes 400 má celkem 24 hráčů.

3.kolo

Třetí kolo MP III bylo odehráno kompletní a přineslo 4 vítězství domácích, 2 vítězství hostů a 1 remízu.
Vedoucí Union C doma předvedl kvalitní výkon a celkem bez problémů si  poradil s DP Praha B, který bodoval jen v úvodu utkání. Snadnou záležitostí pro domácí bylo také utkání S.Rudná D s Radlicemi. Vyrovnanější utkání se hrálo na Zvonu, kde domácí Uhelné sklady C až v závěru utkání definitivně rozhodly o svém vítězství. S.Žižkov B doma nestačil na Admiru C, která však v Braníku podala velmi dobrý výkon. Vyrovnané utkání se hrálo na Karlově, kde Praga B nakonec podlehla týmu Slavie C. S.Rudná C doma výrazně porazil jen průměrně hrající Meteor C. V posledním utkání tohoto kola se zrodila remíza. Ve vyrovnaném utkání I.PSKN s Astrou B se soupeři podělili o body.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil doma Unionu C, který porazil 2462 kuželek. Venku se nejvíce dařilo Admiře C, která v Braníku docílila výkonu 2407 b.  Z jednotlivců se v tomto kole blýsknul Brveník ze Žižkova B, který v Braníku dosáhnul výkonu 455 b., ve stejném utkání udělal Matyska z Admiry C výkon 439 b.
V tabulce je na čele Union C, který je již jediným týmem bez porážky. Za ním je velká skupina týmů se ztrátou 2 bodů. Ve vyrovnané tabulce je na konci předposlední tým I.PSKN s jediným bodem a tabulku uzavírá S.Žižkov B zatím bez bodu. Mezi jednotlivci je nejlepší Lukáš ze S.Žižkov C před Lehnerem z Radlic a Brveníkem ze S.Žižkov B. Průměr přes 400 má 17 hráčů.

4.kolo

Celkem 5 vítězství domácích a 2 vítězství hostů přineslo 4.kolo MP III. Hrálo se 1 derby a dohráno bylo také 1 odložené utkání 1.kola.
Vedoucí Union C celkem snadno vyhrál venku v utkání s Meteorem C. Až díky lepšímu závěru porazila doma Rudná D tým Pragy B. Výrazným rozdílem přehrála v Edenu Slavia C hráče Uhelných skladů C. Průběh utkání však byl mnohem vyrovnanější než ukazuje konečný výsledek. Snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání Admiry C se S.Rudná C. Hosté tu odvraceli kanára až v samotném závěru. Stejně jasnou záležitostí, tentokráte pro hosty, bylo utkání DP Praha B s I.PSKN. Domácí podali jen průměrný výkon, který na dobře hrající hosty nemohl stačit. V dalším utkání tohoto kola porazily doma Radlice celkem bez větších problému Astru B. V žižkovském derby se více dařilo S.Žižkov C, který ale strhnul vítězství na svoji stranu až  v závěrečné sérii. V dohrávaném utkání 1.kola podlehnul překvapivě jasně doma S.Žižkov B hráčům DP Praha B, kteří v Braníku předvedli kvalitní výkon.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Slavia C a měl hodnotu 2449 b. Venku udělaly nejvíc ve stejném utkání Uhelné sklady C a to 2395 b. Z jednotlivců byla nejlepší Fořtová ze Slavie C, která doma porazila 437 kuželek. Venku se nejvíce dařilo Neštickému z Astry B, který v utkání s Radlicemi docílil výkonu 428 b.
V tabulce je i po tomto kole na čele bez porážky Union před S.Rudná D, třetí je také bez porážky Admira C, která má utkání k dobru. Střed tabulky je dlouhý a zatím vyrovnaný. Předposlední je Astra B a poslední stále bez bodu S.Žižkov B. Mezi jednotlivci vede i nadále Lukáš ze Žižkova C, za něj se posunul Platil ze Žižkova B, třetí je Machulka ze S.Rudná D. Průměr přes 400 má 20 hráčů.

5.kolo

Také v 5.kole se lépe dařilo domácím - v 6 odehraných utkáních vyhráli 4x, hostům se to podařilo 2x a jednou bylo utkání odloženo. Raritou tohoto kola je, že domácí týmy vždy vyhráli 10:6, zatímco hosté zvítězili také stejně, výraznějším rozdílem 12:4.
Ani popáté Union C neztratil body, i když tentokrát to bylo pouze o jedinou kuželku, která rozhodla o porážce hostů z Kobylis C. Svoji sérii nepřerušil ani Žižkov B, který naopak popáté prohrál. V Braníku mu ani druhý nejlepší výkon kola v souboji se Slavií C nestačil a hosté se tímto vítězstvím vyhoupli na 2.místo. Rudná D prohrála na Zvonu s Uhelnými sklady C a v tabulce klesla na 3.místo. Rudná C doma přehrála Žižkov C, hostující M.Lukáš zde opět dosáhl velmi pěkného výkonu 438 kuželek, ale tentokrát to na body nestačilo. Na Pragovce se lépe dařilo domácím, po první dvojici vedli o více než 100 kuželek a hosté z Radlic již dokázali tento rozdíl jen nepatrně snížit. Nepříliš dobrý start do sezóny potvrdil I.PSKN, který doma nestačil na Meteor C.
Také v tomto kole předvedla nejvyšší výkon Slavia C, tentokrát to bylo venku v Braníku a jen 2 kuželky jí chyběly do 2500 b. Ve stejném utkání byl dosažen i nejvyšší domácí výkon, Žižkov B ale ze 2438 b. moc velkou radost neměl. V jednotlivcích  byl doma nejlepší J.Špinka ze Žižkova B, 427 b. mu stačilo pouze na 6.nejlepší výkon kola. Pětkrát byli lepší hosté, nejlepší z nich P.Jonák ze Slavie C dosáhl výkonu 453 b.
Po tomto kole je bez porážky již pouze vedoucí Union C. Mezi jednotlivci vede P.Jonák ze Slavie C, druhý zůstává J.Platil ze Žižkova B a na třetí místo klesl dosud vedoucí M.Lukáš ze Žižkova C. Průměr přes 400 má stále 20 hráčů.
V TOP 20 nemají zastoupení 3 družstva - Dopravní podniky B, Praga B a Astra B.

6.kolo

6.kolo bylo vyrovnané, domácí i hosté získali po sedmi bodech.
V soutěži už není neporažených týmů, Union C nestačil na Žižkov C. I přes porážku ale udržel 1.místo. Druhá Slavia C totiž pouze remizovala doma s Rudnou C. Třetí místo udržela Rudná D, doma porazila Žižkov B, který tak stále zůstává bez bodu. Vyrovnané utkání se hrálo na Zvonu, domácí Radlice byly nakonec o 8 kuželek horší a těsně prohrály. Jediná kuželka v celkovém součtu rozhodla o vítězství Meteoru C nad Astrou B. Naopak jasným vítězstvím hostů skončil souboj Kobylis C s I.PSKN. V posledním zápase tentokrát Praga B nevyužila domácího prostředí a podlehla Uhelným skladům C. Výkony v tomto kole byly zřejmě poznamenány podzimní únavou, nejlépe se dařilo Žižkovu C, který jako jediný překonal hranici 2400 b. Z hostů nejlepší výsledek zaznamenaly Dopravní podniky B na Zvonu. V jednotlivcích  se doma nejlépe dařilo borcům ze Žižkova C, nejlepší byl K.Tomsa se 454 b. Z hostů se nejlépe dařilo A.Novotné z Rudné C, v Edenu dosáhla výkonu 437 b, což by l třetí nejlepší výkon tohoto kola.
V soutěži jednotlivců zůstává ve vedení P.Jonák ze Slavie C, na druhé místo postoupil M.Lukáš ze Žižkova C a třetí je J.Karaus z Meteoru C.. Průměr přes 400 má stále 20 hráčů.
V TOP 20 nemá zastoupení po tomto kole 5 družstev! Jsou to Dopravní podniky B (nejlepší jejich hráč je 21.), Uhelné sklady C (23.), Rudná C (24.), Astra B (28.) a Praga B (34.).

7.kolo

7.kolo vyznělo zcela jednoznačně pro domácí, hostům povolili pouze jednou zvítězit!
Nečekaně kvalitní (vzhledem k umístění družstev v tabulce) a do posledního hodu dramatické utkání se tentokráte hrálo v Braníku. Trápící se Žižkov B, který v předchozích 6 utkáních nezískal ani bod, tu přivítal Pragu B. Nejprve to vypadalo, že žižkovští ani přes kvalitní výkony na body zase nedosáhnou, ale dramatická koncovka a 4 kuželky odsoudily Pragu B i s výkonem 2512 b. do role poraženého. Přitom stačilo, aby existenční hod poslední hráčky hostů o trochu více zatáhl za provázek a o výsledku mohl rozhodovat úplně poslední hod zápasu do plných.
V ostatních zápasech se hranici 2400 b. o jedinou kuželku podařilo překonat pouze vedoucímu Unionu C v souboji se Slavií C.  Domácí zde od začátku kontrolovali průběh utkání a zaslouženě tak v přímém souboji o čelo tabulky zvítězili. Slavii na druhém místě vystřídaly Dopravní podniky B, které využily domácího prostředí a porazily Meteor C.
Další dvě místa patří Rudné, v "oddílovražedném" souboji se lépe dařilo domácímu Céčku, i když hostující Déčko bojovalo až do posledního hodu. Jediným poraženým domácím družstvem jsou Uhelné sklady C, které nezvládly zejména závěr svého utkání s Radlicemi. Další vítězství posunulo ještě nedávno v sestupových vodách se brodící I.PSKN do klidnějšího středu tabulky, hosté ze Žižkova C měli tentokrát trochu smůly v nasazování hráčů. K odpoutání z předposlední příčky nestačila Astře B ani první letošní výhra v souboji s Admirou C. V dohrávaném utkání zpíval na Astře kanár, domácí Astra B odevzdala všechny body Dopravním podnikům B.
V soutěži jednotlivců se pořadí promíchalo, na vedoucí místo postoupil M.Lukáš ze Žižkova C, na druhé místo spadl P.Jonák ze Slavie C a třetí je nyní P.Brveník ze Žižkova B. Průměr přes 400 si již čtvrté kolo za sebou udržuje 20 borců.
Počet družstev, která po tomto kole nemají zastoupení v TOP 20, klesl na tři - Uhelné sklady C, Astra B a Praga B. Jejich nejlepší hráči jsou ve třetí desítce.

8.kolo

Zatím bez komentáře - nestíhám ...

9.kolo

V dalším podzimním kole se jasně lépe dařilo domácím týmům. Hostům nechal body pouze stále se trápící Žižkov B, kterému nepomohl ani návrat ke standardní sestavě.
Nejdramatičtější zápas se odehrál právě v Braníku. I když to podle celkového výsledku na první pohled nevypadá, o prohře domácího Žižkova B rozhodly pouhé 3 kuželky! Hostující Radlice se tak o bod navíc strachovaly až do posledních bodů.
V ostatních zápasech většinou domácí byli - alespoň podle postavení v tabulce - favoritem a svoji úlohu splnili. Platí to určitě o vedoucím Unionu C, který s výjimkou úvodního duelu dával jasně hostům z Pragy B najevo, kdo je na podzim v soutěži zatím nejlepší. Stejně tak druhé Dopravní podniky B s jistotou přehrály Žižkov C a Rudná C si jistě poradila s Uhelnými sklady C. O překvapení se dá hovořit v případě výhry poslední Astry B, která udržela náskok, získaný ve třech vyhraných duelech ze čtyř v začátku utkání, a porazila Slavii C, kterou tato porážka z bronzového stupínku odsunula na pátou pozici v tabulce.
Meteor C využil znalosti domácí dráhy, porazil Kobylisy C a poskočil ze sestupových vod do středu tabulky.
T
abulka se po tomto kole rozdělila na několik částí. Tou první je čelo - tam neohroženě se čtyřbodovým náskokem kraluje Union C. Za druhou část lze považovat družstva na 2. až 10. místě, kde můžeme mluvit o klidném středu tabulky. Od 11. místa jsou seřazena družstva, která se zatím jeví jako největší adepti v boji o udržení.
V tabulce jednotlivců se opět pořadí přesypalo. Výborný výkon venku posunul J.Kamína z Radlic ze šesté příčky až na 1.místo, o jedno místo si polepšil druhý J.Karaus z Meteoru C a náročná kuželna v Hloubětíně poslala M.Lukáše ze Žižkova C z vedoucí příčky na 3.místo.
V TOP20 nemají zastoupení 3 týmy - Kobylisy C (nejlepší hráč na 26.místě), Praga B (27.) a Astra B (30.).  

10.kolo

Tři kola před koncem podzimu stále není v tabulce nic jistého, a to jak v horních, tak ani ve spodních patrech. V 10.kole se opět lépe dařilo domácím, hosté si oproti minulému o jedno vítězství polepšili.
Svoji druhou letošní prážku utrpěl Union C, ve vyrovnaném utkání nestačil na domácí Uhelné sklady C a v tabulce tak má již jen dvoubodový náskok. Ke stíhací jízdě se nadechly Dopravní podniky B, které v utkání výborné úrovně (11 borců překonalo hranici 400 b.) dokázaly v Edenu přehrát Slavii C. Za pozornost stojí výborných 477 b. hráčky Voldánové z DP B!
Rázně se do boje o nejvyšší příčky přihlásily Radlice, doma jistě zdolaly Kobylisy C. Slušné výkony byly k vidění také v Braníku, Žižkov B v dramatické koncovce udržel náskok a získal v souboji s Rudnou C svoje druhé vítězství.
Na sestupových příčkách zůstává Astra B, z Rudné si odvezla "kanára" a více než dvousetbodový rozdíl v poražených kuželkách. Dramatickou koncovku mělo i utkání Žižkov C - Meteor C, šťastnější byli nakonec hosté. Praga B zdolala I.PSKN a v dohrávaném utkání 8.kola také Rudnou C.
V
tabulce jednotlivců se tentokrát na prvních místech nic neměnilo - vede J.Kamín z Radlic, druhý je J.Karaus z Meteoru C a třetí M.Lukáš ze Žižkova C.
V TOP20 nemají stále zastoupení 3 týmy - Praga B (nejlepší hráč na 21.místě), Astra B (26.) a Kobylisy C (36.).

11.kolo

Bez komentáře - nestíhám ...

12.kolo

Bez komentáře - nestíhám ...

13.kolo

Poslední dohrávkou bylo ukončeno podzimní kolo naší soutěže. V posledním kole se lépe dařilo netradičně hostům - zvítězili 4x, 1x dosáhli na remízu a pouze 2x odešli poraženi.
Podzimním mistrem se po zásluze stal Union C, který ve 13 zápasech ztratil pouhé 4 body a tuto bilanci potvrdil vítězstvím nad Radlicemi. Na druhém postupovém místě jsou Dopravní podniky B, které sice v posledním kole doma jen remizovaly s Uhelnými sklady C, ale jinak s tříbodovou ztrátou na první místo a dvoubodovým náskokem před třetím místem celkem rázně vykročily k rychlému návratu do MPII. Na medailová místa tradičně zaútočila Slavia C, která zvítězila v Braníku nad Žižkovem C a v dohrávaném utkání porazila doma I.PSKN. Těsně pod stupni vítězů je zatím čtvrtá Praga B,  která zvítězila na Meteoru C. Pátá příčka patří po vítězství v Braníku nad I.PSKN Rudné C.
Rozdílně se dařilo nejvážnějším adeptům sestupu. Po celou podzimní část soutěže se na sestupovém místě držel překvapivě Žižkov B, který jsme si v minulých sezónách zvykli vídat spíše v boji o postup. V přímém souboji o poslední místo s Astrou B ale zabojoval, nejlepším výkonem hostujícího družstva na kuželně v Zahradním městě nedal domácím šanci a odsoudil je k přezimování na posledním místě. Druhá sestupová příčka patří po podzimu Žižkovu C, který se po dobrém začátku sezóny stále propadá ke dnu. Na Žižkově tak určitě klidnou zimu mít nebudou...
Bez obav zatím nemůžou být ani v Kobylisích a na Meteoru.
V soutěži jednotlivců své první místo i po posledním podzimním kole udržel J.Karaus z Meteoru C, na druhé místo se posunul M.Lukáš ze Žižkova C a třetí místo patří premiérově P.Brveníkovi ze Žižkova B.
V TOP20 jsou pouze borci s průměrem přes 400 a této mety se zatím nedaří dosáhnout hráčům tří družstev - Uhelných skladů C (nejlepší J.Hornych je s průměrem 397.47 na 26.místě), Rudné C (K.Novotný, 392.13, 37.místo) a Admiry C (M.Matyska, 390.60, 41.místo).

14.kolo

 

15.kolo

 

16.kolo

 

17.kolo

 

18.kolo

 

19.kolo

 

20.kolo

 

21.kolo

 

22.kolo

 

23.kolo

 

24.kolo

 

25.kolo

 

26.kolo

 


 PKS - Poslední aktualizace  29.12.2008
e-mail - webmaster