MISTROVSTVÍ PRAHY III - 2009/10 - KOMENTÁŘE

ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 
1.kolo

Po více jak čtyřech měsících jsme se dočkali a nový ročník MPIII je tu!
První kolo nebylo bohužel sehráno kompletní – jedno utkání bylo odloženo.  

2.kolo

Ani druhé kolo není kompletní, jeden zápas opět musel být odložen. V těch odehraných se lépe dařilo domácím, vyhráli 4x, hosté se radovali pouze 1x, dva zápasy skončily remízou.

3.kolo

Ve 3.kole si lépe vedli domácí, získali 5 vítězství a 1 remízu, hosté se radovali 3x.
Nejkvalitnější výkon předvedl I.PSKN, náhozem 2538 kuželek nedal šanci hostujícím Dopravním podnikům C. Také výkony přes 2400 vesměs znamenaly body - Konstruktiva E porazila doma Uhelné sklady D, Velké Popovice B nedaly mnoho šancí hostům z Vršovic E, stejně tak Slavia C zdolala Pragu B. Venku se takový výkon povedl Slavoji D v Braníku proti Žižkovu C a Radlicím A na Zvonu (i když tady se asi o "venku" dá diskutovat)  proti Uhelným skladům E.
 
Ve zbývajících zápasech již takové výkony k vidění nebyly, Meteor C i přes manko téměř 50 kuželek dokázal remizovat s Unionem C, Admira ve zřejmě nejvyrovnanějším utkání ko,la zdolala Zentivu A.
V tabulce jednotlivců má zatím 27 borců průměr 400 a více.

4.kolo
Ve 4.kole si - jak už v letošním roku bývá tradice - lépe vedli domácí, získali 5 vítězství a jen 3x odešli poraženi.
Na většinu družstev jako by padla podzimní únava. Pouze dvakrát bylo dosaženo výkonu přes 2400, dvakrát přes 2300, ale čtyřikrát to bylo méně než 2200, z čehož dvakrát dokonce pod 2100!
Nejkvalitnější výkon předvedly doma Kobylisy C, díky němu téměř o 200 kuželek porazily Žižkov C. Naopak nejvyrovnanější utkání se hrálo na Unionu, kde pouhých 7 kuželek rozhodlo o vítězství hostů z Konstruktivy E.
Na čele tabulky jsou dva týmy, které ještě neztratily ani bod - Slavoj D a Slavia C. Tabulku pak uzavírá s jedním bodem předposlední Žižkov C a bez jediného bodu poslední ZENTIVA A.
V tabulce jednotlivců se na prvním místě udržel I.Vlček z Unionu, druhý je D.Kuděj z Uhelných skladů E a třetí M.Beneš ml. z Radlic. Průměr přes 400 si udržuje 24 hráčů.
5.kolo

 

6.kolo

 

7.kolo

V 7.kole se domácí a hsté o body rozdělili - 4x vyhráli domaácí, 4x hosté. O úspěšnějším týdnu pro domácí tak rozhodla předehrávka, ve které Radlice A porazili Slavii C.
Nejvyrovnanější zápasy se tentokrát hrály na Meteoru a v Braníku. V obou rozhodlo méně než 10 kuželek a v obou se lépe dařilo dotahovákům hostů - Admira C zdolala Meteor C a Slavoj D porazil Konstruktivu E.
Vyrovnané utkání se hrálo i na Slavii - celkový výsledek je sice o více než 70 kuželek pro domácí, ale až do páté dvojice to byl boj. Dvakrát těsně zvítězil hostující hráči (jednou o tři kuželky, podruhé o dvě), jednou to byla remíza. V páté dvojici však domácí zabrali a získali rozhodující náskok, takže je ani nemusela mrzet prohra dotahováka o jednu kuželku; DP C si odvazly porážku.
Opačným způsobem se vypořádaly Uhelné sklady E sZENTIVOU A - výhra o 299 kuželek se tak často nevidí.
V jednotlivcích je na "bednu" potřeba házet nad 420 kuželek. První je D.Kuděj z US Praha, druhý I.Vlček z Unionu a třetí M.Kellner ze ZENTIVy.

8.kolo

Také v 8.kole se domácí a hosté o body rozdělili rovným dílem. Podzimní únava dolehla na celky asi plnou silou, protože pouze v jednom zápase se podařilo překonat hranici 2400 kuželek (Meteoru C se to podařilo ale jen o 3 kuželky...).
První dva celky - Radlice A a Slavia C - si svůj zápas předehrály již v minulém týdnu, zaútočit na druhé místo tak mohl Slavoj D. Ten ale domácí souboj s Velkými Popovicemi B nezvládl (alespoň k remíze mu chybělo 6 kuželek) a propadl se až na místo páté. Na "bednu" se o 1 bod dostaly Uhlené sklady E, které doma dotáhly do těsného vítězství svůj souboj s I.PSKN A. Čtvrté místo patří Dopravním podnikům C, které hostům z Pragy B na cestu domů přibalily kanára.
Sestupem ohrožená družstva nedokázala opět získat body ani doma  (Žižkov C s Meteorem C, ZENTIVA A s Uhelnými sklady D), a tak se jejich ztráta o dva body zvětšila.
V jednotlivcích se v popředí nic nezměnilo, stále vede D.Kuděj z US Praha, druhý je I.Vlček z Unionu a třetí M.Kellner ze ZENTIVy.

9.kolo

9.kolo vyznělo zcela jednoznačně pro domácí, hostům nedovolili získat ani bod. Kuriozitou je že stejně úspěšní byli domácí i v MPII...
První porážku si připsaly vedoucí Radlice A, kterým se ani přes zlepšení v závěru nepodařilo dotáhnout ztrátu ze začátku utkání na Pragovce. Jejich náskok před Slavií C se tak ztenčil na jediný bod, protože v Edenu si domácí Céčko šanci utéct nenechalo a porazilo Slavoj D, i když v závěru utkání se o své vítězství docela strachovalo. Jistým vítězstvím nad Unionem D udržely svůj dvoubodový odstup Uhelné sklady D.
I v tomto kole zpíval kanárek, tentokrát v Braníku, kde domáci Konstruktiva E deklasovala "hosty" ze Žižkova C, kterým tak i nadále patří poslední příčka. Ani ZENTIVA A nedokázala vážněji vzdorovat I.PSKN A, a protože Vršovice E dokázaly porazit Dopravní podniky C a Velké Popovice B nezaváhaly s Admirou C, zvětšil se odstup největších adeptů na sestup již na čtyři body.
V jednotlivcích se v popředí opět nic nezměnilo, stále vede D.Kuděj z US Praha, druhý je I.Vlček z Unionu a třetí M.Kellner ze ZENTIVy.

10.kolo

Druhou třetinu podzimní části uzavřelo 10.kolo, ve kterém si domácí a hosté rozdělili body rovným dílem.
Z šedi průměrných výkonů v tomto kole vybočil pouze I.PSKN výkonem 2510 kuželek. Z ostatních družstev se pouze Unionu D a se zamhouřenýma oběma očima Radlicím A podařilo k 2400 pouze přiblížit... 
Vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro hosty se hrálo v Hloubětíně. Ačkoliv výsledek 4:12 vypadá jednoznačně, stačilo domácím Dopravním podnikům C v poslední dvojici hodit o 6 kuželek více a z vítězství by se neradovaly Uhelné sklady D.
V minulém kole jsem upozornil na vzácnou shodu s MPII ve stoprocentní úspěšnosti domácích, v tomto kole tu máme shodu ještě méně pravděpodobnou - v utkání Slavoj D - Praga B, se dvě dvojice rozešly smírně, totéž se v MPII povedlo v souboji Rapidu B a US B.
Prvního vítězství v sezoně se dočkal Žižkov C v souboji s Velkými Popovicemi B.
V jednotlivcích se pořadí ustálilo, náskok vedoucí trojice je značný. Stále vede D.Kuděj z US Praha před I.Vlčkem z Unionu a M.Kellnerem ze ZENTIVY.

11.kolo

V 11.kole se lépe dařilo hostům - zvítězili 4x, jednou si odvážejí remízu.
Po několika kolech s nepříliš kvalitními výkony se v tomto kole se zajímavými náhozy "roztrhl pytel" - 2x to bylo přes 2500, 6x přes 2400 kuželek. Jen tak dál!  
Tradičně nejkvalitnější utkání se hrálo na letos extrémně "padavé" dráze v Popovicích. Domácí nenechali nic náhodě a Uhelným skladům E ani 2515 kuželek nestačilo k zisku alespoň jednoho bodu. Kvalitní výkony byly k vidění i v Braníku, kde domácí Konstruktiva E nestačila na I.PSKN A, a na Unionu, kde domácí Union D ve vyrovnaném utkání zejména zásluhou své páté hráčky zdolal Dopravní podniky C.
Málokdy vídaný výkon se podařil Radlicím A, které dokázaly na Zvonu porazit 2469 kuželek a nedaly tak domácím Uhelným skladům D šanci. 
Jak se má správně postavit sestava, to ukázal vedoucí Žižkova C. Přestože celkově byla domácí Slavia C o více než 130 kuželek lepší, odvážejí si hosté bod za remízu.
V jednotlivcích opět nic nového. Stále vede D.Kuděj z US Praha před I.Vlčkem z Unionu a M.Kellnerem ze ZENTIVY.

12.kolo

Ve 12.kole se vše vrátilo k "normálu", výrazně úspěšnější byli domácí - ze sedmi odehraných utkání odešli 5x jako vítězové, pouze 2x si body odvezli hosté.
Nejvyrovnanější utkání se hrálo tentokrát na Meteoru, kde Céčko dlouho tahalo za kratší konec a vypadalo to na úspěch hostů z Konstruktivy E, ale ani střídání dotahováků jim nakonec body nepřineslo, o čemž rozhodlo pouhých 8 kuželek.   
Vyrovnaný výsledek se zrodil i v Edenu, kde domácí Zentiva A hostila Dopravní podniky C. O bodech pro hosty rozodla zřejmě druhá dvojice, kde si hosté vybudovali uklidňující náskok, který pak uhlídali až do konce.
Ostatní zápasy již končily jednoznačnějšími výsledky. Radlice A potvrdily svoje postavení v čele tabulky a i když hosté z Unionu D mohli ještě po páté dvojici pomýšlet na nějaký zisk, souboj dotahováků jim veškeré naděje vzal.
Souboj Žižkova C s Pragou B skončil sice jasným vítězstvím hostů, ale jednotlivé souboje zas tak jednoznačné nebyly. Ovšem tentokrát se sestava již nepodařila tak, jako v minulém kole, takže výsledkem je další domácí porážka a setrvání v pásmu sestupu.
J
ednoznačně dopadly zápasy Uhelných skladů E se Slavií C, když hosty od kanára zachránilo vítězství ve čtvrté dvojici o pouhé tři kuželky. Také Slavoj D nedal doma šanci Uhelným skladům D a zvítězil téměř o 200 dřev, stejně jako I.PSKN A v souboji s Velkými Popovicemi B..
V
jednotlivcích se pořadí na "bedně" opět nemění. Stále vede D.Kuděj z US Praha před I.Vlčkem z Unionu a M.Kellnerem ze ZENTIVY. Ovšem náskok první trojice před ostatními se každým kolem ztenčuje, čtvrtý M.Beneš ml. z Radlic A ztrácí na bronzovou příčku již jen něco málo přes 1 bod. Dočkáme se tedy ještě do konce podzimní části změny na některém z první tří míst?

13.kolo

Také ve  13.kole byli výrazně úspěšnější domácí, včetně dohrávky odloženého utkání dovolili v 9 utkáních hostům odvézt pouze dva body za jediné vítězství.
Většina utkání v tomto kole nenabízela žádné drama, většinou si vítězové vítězství hlídali od úvodních duelů. Výjimkou bylo jen dohrávané utkání, ve kterém o vítězství domácí Admiry C nad Vršovicemi E rozhodl až poslední souboj. A také jediné vítězství hostů se nerodilo úplně lehce, opět v tom byla Admira C, která tentokráte jako host zvládla duel na Zvonu s Uhelnými sklady D zejména díky výbornému výkonu svého pátého hráče. Jeho vítězství o 70 dalo klid dotahovákovi.  
Nejkvalitnější výkon kola předvedli domácí Velké Popovice B, i když jejich 2443 poražených kuželek v souboji s Meteorem C není na jejich dráhu (kde se občas atakuje i hranice 2600!) zase až tak výjimečný výkon.
I přes druhou porážku v soutěži si vedení udržují Radlice A, které tentokráte nestačily na Dopravní podniky C. Druhá příčka patří s odstupem 4 bodů Slavii C a začíná tady vyrovnaný střed tabulky, neboť rozdíl mezi druhou Slavií a dvanáctým Meteorem C je pouhé 4 body.
Sestupové příčky stále patří předposlednímu Žižkovu C a poslední Zentivě A a protože na rozdíl od nich dokázaly Vršovice E v tomto kole zvítězit, zvětšil se rozdíl již na 4 body.
V jednotlivcích se konečně dočkali změn. Díky malému počtu odehraných kuželen vypadl ze sledovaného pořadí vedoucí D.Kuděj z US Praha, takže I.Vlček z Unionu se posunul na první a M.Kellner ze ZENTIVY na druhou příčku a před ostatními mají luxusní náskok více než 6 bodů . Třetí místo nyní patří S.Fousovi z Unionu D.

14.kolo

 

15.kolo

 

Dohrávky - Podzim 2009

 

16.kolo

 

17.kolo

 

18.kolo

V 18.kole chybí výsledek utkání  vedoucích Radlic A s Uhelnými sklady E, bohužel důvod ze zpravodaje zjistit
nejde ...
V odehraných sedmi utkáních se zrodily 3 remízy(!), dvakrát se radovali domácí stejně jako hosté.
Nejvyrovnanější utkání se hrálo na Karlově, o remíze rozhodovalo pouhých 7 kuželek.
V ostatních utkáních byl celkový rozdíl vždy celkem jasný, přesto dobře postavená sestava pomohla dvakrát hostům k remíze - Velkým Popovicím B v souboji s Vršovicemi E a  Meteoru C na Unionu D.
Sestupem ohrožené týmy opět prohrály. Zentiva A doma s druhou Admirou Kobylisy C, když o výsledku bylo prakticky rozhodnuto po třetí dvojici. Žižkov C žalostným výkonem těsně nad 2000 bodů nestačil na domácí  Slavoj D.
V tabulce jednotlivců vede M.Kellner ze ZENTIVY A, druhý je P.Míchal z Uhelných skladů D a třetí J.Karaus z Meteoru C. Průměr přes 400 drží 20 borců.

19.kolo

V 19.kole se výrazně lépe dařilo domácím - zvítězili 5x, 1x uhráli remízu a pouze 2x prohráli.
Toto kolo mělo velmi dobrou úroveň, hned 9 družstev dokázalo překonat hranici 2400 bodů.
Nejlepšího výkonu - 2488 - dosáhla v Braníku Kontruktiva E, zcela jasně převálcovala Union D. Tradičně velká čísla se hrála i ve Velkých Popovicích, domácí Béčko celkem jistě porazilo Uhelné sklady D.
Vyrovnaný zápas se hrál na Meteoru, lépe postavená sestava zajistila vítězství hostujícím Dopravním podnikům C.
Vedoucí Radlice A nestačily na domácí I.PSKN A a protože Admira C splnila roli favorita a nedala šanci domácímu Žižkovu C, ztenčil se náskok na čele tabulky na 3 body.
Další porážku si připsala i Zentiva A v souboji s domácí Pragou B a i když do konce soutěže zbývý ještě dost kol, situace obou sestupem ohrožených družstev se zdá být beznadějná - na nesestupovou příčku jim chybí už 9, resp, 11 bodů...
V tabulce jednotlivců stále vede M.Kellner ze ZENTIVY A, na druhé místo postoupil J.Karaus z Meteoru C a třetí je M.Beneš ml. z Radlic A. Průměr přes 400 drží 21 borců.

20.kolo

20. kolem se uzavírá druhá třetina soutěže a lépe se v něm vedlo hostujícím týmům - zvítězili 5x, 1x uhráli remízu a pouze 2x prohráli.
Vedoucí Radlice A sice v tomto kole prohrály doma s Meteorem C zejména díky výborným 485 dotahováka hostů J.Karause, ale vítězství v dohrávce 18.kola s Uhelnými sklady E jim udrželo v čele tabulky tříbodový náskok. Kobylisy C udržely druhé místo, když doma zvítězily nad Uhelnými sklady E. Třetí je Konstruktiva E, která zvítězila ve vyrovnaném utkání v Hloubětíně nad Dopravními podniky C, když o výsledku vyrovnaného utkání rozhodla až poslední dvojice.
Vzácné okamžiky zažili borci ze Žižkova C, teprve podruhé v této sezóně se radovali z vítězství, když v dalším vyrovnaném utkání tohoto kola porazili poslední Zentivu A.
Nejlepší úroveň v tomto kole mělo utkání na Unionu, domácí Déčko zde remizovalo s Velkými Popovicemi B. Utkání jako na houpačce se hrálo v Zahradním městě. Domácí Slavoj D výborně začal, ve čtvrté dvojici se ale utkání začalo obracet, aby jej pátý souboj rozhodl definitivně. Vítězství Meteoru C pak už nezabránil ani domácí dotahovák.
V tabulce jednotlivců si vyměnili pořadí první dva borci - vede J.Karaus z Meteoru C, na druhé místo si pohoršil M.Kellner ze ZENTIVY A a třetí zůstává M.Beneš ml. z Radlic A. Průměr přes 400 drží stále 21 borců z 92 klasifikovaných.

21.kolo

Můj dům, můj hrad - to platilo v převážné většině zápasů 21.kola. Domácí dovolili hostům pouze jedno vítězství.
Vedoucí Radlice A chtějí zřejmě soutěž trochu zdramatizovat - po domácí porážce v minulém kole nedokázaly zvítězit ani venku. V souboji s třetí Konstruktivou E jim domácí sice po výpadku svého třetího hráče nabídli šanci, ale výkon domácího dotahováka hostům vzal i šanci na remízu.
O bod na druhém místě je Admira C, která jako jediná dokázala vyhrát venku. Domácí I.PSKN neměli nejlepší den a od začátku zápasu tahali za kratší provaz. Na čtvrtém místě je vystřídala Slavia C, která doma nedala šanci Unionu D.
Výborný výkon předvedl Meteor C, k hranici 2500 bodů mu v domácím zápase se Slavojem D chybělo jen 8 kuželek. Také v Popovicích domácí předvedli pěkný výkon (2465), hosté z Dopravních podniků C po slibném začátku nakonec odjeli s prázdnou.
Tradičně si počínala družstva z chvostu tabulky - ZENTIVA A prohrála (i když velmi těsně, o výsledku rozhodla až poslední dvojice) ve Vršovicích , Žižkov C na Zvonu s Uhelnými sklady E (tady bylo v podstatě rozhodnuto po prvních dvou dvojicích).
V tabulce jednotlivců se na prvním místě zalíbilo J.Karausovi z Meteoru C, na druhé místo se protáhl M.Beneš ml. z Radlic A, na třetí pozici postoupil P.Míchal z Uhelných skladů D. Průměr 400 a více drží o jednoho borce více než posledně - 22 hráčů z 90 klasifikovaných.

22.kolo

4x domácí, 3x hosté , 1x remíza - taková je bilance 22.kola. Tuto vyrovnanější bilanci zavinily domácí porážky družstev, která se pohybují na chvostu tabulky a ktrerá tak nevyužila vlastního prostředí k tomu, aby svoji situaci zlepšila.
Vedoucí Radlice A se již vzpamatovaly a po 2 porážkách v řadě zase naplno bodovaly. Ale o body musely s Velkými Popovicemi bojovat, až výpadek dvou posledních hráčů hostů jim dal definitivu. Nezaváhala ovšem ani druhá Admira C, hráčům Meteoru C od začátku ukazovala, kdo je v Kobylisích pánem a teprve dotahovák zachránil hosty od kanára.
Třetí místo drží Konstruktiva E i přes porážku na Slavoji D, na postupovou příčku ale už ztrácí 4 body.   
Do klidného středu tabulky patří i čtvrtá Slavia C, která v Hloubětíně s Dopravními podniky C nezačala nejlépe, ale čtyři vítězství jí nakonec stačily k remíze.
Vyrovnané utkání sehráli dva sousedé v tabulce. Šťastnější byl nakonec domácí Union D, v utkání jako na houpačce zdolal Pragu B.
O družstvech ze dna tabulky už jsem se zmínil v úvodu. Situace poslední Zentivy A i předposledního Žižkova C se 8 kol před koncem jeví jako beznadějná a obě družstva tak mohou doufat již jen v zázrak, který by jejich sestup odvrátil. Ztráta 13, resp. 9 bodů se zdá být vzhledem k jejich posledním výkonům nedostižná.
V tabulce jednotlivců nedošlo k žádné změně,  první je J.Karaus z Meteoru C, druhý M.Beneš ml. z Radlic A a třetí P.Míchal z Uhelných skladů D. Průměrem přes  400 se může pyšnit  21 hráčů z 89 klasifikovaných.

23.kolo

23.kolem  vstupuje letošní ročník soutěže do své poslední čtvrtiny. Výrazně lépe si vedli domácí, zvítězili 5x, hosté se radovali pouze 2x a jeden zápas byl odložen na 8.4.
Admira C pokračuje ve výborných výkonech a odměna ji neminula - jisté vítězství v Braníku nad Konstruktivou E ji posunula do čela tabulky. Radlice A totiž opět prohrály, tentokráte v Edenu se Slavií C. Utkání bylo vyrovnané až do páté dvojice, ve které domácí získali rozhodující náskok. Třetí místo patří I.PSKN A, doma si hladce poradil s Uhelnými sklady E a na postupové místo mu chybí již jen tři body.
V klidném středu tabulky si svoji pozici upevnil Meteor C povinným vítězstvím nad Žižkovem C. Zvítězil i Slavoj D, v Popovicích zabojoval a výkonem přes 2500 nedal domácím šanci. Také Praga B si doma poradila s Dopravními podniky C, o výsledku se však rozhodovalo až v poslední dvojici. Ve Vršovicích se takové drama neodehrálo, o vítězství domácího Éčka nad Unionem D bylo v podstatě rozhodnuto již po čtvrté dvojici.
O tabulce jsme již mluvili, boj o postup bude ještě určitě velmi zajímavý, zvláště v případě, že Radlice budou pokračovat ve svých nevýrazných výkonech. O sestupujících už je téměř rozhodnuto. 7 zápasů před koncem ztrácí ZENTIVA A na 14.příčku třináct bodů a jen zázrak by je na ni mohl dostat. Ani Žižkov C nevypadá na to, že by ve zbývajících kolech dokázal získat nejméně 9 bodů, potřebných k posunu výš (za předpokladu, že Uhelné sklady C zkolabují a nezískají již ani bod).
O jednotlivcích si vedení udržel J.Karaus z Meteoru C, ovšem na dalších místech se objevily nové tváře. Druhý sice zůstal Beneš, ale Pavel ze Slavoje D, třetí je J.Kafková z Uhelných skladů E.

24.kolo

Také v dalším, 24.kole třetí pražské soutěže se lépe dařilo domácím, zvítězili 5x, 3x se radovali hosté.
Admira C si na prvním místě rychle zvykla a v souboji s Velkými Popovicemi B si vedení pojistila jasným vítězstvím. Druhé Radlice A přivítaly Pragu B a do páté dvojice to bylo celkem vyrovnané utkání. Pak ale domácí dotahovák M.Beneš ml. zahrál málokdy vídaných 521 a jasné vítězství bylo doma.
Tříbodový odstup na třetím místě udržel I.PSKN povinným vítězstvím venku se Zentivou A, kterou tak definitivně potvrdil jako prvního sestupujícího.
Vítězství venku posunulo Konstruktivu E na čtvrté místo a také v tomto zápase se zřejmě rozhodlo o dalším sestupujícím, i když pro domácí Žižkov C ještě pořád žije teoretická šance na záchranu.
Kvalitní utkání se hrálo na Unionu, byly zde k vidění kvalitní výkony a jejich větší počet rozhodl o vítězství domácího Unionu D nad Uhelnými sklady D.
Pátá je nyní se stejným počtem bodů Slavia C (svůj zápas předehrála již v lednu a prohrála se Slavojem D), se stejným bodovým ziskem je šestý Meteor C, který kvalitním výkonem (2499) porazil domácí Uhelné sklady E.
V
tabulce jednotlivců se ze čtvrtého místa na první vyhoupl P.Míchal z Uhelných skladů D, na druhé klesl J.Karaus z Meteoru C a třetí je nyní V.Klečka z I.PSKN A. Průměr přes 400 má stále 21 hráčů z 88 klasifikovaných.

25.kolo

 6x domácí, 2x hosté - takové je skóre soubojů ve 25.kole.
Vedoucí duo svými porážkami zdramatizovalo souboj o postupové příčky - Admira C udržela jednobodové vedení i přes jasnou porážku na Slavii C, Radlice A zase nestačily na domácí Vršovice E, když i tady bylo o výsledku celkem brzy rozhodnuto. Toho bezezbytku využil I.PSKN A, který na Meteoru C v souboji jako na houpačce byl nakonec tím šťastnějším a na třetím místě ztrácí jen bod. Naděje na postup si jistě dělá také o dva body méně mající Konstruktiva E, i když se doma v souboji s Uhelnými sklady E bála o výsledek do poslední kuželky. Stejný bodový zisk má také Slavia C.
Zatímco o postup ještě bude tvrdý boj, o sestupujících je již pět kol před koncem soutěže jasno. Poslední Zentiva A prohrála po vyrovnaném boji na Unionu D, předposlední Žižkov C nestačil na domácí Velké Popovice B a s jedenáctibodovou ztrátou je druhým jistým sestupujícím.
V tabulce jednotlivců se na prvním místě udržel P.Míchal z Uhelných skladů D, na druhé se z pátého vyšvihla J.Kafková z Uhelných skladů E a o další místo klesl nedávno vedoucí  J.Karaus z Meteoru C.
Průměr přes 400 má 23 hráčů z 91 klassifikovaných.

26.kolo

12:4 - tento výsledek se velmi zalíbil domácím týmům, všech pět jejich vítězství skončilo tímto rozdílem. Hostům se podařilo ukořistit pouze dvě vítězství a jednu remízu.
Souboj o čelo tabulky tentokráte skončil remízou, všechna družstva hrála doma a všechna svá povinná vítězství získala.
Admira C zahájila zápas s Pragou B ve velkém stylu, pak sice na chvíli přibrzdila a mohlo se zdát, že hosté ještě mají šanci, ale poslední souboj vyzněl jasně pro domácí.
Radlice A šly za svým vítězstvím nad Uhelnými sklady D cílevědomě hned od začátku a o výsledku vcelku nebylo pochyb v průběhu celého zápasu.
Nejvíce se tak na vítězství nadřel I.PSKN, začátek výrazně lepší pro "hosty" z Konstruktivy E, již ve druhé dvojici sice domácí průběh zápasu otočili, ale teprve poslední dvojice definitivně potvrdila výsledek.
Dařilo se i čtvrtému vzadu, Slavia C potvrdila v letošní sezóně již celkem povinné vítězství nad Žižkovem C, i když i v tomto zápase rozhodoval až poslední souboj.
Remízou skončil souboj družstev ze spodní poloviny tabulky, Uhelné sklady E i přes snahu dotahováka na více než bod v souboji s Velkými Popovicemi B nedosáhly.
Souboj Slavoje D s Vršovicemi E se zpočátku lépe vyvíjel pro hosty, ale závěr patřil domácím.
V předehrávaném utkání Zentiva A podlehla Meteoru C.
V tabulce jednotlivců jsme se opět dočkali změn, i když tentokráte ne na prvním místě, které si stále drží P.Míchal z Uhelných skladů D. Druhý je nyní J.Karaus z Meteoru C, na třetí příčce je J.Kafková z Uhelných skladů E.
Průměr přes 400 má 22 hráčů z 92 klasifikovaných.

27.kolo

3 kola před koncem soutěže je stále situace na čele tabulky zamotaná. Ve 27.kole byli výrazně úspěšnější domácí, zvítězili 6x, hosté 2x.
Boj o postupové příčky se opět o něco vyrovnal, neboť vedoucí Admira nedokázala získat body ve Vršovicích a jasná porážka ji odsunula na druhé místo.
Na první příčku se tak vrátily Radlice A, které venku zvítězit dokázaly. Domácí Union D prohrával od začátku zápasu a i když ho dokázal ve druhé polovině trochu zdramatizovat, hostující dotahovák rozhodl o jasném vítězství svého týmu.
Další vydřené vítězství získal I.PSKN A ve Velkých Popovicích. Celý zápas to vypadalo na pohodové vítězství, ale v poslední dvojici se hosté o výsledek báli do posledního hodu. 7 kuželek tak nakonec rozhodlo o tom, že na třetím místě mají stejný bodový zisk jako druhá Admira a jen bod jim chybí na první Radlice.
O dva body méně má čtvrtá Slavia C, hostům z Uhelných skladů E nedala šanci a nepovolila jim ani jednu radost.
Z boje o titul již zřejmě vypadla Konstruktiva E i přes vítězství nad Meteorem C, pětibodový odstup již těžko v posledních 3 kolech zlikviduje.
Teprve druhé vítězství v sezóně získala Zentiva A v dohrávce 23.kola na Zvonu, když o výsledku s Uhelnými sklady D rozhodla ve druhé polovině utkání. Zajímavé je, že obě vítězství má Zentiva ze zápasů venku, doma dokázala zatím získat jediný bodík za jednu remízu.
V tabulce jednotlivců se na "bedně" udržel pouze vedoucí P.Míchal z Uhelných skladů D. Ze čtvrtého na druhé místo postoupil V.Klečka z I.PSKN A, třetí je M.Beneš ml. z Radlic A.

28.kolo

Zatím bez komentáře, snad po vikendu...

29.kolo

V předposledním kole dovolili domácí hostům pouze jedno vítězství. A protože těmi hosty byl I.PSKN, měnilo se pořadí na medailových stupních.
Stále nejlépe jsou na tom Radlice A, které v souboji s předposlední Zentivou A nezaváhaly a připsaly si jasné dva body. Postupovou příčku tak již mají v kapse, protože před třetí Admirou mají náskok 3 bodů. Pro jistotu vítězství v letošním ročníku MPIII ovšem potřebují získat v posledním kole alespoň bod, protože v případě rovnosti bodů rozhoduje celkové skóre, které mají ze všech adeptů na titul nejlepší.
Vítězstvím na Karlově v souboji s Pragou B se na druhé místo s jednobodovým odstupem dostal I.PSKN. Třetí je zatím Admira A, která nestačila na domácí Union D. Na postupovou(?) druhou příčku ztrácí dva body, také skóre má horší, ale jen nepatrně. V posledním kole tak bude záležet na souboji každé dvojice.
Čtvrtá je Slavia C, která doma porazila Meteor C a ještě není bez šance na medailové umístění. Pátá je i přes porážku ve Velkých Popovicích Konstruktiva C. K udržení místa jí pomohla porážka Slavoje D, který nestačil v Hloubětíně na Dopravní podniky C.
V posledním kole mají adepti na vítězství v soutěži rozdílnou pozici. Teoreticky lépe je na tom I.PSKN, který hraje doma (kde není zvyklý prohrávat, zatím se mu to stalo jen jednou!)  s osmými Vršovicemi E. Dlouhodobý lídr tabulky Radlice A se naopak představí venku a v souboji se šestým Slavojem D to nebude mít jednoduché, neboť ani Slavoj není zvyklý doma příliš prohrávat.
Také v souboji o krále jednotlivců bude o co hrát, pořadí ne předních místech se mění každé kolo a první čtyři v současné tabulce dělí jen dva body. Na první místo se P.Míchal z Uhelných skladů D dostal nejen dobrým výkonem na Konstruktivě, ale také splněním potřebného počtu odehraných drah. Dosud vedoucího V.Klečku o necelý bod odsunul na druhé místo, třetí je M.Beneš ml. z Radlic A.

30.kolo

V posledním kole se domácím dařilo stejně jako hostům, body si rozdělili napůl.
Souboj o titul krále MPIII vyhrály nakonec Radlice A, kterým nevadil ani výjezd na cizí kuželnu, jasně porazily Slavoj D a po zásluze se radují z prvního místa.
Vítězství I.PSKN doma v souboji s Vršovicemi E znamená pro toto družstvo potvrzení druhého místa.
I přes domácí porážku s Dopravními podniky C si třetí místo udržela Admira A.
Nepopulární bramborová medaile patří Slavii C, ani ona nedokázala v posledním kole bodovat, v Braníku byla nad její síly Konstruktiva E.
O  sestupujících bylo rozhodnuto již dříve, pořadí na chvostu tabulky se nezměnilo - předposlední je Zentiva A (doma nestačila na Velké Popovice B), poslední příčka patří Žižkovu C (také donma prohrál s Unionem D), který tak dovršil žalostnou sezónu Žižkova, jehož  - všechna tři družstva skončila na sestupových příčkách.
V souboji o krále jednotlivců se pořadí na prvních dvou příčkách nezměnilo - vyhrál P.Míchal z Uhelných skladů D, druhý je V.Klečka z I.PSKN a na třetí místo se vrátil J.Karaus z Meteoru C.


 PKS - Poslední aktualizace  11.05.2010
e-mail - webmaster