MISTROVSTVÍ PRAHY III - 2010/11 - KOMENTÁŘE

ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 
1.kolo
 
2.kolo

 

3.kolo
 
4.kolo

 

5.kolo

5. kolo se podařilo odehrát celé a navíc bylo ještě dohráno i jedno utkání ze 3.kola. Jasně lépe se v těchto zápasech dařilo domácím. Z devíti utkání jen jednou prohráli a jednou remizovali.
Dva zápasy doma odehrála Konstruktiva E a zatímco v dohrávaném utkání se jí v zápase s Meteorem D dařilo a zcela jasně vyhrála, v utkání tohoto kola zaváhala a prohrála se Žižkovem B, i když ten nepodal žádný výjimečný výkon.
Remízové utkání bylo odehráno v Edenu, Slavia C si tam ve dvou prvních dvojicích vybudovala dostatečný náskok, který jí i přes porážku ve všech zbylých čtyřech dvojicích stačil k zisku bodu.
Dva zápasy sehrál i Meteor D, oba venku a oba prohrál. O dohrávce již jsem se zmínil výše, v zápase tohoto kola nestačil na Astru B.
Raritou kola jsou dva nepříliš časté výsledky 9:7. V obou zápasech se lépe dařilo domácím, Dopravní podniky C navíc tohoto výsledku dosáhly o pouhé tři kuželky, když hostům z Uhelných skladů D selhal zejména dotahovák. V utkání Vršovice D - Praga B již to takové drama nebylo, domácí o vítězství rozhodli ziskem náskoku již ve druhé dvojici, další borci již pak výledek uhlídali.
V tabulce jsou na čele dvě družstva s jedinou porážkou - Slavoj E a Uhelné sklady E. O bod zpět je třetí Slavia C, další bod ztrácí Slavoj D. Od pátého místa do patnáctého je mezi družstvy jen bodový rozdíl, každé kolo tak tedy touto částí tabulky pořádně zahýbe. Sestupové příčky zatím patří Vršovicím D a Slavoji Velké Popovice B.
Tabulku jednotlivců vede J.Kocan st. ze Slavie D, druhý je A.Knobloch z Uhelných skladů E a třetí je nejlepší žena, H.Mizerová ze Slavie C. Průměrem přes 400 se po tomto kole může pyšnit ještě 26 hráčů.

6.kolo

6. kolo se lépe podařilo hostům, získali pět vítězství, domácí se tentokrát museli spokojit pouze se třemi. Hosté tak alespoň trochu zkorigovali celkovou bilanci, kdy ve 47 zápasech byli 30x úspěšnější domácí, 3x zápas skončil remízou a jen 14 vyhráli hosté.
Vedoucí duo nezaváhalo - Slavoj E zvítězil na Meteoru D a i když výsledek vypadá jasně, o výsledku rozhodovala až poslední dvojice.
S
tejným výsledkem uspěly Uhelné sklady D na Unionu D a také tady to nejprve vypadalo a jasnou záležitost pro hosty, ale domácí zlepšeným výkonem ve druhé polovině jejich cestu za vítězstvím alespoň trochu zkomplikovali. Třetí příčka po tomto kole patří Slavoji D, který v zápase s Konstruktivou E od začátku hostům dával najevo, kdo je na kuželně doma.
Prvního vítězství doma se dočkal Žižkov B, ale ani jeho vítězství nad Vršovicemi D se nerodilo lehce. Další vyrovnané utkání se hrálo ve Velkých Popovicích, Admira C vyhrála zejména zásluhou lepšího závěru.

7.kolo

 

8.kolo

8.kolo vyšlo výrazně lépe hostům, kteří 4x zvítězili, 2x remizovali a jen 2x nechali body domácím.
Na čele se i přes porážku s Pragou B udržely Uhelné sklady E, které až do poloviny utkání mohly pomýšlet na bodový zisk, ale závěr utkání patřil domácím.
Na druhé místo tabulky se vyšplhal Žižkov B, který doma dlouho vypadal na odpis, ale v infarktovém závěru (zejména pro hosty) dokázal v posledních dvou zápasech stáhnout 89bodové manko. Vydatně mu pomohly výpadky obou hostujících hráčů v závěru utkání, kteří nedokázali v posledních hodech dorazit kuželky, aby ještě do plných mohli zkusit rozhodnout ve svůj prospěch. Nakonec jim tak chybělo jen 8 kuželek...
Třetí je Slavia D, která výborně postavila sestavu v Hloubětíně, kde s domácími Dopravními podniky C sice celkově prohrála o více než 40 kuželek, ale bodově dosáhla na remízu.
Vyrovnané utkání se hrálo na Meteoru, kde se  domácí Déčko rozešlo smírně s hosty z Kobylis C.
Na sestupových příčkách se zatím krčí předposlední Uhelné sklady D, které doma nestačily na Vršovice D, a poslední Velké Popovice B, kterým se doma nepodařilo bodovat ani napočtvrté a oba body odevzdaly Unionu D.

9.kolo

9. kolem jsme vstoupili do druhé poloviny podzimní části třetí pražské soutěže a tak dnes přibude pár statistických údajů. Lepší v tomto kole byli opět domácí, 5x zvítězili, 1x remizovali a jen 2x přenechali oba body hostům. Celkem od začátku letošního ročníku bylo odehráno 71 zápasů, ve kterých 43x vyhráli domácí, 22x hosté a jen 6x byla výsledkem utkání remíza.   
V přímém souboji o první místo v tabulce využily Uhelné sklady E výhodu domácí kuželny a i když to dlouho vypadalo, že by Žižkov B mohl nějaký bodík odvézt, závěrečné dva zápasy, ve kterých domácí shodili celkem 900 kuželek (430 předposlední hráč a nepříliš často viděných 470 dotahovák), rozhodly o jistém vítězství domácích.
Na druhé místo tak postoupila Slavia D, která v souboji s posledními Velkými Popovicemi B nezaváhala.
Třetí je Slavoj E, který v "oddílovražedném" souboji Déčku nedal šanci.
Vítězství v Braníku nad domácí Konstruktivou E, které ani dvojí střídání nepomohlo k zisku bodů, posunulo na čtvrté místo v tabulce Dopravní podniky C.
N
a sestupových příčkách se nic nemění, jen odstup od záchrany se zase o bod zvětšil. Předposlední Uhelné sklady D dlouho na Zahradním Městě nad Astrou B vedly, ale prohra v předposlední dvojici o 2 kuželky umožnila domácímu dotahovákovi smazat náskok hostů a o 9 kuželek celkově zajistit vítězství svých barev.
A ještě pár zajímavých údajů, jak jsem v úvodu slíbil. Ani jeden bod doma ještě neztratily tři týmy - Uhelné sklady E, Admira Kobylisy C a Praga B. Porážku doma neznají další dva týmy, které už ale nějaké bodíky ztratily remízami -  Dopravní podniky C a Slavia D. Naopak ani bod doma zatím nezískalo jen jedno družstvo - Velké Popovice B.
Venku si nejlépe vede Žižkov B, který z pěti zápasů získal sedm bodů, tři vítězství venku mají ještě další dvě družstva - Slavoj E a Uhelné sklady E.

10.kolo

Dvě třetiny podzimní sezóny máme za sebou. V 10.kole se lépe dařilo domácím s výjimkou Slavie, jejíž dvě družstva byla v tomto kole jediná, která odevzdala body hostům.
V souboji o čelo tabulky se lépe dařilo Dopravním podnikům E, které bezezbytku využily výhody domácího prostředí a porazily Vršovice D. Uhelné sklady E jsou se stejným bodovým ziskem druhé, venku se jim nedařilo, když zápas se Slavojem D ztratily zejména v prostřední části, kde domácí získali rozhodující náskok. O bod, ale i zápas, méně má třetí Žižkov B, který kvalitním výkonem přes 2500 nedal Admiře C šanci.
O bod méně mají družstva na dalších třech  místech. Slavia D ztratila doma zápas s Konstruktivou E až v poslední dvojici. Slavoj E porazil na Zvonu sice více kuželek, než domácí Uhelné sklady D, ty ale měly lépe postavenou sestavu a body tak hostům nenechaly. Praga B si celkem jistě poradila s Unionem D.

11.kolo

V 11.kole se lépe dařilo domácím, i když jen o malý kousek - 4x vyhráli, 3x prohráli a 1 zápas skončil smírně.
V souboji o čelo tabulky se nejlépe vedlo Dopravním podnikům C, kterým remíza na Astře B stačila k udržení prvního místa. Dlouho to ale vypadalo, že odjedou s prázdnou, až výpadek posledního hráče domácích znamenal remízu.
Drama bylo k vidění na Zvonu kde  v oddílovém souboji o výsledku rozhodla jedna kuželka. O tu bylo šťastnější "hostující" Déčko, které tak vzalo domácímu Ečku šanci na čelo tabulky.
Nedařilo se ani dalšímu adeptu na vedení. Žižkov B na Unionu D výborně začal, ještě v polovině zápasu se domácí báli kanára, ale závěr patřil jednoznačně domácím.
Zaváhání těchto dvou týmů nejlépe využila Slavia D, která domácím Vršovicím D nedala nejmenší šanci a s výhrou o téměř 200 kuželek se vyhoupla na druhou příčku.
Třetí je Slavoj E, který dokonale využil výhody domácího prostředí v souboji se Slavií C.
Na konci tabulky se Velké Popovice B dočkaly třetího vítězství, když výborným výkonem vyhrály v Braníku nad Konstruktivou E, ale stále zůstávají s dvoubodovým odstupem poslední, protože bodovaly i Uhelné sklady D.
V soutěži jednotlivců je na čele S.Březina ze Slavoje, druhý je V.Rauvolf z Vršovic a třetí A.Knobloch z Uhelných skladů. Průměrem přes 400 se může pyšnit 27 hráčů.

12.kolo

12.kolo opět lehce posílilo nadvládu domácích týmů - zvítězily 5x, hosté jen 3x. Celkem tak z 95 zápasů zvítězili domácí 58x, hosté se radovali 30x a 7x se družstva rozešla smírně.
V tomto kole se vesměs dařilo družstvům, bojujícím o čelo tabulky.
Dopravní podniky C udržely vedení domácím vítězstvím nad Slavojem E. Na začátku to sice vypadalo nadějně pro hosty, ale druhá polovina utkání rozhodla o jistém vítězství leadra.
Také druhá Slavia D hrála doma a nezaváhala. Utkání s Astrou B bylo tak trochu jako na houpačce - první dva duely pro domácí, pak dva pro hosty a poslední dva opět pro domácí.
Třetí jsou Uhelné sklady E, které nezaváhaly ani venku, v Edenu dokázaly těsně porazit Slavii C. Tady o všem rozhodly první čtyři dvojice, protože pak došlo k úkazu, který zase tak častý není - remíza ve vzájemném souboji předposlední dvojice  a aby toho nebylo málo, zopakovali si to i dotahováci! Dvě remízy v jednom utkání jsou tak raritou tohoto kola a marně přemýšlím, jestli jsem za celou dobu, kdy tato zpravodajství píšu, podobnou záležitost zaznamenal.
Bramborová příčka patří Žižkovu B, který k jasnému vítězství nad Meteorem D nastartoval hned první borec - F.Hladík. Dosažených 464 je sice nejlepším výkonem kola, ale po první padesátce (260) bylo našlápnuto k ataku pětistovkové hranice, takže nakonec i trochu té nespokojenosti bylo na hráči po skončení hry vidět...
Pátá je Praga B, která v Popovicích s domácím Béčkem, kterému zatím patří poslední příčka,  neměla žádné slitování a od začátku šla ostře za vítězstvím. Ve druhé polovině utkání se sice o výsledek začala trochu bát, ale první tři borci nastřádali dostatečný náskok.
V soutěži jednotlivců nic nového - vede S.Březina ze Slavoje, druhý je V.Rauvolf z Vršovic a třetí A.Knobloch z Uhelných skladů. Průměr přes 400 má po tomto kole už jen 25 hráčů.

13.kolo

Jen 7 utkání bylo sehráno v tomto kole, utkání na kuželně Astry muselo být pro nefunkční topení odloženo. Mnohem lépe si ve 13.kole vedli domácí, kteří hostům odevzdali pouze 3 body za 1 prohru a 1 remízu.
Do konce podzimní části soutěže chybí už jen dvě kola a boj o podzimního mistra stále pokračuje.
Zdánlivě nejblíže mají k této metě Uhelné sklady E, které doma v přímém souboji o první místo v tabulce zdolaly Dopravní podniky C, čímž je odsunuly na třetí místo. A byl to boj jak má být! Lépe začali domácí, ve třetí dvojici se lépe dařilo hostům, aby vzápětí domácí své vedení zvýšili. Závěr však patřil hostům, ale předchozí náskok stačil domácím k vítězství a posunu na první příčku.
O jeden bod, ale i zápas, méně má Žižkov B, který jako jediný dokázal vyhrát venku. Na Karlově nakonec zvítězil celkem jistě, ale začátek utkání tomu nenapovídal. Standardní dotahovák hostů totiž tentokrát utkání začínal a prožil si takové malé kuželkářské peklo (jako asi občas většina z nás...). Po první padesátce 138(!!), když i z ulice mu nepadlo víc než pět kuželek, ale i to jen výjimečně... A protože domácímu "otvírákovi" to naopak šlo velmi dobře, byl po první dvojici v utkání téměř stobodový rozdíl. Další dvě dvojice však patřily hostům, čtvrtá  opět domácím. Obrat v utkání ale znamenala pátá dvojice - hostující hráč zejména ve druhé padesátce chytil ten správný švih a otočil celkové skóre ve prospěch svého týmu. A poslední souboj na tom již nic nezměnil, naopak hosté své vedení ještě zvýšili.
Čtvrtá je Slavia D i přesto, že v tomto kole svůj zápas se Slavojem neodehrála z důvodu nefungujícího topení na kuželně. Na čelo tabulky ztrácí jen dva body a má dva zápasy k dobru, patří tedy také ke žhavým kandidátům na podzimní titul!
Kvalitní výkon předvedl na své kuželně Meteor D, jen 9 kuželek mu chybělo k hranici 2500 poražených kuželek. Hostům ze Slavoje D tak utekl téměř o 200 kuželek.
O tom, že smůla často provází ty, kdo to nejméně potřebují, se v nejvyrovnanějším utkání kola přesvědčily poslední Velké Popovice B. Jedna jediná kuželka rozhodla v celkovém součtu o jejich porážce na kuželně Vršovic D. A protože Slavia C dokázala získat bod v Kobylisích a Union D doma zdolal Uhelné sklady D, prohloubila se ztráta Popovic na předposlední příčku na 3 body. Přezimování ve spodní části tabulky je tak zřejmě již nemine.
V tabulce jednotlivců se opět na prvních třech příčkách nic neměnilo - stále vede S.Březina ze Slavoje před V.Rauvolfem z Vršovic a A.Knoblochem z Uhelných skladů.
O další dva hráče se snížil počet těch, kteří udržují průměr přes 400 - teď je jich 23.

14.kolo

V předposledním kole podzimu skončil souboj domácí - hosté remízou.
V souboji o čelo tabulky se lépe dařilo Uhelným skladům E, které vítězstvím na Slavii D udržely vedoucí příčku. Utkání začalo lépe pro hosty, pak se zdálo, že by body mohly zůstat v Edenu, ale tomu zabránil hostující dotahovák.
Výborný výkon předvedl Žižkov B ve Velkých Popovicích. Jeho hráči se v každé dvojici zlepšovali a součtem 2508 nedali domácím sebemenší šanci. V páté dvojici byl k vidění ojedinělý výkon hráče hostí, když v první dorážce porazil  108 kuželek!
Se stejným bodovým ziskem jsou na třetím místě Dopravní podniky C, které doma porazily Admiru C, když o výsledku rozhodly již po první polovině zápasu.
Družstva na medailových pozicích mají již minimálně tříbodový rozdíl a i když Slavia D má k dobru ještě dva zápasy, dá se předpokládat, že podzimní mistr vzejde z družstev na prvních třech místech.
V tabulce jednotlivců se pořadí nemění  - vede S.Březina ze Slavoje před V.Rauvolfem z Vršovic a A.Knoblochem z Uhelných skladů.
Po delší době se počet hráčů, kteří si udržují průměr přes 400, zvýšil - teď je jich 25.

15.kolo

Podzimní část soutěže byla (téměř) dohrána 15.kolem a dvěma dohrávkami. Jeden zápas posledního kola byl odložen až na leden 2011. V odehraných zápasech se výrazně lépe dařilo domácím - 6 vítězství a 3 porážky.
Podzimním mistrem (bez ohledu na výsledek zbývajícího utkání) se stal Žižkov B, který plně využil domácího prostředí nejen v souboji se Slavojem D, ale i v dohrávce se Slavií D. O jeden bod se tak dostal před dlouho vedoucí Uhelné sklady E, kterým vítězství nad Konstruktivou E zajistilo titul podzimního vicemistra.
S tříbodovým odstupem se na třetím místě umístily Dopravní podniky C, kterým ani zlepšený závěr v souboji s Unionem D k bodům nepomohl.
O další bod zpět je dvojice Slavoj E (ten si nejprve poradil s Vršovicemi D, ale v dohrávce na Slavii D nestačil) a Slavia D, která si na konci sezóny zahrála dokonce třikrát, ale jen jednou vyhrála.
Černý Petr patří po podzimu Velkým Popovicím B, kterým k odpoutání se od posledního místa nestačilo ani vítězství na Astře B. Druhé sestupové místo patří Konstruktivě E.
V soutěži jednotlivců se nám pořadí před časem ustálilo a ani poslední podzimní souboje na prvních třech místech nic nezměnily - vede S.Březina ze Slavoje, druhý je V.Rauvolf z Vršovic a třetí A.Knobloch z Uhelných skladů.
Počet borců s průměrem přes 400 se po minulém vzepětí zase vrátil zpět na 23 hráčů.

16.kolo

1. jarní kolo bylo velmi vyrovnané, ale díky dohrávanému utkání nakonec byli úspěšnější domácí.
Vedoucí Žižkov B potvrdil svoje postavení nejlepším výkonem kola (2558) a soupeře z Uhelných skladů D deklasoval o 276 kuželek!
Přes 2500 se dostal i Meteor D a také proto hosté z Dopravních podniků C i přes statečný odpor nakonec na body nedosáhli.
Druhé místo v tabulce si upevnily Uhelné sklady E, když o jejich vítězství nad Vršovicemi D rozhodl až poslední souboj.
Třetí, už s odstupem 4 bodů, je Praga B, která dokázala vyhrát jak v zápase se Slavií C, tak v dohrávaném utkání 15.kola s Uhelnými sklady D.
U dna tabulky zůstávají Velké Popovice B, ale jejich utkání se Slavojem D muselo být pro poruchu ASK odloženo.
Předposlední příčka zatím patří Unionu D, který doma nestačil na Slavii D, ale situace v této části tabulky se bude měnit každým kolem, protože na 10. příčku ztrácí Union jediný bod!
V soutěži jednotlivců se na čele opět nic noezměnilo  - vede S.Březina ze Slavoje, druhý je V.Rauvolf z Vršovic a třetí A.Knobloch z Uhelných skladů.
Počet borců s průměrem přes 400 se zase zmenšil - teď je jich 22.

17.kolo

Druhé jarní kolo přineslo podstatně více radosti domácím - zvítězili 6x, 1 utkání skončilo remízou a pouze jednou se radovali hosté. Celkem se v sezóně radovali domácí přesně 2x častěji, než hosté - v zatím odehraných 135 zápasech zvítězili 84x, 9x skončilo utkání nerozhodně a 42x zvítězili hosté.
Jediného vítězství hostů dosáhly Uhelné sklady E na Astře B  a byly za to odměněny posunem do čela tabulky. Utkání bylo vyrovnané jen na začátku, od třetí dvojice už šli hosté nekompromisně za svým cílem.
Čelo tabulky opustil Žižkov B, který ani na druhý pokus se Slavií C neuspěl. Po podzimní porážce doma nestačil vedoucí celek na Slavii ani v jejím prostředí, i když chvíli to při souboji dotahováků vypadalo, že alespoň bod by si mohli hosté odvézt. Poslední padesátku ale zvládli lépe domácí a po zásluze zvítězili.
Pomohli tak nejen sobě posunem do středu tabulky (i když na předposlední místo mají jen 3 body náskoku), ale i svým kolegům z Déčka, kteří zvítězili nejkvalitnějším výkonem kola (2497) nad Meteorem D a na třetím místě tabulky ztrácejí na čelo 4 a na druhé místo jen 3 body.
Na konci tabulky zůstávají Velké Popovice B, které tentokrát mohou žehrat jen samy na sebe. Zatímco v některých předchozích kolech byly jejich porážky těsné a někdy i nešťastné, tentokrát svými výkony Slavoj E ani moc nepozlobily.
V soutěži jednotlivců na prvních třech místech stále nic nového - vede S.Březina ze Slavoje, druhý je Rauvolf z Vršovic a třetí Knobloch z Uhelných skladů.
Průměr přes 400 má stále 22 hráčů.

18.kolo

Ani 18.kolo neporušilo statistiky celého ročníku - domácí zvítězili dvakrát častěji než hosté, jedno utkání skončilo nerozhodně.
Věci se děly v Braníku - domácí Žižkov B chtěl odčinit porážku z minulého kola a podařilo se mu to nadmíru. Odnesly to Dopravní podniky C, které sice nezahrály špatně, výkon 2436 je třetím nejlepším výsledkem kola. Ale oproti málokdy vídaným 2603 to nestačilo ani na bodík a tak hostům na cestu zazpíval kanár.
Výborný výkon předvedl na své kuželně i Meteor D, ani výkony přes 2500 tak často k vidění nejsou, takže se není co divit, že hosté z Konstruktivy E odjeli s prázdnou.
Druhý kanár kola zazpíval v Kobylisích, když ve třech utkáních to bylo sice jen o málo, ale vždy v neprospěch hostů z Astry B.
V souboji družstev z konce tabulky opět neuspěly Velké Popovice ani doma, prohrály, i když velmi těsně, s Uhelnými sklady D a propast od předposledního místa je již pětibodová.
Předposlední Slavoj D v tomto kole nestačil na znovuzrozenou Slavii C, když jediné vítězství získal až domácí dotahovák,
V soutěži jednotlivců se opět na prvních třech místech nic nemění - vede S.Březina ze Slavoje, druhý je Rauvolf z Vršovic a třetí Knobloch z Uhelných skladů.
Průměr přes 400 má 23 hráčů, což je o jednoho víc než naposledy..

19.kolo

Také v 19. kole se lépe dařilo domácím - vyhráli 4x, 1 utkání skončilo remízou a jen 2x zvítězili hosté. K odloženým zápasům přibyl další, celkem jsou tak již tři.
Šlágr kola se hrál v Edenu, kde třetí Slavia D přivítala vedoucí Žižkov B a utkání svou kvalitou nezklamalo. Domácí bojovali ze všech sil a i když po druhé čtveřici prohrávali jen o 17 kuželek, hosté si závěr pohlídali a výkonem 2511 si z Edenu odvezli dva cenné body.
Druhé Uhelné sklady E přivítaly poslední Velké Popovice B a kromě první dvojice nedaly hostům žádnou šanci. S jedním zápasem k dobru a jednobodovou ztrátou na vedoucí příčku se tak s Žižkovem vydaly do trháku, když na třetí Slavii D mají tyto dva týmy náskok 7, resp, 6 bodů.
Čtvrté místo udržela i přes porážku s Konstruktivou E v Braníku  Praga B, když raritou zápasu jsou tři souboje, z nichž dva skončily s rozdílem větším než 80 a jeden 70 bodů ...
Ani páté místo se nezměnilo, patří Dopravním podnikům C, které si v tomto kole nezahrály a svůj zápas s šestým Slavojem D odložily.
Nejvyrovnanější utkání se hrálo ve Vršovicích, kde to zpočátku vypadalo lépe pro hosty z Meteoru D, ale v závěru domácím chybělo jen 5 kuželek k vítězství. Nakonec se to nepovedlo a tak musely vzít zavdk alespoň bodem za remízu.
Soutěž jednotlivců je již mnoho kol na prvních třech místech beze změny a vzhledem k náskoku, který má vedoucí trojice na čtvrté místo, to tak asi nějakou dobu ještě zůstane. Takže jen pro připomenutí - vede S.Březina ze Slavoje, druhý je V.Rauvolf z Vršovic a třetí A.Knobloch z Uhelných skladů.

20.kolo

20.kolem se uzavřela druhá třetina soutěže a bohužel se opět zvýšil počet neodehraných utkání - už jsou čtyři! V souboji domácích a hostů vyznělo toto kolo nerozhodně - 3 vítězství, 3 porážky a 1 remíza.
Nejneočekávanější výsledek se zrodil zřejmě v Braníku v kvalitním souboji domácího Žižkova B s "hosty" z Konstruktivy E. Po 4 dvojicích vše nasvědčovalo tomu, že v poslední době v pohodě hrající domácí bez větších potíží dotáhnou do vítězného konce i toto utkání. Jenže kapitán domácích se v poslední době potýká s poklesem formy a nepomohl svým barvám ani nyní. Dobře hrající poslední dvojice hostů tak zápas otočila a po zásluze si tak hosté odvezli oba body.
Zaváhání vedoucího Žižkova nevyužily druhé Uhelné sklady E, když nedokázaly uspět v Kobylisích. Zpočátku to sice vypadalo, že by to vyjít mohlo, ale střed utkání patřil domácím a těsné vítězství dotahováka hostí už na porážce nic změnit nemohlo.
Na třetí místo se nenápadně vyšplhala Praga B, která doma nedala šanci hostům z Vršovic. Před svými pronásledovateli vede jen o dva body, přičemž má ale o zápas víc.
K
valitní utkání se hrálo na Meteoru, kde domácí těsně nestačily na Astru B, když o rozhodující náskok se postaral předposlední hráč hostů.
Už tak trochu tradičně se nedařilo borcům z Velkých Popovic, kteří nedokázali bodovat ani v domácím prostředí a oba body odevzdali Slavii C.

21.kolo

Vstup do poslední třetiny soutěže se podstatně lépe vydařil domácím týmům - 6x zvítězily, jen dvakrát se totéž povedlo hostům.
21. kolo přineslo opět po čase změnu na první příčce tabulky. Vrátily se na ni Uhelné sklady E, které napohled jasně na Zvonu zdolaly Union D, ale kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo nebýt výpadku třetího hráče hostů. Domácí hráli o poznání vyrovnaněji, po zásluze  zvítězili a i když mají o zápas méně, vedou tabulku.
Druhou porážku za sebou zaznamenal Žižkov B, který jako by se zalekl čela tabulky a postupně ubírá na svých výkonech. Ve Vršovicích od začátku tahali hosté za kratší konec, zatímco domácí Déčko své výkony neustále zlepšovalo. Byla z toho nakonec reálná hrozba "kanára", kterou odvrátil až poslední hráč hostů i díky malému výpadku hráčky domácích.
S odstupem 5 bodů se na třetím až šestém místě tlačí čtyři družstva, z nichž dvě mají o zápas méně. Na třetí místo se jasným vítězstvím nad hosty ze Slavie C vyhouply Dopravní podniky C, když o vítězství domácích bylo rozhodnuto v podstatě již po třetí dvojici a jediný úspěch zaznamenali hosté ve čtvrté dvojici, když o výsledku rozhodly pouhé dvě kuželky. Čtvrtá je Slavia D, která v Edenu sice zpočátku nabídla hostům z Uhelných skladů D šanci, ale závěr utkání měla pevně ve svých rukou. O jednu příčku si polepšily i Kobylisy C, když potvrdily roli favorita v souboji s hosty z Velkých Popovic B. Těm tato porážka upevnila postavení na chvostu tabulky a pokud se chtějí zachránit, nemohou si při osmibodovém manku na nesestupovou příčku již žádnou další ztrátu dovolit. O vyrovnanosti této části tabulky svědčí fakt, že porážka znamenala pro Pragu B pád ze třetího na šesté místo. V utkání s domácí Astrou sice hosté začali dobře, ještě po čtvrté dvojici vedli na kuželky, ale závěr utkání byl zcela v režii domácích.
Reputaci hostů tak zachraňovali pouze Meteor D v souboji se Slavojem E, kde o výsledku rozhodl výpadek druhého hráče domácích,  a Slavoj D, který zvítězil v Braníku nad Konstruktivou E, když si na začátku utkání vytvořil dostatečný náskok.
V soutěži jednotlivců se pořadí nemění nejen na prvních třech, ale dokonce pěti místech. Stále tedy vede S. Březina ze Slavoje před V. Rauvolfem z Vršovic a A. Knoblochem z Uhelných skladů.  Průměrem přes 400 se může chlubit už jen 19 hráčů.

22.kolo

Ve 22.kole byl souboj mezi domácími a hosty vzácně vyrovnaný, získali po 3 vítězstvích, 1 utkání skončilo remízou a 1 bylo odloženo.
Do malého "trháku" se na čele vydaly Uhelné sklady E, které sice na Meteoru zvítězit nedokázaly, když v kvalitním utkání, kde obě družstva porazila více než 2500 kuželek a kde se výsledek střídavě nakláněl na jednu či druhou stranu, rozhodla o remíze nakonec jedna jediná kuželka, ale v odloženém utkání nedaly šanci Slavoji E a získaly tak v tomto kole celkem tři body. A protože již o jeden vedly, jejich náskok na čele se tak zvýšil na dva body.
Druhý Žižkov B se totiž po dvou porážkách vzpamatoval a jen chvíli to vypadalo, že by Astra B mohla zazlobit. Ovšem dva poslední hráči domácích se vyznamenali a dotáhli utkání do vítězného konce s výsledkem také přes 2500 kuželek.
Nejlepšího výkonu tohoto kola dosáhla v tabulce třetí Slavia D v "oddílovražedném" souboji se Slavií C, jako čtvrtý tým tohoto kola porazila více než 2500 kuželek (přesně jich bylo 2530) a i když domácí Céčko vyhrálo ve druhé polovině.utkání všechny souboje, stačilo to již jen na zkorigování výsledku.
Kanár v tomto kole zazpíval domácímu Unionu D, kterému za pohostinnost takto "poděkovaly" Kobylisy C, kterým toto vítězství zajistilo čtvrtou příčku.
Páté jsou Dopravní podniky C, které se představily na kuželně posledních Velkých Popovic B. Domácí tentokrát zabojovali, v průběhu utkání získali dostatečný náskok, takže ani výpadek "dotahováka" na jejich teprve pátém vítězství v tomto ročníku nic nezměnil.
Ve zlepšených výkonech pokračuje Konstruktiva E, v souboji na Zvonu s Uhelnými sklady D si na začátku během prvních čtyř dvojic vybudovala rozhodující náskok a získala cenné dva body.
Důležité dva body získal i Slavoj D, který přivítal Vršovice D a po počátečním zaváhání kráčel jistě za důležitými body. Jejich ziskem poskočil nejen před předposlední Uhelné sklady D, ale i před Union D. Navíc má dva zápasy k dobru, takže má asi nejlepší pozici z družstev ohrožených sestupem.
O tabulce jednotlivců už od 10. kola není moc co psát, neboť pořadí se nemění - vede S. Březina ze Slavoje před V. Rauvolfem z Vršovic a A. Knoblochem z Uhelných skladů.  Průměrem přes 400 se může chlubit 21 hráčů.

23.kolo

Ani 23. kolo, ve kterém se mnohem lépe vedlo domácím, kteří zvítězili 5x, zatímco hosté jen 3x, situaci na čele tabulky nezměnilo. Oba vedoucí celky dokázaly vyhrát a v příštím kole se tak ve vzájemném souboji utkají o první místo.
Vedoucí Uhelné sklady E přivítaly šestou Pragu B a v začátku utkání tahaly za kratší provaz. Pak se však karta obrátila, Černého Petra drželi hosté, kteří ale před poslední dvojicí prohrávali jen o 13 kuželek a nic tak nebylo rozhodnuto. V souboji dotahováků se zrodila nepříliš častá remíza a tak domáci udrželi svůj dvoubodový náskok.
Žižkov B byl jedním ze tří šťastných hostujících družstev, když na Zahradním městě nedal domácímu Slavoji E šanci.
Dobrou formu z poslední doby potvrdily Kobylisy C v souboji s nebezpečným Meteorem D. V utkání se pravidelně střídalo vítězství domácího s vítězstvím hosta, takže o konečném výsledku rozhodl počet celkem poražených kuželek. Odměnou za vítězství je posun domácích v průběžné tabulce na bronzovou příčku, s pětibodovým odstupem na druhý Žižkov.
Stupně vítězů musela opustit Slavia D, která nevyužila výhody domácí kuželny a přenechala nejen body, ale i čtvrtou příčku pronásledovatelům z Dopravních podniků C. Utkání to bylo velmi vyrovnané a o výsledku nakonec rozhodl zřejmě hned úvodní duel, kde hosté získali výraznější náskok, který se domácím přes veškerou snahu již nepodařilo smazat.
Až na výjimky se nedařilo družstvům ze spodní části tabulky, za kterou se dá považovat již 10. příčka, která nyní patří Slavoji E, neboť náskok na předposlední místo odsud činí jen 4 body.
Jedenáctá je Konstruktiva E, která v posledních kolech o výhodě domácí kuželny moc mluvit nemůže. Doma se jí již podruhé nepodařilo vyhrát, zatímco z venku body vozí. A nejinak tomu bylo i nyní. V Braníku se hrálo kvalitní utkání, kde domácí lépe začali, pak však otěže převzali hosté a na jejich vítězství již nic nezměnilo ani zvýšené úsilí  domácího dotahováka.
Dvanáctý je Meteor D, o jehož prohře v Kobylisích jsem se již zmínil.
Třináctá příčka patří Unionu D, který je tou výjimkou, když jako jediný získal body. Stalo se tak v souboji s hosty z Velkých Popovic, když zpočátku bylo utkání vyrovnané a teprve závěr přinesl body domácím a rozhodl o tom, že šestibodový odstup Velkých Popovic na posledním místě se nezmění..
Čtrnáctý je Slavoj D, který v souboji s Astrou B domácí moc nepotrápil a po zásluze odjel bez bodů.
Předposlední zůstávají Uhelné sklady D, které nevyužily šanci, kterou jim domácí Vršovice D nabídly a nakonec celkem jasně prohrály.

24.kolo

Z 24. kola máme pouze 6 výsledků, jeden zápas se nedohrál kvůli výpadku elektrické energie a z jednoho nebyly dodány výsledky. V odehraných zápasech se jako obvykle lépe dařilo domácím, zvítězili 4x, hosté pouze 2x. Bylo dohráno i 20. kolo, také zde se lépe dařilo domácím.
Nejkvalitnějším zápasem tohoto kola sliboval být souboj o první místo mezi domácím Žižkovem B a do té doby vedoucími Uhelnými sklady E. A očekávání určitě nebylo zklamáno. Po prvních dvou soubojích to vypadalo na jasnou záležitost domácích, když získali více než 100 kuželek k dobru. Pak ovšem dva souboje prohráli a hostům svitla před poslední čtveřicí naděje alespoň na remízu, když téměř osmdesátibodový náskok domácích se zdál již nedostižitelný. Ovšem domácí borci o takové možnosti nechtěli ani slyšet, oba zápasy vyhráli a výkonem 2604 si vytvořili rekord družstva. Bodově se tak dotáhli na svého soupeře a protože mají lepší skóre, vyhoupli se na 1. příčku tabulky. Obě družstva tak mají nyní sedmibodový náskok před svými pronásledovateli a i když je tabulka ovlivněná 5(!) nesehranými zápasy, o favoritech na postupová místa již není pochyb.
Vyrovnané utkání se odehrálo mezi dvěma družstvy Slavoje. Domácí Déčko bylo nakonec o dvě kuželky šťastnější než hostující Éčko a vyměnilo si tak s ním místo v tabulce.
V soubojích družstev z horní části tabulky s těmi níže postavenými se dařilo lépe těm prvním. Dopravní podniky C hlavně zlepšeným závěrem zdolaly Konstruktivu E, Slavia C byla v Edenu lepší v souboji s Vršovicemi D, když výsledek byl do poslední chvíle na vážkách.
Nedařilo se družstvům nejvíce ohroženým sestupem, i když obě hrála doma. Velké Popovice B sehrály už několikátý smolný zápas. I když výsledek na první pohled vypadá jednoznačně pro hosty ze Slavie D, na ten druhý  lze ze zápisu vyčíst, že o výsledku tří soubojů rozhodovalo jen pár kuželek. Předposlední Uhelné sklady D prohrály s Astrou B a tady bylo o výsledku rozhodnuto podstatně dříve.

25.kolo

Komentář   zatím nebude, nestíhám ...

26.kolo

Letošní ročník je na odložená utkání opravdu bohatý. Sotva se dva zápasy dohrají, další dva jsou odloženy... Takže pořád zbývá dohrát tři zápasy.
26. kolo bylo vyrovnané, dommácí zvítězily 4x, hosté 2x a 2 zápasy skončily remízou. V dohrávaných utkáních hosté statistiku ještě více vyrovnali - 1x zvítězili a 1x remizovali.
Na čele tabulky zůstává i čtyři kola před koncem Žižkov B, který se doma pranic neohlížel na sestupové starosti hostů z Unionu D a výkonem 2582 jim nedal šanci na sebemenší úspěch.
Druhý kanár v tomto kole zpíval v Edenu, kde domácí Slavia C od začátku ukazovala hostům ze Slavoje E, že ani tady se na záchranářské starosti ohledy neberou.
Kvalitní výkony byly k vidění také ve Velkých Popovicích, kde domácím nestačil ani statečný výkon k zachování naděje na záchranu. A protože neuspěly doma ani podruhé v dohrávce 16. kola se Slavojem D, mají se ztrátou 8 bodů 4 kola před koncem již opravdu jen ryze teoretickou naději na zachování MPIII v Popovicích.
Slavoj D doma nedokázal zopakovat výkony z dohrávky a ve vyrovnaném utkání nestačil na Admiru C.
V tabulce jednotlivců se po změně v minulém kole, kdy z čela díky nedostatečnému počtu odehraných kuželen vypadl S. Březina ze Slavoje, tentokrát neměnilo nic. První místo uhájil A. Knobloch z Uhelných skladů, druhý s nepříliš velkým odstupem je V.Rauvolf z Vršovic a třetí P.Brveník ze Žižkova.

27.kolo

Ani 27. kolo se neodehrálo kompletní a znovu za to mohla kuželna na Zvonu, kde opět nebylo utkání dohráno kvůli poruše stavěčů. Druhé Uhelné sklady E tak mají nedohrána již dvě utkání, což je tři kola před koncem soutěže nepříliš potěšující. V odehraných zápasech se tentokrát o kousek lépe dařilo hostům, kteří zvítězili 4x oproti 3 vítězstvím domácích.
Vedoucí Žižkov B se představil na Meteoru D a nezůstal nic dlužen formě posledních týdnů. První hráč Žižkova sice jasně prohrál a navnadil tak domácí, jenže další čtyři dvojice vyzněly jasně pro hosty a ani výborný výkon posledního hráče domácích (476) už porážku odvrátit nemohl. Žižkovští tak tři kola před koncem potvrdili jako první svoje umístění na postupové příčce, když hůře než druzí již skončit nemohou. O první příčku zřejmě až do konce soutěže budou bojovat s Uhelnými sklady E, které ztrácejí sice 4 body, ale jak jsem již uvedl, mají dva zápasy nedohrány.
O postupovou příčku ještě mohou teoreticky bojovat čtyři družstva, ale jejich naděje není příliš velká, když na druhou příčku již teď ztrácejí 5 až 6 bodů, a to mají ještě o 1 až 2 odehrané zápasy víc. Třetí Admira C neuspěla doma v souboji se sestupem ohroženými Uhelnými sklady D, když o výsledku zápasu rozhodl nevýrazný začátek domácích. Čtvrtá se stejným bodovým ziskem je Praga B, která v souboji s Velkými Popovicemi B držela od začátku otěže zápasu pevně v ruce a sebrala tak hostům i teoretickou naději na záchranu. Na 32 bodů rozmnožila svůj účet i pátá Slavia D, která dokázala zvítězit na "Zahraďáku" s Astrou B v zápase dvou rozdílných polovin. V té první jasně vládli domácí, pak se katrta obrátila a třikrát za sebou zvítězili hosté. A protože jejich výkon byl nakonec o 13 kuželek lepší, odvezli si po zásluze oba body. Opravdu již jen malou naději na druhé místo mají i Dopravní podniky C, které se ale o lepší bodový zisk připravily porážkou se Slavojem E, když jen na začátku utkání to vypadalo, že by mohly uspět.
Do sestupových vod jsou nejvíce namočena tři družstva, která ale mají všechna jeden zápas k dobru. Zatím předposlední příčka patří Unionu D a nic na tom nemění ani vítězství v předehrávaném utkání tohoto kola se Slavojem D, O bod více mají  Uhelné sklady D a Meteor D, o jejichž zápasech jsem se již zmínil.
O trochu lépe se dýchá o dva body lepšímu Slavoji E a ještě větší klid mohou mít o další bod lepší Vršovice D, i když se jim doma v souboji s Konstruktivou E nedařilo ,

28.kolo

28. kolo bylo ve znamení domácích, kteří až na jednu výjimku vyhráli co se dalo. Také ve dvou dohrávkách byli úspěšnější domácí. Dvě kola před koncem má se trochu vyjasnilo jak v boji o titul, tak i o záchranu.
Vedoucí Žižkov B potřetí v této sezóně vyprovodil hosty s prázdnou - kanára si tentokráte odvezla Praga B. O výsedku nebylo pochyb ani na chvíli - zatímco všichni domácí přehodili 400, hosté se k této hranici ani nepřiblížili.    
Druhé Uhelné sklady E našly po delší době svého přemožitele a jejich porážka s Dopravními podniky C znamená, že ještě stále nemají stoprocentní jistotu postupového místa. Právě Dopravní podniky C, i když jsou na 4.místě, mají ještě jako jediné šanci - i když jen ryze teoretickou - Uhelky na druhém místě nahradit. Utkání se dlouho vyvíjelo lépe pro hosty, ale pátá dvojice vyšla lépe domácím a dotahovák nabídnutou šanci již nepustil.
Třetí místo udržela Slavia D, která jako jediná dokázala zvítězit venku. Domácí Slavoj E od začátku tahal za kratší provaz, v páté dvojici se zdálo, že by šanci ještě mít mohl, ale vzápětí se ukázalo, že to bylo zlepšení ojedinělé.
Vyrovnané utkání se hrálo v Edenu. Domácí Slavia C po 5 dvojicích vedla 6:4 o 2 kuželky, takže o výsledku musela rozhodnout poslední dvojice. A protože o 4 kuželky zvítězila domácí dotahovačka, spadly Kobylisy C z medailové pozice na pátou.
V souboji družstev ze středu tabulky byla úspěšnější domácí Konstruktiva E, když o vítězství s Astrou B bojovala až do konce.
S blížícím se koncem soutěže začínají bodovat i družstva ze spodních pater tabulky, a to nejen ta, která bojují o udržení. Po dlouhé době se vítězství dočkaly Velké Popovice, které v souboji s Vršovicemi D po slabším začátku lépe zvládly střed utkání a v závěru si své vítězství pohlídaly.
Dva důležité záchranářské souboje na kuželnách svých soupeřů absolvoval v uplynulém týdnu Union D. Uhelné sklady D využily výhody domácího prostředí a i když na začátku hosté trochu zlobili, nakonec domácí jistě zvítězili. V dohrávce 24. kola s Meteorem D to pro Union dlouho vypadalo dobře, ale dotahovák domácích stačil vše zachránit. Tyto dvě porážky znamenají pro Union velkou komplikaci, protože na předposledním místě ztrácí na nesestupovou příčku již tři body.
V soutěži jednotlivců nic nového, stále vede A. Knobloch z Uhelných skladů, druhý je V. Rauvolf z Vršovic a třetí P. Brveník ze Žižkova

29.kolo

Ani předposlední kolo se nepodařilo odehrát kompletní, jeden zápas byl přerušen kvůli poruše ASK, druhý byl odložen kvůli velikonočnímu pondělí... I přesto ale byly vyřešeny tajenky na obou koncích tabulek. Postupová místa patří SK Žižkov B a SK Uhelné sklady E, mezi kterými se rozhoduje už jen o vítězi tohoto ročníku. Blíže k tomu má Žižkov, kterému ve dvou zbývajících zápasech stačí k zisku titulu přeborníka MPIII vybojovat jeden bod. V dolní části tabulky je již také jasno - poslední skončí Slavoj Velké Popovice B, předposlední pak PSK Union D.
V odehraných zápasech se lépe dařilo domácím - v osmi utkáních (včetně dohrávek) vyhráli 5x,  1x remizovali a jen 2x prohráli.
Nejvyrovnanější utkání se hrálo na Unionu - domácí Déčko bojovalo o šanci na udržení se v soutěži statečně, leč marně. Jedna jediná kuželka v celkovém skóre rozhodla o těsném vítězství hostů ze Slavie C.
Poslední dvojice rozhodovala i v souboji domácího Slavoje E s hosty z Konstruktivy E. Lépe se zadařilo domácím a cenné vítězství tak po právu patřilo jim.
Uhelné sklady E si zahrály 2x - jednou těsně zvítězily, když Slavia D na Zvonu zlobila až do páté dvojice, podruhé získaly jen bod, když v dohrávce 26. kola v oddílovém souboji se sestupem ohroženým Déčkem  o výsledku rozhodla porážka dlouhodobě nejlepšího borce v soutěži jednotlivců v poslední dvojici.
Také Dopravní podniky C si zahrály 2x - v Kobylisích s Admirou C jasně prohrály, v dohrávce naopak doma bez problémů přehrály Astru B. I Astra si zahrála 2x, neuspěla ani doma s Vršovicemi D a vyšla tak v tomto týdnu bodově naprázdno.
V soutěži jednotlivců nic nového - vede A. Knobloch z Uhelných skladů před V. Rauvolfem z Vršovic a P. Brveníkem ze Žižkova.

30.kolo

Ani 30. kolem a jednou dohrávkou nebyl ukončen letošní ročník, poslední zápas bude odehrán až 12.5.2011. V devíti odehraných utkáních se výrazně lépe dařilo domácím - vyhráli 7x, hosté pouze 2x.
Již jistý vítěz soutěže Žižkov B si na závěr zahrál dva zápasy a opět bodoval naplno. Nejprve v dohrávaném utkání 29. kola nedal šanci hostům z Velkých Popovic B a v posledním kole ve vyrovnanějším souboji uspěl i na kuželně, kde je domácím týmem  Slavoj D.
Druhé místo s odstupem 5 bodů patří Uhelným skladům E, které se se soutěží rozloučily porážkou v Braníku, kde v utkání s osmou Konstruktivou E na první pohled šlo o jednoznačnou záležitost, ale při bližším pohledu na výsledky jednotlivých utkání je zřejmé, že k remíze neměli hosté zas až tak daleko.
Třetí místo uhájily Dopravní podniky C, které doma přivítaly jednoho ze sestupujících, předposlední Union D a od začátku dávaly hostům najevo, že ani tentokrát na body nedosáhnou. Za celou sezonu totiž DP doma ztratily pouze 3 body za 3 remízy a jako jediný tým doma neprohrály.
V souboji o čtvrté místo se v Edenu utkala Slavia D s Admirou C a potvrdila, že závěr ročníku jí zvláště doma vyšel. Hosté mohli na úspěch pomýšlet do poloviny utkání, ale dva následující souboje převážily šnace na vítězství definitivně na stranu domácích.
Šestá skončila Praga B, když na Zvonu nestačila na Uhelné sklady D. Ty se dlouho pohybovaly v sestupových vodách, ale nakonec vybojovaly dvanácté místo.
Sedmá je Slavia C, která přivítala prvního zachráněného, čtrnáctý Meteor D a v utkání jako na houpačce nakonec uhájila těsné vítězství.
Devátá je Astra B, která jako druhý tým dokázala zvítězit venku a na rozloučenou s MPIII Velkým Popovicím B příliš radosti nedovolila.
Desáté Vršovice D přivítaly třináctý Slavoj E a od začátku ukazovaly, kdo je na plánech doma.
V soutěži jednotlivců se pořadí ustálilo již před delší dobou a ani poslední kolo na tom nic nezměnilo - zvítězil A.Knobloch z Uhelných skladů (průměr 427,3), druhý je V. Rauvolf z Vršovic (426,2) a bronzová příčka patří P.Brveníkovi ze Žižkova (417,1). Průměr přes 400 má před posledním utkáním sezony jen 21 hráčů.

Dohrávka

Tak jsme se konečně dočkali! Sice s bolestmi (odložených utkání jsme měli nejvíc z pražských soutěží), ale přece jen se podařilo dokončit letošní ročník.
V posledním utkání (dohrávka 29. kola) mezi Meteorem D a Uhelnými sklady D se zrodila remíza, která tak nic nezměnila na výsledku souboje domácí-hosté. Za celou sezónu bylo odehráno 240 utkání, ve kterých domácí byli téměř dvakrát úspěšnější než hosté - vyhráli 148x, prohráli 75x a 17x se body dělily.
Utkání se zpočátku lépe vyvíjelo pro domácí, první dva souboje jim přinesly slušný náskok. Pak sice čtyřikrát zvítězili hosté, ale rozdíly již nebyly tak velké, aby smazaly ztrátu ze začátku zápasu. Zisk jednoho bodu stačil Uhelným skladům k posunu o jednu příčku výše, skončily tak nakonec jedenácté, když svoji dvanáctou příčku přenechaly Slavoji D.
Všem přeji krásné prázdniny a na podzim zase na plánech hodně úspěchů.     Pavel Váňa, "udržovatel" webu MPIII

A na závěr ještě pár slov od našeho skupináře:

Ahoj,
spolu s konečnou tabulkou nejdete ve zpravodaji i několik statistik. Postupujícím týmům Žižkova a Uhelných skladů přeji mnoho úspěchů v MP II. Družstvům, která nás opouštějí (Union a Velké Popovice) přeji brzký návrat do naší soutěže.
V
šem, kdo se podíleli na odesílání výsledků děkuji za spolupráci, přeji hezkou dovolenou a v září opět u kuželek AHOJ!                                                                                                  Martin Berezněv, skupinář MPIII.  

 


 PKS - Poslední aktualizace  18.05.2011
e-mail - webmaster