MISTROVSTVÍ PRAHY IV - 2008/09 - KOMENTÁŘE

ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 
1.kolo

Také soutěž MP4 má za sebou úvodní podzimní kolo. V kompletně odehraném kole byli stoprocentně úspěšní domácí, kteří navíc v jednom případě nadělili hostům kanára.
Tým DP Praha C doma hostil Rapid C a v polovině vedli již 6:0. Zbytek utkání se tak dohrával již celkem v poklidu. Slavoj E doma po kvalitním výkonu jasně přehrál slaboučce hrající Pragu C. Výborný výkon předvedly VŠTJ B  doma proti Unionu D, kterému nakonec nadělily kanára. Vyrovnané a dramatické utkání se hrálo ve Strašnicích, ve kterém domácí Union E nakonec porazil hostující S.Rudná E. V derby na Zvonu se více dařilo domácím Uhel. skladům E, které po dobrém výkonu porazily Uhel. sklady D.
V.Popovice B doma hostily Konstruktivu F. Domácí tu brzo získali náskok, který pak již s přehledem udrželi až do konce. V posledním utkání tohoto kola porazila doma Zentiva solidně hrající Konstruktivu F. Hosté tu sice sahali po bodech, ale domácí závěrečným finišem strhli vítězství na svoji stranu.
Nejvyšší výkon v úvodním kole předvedl tým VŠTJ B, který v Edenu nahrál 2438 kuželek. Venku byla nejlepší Konstruktiva E, která ve V.Popovicích docílila výkonu  2368 b. Mezi jednotlivci byl nejlepší Klapal z V.Popovic B, který doma porazil 440 kuželek, venku  se nejvíce dařilo Makovičkovi z Konstruktivy E, který ve stejném utkání v Popovicích dosáhnul výkonu 429 b.
Tabulka je po úvodním kole zcela orientační. Vedou VŠTJ B, před Slavojem E  a V.Popovicemi B. V závěru jsou ve skupině týmů bez bodu Praga C a Union D. Uvidíme, co přinese další kolo.

2.kolo

2.kolo MP4 přineslo 3 vítězství domácích, 2 remízy a 2 vítězství hostů. A k vidění byly vcelku zajímavé výkony i výsledky.
VŠTJ B doma v Edenu porazily po vyrovnaném průběhu tým Unionu E. Vyrovnané a napínavé utkání až do posledních hodů se hrálo v Braníku. Tady Konstruktiva E hostila Slavoj E a hosté tu vedli již 6:2, ale domácí ještě dokázali zápas otočit. V kvalitních výkonech pokračovaly V.Popovice B, které tentokráte vyhrály v Braníku nad Konstruktivou F. Domácí tu stačili hostům jen do poloviny utkání, pak již byli lepší hostující hráči. Rapid C doma porazil v kvalitním utkání Uhelné sklady E. Svoje vítězství však vydřel až v závěrečném souboji dotahováků. S.Rudná E předvedl doma hodně slabý výkon v utkání s DP Praha C. Hosté naopak hráli dobře a bez problému si poradili s trápícím se domácím týmem. Remíza se zrodila na Zvonu v utkání domácích Uhelných skladů D se Zentivou. O konečném výsledku tu rozhodnul jediný hod a pouhá 1 kuželka. Druhou remízu přineslo utkání ve Strašnicích, kde remizoval domácí Union D s Pragou C. Také tady bylo utkání velice vyrovnané a bod zachraňovali domácí až na poslední chvíli.
Nejvyšší výkon družstva v tomto kole předvedl Rapid C, který doma předvedl výkon 2430 b. Venku se nejvíce dařilo týmu V.Popovic B, který v Braníku docílil výkonu 2427 b.  Mezi jednotlivci zazářil Březina se Slavoje C s výkonem 471 b. v Braníku. Doma byl nejlepší Dušek z Uhelných skladů E, který na Zvonu porazil 447 kuželek.
Bez porážky jsou po 2.kole již jen 4 týmy. Vede trio VŠTJ B, V.Popovice B, DP Praha C. Za dlouhým středem tabulky jsou v závěru Konstruktiva F a S.Rudná E zatím bez bodu. Mezi jednotlivci vede Březina ze Slavoje E před Jahelkou z VŠTJ B a Makovičkou z Konstruktivy E. Průměr přes 400 má 23 hráčů.

3.kolo

Ve 3.kole byly úspěšnější domácí týmy. Ty si připsaly na konto celkem 5 výher, hosté se radovali jen 2x. Hrálo se také 1 derby.
V souboji týmů z čela tabulky porazily doma DP Praha C tým VŠTJ  B. Po vyrovnaném průběhu byli v závěru přeci jen lepší domácí. Překvapení se zrodilo ve V.Popovicích, kde domácí  Béčko nestačilo na dobře hrající Uhelné sklady D. Hosté tu rozhodli o své výhře v závěrečném souboji dotahováků. Zentiva doma po kvalitním výkonu celkem jasně přehrála Rapid C, přestože hosté vedli v úvodu již 4:0. Slavoj E doma porazil po vyrovnaném průběhu až lepším závěrem Konstruktivu F. Snadnou záležitostí pro domácí bylo utkání na Zvonu, kde domácí Uhelné sklady E výrazně přehrály S.Rudná E. Také na Karlově se domácí Praga C příliš nemazlila s Konstruktivou E a připsala si jasné vítězství. V posledním utkání tohoto kola se hrálo derby. Ve Strašnicích v něm Union E podlehnul po dramatickém závěru Unionu D.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly Uhelné sklady D ve V.Popovicích. Porazily tu celkem 2456 kuželek.  Doma byla nejlepší Zentiva, která předvedla výkon 2452 b. Mezi jednotlivci se blýsknul Tumpach z Uhelných skladů D se svým výkonem 460 b. ve V.Popovicích. Doma ve stejném utkání hodil popovický Jícha 452 b.
Po 3.kole se do čela tabulky vyhouply DP Praha C před Zentivu. Oba týmy jsou stále bez porážky. Za nimi je skupina týmů se ztrátou 2 bodů. Na konci tabulky je předposlední Konstruktiva F a poslední S.Rudná E, oba týmy zatím bez bodu. Mezi jednotlivci si vede nejlépe Jícha z V.Popovic B před Březinou ze Slavoje E a Duškem z Uhelných skladů E.

4.kolo

Kompletní 4.kolo MP IV bylo úspěšnější pro hosty, kteří vyhráli celkem 5 utkání, domácí se radovali z vítězství jen 2x.
Vedoucí DP Praha C ani v tomto kole neprohrály. Ve Strašnicích domácí Union E vedl 4:2, ale lepší závěr měli hosté z DP. Také VŠTJ B nestačily doma ve vyrovnaném utkání  na Uhelné sklady E. Vyrovnané a dramatické utkání se hrálo i na Zvonu, kde sice domácí Uhelné sklady D porazily více kuželek, ale vyhráli hosté ze Slavoje E. Další vyrovnané utkání sehráli Rapid C a Sj. V.Popovice B. Také tady byli nakonec úspěšní hosté. S.Rudná E doma po dobrém výkonu celkem snadno přehrál Zentivu. Dramatické utkání bylo k vidění ve Strašnicích, kde domácí Union D v závěru nestačil na Konstruktivu E. V posledním utkání tohoto kola porazila doma Konstruktiva F po solidním výkonu Pragu C.
Nejvyšší výkon v tomto kole udělaly V.Popovice B v Braníku, kde dosáhly výkonu 2385 b. Ve stejném utkání byl nejvyšším domácím výkonem výkon Rapidu C, který měl hodnotu 2367 b.  Z jednotlivců byl venku nejlepší Makovička z Konstruktivy E s výkonem 437 b. na Unionu. Doma se dařilo  Bolardtovi z Rapidu C, který porazil v Braníku 428 kuželek.
Čelo tabulky je i nadále beze změny. Vedou DP Praha C před Uhelnými sklady E a Slavojem E. Od poloviny tabulky je pořadí velice vyrovnané, mezi 8. v pořadí a posledním S.Rudná E je jen jediný bod. Mezi jednotlivci se čelo také nezměnilo. Vede Jícha z V.Popovic B před Březinou ze Slavoje E a Duškem z Uhelných skladů E. Průměr přes 400 má 21 hráčů.

5.kolo

Další, v pořadí již 5.kolo, bylo opět úspěšnější pro domácí, kteří zaznamenali 5 výher (z toho 1x s kanárem), hosté si odvezli  body ze 2 utkání. Hrála se také zajímavá derby 2 derby.
DP Praha C pokračovaly ve svých kvalitních podzimních výkonech a na domácí dráze si i tentokráte poradily se svým soupeřem. Po vyrovnaném průběhu domácí porazili Union D. Na Zvonu domácí Uhelné sklady E excelovaly a po dobrém výkonu nadělily kanára hostům z Unionu E. V zajímavém a poměrně vyrovnaném utkání porazil doma Slavoj E tým Rapidu C. Sj. V.Popovice doma opět vyhrál. V utkání se S.Rudná E však musel bojovat až do posledních hodů, vzhledem k tomu, že hosté v závěru mohutně dotahovali. V derby v Edenu se lépe dařilo "hostům". Domácí Zentiva tu prohrála v dramatickém a nervy drásajícím závěru o jedinou kuželku. s VŠTJ B. V dalším derby, tentokráte v Braníku, byl k vidění vyrovnaný souboj a kvalitní výkony. Domácí Konstruktiva E v něm nakonec porazila Konstruktivu F, když domácím zařídil body svým výborným výkonem jejich dotahovák Perman. V posledním utkání tohoto kola podlehla Praga C po vyrovnaném průběhu Uhelným skladům D, které měly lepší závěr.
Jasně nejlepší výkon v tomto kole předvedla Konstruktiva E doma a měl hodnotu 2477 b. Ve stejném utkání udělala Konstruktiva F výkon 2420 b. Mezi jednotlivci excelovat rekonvalescent J.Pleticha se svým výkonem 450 b. v Braníku.
Po tomto kole je  bez porážky již jen jediný tým a tím jsou vedoucí DP Praha C. Za nimi je trio týmů s dvoubodovou ztrátou. Neuvěřitelně vyrovnaná je druhá polovina tabulky, kde mezi 9. a posledním týmem je jen jediný bod.  Mezi jednotlivci se pořadí na čele nezměnilo. Vede Jícha z V.Popovic B před Březinou ze Slavoje E a Duškem z Uhelných skladů E. Průměr přes 400 má ještě 18.hráč v pořadí.

6.kolo

V 6.kole MP IV bylo sehráno jen 6.utkání, 1 utkání bylo odloženo. Celkově přineslo zatím neúplné kolo vyrovnanou bilanci 3 vítězství domácích a 3 vítězství hostů.
V souboji vedoucích týmů o čelo tabulky si v Hloubětíně vedl jednoznačně lépe dosavadní suverén soutěže DP Praha C.  Hosté z Uhelných skladů E odjeli s debaklem přesto, že průběh utkání byl mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Vyrovnané utkání se Hrálo v Rudné, kde domácí S.Rudná E podlehnul až v závěru KK Slavoj E. Debaklem pro domácí skončilo utkání v Edenu, ve kterém rezerva vysokoškoláků nestačila na dobře hrající hráče V.Popovic B. Ve Strašnicích hostil poslední tým tabulky Union E Zentivu. Domácí opět předvedli nevýrazný výkon, který na soustředěně hrající hosty nemohl stačit. Další vyrovnané utkání se hrálo v Braníku, kde Rapid C po závěrečném dramatu dotahováků   porazil hráče Pragy C. V utkání týmů z dolní poloviny tabulky porazil doma Union D po dobrém výkonu jednoznačně Konstruktivu F. Hosté tu bodovali jen v úvodu utkání, pak již to byla jasná záležitost pro domácí.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedl doma Rapid C a měl hodnotu 2399 b. Venku se nejvíce dařilo V.Popovicím B, které v Edenu dosáhly výkonu 2395 b. Mezi jednotlivci byl tentokráte nejlepší Kluganost z Pragy C, který v Braníku udělal 427 b. Ve stejném utkání předvedl domácí Bolard výkon 422 b.
Po 6.kole je na čele stále bez porážky tým DP Praha C před Sj. V.Popovice B a Slavojem E. Za dlouhým a poměrně vyrovnaným středem tabulky je v závěru trio týmů se ziskem 2 bodů. Předposlední je S.Rudná E a poslední zatím zůstává Union E.  Mezi jednotlivci se na čele drží Jícha z V.Popovic B, za něj se posunul Makovička z Konstruktivy E a Kuděj z Uhelných skladů E. Průměr přes 400 má 16 hráčů.

7.kolo

Soutěž MP IV má za sebou kompletní 7.kolo. Výhodou bylo opět domácí prostředí. Domácí vyhráli 5 utkání, hosté se radovali z vítězství 2x. Zajímavostí tohoto kola je, že celkem 7 utkání skončilo výsledkem 14:2. Hrálo se také 1 derby.
Vedoucí DP Praha C pokračovaly ve své podzimní spanilé jízdě a tentokráte nadělily v Edenu debakl domácí Zentivě. Utkání však bylo mnohem vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek. Jasnou záležitostí bylo utkání V.Popovic B s Unionem E. Domácí předvedli výborný výkon a hostům téměř nedali šanci. Také Slavoj E neměl doma problémy, když celkem snadno výrazně přehrál slabě hrající VŠTJ B. Výborně zahrály také Uhelné sklady E, které na Zvonu excelovaly proti hostů z Unionu D. Jednoznačně si doma v derby v Braníku poradila Konstruktiva E s Rapidem C. Jediné vítězství hostů v tomto kole zaznamenaly Uhelné sklady D, které vydřely body v utkání na Konstruktivě F. V závěru sice domácí mohutně dotahovali, ale na body již nedosáhli. V posledním utkání kola porazila na Karlově domácí Praga B hostující S.Rudná E. Hosté se tu opravdu hodně trápili.
Nejvyšší výkon kola předvedla doma v Braníku Konstruktiva E (2545). Venku byl nejlepší DP Praha C, který v Edenu předvedl výkon 2485. Z jednotlivců byl hvězdou kola Musil z V.Popovic B, který doma porazil parádních 481 kuželek. Venku si vedl nejlépe Švarc z DP Praha C, který v Edenu dosáhnul výkonu 458 b.
V tabulce je na čele stále bez porážky tým DP Praha C. Dva body ztrácejí V.Popovice B a Slavoj E. Střed tabulky je poměrně vyrovnaný, stejně tak i její závěr. Tady je předposlední S.Rudná E a poslední Union E.  Mezi jednotlivci se drží na čele Jícha z V.Popovic B. Před Makovičku z Konstruktivy E se na 2.místo posunul Kuděj z Uhelných skladů E. Průměr přes 400 má 18 hráčů.

8.kolo

Kompletní 8,kolo MP IV přineslo 4 vítězství domácích, 2x vyhráli hosté a 1 utkání skončilo remízou. Hrálo se také 1 derby, ve kterém jsme viděli dokonce kanára.
Tahákem kola bylo utkání o 1.místo v Hloubětíně. Vedoucí tým tabulky DP Praha C hostily Sj. V.Popovice B a pokračovaly ve své podzimní jízdě dalším vítězstvím. Remíza se zrodila v utkání posledního Unionu E se Slavojem E. Domácí tu před závěrečným soubojem vedli již 8:2, ale hosté nakonec vydřeli remízu. V zajímavém utkání na Zvonu porazily Uhelné sklady E Zentivu. V dalším utkání nestačil doma S.Rudná E na Konstruktivu E. Hosté si po zásluze odvezli oba body. Ve Strašnicích Union D po kvalitním výkonu porazil Uhelné sklady D. Vyrovnaný souboj sehrály doma VŠTJ B s Pragou C, z vítězství se tu ale nakonec radovali hosté. V utkání týmů z konce tabulky nadělil v derby v Braníku Rapid C kanára Konstruktivě F.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla Praga C v Edenu, kde udělala 2474. Domácí VŠTJ B ve stejném utkání udělaly 2452.  Mezi jednotlivci  byl tentokráte nejlepší Bolard z Rapidu C, který v Braníku udělal 447. Venku se dařilo Kellnerovi ze Zentivy, který na Zvonu předvedl výkon 435 b.
Na čele tabulky si po tomto kole upevnily vedení DP Praha C, které odskočily o 3 body Slavoji E, další bod ztrácí Uhelné sklady E. Ve středu tabulky je mezi 6. a 11.místem pouhý bod rozdílu. V závěru je předposlední Konstruktiva F a na poslední místo klesnul S.Rudná E.  Mezi jednotlivci se do čele vyhoupnul Kuděj z Uhelných skladů E před dvojici hráčů Makovička-Pleticha st. z Konstruktivy E. Průměr přes 400 má celkem 20 hráčů.

9.kolo

Také v 9.kole MP IV byla odehrána všechna utkání. S výjimkou jediného utkání byli vždy lepší domácí. Hosté se radovali z vítězství jen jednou. Viděli jsme také dalšího podzimního kanára.
Šlágrem kola bylo utkání na Zahradním městě kde se střetly vedoucí týmy soutěže. Ani v 9.kole tu však nenašlo družstvo DP Praha C přemožitele. Ani na Zahradním městě mu domácí Slavoj E nedokázal výrazněji vzdorovat a hosté si tak připsali po zásluze oba body. V dalším důležitém utkání o čelo tabulky ve V.Popovicích předvedlo domácí Béčko kvalitní výkon a po vyrovnaném průběhu nakonec porazilo Uhelné sklady E. Doma nakonec nezaváhala ani Konstruktiva E v utrkání s VŠTJ B. Hosté tu však měli blízko k bodům. Radost jim však pokazil vynikajícím výkonem domácí dotahovák Perman (455), který vydřel pro domácí vítězství. Vítězství doma si připsala také Praga C v utkání s Unionem E. I tady však domácí dotahovali až v samotném závěru utkání. Kvalitní výkon předvedla doma Zentiva (2438), která v zajímavém utkání v Edenu přehrála Union D. Utkání dramatické až do posledních hodů se hrálo na Zvonu. Tady nakonec domácí Uhelné sklady D byly šťastnějším týmem  v utkání s Rapidem C, který si tu možná zasloužil alespoň bod. V utkání posledních 2 týmů tabulky nadělila, trochu překvapivě, kanára Konstruktiva F soupeřům z Rudné E. Domácí však předvedli velmi dobrý výkon, hosté se naopak hodně trápili.
Nejvyšší výkon kola předvedly doma V.Popovice B, kterým se podařilo porazit 2518 (!) kuželek. Ve stejném utkání předvedly hostující Uhelné sklady E výkon 2481 b. Mezi jednotlivci se zaskvěl Kellner ze Zentivy se svým domácím výkonem v Edenu 469 b. Venku se nejvíce dařilo Povýšilovi z Uhelných skladů E, který ve V.Popovicích dosáhnul výkonu 444 b.
I po tomto kole je tedy na čele tým DP Praha C, stále bez ztráty jediného bodu. Za něj se posunuly V.Popovice B před Konstruktivu E. Za poměrně dlouhým a vyrovnaným středem tabulky je v závěru předposlední Union E a poslední je Rudná E. Mezi jednotlivci se na čelo vyhoupnul Makovička z Konstruktivy E před Pletichu st. ze stejného družstva a Jíchu z V.Popovic B. Dosavadní vedoucí hráč Kuděj z Uhelných skladů E se propadnul až na 5.místo. Průměr přes 400 má po tomto kole již jen 15 hráčů.

10.kolo

Také 10.kolo MP IV bylo úspěšnější pro domácí týmy. Domácí vyhráli celkem 5 utkání, 1 utkání skončilo remízou a jen v 1 utkání se radovali z vítězství hosté.
Vedoucí DP Praha C si opět celkem snadno a bez problémů poradily s dalším soupeřem. Tentokráte jim obětního beránka dělala Praga B. Překvapivě snadno si také poradila doma Zentiva s týmem V.Popovic B. Union E doma opět zaváhal, když nakonec nestačil na Konstruktivu E. Po vyrovnaném průběhu neměli v závěru domácí lepšího hráče a tak právě v závěrečném souboji prohráli rozhodujících 93 kuželek. Jednoznačně si poradili doma Uhelné sklady E se Slavojem E. Hosté se sice snažili, ale na domácí tentokráte neměli. Poměrně vyrovnané utkání se hrálo v Rudné, kde S.Rudná po průměrném výkonu porazil Uhelné sklady D, které se tu dost potrápily. Remízu přineslo utkání ve Strašnicích, kde se střetnul Union D s Rapidem C.  Vyrovnané utkání vyvrcholilo strhujícím soubojem dotahováků, ve kterém domácí nakonec vydřeli alespoň remízu. V posledním utkání tohoto kola porazily doma VŠTJ B hráče Konstruktivy F, když rozhodující náskok si vytvořily již v úvodu utkání.
Nejvyšší výkon družstva v tomto kole se podařil týmu VŠTJ B, který doma v Edenu porazil 2473 kuželek. Venku ve stejném utkání předvedla Konstruktiva F výkon 2393 b. V jednotlivcích udělal doma na Unionu Chuchler 451 b. a venku Vesecký z Konstruktivy F v Edenu 439 b.
Na čele jsou stále bez porážky D Praha C se 4 bodovým náskokem před Konstruktivou E Za nimi je další skupina vyrovnaných týmů s minimálními odstupy. Za krátkým středem tabulky je v závěru předposlední Rudná E a na poslední místo klesnul Union E.  Mezi jednotlivci se na čelo vyhoupnul Jícha z V. Popovic B před Švarce z DP Praha C a Povýšila z Uhelných skladů E. Průměr přes 400 má 12 hráčů.

11.kolo

Celkem 4 vítězství domácích, 1 vítězství hostů, 1 remíza a 1 odložené utkání. To je stručná bilance 11.kola MP IV. K vidění byla řada zajímavých utkání.
První bodovou ztrátu v tomto ročníku zaznamenaly DP Praha C, které hostovaly v Braníku. V taháku kola je hostila Konstruktiva E. V utkání, které bylo jako na houpačce se soupeři nakonec rozešli zřejmě se spravedlivou remízou. Na Karlově podlehla domácí Praga C celkem jasně Uhelným skladům E. Utkání však mělo mnohem vyrovnanější průběh, než ukazuje konečný výsledek. Jasnou záležitostí pro domácí bylo utkání V.Popovic B s Unionem D. Domácí předvedli tradičně kvalitní výkon a hosté tu tak odvraceli kanára až v samotném závěru utkání. Celkem snadno si doma poradil Slavoj E se Zentivou a to zejména díky tomu, že již v polovině utkání vedl 6:0. Drama se hrálo na Zvonu, kde Uhelné sklady D hostily VŠTJ B. Hosté tu dlouho sahali po bodech, ale domácí dotahovák Míchal (442) skvělým závěrem ještě otočil utkání ve prospěch domácího týmu. V posledním odehraném utkání porazila doma Konstruktiva F po celkem dobrém výkonu Union E.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedly doma V.Popovice B (2468). Venku ve stejném utkání udělal Union D 2338 b. Mezi jednotlivci byl tentokráte nejlepší Kapal (449) z V.Popovic B. Venku se dařilo Fulínovi (434) z Unionu E v Braníku.
Podzimním mistrem se 2.kola před koncem staly DP Praha C. O další pořadí  bud ještě velký boj. Mezi 2. a 5.místem jsou jen 2 body rozdílu. Střed tabulky je poměrně dlouhý a vyrovnaný. V závěru je předposlední S.Rudná E a poslední Union E. V tabulce jednotlivců Vede Jícha z V.Popovic B, za něj se posunul Perman z Konstruktivy E a na 3.místo se vyhoupnul Kellner Zentivy. Průměr přes 400 má 12 hráčů.

12.kolo

Soutěž MP IV se svým 12.kolem nezadržitelně přiblížila ke konci podzimní části. 4x v něm vyhráli domácí a 2x byli úspěšnější hosté, 1 utkání nebylo sehráno.
Vedoucí DP Praha C se nečekaně doma nadřely s Konstruktivou F, když náskok z úvodu utkání málem v závěru prohospodařily. V souboji týmů z čela tabulky si na Zvonu nakonec lépe vedly domácí Uhelné sklady E, když v dramatickém závěru dokázaly udržet svůj náskok. Body z venku si tentokráte přivezly  Uhelné sklady D, které v utkání ve Strašnicích porazily domácí Union E. Hosté tu v polovině utkání vedli již 6:0 a svoji šanci již nepustili. Dramatické a vyrovnané utkání sehrála Zentiva s Pragou C. Utkání tu bylo napínavé až do posledních hodů. Domácí v závěru mohutně dotahovali, ale hosté to již ustáli. V celkem zajímavém utkání v Edenu porazily domácí VŠTJ B po dobrém výkonu hráče Rapidu C. V posledním odehraném utkání porazil doma Union D po dobrém výkonu výrazně S.Rudná E.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedli hráči VŠTJ B, kteří doma porazili 2418 kuželek. Venku byla nejlepší Praga C se svým výkonem 2406 v Edenu. Mezi jednotlivci byl doma nejlepší Bareš (449) z DP Praha C, venku se nejvíce dařilo Kovářovi z Pragy C, který v Edenu udělal 430 b.
Na čele tabulky zvýšily DP Praha C svůj náskok již na 5 bodů před Konstruktivou E. O pořadí na dalších místech se rozhodne definitivně až  v posledním podzimním kole. Za vyrovnaným středem tabulky je v závěru čtveřice týmů, která je nejvíce ohrožena sestupem. Předposlední je S.Rudná E a poslední Union E. Mezi jednotlivci je čelo pořadí zcela beze změn. Vede Jícha z V.Popovovic B, před Kellnerem ze Zentivy a Pemanem z Konstruktivy E. Průměr přes 400 má 13 hráčů.

13.kolo

Závěrečným 13. podzimním kolem pokračovala soutěž MP IV. V kompletně odehraném kole se opět více dařilo domácím týmům, které vyhrály 4 utkání, 2x zvítězili hosté a 1 utkání skončilo remízou.
Vedoucí tým soutěže DP Praha C až v posledním podzimním utkání našel přemožitele. Utkání na Zvonu, kde hrály s domácími Uhelnými sklady D, bylo dlouho vyrovnané. Vše se rozhodlo v závěrečném souboji dotahováků, kde domácí Míchal (428) zcela přehrál hostujícího Habadu (358).  Remíza se zrodila v Braníku, kde se domácí Konstruktiva F podělila o body s Uhelnými sklady E. Utkání tu bylo napínavé až do posledních hodů a remíza byla zřejmě spravedlivá. Vyrovnané utkání sehrála také Konstruktiva E se Zentivou. Hosté tu sahali po bodech, ale výborný výkon dotahováka Permana (446) nakonec ještě zajistil domácím výhru. Překvapení se zrodilo na Karlově, kde domácí Praga C nestačila na hráče V.Popovic B. Hosté byli jasně lepší a domácí mohli být rádi, že na zimu nemusí krmit kanára. Další překvapení se zrodilo na Zahradním městě, kde Slavoj E podlehnul po slabém výkonu hráčům Unionu D. V posledním utkání tohoto kola porazila doma Rudná E po solidním výkonu s přehledem VŠTJ B.
Nejvyšší výkon v tomto kole předvedla doma Konstruktiva F (2420), ve stejném utkání předvedly hostující Uhelné sklady E výkon 24318. Z jednotlivců se nejvíce dařilo Tůmovi z Rapidu C (446), venku byl nejlepší Dušek z Uhelných skladů E, který v Braníku udělal 428 b.
Do úplného konce podzimní části zbývá sehrát ještě 2 utkání. Přesto je ale jasné, že na čele soutěže přezimují DP Praha C. O pořadí na dalších místech budou ještě rozhodovat dohrávaná utkání. Za poměrně krátkým středem tabulky je její závěr vyrovnaný a pro jaro tedy není ještě nic ztraceno. Předposlední je S.Rudná E a poslední je i nadále Union E. Mezi jednotlivci měl na podzim nejlepší formu Kellner ze Zentivy před Permanem z Konstruktivy E a dorostencem Kudějem z Uhelných skladů E. Průměr přes 400 má 12 hráčů.

Dohrávka - Podzim 20098

Zbývajícími 2 utkáními byla dohrána podzimní část MP IV. Obě utkání skončila stejným výsledkem 12.4 pro domácí.
Rapid C v Braníku hostil S. Rudná E. Hosté byli až do poloviny utkání vyrovnaným soupeřem, ve 4. sérii ale měli velký výpadek a tak domácí celkem s přehledem zvítězili. Ve druhém utkání se ve V.Popovicích hrálo o lepší umístění v horní části tabulky. Lépe si vedli domácí, kteří si po poměrně vyrovnaném průběhu připsali další body do tabulky.
Po podzimu je na čele tým DP Praha C s náskokem 3 bodů před dvojicí týmů Uhelné sklady E a Konstruktiva E. Do bojů o postup budou na jaře určitě chtít ještě promluvit týmy do 6.místa, které nemají velkou ztrátu na čelo tabulky. Také střed tabulky je celkem vyrovnaný. Na jejím konci přezimuje Union E, kterého na jaře čeká těžká práce v boji o udržení. V klidu však nemohou být ani další 4 týmy od 10.místa. V tabulce jednotlivců se již příliš nezměnilo. Vede Kellner ze Zentivy, před Permanem z Konstruktivy E a Kudějem z Uhelných skladů E. Průměr přes 400 si na podzim dokázalo udržet celkem 12 hráčů.
V zimní přestávce, která teď čeká na všechny, mohou  hráči i družstva nabrat síly. Na konci ledna je čeká jarní kolotoč MP IV.

14.kolo

 

15.kolo

 

16.kolo

 

17.kolo

 

18.kolo

 

19.kolo

 

20.kolo

 

21.kolo

 

22.kolo

 

23.kolo

 

24.kolo

 

25.kolo

 

26.kolo

 


 PKS - Poslední aktualizace  15.12.2008
e-mail - webmaster