MISTROVSTVÍ PRAHY V - 2007/08 - KOMENTÁŘE


ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKU UTKÁNÍ

 

PODZIM 2007

- 1.kolo - 2.kolo - 3.kolo -  4.kolo -  5.kolo
-  6.kolo -  7.kolo -  8.kolo -  9.kolo - -

JARO 2008

-  10.kolo -  11.kolo -  12.kolo -  13.kolo -  14.kolo
-  15.kolo -  16.kolo -  17.kolo -  18.kolo -  -
18.kolo

Poslední kolo základní části skončilo. A některým družstvům šlo o hodně.
Především Sparta, která mohla ještě postoupit do play off, prohrála těsně na Meteoru. Taktéž velmi vyrovnané utkání bylo na kuželně Unionu, kde domácí Union E hostila Vršovice. Zápas skončil nakonec spravedlivě remízou. Zápas mezi DP a Velkými Popovicemi byl jasnou záležitostí domácích. Obě družstva se setkají i v play off, a tam bude záležet jakým rozdílem vyhrají domácí.Velmi vyrovnané utkání bylo mezi Unionem F a Rudnou, kde domácí Fulín Miroslav měl pevnější nervy než Jana Fišerová. Zápas mezi Zentivou a Slavií byl velmi dramatický, nakonec šťastnější byla Slavie. Tyto dvě družstva se setkají i v play off a bude jistě velmi zajímavý, takže se na zápas osobně těším. Odehrály se i dohrávky, kde Astra bojovala s DP a Zentivou, bylo jasnou záležitostí hostů. Ale v posledním zápase Astra proti Velkým Popovicím se mohla dočkat prvních 2 bodů! Nevyhrála, ale ukázala, že zápas od zápasu podávají hráči stále lepších výsledků a že v dalším ročníku budou hrát vyrovnané zápasy s ostatními.
V hodnocení jednotlivců tentokrát skvěle zahrála Eliška Fialová ze Zentivy výkonem 453 kuželek!Chtěl ukázat Slávii, že je výborně na ně připravená v boji v play off. Taktéž skvělý byli Krydové! Kryda Jiří starší 451 kuželek a Kryda Jiří mladší výkonem 431 kuželek.
Průměrné výsledky jednotlivců celého soutěžního ročníku budou dodatečně všem poslány.

17.kolo

V 17. kole bylo předehráno utkáním Astra ZMZ C – Rudná G, kde hosté nešetrně udělili domácím kanára. V tomto týdnu se hrálo též odložené utkání 13. kola mezi Rudnou G a Spartou, kde domácí vyhráli 10:6. V utkání mezi Spartou a Unionem F šlo domácím o hodně a věděli, že jedině vítězství jim uchová šanci se dostat do play-off. Vítězství domácích bylo velmi těsné, ale zasloužené. Dotahovák Zdeněk Cepl zahrál skvěle a vyhrál nad zkušenou Markétou Dymáčkovou o 65 kuželek a to rozhodlo. Zápas mezi Rudnou a Zentivou bylo jednoznačné vítězství domácích, kteří zvítězili rozdílem 255 kuželek. Taktéž domácí Velké Popovice doma nezaváhaly a důležité body nad Meteorem uhrály. Favorit soutěže – KK Slavia F podle očekávání převálcovala PSK Union E. Smírně skončil zápas mezi TJ Sokol Vršovice F a Dopravními podniky, kde silnější nervy měl hostující Tomeš Miroslav v posledním souboji nad Pavlem Kiliánem.
V hodnocení jednotlivců měl nejlepší formu Kryda Jan ze Slavie svým rekordním hodem v tomto ročníku – 442 kuželek. Taktéž rekordně zahrála na druhém místě Runtschová Jitka z PSK Unionu E – 434 kuželek. Taktéž svého rekordu dosáhl Musil Ladislav z Velkých Popovic, který skončil v první šestce.
Do konce základní části soutěže zbývá jediné kolo. Mohu zde pochválit nové družstvo Astry ZMZ, které stačilo odehrát všechny zápasy do konce základní části.I když nevyhráli ani jedno utkání, zlepšení však prokázali a posledním utkáním mohli i vyhrát nad Velkými Popovicemi, podlehli pouze 6:10 a celkově o 50 kuželek, což je největší úspěch tohoto družstva. Je to pro ně povzbuzením do dalšího soutěžního ročníku.
Po skončení základní části provedu rozlosování a rozešlu všem postupujícím do play off. Po té bude potřebné, aby se kapitáni domluvili na termínech zápasů, které začnou hned dalším týdnem, a tyto termíny mi hned sdělili telefonicky nebo e-mailem

16.kolo

V 16. kole bylo předehráno utkáním Astra ZMZ C – PSK Union E, kde zvítězili hosté 4:12. Domácí zatím nezískali žádné body, ale získávají zkušenosti a ty se budou určitě v dalším ročníku hodit. Velký boj se odehrál mezi Spartou B a Velkými Popovicemi  B, kde nakonec vyhráli těsně, ale zaslouženě stále se lepšící hosté. Taktéž na Meteoru zvítězili hosté TJ Sokol Vršovice F, a to díky pevnějším nervům ženského boje v závěrečných dvou soubojích. Zkrátka ženy z Vršovic byly zřejmě lépe psychicky naladěny. Zápas mezi DP Praha D a Slavií E bylo šťastným vítězstvím domácích díky pevnějším nervům „dotahováka“ Tomeše Miroslava. Zkušený Kryda Jiří starší tentokrát nebodoval. Velmi cenné body a tím i naději do postupu do Play-off si zachovalo družstvo PSK Union E přesvědčivým vítězstvím doma nad TJ S. Rudná G. Taktéž druhé družstvo Unionu a to Union F hrálo doma skvěle a rozdrtilo Zentivu. 
V hodnocení jednotlivců měl nejlepší formu v tomto kole svými vyrovnanými výkony Fulín Miroslav z PSK Unionu F. Do první šestky nejlepších se dále vešli dva hráči z Velkých Popovic B a dva hráči ze Zentivy.
Do konce základní části soutěže zbývají již jen 2 kola. Největší boj se nyní odehrává na konci tabulky o to, kdo postoupí ze základní části do play-off. Závěr soutěže je dramatický a ve hře je 6 družstev, takže očekáváme ještě napínavé souboje.

15.kolo

V 15. kole bylo opět předehráno jedno utkání a to zápasem TJ Astra ZMZ C – PSK Union F, kde podle očekávání vyhráli hosté. TJ Sokol Vršovice F jasně vyhrála nad Spartou. Taktéž se očekávalo vítězství Zentivy nad PSK Unionem E. Nečekala se prohra domácích TJ Sokol Rudné G s DP Praha D. Za to urputný boj byl mezi Velkými Popovicemi a Unionem F, které nakonec skončilo remízou. Velmi hodnotný zápas byl na Slavii, kde domácí zvítězili nad Meteorem E. 8 hráčů tu překonalo čtyřstovku!
V hodnocení jednotlivců zazářil Kryda Jiří mladší výkonem 448 kuželek. Na druhém místě opět skvěle zahrála Lenka Krausová výkonem 428 kuželek.

14.kolo

Soutěž MP V má za sebou polovinu jarní části a nezadržitelně spěje k play-off. Ve 14. kole bylo opět předehráno jedno utkání a to zápasem Astra ZMZ C – SK Meteor E, kde zvítězili hosté. V dalších zápasech zvítězili domácí 4x, a jedno utkání skončilo smírně a to v derby mezi Spartou a Slávií, které také bylo nejdramatičtější. Nejvíc se v tomto kole zaskvěli hráči PSK Union F, kteří nedali v derby utkání šanci PSK Unionu E a těm nadělili kanárka.
V hodnocení jednotlivců hráli prim právě hráči PSK Unionu F, nejlépe Miroslav Fulín skvělým výkonem 443 kuželek. Zaskvěly se i ženy – Špičková Johana z Vršovic, Svobodová Kamila ze Sparty a Šmejkalová Jiřina z Unionu F.
Do konce této části soutěže zbývají ještě 4. kola. Urputný boj je na konci tabulky, kde se rozhodne o tom, která družstva budou dál pokračovat v play-off. Právě o to je soutěž zajímavější, kde může do vyšší soutěže postoupit i ten, který v této části skončí na osmém místě.

13.kolo

Ve 13. kole bylo předehráno utkáním Astra ZMZ C - TJ Vršovice F. V dalších zápasech zvítězili domácí 3x, v jednom utkání překvapivě zvítězili hosté a to Meteor E nad Zentivou, kde hráči Meteoru zahráli skvěle výkonem 2457 kuželek. Ještě lepšího výsledku dosáhli hráči KK Slavie E, jejich výsledek družstva byl 2488 kuželek! Zápas TJ S. Rudná G – AC Sparta B byl z technických důvodů odložen.
V hodnocení jednotlivců opět zaskvěly ženy. Nejlepšího výkonu dosáhla Lenka Krausová ze Zentivy skvělým výkonem 450 kuželek. Na třetím místě se umístila

12.kolo

12. kolo bylo předehráno zápasem PSK Union F – Astra ZMZ C již na podzim, kde zvítězili domácí. V dalších 5-ti utkáních zvítězili domácí 4x, pouze S.Vršovice F prohráli doma s Slavie F.
Z jednotlivců se opět ukázal zkušený Miloslav Kellner ze Zentivy skvělým výkonem 447 kuželek. Z žen byla nejlepší hráčka Sparty – Svobodová Kamila výkonem 410 kuželek.
V hodnocení družstev byl nejlepší PSK Union F výkonem 2391 kuželek.
Do posledního kola bude boj do play-off zajímavý. Tabulku vede s přehledem KK Slavie F, favorit této soutěže. A poslední Astra ZMZ C získává zatím zkušenosti a věřím, že v dalším ročníku bude už sbírat body.

11.kolo

Tentokrát domácí hostům nedarovali ani bod, což svědčí o tom, že domácí prostředí hraje velkou roli. 11. kolo bylo předehráno již 3. 12. 2007 a to zápasem mezi Spartou B a Astrou C, kde si hosté domů odvezli kanárka. Jejich výkony však mají stoupající tendenci. Velké drama prožívali hráči Zentivy v zápasu s Velkými Popovicemi B, „dotahovák“ Bártl ze Zentivy však zvládl tuto funkci skvěle a dotáhl svůj tým do vítězného konce.
Po dodatečném vstupu do soutěže je nutno ocenit chválím Astru  C za to, že odehrála již 17 zápasů a věřím, že do konce soutěže stihnou odehrát zbývající 3 zápasy, aby bylo možné připravit play-off.
ude důležitý, a také to, kdo se setká ve vzájemném duelu.
Z jednotlivců se zaskvěla Dymáčková Marcela z PSK Union F výkonem 437 kuželek, gratuluji za nejlepší její výkon v tomto ročníku.
Ve družstvech byla výkonem 2423 nejlepší KK Slavie E, taktéž výkon AC Sparty B 2397 stojí za pochvalu. Boj o nejlepších 8 do play-off začíná, každý bod b

10.kolo

Tak konečně pokračuje i soutěže MP V. Zdá se, že to bude boj až do samotného konce, protože boj o postup bude vrcholit až v závěru v utkáních play-off. Takže kromě zatím nezkušené Astry mají šanci všichni. Prosím vedoucí družstev, aby do zápisu o utkání zapsali start náhradníků, ve dvou případech tak neučinili.
V desátém kole bylo odehráno 5 utkání, jeden zápas byl odehrán již 21.11.2007 a to mezi TJ Vršovice a Astrou. Ve čtyřech utkáních vyhráli domácí a dvě skončili remízou, tam musela být utkání velmi dramatická.
Z jednotlivců zaskvěl zkušený Kellner ze Zentivy výkonem 430 kuželek, nejlepší z žen pak Dymáčková Jarmila z PSK Union F výkonem 419 kuželek
V družstvech pak nejlepšího výsledku dosáhlo PSK Union F výsledkem 2395 kuželek.

9.kolo

V devátém kole bylo odehráno 5 utkání, výsledek utkání mezi Rudnou G – Unionem F doposud nedošel. Ve čtyřech utkáních zvítězili domácí a v jednom hosté. Velmi dramatické utkání bylo mezi Slavojem Velké Popovice B a KK DP D, kdy domácí zvítězili těsně o 3 kuželky.
Skončila podzimní část, zbývá ještě odehrát odložené zápasy a zápasy  Astry ZMZ. Po jeho odehrání bude teprve konečné podzimní pořadí.
Z jednotlivců opět zaskvěly ženy a to vynikajícím výkonem 444 kuželek Pokorná Jindra z Meteoru E. Na třetím místě pak musím pochválit Alenku Rauwolfovou ze Sokola Vršovic F výkonem 415 kuželek. Ve družstvech pak nejlepšího výsledku dosáhlo družstvo Meteoru E výsledkem 2378 kuželek.
Na výboru STK se řešil přestupek hráče Kocana Josefa mladšího, jeho neoprávněné starty. Od 4. 10.2007 byl přeřazen do KK Slavia A a po té odehrál ještě 2 zápasy za KK Slavia E, z těchto důvodů jeho výsledky v zápasech se anulují a tím výsledek PSK Union E –KK Slavia E z původních 2:14 na 8:8 v 8. kole a v pátém kole Astra ZMZ – KK Slavia E z původních 0:16 na 2:14.
Žádám tím všechny kapitány družstev, aby si své hráče „pohlídali“,aby nedocházelo k těmto přestupkům proti pravidlům.
V hodnocení průměru jednotlivců po podzimní části je v čele Tomeš Miroslav z KK DP D skvělým výkonem 405,85

8.kolo

Osmým kolem začala finišovat podzimní část MP 5. Přineslo vyrovnanou bilanci utkání. 2x vyhráli domácí, 2x vyhráli hosté a v 1 utkání si soupeři rozdělili body.
V osmém kole byl zápas kola k vidění v Edenu na slávistické kuželně, kde Zentiva hostila Rudnou G. Šťastným posledním hodem uhráli hosté bod díky Lubošovi Machulkovi, který vyhrál o 1 kuželku. Takové zápasy určitě potěší diváky. Překvapením skončilo utkání v Hloubětíně, kde DP Praha D podlehly Vršovicím F. Vyrovnané utkání bylo také na Meteoru, kde až v závěrečném souboji rozhodli domácí o svém vítězství.
Z jednotlivců opět zaskvěli ženy. Vynikajícím výsledkem 441 kuželek se zaskvěla Svobodová Kamila ze Sparty a dále Šmejkalová Jiřina výkonem 426 kuželek. Mezi jedenáctkou kola jsou tentokráte 4 ženy.
Tabulku s náskokem vede KK Slavia E před DP D, která překvapivě prohrála doma s Vršovicemi F. V závěru tabulky je stále bez bodového zisku Astra C.

7.kolo

V sedmém kole domácí nedarovali hostům ani bod, Nejúpornější vítězství bylo na kuželně Slavie, kde hosté z Dopravních podniků prohráli o pouhých 5 kuželek.
Z jednotlivců se zaskvěli právě borci výše jmenovaných týmů, kdy slávista Kryda Jiří starší měl zřejmě pevnější nervy a vyhrál těsně o 3 kuželky nad Miroslavem Tomešem výkonem 434 kuželek.
A právě vítězstvím KK Slavie E nad DP Praha D se dostala na první příčku neúplné tabulky. Na konci tabulky je stále bez bodu Astra C.

6.kolo

V šestém kole vyhráli domácí 3x, hosté 2x. Překvapením kola bylo vítězství družstva Sokola Vršovice F v Braníku proti Spartě B.
Z jednotlivců je tentokráte nutno pochválit ženy ze Sokola Vršovic F, jejich výkony byly opravdu vynikající. Nejlepšího výkonu dosáhla Johana Špičková výkonem 449, druhá se umístila Jana Kuncová mladší výkonem 432 a na osmém místě Jana Myšičková výkonem 408 kuželek
V neúplné tabulce vede KK DP B před KK Slavií E. Na třetí místo povyskočil PSK Union F.  Na konci tabulky je stále bez bodu tým Astry C, který ztrácí 2 body Sj. V.Popovice B.

5.kolo

V pátém neúplném kole vyhráli domácí 2x, hosté 3x. Výsledek utkání mezi AC Sparta B a KK Slavia E dosud nedošel. Utkání mezi TJ Sokol Vršovice a KK Sj. Velké Popovice B bylo odloženo na 3. 12. 2007.
P
rvní domácí utkání sehrála Astra ZMZ C, ovšem stále lepšící se KK Slavia E jim nedala šanci a nadělila jí kanára.
Z jednotlivců dosáhli v tomto kole nejlepšího výkonu Tomeš Miroslav a Stoklasa Petr, oba z KK DP B. Na třetím místě se umístila Krausová Lenka ze TJ Zentivy. Mezi družstvy září výkon DP Praha D, který proti Zentivě předvedl výkon 2431 b.
V
neúplné tabulce vede KK DP B před překvapením tohoto ročníku –TJ S. Rudná G. Třetím týmem je KK Slavie E. Na posledním místě se usadila Astra ZMZ C, je však nově tvořící družstvo a zkušenosti teprve sbírá.

4.kolo

V dalším v pořadí již 4.kole MP V byla sehrána všechna utkání a byli v nich úspěšnější domácí, kteří vyhráli 3 utkání. Jen v jednom utkání vyhráli hosté a v 1 případě se soupeři rozešli s  remízou.
Vedoucí DP Praha D hrály doma s předposlední a zatím bez bodového zisku hrajícím Unionem E.  Domácí tu měli dlouho navrch, v závěru však zbytečně ztratili bod. Sparta B hrála doma se S.Rudná G a nutno říci, že hosté domácí pěkně prohnali. V závěru však již neměli sil a domácí tak nakonec získali oba body. Drama bylo k vidění v utkání Sj. V.Popovice B se Slavii E. Domácí tu vedli již 6:2, ale hosté ještě dokázali v závěru zabrat a zvrátit utkání ve svůj prospěch. Jasnou záležitostí bylo utkání Meteoru E se Zentivou. Domácí tu předvedli dobrý výkon a jasně přehráli slabě hrající hosty. Výborný výkon předvedl doma Union F v utkání s Vršovicemi F. Domácí tu hostům nedali příliš šancí a zaslouženě zvítězili.
Hvězdou 4.kola byl opět Machulka z Rudné G, který v Braníku  předvedl parádní výkon 457 b. Venku se nejvíce dařilo Krydovi ze Slavie E, který ve V.Popovicích hodil 428. Mezi družstvy předvedl nejvyšší výkon Union F a to  2476 b. Venku se ve stejném utkání "dařilo" Vršovicím F, které předvedly výkon  2351 b.
Na čelo tabulky se po 4.kole vyhoupla Sparta B před Slavii E a DP Praha D. Všechny 3 týmy mají shodný počet 6 bodů. Za nimi je poměrně krátký a vyrovnaný střed tabulky. V závěru je pak předposlední Union F a bez bodu zatím poslední Astra C.

3.kolo

Ve třetím kole MP V byla vyrovnaná bilance v utkáních. 2x vyhráli domácí, 2x se radovali hosté a 1 utkání skončilo dělbou bodů.
Rudná G doma po dobrém výkonu s přehledem a výrazně přehrála V.Popovice B. Zentiva hrála doma se Spartou B, ale předvedla jen průměrný výkon, který na dobře hrající hosty nemohl stačit. Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo v Hloubětíně, kde DP Praha D přivítal Union F. Hosté si tu nevedli vůbec špatně a tak favorizovaní domácí museli zachraňovat bod až v souboji posledních hráčů. Ve Strašnicích hrál Union E s Meteorem E.  A také tady to bylo velice vyrovnané utkání. Domácí měli lepší první část utkání, hosté však v závěru zabrali a otočili utkání ve svůj prospěch. V Edenu Slavia E získala lacino body v utkání se S.Vršovice F. Hostům chyběl poslední hráč a tím ztratili šanci na body z tohoto utkání.
Hvězdou 3.kola byl Machulka z Rudné G, který doma předvedl výkon 446 b. Venku se nejvíce dařilo Wolfovi z Vršovic F, který na Slavii dokázal výkon 410 b. Mezi družstvy předvedla nejvyšší výkon Sparta B a to 2336 b. Nejvyšší domácí výkon převedl Union E 2294 b. , ale na vítězství to nestačilo.
Na čele tabulky jsou po 3.kole DP Praha D, za nimi je celkem 5 týmů se ztrátou jediného bodu.Střed tabulky je tak velice krátký.  V závěru tabulky jsou bez bodu Union E a Astra C.

2.kolo

Ve 2.kole MP V byla opět sehrána všechna utkání. Celkově přineslo 2.kolo vyrovnanou bilanci. Domácí vyhráli 3 utkání a ze 3 utkání si odvezli body hosté. K vidění byl také první kanár podzimu
Ten se zrodil v utkání S.Rudná G s Astrou C. Domácí tu slabě hrajícím hostům nedali žádnou šanci. Dobře si vedla také Zentiva, která veze body z V.Popovic z vyrovnaného utkání s domácím Béčkem. Venku vyhrál také DP Praha D, který po dobrém výkonu s přehledem vyhrál na Meteoru E. Dalším týmem, který veze body z venku je Slavia E. Ta vyhrála na Unionu, kde domácímu Union F dovolila bodovat jen v úvodní dvojici. V Braníku po vcelku solidním výkonu porazila Sparta B tým Unionu C. V posledním utkání tohoto kola porazily doma Vršovice F hosty ze S.Rudná G, když o výsledku rozhodnul již souboj 3.dvojice,, kde skvěle hrající Wolf narazil n a trápící se hostující hráčku Bulínovou.
I v tomto kole se některým hráčům opravdu dařilo. Doma byl nejlepší s výkonem 433 b. vršovický Wolf. Venku se nejlépe dařilo Z.Krulišovi z DP Praha D, který na Meteoru předvedl výkon 427 b. Mezi družstvy byla doma nejlepší Sparta B s výkonem 2264 b., venku dosáhnul nejvyššího výkonu tým Slavie E, který na Unionu dokázal výkon 2328 b.
V Tabulce je na čele S.Rudná G, který má však o zápas více než zatím neporažené týmy Zentivy a DP Praha D. Ve středu tabulky je řada dvoubodových týmů, na konci jsou pak zatím bez bodu Union E a Astra C.

1.kolo

Po letní přestávce zahájila soutěž MP5 úvodním kolem. S výjimkou 1 utkání byli vždy úspěšnější domácí. Hned v úvodním kole se zrodil také 1 kanár.
Meteor E doma s přehledem přehrál Astru C, která předvedla jen slabý výkon. Vyrovnanější bylo utkání Zentivy ss S. Vršovice F, i tady však byli domácí lepší. DP Praha D porazily doma Spartu B, když si rozhodující náskok vytvořily již v první části utkání. Vítězství doma vydřela Rudná G v utkání se Slavií  E. Hosté tu dlouho sahali po bodech, ty však pro domácí nakonec zajistil domácí dotahovák. Doma se nedařilo Meteoru A proti Unionu F.  Vyrovnaný souboj i tady rozhodnul až souboj dotahováků, ve kterém byl úspěšnější hostující hráč. Kanára nadělily doma V.Popovice B ve svém premiérovém utkání týmu Astra C, který tu působil hodně odevzdaným dojmem..
Již v úvodním kole byla k vidění řada kvalitních výkonů. Ten nejlepší předvedl Musil v Popovicích, který porazil 427 kuželek. Venku se nejvíce dařilo Mansfeldovi z Unionu F, který na Meteoru předvedl výkon 410 b. Mezi družstvy byly doma nejlepší V.Popovice B, které dosáhly výkonu 2289 b. Venku pak byl nejlepší Union F, který na Meteoru dosáhnul výkonu 2252 b. Na úvod sezóny tedy celkem solidní výkony.
Tabulka po 1.kole je jen orientační, uvidíme jaké změny přinese již příští kolo.


 PKS - Poslední aktualizace  01.04.2008
e-mail - webmaster