MISTROVSTVÍ PRAHY IV - 2007/08 - KOMENTÁŘE


ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 
26.kolo

V posledním kole MP IV byly opět jako již tradičně úspěšnější domácí týmy, které vyhrály celkem 5 utkání. Jen ze 2 utkání si odvezli body hosté. K dispozici je také 1 výsledek dohrávaného utkání.
Šlágrem tohoto kola bylo utkání na Karlově, ve kterém domácí Praga C hostila vedoucí tým tabulky S.Rudná D. Domácí jsou stále ve hře o postup a tak nemohli zaváhat. Hosté jim to však nevýrazným výkonem usnadnili i když rozhodujícím byl asi výkon domácího Šnurika. Také v derby na Zvonu šlo hodně. Domácí Uhelné sklady E tu hrály s Uhelnými sklady C, které k šanci na postup potřebovaly vyhrát. Ve vyrovnaném utkání se nakonec radovali hosté a jsou tak blízko postupu. Kvalitní výkon předvedla tentokráte doma VŠTJ B, které v Edenu v derby  porazily poslední tým tabulky Slavii D. Existenční utkání hrál doma Meteor D, který k záchraně potřeboval zvítězit v utkání s Rudnou F. Utkání bylo dlouho vyrovnané a o výhře domácích se rozhodlo až v závěrečném souboji dotahováků. V derby v Braníku hrál Rapid C s Konstruktivou E. Také tady bylo utkání dlouho vyrovnané, ale v závěru bylo hosté o něco lepší a připsali si tak veledůležité body za vítězství. V Rudné se hrálo o udržení. Tady domácí S.Rudná E hrající již bez starostí hostila Konstruktivu F, která nutně potřebovala bodovat. Hosté tu dlouho drželi krok s domácími hráči a zdálo se, že by mohli dosáhnou na  body. To jim však v závěru nevyšlo,když v posledních 2 soubojích ztratili 108 kuželek. V posledním utkání tohoto kola ve Strašnicích Union D porazil ve vyrovnaném utkání dramatickém až do posledních hodů tým Uhelných skladů D. Ty se tak ještě musejí obávat sestupu. V ohrávaném utkání 20.kolapodlehnul doma v důležitém utkání Meteor D týmu Union D. Hosté však byli jasně lepším týmem..
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Perman z Konstruktivy E, který v derby v Braníku udělal 438. Stejný výkon docílil Tumpach z Uhelných skladů D na Meteoru. Mezi družstvy byla tentokráte nejlepší Konstruktiva E s výkonem 2434. Doma pak VŠTJ B, které v Edenu udělaly 2426.
Poslední kolo je sice dohráno, ale z bývají ještě 2 utkání - Uhelné sklady C : Konstruktiva F a Uhelné sklady E : Praga C. V obou ještě půjde o postup i sestup. Na čele a zřejmě jistým postupujícím je díky skóre S.Rudná D. O dalším postupujícím se rozhodne mezi Uhelnými sklady C a Pragou C. O 2 sestupujících týmech je již také jasno. Jsou jimi předposlední Meteor D a poslední Slavia D. O případném třetím sestupujícím se rozhodne mezi Uhelnými sklady D a Konstruktivou F. Mezi jednotlivci byl nejlepší Komorník z Pragy B před Zelenkou ze S.Rudná D a Permanem z Konstruktivy E. Průměr přes 400 má 11 hráčů.

25.kolo

Předposlední 25.kolo MP IV přineslo poměrně vyrovnanou bilanci. Domácí vyhráli 4 utkání, hosté si odvezli body 3x.  V tomto kole se již také rozhodlo o vítězi a prvních sestupujících týmech. Viděli jsme také jednoho kanára.
Toho nadělil v domácím prostředí vedoucí S.Rudná D týmu Meteor D. Domácí šli od úvodního hodu za svým cílem a hostům, kterým se příliš nedařilo nedali vůbec šanci. Doma nezaváhaly ani Uhelné sklady C, které v utkání na Zvonu překvapivě jasně přehrály VŠTJ B. Mnoho nechybělo a i tady mohli hosté odjet s kanárem. V Braníku přivítala o záchranu bojující Konstruktiva F hráče Pragy C. Ty mají ovšem úplně jiné starosti. Stále jsou ve hře o postup a v průběhu utkání to bylo znát. Největší houpačka to byla ve střední části utkání. Ve vyrovnaném závěru však již hosté svoji šanci nepustili. Překvapení se zrodilo v dalším utkání  v Rudné, ve kterém domácí S.Rudná F nestačil na hosty z Uhelných skladů E Utkání mělo celkem vyrovnaný průběh, hosté ale byli přeci jen o něco lepší, což se potvrdilo i v závěru utkání. Důležité body do tabulky v boji o udržení získaly doma Uhelné sklady D, které celkem bez problémů přehrály hosty z Rapidu C. Průběh utkání byl však mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Také Konstruktiva E si po vítězství nad S.Rudná E pojistila udržení v soutěži. Existenční utkání ale nezvládla doma Slavia D, která podlehla Unionu D. Hosté si tu vytvořili dostatečný náskok již v první polovině utkání a i když domácí v závěru mohutně dotahovali, utkání se jim již nepodařilo otočit.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil doma Vondráčkovi z Konstruktivy F. Venku  se nejvíce dařilo Kasalovi ze S.Rudná E, který v Braníku předvedl výkon 427 b.  Nejlepším výkonem družstva byl výkon S.Rudná D, který doma udělal 2412, venku byl nejlepší Union D se svým výkonem v Edenu, kde udělal 2474.
Před posledním kolem mohou slavit v Rudné, kde si již S.Rudná D zajistil nejen 1.místo, ale i postup do MP III. O druhém postupujícím se rozhodně mezi Uhelnými sklady C a Pragou C. V klidu pak mohou hrát družstva od 4. do 10 místa. Na konci tabulky jsou jasnými sestupujícími Meteor D a Slavia D. O třetím sestupujícím se rozhodne mezi Uhelnými sklady D a Konstruktivou F. Takže i v posledním kole je ještě o co bojovat.
Mezi jednotlivci vede Komorník z Pragy C před Zelenkou ze S.Rudná D a Tůmou z Rapidu C. Průměr přes 400 má 11.hráčů.

24.kolo

MP IV má za sebou kompletní 24.kolo. Domácí kuželny byly opět většinou nedobytné a tak si hosté odvezli body jen ze 2  utkání. Přesto byla k vidění řada zajímavých a vyrovnaných zápasů.
Hned v úvodním duelu porazily na Zvonu překvapivě jasně Uhelné sklady E vedoucí tým soutěže S.Rudná C. Hosté se tu poměrně trápili a nebýt úvodního bodu, odjeli by s kanárem. V dalším utkání na Zvonu se ale zrodilo překvapení. Domácí Uhelné sklady C tu prohrály se S.Rudná F a to zejména díky slabší první polovině utkání. V závěru se sice domácí ještě snažili o zvrat, ale hosté si již zkušeně pohlídali body. Doma nezaváhala Praga C, která na Karlově hostila o záchranu bojující Konstruktivu E. Domácí to ale vůbec neměli jednoduché. V úvodu trochu zaspali a hosté tu v polovině vedli již 0:6 a zdálo se, že tentokráte nevyjdou bodově naprázdno. V závěrečném dramatu ale nakonec domácí vydřeli body. Vyrovnané bylo také utkání v Edenu, kde VŠTJ B přivítaly Union D. Domácí tu museli bojovat o vítězství až do posledního hráče. V Braníku porazil Rapid C v zajímavém a vyrovnaném utkání Slavii D. Oba týmy tu předvedly dobré výkony. Jasnou záležitostí pro domácí bylo utkání v Rudné, ve kterém S.Rudná E zcela bez problémů přehrál Uhelné sklady D. Hosté se tu dost trápili a tak domácí mohli hrát celkem v klidu. V posledním utkání tohoto kola se střetla družstva z konce tabulky. Domácí Meteor D tu v existenčním utkání podlehnul Konstruktivě F. Domácí sice vedli v úvodu 4:0, ale pak již bodovali jen hosté.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Machulka ze S.Rudná E a měl hodnotu 435 b. Stejného výkonu dosáhnul v Braníku Václavík ze Slavie D. Mezi družstvy byl jasně nejlepší Rapid C se svým domácím výkonem 2455 b. Ve stejném utkání porazila Slavia D rovných 2400 kuželek.
Dvě kola před koncem ještě není nic definitivně rozhodnuto. Vede S.Rudná D s náskokem 3 bodů před Uhelnými sklady C a Pragou C. Oba tyto týmy však mají ještě utkání k dobru. Do bojů o postup mají ještě teoretickou šanci zasáhnout VŠTJ B. Družstva na 5. až 8.místě již mohou hrát v klidu. Od 9.místa je však situace velice vyrovnaná. V případě sestupu 3 týmů tu nemá nikdo jistotu i když zisk 20 bodů  vypadá již hodně slibně. Nejhorší výchozí situaci do závěrečných kol má však poslední Slavia D. V pořadí jednotlivců se čelo již příliš nemění. Vede Komorník z Pragy C před Zelenkou ze S.Rudná D. Na 3.místo se posunul Tůma z Rapidu C. Průměr přes 400 má stále 11 hráčů.

23.kolo

23.kolo MP IV bylo kolem úspěšnějším pro hosty. Viděli jsme v něm jen 3 vítězství domácích týmů a 4x vyhráli hosté.
Souboj o 1.místo, ve kterém se utkal S.Rudná D s Uhelnými sklady C, byl překvapivě jasnou záležitostí pro domácí hráče. Hosté tu sice šli v úvodu do vedení, ale to bylo z jejich strany již vše. Další průběh utkání byl pak zcela v režii domácích. Mnohem vyrovnanější bylo další utkání, ve kterém S.Rudná F hostil VŠTJ B. Tady sice domácí postupně získali dostatečný náskok, ale v závěru se ještě museli strachovat o vítězství. Uhelné sklady D nestačily doma na hostující Pragu C, která od poloviny utkání měla jasnou převahu. Ve Strašnicích domácí Union D trochu zaspal úvod utkání a nechal si Rapid C odskočit natolik, že ani mohutným závěrem již nedokázal otočit utkání ve svůj prospěch. Hosté si tak po zásluze odvezli oba body. V existenčním utkání hrála v Edenu poslední Slavia D se S.Rudná E. Tady si hosté rozhodující náskok vytvořili již v souboji druhé dvojice. A i když byl další průběh utkání velice vyrovnaný, domácí již neměli na zvrat utkání a přišli tak o důležité body. V Braníku předvedla tentokráte Konstruktiva E kvalitní výkon v souboji s předposledním týmem tabulky. Hostům z Meteoru D se tu vůbec nedařilo a tak odjeli s prázdnou přesto, že potřebovali nutně bodovat. V dalším důležitém utkání tohoto kola podlehla doma Konstruktiva F týmu Uhelné sklady E.  Domácí měli utkání dobře rozehráno, ale poslední 2 hráči prohráli 123 kuželek a tak bylo o vítězství hostů jasno.
Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil Duškovi z Uhelných skladů E, kterému na konci svítilo v Braníku na  ukazateli číslo 461. Doma byl nejlepší Chuchler z Unionu D, který porazil 442 kuželek. Mezi družstvy překonala doma Konstruktiva E hranici 24 stovek o 10 kuželek. Venku byl nejvyšším výkonem výkon Rapidu C, který ve Strašnicích předvedl 2382 b.
V tabulce si po tomto kole upevnil vedení S.Rudná D a je tak již jen krůček od postupu. Blízko k němu mají i druhé Uhelné sklady C, které mají ještě 1 utkání k dobru. Teoretickou šanci na postup mají ještě Praga C a VŠTJ B. Týmy na 5.-7.místě již mohou hrát celkem v klidu. Od 8.místa jsou ale již týmy v sestupovém pásmu a o svém udržení v soutěži rozhodnou až v závěrečných 3 kolech. Nejhorší situaci mají poslední 4 týmy tabulky. Tady by musel zejména Meteor D hodně zabrat a vyhrát pokud možno všechna zbývající utkání. Poslední Slavia D se již dostává do polohy teoretické možnosti záchrany v soutěži. Mezi jednotlivci je pořadí na čele beze změny. Vede Komorník z Pragy C před Zelenkou ze S.Rudná D a Permanem z Konstruktivy E. Průměr přes 400 má 11 hráčů

22.kolo

Ve 22.kole MP IV bylo sehráno jen 6 utkání, 1 utkání v něm bylo odloženo. K dispozici však máme výsledek 1 dohrávaného utkání. Ve 22.kole se výrazně lépe dařilo domácím. Ti vyhráli celkem 5 utkání, jen z 1 utkání si odvezli body hosté.
Překvapení se zrodilo na Zvonu. Tady vedoucí Uhelné sklady C dohrávaly v derby s Uhelnými sklady D, hrajícími o záchranu. Utkání tu bylo dramatické až do posledních hodů, po kterých se radovali hosté. Derby v Rudné překvapení nepřineslo. Tady domácí S.Rudná F podlehnul hostujícímu S.Rudná D. Utkání však bylo mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Drama do posledního hodu bylo k vidění v Edenu, kde VŠTJ B hrály s Rapidem C. Domácí tu vedli již 6:0, hosté však v závěru nečekaně ještě zdramatizovali koncovku a domácí tak nakonec se štěstím vyhráli o pouhé 2 kuželky. Na Karlově porazila Praga C hostující Slavii D. Hráči obou týmů se tu  jako již tradičně hodně potrápili. V utkání týmů ze středu tabulky porazila doma Rudná E celkem snadno Union D. V dalším utkání Uhelné sklady E doma jasně přehrály Konstruktivu E a získaly tak důležité body do tabulky. V posledním utkání tohoto kola porazil Meteor D po dobrém výkonu Uhelné sklady D.
Nejvyšším výkon v tomto kole předvedl venku Tůma z Rapidu C, který na Slavii porazil 458 kuželek. Doma udělal nejvíce ve stejném utkání Knytl z VŠTJ FS B, kterému se podařil výkon 427 b.  Nejvyšším výkonem družstva v tomto kole byl výkon 2405, který doma dosáhnul S.Rudná E. Venku se nejvíce dařilo Rapidu C, který v Edenu předvedl výkon 2366 b.
Na čelo tabulky se po tomto kole vyhoupnul S.Rudná D, před Uhelné sklady C. Do bojů o postup mají šanci zasáhnout ještě VŠTJ B a Praga C. V klidu mohou hrát hráči S.Rudná F. Také Rapid C a Rudná E by neměly mít již problémy. Od 8.místa jde však o udržení. Při přepokládaném sestupu 3 družstev je tu situace velice vyrovnaná. Nejhůře je na tom poslední Slavia D, která by musela hodně zabrat, aby se ještě dostala nad vodu. Předposlední Meteor D na tom však není o moc lépe. V posledních 4 kolech je tedy ještě o co hrát a definitivního rozuzlení se možná dočkáme až po posledním kole. Mezi jednotlivci se pořadí na čele nezměnilo a nemění se příliš již ani na dalších místech. Průměr přes 400 má již jen 10 hráčů.

21.kolo

Soutěž MP IV se svým 21.kolem přehoupla do závěrečné čtvrtiny. Toto kolo bylo odehráno kompletní a překvapivě v něm byli úspěšnější hosté, kteří vyhráli celkem 4 utkání. Jen ve 3 utkáních zvítězily domácí týmy.
V Braníku přivítala Konstruktiva E vedoucí tým soutěže Uhelné sklady C. Domácí potřebují nutně bodovat, ale i hosté mají jasný cíl. Utkání tomu odpovídalo a bylo velice vyrovnané. Teprve v souboji závěrečné dvojice rozhodli hosté o svém vítězství. Překvapivě jasnou záležitostí byl souboj o 2.místo, ve kterém S.Rudná D hladce přehrála VŠTJ B. V dalším existenčním utkání hrála doma v Braníku Konstruktiva F se S.Rudná F. Domácí předvedli tentokráte solidní výkon a víceméně hladce přehráli trápící se hosty. V souboji týmů ze středu tabulky hrál ve Strašnicích Union D s Pragou C  Ve vyrovnaném utkání rozhodnul o vítězství hostů výborný výkon jejich dotahováka. Mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek bylo utkání Rapidu C se S.Rudná E. Domácí si tu po kvalitním výkonu zajistili body potřebné ke klidu v dalších utkáních. Výborným výkonem se tu blýsknul J.Bolard (464 b.). V derby na Zvonu, kde nebylo prostoru pro taktizování, podlehly Uhelné sklady D hostujícímu Éčku. Po vyrovnaném průběhu se tu o konečném výsledku rozhodlo v souboji předposlední dvojice. V souboji týmů z konce tabulky Slavia D doma opět neuspěla, když podlehla po vyrovnaném průběhu až v závěru Meteoru D.
Nejvyšší výkon  v tomto kole předvedl jak již bylo řečeno Bolard z Rapidu C, který v Braníku předvedl parádních 464b. Venku byl nejlepším Komorník z Pragy C se svým výkonem 454 b. na Unionu. Mezi družstvy byla nejlepší Praga C s 2487b. na Unionu, doma byl nejvyšší výkon Rapidu C, který v Braníku udělal 2452b.
V tabulce jsou na čele s jednobodovým náskokem Uhelné sklady C před S.Rudná C. Do bojů o postup má šanci zasáhnout ještě trio týmů na 3. až 5.místě. Krátký ale vyrovnaný je střed tabulky. Již od 9.místa se hraje o udržení a lze tu tedy očekávat ještě velký boj o každý bod. Na předposlední místo se vítězstvím v Edenu posunul Meteor D, až na dno klesla Slavia D. Mezi jednotlivci se do čela vyhoupnul Komorník z Pragy C před Zelenku z Rudné D a Permana z Konstruktivy E. Průměr přes 400 má po tomto kole celkem 11 hráčů.

20.kolo

Ve 20.kole MP IV bylo odehráno jen 5 utkání, 2 utkání byla odložena vzhledem k poruše automatických stavěčů. I v totmo kole jsme viděli několik překvapení.
Rudná D doma sehrála velice vyrovnané a dramatické utkání s Konstruktivou F. Hosté tu hráli dobře a dlouho sahali po bodech. Vše se však zvrátilo v závěrečném souboji, kde domácí hráč jasně přehrál svého soupeře. Překvapení se zrodilo v Edenu, kde VŠTJ B prohrály se S.Rudná E. Hosté tu šli brzo do vedení 0:4, což jim dalo dostatečný klid do zbytku utkání. Domácí pak sice zabrali, ale v závěrečné hře si již hosté zkušeně ohlídali body. Překvapením skončilo také další utkání v Rudné, ve kterém S.Rudná F podlehnul Konstruktivě E. Dlouho vyrovnané utkání tu v závěru rozhodli hosté ve svůj prospěch. Drama do posledního hodu bylo k vidění na Karlově. Tady Praga B hostila Rapid C. Hosté tu vedli již 2:6, ale ve  vyrovnaném závěru nakonec domácí strhli vítězství na svoji stranu.
N
ejvyšší výkon v tomto zatím neúplném kole předvedl doma v Edenu R.Glas z VŠTJ B, kterému se podařil výkon 450 b. Venku se nejlépe předvedl ve stejném utkání Kýhos ze S.Rudná E s výkonem 422 b. Mezi družstvy předvedl nejvyšší výkon tým S.Rudná E, který v Edenu udělal 2440, doma předvedla nejvyšší výkon rezerva vysokoškoláků a to rovných 2400 b.,  na vítězství to však nestačilo.
V tabulce se po neúplném 20 kole čelo nezměnilo. Vedou  i nadále Uhelné sklady C před S.Rudná D a VŠTJ B. Hodně vyrovnaný je také střed tabulky, kde mají družstva stejně blízko k postupu jako k sestupu. Na konci klesla na předposlední místo Slavia D, poslední je stále Meteor D. Také v pořadí jednotlivců se po tomto kole čelo nezměnilo. Průměr přes 400 má 11 hráčů.

19.kolo

Soutěž MP IV má za sebou úplné 19.kolo. To přineslo jednoznačně lepší bilanci pro domácí týmy, které vyhrály 5 utkání, jen v 1 utkání vyhráli hosté a 1 duel skončil bez vítěze dělbou bodů. A nutno říci, že toto kolo bylo kolem pro týmy bojující o udržení v soutěži.
Překvapení se zrodilo v Edenu, kde o záchranu bojující Slavia D hostila vedoucí tým soutěže Uhelné sklady C. Hosté tu sice vedli již 0:6, ale ve druhé části utkání dokázali domácí ještě zabrat a vydřít tak alespoň bod za remízu. Další překvapení bylo k vidění v Braníku, kde Konstruktiva E dokázala po dobrém výkonu porazit S.Rudná D. Hosté sice v závěru mohutně dotahovali, ale domácí již svou šanci nepustili. Ani další tým z čela tabulky VŠTJ B  v tomto kole neuspěl. Hostoval v Braníku, kde hrál s Konstruktivou F. Domácí tu podali dobrý výkon, hosté naopak zklamali. Také na Zvonu, kde hrály Uhelné sklady D proti S.Rudná F, bodoval papírově slabší tým.  Domácí tu až překvapivě snadno přehráli trápící se hosty. V utkání týmů ze středu tabulky porazila doma Rudná E po kvalitním výkonu Pragu C, té se tv Rudné příliš nedařilo. Překvapením je také jasná domácí porážka Unionu D s posledním týmem tabulky Uhelnými sklady E. Hosté tu však podali vynikající výkon. Jasnou záležitostí pro domácí bylo utkání Rapidu C s Meteorem D. Hosté tu bodovali jen v úvodu utkání, pak již to byla celkem snadná záležitost pro domácí hráče.
Nejvyšší výkon kola předvedl doma Kasal ze S.Rudná E, venku se blýskla svým výkonem Kafková z Uhelných skladů E, která na Unionu porazila 451 kuželek. Mezi družstvy byly nejlepší Uhelné sklady E, které na Unionu pokořily hranici 25 stovek parádním výkonem 2501. Doma se nejvíce dařilo S.Rudná E, který dosáhnul výkonu 2460 b.
V tabulce není 7 kol před koncem stále ještě nic rozhodnuto. Zbývá ještě hodně utkání. Vedou i nadále Uhelné sklady C, před Rudnou D a VŠTJ B. Za nimi se však situace ve středu tabulky velice  vyrovnala. Také v závěru ještě nikdo nic nevzdává, což jen potvrdily výsledky tohoto kola. Na předposlední místo se posunuly Uhelné sklady E, které přenechaly poslední místo Meteoru D. Mezi jednotlivci vede Zelenka z Rudné D před Komorníkem z Pragy C a Permanem z Konstruktivy E. Průměr přes 400 má celkem 11 hráčů

18.kolo

Kompletním 18,kolem pokračovala soutěž MP IV. Opět i v tomto kole byly úspěšnější domácí týmy, které vyhrály 5x, ve 2 utkáních se radovali hosté. O zajímavá a vyrovnaná utkání nebyla nouze.
Vedoucí Uhelné sklady C doma celkem snadnou přehrály Union D. Drama se odehrálo  v Rudné, kde S.Rudná D hostil celek Uhelné sklady D. A bylo to drama až do posledního hodu. Domácí sice vedli 4:0, ale hosté pak otočili  vývoj utkání ve svůj prospěch. Vše se rozhodovalo až v závěrečném souboji dotahováků a tady pak rozhodla jediná kuželka ve prospěch domácích. Zajímavé a vyrovnané utkání se hrálo v Edenu, kde VŠTJ B hrály s Pragou C. Tady naopak domácí postupně otáčeli za stavu 0:4 a v závěru podrželi vedení. V dalším vyrovnaném utkání porazila doma Rudná F tým Slavie D. Důležité body v boji o záchranu získaly doma Uhelné sklady E v utkání s Rapidem C. Další porážku na domácí dráze zaznamenal Meteor D, který nestačil na dobře hrající S.Rudná E. Hosté byli od počátku lepším týmem a svoji převahu potvrdili i v závěru utkání. V posledním utkání tohoto kola se hrálo derby v Braníku. A vzhledem k tomu, že oběma týmům jde o záchranu, nedalo se taktizovat. Hráči domácí Konstruktivy F se sice snažili, ale zejména v závěru nestačili na hráče "hostující" Konstruktivy E.
Nejvyšší domácí výkon v tomto kole předvedl Šaroch ze S.Rudná F, který porazil 439 kuželek. Venku byl nejlepší Václavík ze Slavie D, který ve stejném utkání předvedl výkon 437 b. Ze družstev se podařil výkon rovných 2400 týmu S.Rudná E na Meteoru. Doma pak nejvíce předvedla v Edenu rezerva vysokoškoláků a to 2395 b.
V tabulce se pořadí na čele nezměnilo. Vedou Uhelné sklady C, na které ztrácejí 2 body S.Rudná D a VŠTJ B. Do boje o postup má zřejmě šanci ještě zasáhnout S.Rudná F. Klidný střed tabulky představují týmy na 4.-8.místě. Od 9.místa je však již pěkně těsno a v boji o udržení jsou tu jen minimální rozdíly mezi družstvy. Na posledních dvou místech zatím zůstávají Meteor D a Uhelné sklady E. V pořadí jednotlivců se  na  čelo tabulky příliš  nezměnilo, jen na 3.místo se posunul Hornych z Uhelných skladů D. Průměr přes 400 má již jen 9 hráčů.

17.kolo

Také 17.kolo MP IV bylo sehráno kompletní a nebyla v něm nouze o překvapení. Domácí v tomto kole vyhráli 5 utkání, hosté se radovali z vítězství 2x.
První překvapení se zrodilo v Braníku, kde Rapid C přehrál překvapivě jasně vedoucí Uhelné sklady C. Další překvapení bylo k vidění v utkání o záchranu hrající Konstruktivy E s VŠTJ B. Domácí tu po kvalitním výkonu celkem jasně přehráli hostující tým, výborný výkon tu předvedl zejména domácí Perman. V Edenu nestačila Slavia D na S.Rudná D. Domácí tým předváděl slabý výkon a tak o vítězi nebylo brzo pochyb. Také na Karlově došlo k překvapení. Domácí Praga C tu podlehla o záchranu bojujícímu Meteoru D. Domácí sice v závěru mohutně dotahovali, ale hosté již náskok udrželi a připsali si tak důležité body do tabulky. Překvapivě snadno si doma poradil Union D s nevýrazně hrajícím S.Rudná F. Jasnou záležitostí pro domácí bylo i utkání S.Rudná E s posledním týmem tabulky Uhelnými sklady E. Hosté tu opravdu neměli příliš šancí. V utkání týmů z konce tabulky porazily na Zvonu domácí Uhelné sklady D tým Konstruktivy F. Hosté tu však kladli dlouho srdnatý odpor.
Nejvyšším výkonem v tomto kole byl výkon 443 b., který předvedl na domácí dráze v Braníku Perman z Konstruktivy E. Venku se blýsknul Mařánek ml. ze S.Rudná D, který na Slavii docílil výkonu 421 b. Ze družstev se nejvíce dařilo týmu S.Rudná E, který doma předvedl výkon 2410 b. Venku byla nejlepší Rudná D, která na Slavii udělala 2403.
V tabulce se pořadí na čele nezměnilo. Vedou Uhelné sklady C, na které ztrácejí 2 body S.Rudná D a VŠTJ B. Velice vyrovnaná je druhá polovina tabulky, kde se bojuje o záchranu. Poslední jsou stále Uhelné sklady E. Předposlední Meteor D však ztrácí jen 1 bod na další 3 týmy. V pořadí jednotlivců se čelo tabulky také nezměnilo. Průměr přes 400 má celkem 10 hráčů.

16.kolo

V 16.kole MP IV nebylo sehráno 1 utkání. V těch odehraných byli 4x lepší domácí a 2x se radovali hosté. Celkově tak přineslo toto kolo výsledky podle papírových předpokladů.
Vedoucí Uhelné sklady C sehrály vyrovnané utkání s Rudnou E. V závěru se museli domácí hodně strachovat o vítězství, ale nakonec to ustáli. Vítězství doma ve vyrovnané utkání zaznamenaly VŠTJ B, které v Edenu porazily Meteor D. Celkem snadno si doma poradila Rudná D s Unionem D. Stejně tak Rudná F neměla problémy s Rapidem C. Doma se opět nedařilo Konstruktivě F, která podlehla až v závěru po jinak vyrovnaném průběhu Slavii D. Také Konstruktiva E doma nebodovala. V důležitém utkání podlehla doma týmu Uhelných skladů D. Nejvyšší výkon v tomto kole se podařil A.Vejvodovi z VŠTJ, který v Edenu předvedl výkon 462 b. Venku byl nejlepší Míchal z Uhelných skladů, který v Braníku udělal 415. Nejvíce ze družstev předvedli vysokoškoláci, kteří v Edenu dokázali 2374 b. Venku ve stejném utkání porazil Meteor B 2345 kuželek.
Na čele se i po tomto kole drží  Uhelné sklady D před VŠTJ B, kterým dýchají na záda týmy z Rudné. Střed tabulky je velice krátký a již od 8.místa se hraje o udržení a to zejména s ohledem na možný vyšší počet sestupujících. Předposlední je zatím Meteor D a poslední Uhelné sklady E. Mezi jednotlivci vede stále Zelenka ze S.Rudná D, za něj se posunul Komorník z Pragy C před Tůmu z Rapidu C. Průměr pes 400 má stále 10 hráčů.

15.kolo

Ve druhém jarním kole, které bylo v pořadí již 15. se tentokráte více dařilo hostům. Domácí vyhráli jen 3 utkání, hosté zvítězili 4x a v 1 případě nadělili domácím dokonce kanára.
Na Karlově hostila Praga C vedoucí Uhelné sklady C. Domácí však bodovali jen v úvodu utkání, pak již bodovali hosté a jasně tak přehráli domácí tým. V Braníku domácí Rapid C po kvalitním výkonu celkem snadno porazil S.Rudná D. V derby v Rudné bylo překvapivě lepším týmem domácí Éčko, které si snadno poradilo s hostujícím eF týmem. Výborný výkon předvedly VŠTJ B na Zvonu, kde v utkání s Uhelnými sklady D nadělili domácím dokonce kanára. Vyrovnané utkání se hrálo ve Strašnicích, kde Union D hrál S Konstruktivou E. Utkání tu bylo dramatické doslova až do posledního hodu. Po něm byli veselejší hosté, kteří si odvezli oba body za vítězství. V dalším utkání tohoto kola nestačila doma Slavia D na Konstruktivu E, která tu předvedla velmi dobrý výkon. V posledním utkání porazil doma Meteor D tým Uhelných skladů E, když o svém vítězství rozhodnul až v závěrečném souboji dotahováků.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla Petrášková z Rapidu C, která předvedla výkon 432 b. Venku pak ve stejném utkání porazil Bok z Rudné D celkem 429 kuželek. Doma předvedl nejvyšší výkon Rapid C a to 2475, venku byla nejlepší rezerva vysokoškoláků, která na Zvonu dokázala výkon 2388 b.
Na čele tabulky jsou i po tomto kole Uhelné sklady C, za ně se posunuly VŠTJ B, další dva body ztrácejí S.Rudná D a F a Praga C. Situace na čele je tedy velice vyrovnaná. Vyrovnaná je tabulka i ve druhé polovině, kde se vlastně bojuje o záchranu. Na poslední dvě místa klesla družstva Uhelných skladů D a E avšak jen s minimální ztrátou na ostatní týmy.  Mezi jednotlivci se čelo tabulky nezměnilo. Vede Zelenka z Rudné D před Tůmou z Rapidu C a Komorníkem z Pragy C. Průměr přes 400 má po tomto kole celkem 10 hráčů.

14.kolo

Úvodní jarní kolo bylo odehráno kompletní a přineslo celkem vyrovnanou bilanci. Lépe se vedlo hostům, kteří vyhráli 4 utkání, domácí dokázali vyhrát jen 3x.
V derby v Rudné podlehl vedoucí S.Rudná D hostujícímu S.Rudná E. Ve vyrovnaném utkání rozhodovaly doslova poslední hody, šťastnější byli "hosté". Uhelné sklady C na Zvonu jasně přehrály trápící se poslední tým tabulky Meteor D. Vyrovnané utkání se hrálo v Edenu, kde VŠTJ B hostily Uh. sklady E.  Hosté tu definitivně potvrdili svoje vítězství až v závěrečném souboji. V dalším utkání v Rudné porazil S.Rudná F po vyrovnaném průběhu tým Pragy C. Konstruktiva E nestačila doma na dobře hrající Union D, který si po zásluze odvezl oba body. Ani Konstruktiva F tentokráte doma neuspěla. V zajímavém a vyrovnaném derby s Rapidem C byli nakonec hosté lepším týmem. V posledním utkání tohoto kola Uh. sklady D doma jasně přehrály Slavii D, která na Zvonu předvedla jen slaboučký výkon.
Nejvyšší výkon v tomto kole zahrál Machulka z Rudné E, který porazil 435 kuželek. Venku se nejvíce dařilo K.Pytlíkové z Unionu D, která na Konstruktivě předvedla výkon 419 b. Mezi družstvy předvedly doma Uhelné sklady C výkon 2392 b. a venku pak v Edenu Uhelné sklady E udělaly 2386
Do čela tabulky se po úvodním jarním kole posunuly Uhelné sklady C, které jsou stíhány čtveřicí družstev ztrácející jen 2 body. Ještě šestý Union D ztrácí na postupové pozice jen 2 body. Střed tabulky drží jediný tým a to Rapid C. Od 8.místa je to již boj o udržení. Mezi 8. a posledním místem jsou totiž jen 3 body rozdílu. Předposlední je zatím Konstruktiva E s jednobodovým náskokem před Meteorem D. Mezi jednotlivci vede Zelenka ze S.Rudná D před Tůmou z Rapidu C a Komorníkem z Pragy C. Průměr přes 400 má jen 9 hráčů.

Dohrávky - podzim

 

13.kolo

 

12.kolo

V předposledním kole MP IV  byli opět úspěšnější domácí, kteří vyhráli 5 utkání (v 1 z nich nadělili hostům kanára), zatímco hosté se radovali z vítězství jen 2x. Zrodilo se také jedno překvapení.
Tím překvapením je vysoká domácí prohra vedoucí Pragy C na Karlově s o záchranu hrající Konstruktivou F. Domácí však tentokráte zahráli opravdu hodně mizerně a hosté tu tak velmi rádi sáhli po bodech. Vyrovnané a dramatické utkání sehrál Meteor D, který nakonec podlehnul S.Rudná D. Hosté tu vydřeli bod zejména díky výbornému finiši svého dotahováka. V dalším utkání v Edenu byli úspěšnější domácí VŠTJ B, které po dobrém výkonu přehrály Uhelné sklady C. Důležité body doma získaly Uhelné sklady E v utkání s hostující Rudnou F. Domácí tu podali velice soustředěný výkon a nakonec uhájili vítězství. Bez problémů si poradil doma Union D se Slavií D. Hosté tu předvedli slabý výkon a kanára tu odvraceli až v závěrečném souboji. Doma vyhrál také Rapid C. Tady hosté bodovali hned v úvodu utkání, pak však měli navrch již jen domácí hráči. V posledním utkání tohoto kola nadělila doma Rudná E kanára Konstruktivě E.
Hvězdou tohoto kola byl J.Bok ze S.Rudná, který na Meteoru dosáhnul výkonu 447 b. Doma byl nejvyšší výkon Chuchlera z Unionu D, který ve Strašnicích udělal 434. Mezi družstvy byl jasně nejlepší Union D, který doma předvedl výkon 2442 b. Venku dosáhla Rudná D na Meteoru na výkon 2382 b.
Před posledním kolem je situace na čele stále velice vyrovnaná. Vede Rudná D s lepším skóre před Pragou C a VŠTJ B. Do bojů o podzimní titul mohou ještě zasáhnout Uhelné sklady C a Rudná F. Střed tabulky je velmi krátký. Od 8.místa se bude rozhodovat, kdo přezimuje na sestupových místech. Předposlední jsou zatím Uhelné sklady E a poslední Konstruktiva E. Mezi jednotlivci vede Zelenka ze S.Rudná D před Kouskem z Pragy C a Tůmou z Rapidu C. Průměr přes 400 má celkem 9 hráčů.

11.kolo

11..kolo MPIV přineslo přes poměrně vyrovnanou bilanci více úspěchů pro domácí. Ti vyhráli celkem 4 utkání. Hosté uspěli jen ve 3 případech. I překvapení bylo v tomto kole k vidění.
Vedoucí Uhelné sklady C sehrály vyrovnaný duel v Rudné, kde domácí F předvedlo bojovný a soustředěný výkon. Všechny souboje tu byly  velice vyrovnané, domácí však byli většinou o pověstný vlásek lepší. Za svůj výkon si nakonec domácí body zasloužili. Praga C nezaváhala a po kvalitním výkonu vyhrála v Braníku nad domácí Konstruktivou E. Skvělý výkon v tomto utkání předvedl hostující Kocourek. Nezaváhala ani Rudná D, která doma po solidním výkonu porazila Uhelné. sklady E. Utkání tu však bylo vyrovnané až do posledního souboje. Body z venku si odvezly také VŠTJ B. Vysokoškoláci svůj souboj ve Strašnicích s domácím Unionem D rozhodli až v samotném závěru výborným výkonem svého dotahováka. Vyrovnaný průběh mělo i utkání Slavie D s Rapidem C. Také tady rozhodli domácí o svém vítězství až v závěrečnému souboji dotahováků. V souboji týmů z dolní části tabulky se na Zvonu utkaly Uhelné sklady D s Rudnou E.  Hosté tu bodovali jen v úvodu utkání, pak již bylo vše v režii domácích. Poměrně vyrovnané bylo i poslední utkání tohoto kola, ve kterém poslední tým tabulky Konstruktiva F vydřela důležité body proti Meteoru D.
Nejvyšším výkonem tohoto kola byl výkon Kocourka z Pragy C, který na Konstruktivě předvedl výkon 470b. Doma se nejvíce dařilo Permanovi z Konstruktivy E, který předvedl výkon 423b. Mezi družstvy byl nejvyšším výkonem výkon Pragy C v Braníku, která zde docílila výkonu 2470b. Doma předvedly Konstruktiva E a Rudná F shodný výkon 2370b.
Čelo tabulky je i po tomto kole velice vyrovnané. Do čela se posunula Praga C se 2 bodovým  náskokem před čtveřicí týmů. Střed tabulky je velice krátký, zato druhá polovina tabulky je hodně vyrovnaná. Na poslední místo klesly po tomto kole Uhelné sklady E, které ztrácejí na další 3 týmy 2 body.  Mezi jednotlivci je po tomto kole na čel Kocourek z Pragy C, před Tůmou z Rapidu C a Zelenkou ze S.Rudná .Průměr přes 400 má stále 11 hráčů.

10.kolo

Lepší bilancí pro hosty skončilo 10.kolo MP IV. Hosté totiž vyhráli celkem 4 utkání, domácí týmy se z vítězství radovaly jen 3x. Hrálo se několik zajímavých a velice vyrovnaných utkání s překvapivými výsledky.
Vedoucí Praga C rozhodla svoje utkání s Uhelnými sklady D již v první polovině utkání, zbytek se pak dohrával již celkem v poklidu. Opět se tu obě družstva pěkně nadřela, vždyť průměrný výkon hráče v tomto utkání byl 360. Uhelné sklady C hostily na Zvonu tým S.Rudná D. Také tady domácí v polovině vedli již 6:0, ale hosté to ve druhé části ještě dokázali zdramatizovat. V závěrečném souboji si však domácí již pohlídali body. Překvapení se zrodilo v utkání v Edenu, kde domácí VŠTJ B podlehly hostům ze Sokola Rudná F. Bylo to opravdu velice vyrovnané utkání. Oba týmy se střídaly v zisku bodů. V závěru však byli hosté lepší a po zásluze si odvezli vítězství. V utkání týmů ze středu tabulky se v Braníku střetnul Rapid C s Unionem D. Také tady bylo utkání vyrovnané a také tady byli nakonec úspěšnější hosté.. Rozhodující zvrat pro hosty nastal v 5.sérii. V závěru již domácí neměli šanci na obrat. Další překvapení se zrodilo na Meteoru, kde domácí Meteor D nestačil na předposlední tým tabulky Konstruktivu E. Ta tady podala velice soustředěný a bojovný výkon, za který jí byl odměnou zisk důležitých bodů. Celkem jasnou záležitostí pro domácí bylo utkání S.Rudná E se Slavii D. Domácí tu proti trápícím se hostům neměli vážnější problémy. Také v posledním utkání tohoto kola byli úspěšnější hosté. Na Zvonu proti sobě hrály týmy z konce tabulky. Domácí Uhelné sklady E tu nakonec po vyrovnaném průběhu a dramatickém závěru podlehli Konstruktivě F.
Hvězdou tohoto kola byl Bolardt z Rapidu C, který předvedl v Braníku výkon 435b. Venku byl nejlepší Perman z Konstruktivy E se svým výkonem na Meteoru v hodnotě 422b.  Celkový výkon 2393b. byl nejvyšší výkon družstva, který dokázal S.Rudná F na Slavii. Doma ve stejném utkání porazily VŠTJ B 2380 kuželek.
Čelo tabulky je po tomto kole velice vyrovnané. Vedou Uhelné sklady C s lepším skóre před Pragou C. Za nimi je skupina 4 týmů s 2 bodovou ztrátou. 3 kola před koncem tedy není zatím nic rozhodnuto. Střed tabulky je sice velice krátký, ale o to vyrovnanější je její závěr. Poslední Konstruktiva F ztrácí na 9.místo jen 2 body a také  v této části tabulky lze v závěrečných kolech očekávat ještě velký boj. Mezi jednotlivci si i nadále vede nejlépe Hornych z Uhelných skladů C před Tůmou z Rapidu C, na 3.místo se posunul Zelenka ze S.Rudná D. Průměr přes 400 má již 11 hráčů.

9.kolo

Již 9.podzimní kolo má za sebou soutěž MP4. Kromě kompletních výsledků 9.kola máme k dispozici i 1 výsledek dohrávaného utkání. Celkově byli v tomto kole tentokráte překvapivě úspěšnější hosté. Domácí totiž vyhráli jen ve 2 utkáních. Hosté si odvezli body dokonce ze 4 utkání a v 1 případě si soupeři rozdělili body.
Vedoucí Praga C hrála v Edenu, kde jí však domácí Slavia D nebyla vážným soupeřem. Také Uhelné sklady C neměly v Braníku vážnější problémy s posledním týmem tabulky Konstruktivou F. V derby v Rudná mělo překvapivě jasně navrch domácí Déčko. Hosté tu odvraceli kanára až v závěrečném souboji. Body z venku si přivezly i VŠTJ FS B, které v Braníku přehrály domácí Rapid C. Ve Strašnicích nedal Union D příliš šancí hostujícímu S.Rudná E. Hosté ti sice bodovali hned v úvodním souboji, to však bylo z jejich strany již vše. Poměrně vyrovnané utkání sehrála Konstruktiva E s Uhelnými sklady C. Domácí si však nechali utéct hosty na 0:4 a -73 kuželek a tento náskok již nedokázali otočit. Hosté si pak již zkušeně ohlídali další průběh utkání. Remíza se zrodila v posledním utkání tohoto kola na Zvonu, kde hrály Uhelné sklady D s Meteorem D. Přesto, že domácí předvedli celkově vyšší výkon, stačilo to jen na remízu. V dohrávaném utkání 8.kola porazil doma Meteor D bez problémů Slavii D.
Nejvyšší výkon v tomto kole docílil Kasal ze S.Rudná, který na Unionu nahrál 452b. Doma se předvedl v nejlepším světle F.Vondráček z Konstruktivy F, který porazil celkem 448 kuželek. Výkon 2435  byl nejvyšším výkonem družstva v tomto kole a předvedl ho tým VŠTJ FS B v utkání v Braníku. Domácí nejvyšší výkon ukázal Union D, který udělal 2424 b.
Čelo tabulky se ani po tomto kole nezměnilo a je i nadále neuvěřitelně našlapané. V čele je TJ Praga, za ní pak trojice týmů, která má stejný bodový zisk. Střed tabulky je poměrně krátký a plynule přechází v závěr tabulky. Ten je obdobně vyrovnaný jako čelo tabulky. Poslední Konstruktiva F ztrácí na další 3 týmy jen 2 body. Na čelo jednotlivců se posunul Hornych z Uhelných skladů C, před Tůmu z Rapidu C a Heřmana z Uhelných skladů C. Průměr přes 400 má stále jen 8 hráčů.

8.kolo

V 8.kole jsme kromě 4 vítězství domácích a 2 vítězství hostů viděli také jednoho kanára. Jedno utkání nebylo dohráno pro poruchu ASK.
V Edenu rezerva vysokoškoláků v zajímavém a vyrovnaném utkání porazila vedoucí S.Rudná D. Druhého kanára v podzimní části nadělila S.Rudná F trápícímu se týmu Konstruktivy F. Na Karlově Praga C jasně přehrála Union D, který se tu horko těžko dostal přes 22 stovek. Uhelné sklady doma po dobrém výkonu s přehledem porazily Konstruktivu E. Vítězství z venku si přivezl Rapid C, kterému se podařilo bodovat v Rudné proti domácímu S.Rudná E. Derby na Zvonu mělo dramatický průběh. Ve vyrovnaném souboji se nakonec radovalo hostující Déčko.  Poslední utkání tohoto kola Meteor D vs. Slavia D nebylo pro poruchu ASK dohráno a bude se dohrávat v náhradním termínu.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Glas z VŠTJ FS B, který v Edenu dosáhnul výkonu 418 b. Venku pak byl nejlepší Musil z Konstruktivy E, který na Zvonu předvedl výkon 417b. Z družstev se nejvíce dařilo S.Rudná F, který doma udělal 2352.  Venku byl nejvyšším výkonem výkon Rapidu C v Rudné a měl hodnotu 2319b.
Čelo tabulky je po tomto kole neuvěřitelně našlapané. V čele pětice týmů je Praga C před Uhelnými sklady C a Rudnou D. Střed tabulky je velice krátký. Zato závěr je stejně vyrovnaný jako první polovina tabulky. Předposlední Uhelné sklady E  a poslední Konstruktiva F ztrácejí pouhé 2 body na další 4 týmy. Mezi jednotlivci se čelo příliš nemění. Stále je nejlepší Tůma z Rapidu C před Hornychem z Uhelných skladů C.- Na 3.místo se posunul Perman z Konstruktivy E. Již jen 8 hráčů má průměr přes 400b.

7.kolo

Také soutěž MP IV se svým 7.kolem přehoupla do druhé poloviny podzimní části. Toto kola však nebylo sehráno kompletní. Utkání na Slavii bylo odloženo pro poruchu automatů. Vyrovnaná bilance utkání přinesla 3 vítězství domácích a 3 vítězství hostujících týmů
Vedoucí Praga C hostovala v Braníku. Tady však domácí Rapid C předvedl velmi dobrý a soustředěný výkon a připravil tak lídru soutěže první podzimní porážku. S.Rudná přivítal VŠTJ B a překvapivě hladce si poradil po kvalitním výkonu s trápícím se soupeřem. Výrazným rozdílem zvítězila Rudná D  v Braníku nad Konstruktivou F. Utkání však mělo mnohem vyrovnanější průběh, než ukazuje konečný výsledek. Také S.Rudná F si odvezl body z Braníku z poměrně vyrovnaného utkání s domácí Konstruktivou E. V derby na Zvonu se více dařilo hostujícímu Céčku, které zejména díky lepšímu začátku utkání v závěru nemělo problémy s udržením svého náskoku. V posledním odehraném utkání tohoto kola sehrál ve Strašnicích Union D vyrovnaný duel s Meteorem D. Hosté tu sice vedli již 4:0, ale domácí trpělivým výkonem postupně otočili vývoj utkání ve svůj prospěch.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl Tůma z Rapidu C na domácí dráze v Braníku a to 447b. Venku se nejlépe předvedl Komorník z Pragovky, který také v Braníku dosáhnul výkonu 433b. Rapi C předvedl také nejvyšší výkon družstva v hodnotě 2458b. Venku pak S.Rudná D udělal 2407, opět v Braníku. V Braníku to prostě padá ...
V tabulce se na čelo vyhoupnul S.Rudná D před kvartet týmů, který ztrácí 4 body. Střed tabulky je poměrně krátký. Vyrovnaný a našlapaný je ale konec tabulky. Mezi 9. Meteorem D a poslední konstruktivou F jsou jen 2 body rozdílu. Mezi jednotlivci i nadále předvádí nejlepší výkony Tůma z Rapidu,

6.kolo

Šest vítězství domácích a jen jedno vítězství hostů přineslo 6.podzimní kolo MP IV. .Žádné velké překvapení.
Vedoucí Praga C doma s přehledem přehrála S.Rudná C. Hosté tu horko těžko přelezli 21 stovek.  Snadno přehrála Rudná D tým Konstruktivy E, když rozhodující náskok si získala již v první polovině utkání. Také VŠTJ B si v Edenu celkem snadno poradily s Konstruktivou F. Vyrovnanější bylo utkání na Zvonu, kde Uhelné sklady C porazily Slavii D, ale i tady domácí bodovali celkem bez problémů. Jasně vítězství po kvalitním výkonu zaznamenala Rudná F v utkání s Uhelnými sklady D.. Snadnou záležitostí pro domácí bylo také utkání Meteoru D s Rapidem C. Jediné vítězství hostů v tomto kole se zrodilo v utkání Uhelné sklady E s PSK Union D. Rozhodující pro další vývoj utkání tu byl souboj třetí dvojice,ve kterém se domácí hráčce příliš nedařilo.
Nejlepší výkon v tomto kole zaznamenala na domácí dráze Poláčková z Rudné F, venku byl nejlepším Tůma z Rapidu C, který na Meteoru dosáhnul výkonu 426 b. Mezi družstvy byla doma nejlepší Rudná F s výkonem 2401b., venku byl nejvyšším výkonem výkon Unionu D na Zvonu, který zde předvedl 2306b.
V tabulce i po tomto kole zůstává na čele Praga C  s lepším skóre před VŠTJ FS B. Další dva týmy ztrácejí na čelo jen 2  body. Vyrovnaná je celá druhá polovina tabulky. Mezi 8. a posledním místem jsou jen 2 body rozdílu. Tabulku uzavírají Konstruktiva F a Uhelné sklady E.

5.kolo

Kompletně odehrané 5.kolo přineslo poměrně vyrovnanou bilanci. 4 utkání vyhrály domácí týmy a 3x se z vítězství radovali hosté.
V utkání o 1.místo hrála na Karlově Praga C s vedoucími  VŠTJ B. Domácí tu měli dlouho navrch, v závěru ale hosté mohutně dotahovali. Vše se rozhodovalo doslova v posledních hodech. Překvapení se zrodilo v Edenu, kde v utkání týmů z horní poloviny tabulky domácí Slavia D nestačila na dobře hrající S.Rudná F. Hosté postupně sbírali body i náskok a v závěru již tak domácí neměli šanci dotáhnout. Na Zvonu v poměrně vyrovnaném utkání podlehly domácí Uhelné sklady D týmu S.Rudná F. Doma se také nedařilo Unionu D, který nestačil na dobře hrající Uhelné sklady C. Tady si v závěru hosté již zkušeně ohlídali a ještě zvýšili náskok. Vcelku jasnou záležitostí pro domácí bylo v Braníku utkání Rapidu C s Uhelnými sklady E. Hosté se tu nezmohli na vážnější odpor dobře hrajícím domácím hráčům. V dalším utkání v Braníku se v atmosféře derby více dařilo domácí Konstruktivě E, bojovalo se však až do posledních hráčů. V závěrečném utkání tohoto kola poprvé bodoval poslední S.Rudná  E, který doma porazil Meteor D. Tady domácí definitivně zlomili soupeře v souboji předposledních hráčů.  V závěru již svůj náskok nepustili.
Nejlepší výkon v tomto kole předvedl Tůma z Rapidu C, který v Braníku předvedl 450b., venku se nejvíce dařilo Čermákovi z Konstruktivy F, který v derby hodil 428b. Mezi družstvy byl nevyšším výkonem výkon Konstruktivy E 2451 b. v Braníku. Venku byly nejlepší Uhelné sklady E, které na Unionu předvedly výkon 2412 b.
V tabulce se po tomto kole posunula do čela Praga C, s lepším skóre před Rudnou D a VŠTJ B. Další 4 týmy však ztrácejí jen 2 body. Tabulka zatím nemá střed. Ve druhé polovině má Konstruktiva E náskok 2 body před zbývajícími 6 týmy. Tabulku zatím uzavírají Konstruktiva F a poslední Uhelné sklady E. Mezi jednotlivci vede Hornych z Uhelných skladů C před Petrákovou z Rapidu C a Vondráčkem z Konstruktivy F.

4.kolo

Také 4.kolo nebylo sehráno kompletně. 1 utkání bylo odloženo pro poruchu automatických stavěčů. V odehraných utkáních byli stoprocentně úspěšní domácí i když některá utkání byla velice vyrovnaná.
Rudná D hostila vedoucí Slavii D a hned od začátku nasadila strhující tempo. V polovině utkání již bylo téměř vše jasné a vzhledem k tomu, že i ve druhé části hosté předváděli jen průměrné výkony, domácí vcelku jasně zvítězili. V Edenu hostily VŠTJ FS B tým Konstruktivy E a po kvalitním výkonu jednoznačně zvítězily. Hosté tu odvraceli kanára až v poslední dvojici. Konstruktiva F sehrála vyrovnané utkání s Uhelnými sklady D. Hosté tu měli lepší začátek a domácí museli otáčet utkání. V závěru však již svůj náskok pohlídali. Rudná F hrála doma s Unionem D a také tady to byla snadná práce pro domácí tým. Na Zvonu hrály Uhelné sklady C s Rapidem C. Ani v tomto utkání neměli domácí vážnější problémy. Hosté korigovali výsledek až v závěru utkání. V posledním utkání tohoto kola se střetly Uhelné sklady E se S.Rudná E. V souboji dosud nebodujících týmů byli výrazně lepší domácí hráči a zaslouženě si tak připsali první body do tabulky.
Hvězdou kola byl Císař ze S.Rudná D, který předvedl špičkový výkon 454 b. Venku se nejvíce Dařilo Čejdovi z Uhelných skladů D, který na Konstruktivě dosáhl výkonu 418b. Nejvyšší výkon družstva předvedla doma Konstruktiva F a to 2414 b., venku pak Uhelné sklady D, které ve stejném utkání předvedly výkon 2329 b.
V tabulce se do čela vyhoupla Slavia D. Za ní je trio týmů se ztrátou 2 bodů. Praga C a Rudná D však mají utkání k dobru. Střed tabulky zatím prakticky neexistuje. Mezi 5 a předposledním 13.místem jsou totiž jen 2 body rozdílu. Tabulku uzavírá zatím bez bodového zisku S.Rudná E.

3.kolo

3..kolo nebylo tentokráte sehráno kompletní. 2 utkání byla odložena. Celkově byli úspěšnější domácí, kteří vyhráli 5x, jen z 1 utkání si odvezli body hosté. Zrodil se také první kanár letošního ročníku.
Praga C doma bez problémů jasně přehrála hodně se trápící Uhelné sklady E. Také Slavia D neměla v Edenu vážnější problémy s Konstruktivou F. Body z venku vezou tentokráte VŠTJ FS B za vítězství na Meteoru D. Utkání se tu však definitivně rozhodlo až v souboji poslední dvojice. Drama se odehrálo v Braníku, kde Rapid C po vyrovnaném průběhu nakonec vydřel body proti dobře hrajícímu S.Rudná F. Utkání tu bylo napínavé až do posledního hodu.V posledním odehraném utkání tohoto kola nadělily "kanára" Uhelné sklady D týmu Konstriktivy E. Hosté tu byli opravdu neškodní.
Nejvyšší výkon kola tentokráte předvedl Jahelka z VŠTJ FS B na Meteor, kde hodil 429. Doma se nejvíce dařilo Potměšilovi z Rapidu C, který porazil celkem 425 kuželek.  Mezi družstvy tentokráte kralovaly VŠTJ FS B s výkonem 2399 b. na Meteoru. Doma se nejvyšší číslo povedlo ve stejném utkání Meteoru D 2373, na vítězství to však nestačilo.
V tabulce je na čele trio týmů zatím bez ztráty bodu. O jejich pořadí rozhoduje skóre a to má zatím nejlepší Slavia D. Také střed tabulky je zatím vyrovnaný. Na konci jsou 3 týmy bez bodu. Tabulku uzavírají Uhelné sklady E. Mezi jednotlivci si zatím nejlépe vede Zelenka z Rudné D před Petráškovou z Rapidu C a Permanem z Konstruktivy E. Ani další hráči v pořadí však nemají špatný průměr a je jich ještě hodně s průměrem přes 400.

2.kolo

Ve 2.kole se překvapivě lépe dařilo hostům ,kteří vyhráli 4 utkání, domácí byli úspěšní jen ve 3 utkáních. K vidění bylo několik vyrovnaných utkání.
Hned první vyrovnaný duel sehrála Praga C na Zvonu s domácími Uhelnými sklady C. Utkání tu bylo jako na houpačce a o vítězství hostů tu rozhodnul až závěrečný souboj dotahováků, ve kterém byl úspěšnější hostující Kourek. Také V Edenu, kde hrály VŠTJ FS s týmem Uhelných skladů D bylo k vidění drama. Domácí sice vedli již 6:2, ale v závěru z toho hosté ještě udělali drama. Body však zůstaly domácím. Venku bodovala Slavia D, která vyhrála v Braníku utkání s Konstruktivou E. V poměrně vyrovnaném utkání porazila doma Rudná D tým Rapidu C. Doma se nedařilo Konstruktivě F když po vyrovnaném průběhu podlehla Unionu D. Body z venku si veze také Meteor D, který na Zvonu porazil slabě hrající domácí Uhelné sklady E. V posledním utkání tohoto kola v derby v Rudné porazila Rudná F po dobrém výkonu tým Rudná E. Utkání tu bylo již v polovině prakticky rozhodnuté.
Nejlepší výkon v tomto kole předvedl Zelenka ze S.Rudná D, kterému se doma podařil výkon 426 b. Venku byl nejlepším  Míchal z Uhelných skladů D, který v Edenu předvedl výkon 415 b. Mezi družstvy byla doma jasně nejlepší Rudná F s výkonem 2370 b. Nejvyšší výkon hostujícího týmu předvedl Union D na Konstruktivě a to 2350 b.

1.kolo

Konečně tu máme výsledky úvodního kola MP IV.  1.kola nám přineslo poměrně vyrovnanou bilanci, ve které vyhráli domácí 3 utkání a 4x si  body odvezli hosté.
Na Karlově přehrála domácí Praga C hosty z Rudné F. Opět se tu na těžké dráze hráči potrápili, domácí však předvedli vcelku solidní výkon. Uhelné sklady E přivítali VŠTJ B, ale příliš šancí neměli. Předvedly slabý výkon, který na dobře hrající hosty nemohl stačit. Vyrovnané utkání se hrálo v Edenu, kde Slavia D hrála s Uhelnými sklady D. Utkání to bylo zajímavé až do posledního hráče. Úspěšnější byli nakonec domácí. Obdobně vyrovnaný průběh utkání byl k vidění i v duelu Unionu D s Konstruktivou E. Tady však byli nakonec spokojenější hosté. Body jim definitivně zajistil až kvalitní výkon dotahováka. V derby v Rudné si lépe vedlo "hostující" Déčko, které domácím s výjimkou úvodu utkání příliš šancí nedalo. V dalším derby tentokráte v Braníku porazil doma Rapid C tým Konstruktivy F. Domácím hodně pomohl zejména výborný výkon Tůmy v předposlední dvojici. V posledním utkání úvodního kola  Meteor D doma nestačil na Uhelné sklady C. Domácí si tu nechali v první polovině utkání hosty odskočit a v závěru již nestihly dotáhnout náskok soupeře.
Již v úvodním kole předvedli hráči i týmy dobré výkony. Ten nejvyšší předvedl Hornych z Uhelných skladů C, který na Meteoru docílil výkonu 439 b. Doma se předvedl nejlépe Machulka ze S.Rudná E. Mezi družstvy se doma nejvíce dařilo Rapidu C, který v Braníku docílil 2431 b. Venku byla nejlepší Konstruktiva E, která na Unionu dokázala výkon 2369 b.
Tabulka družstev i jednotlivců je po, 1.kole jen informativní. Více určitě napoví již další kolo.


 PKS - Poslední aktualizace  28.04.2008
e-mail - webmaster